Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 21:35   #1771
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka jak uczulenie ?
Miło, że pytasz Już lepiej, chyba maść pomaga Katar dalej niestety
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:37   #1772
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojjj bidulek mały Raz dwa minie. Domek miał 5 dni Polecam maść majerankową i krople Nasivin
no widzisz a ja 2 dni temu pytałam w aptece o maść majerankową i farmaceuta powiedział , że nie można jej takim maluszkom aplikować

Brumeczku zdrówka dla Tymka Mój mały ma katar roczny -niewidoczny. Furczy mi nosem od kilku dni, ale najczęściej nad ranem. W dzień spi , je i zero furczenia No i mężowi płuca pękną prędzej niż cos z tego jego noska wyjdzie . Nie wiem o co kaman
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:39   #1773
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Buziak dla EMI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A Ty Teliczku? Tęsknię za Tobą ostatnio
Uwielbiam Cię

Cytat:
Jesteś

Dzięki za rady sprzętowe

W restauracji pięknie, wytwornie i przepysznie (choć teraz boli mnie żołądek z nadmiaru tego szczęścia ). Tymcio był spokojny i uśmiechnięty, a pod koniec poszedł spać. Niestety w 200 zł z zaproszenia nie zmieściliśmy się i trzeba było co nieco dopłacić

A w ogóle to nie pisałam jeszcze, że mojej kochanie ma od wczoraj katarek Pierwszy raz. Ja go chyba zaraziłam, bo mi zaczął się w Wigilię. Wczoraj był trochę mniejszy, dziś jest gorzej, bo w nosku aż mu charczy. I w związku z tym pierwszy raz użyliśmy KATARKU do odciągnięcia wydzieliny. To ten podłączany do odkurzacza Fajna sprawa, ciągnie jak szalony i wychodzą tony tego świństwa

Tylko szkoda Tymcia... Dziś już wyraźnie widać po buzi, że chory. Oczka załzawione, nosek czerwony. I jak je, to się krztusi, bo pewnie ta wydzielina do gardła spływa, a oddychać ciężko I teraz wieczorem (zawsze pod wieczór gorzej, wiem to po sobie), prawie nic nie zjadł, prychał, kichał i w końcu popłakał sie na całego. Nie mogłam go uspokoić nawet tuleniem,choć oczka tarł i był bardzo zmęczony, bo w dzień nic nie spał. I w końcu takiego płaczącego położyłam do łóżeczka i po prostu głaskałam po główce, i zasnął prawie od razu, mój ukochany bidulek
I tylko przez chwilą się wybudził, bo jacyś durnie za oknem petardy odpalają Już dziś Ale tylko stęka i na pewno zaraz uśnie. Zresztą chyba już usnął
Mówię Wam, to dziecko idealne
Biedny Tymek
aż mi się smutno zrobiło
Mój Jaś też najlepiej sie uspokaja jak go głaszce -najlepiej po nosku(tj od czółka ku noskowi)
albo przykładam policzek do jego policzka i szepcze do uszka (śmierdzącego swoją drogą)
Stary 2011-12-30, 21:40   #1774
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj bidulek mały Raz dwa minie. Domek miał 5 dni Polecam maść majerankową i krople Nasivin

Maść kupiłam i smaruję (sobie też ), a do noska póki co wpuszczam tylko sól morską, żeby nawilżyć. A ten Navisin to leczniczy z tego co widzę, tak? I faktycznie przyspiesza leczenie?
Doczytałam że obkurcza sluzówkę, to pewnie łatwiej oddychać, tak?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
My dzisiaj podjęliśmy dwie decyzje: sprzedajemy moje auto i Kubę zabieramy z przedszkola (kwestia kasy). W sumie to się cieszę, siedzi teraz ze mną 2 tygodnie w domu, bo chory i daję sobie świetnie radę z dwójką.
No i brawo za dwie męskie decyzje

