|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
wiem , że dużo owoców i warzyw - jakoś tak wyszło |
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Nie mówię, że to źle, że dużo owoców i warzyw, bo są zdrowe i potrzebne. Ale coś poza nimi też trzeba jeść.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
U
rzucicie na to okiem?? |
|
|
|
#155 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
Juz nie pamietam kiedy cos wstawialam.
moje dziwne U(/bardzo luzne R?) zwiazane z dojadaniem po swietach :szklanka wody z cytryna na pol godziny przed jedzeniem I: salatka z selera, czerwonej fasoli, kukurydzy, ananasa i majonezu. szklanka drozdzy. pomarancza. II: banan (pozno dzisiaj wstalam). III: makaron z makiem (byly orzechy arachidowe, skorka pomaranczowa i rodzynki). IV: kromka bardzo ciemnego, czarnego chleba z duza iloscia pasty z awokado i ogorkiem. jablko. V: 2 jajka na miekko z ketchupem&musztarda, kanapka jak w IV. herbata z pokrzywy.
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2011-12-29 o 21:57 |
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Lekkie U/Niezbyt rygorystyczne R:
szklanka cieplej wody z cytryna przed sniadaniem. I: salatka warzywna (no wiadomo, groszek, ziemniaki, pietruszka, marchewka itd) z majonezem. szklanka drozdzy. pomarancza. II: kromka ciezkiego, ciemnego chleba z pasta z awokado i ogorkiem. jablko. III: omlet z dwoch jajek i maki orkiszowej z mieszanka mrozonych warzyw. IV: koktajl z banana, kiwi, natki pietruszki i sezamu. V: miseczka poltlustego twarogu z pomidorem, rzodkiewkami i amarantusem. + herbata z pokrzywy, kilka herbat zielonych i duzo wody. rzuci ktos okiem?
some days I'm still fighting to walk towards the light Edytowane przez Ainnel Czas edycji: 2011-12-30 o 12:42 |
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
R
I dzień 11.30 śniadanie 2 kromki chleba orkiszowego, z Ramą, polędwicą drobiową i musztardą, szklanka kefiru z łyżką otrąb pszennych, biała herbata z różą. 15.30 obiad 2 szklanki makaronu razowego spaghetti z sosem pomidorowym własnej roboty i z mięsem mielonym z indyka I dzień Insanity I dzień 8 min abs 17.00 podwieczorek szklanka mleka 1.5 proc zmiksowana z 1 bananem i łyżeczką kawy, garść pestek dyni, słonecznika i orzechów laskowych 20.00 kolacja omlet z dwóch jaj z łyżką mąki razowej, że szpinakiem podsmażonym na połowie łyżki oleju, z łyżeczką śmietany 12 proc. II dzień. 10.00 owsianka - 5 łyżek płatków górskich, pół szklanki mleka 1.5 proc, rodzunki suszone, śliwki, pół jabłka, cynamon, kawa z mlekiem 13.00 grahamka z polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem kiszonym 16.00 obiad - makaron penne z puszką tuńczyka wsw i z łyżką sosu pomidorowego, ogórek kiszony II dzień Insanity 8 min abs 18.00 serek homo naturalny z orzechami, banan 21.00 serek wiejski ze szczypiorkiem. Oceni ktoś? Edytowane przez Narc Czas edycji: 2011-12-30 o 17:55 |
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze P
1) 200 ml mleka i 30 g płaków muesli, kawa 2) 5 cienkich naleśników, 175g serek danio waniliowy i 170 g danio truskawkowy, 2 banany, pomarancz, mandarynka, jabzo 3) planowana kolacja - serek wiejski lekki 200g
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
czy tylko mnie ten jadłospis wydaje się co najmniej dziwny?
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?! że jak..?
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze U ( bez obiadu bo byłam sama w domu i nie chciało mi się robić
< leń> :I : porcja pancaksów z 2łyżeczkami domowego dżemu i jogurtem naturalnym - 180g, kawa zbożowa z 1/2 szklanki mleka, jabłko II : saszetka płatków Just Fit truskawkowych, kiwi, mandarynka, jabłko, 200 g jogurtu pitnego o smaku suszonych śliwek III : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, gruby plaster twarogu (ok. 50g), marchewka do schrupania ![]() IV: cappucino, kromka graham, mandarynka, jabłko, reszta jogurtu z II - czyli znowu 200g V : serek wiejski lekki, 5 ogórków kiszonych, kromka razowca, marchewka ![]() I jak ????? ![]() :prosi :![]()
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2012-01-01 o 20:37 |
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze takie niewiadomoco. Miało być R ale późno wstałam i jest jakos mało i bez sensu
I: serek homogenizowany sliwkowy z wkrojonym kiwi, 5 mandarynek II: kromka chleba razowego z domowym pasztetem i ogórkiem kiszonym III: Kasza, mięso wołowe i surówka z pekinki, ogórka i mozarelli IV (będzie): kefir truskawkowy i pewnie kanapka Przez minione swięta mam w lodówce całą masę rzeczy lekko przterminowanych lub takich, które niedługo się przeterminują i przez to dzisiaj na sniadanie jadłam ten nieszczesny serek, w sałatce jest mozarella chociaż srednio pasuje, a na kolacje bedzie kefir truskawkowy ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#167 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz rację. Mi to od razu pachniało wiadomo czym. Taka waga ? I do tego dziwne jadłospisy... |
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
zadna prowokacja.
nalesniki byly z otrebow przemielonych na make i maki pelnoziarnistej, dwa duze dania i owoce byly tak objetosciowo duze ze czuje sie wypelniona po brzegi, ale wiem ze musze cos dolozyc do tej kolacji.
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Osoba która chcę przytyć przede wszystkim nie je lightów i naleśników z otrębów. Po drugie je treściwe posiłki. A po trzecie je więcej. Twój jadłospis nadaje się na redukcje niż na przytycie
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W twoich "posiłkach" nie zjadłas nawety tych 2 tys kcal. poza tym to że byłs "wypełniona" po brzegi nie znaczy, że jadłospis jet prawidłowy. oprócz tego, że kcal jest tragicznie mało to, oprócz tego serka wiejskiego na kolacje, nie ma tu białka i warzyw. |
|
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
w ogóle brak jakichkolwiek tłuszczy, to specjalnie? i znowu tak chyba mało konkretnie
![]() Cytat:
Zwróciłam tylko uwagę na jedną rzecz, kiepskie posiłki okołotreningowe, zwłaszcza ten po. w I dniu ten koktajl nie dostarcza Ci w zupełności białka, w II jest niby serek ale to wolnoprzyswajalne białko, lepiej jajka/mięso/ryby. no i tłuszcze po to też tak nie bardzo. Insanity to dość intensywne ćwiczenia, więc warto tę kwestię przemyśleć. Zresztą to tylko drobne poprawki , gdybyś w I dniu ćwiczyła po śniadaniu przed obiadem, a w II dniu po II śn też przed obiadem, byłoby super. Wstawiam moje U/R (zrzucanie balastu po świętach I. dwie kromki razowca z żurawiną posmarowane masłem, na to domowy chudy pasztet, dwa plastry schabu ze śliwką i trzy naprawdę grube pieczonej piersi z kurczaka - na to całe mięcho wyłożona żurawina, + kiszone ogórki, papryki pół ćwiczeniaa, 1h intensywnych aerobów II. banan, kawał pieczonej piersi z kurczaka, kiszone ogórki, papryki pół III. miska ogórkowej z ziemniakami + gotowana pierś z kurczaka IV. sałatka z pomidora, awokado, kiełków, oliwy + kawałek pieczonej piersi z kurczaka ![]() mnóstwo mięsa, zostało po świętach więc jestem w siódmym niebie Edytowane przez Nowhere Czas edycji: 2011-12-30 o 19:59 |
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
już poprawiam, kolacja będzie z chlebem i warzywa dolożę, ale nie chcę zaśmiecać, więc po Sylwestrze będę wrzucać prawidłowe mam nadzieję już jadłospisy
|
|
#173 |
|
BAN stały
|
Chyba powinnaś jeść częściej i nie na raz 5 naleśników, skoro czujesz się po nich tak wypełniona...
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P . Proszę o ocenę .
![]() Ś: płatki cookie crisps i nesquick (około 100g?) z prawie pół kartonem mleka 1,5% - wyszedł pełny talerz obiadowy na zupę IIŚ:pomarańcza i dwie średnie mandarynki O:duuużo kopytek ) , sporo kapusty kiszonejP:około połowa paczki paluszków 'juniorki' podgryzanych podczas filmu ![]() około 1/4 ananasa K: 4 kromki żytniego: 1. i 2. z margaryną, polędwicą drobiową, pomidorem i grubą warstwą musztardy 3. z almette , pomidorem i ketchupem 4. z pasztetem i pomidorem Dziewczyny dodawajcie swoje P
|
#175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak przypuszczałam . ale mam nadzieję , że w końcu się uda jeść konkretniej a te tłuszcze to nie specjalnie ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam rozumieć, że po treningu trzeba jeść białko ? To może będę ćwiczyć zawsze przed obiadem, bo zawsze na obiad musi być białko. Dobrze zrozumiałam? A ten koktajl bananowy to tak w ramach osłodzenia życia, żeby się nie załamać
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kopytka były takie z wody ?
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie (rozpieszczam podniebienie
)Śniadanie: domowy orkiszowy croissant sporych rozmiarów, posypany płatkami migdałowymi, z masłem orzechowym i dżemem jagodowym/nutellą i pokruszonymi nerkowcami; koktajl z maślanki naturalnej, banana, mrożonych jagód, cynamonu i ciemnego kakao II śniadanie: sałatka z makaronu pełnoziarnistego, sera feta, warzyw i dressingu oliwnego; pomarańcza; kawa zbożowa z mlekiem 2% i syropem klonowym Obiad: domowa pizza na pełnoziarnistym spodzie z sosem pomidorowym, szynką z piersi indyka, serem żółtym, pomidorami, cebulą i rukolą Kolacja: 2 jajka w koszulkach; grahamka z rukolą, szynką z piersi indyka, pomidorem i szczypiorkiem/rukolą, serem żółtym i ogórkiem; pokrzywa + woda, kilka herbat
|
#180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

i wcale nie odebrałam tego , że źle robię
mam nadzieje , że jutro będzie konkretniej
: