|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
my w sylwka też w chałupie na
wiem,że już pytałam, ale nikt nic nie odpowiedział- zdarzają Wam się kupki ze śluzem u maluszków? |
|
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
![]() Ja pomalutku ćwiczę, ale kręgosłup mi siada od dźwigania to wolę go rozruszać ![]() Elf jeśli to jest sporadyczne to nie masz powodów do zmartwień. Spokojnie.
|
|
|
#4413 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wiszka dopiero teraz dojrzałam zdjęcie, ale ma słodkie pucułki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczna panna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
elf27 u nas się zdarzały zielone kupy ze śluzem, ale tak normalnie to są bez.
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
My mielismy zaproszenie do mojej siostry, ale jechac 90km i wracac z takim maluchem mi sie nie usmiecha.Jak znam siebie i swoje zmeczenie to nawet do połnocy nie dotrwam.Obejrze z Tz tv i pojde spac.Jeszcze sobie odbijemy, ale w sumie to sie ciesze, bo zmeczona jestem.
Jak widze jakie u Was temp to u mnie jest bardzo goraco.Ale moje dziecko tak lubi wiec nie moze byc mniej niz 22 zwykle 25 a do kapieli 28.Ubrana w body z dlugim i spiochy i czapeczka lekka na głowce, bo natychmiastowa czkawka sie pojawia. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Jestem pod wrazeniem ile Wy pokarmu sciagacie ja to moze 30-50 bym sciagnela.Chyba ze mam 2h przerwy w karmieniu to zalana połowa koszuli.
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tego śluzu, jest w każdej kupce, ale ni jakieś glutki tylko takie niteczki kupki są żółte lub ciemnożółte, czasem zawierają niestrawione grudki pokarmu...
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
Elf a rozmawiałaś z pediatrą, może lepiej go podpytać. Zwłaszcza jak Cię to niepokoi. U mnie lekarz się pyta
Mała moja bez czapki, czytałam nawet, że nie powinny dzieciaczki w czapce leżeć bo się przegrzewają. Ale każde dziecko jest inne. U mnie jest kręcenie głową i ryk jak zakładam. Chyba Olusia pytała o piąstki, moja też odkryła i do buzi wkłada i ciamka (łapki niedrapki nie pomagają )
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile placiłyscie za sab simplex ja znalazłam za 45zł i przesyłka 6 i nie wiem czy to dobra cena?
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-12-30 o 20:23 |
|
|
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Moja mała też nie lubi czapek a co do ciumciania rączki, to Martyna robi to bardzo często, a smoczka nie ruszy ehhh...Dziś byliśmy na zakupach. Mąż zasponsorował mi płaszczyk nowy ![]() Idę w końcu załączyć ekspres do kawy. W końcu się dorobiliśmy ... tzn dostaliśmy na gwiazdkę od teściowej... bo już wstyd był bo u nas tylko można było dostać kawę rozpuszczalną, a teraz mamy w końcu ciśnieniowy ![]() Załączam zdjęcie mojej kochanej kluseczki ![]() Za sab simplex też płacilismy 45 zł, ale kupiliśmy u laski z Wrocławia, także za przesyłkę nie płaciliśmy
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-12-30 o 20:23 |
|
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
A u kogo kupiłas?Bo mowiłas ze Ci czeskie wysłał.
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
tż z ebaya angielskiego zamawiał można tak się zawieźć na polakach niektórych
podczytuje mamusie styczeń/luty zobaczcie co jedna dziewczyna znalazla http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html myślałam że padnę Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-12-30 o 20:36 |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
fatal gdzie znalazlas??na pewno niemiecki?????????
wiesci od glam chlopcy sa od srody w szpitalu maja zapalenie pluc ![]() macie wszystkie pozdrowienia! atu troche nas
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie maleństwa i już musiała ich złapać choroba mam nadzieję że szybko wyzdrowieją i wrócą do domku
|
|
|
|
|
#4424 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje rozpakowanym!!
Cytat:
nie wiem ile mogłabym ściągnąć, ale zawsze popołudniu mam mniej mleczka, bo czuje w piersiach a i Helenka cześciej sie domaga. My wychodzimy codziennie na spacerki chyba, że bardzo pada to nie. Dziewczyny jeździcie na zakupy dojakis wiekszych Centrów Handlowych z maleństwami? ja bym chciala a trochę się boję ze coś złapiemy. Chociaż wczoraj mąż wrócił z pracy z katarem, wiec i tak sie boję że mała złapie od taty.
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge zdjec wstawic....
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
elf, kiedys chyba Goldika pisala, ze jej maly robi kupki ze sluzem i sie okazalo, ze tak bywa czasem i jest to normalne
![]() My mamy w domu max 22 stopnie, polozna zalecila 21 i wtedy dziecko ma byc w pajacyku i bez przykrycia. No wiec mala jest w bodziaku, pajacyku, bez dodatkowych skarpetek i czapeczki. Czapeczka jest tylko po kapieli. Poki co jest OK, kataru zadnego jeszcze nie zlapala ani nic. No i kikutek nam odpadl wczoraj Niestety mi sie trudno codziennie wybrac na spacer, ale codziennie gdzies z mala wychodze, np. jedziemy do moich rodzicow, albo jedzie ze mna cos zalatwic na miescie. Mszpilka, ja z mala bylam w duzym CH przedwczoraj, troche sie tym martwilam, ale musialam tam isc i ja zabrac. Wczoraj sie z tego wyspowiadalam poloznej i powiedzialam, ze mam nadzieje, ze malej nic nie bedzie na co ona stwierdzila, ze spoko, skoro po szpitalu jej nic nie bylo to po CH tez nie. Ale dobrze ja zakrylam, tzn. zalozylam ten daszek na nosidelku i przykrylam kocykiem po sam nosek, a mala caly czas spala ![]() Kurcze, maludy Glam maja zapalenie pluc..... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ania, nie moge z tego lejka |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala w ogole ani razu oprucz dworu nie miala czapki,po kapieli takze nie.
W domu jest body na krotki pajac,albo body na dlugi spodenki,body na dlugi spioch i pod kocykiem.
|
|
#4428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- nasze dziecko nas wykończy - znowu aria po kąpieli i już usypiamy 1,5g, co za mops Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-12-30 o 22:02 |
||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
co do sluzu w kupce to my mielismy. Ale w sumie nie mam 100% pewnosci czy to byl sluz. Bo kupka byla po prostu klejaca. Teraz czasami tez sa klejace
![]() Kurcze wspolczuje Wam usypiania u nas po kapieli karmie cyckiem, odkladam Olka do jego lozeczka, wlaczam karuzelke, wychodze i on sam zasypia. Obym nie przechwalila
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
darusiaaa slodkie zdj!!
glam, zdrowia dla maluchow!!! mleko sciagam. |
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Glam trzymaj sie kochana i byle szybko maluchy doszly do siebie. my jestesmy po calkiem udanej nocce, szalu nie bylo bo co 2-2,5h krzyk na cyca,ale teraz Piotrus przechodzi kolejny skok rozwojowy wiec mu to wybacze :P pisalyscie o pampkach. My juz od 2tyg uzywamy 3 i jak narazie jest ok. Przy 2pod koniec siurki wyplywaly bokami :P tym bardziej ze nasz maly zarlok szybko przybiera na wadze, w przeciagu 6tyg ponad 2.3kg wczoraj rozmawialam z kumpela i jej cora nie usmechala i nie gaworzyla bardzo dlugo, bo prawie do 3miesiaca, ale za to blyskawicznie zaczela mowic :P Piotrus jest teraz na etapie poznawania swojego glosu. Zaczyna gugac i glosno sie smiac, czasami sie wystraszy jak za glosno gugnie :P
|
|
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Oh,biedny Adas i Dominik.Niech wracaja jak najszybciej do zdrowka.
U mnie nadal problem z iloscia mleka .Wieczorem mala musiala pic z dwoch cyckow,zeby sie najadla.Obudzila sie o 5:30,zjadla troche,ale szbko przysnela.Ja wstalam zalamana,bo normalnie zawsze rano mialam napelnione banie,a teraz flaczki wisza...Odnosnie kupek...Mala robi tylko,jak dam jej herbatke koperkowa.Chyba nie powinno tak byc?!Przedwczoraj nie dalam,bo chcialam to sprawdzic i kupy brak. Ide sprzatac,poki dzieci spia,bo potem moze byc ciezko
|
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia
http://www.favore.pl/uslugi/sab+simplex.html http://przepieknie.pl/threads/1673-S...miec-35z%C5%82!! ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- U Nas znow bol brzucha.Mała płacze a ja razem z Nia.Dałam espumisan ale watpie w działanie.Juz nie wiem co robic?Ale w nocy ładnie spała i nie marudziła.Ale baków i kupy brak a mała sie prezy niemiłosiernie.Masaz był na ramieniu tez nosiłam...
