|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
|
|
|
|
#1862 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
no właśnie... odkąd tu jesteśmy Zuzka ciągle chce spać.. przsypia większość doby
miała taki dziń, ż spała od 22 do 10 rano bez pobudek ofc., później od 11 do 13, od 14 do 19 po jedzeniu drzemka do 20 późnij kąpiel i o 21:40 już spała. obudziła się nastepnego dnia o 9. i co najdziwniejsze, śpi sama, a nie ze mną w łóżku. I co za pożytek z takiego dziecka?? i bardzo szybko sie tu rozwija, chyba potrzbowała większgo towarzystwa.. w tydzien załapała płynnie obroty o 360 st., siadanie, jak ma sie za co podciągnąć, nagle zaczela uwielbiac zabawki! i wszystko ją cieszy - w tych krótkich przerwach aktywności![]() zanetaa - Ty pytałaś o brzydki zapach z uszka? też kiedyś zauważyłam u Zuzy, okazało się, że niedokładnie spłukiwałam jej szampon i za uszkami miała taką skorupe zaschniętą |
|
|
|
#1863 | |
|
Rozeznanie
|
![]() to nie fair!!!Cytat:
![]() To i ja życzę Wam kochane udanego Nowego Roku, pełnego radosnych chwil, w zdrowiu i żeby spełniły się marzenia - te małe i duże
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Mogę się przyłączyć? Jestem mamą Krzysia, urodzony 3.08.2011 (40 t.c.), sn, 4270g, 61cm. Synek jest cudny, bardzo towarzyski (nie wiadomo, po kim), dużo się śmieje i trochę mało śpi ![]() Ja mam na imię Agnieszka i mam 24 lata - bo widzę, że takie informacje też umieszczacie na liście. I od razu życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku - oby radość macierzyństwa przesłaniała nam trud i zmęczenie
|
#1865 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja na Sylwka robię pizze. Ja mam taki super przepis na spód pizzy, który wychodzi prawie jak w da grasso. Przepis jest z programu "Mistrz kuchni" ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A tu coś do śmiechu: http://www.youtube.com/watch?v=947e2...layer_embedded
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko dla maluszków musi być ten 0,01% ![]() Iustyna pewnie się cieszysz, bo nie będzisesz musiała jeździć Przynajmniej Kubuś nie będzie przynosił chorób do domu![]() Brumku, dziękuję Ci bardzo za te linki! Chociaż ten męża powiedział, że można tylko nie za dużo... Napewno jak wróci to wezmę jedną dziennie, choć zawsze brałam 3. Mówiłam Ci już, że jesteś kochana? ![]() O tak! ![]() A Ty na co alergiczka? Cytat:
Nic takiego niegdy nie miałam okazji jeść Odrazu widać, że musiało msporo kosztować.![]() Cytat:
![]() O biorezonansie już poczytaliśmy z mężem (on też alergik), jest takie coś w katowicach, chyba się wybierzemy ![]() Cytat:
Ja zawsze robię tak: do szklanki z wodą wsypuję łyżkę soli i mieszam-gotowe ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Youyou to szykuje się u Ciebie niezła imprezka ![]() Aniu za to ciasto podeślij ![]() Domek wczoraj zasnął po 24. Płakał biedny, męczył się. Spał z nami dzisiaj. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Madziak może następnym razem ![]() Witam nowe mamusie KOCHANE MOJE, CHCIAŁABYM WAM ŻYCZYĆ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU, ŻEBY BYŁ 2012 RAZY LEPSZY OD POPRZEDNIEGO |
|||||
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
agni jak Cie piecze gardło to nie polecam soli, może podrażnic gardło, ale możesz płukac gargarinem, troszkę znieczuli, ale to nie dużo, i nie podrażni Ci gardła, to tez taki proszek co się z woda rozpuszcza
odnosnie pościeli to ja nie prasuję, czasami naszą zależy od materiału, ale dziecięcej nigdy, mam w łazience takie nie sznurki a rurki, tak, że jak ściagam ze "sznurka" nie ma ślady załamania, a zanim powieszę to dobrze strzepuję madziak dobre z ta modelką, to już teraz wiem, jak to działa |
|
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
nie nie tak byc nie mzoe wy to z predkoscia swiatla piszecie!
![]() wiec moze jeszcze raz, mama z uk, konkretnie Belfast, siedze juz tutaj ponad 5 lat z czego nie skacze z radosci matka i zona corka Sara (ale pisanej tak po ang hihih tak tak maz sie rozpedzil bo ,ze uzywa jezyka ang. duzo to i imie corke po ang. napisal ale wymowa ta sama zeby mi tak ktos z Sarahhhh nie wyskoczyl imie kontrowersyje jak dla niektorych ale nam sie podoba i chyba to najwazniejsze ur. 14/07 Pochodze z wroclawia eveeewe pomysl ile bedziesz miala jak Sara bedzie miala 27 lat nie wspomne ile to ja bede mialaeditka2022 wspolczuje donosnie babi, ja teraz przechodze zaplenie pluc mamy i jej pobyt w szpitalu a beda daleko nie jest latwo agni82 imprezkowy ten Twoj maz a kazalas moj chcoiaz te dzri doprowadzic do poarzadku hihih ubaw mialam czytaj to ale tak bywa Lili83 dzieki za mile przyjecie aania_20 dzieki za mile przyjecie rowniez, a te wypieki to Twoja sprawka? smakowicie wyglda mniammmm dziubek79 aani_20 GRATULACJE ZABKOW! my w oczekiwaniu poki co slinotok i pchanie wszystkiego do buziDakaro jestem z Belfastu mam nadzieje,ze udalo mi sie troche obiac to wszystko ale latwo nie bylo, gubie sie w tym cytowaniu calym u mnie dzisiaj dzien na spokojnie bo zadnych gosci sie nie spodziewany bo bedziemy we 3, poki co sprzatnie zeby nowy rok przywitac lsniaco i pachnaco
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie, nie! Nie sprzątaj dzisiaj bo kasę z chałupy wymieciesz
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehehe fajne foremki do lodu
http://allegro.pl/foremka-do-lodu-lo...011931040.html |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad za ząbka
)Agni prasowanie pościeli? raz w życiu to zrobiłam, zaraz po ślubie jak pościel naszą wspólną kupiłam. I więcej mi się to nie zdarzy. Do sypialni nikt mi nie zagląda![]() Brunetka stosujesz konkursowe kosmetyki? mnie jakby bardziej pryszczy po nich ![]() Natka pokaz się jak będziesz gotowa do wyjścia dzisiaj ![]() Madzia mam niedosyt. Myślałam że to już TEN raz.. ![]() Czy Wy też tak macie że zacałowałybyście dziecko na śmierć? Tak kocham wąchać i całować Sarę, mogłabym tak cały czas. Nawet jak teraz śpi w wózku to ją wąchałam Wariatka.
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
LiLi nie sprzata się dzisiaj bo kasę się wymiata?? to ja posprzatałam , bo pomyslałam sobie, że nie chcę w nowy rok z brudna chałpą wchodzić
, może porozsypuję trochę śmieci z worka z odkurzacza, co?![]()
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też smaruje Radkowi maścią majerankową. Lekarki zalecały u nas.
A ile razy na dobę smarujecie maścią? |
|
|
|
#1875 |
|
Raczkowanie
|
Lili83 ooo dobrze,ze w pore sie o tym dowiedzialam
maz wlasnie poszedl w moje slady i zasiadl do kompa, Mala spi wiec w sumie po co szum rozbic niepotrzebnym sprzatniem i dziecko budzic ![]() ani sprzatac ani gotowac bo jemy indyka od tygodnia
Edytowane przez alex2903 Czas edycji: 2011-12-31 o 14:22 |
|
|
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to tam nie wiem eveewe o tym pisała i tak mi jakoś to utkwiło ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
wierzysz w takie przesądy?
|
|||
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też smaruję maścia majerankową ppod noskiem, a LiLi ja tak ze 2-3 razy dziennie, ale nie w środku, tylko dookoła dziurek
|
|
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta Ty lubisz pudelka? kliknęłaś "lubię to"?? jak tak to ok, jak nie to Twoje zdjęcie jest wykorzystywane na stronie pudelka, min. jedna z osób lubiąca pudelka, kilka razy odświeżałam i dalej byłaś tylko w innym miejscu
|
|
|
|
#1880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i ja moge calowac all time! Edytowane przez alex2903 Czas edycji: 2011-12-31 o 14:33 |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
no to tak jak ja , tylko do srodka maści nie pcham
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cieszę się, że będziemy miały okazję do częstszych spotkań ( bo musisz osiedlić się w Mielcu, nie ma innej opcji! )Cytat:
( nie żebym ja nie kochała, ale z Twoich postów aż ,,wylewa" się miłość do Tymcia ) Byłam na mieście z rana ![]() Pierwszy raz sobie kupiłam coś dla siebie od porodu... Kupiłam sobie botki ( obcas - 13 cm ), ale ja na takim pomykam najczęściej. Fajne, czarne, za kostkę z drewnianą platformą i obcasem. No i dwie bluzki - jedna taka oversize w paski biało czarne, druga na guziczki taka też co w tym stylu. Normalnie to aż wyrzuty sumienia mam No i byłam w końcu w punkcie fotograficznym, bo od urodzenia Igora nie wywołałam ani jednego jego zdjęcia. To przez brak czasu. No i we wtorak będą zdjęcia za 194 zł ( ale 200 zdjęć ). dziewczynki wybaczcie, ale u mnie dziś identyko sytuacja jak u youyou - niezapowiedziana wcześniej znajoma z dzieckiem ( rok skończył wczoraj ) przyjedzie. No i z mężem. Przepraszam, ale postaram się dołączyć choć troszkę do party. U mnie po glutenie pojawiły się kolki ( kilka dni ekspozycji ). Tak jak mówiła pediatra czekam do 10 m-ca... a teraz: KOCHANE DZIEWCZYNY - SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2012 !!! Aha, no i dziś chodził ksiądz, ale ja pojechałam wtedy na zakupy i M. został sam z Igorem no i nie otworzył, ale ogólnie tylko dlatego, że mieszkamy tu niespełna m-ąc i nie mamy żadnych przyrządów do przyjmowania księdza. Za rok, jak już może będzie to nasze własne mieszkanie to przyjmiemy księdza.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-31 o 14:47 |
||
|
|
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ciacho na imprezkę będzie, ok? a do kawy wysłałam wszystkim chętnym ![]() nie wiem co za jedno, nazwy nie ma Ale nawet szybko mi się je robiło ![]() Cytat:
A ząbka jeszcze nie mamy ![]() ad. prasowania pościeli - nienawidzę tego robić, dlatego zwykle mam pościel z kory. MałO tego - zwykłej nigdy nie pozwalałam krochmalić, możecie się ze mnie śmiać ale nie potrafię spać w ukrochmalonej i uprasowanej pościeli bo nienawidzę jej zapachu od dawna tak mam![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBY BYŁ JESZCZE LEPSZY NIŻ TEN. Ten przecież był super, przyszły na świat nasze skarby ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() Pokaż buty! Uwielbiam takie obcasy!!
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agni również prasuję pościel. |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
250ml ciepłej wody przegotowanej(nie gorącej) 20g cukru 20g soli 20g. drozdzy 1 łyżka oliwy z oliwek Do wody wsypać cukier, sól, oliwę i rozkruszyć drożdże. poczekać, aż na wierzchu pojawi się pianka z drożdży. Do miski wsypać 450g mąki, zalać wodą ze składnikami i wyrobić ciasto rękami. Pozostawić pod przykryciem ok 0,5h. Rozwałkować, nałożyć na blachę, nakłuć widelcem, wstawić do rozgrzanego piekarnika do 250st. Piec ok 20 minut. Aha ten przepis jest na 3blachy okrągłe do pizzy. Takie http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_11711.htm Ja do pizzy lubię bardzo używać takich składników jak ser mozzarella, cukinia, szpinak, ser pleśniak, pieprz marynowany, oliwki, pepperoni, kurczak, szynka szwarcwaldzka.
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-12-31 o 14:56 |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Maścią można spokojnie smarować, my też smarujemy
![]() Pościeli nigdy nie prasowałam, ostatnio przestałam też prasować Krzysia ubranka, bo tyle ulewa, że się nie opłaca - co chwilę trzeba go przebierać, zaprasowałabym się na śmierć. Marina, 13cm Ja najwyżej na 5cm umiem chodzić :p Ale i tak nie ma gdzie i po co, i bez tego mam 180cm. Ja w przesądy nie wierzę i lecę sprzątać, bo syf wszędzie, a też nie chcę tak na jutro zostawiać. Dzisiaj nigdzie nie idziemy i jedzenia też nie robię, tylko kupna pizza. Leń :p I też bym Krzysia na śmierć zacałowała, na szczęście on to lubi, uśmiecha się
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja miałam termin porodu na 14.07 ![]() to mamy 3 Sary, bo jest jeszcze jedna Sara Carmelisoprano Marina pokazuj zakupy. Nie chciałaś na all wywołac zdjęć? ja za 200sz zapłaciłam coś 45 zł czy jakoś tak. Ściągało się program i przez niego sprzedawca miał zdjęcia do wywołania. B.dobra jakość.
|
|
#1889 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sylwestrowe dzień dobry pięknym paniom
![]() Tymcio dalej zakatarzony, ja też. Ale tragedii na razie nie ma, bywało gorzej. A u niego w nocy gorzej, teraz lepiej, czyli normalka. WIeczorem pewnie znowu się nasili. Ale odciągamy genialnym Katarkiem i jest ok. Aha, właśnie: dziewczyny, mówię Wam, ten Katarek to coś cudownego. Ja ma i jego, i Fridę i nie ma porównania. Fridą wyłazi, owszem, ale Katarek odciąga dużo więcej, łatwiej i szybciej Cytat:
Cytat:
Cytat:
I szczęśliwa mama Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniam Dobrze, że mnie tam nie ma ![]() Cytat:
![]() Roztwór do płukania ja robię rozpuszczając dwie łyżeczki soli (lub 1 czubatą sody) w szklance wody. A z reszty Twojego posta nieźle się uśmiałam Dzięki kochana, ale jestem stąd, z Ziemi Niestety gotowanie, pranie, prasowanie (![]() Do Tymcia mam mega cierpliwość, bo go mega kocham, a poza tym on jest mega idealny A zorganizowana jestem, owszem. Może to nieskromnie brzmi, ale akurat tę cechę mam dobrze rozwiniętą ). W mojej rodzinie, dalszej i bliższej, uchodzę za jakiś dziw natury, bo wszystko robię 5 razy szybciej niż normalny człowiek, a do tego 10 rzeczy na raz Ale ja uwielbiam takie tempo ![]() Cytat:
![]() ![]() No i kupiłam ten lek, zobaczymy co będzie A w ogóle to Tymek już (po tym 1 dniu) przyzwyczaił się do odciągania z noska. Bo pierwsze razy był krzyk, teraz już sie nawet uśmiecha z tą rurą w nosie ![]() Cytat:
![]() No i moje drogie, krótko i węzłowato: SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! DLA WAS, WASZYCH POŁÓWEK I CUDOWNYCH MALUCHÓW!!!I ŻEBYŚMY CAŁY TEN ROKU BYŁY NADAL RAZEM ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Kiedyś nie chciałam, więc się nie nauczyłam, a teraz już za późno Ale takie obcasy u kogoś to zawsze przedmiot mojego najwyższego pożądania ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Cieszę się że to widać/słychać, ale jestem pewna, że każda z nas kocha swoje maluchy
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
patik kurde, nie pomyślałam, ale cep ze mnie ( chodzi o all
psotko ja też wysoka ( 175 ) ale mi to nie przeszkadza w noszeniu mega wysokich obasów. A buty takie -
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

miała taki dziń, ż spała od 22 do 10 rano bez pobudek ofc., później od 11 do 13, od 14 do 19 po jedzeniu drzemka do 20 późnij kąpiel i o 21:40 już spała. obudziła się nastepnego dnia o 9. i co najdziwniejsze, śpi sama, a nie ze mną w łóżku. I co za pożytek z takiego dziecka??
i bardzo szybko sie tu rozwija, chyba potrzbowała większgo towarzystwa.. w tydzien załapała płynnie obroty o 360 st., siadanie, jak ma sie za co podciągnąć, nagle zaczela uwielbiac zabawki! i wszystko ją cieszy - w tych krótkich przerwach aktywności

to nie fair!!!

Mogę się przyłączyć? 

podeślij 

)
Ja najwyżej na 5cm umiem chodzić :p Ale i tak nie ma gdzie i po co, i bez tego mam 180cm.