|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
( tak mówiłam pieszczotliwie na kolegę z pracy, że jest moim gejuskiem,ale On to lubił, gejem jest, zdeklarowanym, z partnerem. ) ![]() No ale chciałam powiedzieć, że lepiej dobierał dodatki, dbał o ubrania, kolory, niż ja.
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
musi być grzecznie bo akurat tak popadło że jeśli by nam coś pękło to by dzidziuś był na 90% ![]() ja właśnie zasiadłam u TŻ i jeszcze 2 godzinki poczekam sobie na niego
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rocznik jestes taki jak moj TZ ![]() Cytat:
a czy ta 3 czasami mnie nie poszerza? wiem, ze jest niedopasowana i jak Pani scisnela mi gore to bylam jakby o 5 kg lzejsza no ale sama nie wiem :P
|
||
|
|
|
#1234 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc jak najbardziej 3 ![]() Cytat:
jedyne, co bym z nich usunęła, to te obrączki, bo tak mi trochę nie pasują... A poza tym super w obu wersjach ![]() Fajowa ![]() Cytat:
Sama nie wiedziałam, kiedy się odezwać Skąd jesteś?Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję przyszła sąsiadeczko (Bemowo to prawie Żoliborz ![]() ) Cytat:
![]() Cytat:
A w jakim wieku jesteście?eeeej no nie załapałam się Cytat:
Co do dzisiejszego dnia... powiem Wam, że jechałam tam z nadziejami, a wróciłam jakaś taka zdołowana... Mam wrażenie, że nie znajdę sukni i pójdę do ślubu w samych gaciach, bo nic mi do końca nie pasuje ), że ja nawet w dniu ślubu nie będę kojarzyła, że mam koło, a co ona do cholery można wiedzieć, jak mnie to koło wku.rwia przez 5 minut, obija mi się o nogi przy każdym kroku, to tym bardziej będzie mnie denerwować przez cały dzień i noc! 2 zdjęcia samej sukni (bez koła, bo zdjęłam i tylko wtedy udało się Mamie zrobić zdjęcie) i 2 w innej, ale z przyłożonym dołem w tej "mojej", żeby zobaczyć, jak z innym gorsetem by wyglądała (tak mniej więcej wyglądał ten dół, jak było koło). Enjoy, ja już mam takiego doła, że wszystkiego mi się odechciało, tych sukien, łażenia i wszystkiego innego...
|
|
#1235 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Ceny na rynku wtórnym zaczynają się od 3500 za metr ![]() Cytat:
A gdzie byłaś i co mierzyłaś ?
|
||
|
|
|
#1236 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nena Twoje haslo o szaliku pana geja mnie rozwalilo Musze sie pochwalic Mamy dziś z Tż 6 rocznice oficjalnego bycia razem A ze moja Poloweczka ma dzisiaj do 22 prace, to nawet nie wiem czy sie spotkamy - chociaz ma przyjechac nawet jakby to bylo po 23... przychodze dzisiaj do domu z pracy, ide jak to zwykle bywa do swojego pokoju a na biurku bukiet z 6 roz... pieeeeeeeekne sa... z reszta same zobaczcie (zdjecie robione telefonem wiec nie najlepszej jakosci) Pierwszy raz taka niespodzianke mi zrobil |
|||
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu może ty wiesz jak jest u nas, opłatę za prawo jazdy to trzeba uiścic przed odbiorem prawka czy w dniu odbioru mogę wpłacic?
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej czepiającej baby, nie mogłabyś pomyśleć o takim tiulowym czymś co kupujecie zamiast koła? :P Tym usztywnieniu.
|
|
#1239 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
? Moim zdaniem warto się poświęcić, a potem w ferworze zabawy i tego wszystkiego faktycznie zapomnisz ? Choć z drugiej strony jakby Ci to miało zepsuć cały dzień...Generalnie nie mam problemów jeśli chodzi o koło więc nie widzę problemu Dla mnie suknia (dół stary + gorset od tej drugiej sukni) jest fajna i ładnie w niej wyglądasz Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-30 o 21:04 |
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko ta suknia do mnie nie przemawia, dół jeszcze nawet fajny ale ta góra mi nie pasuje aczkolwiek połączenie dwóch sukienek w jedną co pokazałaś na trzecim zdjęciu wydaje mi się dobrym rozwiązaniem
|
#1241 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
A co z naszym oblewaniem umawiamy się na jakieś posiedzenie czy może do jakiegoś baru byśmy poszli ?
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie TZ postaral Gratuluje!
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojej sukni to zdjęcia pokazują, że una musi być rozłożona, szerooooka taka wtedy się te falbanki ładniej prezentują. Ładniej nie ładnie, bo mnie jakoś falbankowe suknie nie przekonują (ale i tak jakąś przymierzę i jako to będzie ta to chyba na zawał padnę z szoku). (pewnie ten post pojawi się "za pół roku", bo moderator musi przeczytać, ale pozdrawiam moderatorkę i przepraszam, że się rozpisałam )
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to się jeszcze zgadamy apropo oblewania ale napewno jakiś posiedzunek będzie
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana Chatko... po 1 prosze sie nie zalamywac... po 2 patrzac na zdjecia ktore dodalas i widzac Twoja mine mysle ze powinnas sobie dac spokoj z ta sukienka...
O ile dol z kolem wyglada fajnie, to bez kola jest jak dla mnie nie za bardzo... jesli koniecznie nie chcesz z kolem to chyba musialabys poszukac innego typu sukienki? Bardziej delikatnej z jakimis albo wiekszymi falbankami, albo jednak zdecydowac sie na kolo? Ja tez bylam zaparta ze nie chce kola, ale sukienka bez kola jednak brzydko sie ukladala, latala miedzy nogami, a do tego podejrzewam ze w tancu byloby mi w niej straaaaaaaasznie goraco... Szkoda mi Cie bardzo, bo jak wczoraj widac bylo ze jestes szczesliwa i prawie pewna ze to wow, to dzisiaj po opisie widac ze jestes zdolowana... |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko powiem Ci tyle, ze powinnas miec dekold w serduszko, prsty do Ciebie wogole nie pasuje
![]() a kolo to naprawde nie taka zla sprawa suknia naprawde moze sie plątac pod nogami, a jak masz kolo to masz pod nogami "wolną przestrzen"
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje...
Ide sie kapciac, chociaz tak sobie mysle, ze moze na pocieszenie Chatki sie wszystkie z nia napijemy? |
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj właśnie tam byłam i podobają mi się 2 sukienki, tylko oczywiście zaoferowana przymierzaniem zapomniałam Tż powiedzieć aby zdjęcia porobił a ta trzecia upatrzyłam przed chwilą i mam zamiar się w tygodniu tam do salonu wybrać ![]() Cytat:
ale ja płaciłam w dniu odbioru
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2011-12-30 o 21:05 |
||
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a u nas tak wkoncu wyszlo z tym sylwkiem, ze idziemy na domowke-posiadowke 3 pary mysle, ze bedzie milo opcja najlepsza i najtansza podzielilismy sie tym co kto przynosi i na mnie przypadla salatka gyros z czego sie niezmiernie ciesze![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko muszę wiedzieć jak będzie na mnie leżała Wczoraj pojechałam z całą listą tych co mi się podobały a najładniej leżały właśnie tamte dwie ![]() E87 najlepiej to chyba w tej 1 taka lekka była, jakby się jej wcale nie miało na sobie, natomiast 2 nie uwydatniła tego czego nie trzeba Tż stwierdził, że ta druga wygląda to jakby miała worki na dole przyczepione
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2011-12-30 o 21:16 |
|
|
|
|
#1253 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję rocznicy!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rozumiem, że Wam mogą się koła podobać i Wam nie przeszkadzać. Ale ja niestety nie jestem w stanie go zdzierżyć, po prostu zakładam koło i od razu czuję się jak porcelanowa, sztywna lalka, okropne uczucie. Cytat:
bo naprawdę kiepski mam dziś humor.Cytat:
W ogóle przymierzałam jeszcze dziś suknię podobną do Notizi naszej jagatki, jedyna różnica między nimi, to że notizia jest bombką, a tamta na dole prosto ścięta. Chciałam, żeby Mama mnie zobaczyła i w falbankach i w gładkim dole. I tak jak górą się obie zachwycałyśmy, to dół prosty wygląda na mnie... nudno. Po prostu nie pasuje do mnie. Porażka, bo suknia piękna, ale ja w niej wyglądałam przeciętnie, jak w halce.
|
|
#1254 | |||
|
Zakorzenienie
|
z której strony??
![]() Cytat:
- suknia z muslinowymi falbankami z kolem - suknia z falbankami ze sztywnego materiału bez koła - inny fason Cytat:
a bukiet oryginalny, ale bardzo ładnyCytat:
|
|||
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Chaciu, nie da się w tej sukience zmienić góry?
|
#1256 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Jednak dla Ciebie gorset bardziej wycięty w serduszko jest odpowiedniejszy. Szkoda kochana, że nic się nie da zrobić i i ta i tamta jednak odpadają. Co nie znaczy, że nie znajdziesz w końcu tej ukochanej, w której nie trzeba będzie nic poprawiać. Musisz się uzbroić tylko jeszcze w odrobinę cierpliwości
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-12-30 o 21:33 |
|
|
|
|
#1257 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje rocznicy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a różyczki cudne
|
|
#1258 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wam za wszystkie pomysly na przekaski
Chyba skusze sie na te salatke z gyrosa, nachos z guacamole, tosty z tunczykiem, rukola, serkiem maskarpone, no i jak mi czasu starczy to zrobie bruschette z zalatka z pomidorow, swiezej bazyli, oliwek i czosnku. Cytat:
![]() Cytat:
Chatko...no coz, nie ma co owijac w bawelne, jest fatalnie...ta sukienka w ogole do ciebie nie pasuje |
||
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jagodzia133 też ma racje, połączona z tym gorsetem w serduszko jest lepsza, a co do koła, czy nie koła również ja też zbytnio za nim nie przepadam i mierzyłam kilka sukienek, które go nie posiadały i komfort jest inny, ale ono mnie aż tak szczególnie bardzo nie drażni
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko odkrywcza nei będę ta sukienka w ogole mi się nie podoba... ale w połączeniu z tym drugim gorsetem by było świetnie. Po takich ekscesach szyła bym wg własnego pomysłu dobrą krawcową na pewno znajdziesz
a ja się żegnam już z wami i idę się tulić do mojego mężczyzny bo wcześniej skończył pracę... trzeba wykorzystać tą okazję także dobranoc laseczki wpadne za pewne po południu między fryzurą a makijażem
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

). No i przy okazji popytałam o bukiet i dekoracje sali/kościoła. Najlepsze jest jednak to, że właściciel kwiaciarni który mnie obsługiwał to gej. Serio. Prawdziwy. Ale żadna kobieta, z którą zdarzało mi się wcześniej rozmawiać nie przejawiała takiego zainteresowania jak on. Koleś ma tak super podejście, że szok. Zanim w ogóle odpowiedział na moje pytanie, wypytał jaką mam suknię, jaką planuję fryzurę i make up. Bo od tego zależy bukiet (jakbym nie wiedziała). Biedny nie przypuszczał, z kim ma do czynienia, bo miałam już oczywiście całą koncepcję, którą mu przedstawiłam - czyli black & white. Stwierdził, że anemony odpadają, gerbery są zaś wg niego zbyt pospolite. Zaproponował mi tragiczne rozwiązanie: bukiet z białych róż ułożonych w kształcie wachlarzu i żeby był czarny akcent, to brzegi płatków róż obsypie czarnym brokatem.
Oczywiście szybko mu to wyperswadowałam i uparłam sie przy gerberach. Okazało się, że pan dekorował już nasz maleńki kościółek, pokazał zdjęcia - na prawdę przykłada się do swojej roboty i widać że ją lubi. a soboty ma już do kwietnia włącznie zarezerwowane. Biorę go! To nic, że miał modniejszy szalik ode mnie. I że lepiej zawiązany 

jedyne, co bym z nich usunęła, to te obrączki, bo tak mi trochę nie pasują... A poza tym super w obu wersjach 
macie cos sprawdzonego co dobrze smakuje i nie trezba sie ztym paprac pol dnia? Bede wdzieczna

bo naprawdę kiepski mam dziś humor.
18.08.2010 - zaręczyny