|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Sephorze, Douglasie, Marionnaud + OT ;) cz. kolejna ;)
Cytat:
Dziewczyny, a jutro galerie do której otwarte ? Mam takiego pecha, że zachorowałam i ja i córka (okropne przeziębienie + gruźliczy kaszel , że nici z moich planów wyjazdowych na zakupy Tak myślę, może jutro lepiej bym się poczuła i jeszcze skoczyła chociaż na koniec
|
|
|
#2492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Co do probek to ja praktycznie zawsze dostaje. Na VIPach i wyprzedazach rowniez. Nie dostaje tylko czasami, gdy jest jakas nowa dziewoja, ktora mnie nie zna. W swieta i czasami na VIPach, gdy klientow natlok czesto panie sa niezadowolone z zycia, strzelaja fochy i dlatego probek nie daja nawet jak maja. Podejscie do klienta w naszym kraju jest naprawde miejscami skandaliczne. |
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krem do twarzy 50ml, pod oczy 15ml
|
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
O to super promocja
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Tez ich szukałam i mogę Cię tylko z przykrością poinformować że w S. po lewej stronie wisły niestety nie ma
![]() Podczas tej promocji byłam cztery razy w S. i nie dostałam żadnego paragonu-kuponu zniżkowego na 15% w styczniu, z próbkami było trochę lepiej w końcu nie dostałam 3stepsów |
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31321720]Juz dopisalam, ze interesuje mnie 01
.Co do probek to ja praktycznie zawsze dostaje. Na VIPach i wyprzedazach rowniez. Nie dostaje tylko czasami, gdy jest jakas nowa dziewoja, ktora mnie nie zna. W swieta i czasami na VIPach, gdy klientow natlok czesto panie sa niezadowolone z zycia, strzelaja fochy i dlatego probek nie daja nawet jak maja. Podejscie do klienta w naszym kraju jest naprawde miejscami skandaliczne.[/QUOTE] a bardzo sie ta 01 od 02 rózni?? a propos probek, to ja juz sama nie wiem co w tej lodowie mam ![]() cala polka zawalona malymi sloiczkami sephorowymi wszelakich kremow na dzien na noc pod oczy i serum,,jakies fluidy, bazy itp... kiedy ja to zuzyje...
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc jeśli już bawimy się w ocenianie firmy pod względem próbek, to w mojej ocenie karygodne są zachowania takie jak sprzedawanie testerów / próbek na serwisach aukcyjnych, co jak wiemy - często ma miejsce, ale także - nierówne traktowanie klientów. Niemniej, to już kwestia nie tyle polityki samej firmy, co niejako uczciwości pracowników. Są Sephory, gdzie do dużych zakupów dostaję 1 próbkę i to z fochem, a są i takie, gdzie kupując byle co dostaję dokładnie to, co bym spróbować chciała. Jak podejrzewam, w pierwszym przypadku testery i próbki mogą być dzielone między "swoich". A dziś, w fajnej Sephorze, gdzie obsługa klienta nie jest dla pań sprzedających karą, do zakupów dostałam m.in. próbkę podkładu w dobrym dla mnie odcieniu (czytaj: nie skwarek, a bledzioch), a nawet - pełnowymiarowy żel pod prysznic z linii Sephorowej. Jeśli proponują mi próbki dla mnie nieinteresujące, nauczyłam się odmawiać - kolejnych 3 kroków od Clinique nie potrzebuję, więc o tym informuję, sugerując jednocześnie, że wolałabym potestować jakiś inny, konkretny produkt. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanko mam
tylko się nie śmiać czy baza pod makijaż, to też kolorówka?
|
|
#2500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i córci ![]() Co do próbek, ja rok temu bylam w srednio popularnej S. w pierwszy dzien VIPow zaraz po otwarciu, zrobilam duze zakupy i dostałam roznego rodzaju probki,naprawdę sporo od sympatycznego pana. Jak otworzył wielkie szuflady z probkami w szafach pod kolorówką S. (z 50 saszetek kazdego rodzaju kremu, perfum etc.)powiazane recepturkami, wypełniające wnętrze po brzegi to oniemiałam Mozna bylo w tym zanurkować.Wyglądało to na uzupełnienie zapasów.
Edytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f Czas edycji: 2011-12-30 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2503 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja ostatnio kupowałam w Sephorze masełko do ust Korresa i położyłam Pani na ladzie, a ona do mnie wyniośle: " To wszystko?". Jakby nie można było jednej rzeczy kupić. Oczywiście nie dostałam ani poł próbki z tej okazji.
A innym razem jak Pani mi chciała wrzucić do zakupu garść saszetek z podkładem sephorowym jakimś w kolorze niekoniecznie dla mnie to ostro zaoponowałam i powiedziałam jej, że za to dziekuję, ale takie próbki mi niepotrzebne i życze sobie zrobić próbki tego i tego. Nie no, ostatnio z S. nie mam dobrych wspomnień
|
|
#2504 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do probek to wszystko zalezy od konkretnego sklepu i konsultantki przy kasie. W moim miescie sa 2 S i podejscie jest calkowicie inne. Jezeli chodzi o dawanie probek klientom a takze jezeli chodzi o dawanie giftów i testerow do konkretnych marek na sklep. W jednej np wszystko albo prawie wsztystko jest, zaś w drugiej wszystko rozdrapane.. i od czego to zalezy.. niech sobie kazda sama odpowie
![]() przecietna klientka nie ma lekko ![]() a co do Kryolan to najbardziej interesuje mnie podklad ryzowy.. ciekawa jestem czy sprawdziłby sie na moim tłustym T ![]() Cytat:
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2011-12-30 o 21:42 |
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc może bazę się uda
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322418]
Zalezy od tego, czy jest to baza kolorowkowa czy pielegnacyjna.[/QUOTE] chodzi mi o obie bazy Guerlaina
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Srednio co druga wizyte jakas pani chce mi podarowac fluid Estee Lauder. Raz mi sie nawet 5 ml miniaturka trafila . Lubia mi tez Lancome'a wcisnac. Nie wiem naprawde na co ja te kolory mam sobie nalozyc .---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Naleza do kolorowki przeciez, wiec znizka obowiazuje na nie. |
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322418]
Zalezy od tego, czy jest to baza kolorowkowa czy pielegnacyjna.[/QUOTE] A jaka to jest baza pielęgnacyjna pod makijaż? Jakiś przykład poproszę. Kto wie, kiedy się ta wiedza przyda ;-) |
|
|
|
|
#2512 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322510]Ja takie wspomnienia z D. wynosze zawsze
. Srednio co druga wizyte jakas pani chce mi podarowac fluid Estee Lauder. Raz mi sie nawet 5 ml miniaturka trafila . Lubia mi tez Lancome'a wcisnac. Nie wiem naprawde na co ja te kolory mam sobie nalozyc .[/QUOTE] Ja z D. mam inną traumę. Wielgachna robiona próbka kremu z EL, śmierdząca starą szmatą. Mniam. I tak się zastanawiam, czy tester im zdechł, czy produkt się przeterminował i postanowili w taki oto sposób go rozdysponować. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322572]Zielona baza Clinique jest baza pielegnacyjna a nie kolorowkowa. Baza Sampara rowniez.[/QUOTE] Aaa. Dzięki
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322510]
Naleza do kolorowki przeciez, wiec znizka obowiazuje na nie.[/QUOTE] tak mi się wydawało, ale wolałam się upewnić, bo zakupy będzie robić koleżanka, więc chcę ją uświadomić w razie co dziękuję
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322418]Nie wiem.
Zalezy od tego, czy jest to baza kolorowkowa czy pielegnacyjna.[/QUOTE] kurcze, szkoda... boje sie ze do tej 01 jestem jednak za "ciemna"
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
dzis kupilam Korresa na Targówku i mieli duzo zestawów ten rozany za 45 i drugi za 60 chyba...
a w ktorej S. w W-wie kupie YES TO CARROTS albo TOMATOES ??? |
|
|
|
|
#2517 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322510]Ja takie wspomnienia z D. wynosze zawsze
. Srednio co druga wizyte jakas pani chce mi podarowac fluid Estee Lauder. Raz mi sie nawet 5 ml miniaturka trafila . Lubia mi tez Lancome'a wcisnac. [/QUOTE] W Dougim to ja prawie wcale nie bywam RAz na ruski rok może ![]() Generalnie jeśli dają próbki z podkładem, to mogłyby chociaż o kolor zapytać, bo co komu po kolorze, jak dla murzyna, prawda James?
|
|
#2518 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teoretycznie sie takie rzcezy w perfumeriach nie powinny zdarzac. W S. maja obowiazek sprawdzac polki co jakis czas. W praktyce roznie to bywa. Kiedys byl fajny zestaw Clinique w promocji - trojpak (zel, lotion i ddml). Chcialam go kupic. Odpalilam laptopa, bo akurat mialam go ze soba a tu sie okazalo, ze jeden produkt po terminie a dwa konczyly swoj zywot za miesiac. Powiedzialam o tym pani, podziekowala i rzucila zestaw na zaplecze. A jak dlugo on tam stal i czy nie wyladowal znow na sali to nie wiem. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
. Poszlabym do S. pomacac, ale wciaz przebywam u rodzicow a tu S. nie ma. Cytat:
. Mialam kilka takich skandalicznych akcji. Wszystkie w D. Pani probowala mi wcisnac jakis podklad, a gdy ja rzucilam swoje tradycyjnie "dziekuje, ale za ciemny" probowala mnie przekonac na sile chcac mi podklad pacnac na szyje pomimo moich protestow. Po mojej spojrzeniu z gatunku "dotknij mnie babo a Cie pozwe" odpuscila .Myslalam wtedy, ze mnie szlag trafi. Co do D. to ja bardzo rzadko tam bywam. Ich polityka promocji, czyli ich braku zupelnie do mnie nie przemawia. |
|||
|
|
|
|
#2519 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322816]
Moze chciala mi dac delikatnie do rozumienia, zem za blada i kanonon Douglasowym nie odpowiadam . Mialam kilka takich skandalicznych akcji. Wszystkie w D. Pani probowala mi wcisnac jakis podklad, a gdy ja rzucilam swoje tradycyjnie "dziekuje, ale za ciemny" probowala mnie przekonac na sile chcac mi podklad pacnac na szyje pomimo moich protestow. Po mojej spojrzeniu z gatunku "dotknij mnie babo a Cie pozwe" odpuscila .Myslalam wtedy, ze mnie szlag trafi. Co do D. to ja bardzo rzadko tam bywam. Ich polityka promocji, czyli ich braku zupelnie do mnie nie przemawia.[/QUOTE] No ja własnie nie rozumiem takiego zachowania - za wszelką cenę pokazać coś mimo protestów. To jest nagminne, ze one dobierają za ciemne podkłady, ale po co, w jakim celu to robią
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31322816]Z tymi starociami to tez niezle przygody. W teraz likwidowanym Marrionaud w Krakowie sprzedaja sypkacza Diora z 2007 roku.
Teoretycznie sie takie rzcezy w perfumeriach nie powinny zdarzac. W S. maja obowiazek sprawdzac polki co jakis czas. W praktyce roznie to bywa. Kiedys byl fajny zestaw Clinique w promocji - trojpak (zel, lotion i ddml). Chcialam go kupic. Odpalilam laptopa, bo akurat mialam go ze soba a tu sie okazalo, ze jeden produkt po terminie a dwa konczyly swoj zywot za miesiac. Powiedzialam o tym pani, podziekowala i rzucila zestaw na zaplecze. A jak dlugo on tam stal i czy nie wyladowal znow na sali to nie wiem. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja tez sie boje 01, ale z innego powodu . Poszlabym do S. pomacac, ale wciaz przebywam u rodzicow a tu S. nie ma. Moze chciala mi dac delikatnie do rozumienia, zem za blada i kanonon Douglasowym nie odpowiadam . Mialam kilka takich skandalicznych akcji. Wszystkie w D. Pani probowala mi wcisnac jakis podklad, a gdy ja rzucilam swoje tradycyjnie "dziekuje, ale za ciemny" probowala mnie przekonac na sile chcac mi podklad pacnac na szyje pomimo moich protestow. Po mojej spojrzeniu z gatunku "dotknij mnie babo a Cie pozwe" odpuscila .Myslalam wtedy, ze mnie szlag trafi. Co do D. to ja bardzo rzadko tam bywam. Ich polityka promocji, czyli ich braku zupelnie do mnie nie przemawia.[/QUOTE] kurcze, ja nawet nie mialam jak pomacac, bo testerów nie mieli ![]() a moglabys przypomniec sposob sprawdzania daty waznosci kosmetykow? pamietalam adres strony, ale jakos mi wylecialo.. dzieki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

, że nici z moich planów wyjazdowych na zakupy

...
i ze 3-4 probki zapachow.. nigdy tak biednie nie bylo..
.

tylko się nie śmiać