Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 19:53   #2191
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Zajrzałam do zleconych badań, więc je spiszę - może ktoś przez to przebrnie. Tylko w listopadzie wypadły mi wizyty u hematologa i endokrynologa, więc od początku ciąży trochę tego było:
* morfologia (kilka razy, bo na początku ostro spadły płytki krwi, a to mogła być przyczyna końca w 2010, więc dodatkowo 2-3 płatne);
* żelazo i inne z tym związane (ferytyna, sTfR);
* LDH (bo hematologowi w lipcu coś się nie podobało)
---
* TSH (u endo)
---
* TSH + fT3 + fT4 "zleciłam" sobie sama, bo poza wyższym TSH w 6 tc i zmęczeniem, które można uznać za objaw ciąży, za szybko spadła mi temperatura. No i wiecznie marzłam;
* bHCG też "zleciłam" sobie sama, bo nagle minęły mi objawy, Przyznaję - spanikowałam ;
---
PODOBNO dobry gin raczył zlecić mi badania w czasie trzeciej wizyty, czyli ok. 9 tc.
* morfologia;
* badanie ogólne moczu;
* oznaczenie grupy krwi.
---
Mój gin zainteresował się dotychczasowymi wynikami i dostałam trochę dłuższą listę:
* morfologia;
* TSH (ze względu na niedoczynność tarczycy);
* fT4 (jw.);
* glukoza;
* WR - VDRL;
* progesteron (jak będzie wysoki, to będę mogła odstawić luteinę);
* CMV IgG;
* CMV IgM;
* TOXO IgG;
* TOXO IgM;
* badanie ogólne moczu.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja tez biore eythyrox, przed ciąża 25, w ciazy skoczyly wyniki i biorę N50, powiedz mi co jakis czas zamierzasz badac tarczyce w ciazy?
To będzie zależało od wyników, dynamiki zmian i lekarzy zlecających. U endo byłam na początku drugiego miesiąca i kolejną wizytę wyznaczył mi za 3 miesiące "jak już przytyję", a ja nie tyłam nawet przed leczeniem, więc to dla mnie marny wyznacznik. Na razie TSH sprawdzam co ok. 3 tyg.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 19:58   #2192
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

To będzie zależało od wyników, dynamiki zmian i lekarzy zlecających. U endo byłam na początku drugiego miesiąca i kolejną wizytę wyznaczył mi za 3 miesiące "jak już przytyję", a ja nie tyłam nawet przed leczeniem, więc to dla mnie marny wyznacznik. Na razie TSH sprawdzam co ok. 3 tyg.
aha pytam bo ja robilam badanie tarczycy1,5 miesiaca temu podwyzszono mi dawke i nasetepna kontrole mam za miesiac, wiec w sumei 2,5 misiaca minie od nowej dawki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:13   #2193
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
moje przeczucie się sprawdziło:ju pi:
Super gratuluje az jestem zdziwiona ze tak szybko widac siusiaka ja mam nadzieję nie zobaczyć bo chcemy dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ach z wasza cera? Mnie wypryszczylo......:/
A ja mam super cere jak nigdy

Laseczki od ktorego miesiaca ciazy planujecie isc na l4? chcecie pracowac jak dlugo sie da czy raczej nie zamierzacie sie przemeczac?

ja ze wzgledow osobistych (maz pracuje w niemczech i chcialabym do niego jechac jak najpredzej ) najchetniej poszlabym juz dzisiaj.. ale mysle tak jeszcze do marca, kwietnia popracowac, zalezy jak sie bede czula i jak mnie beda traktowac w pracy jak juz sie dowiedza ze jestem w ciazy... bo niestety u mnie w pracy jest nerwowa i wyscig szczurow, 8 h sie pracuje przy kompie niemal na akord kto szybciej i roboty jest masakrycznie duzo... nawet nie mamy czasu zjesc sniadania jak ludzie tylko kazdy przy kompie pomiedzy jednym tel a drugim... nio a ja teraz raczej bede musiala troche zwolnic...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:22   #2194
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Laseczki od ktorego miesiaca ciazy planujecie isc na l4? chcecie pracowac jak dlugo sie da czy raczej nie zamierzacie sie przemeczac?
ja chce pracowac ile sie da, moze uda sie do 7 miesiaca, tylko ja dojezdżam autem sama 80 km dziennie w obie strony
Stary 2011-12-30, 20:30   #2195
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce pracowac ile sie da, moze uda sie do 7 miesiaca, tylko ja dojezdżam autem sama 80 km dziennie w obie strony
UUU masakra z tym dojazdem... ja na szczescie mam niedaleko ale ostatnio mi strasznie niedobrze w samochodzie
Stary 2011-12-30, 20:33   #2196
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
aha pytam bo ja robilam badanie tarczycy1,5 miesiaca temu podwyzszono mi dawke i nasetepna kontrole mam za miesiac, wiec w sumei 2,5 misiaca minie od nowej dawki
Skoro mój endo też kazał się zgłosić za 3 miesiące, to pewnie taka jest praktyka. Chociaż pewna nie jestem, bo pierwszą kontrolę miałam po 6 tygodniach od rozpoczęcia leczenia. Problem został wykryty 2,5 miesiąca po odstawieniu sterydów, także nie wiem, czy na początku leczenia kontrola po 6 tygodniach to norma , czy może ostrożność wynikająca ze sterydów. Cały czas biorę 50 ug.
2,5 miesiąca niepewności chyba bym nie przerwała. Zwłaszcza, że w naszym UCK robią to badanie za 12 zł.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 20:37   #2197
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
UUU masakra z tym dojazdem... ja na szczescie mam niedaleko ale ostatnio mi strasznie niedobrze w samochodzie
ja jakos daje rade z dojazdami na razie, 2 razy mis ie wglowie zakrecilo, ale ogolnie nie jest źle, jak mas zblisko do pracy to tymbardziej mozesz pracowac

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skoro mój endo też kazał się zgłosić za 3 miesiące, to pewnie taka jest praktyka. Chociaż pewna nie jestem, bo pierwszą kontrolę miałam po 6 tygodniach od rozpoczęcia leczenia. Problem został wykryty 2,5 miesiąca po odstawieniu sterydów, także nie wiem, czy na początku leczenia kontrola po 6 tygodniach to norma , czy może ostrożność wynikająca ze sterydów. Cały czas biorę 50 ug.
2,5 miesiąca niepewności chyba bym nie przerwała. Zwłaszcza, że w naszym UCK robią to badanie za 12 zł.
u mnei jest sporo drozsze, a skoro lekarz nie zaleci robic wczesniej to chyba nie ebde panikowac, na usg maluch rosnie wzorowo, wiec chyba odpuszcze sobie zamartwianie sie
Stary 2011-12-30, 20:53   #2198
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie fatalnie jedyne co mnie pociesza to że to na dziewczynkę, jest taki przesąd choć kolezanki które urodziły dziewczynki wcale nie zbrzydły mi na usg szukała ale siusiaka nie znalazła, mówiła że jeszcze wcześnie, chłopca podobno szybciej można rozpoznać więc liczę na dziewczynkę

Cytat:
A ja mam super cere jak nigdy

ja ze wzgledow osobistych (maz pracuje w niemczech i chcialabym do niego jechac jak najpredzej ) najchetniej poszlabym juz dzisiaj.. ale mysle tak jeszcze do marca, kwietnia popracowac, zalezy jak sie bede czula i jak mnie beda traktowac w pracy jak juz sie dowiedza ze jestem w ciazy... bo niestety u mnie w pracy jest nerwowa i wyscig szczurow, 8 h sie pracuje przy kompie niemal na akord kto szybciej i roboty jest masakrycznie duzo... nawet nie mamy czasu zjesc sniadania jak ludzie tylko kazdy przy kompie pomiedzy jednym tel a drugim... nio a ja teraz raczej bede musiala troche zwolnic...
na pewno powinnaś zwolnić, dadzą rade bez Ciebie ja też myślę tak do marca kwietnia choć to nigdy nie wiadomo, na pewno w domu jeszcze się nasiedzę i za pracą zatęsknię więc nie zamierzam się z L4 spieszyć

muminek82 gratuluje synusia!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:03   #2199
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na początku były straszne pryszcze. Teraz jest dużo lepiej.
Cytat:

.
Ja nie pracuję. Myślałam, że jak zajdę w ciążę to szybko czegoś poszukam, ale potem pojawiły się problemy i na razie siedzę w domku. Ale nie wykluczam, że nie zacznę czegoś szukać. Do ciąży nie mam zamiaru się przyznawać, chyba, że ewentualny pracodawca zapyta wprost, a tego nie wolno im robić Zobaczymy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:14   #2200
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze niedawno była jesień średniowiecza Teraz troszkę lepiej. No i jeszcze miałam cerę mieszaną, a teraz jest strasznie sucha