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-12-31 o 09:53 |
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
witam
glam, mam nadzieję, że maluchy szybko ozdrowieją!!! właśnie miałam pytać, co u Ciebie, czy jeszcze mąż w domu mamy ze starszymi dzieciakami, takimi 1.5- 2 lata - wasze dzieci też was drapią i próbują bić? nie mam na to już siły, stosuję kary, ale nie zawsze się da, np jak mnie drapie, gdy go przewijam i cały jest w kupsku, to nigdzie go nie zostawię, a jak karę zastosuje po czasie, to przecież nie będzie wiedział, że to za to Na szczęście nie jest to notorycznie - mam nadzieję, że to tylko bunt 2-latka albo frustracja z powodu młodszego i przejdzie niedługo.co do centrum handlowego - ja myślę, że to zależy, czy tam będzie duży tłok. Ja wchodzę na spacerach do sklepów, ale unikam tych zatłoczonych. Jest sezon na różne infekcje grypopodobne, wolałabym tego dziecku oszczędzić. elf27 z opisu wydaje mi się, że w tej kupce masz takie serowate grudki - to norma kkkasikkk - mała niezła elegantka mój cały czas paraduje w bodziaku i na to pajac, w wiekszości pochodzenia ciuchlandowego ew po starszym no i niestety cały czas mega ulewa. Pranie chodzi codziennie lub max co 2 dni, bo zalewa caly zapas bodziaków i pajaców zwieziony od rodziców (rozmiarówka 0-3mies). Chyba [przywiozę też 3-6mies, żeby były jako awaryjne w razie mega zalania.nasz wczoraj buszował od 20 do 3 w nocy z tego ostatnie 2-3 godziny z TŻ-tem, bo ja zasnęłam. Zbudził się o 6.30 na jedzenie, trochę pochrumkał i poulewał po nim i teraz śpi. Strasznie jest nieregularny wciąż - od 20 do 24 co chwilę jadł na zmianę z ulewaniem, a potem już był tak przejedzony, że go brzuch bolał. Ale wydaje mi sie, że to nie kolki, bo te krzyki były takie jakby pokrywające się z perystaltyką, okresowe chrumkania,płacz, ulewanie, a nie takie ciągłe wycie jak przy kolce u starszego.co do czapeczki, to ja zakładam po kąpieli, potem jak go noszę do odbicia, to zwykle sama się zsuwa. Tylko u nas w sypialni jest raczej chłodno, kaloryfer nastawiony na ok 3 bieg, ale mamy duże okno takie balkonowe i łóżeczko stoi blisko niego. Mały śpi w body, pajacyku, owinięty kocykiem i rożkiem. Robiłam juz próby ze śpiworkiem, ale na razie nie zdaje egzaminu, bo za bardzo ulewa i dochodzi kolejna warstwa do o przy przebieraniu, a oprócz tego śpiworki są relatywnie duże i jeszcze doszłoby dużo rzeczy do prania ![]() to naprodukowałam ![]() jakie macie postanowienia noworoczne?
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-12-31 o 09:21 |
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a moze to nie kolka u mojej, ale jakies powazne schorzenie?Juz sama nie wiem?Jestem gotowa isc do lekarza,bo juz wariuje!!!
O wow własnie poszła kupa!!!Wylała sie bokami, ale to najcudowniejsze dzis co mogło nas spotkac ))
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-12-31 o 09:56 |
|
|
|
#4436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Drogo chodza te leżaczki ale jeśli chcesz kupic używkę za 150 zł to chyba lepiej juz nowy za 180 noi jasna sprawa plus wysyłka. Te 3 są najfajniejsze i co ważne do 18 kg. https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=251&next=1 https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...9&recenzja=649 https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...8&recenzja=617 ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
goldika a ja od jutra zaczynam ćwiczyc a ginek sie dowie 13stego dopiero
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy ta 1 ale jeszcze nie testowalysmy
|
#4438 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Mnie się jeszcze nie zdarzyła i mam nadzieje ze nie zdarzy. No ale zdarzyła sie zielona na początku a potem juz żółta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ja po kapieli t5eż małemu zakładam czapeczke ale już w nocy sciagam bo mu zle z nią. Do kapieli to my mamy max 24 stopnie a tak to różnie od 20 do 23 ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Mi siostra kupiła w Niemczech bodajze za 13euro, ale kupiliśmy ostatnio espumisan i powiem ci ze małemu pomaga tez i teraz espumisan mu podaje tak 4x dziennie po5-6 kropel ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Cudnaaaaa ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
O Ja cie jejciu maleństwa gdzie one sie tak dorobiły ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
U Nas mały zaczyna płakać jak ma zrobić kupke to ja go rozbieram i nóżki biore w góre żeby zobaczyc czy juz cos jest to wtedy kupa idzie i tak jak zawsze inaczej to zrobi troszke ;( ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Ja mam schudnac do maja
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Glam zdrowka dla chlopakow
biedactwa ![]() Dziewczyny kupilam wczoraj te pieluchy Dada. I niestety Olkowi kompletnie nie podeszly. W sumie nei dziwie sie bo jak nasiusia to pieluszka jest od srodka wilgotna pampersy oryginalne ladnie chlona siuski i nie zostaja takie wilgotne. Zuzylismy od wczoraj ok 4pieluszek Dada (na noc pampers oczywiscie). Kurcze szkoda bo z wygladu wygladaja na "wygodne", szkoda, ze ten wklad chlonacy maja kiepski![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Oolong ja od lat mam to samo postanowienie: schudne ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Pochwale sie tez, ze od kilku nocy Olek juz wcale nie spi z nami w lozku tylko w swojej kolysce
|
|
|
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
hej,
Szczęśliwego Nowego Roku Mam pytanie: jakie środki obniżające temperaturę mogę brać? W nocy miałam 38 st C, teraz jest już lepiej, ale czuje się beznadziejnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

ze powinnam odczekac 2mce od porodu.

dziś siedzię z nią rano, Nina ciamka cycka nagle słyszę poważnego bąka a następnie czuje coś przelewa mi sie przez rękę, zaglądam a tam nam kupka pływa. Przeleciła plecami przez pampersa, body śpiochy i wylądowała na moich spodniach i kanapie
że jak się nachylasz gadasz to ona Ci odpowiada uśmiechem?
to teraz się zmartwiłam