|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
![]() gratuluję bilansu Cytat:
dziękuje |
||
|
|
|
#1802 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ale niedługo będziemy mieć żłobek na wątku.
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze że mam syna bo córka pewnie odziedziczyła by po mnie kosmetykoholizm
![]() chociaż teraz jako drugie dzidzi chciała bym córeczke
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam do odbioru od 5.01 kartę do Rossmanna za 100 zł![]() Dziękuję Ale macie fajne podsumowania roczne. Szkoda, że ja takiego nie prowadziłam. Też chyba będę od stycznia zapisywać ile na co wydałam co miesiąc A teraz mój bilans: Grudzień: 14 - żel przeciw wrastaniu włosów Oriflame - żel pod prysznic Alterra Pomarańcza i Wanilia - Davercin - olej kokosowy - kwas HA - olej z pestek malin - dezodorant Beyonce Heat Rush - dezodorant Dove - suchy szampon w sprayu Oriflame - szampon Fructis - odżywka do włosów Pantene 500 ml - korektor Miss Sporty - maść z witaminą A - hydrolat oczarowy Próbki: 13 - 2 x balsam do ciała Kozie Mleko Ziaja 7 ml - Jogurtowy eliksir Bielenda 2 ml - Krem nawilżający AA Help 2 ml - 2 x Serum wyszczuplające Eveline 7 ml - żel do higieny intymnej rumiankowy Bielenia - saszetka maseczki Oriflame Pure Skin - Nivea, odżywka Diamentowy Blask 10ml - Garnier, szampon aloesowy 10ml - Avon SSS, kremowy żel pod prysznic 7ml - Ziaja, ziołowy płyn do higieny intymnej - Tołpa, aktywne serum rzeźbiące 7ml Przybyło Grudzień: 8 - Intensywnie regenerujący balsam do ust Neutrogena (z 40% zniżką z Rossmanna) - 3 mini produkty Dove (otrzymane za darmo) - koktajlowa maseczka urodzinowa Bandi (wygrana) - krem uniwersalny waniliowy Tender Care Oriflame - szampon do włosów Joanna z czarną rzepą - krem do rąk Revalid (wygrany) - lekki miodowy krem do twarzy bio Sanoflore (wygrany, oddam mamie) - olejek do ciała z granatem i awokado Suhaka Nature |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę z remontowanego mieszkania
łazienka już zrobiona w 100% Musimy wymienić żarówki na białe, bo mamy ciepłe światło i jest trochę mroczno przez to. Wieczorem na spokojnie Was nadrobię ![]() Od wtorku czyszczę grzejniki- co za robota. Wydaje się, że taka głupota, ale są żeliwne, zardzewiałe, wymalowane farbą olejną no i jeszcze pochlapane zaprawą czy co to jest. W kuchni już wysprayowaliśmy, za chwilkę będziemy poprawiać rurki w łazience no i chcemy pozostałe pomalować chociaż 1 warstwą. W sypialni będzie fioletowy kaloryfer A w przedpokoju rurki turkusowe W pozostałych pomieszczeniach bez szaleństw: łazienka i WC orzechowy brąz, salon czekoladowy brąz, kuchnia - kremowy, a w trzecim pokoju nie wiemy
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-12-30 o 13:47 |
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z racji chwilki kiedy to mój synek śpi cyknełam fotki moim kosmetykom i zlicze je bo chcę od stycznia prowadzić dokładne zapisy co i ile zużytych i kupionych i ile wydałam a nie tylko co zużyłam.
tak więc na dzień dzisiejszy gdzie już nic nie kupie i nie zużyje mam 82 kosmetyki pielęgnacyjne , według zapisków było 85 więc miłe zaskoczenie ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- najwięcej mam żeli pod prysznic"18" sztuk i maseł/balsamów "19" sztuk ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez edyta29 Czas edycji: 2011-12-30 o 14:13 Powód: dopis |
|
|
|
|
#1807 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przez cały rok więcej zużyć niż zakupów Cytat:
Cytat:
Super, że dobrze Ci idzie odwyk i oby tak dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam o tym, tylko zupełnie nie skojarzyłam ![]() Bilans piękny ![]() Z opisu wszystko wydaje się bajeczne, czkam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() jak pachnie ta woda? Zastanawiam sie czy tez jej nie zamowic
|
|
#1809 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja bym chciała jakoś w połowie 2012 zajść w ciążę
ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
|
|
#1810 |
|
Konto usunięte
|
My pierwszy raz spędzamy sylwesta 1:1
![]() TŻ ma się zająć jakąś romantyczną kolacją, ja dziś już zaczęłam pieczenie (bo mam zamówienia na muffinki od rodziny swojej i TŻa ).Bielizna kupiona, zimne ognie i szampan też |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
My Sylwestra spędzamy na domówce, ale już odliczamy dni do wyjazdu we dwoje na Mazury, a to już 6.01
![]() Co do ciąży to ja mam z jednej strony chciałabym już mieć dziecko / zajść w ciążę ale z drugiej myślę sobie, że jeszcze czas. Dziecko to nie zabawka, całe życie się zmienia i niestety nie będzie już tak jak dawniej więc nie ma się co tak spieszyć. Poczekamy zobaczymy, na pierwszym miejscu i tak stoi umowa na stałe w firmie,w której pracuję.
|
#1812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze i ja zacze takie prowadzic?Cytat:
![]() nurek jestem i gratuluje synka [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31319847]My pierwszy raz spędzamy sylwesta 1:1 ![]() TŻ ma się zająć jakąś romantyczną kolacją, ja dziś już zaczęłam pieczenie (bo mam zamówienia na muffinki od rodziny swojej i TŻa ).Bielizna kupiona, zimne ognie i szampan też oo z czym muffinki? |
||||
|
|
|
#1813 |
|
Konto usunięte
|
Część z jabłkami (wczoraj na blogu pokazywałam przepis: http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...-muffinki.html), część mojej specjalności, czyli czekoladowe z powidłami, no i trochę innych, jeszcze nie wiem, jakich
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taki jest mój plan...Co do Sylwestra to w tym roku wszyscy moi znajomi zostają w domach albo na domówkach... chyba kryzys... Cytat:
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31323285]Część z jabłkami (wczoraj na blogu pokazywałam przepis: http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...-muffinki.html), część mojej specjalności, czyli czekoladowe z powidłami, no i trochę innych, jeszcze nie wiem, jakich
[/QUOTE]fajne i ciekawe ja jutro robie ale tylko z czekolada
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno wróciłam ze spa, jestem wykończona, ale niezwykle zrelaksowana i szczęśliwa TŻ już dawno śpiocha, za chwilę dołączam i ja ![]() Powiedzcie mi jeszcze czy jadacie krewetki? Jeśli tak, to gdzie je kupujecie? Byłam dziś w Realu i były bardzo drogie mrożone, a na wagę wyglądały nieświeżo Orlica, super te muffiny! I wydają się bardzo proste w zrobieniu. Mogłabyś wrzucić albo podać jakieś jeszcze inne przepisy na muffinki? |
|
|
|
|
#1817 |
|
Konto usunięte
|
Tak, będę publikować jeszcze na pewno jakieś
![]() Jeśli się wyrobię, to jutro spróbuję zrobić "fotorelację" z pieczenia tych czekoladowych, jeśli się uda to po Nowym Roku wrzucę przepis. Na razie wrzucałam na Smaczny Wizaż ten przepis, ale od tamtego czasu go nieco zmieniłam, więc lepiej poczekać na aktualniejszy
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
tak nie znamy się ja udzielalam się kiedyś ale potem jakoś nie miałam czasu a teraz ani tyle |
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że tematy dzieciowo-ciążowe
Pisałam już kiedyś, że TŻ bardzo chce "już teraz", ale ja wolę zaczekać do końca lipca, gdy będzie wiadomo co dalej z moją pracą.
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to raczej ja jestem "ZA" ślubem i dzieckiem niż TZ (choć jest ode mnie 5 lat starszy). W ogóle dziewczyny jeśli o to chodzi to przeżywam kryzys. Mężczyźni są jacyś tacy niedojrzali, chcą byc w centrum uwagi, zeby kobieta dbała tylko o nich a jak już jest temat dziecka to nie teraz, po co się spieszyć. W ogóle do nich nie dociera ze kobieta im starsza tym jest większe prawdopodobieństwo chorób i niepłodności. Mam przyjaciela, który ma 6 miesięczną córeczkę i narzeka że jak wraca z pracy to żona zajmuje sie dzieckiem a nie nim i że nie czeka na niego ciepły obiad na stole. Ach te samce. Takie samoluby!!!!
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam fioletowy w salonie ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31319847]My pierwszy raz spędzamy sylwesta 1:1 ![]() [/QUOTE] Pamiętam pierwszego sylwestra z TŻ Właśnie opuścili nas znajomi. Co za impreza Dwa dni chlania, TŻ właśnie rzyga w kibelku a mi łeb pęka. A to jeszcze jutro przed nami. Znowu się wszyscy nie mogli nachwalić mojej kuchni
|
||||
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
właśnie księżniczko zajrzałam tu by sprawdzić co nowego pichcisz i zaintrygowały mnie te przystaweczki - jak je przyrządziłaś?
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam:
- żel YR pomarańcza + czekolada - peeling do ciała Mariza truskawka + wanilia
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Część łazienki przed remonetm i po
![]() (jeszcze trzeba sufit pomalować)
|
#1825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na dziecko chyba nigdy nie ma w 100% odpowiedniego momentu... Ale jak tylko dostaniesz umowę, to ja na Twoim miejscu, od razu zaczęłabym się starać o dzidziusia ![]() Szkoda tylko, że wczoraj już nie zdążyłam zajrzeć do Sephory, a tylko do dziś jest promocja Dziś raczej nie będzie mi się chciało iść, muszę się przygotowywać do imprezy ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dzieciaczkowy rok ![]() Ostatecznie zdecydowaliśmy z TŻ-em, że na ok. 20:00 idziemy do znajomych na domówkę, a chwilę po północy wracamy do mnie
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-12-31 o 13:54 |
||||
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny? Gdzie go kupiłaś?
Różnica kolosalna |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym co tu dużo mówić, zazdroszczę swoim koleżankom, które planują ślub, aranżują wspólne gniazdko z TZ, czekają na dziecko. U mnie po prostu nic się nie dzieje...
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2011-12-31 o 16:10 |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mówimy, że drugi raz nie podjęlibyśmy się takiego wyzwania.
|
#1829 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
wszystko przebrane, do cieni to normalnie nic nie było
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Tylko teraz pytanie, czy chcesz z nim dalej być. "Stary" chłop, a nie chce wspólnego mieszkania, ślubu, dzieci i na dodatek jest pod ogromnym wpływem mamy... Ja bym się nie zdecydowała na bycie z kimś takim, szczerze mówiąc ![]() Cytat:
I było bardzo dużo pędzli, ogólnie nie widziałam w sklepie żadnych "dziur". Więc nie wiem, czemu u Ciebie tak było Kupiłam pędzel do podkładu i cienki do aplikowania cieni na dolną powiekę.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Bo jak czytam rozne historie kobiet, ze czekaly latami na dziecko, to jakos tak...zaczynam sie bac...

Pamiętam o tym, tylko zupełnie nie skojarzyłam 

jak w zeszlym roku - 23,14)
Dwa dni chlania, TŻ właśnie rzyga w kibelku a mi łeb pęka. A to jeszcze jutro przed nami. 

wszystko przebrane, do cieni to normalnie nic nie było
Kupiłam pędzel do podkładu i cienki do aplikowania cieni na dolną powiekę.