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:20   #2201
natee
Zakorzenienie

mnie tez wypryszczyło, ale powoli sie uspokaja

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:22   #2202
Soleilka
Zakorzenienie

Jutro idę po szampana, znalazłam w osiedlowym sklepie takiego o nazwie Pinokio. Ciekawe czy będzie dobry

W ogóle zrobiłam sobie pomidorową. Zjadłam pełną miseczkę. Wracam po chwili do kuchni, a tam ktoś mi opróżnił pół garnka Ale jak pytałam czy ktoś ma ochotę, to nikt nie lubi

Bloguję
Stary 2011-12-30, 22:26   #2203
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze niedawno była jesień średniowiecza Teraz troszkę lepiej. No i jeszcze miałam cerę mieszaną, a teraz jest strasznie sucha
Mi się też wysusza teraz
Mąż kupił mi Pikolo. Smak brzoskwiniowy. Mam nadzieję, że nie będzie za słodki, bo słodkie mi teraz ciężko wchodzi...
Stary 2011-12-30, 22:31   #2204
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mi się też wysusza teraz
Mąż kupił mi Pikolo. Smak brzoskwiniowy. Mam nadzieję, że nie będzie za słodki, bo słodkie mi teraz ciężko wchodzi...
Pewnie będziesz bardziej czuć bąbelki niż sam smak Ja się zastanawiam czy brzoskwinię czy truskawkę brać, ale pewnie zostanę przy tym pierwszym

Kochana jeszcze tak z ciekawości zapytam, bo widziałam na pierwszej stronie, że tp wypada Ci 25.07, jak ja sprawdzałam na stronie w internecie, to też jakoś tak mi wyszło. Przepraszam, że tak prosto z mostu, ale kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniego okresu? Jestem ciekawa czy mi też ten sam tydzień określi ginekolog

Bloguję
Stary 2011-12-30, 22:50   #2205
hanjah
Zakorzenienie

Ja to mam ciągle jakieś problemy ze skórą, a przed @ to już w ogóle zawsze masakra... teraz też wyglądam koszmarnie, ciągle mi się coś nowego pojawia, a najgorzej jest na dekolcie...

Zrobiłam na sylwestra sałatkę (drugą robię jutro) i ciasto na zimno. Mieszkanie z grubsza posprzątane, reszta jutro...
Czuję się trochę lepiej, oby mi się w nocy nie pogorszyło...

A tak w ogóle to zaczęliśmy dziś 14. tydzień
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:58   #2206
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie będziesz bardziej czuć bąbelki niż sam smak Ja się zastanawiam czy brzoskwinię czy truskawkę brać, ale pewnie zostanę przy tym pierwszym

Kochana jeszcze tak z ciekawości zapytam, bo widziałam na pierwszej stronie, że tp wypada Ci 25.07, jak ja sprawdzałam na stronie w internecie, to też jakoś tak mi wyszło. Przepraszam, że tak prosto z mostu, ale kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniego okresu? Jestem ciekawa czy mi też ten sam tydzień określi ginekolog
U mnie ostatnia @ zaczęła się 19 października.
Stary 2011-12-30, 23:10   #2207
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Ale szybciutko Ci idzie
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnia @ zaczęła się 19 października.

Dziękuję za odpowiedź Ciekawe co powie mi, bo mam nieregularny cykl

Bloguję
Stary 2011-12-31, 00:16   #2208
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moj cera zrobila sie bardzo miekka i delikatna w dotyku (wczesniej raczej mialam sucha) ale tez mnie wysypuje co jakis czas a wczesniej nigdy nie mialam pryszczy nawet w okresie dojrzewnia nie mialam tradzika wiec teraz to dla mnie conajmniej nowosc ;/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:43   #2209
nicki86
Zadomowienie

Właśnie zaktualizowałam pierwszą stronę
w dalszym ciągu zachęcam nowe mamy i te do których będę mogła dopisać brakujące tp o priv do mnie Jeśli ktoś znajdzie błąd albo ma pomysł co można jeszcze coś tam dopisać to również czekam na sugestie

Mnie po podróży po krótkiej drzemce głowa już nie boli ale cały czas mnie mdli i nie chce przestać nawet po jedzeniu (przeważnie mdli mnie jak już muszę coś wrzucić na ruszt) Autobusem i samochodem to ja bym w ogóle nigdzie nie dojechała... godzina autem to było dla mnie dużo za dużo...

Dziewczyny mam pytanie co do beciowego, słyszała któraś o tym że trzeba koniecznie chodzić na NFZ żeby dostać becikowe?? a mamy które chodzą prywatnie będą miały problemy z uzyskaniem pieniążków? dzisiaj coś do mnie takiego dotarło a nie wiem ile w tym prawdy...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 02:03   #2210
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witajcie, ja mamusia sierpniowa roku 2011 - wszystkim przyszlym, zycze wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen i wspanialych wrazen z oczekiwania na wasze upragnione pociechy - czas ten jest MEGA wspanialy. Zdrowych i cudownych bobskow wam zycze i latwych i szybkich porodow
co do wszystkich przesadow- radzilabym nie wierzyc - ja mam corke, mialam mdlosci i wymioty, zer o zachcianek, zero zmian na twarzy a corka - jota w jote TZ

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2011-12-31 o 02:05
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:32   #2211
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co zauważyłam to lekarz wylicza stosując 28 dniowe cykle, w kalkulatorze internetowym tak wychodzi, potem to już chyba usg jakoś wylicza

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie co do beciowego, słyszała któraś o tym że trzeba koniecznie chodzić na NFZ żeby dostać becikowe?? a mamy które chodzą prywatnie będą miały problemy z uzyskaniem pieniążków? dzisiaj coś do mnie takiego dotarło a nie wiem ile w tym prawdy...
jej nie strasz, przed 10 tyg to słyszałam że trzeba się zgłosić ale żeby na NFZ? to byłaby totalna głupota, nie rozumem po co, za dużo NFZ ma kasy czy jak, już widzę te kolejki przed gabinetami, już teraz do dobrego lekarza na NFZ trzeba czekać kilka tygodni, teraz kto tylko może sobie na to pozwolić to chodzi prywatnie i tu też do dobrego lekarza nie da się umówić na już, moja przyjmuje też na NFZ to mogłabym czasem do niej pójść żeby w papierach było
Stary 2011-12-31, 09:39   #2212
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Zniesli to ze przed 10 tyg trzeba byc u lekarza. zeby dostac becikowe trzeba byc przynajmniej 3 razy u lekarza ginekologa ( w kazdym trymestrze trzeba byc raz), pozniej bierze sie takie zaswiadczenie od lekarza prowadzacego ze prowadzil wasza ciaze, to jest potrzebne do becikowego.
Lekarz wylicza z 28 dniowego cyklu i pozniej kieruje sie tylko i wylacznie data z OM, a nie usg, bo te same zobaczycie, ze co usg sa inne. U mnie z miesiaczki bylo na 17 sierpnia, a z usg 14,18,19,21 a urodzila sie 11 w 39 tygodniu

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2011-12-31 o 09:42
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:57   #2213
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro idę po szampana, znalazłam w osiedlowym sklepie takiego o nazwie Pinokio. Ciekawe czy będzie dobry

W ogóle zrobiłam sobie pomidorową. Zjadłam pełną miseczkę. Wracam po chwili do kuchni, a tam ktoś mi opróżnił pół garnka Ale jak pytałam czy ktoś ma ochotę, to nikt nie lubi
Widze ze dzis wszystkie bedziemy opijac Nowy Rok szampanem Picollo ja tez kupilam... smak tropikalny bo chcialam cherry ale byl pod spodem i nie moglam sie do niego dostac

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Zniesli to ze przed 10 tyg trzeba byc u lekarza. zeby dostac becikowe trzeba byc przynajmniej 3 razy u lekarza ginekologa ( w kazdym trymestrze trzeba byc raz), pozniej bierze sie takie zaswiadczenie od lekarza prowadzacego ze prowadzil wasza ciaze, to jest potrzebne do becikowego.
Lekarz wylicza z 28 dniowego cyklu i pozniej kieruje sie tylko i wylacznie data z OM, a nie usg, bo te same zobaczycie, ze co usg sa inne. U mnie z miesiaczki bylo na 17 sierpnia, a z usg 14,18,19,21 a urodzila sie 11 w 39 tygodniu
zniesli na jakis czas, ale chyba juz przywrocili bo ja bedac u lekarza widzialam plakat "droga mamo cos tam cos tam" i pisalo ze aby dostac becikowe od 1.1.2012 trzeba zglosic sie do lekarza do 10 tyg.
Stary 2011-12-31, 10:14   #2214
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