A Zuzka teraz śpi czy świętuje?
Stary 2011-12-30, 21:42   #1775
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no widzisz a ja 2 dni temu pytałam w aptece o maść majerankową i farmaceuta powiedział , że nie można jej takim maluszkom aplikować

Brumeczku zdrówka dla Tymka Mój mały ma katar roczny -niewidoczny. Furczy mi nosem od kilku dni, ale najczęściej nad ranem. W dzień spi , je i zero furczenia No i mężowi płuca pękną prędzej niż cos z tego jego noska wyjdzie . Nie wiem o co kaman
Dziubku a jaką masz temperaturę w pokoju w którym śpi
może jest za ciepło
Stary 2011-12-30, 21:43   #1776
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

U mnie to samo furczy ale nic nie wylatuje

Ktoś mi podmienił idealną córe. Zawsze jak usnęła o 20 to na dobre do 7, a tu usnęła przed 20 i wstała w najlepsze chce się bawić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:44   #1777
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No to się cięszę

Cytat:

U mnie to samo. Rano furczy widzę suche kozy.
Piskam wodą odciągam a tam pustki,
albo zielone kozy

Maśc majerankowa? smuty jakieś. Ja od urodzenia aplikuje małej jak widzę, że źle jej się oddycha.

NO i co.
Cyztam poradniki o zas.ran.ym glutenie i co poradnik to inne pierdy.
Zes.ram się prędzej chyba niż dojdę do ładu.

MAMY karmiące UU!!??
Ile odciągacie mleka aby podać gluten w formie kaszy manny?
i czy podgrzewacie, jak to robcice?
Czy robicie tylko na wodzie?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:47   #1778
patik87
Zakorzenienie

ScIO NAPISZ MI na priv ile mam kasy przelać i dane swoje plissss

Brumek a co dobrego jedliście?

dziubek u nas to samo z charczeniem i tym niby " katarem nie katarem"
.

wodaqua ksiądz ma czuje oj tak
Stary 2011-12-30, 21:49   #1779
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A Zuzka teraz śpi czy świętuje?
Na razie śpi, jak będzie później to nie wiem . (ostatnio się chyba trochę naprawiła, ale tylko troszeczkę )

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Mój Jaś też najlepiej sie uspokaja jak go głaszce -najlepiej po nosku(tj od czółka ku noskowi)
albo przykładam policzek do jego policzka i szepcze do uszka (śmierdzącego swoją drogą)
Ja całuję w policzek i też tulę policzek do policzka . A prasowanie podeślij Brumkowi, nie obrazi się .

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ktoś mi podmienił idealną córe. Zawsze jak usnęła o 20 to na dobre do 7, a tu usnęła przed 20 i wstała w najlepsze chce się bawić
Dzisiaj Ty masz dyżur . Znam ten ból

Mam ochotę na sałatkę z paluszkami surimi i makronem ryżowym... A w lodówce światło .

Edit: no właśnie Brumek co jedliście?!

Wielkie buziaki dla Emi z okazji 5 miesięcy!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-12-30 o 21:51
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:50   #1780
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam Cię

Cytat:
Biedny Tymek
aż mi się smutno zrobiło
Jesteś kochana
A Tymcio za głaskaniem po nosku nie przepada dla odmiany On lubi po główce (tak od środka w stronę czółka) i pod bródką

Ciekawi mnie, co z tym uszkiem Mój mąż ma bardzo często zapalenie ucha i wtedy też dziwnie z niego pachnie

Cytat:

Dziwne, bo z tego co widze w necie, to wszędzie w poradach na katar zalecają też wlaśnie maść
Zresztą w składzie jest tylko wyciąg z majeranku i wazelina, więc nie ma tam niczego niebezpiecznego.
Na stronie jednej apteki znalazłam, że: "Ziele majeranku stosowane miejscowo ma słabe działanie przeciwzapalne ściągające i przeciwbakteryjne. Maść stosuje się w stanach zapalnych błony śluzowej nosa u dzieci i niemowląt".

A to poranne furczenie Szymka to może wynik tego, że w nocy jest za sucho tam gdzie śpi? I przez to powstaje katarek, który w dzień przechodzi?
Stary 2011-12-30, 21:53   #1781
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziubek ta Ikea dziś wyszła tak nagle z inicjatywy Tża chętnie bym sie z Tobą spotkała
Dakaro my budować sie raczej nie bedziemy tylko przybudowywać ale mam taki jeden projekt który bardzo mi sie podoba i może kiedyś
Tż śmiał sie z pijanej żony , łobuz jeden

A czy ja moge z Wami spędzić Sylwestra przyniose niemiecki szampan pierniczki i żelki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:59   #1782
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Mam ochotę na sałatkę z paluszkami surimi i makronem ryżowym... A w lodówce światło .

Wielkie buziaki dla Emi z okazji 5 miesięcy!
Dziękujemy.

POdaj przepis proszę na tą sałatkę.
Mam te surimi w zamrażalce i nie wiem co zrobić...

Wiecie co?
Jestem w kropce.
Najpierw piszą rozszerzać dietę jak dziecko jest na UU najlepiej po 6 miesiąca życia, potem piszą że gluten podawać jak dziecko na UU po 5 miesiąca życia np zupą jarzynową
I o co kaman?
To po co piszą żeby rozszerzać dietę po 6 miesiącu życia?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:00   #1783
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ScIO NAPISZ MI na priv ile mam kasy przelać i dane swoje plissss

dziubek u nas to samo z charczeniem i tym niby " katarem nie katarem"
.

wodaqua ksiądz ma czuje oj tak
Ok. juz wysyłam.

Niech zdrowieje Brumiątku.

Justynko już nie mam dyżuru. Agata zapomniała jak się śpi po prostu. M. ją wziął do łóżka i on moment usnął i Agula na niego popatrzyła i też usypia
Ale muszę małża obudzić, żeby mi winko otworzył

Żaneta z tego co kojarze to na 2 gramu glutenu 100 ml mleka.

Ja jutro robie knopersa (miałam dziś, kupiłam wszystko co trza tylko najważniejszych wafli zapomniałam) i sałatke gyros.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:01
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:06   #1784
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

lecicie jak szalone

Mam 6 stron do nadrobienia

zaczynam...

po pierwsze tysiąc buziaków dla półrocznej Zuzinki,niech nam zdrowo rośnie mały kudłaczek i niech da mamuśce trochę w nocy odsapnąć

Co do spania Lilę kładę na boczku, i jak jest śpiąca to wtula się w pieluchę i zasypia a jak się odwróci od razu na plecy to wiem że będzie problem z zaśnięciem
Ale jak już zaśnie porządnie to w nocy wędruje po łóżeczku i śpi już na pleckach.

Baboniku dzięki że pytasz o nogę jest już dużo lepiej,chodze normalnie, tylko została świeża, różowa skóra.

Bierzesz jakieś suplementy zeby organizmowi zrównowżyć tę rygorystyczną diete??

Co do glutenu
to u nas już w zasadzie wprowadzony. Od jakis 3 tygodni Lila dostawała codziennie do obiadku i żadnych atrakcij nie ma, więc myślę że już można dawać jej glutenowe rzeczy.

Poza tym zniknęły jej te zrogowaciałe suche plamki na nóżkach i raczkach -winne najprawdopodobniej były pomarańcze i mandarynki, bo odkąd przestałam je jeść to zniknęły

agni ja robiłam krówkę z tego przepisu, szybkie i pyszne:

Składniki:
Ciasto:
1/2 kg mąki
1 łyżka miodu
1/2 szkl. cukru
1/2 kostki masła
2 jaja
cukier waniliowy
łyżeczka sody

Mąkę wysypać na deskę, w środku zrobić miejsce na pozostałe składniki i ugniatać rękoma. Następnie podzielić na dwie części - będą dwa spody. Piec krótko, do zarumienienia, inaczej będzie suche, ok. 160st.

Śmietana - będzie pomiędzy plackami:
1/2 l. śmietany 30%
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
1 śmiet. Fix
Oczywiście zmieszać to mikserem do odpowiedniej konsystencji.

-mleko skondensowane lub kajmakowe (kupić w sklepie)
Wierzch ciasta wysmarować mlekiem skondensowanym/kajmakowym, a na to ułożyć orzechy.

youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:09   #1785
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Dobra kochane moje dziewczyny, miałam cytować i podziękować każdej z osobna za życzenia dla Zuziaka, ale było ich tyle, że nie dam rady i boję się kogoś pominąć. Podziękuję zbiorowo: Kochane Cioteczki Wizażowe Zuziak i jej mama dziękują za życzenia i gratulacje!
I jeszcze ja ! Zuziu sto latek

Cytat:
Katarowi mówimy stanowcze NIE !
Cytat:
A nam lekarka kazała aplikować
Cytat:

Maść kupiłam i smaruję (sobie też ), a do noska póki co wpuszczam tylko sól morską, żeby nawilżyć. A ten Navisin to leczniczy z tego co widzę, tak? I faktycznie przyspiesza leczenie?
Doczytałam że obkurcza sluzówkę, to pewnie łatwiej oddychać, tak?
Zdrówka dla Tymeczka
Cytat:

[I]NO i co.
Cyztam poradniki o zas.ran.ym glutenie i co poradnik to inne pierdy.
Zes.ram się prędzej chyba niż dojdę do ładu.
]
Ja chyba też ale podjęłam decyzje gluten wprowadzam jutro
Stary 2011-12-30, 22:17   #1786
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Beatko fajnie, że jesteś .

Mieleckie dziewczyny gdybyście w jakiejś niedalekiej przyszłości planowały znowu jakiś wypad, to jestem chętna (jeśli nie macie nic przecieko). Teraz jestem więcej u TŻta, a tak w ogóle, to chyba się tutaj osiedlimy.
Nie wiedziałam, że Ty też z Mielcem związana

A ja się wkurzyłam dziś.... Poszłam wczoraj do apteki po Peritol, który jem żeby w ogóle mieć apetyt (ja w przeciwieństwie do Was muszę się wspomagać żeby jeść normalnie, tak już mam z natury i marzę o kilku kilogramach więcej, szkoda gadać)
W sumie 1 opakowanie mi wystarcza na jakiś tydzień. Kosztowało ok. 15 zł. Więc zamówiłam ten lek (2 opakowania), dziś mężowi dałam recepte, poszedł, odebrał i mi mówi, że zapłacił ponad 40 zł ;| Się okazało, że teraz kosztuje ponad 20 zł jedno opakowanie :[ Zła jestem, bo to spora różnica w cenie, a kupować i tak muszę...

W ogóle dopiero dziś się zorientowałam, ze jutro sylwester Już całkiem w czasie stanęłam...
Stary 2011-12-30, 22:20   #1787
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku a jaką masz temperaturę w pokoju w którym śpi
może jest za ciepło

to możliwe plus to że może być za sucho w pokoju -tylko to dla nas temat nie do ugryzienia bo
jak przykręcę kaloryfer to zimno
nie zrobię mikro uchyłu w oknie bo wtedy przy odkręconym ogrzewaniu pójdę z torbami jak przyjdzie rachunek
nawilżacz nie ma szans bo znowu mam tak szczelne okna że momentalnie woda leje mi się po ścianach i zbiera na suficie
i tak koło sie zamyka

Cytat:
Dziwne, bo z tego co widze w necie, to wszędzie w poradach na katar zalecają też wlaśnie maść
Zresztą w składzie jest tylko wyciąg z majeranku i wazelina, więc nie ma tam niczego niebezpiecznego.
Na stronie jednej apteki znalazłam, że: "Ziele majeranku stosowane miejscowo ma słabe działanie przeciwzapalne ściągające i przeciwbakteryjne. Maść stosuje się w stanach zapalnych błony śluzowej nosa u dzieci i niemowląt".

A to poranne furczenie Szymka to może wynik tego, że w nocy jest za sucho tam gdzie śpi? I przez to powstaje katarek, który w dzień przechodzi?
co do suchości to tez tak myślę, ale sytuacja patowa-opisałam powyżej

a ten farmaceuta to pewnie jakiś baran

co do glutenu -dajecie codziennie ?? moja pediatra zaleca dwa razy w tygodniu a dziś czytałam,że skutki uboczne jego podawania mogą wystapić niestety nawet po kilku miesiącach dopiero .

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziubek ta Ikea dziś wyszła tak nagle z inicjatywy Tża chętnie bym sie z Tobą spotkała
no to może jednak się cos wykombinuje w najbliższym czasie i Natkę i Meszsares też sciągnie
Stary 2011-12-30, 22:27   #1788
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ile teraz Wasze dzieciątka śpią w ciągu dnia?

moje dziecię śpi może ze 3 razy po 45minut...i trochę mnie to przeraża...

mój różnie, zwykle przed południem ma jedną drzemkę 1,5-2-godzinną, po południu nie zawsze śpi, a dziś w ogóle przez cały dzień spał chyba 1,5 godziny

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
my bylismy dzis u lekarza po zaswiadczenie o ogolnym stanie zdrowia dziecka potrzebne do przetykania kanalikow(boze to juz w poniedzialek,umieram ze strachu....)zwazylismy mala i wazy 6kg,ale wazone w bodach i pampersie
będzie dobrze!
Cytat:
moja znajoma zeby wypisac pepti musi isc do gastroenterologa (czy jakos tak) i dopiero jak on stwierdzi i da papier to pediatra jej wypisze
przyjazne państwo....
Cytat:
1. Był ksiądz. Stwierdził że chyba coś nie tak skoro nie chcemy błogosławieństwa na dole z teściami/rodzicami.
Cytat:
Wodaqua to tak mu tż wytłumaczył.
"Ale na obiad na dół z nami zejdziecie..?"- tak ksiadz zaptał.
Zeszlismy, teściowa zawołała mnie żebym im zupę nosiła ona nalewała, to ksiądz:" Chyba jednak nie jest tak źle z Wami, no chyba że to tylko pod publikę przy księdzu"
ksiądz ma niezłe wyczucie
A co na to teściowa?

Cytat:

e tam, przecież nawet na opakowaniu jest napisane "od 1 roku życia" OD, a nie POWYŻEJ, czyli u naszych można

Natka, oczyma wyobraźni widzę tą piękną garderobę!

Brumek, duuuuużo zdrówka dla Tymcia!!!

Upiekłam ciacho może być na jutrzejszą imprezę

Zanetka, dla Emi!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:28   #1789
Lili 83
Zakorzenienie

dla Emi z okazji 5miesięcy

Więcej nie napiszę, weny brak.
Wybaczcie.

Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:34   #1790
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
POdaj przepis proszę na tą sałatkę.
Mam te surimi w zamrażalce i nie wiem co zrobić...
Kiedyś kumpela dała mi ten przepis, mało specjalna, ale szybka (tylko ogórka kroję w kostkę, nie ścieram):
Sałatka krabowa

paczka paluszków krabowych
ogórek szklarniowy( duży)
pęczek koperku
makaron sojowy lub ryżowy( jak kto woli, z obydwoma smakuje tak samo dobrze...
2 łyżki majonezu (najlepiej kielecki, lub inny o dośc intensywnym smaku)
sok z 1 cytryny

paluszki skrapiam sokiem z cytryny i tak pozostawiam do rozmrożenia. kroje je w kostkę, makaron przygotowuje wg przepisu na opakowaniu, ogórka obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach. koper drobno siekam, całość mieszam dodaje majonez i na godzinke do lodówki, żeby było schłodzone...

A tu masz dużo przepisów: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=12090

Cytat:
Justynko już nie mam dyżuru. Agata zapomniała jak się śpi po prostu. M. ją wziął do łóżka i on moment usnął i Agula na niego popatrzyła i też usypia
Ale muszę małża obudzić, żeby mi winko otworzył
To ciekawe, która będzie miała dyżur (mam cichą nadzieję, że nie ja ). Wino zostaw na jutro!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do spania Lilę kładę na boczku, i jak jest śpiąca to wtula się w pieluchę i zasypia a jak się odwróci od razu na plecy to wiem że będzie problem z zaśnięciem
Ale jak już zaśnie porządnie to w nocy wędruje po łóżeczku i śpi już na pleckach.
Dziękujemy!
To samo ostatnio pisałam, jak Zaneta pytała o usypianie dzieci na MM. Jak się położy na boczek, to zaśnie. Jak przekręci na plecy, to będą "schody" .

Cytat:
I jeszcze ja ! Zuziu sto latek
Dziękujemy!
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
W sumie 1 opakowanie mi wystarcza na jakiś tydzień. Kosztowało ok. 15 zł. Więc zamówiłam ten lek (2 opakowania), dziś mężowi dałam recepte, poszedł, odebrał i mi mówi, że zapłacił ponad 40 zł ;| Się okazało, że teraz kosztuje ponad 20 zł jedno opakowanie :[ Zła jestem, bo to spora różnica w cenie, a kupować i tak muszę...
No właśnie ja też ostatnio więcej w aptece zapłaciłam, trzy razy rachunek oglądałam . Pogięło ich z cenami.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-30, 22:50   #1791
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie śpi, jak będzie później to nie wiem . (ostatnio się chyba trochę naprawiła, ale tylko troszeczkę )
DObra dziewczynka Już tak zostanie, zobaczysz

Cytat:
Ja całuję w policzek i też tulę policzek do policzka . A prasowanie podeślij Brumkowi, nie obrazi się .
To zaczyna pachnieć wykorzystywaniem

Cytat:
Cytat:
Edit: no właśnie Brumek co jedliście?!
Na przystawkę placki ziemniaczane i kawiorem, tatarem z łososia i musem śmietanowym. Potem ja - sałata z homara z owocami, a mąż (cytuję ) "Pieczeń z mlecznej cielęciny podana w wianku z młodej marchewki". A na deser jabłecznik z sosem waniliowym, zapiekany pod bezą i tort bezowy z kremem pomarańczowym, likierem migdałowym i musem truskawkowym

I wypiłam trzy kawy, takie pyszne robią

Cytat:
Niech zdrowieje Brumiątku.
Dziękuję

Cytat:
Poza tym zniknęły jej te zrogowaciałe suche plamki na nóżkach i raczkach -winne najprawdopodobniej były pomarańcze i mandarynki, bo odkąd przestałam je jeść to zniknęły
Cytrusików Lila nie lubi?

Cytat:
Zdrówka dla Tymeczka
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Brumek, duuuuużo zdrówka dla Tymcia!!!
Dziękuję

Cytat:
Upiekłam ciacho może być na jutrzejszą imprezę
A jakie?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Nateczko - a wracając do Twoich problemów z alergią, to nie możesz spróbować Claritynę? Niby na opakowaniu jest napisane, że przy karmieniu trzeba się poradzić lekarza, ale wiem że lekarze jednak pozwalają Tu jest wątek o tym: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,9...ersia.html?v=2

Jeszcze jest Nosaller, który spokojnie można stosować przy UU (http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5174-Nosaller) i

Tu też jest dużo konkretnych informacji o lekach, które można brać karmiąc piersią:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,9...ozna_.html?v=2

A tu leki dopuszczone do stosowania przez Amerykańską Akademię pediatrii:
aappolicy.aappublications .org/cgi/content/full/pediatrics;108/3/776/T6 anglojęzyczny wykaz:
Stary 2011-12-30, 22:53   #1792
youyou
Zakorzenienie

brumek czyżbyście u Gesslerowej byli? ona lubi takie poetyckie menu robić
Współczuję katarku to niby niegroźne ale małe dzieci ciężko przechodzą, męczą się, bo nie mogą oddychać.
Jak katar jest taki wodnisty to polecam Nasivin, jest taki specjalny dla niemowląt 0,01% , szczególnie na noc bo obsusza śluzówkę i pomaga spać.
a jak jest taki bardziej cignący to lepiej odciągać i nawilżać właśnie solą fizjologiczna, czy jakimś Marimerem itp

Co do drzemek
w dzień Lila ma dwie - jedna długa (na dworzu) - 11-14, a potem króciutka drzemka ok 17 - tak z pół godziny, żeby do kąpieli o 20 wytrwała.
Jak śpi dłużej to ja brutalnie budzę

Cytrusików Lila nie lubi ku mojej rozpaczy bo mandarynki mogę jeść kilogramami

Cytat:

My dzisiaj podjęliśmy dwie decyzje: sprzedajemy moje auto i Kubę zabieramy z przedszkola (kwestia kasy). W sumie to się cieszę, siedzi teraz ze mną 2 tygodnie w domu, bo chory i daję sobie świetnie radę z dwójką.
I Kubuś będzie na stale w domu z Tobą?
przynajmniej nie będziesz musiała jeździć autem

Cytat:
Napisane przez dziubek

co do glutenu -dajecie codziennie ?? moja pediatra zaleca dwa razy w tygodniu a dziś czytałam,że skutki uboczne jego podawania mogą wystapić niestety nawet po kilku miesiącach dopiero .
ja podawałam codziennie do obiadku parę łyżeczek kaszki mlecznej manny z Nestle.
To chyba właśnie o to chodzi we wprowadzaniu glutenu - codziennie małe dwki i obserwujemy reakcję organizmu

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

brumek widziałaś?
http://www.nocsushizercow.tobaya.pl/...FUVTfAodMXfIig
Stary 2011-12-30, 22:54   #1793
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek najbardziej minie ruszył ten tort bezowy! A ja nie lubię słodyczy. O matko... A smakował Ci kawior, nigdy nie jadłam, nie potrafię się przełamać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-30, 22:54   #1794
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

no to może jednak się cos wykombinuje w najbliższym czasie i Natkę i Meszsares też sciągnie
: ehem:
Cytat:
Kiedyś kumpela dała mi ten przepis, mało specjalna, ale szybka (tylko ogórka kroję w kostkę, nie ścieram):
Sałatka krabowa

paczka paluszków krabowych
ogórek szklarniowy( duży)
pęczek koperku
makaron sojowy lub ryżowy( jak kto woli, z obydwoma smakuje tak samo dobrze...
2 łyżki majonezu (najlepiej kielecki, lub inny o dośc intensywnym smaku)
sok z 1 cytryny

paluszki skrapiam sokiem z cytryny i tak pozostawiam do rozmrożenia. kroje je w kostkę, makaron przygotowuje wg przepisu na opakowaniu, ogórka obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach. koper drobno siekam, całość mieszam dodaje majonez i na godzinke do lodówki, żeby było schłodzone...

Cytat:

Na przystawkę placki ziemniaczane i kawiorem, tatarem z łososia i musem śmietanowym. Potem ja - sałata z homara z owocami, a mąż (cytuję ) "Pieczeń z mlecznej cielęciny podana w wianku z młodej marchewki". A na deser jabłecznik z sosem waniliowym, zapiekany pod bezą i tort bezowy z kremem pomarańczowym, likierem migdałowym i musem truskawkowym
Stary 2011-12-30, 22:59   #1795
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
e tam, przecież nawet na opakowaniu jest napisane "od 1 roku życia" OD, a nie POWYŻEJ, czyli u naszych można [/COLOR]
to ja juz nic nie wiem, na opakowianiu które mam w domu jest napisane, ze dla dzieci powyżej 3 roku życia, wcześniej tylko po zaleceniu lekarza
Stary 2011-12-30, 23:00   #1796
youyou
Zakorzenienie

I musze napisać że niestety nie wpadnę na naszą wątkowa imprezkę Sylwestrową (nie bijcie!)

Mieliśmy spędzać Sylwka sami w domu ale dziś zdzwoniłam się z moją dobrą koleżanką i oni też mieli spędzać sylwka w domu.... więc ich zaprosiłam do nas
Mamy zrobić sobie mały kinderbal bo oni mają dwóch synów 4 latka i miesiąc młodszego od Filipa
Będzie więc fajne spotkanie, będą nocować u nas bo siostra dziś pojechała na tydzień na wyspy kanaryjskie a rodzice też wybywają z domu, więc chata wolna

Kupiliśmy parę akcesoriów żeby dzieciaki miały fajne przyjęcie, będa balony,czapeczki, konfetti itp,do tego Piccolo, torcik malinowy, babeczki i inne pyszności.

Dla nas zrobiłam gyrosa, jutro jeszcze jakąś sałatkę bezmięsną bo kumpel jest wegetarianinem, do tego tortille i będzie git
Stary 2011-12-30, 23:02   #1797
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek czyżbyście u Gesslerowej byli? ona lubi takie poetyckie menu robić
Współczuję katarku to niby niegroźne ale małe dzieci ciężko przechodzą, męczą się, bo nie mogą oddychać.
Jak katar jest taki wodnisty to polecam Nasivin, jest taki specjalny dla niemowląt 0,01% , szczególnie na noc bo obsusza śluzówkę i pomaga spać.
a jak jest taki bardziej cignący to lepiej odciągać i nawilżać właśnie solą fizjologiczna, czy jakimś Marimerem itp

brumek widziałaś?
http://www.nocsushizercow.tobaya.pl/...FUVTfAodMXfIig
Nie u Geslerowej Nie lubie jej za bardzo, jedynie Zielnik mi pasuje. Choć w Ale Glorii nie byłam więc nie wiem. Byliśmy w Różanej na Chocimskiej

Katarek wodnisty póki co. Chociaż i ciągnie się trochę To chyba coś wirosowego, nie bakteryjnego, bo jest biały ten katar, nie zielony. A po ten Navisin to chyba jutro polecę, skoro tak go chwalicie. Dzięki

Na tej nocy kiedyś byliśmy Teraz odpada, bo ... Tymek w nocy śpi, a my tylko z nim

Cytat:
Brumek najbardziej minie ruszył ten tort bezowy! A ja nie lubię słodyczy. O matko... A smakował Ci kawior, nigdy nie jadłam, nie potrafię się przełamać
Ja nie lubię bezy pod żadną, ale ta restauracja syłniewłasnie z tortów bezowych i rzeczywiście są rewelacyjne

Kawiory nie-na-wi-dzę Ja go w czymś dostaję, to zrzucam na bok Zawszem mi ojciec mówił, że do kawioru trzeba dorosnąć, ale widocznie ja nigdy nie dorosnę do tak wykwintnego pokarmu Dla mnie to świństwo i już, choć regularnie próbuję się do niego przekonać. Zawsze mnie odrzuca

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
I musze napisać że niestety nie wpadnę na naszą wątkowa imprezkę Sylwestrową (nie bijcie!)
ZDRADA!!!
Stary 2011-12-30, 23:05   #1798
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
I Kubuś będzie na stale w domu z Tobą?
przynajmniej nie będziesz musiała jeździć autem
Tak na stałe. Będę miała w domu tak jak Ty - dwa GLUTY
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-30, 23:09   #1799
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Crazy
imprezka z radiem eska na wizażu jutro. Im nas więcej tym lepiej. Już zakupiłam w bierdonce szmpana za całe 5,49
Zaszalałaś
Zrobiłam tiramisu. Na jutro
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:13   #1800
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Za karę będziesz przez tydzień chodzić z torbą na głowie, o tak -> .
Nie no żartuję, możesz bez . Tylko smutno nam bez Ciebie będzie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości