|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
przytulam mocno i tegoż samego ci życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez bym chciała zatrzymać czas...codziennie mysle, ze do pracy musze wrócic i nie bede juz tak mogła obserwować jak sie Gunia rozwija...
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-12-31 o 12:28 |
|||
|
|
|
#4412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z jednej strony cieszę się jak głupia z każdego jego osiągnięcia a z drugiej strony czasami smutno mi, że on już taki duży bo ciągle mam wrażenie, że w danym etapie było go za mało Kurcze, czyli zgłupieć można ![]() Cytat:
a w między czasie kleksiki A mój Filip- to Filip Stanisław. Stanisław po pradziadku. Więc ja też jak najbardziej jestem za starymi, ładnymi i godnymi imionami.
|
|||
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ostatnim dniu tego roku
![]() Od kilku dni szaleję i przygotowuję Sylwestra - mieliśmy być tylko we trójkę, a tu kilkoro znajomych postanowiło nam potowarzyszyć i zrobiła sie mała imprezka ![]() Wpadłam więc tylko na chwilę złożyć Wam najlepsze życzenia na Nowy Rok, oby przyniósł same szczęśliwe dni dla Was i Maluszków |
|
|
|
#4415 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Dzisiaj spałam od 21 do 1 w nocy, to normalnie o tej 1 byłam prawie wyspana .U nas kupy są różne, kilka dziennie, ale od zielonych po normalne, ze śluzem i bez. Kazali wrzucić na luz to wrzucam. Cytat:
Cytat:
Widzę więcej tu matek wariatek Cytat:
A Franek na chrzcie dostał też 2 imiona Franciszek Dominik. Dominik od cudu Św. Dominika. Bo to Nasz Cud. Cytat:
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Zara ide zrobic obiad a potem sie szykowac na wyjście
![]() gdybym juz nie zajrzała to życze wam kochane SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!! ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ancia nasz mały w sklepie śpi jak zastrzelony no i z tych powodów które opisujesz zakupilismy kurtke bo wygodniejsza jest jeśli chodzi o rozbieranie i ubieranie małego na szybko, bo tak pakowalismy w kombinezon ale miałam wrazenie ze mu ciepło teraz nie ma problemu, bo wchodzimy do marketu i małego zaraz rozbieram, samej mi ciepło wiec małemu pewnie tez by było![]() no i w sumie nei spedzamy w sklepach 3 godzin raz sie wypóscilismy na naprawde długo i powiedziałam ze nigdy wiecej, a tak jak jedziemy po zakupy czy na szybko przelecie c po sklepach to mały spisuje sie na medal
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
no własnei a propos kurtki to miałam pokazać
takową zakupilismy:
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
po ile taka ladna?
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawidłowo ![]() A wiecie, że dziś moja mała została na chwilę z mężem jakieś 45 min i płakała mu strasznie a jak mnie zobaczyła śmiała się i koniec płaczu... Wzruszyło mnie to na maxa, choć z drugiej strony widać jak bardzo związana jest ze mną a nie z mężem ![]() 2. A co to za cud św. Dominika? |
|
|
|
|
#4421 |
|
kosmitka
|
Asiu śliczna kurteczka
.A co zakładacie na nóżki?
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4423 |
|
kosmitka
|
Asia to będę musiała przetestować
.Aga Franek m.in. powstał dzięki tasiemce Św. Dominika, którą dostałam od siostry. Założyłam ją w listopadzie, a w grudniu już był nasz mały cud . Zresztą wczoraj była rocznica testu ciążowego .Tak długo sie staraliśmy, że straciłam nadzieję. Do tego w klinice w Gdańsku powiedzieli mi, że czeka mnie kolejna operacja, bo poprzednia znów się nie udała. A tu proszę.
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piekna moja niunia ma sweterek z tej serii, zapinany na męską stronę ale śliczny ![]() Cytat:
i tez w to wierze Olga tez ma dwa imiona - Olga Anna |
||
|
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Tak w temacie cudów... Mój Mateusz na drugie ma Karol... od naszego Ojca Świętego... Po stracie pierwszego Aniołka zaczęłam modlić się do Niego...
A co do imion... Bardzo podobają mi się te staropolskie imiona. Mnie marzył się Antek, ale mój mąż nie podziela moich upodobań w tej kwestii, więc w wyniku kompromisu jest Mateusz ![]() Dziwne siedzę dziś w domu... Sylwester kameralnie w trójeczkę ... bo pierwszy raz w trójeczkę![]() ![]() A dziś jest rocznica "majstrowania" synka |
|
|
|
#4426 |
|
kosmitka
|
Danika - Ania to piękne imię
.Z jakiej okazji Ania?" A wracamy do pracy podobnie, ja jakoś w maju, ale nie liczyłam jeszcze dokładnie.
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra męża - chrzestna młodej ma tak na imię - ale to nie "jej cześć" ), ale jakoś mnie ta Olga tak natchnęła - i pasuje do mojej łobuzicy ![]() dziewczyny życzę wam, bo juz pewnie nie wejdę ![]() KOchane dziewczyny i dzieciaczki ![]() W tym nadchodzącym Nowym Roku życzę Wam spełnienia marzeń, tych małych i tych największych, satysfakcji z bycia mamą oraz z pracy i życia osobistego. Mamom - wiele radości z wesołych, zdrowych dzieciaków Dzieciom - cierpliwych i szczęsliwych, uśmiechniętych mam (i tatusiów )całujemy was mocno z Olunią |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz za odpowiedzi, cieszę się że mam was, potraficie zrozumieć i przetłumaczyć pewne rzeczy
![]() co do koleżanki to chodziło jej o to że spędzalismy przed moją ciążą prawie każy weekend u nich na imprezie bądz u nas, zawsze taki spontan był, a teraz siedzimy w domu, zamiast wpaść do nich z małym wieczorem.. no sorry taka sama droga , nam trudniej, wolę żeby mały spał we własnym łóżeczku u siebie a nie się szlajać wieczorami. Co innego na zakupy czy w dzień wpaść na herbatę. Ja mogę wpaść , ale ona ma łatwiej i nie pracuje a mi wymawia. Przykre to. no nic wyżaliłam się
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
MalgosiaM8... dziewczyny...
Ja tu jeszcze pewnie zaglądnę z parę razy , ale wszystkim mamusiom, które dziś balują życzę udanych, szampańskich i wystrzałowych imprez![]() ![]() ![]() A na Nowy Rok... spełnienia najskrytszych marzeń i pragnień, pociechy z maleństw i mężulów, samych radosnych, słonecznych chwil a mamom wracającym w przyszłym roku do pracy... w miarę bezstresowych powrotów |
|
|
|
#4431 |
|
kosmitka
|
Danika Ty nie miałaś endo przypadkiem?
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Aha i Anie to niestety też łobuzy .
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, cieszę się, że was poznałam, że przez taki czas ( mam nadzieję że przyszły także) dzieliłyśmy się swoimi smutkami i radościami. Jakoś tak się dzisiaj wzruszyłam jak o tym myślałam.Każda z nas inna a wszystkie was tak lubię . Kurcze, nie uciekajcie, niech ten wątek trwa i trwa w końcu zawsze będzie się czym chwalić ![]() My też sylwek bez wyjść i szaleństw. Rok temu coś czułam, że może... ale nie byłam pewna i nie wiedziałam co za cudo będę miała przy sobie. Kochany sobie właśnie śpi- dał mi poprasować i trochę przygotować do jedzenia... Niech już się budzi to go wyściskam ![]() Idę doczytam sobie teraz czy dużo z was tak jak i ja sylwek na domowo. Trochę mam wyrzuty, bo mam wrażenie, że to trochę tak po dziadkowemu u nas i że tż by chciał pójść potańczyć... ale z drugiej strony nic nie załatwił, nic nie mówił, ze chce... to niech ma!,o
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dziś tylko z doskoku coś doczytuję, podczytuję - nasza mała jakaś dziwna dziś albo śpi albo je, w przerwach płacze i nie pomaga ani noszenie na rękach ani leżenie, ni grzechotka no nic. Dopiero teraz po całodziennym spaniu (aż sie boję nocy rozbudziła się i w miarę spokojnie leży w łóżeczku pod karuzelą ) Z rana miałam chwilę bo mężu się zajął nią, a potem zajął się kuchnią i szykował strogonowa, rosół i coś tam jeszcze my też siedzimy w domku, przychodzą do nas znajomi w ciąży w sumie mają za chwilę być bo chcą podpatrzeć kąpiel malutkiej dlatego tym , którym jeszcze nie życzyłam- Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, niech maleństwa będą grzeczne, mężowie uczynni, a my same byśmy miały dziennie chwilę czasu tylko dla siebie
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też siedzimy sami w domku, mąż popija już szampana i oglądamy Seksmisję Kochane - wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Aby był co najmniej tak samo dobry jak 2011, w którym każda z nas po długiej drodze, która nie dla każdej była prosta i łatwa, doznała cudu jakim jest cud narodzin Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-31 o 22:50 |
|
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Aa2-butla tez super, zwlaszcza, ze maz tez moze karmic.
U nas Nutramigen jest na recepte i za darmo. W Nowym Roku zycze Wam duzo spokoju i cierpliwosci, milosci, radosci i pogody ducha. Cieszcie sie kazda chwila z malenstwami, bo szybko mijaja, ale nastepuje jeszcze wspanialsze. Mnostwo buziakow dla Was wszystkich i Waszych pociech
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku, dużo cierpliwości, miłości, uśmiechu, pożytku z mężczyzn a przede wszystkim zdrowia dla Was kochane Mamusie, Waszych Dzieciątek i Lubych!!!
|
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór mile Panie
Pamiętacie mnie jeszcze?? ![]() Wpadam dzisiaj tylko na chwileczkę życzyć Wam wszystkiego dobrego w nowym roku i oby był o wiele lepszy od tego, który teraz żegnamy Ja zadnej imprezy nie robię ani też nigdzie nie poszłam. Jestesmy w trójkę chorzy a mały najbardziej (opócz ogolnego przeziębienia to ma zapalenie ukladu moczowego - wykryto u niego bakterię Coli w moczu )Jestem w domu sama dzisiaj bo tż musial iść do pracy zaraz kładę się spać bo wszystko mnie łamie... do napisania w nowym 2012 r
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek w Nowym Roku
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry"... i o co tyle hałasu??? nowy rok wygląda tak samo jak ten stary ![]() się nawet wyspać człowiekowi nie dali "... tak, zdawało się, myślał młody jak wstał rano...![]() Jak tam Wasze dzieciaczki?? Petardy je obudziły? Bo mój młody 10 minut wytrzymał zanim się obudził Za to dziś od rana nie chce jeść... znów musiałam coś zjeść, co mu nie smakuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

(gdyby nie synuś to depresja gotowa u mnie)tego nam Wszystkim serdecznie życzę
raz działa raz nie. U nas niestety nie jest to złotym środkiem. Ost wrecz mam wrazenie ze Piotrusiowi gorzej na brzuszku.

tez bym chciała zatrzymać czas...codziennie mysle, ze do pracy musze wrócic i nie bede juz tak mogła obserwować jak sie Gunia rozwija...

i to aż 4 koopy rano zrobił 

. Kurcze, nie uciekajcie, niech ten wątek trwa i trwa