trochę poszukałam teraz w necie i od 2012 roku trzeba zaświadczenie, że kobieta pozostawała pod opieką lekarza od co najmniej 10 tyg ciąży, jest pomysł żeby przesunąć z 10 na 12 tydzień ale to nic pewnego jeszcze, jest kryterium dochodowe 85 tyś rocznie więc dość sporo, nic o lekarzu na NFZ nie było, raczej że nie każdą kobietę stać na wizyty prywatne a na NFZ często się czeka tak długo że ten 10 tydzień minie więc nie sądze żeby dyskryminowali prywatne gabinety

moja lekarka kieruje się chyba owulacją bo na karcie ciąży mam wpisane 2 tygodnie wcześniej niż z daty miesiączki

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Widze ze dzis wszystkie bedziemy opijac Nowy Rok szampanem Picollo ja tez kupilam... smak tropikalny bo chcialam cherry ale byl pod spodem i nie moglam sie do niego dostac
ja będę opijać sokiem pomarańczowym

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:17
Stary 2011-12-31, 10:18   #2215
Martarynka
Rozeznanie

Od 1 stycznia 2012 wchodzą przepisy, które mówią o tym, że becikowe będzie przyznawane tylko pod warunkiem przedstawienia zaświadczenia, że kobieta w czasie ciąży przebywała pod opieką lekarską, a pierwsze badanie przeprowadzono u niej przed upływem 10. tygodnia ciąży. Kolejne badania mają być przeprowadzane w każdym z kolejnych trymestrów.
Mimo, że nowe reguły wchodzą w życie z początkiem 2012 roku, becikowe na nowych zasadach odbiorą dopiero te kobiety, które zaszły w ciążę w kwietniu 2012 roku lub później.
Stary 2011-12-31, 10:24   #2216
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Super gratuluje az jestem zdziwiona ze tak szybko widac siusiaka ja mam nadzieję nie zobaczyć bo chcemy dziewczynkę .
dziękuje
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
muminek82 gratuluje synusia!
dziękuje
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

super
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Właśnie zaktualizowałam pierwszą stronę
w dalszym ciągu zachęcam nowe mamy i te do których będę mogła dopisać brakujące tp o priv do mnie Jeśli ktoś znajdzie błąd albo ma pomysł co można jeszcze coś tam dopisać to również czekam na sugestie

Mnie po podróży po krótkiej drzemce głowa już nie boli ale cały czas mnie mdli i nie chce przestać nawet po jedzeniu (przeważnie mdli mnie jak już muszę coś wrzucić na ruszt) Autobusem i samochodem to ja bym w ogóle nigdzie nie dojechała... godzina autem to było dla mnie dużo za dużo...

nicki mam nadzieje ze to się nie potwierdzi z tym becikowym!
Cytat:
Witajcie, ja mamusia sierpniowa roku 2011 - wszystkim przyszlym, zycze wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen i wspanialych wrazen z oczekiwania na wasze upragnione pociechy - czas ten jest MEGA wspanialy. Zdrowych i cudownych bobskow wam zycze i latwych i szybkich porodow
co do wszystkich przesadow- radzilabym nie wierzyc - ja mam corke, mialam mdlosci i wymioty, zer o zachcianek, zero zmian na twarzy a corka - jota w jote TZ
Witaj dziękujemy bardzo

ja tak jak wanilllka będe popijać soczek
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:36   #2217
agunia82
Zakorzenienie

Hej

ja już po USG genetycznym, wszystko jest ok, kość nosowa pięknie widoczna, przepływy też miałam mierzone i wszystko w porządku, serce czterokomorowe, narządy wewnętrzne prawidłowe i na swoim miejscu, z pomiaru fałdu karkowego też wszystko ok wychodzi. No i płeć się jednak zmieniła, dokładniejsze USG pokazało, że jednak dziewczynka i gin stwierdził, że tym razem jest więcej niż pewien (chociaż coś tam potem powiedział, żeby i tak poczekać do USG w 20 tyg i wtedy to już będzie ponoć niemal ostateczna wersja ) czyli bierzemy od koleżanki resztę różowych ciuszków co zostawiliśmy hahaha

a w ogóle dzieciak się na początku tak wiercił, że lekarz za nim nie nadążał hehe. Kopał, obracał się, głaskał się po głowie (super to widok był ), aż lekarz kazał iść małżowi do recepcji przynieść mi cukierka i possałam to dzieciak na koniec usnął. I to tak, że jak lekarz chciał zrobić ładną fotkę 3D twarzy i pukał w brzuch, żeby dziecko się ruszyło, to ono niewzruszone tylko leniwie ręką ruszyło i spało dalej hahaha. No i nie mam ładnej fotki 3D, a szkoda trochę
Aaaa i jeszcze przez chwilę widzieliśmy też jak dzieciaczek kciuka ssie, no po prostu niesamowite przeżycia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:47
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:45   #2218
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

ja już po USG genetycznym, wszystko jest ok, kość nosowa pięknie widoczna, przepływy też miałam mierzone i wszystko w porządku, serce czterokomorowe, narządy wewnętrzne prawidłowe i na swoim miejscu, z pomiaru fałdu karkowego też wszystko ok wychodzi. No i płeć się jednak zmieniła, dokładniejsze USG pokazało, że jednak dziewczynka i gin stwierdził, że tym razem jest więcej niż pewien (chociaż coś tam potem powiedział, żeby i tak poczekać do USG w 20 tyg i wtedy to już będzie ponoć niemal ostateczna wersja ) czyli bierzemy od koleżanki resztę różowych ciuszków co zostawiliśmy hahaha
To gratuluje, że wszystko w porządku, też już chcialabym uslyszeć taką informację od lekarza, ale u mnie to jeszcze trochę. No i oczywiście gratuluje dziewczynki
Stary 2011-12-31, 11:00   #2219
luby957
Raczkowanie

Witam Sylwestrowo Mamusie
Ja też będe nowy Rok opijać soczkiem bo na nic innego nei mam ochoty a ogólnei ja alkoholu za abrdzo nie lubie także i tych bezalkoholowych trunków

Co do pracy i L4 to ja na najbliższej wizycue poprosze mojego lekarza o zwolneinei prszynajmneij na 2 tyg bo ja dojeżdżam zatłoczonym busem do pracy godz, a później jeżdże samochedem z kolega po trasie i to też zazwyczaj z 4-5 godz na tyłku w samochodzie, więc jak wysiadam to mnei wsztko boli. a później jeszcze znowu zatłoczonym busem godz wracam do domu i nast miejskim do rodziców po córcie. Także same dojazdy z wyjsciem z domu do pracy zajmują mi tak 2-2.5godz wiec ja już mam serdecznie dosyć. A że nie może mie pracodawca zmienić stanowiska pracy to lipa;/ i sam mi zaproponowal że może wezme sobei narazie zwolneinei dopóki nie przejda mi mdłośći i wymioty i ogólne złe samopoczucie. Mam spoko szefa który na prawde dba o pracownikow więc chyba nie zaszkodzi jak sobei wzme sobei troche wolnego i odpoczne, i naciesze sie Córcią bo późneij będzie już trudno jak pojawi sie kolejne malenstwo poświęcić jej dużo czasu i póść z nia gdziekolwiek.

Ale się rozpisałam. No ja życze Wam wszytkiego najlepszego na Nowy Rok bo chyb się już dziś nei pojawie a jutro to nei wiem.
Stary 2011-12-31, 11:35   #2220
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

a w ogóle dzieciak się na początku tak wiercił, że lekarz za nim nie nadążał hehe. Kopał, obracał się, głaskał się po głowie (super to widok był ), aż lekarz kazał iść małżowi do recepcji przynieść mi cukierka i possałam to dzieciak na koniec usnął. I to tak, że jak lekarz chciał zrobić ładną fotkę 3D twarzy i pukał w brzuch, żeby dziecko się ruszyło, to ono niewzruszone tylko leniwie ręką ruszyło i spało dalej hahaha. No i nie mam ładnej fotki 3D, a szkoda trochę
Aaaa i jeszcze przez chwilę widzieliśmy też jak dzieciaczek kciuka ssie, no po prostu niesamowite przeżycia
super wieści bardzo się ciesze!i gratuluje dziewczynki!!!kla ski:
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości