Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 11:29   #1831
88natka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
88natka wspaniała wiadomość!!! zazdroszczę Ci teściów. szkoda że moi tacy pazerni, najchętniej to by wszystko do grobu zabrali. życzę Ci żeby cały rok obfitował w takie wesołe wiadomości

mój mąż zarzucił mi wczoraj że w mojej opowieści praktycznie ani słowem nie wspomniałam jaki przy tym wszystkim był kochany i pomocny. więc wspomnę, że codziennie przy mnie siedział nawet jak nie byłam w stanie sie do niego sensownie odezwać. opiekował się domem, robił zakupy, w szpitalu czesał mnie, pomagał się wykąpać, gotował w domu dla mnie np. duszonego królika ... trochę nim to potrząsnęło i teraz też wie że musi mi pomagać bo ja z tą rura w brzuchu nie jestem teraz hop siup, tylko taka powolna stara babcia. A wczoraj widział że mi smutno bo sylwester a ja tylko na moim krześle (tylko na nim mogę dłużej wysiedzieć) w piżamie przed telewizorem, jak 80 -latka i zrobił w salonie małą dyskotekę ze światełek z choinki i zatańczył ze mną kilka tańców-przytulańców a potem oglądaliśmy płytę z naszego wesela.

Ale żeby nie było w samych superlatywach to dodam że na początku ciąży złościł się że ja ciągle słaba, zmęczona, obiad nie ugotowany, nie posprzątane i mówił żebym sobie nie wyobrażała że on będzie tyrał w domu a ja tylko na kanapie
Dobrze że Ci pomaga, fajny taki sylwester za rok będziemy już w 3 świętować
Dodam tylko że jak się przeprowadzimy do tego mieszkania to będziemy sąsiadkami bo to miejscowość pod Rzeszowem
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No to dla mezusia.I mimo wszystko jaki wyszedl romantyczny Sylwester.A na poczatku ciazy to moj mial tak samo.Oni chyba nie potrafia pojac,ze brzucha jeszcze nie ma,nic nie widac,a kobieta zmeczona i moglaby spac na stojaco.

Jakie macie postanowienia na Nowy Rok?

Ja mam cale mnostwo,ale z tych najwazniejszych:
-poglebiac moja znajomosc j.ang,uczyc sie codziennie
-oszczedzac pieniadze,nie wydawac na niepotrzebne rzeczy

-mniej sie denerwowac,moze jakies techniki relaksacyjne
-mniej czasu przed kompem,a jesli juz to w pozytecznym celu np nauka.
I to z takich powazniejszych postanowien.Sa jeszcze duperele rozne typu:regularnie golic nogi
hehe ja mam takie same postanowienia (jak Twoje 2 pierwsze) ale zobaczymy jak to wyjdzie
Miłego dnia

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:33   #1832
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
88natka wspaniała wiadomość!!! zazdroszczę Ci teściów. szkoda że moi tacy pazerni, najchętniej to by wszystko do grobu zabrali. życzę Ci żeby cały rok obfitował w takie wesołe wiadomości

mój mąż zarzucił mi wczoraj że w mojej opowieści praktycznie ani słowem nie wspomniałam jaki przy tym wszystkim był kochany i pomocny. więc wspomnę, że codziennie przy mnie siedział nawet jak nie byłam w stanie sie do niego sensownie odezwać. opiekował się domem, robił zakupy, w szpitalu czesał mnie, pomagał się wykąpać, gotował w domu dla mnie np. duszonego królika ... trochę nim to potrząsnęło i teraz też wie że musi mi pomagać bo ja z tą rura w brzuchu nie jestem teraz hop siup, tylko taka powolna stara babcia. A wczoraj widział że mi smutno bo sylwester a ja tylko na moim krześle (tylko na nim mogę dłużej wysiedzieć) w piżamie przed telewizorem, jak 80 -latka i zrobił w salonie małą dyskotekę ze światełek z choinki i zatańczył ze mną kilka tańców-przytulańców a potem oglądaliśmy płytę z naszego wesela.

Ale żeby nie było w samych superlatywach to dodam że na początku ciąży złościł się że ja ciągle słaba, zmęczona, obiad nie ugotowany, nie posprzątane i mówił żebym sobie nie wyobrażała że on będzie tyrał w domu a ja tylko na kanapie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-01-01 o 11:44
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:41   #1833
koniakonia
Zakorzenienie

Witam w 2012

My w domu byliśmy o 1, Nina się przebudziła u znajomych i płacz, oczywiście jak Ją ubrałam to już było super i tylko "powiedziała " do nas :no dalej , jak się żegnaliśmy z gospodarzami.W sumie mogłam Ją jeszcze pomęczyć tam, ale pamiętam doskonale z dzieciństwa jak ja nienawidziłam takich powrotów z imienin itp.więc dziecku tego oszczędzę.
Było ok, ale bez szału, obiecuję sobie,że za rok zostajemy w domu z dzieciaczkami i żadnych gości.Na szczęście TŻ nie pił ( o co mimo takich deklaracji wcześniejszych była mała zadyma w czwartek) i wczoraj mi za to podziękował i przeprosił, bo miałam rację .Do chaty 5 km i ja mam się szarpać z 2 latką, podpitym TŻ i Brzuchem taksówką po nocy? Oj nie, takie numery nie ze mną.

A dzień zaczęłam od przemówień do muszli , teraz idę się glebnąć ,TZ z Niną na spacerze

88 natka fajnie,że masz takich Teściów, mam nadzieję,że rodzeństwo TŻ zrozumie ich decyzje .

aagga dla Męża : roza: i to jest właśnie miłość, nie wielkie słowa, a czyny się liczą

A ja mam postanowienie noworoczne ,żeby się nie irytować rzeczami , która nie są tego warte. Mieć większy dystans do tego, co mówią i piszą inni.A z rzeczy praktycznych to nauczyć się robić ładne zdjęcia i może w końcu odkryć, co bym chciała w życiu robić zawodowo
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:43   #1834
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Witam wszystkie mamuśki w Nowym Roku

Pospałam sobie długo,a w nocy objadłam się jabłkami i bułką z dżemem truskawkowym, nie wiem co mnie tak naszło.

Doszliśmy z TŻ do porozumienia i stanęło na tym,że imię dla naszego synka to Tymon. Podoba mi się i nie widziałam sensu,żeby się sprzeciwiać

Na Mazurach dzisiaj naprawdę śliczna pogoda. Słonko świeci od rana i aż zmusza do tego,żeby wyjść chociaż na krótki spacer,ale muszę się uczyć do egzaminów, które do tej pory sukcesywnie ignorowałam a w tym tygodniu mam trzy.

Co do postanowień to mam dwa - jedno od prawie tygodnia w trakcie - nie zaprzestawać ćwiczeń fizycznych (pomijając okres połogu) i szlifowanie angielskiego tak,żeby nie mieć większych problemów z komunikacją na koniec 2012 roku,ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:48   #1835
gosia261282
Gang Iren

Wrzucilam zdjecia na maila z domowego Sylwestra.Najpierw bylo mi dziwnie,ze sami w domu,ale ogolnie na +,tylko szkoda ze nie bylo jakiegos dzieciecego towarzystwa dla corki.No,ale tanczyla z rodzicami,gralismy balonami,puszczalismy fajerwerki,wiec zadowolona.
Stary 2012-01-01, 11:53   #1836
desia888
Wtajemniczenie

A ja mamuski spozniona z zyczeniami, ale mimo wszytsko chcialam Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku , zdrowych i slicznych bobaskow na wiosne oraz lekkich porodow

Moj TZ dostal wczoraj pozwolenie na picie piwka, z tym ze zaznaczylam ze niesc go do samochodu nie bede
Adas zostawal na noc u siory wiec wracalismy tylko we dwojke, wypil 4 piwa przez caly wieczor i kontaktowal pieknie wiec problemu nie bylo
W domu bylismy o 1.30 a juz o 6.30 wstawalam bo musialm na zastrzyk jechac
Ale byl spokoj i cisza w miescie, szok normalnie!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:04   #1837
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Witam w 2012

My w domu byliśmy o 1, Nina się przebudziła u znajomych i płacz, oczywiście jak Ją ubrałam to już było super i tylko "powiedziała " do nas :no dalej , jak się żegnaliśmy z gospodarzami.W sumie mogłam Ją jeszcze pomęczyć tam, ale pamiętam doskonale z dzieciństwa jak ja nienawidziłam takich powrotów z imienin itp.więc dziecku tego oszczędzę.
Było ok, ale bez szału, obiecuję sobie,że za rok zostajemy w domu z dzieciaczkami i żadnych gości.Na szczęście TŻ nie pił ( o co mimo takich deklaracji wcześniejszych była mała zadyma w czwartek) i wczoraj mi za to podziękował i przeprosił, bo miałam rację .Do chaty 5 km i ja mam się szarpać z 2 latką, podpitym TŻ i Brzuchem taksówką po nocy? Oj nie, takie numery nie ze mną.

A dzień zaczęłam od przemówień do muszli , teraz idę się glebnąć ,TZ z Niną na spacerze

88 natka fajnie,że masz takich Teściów, mam nadzieję,że rodzeństwo TŻ zrozumie ich decyzje .

aagga dla Męża : roza: i to jest właśnie miłość, nie wielkie słowa, a czyny się liczą

A ja mam postanowienie noworoczne ,żeby się nie irytować rzeczami , która nie są tego warte. Mieć większy dystans do tego, co mówią i piszą inni.A z rzeczy praktycznych to nauczyć się robić ładne zdjęcia i może w końcu odkryć, co bym chciała w życiu robić zawodowo
trzymam kciuki za postanowienia. Co do rodzeństwa to brat mieszka w Stanach i wydaję mi się że się wypiął na nich, tylko do rodziców zadzwoni(czasem raz na kilka miesięcy). Od 2 lat do nas nie dzwonił, nawet z życzeniami na ślub. Rozumiem że nie mógł przylecieć ale życzenia mógłby złożyć. Ma tam żonę i kupili sobie dom, nie wrócą już do Polski. Jego siostra mieszka we Włoszech z mężem Włochem mają śliczną córkę i ona też już nie wróci do Polski na stałe. Więc myślę że się nie obrażą.

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki w Nowym Roku

Pospałam sobie długo,a w nocy objadłam się jabłkami i bułką z dżemem truskawkowym, nie wiem co mnie tak naszło.

Doszliśmy z TŻ do porozumienia i stanęło na tym,że imię dla naszego synka to Tymon. Podoba mi się i nie widziałam sensu,żeby się sprzeciwiać

Na Mazurach dzisiaj naprawdę śliczna pogoda. Słonko świeci od rana i aż zmusza do tego,żeby wyjść chociaż na krótki spacer,ale muszę się uczyć do egzaminów, które do tej pory sukcesywnie ignorowałam a w tym tygodniu mam trzy.

Co do postanowień to mam dwa - jedno od prawie tygodnia w trakcie - nie zaprzestawać ćwiczeń fizycznych (pomijając okres połogu) i szlifowanie angielskiego tak,żeby nie mieć większych problemów z komunikacją na koniec 2012 roku,ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
Powodzenia na egzaminach, za postanowienia

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

gosia ładna z Was rodzinka.
MoniaHan ale masz już duży brzuszek, ślicznie wyglądasz. Widzę że piesio zafascynowany pudełkiem po laktatorze

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:05   #1838
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

Powodzenia na egzaminach, za postanowienia
Dziękuję
Właśnie zastanawiam się co by tu dobrego zrobić na obiad
Jutro idę zapisać się do dentysty i nie uwierzycie,żeby dostać się na NFZ muszę iść stanąć w kolejkę przed 6.30 rano masakra jakaś. Rejestracja od 6.30,a pamiętam,że kiedyś przyszłam po południu się zarejestrować to już na dany miesiąc nie było miejsc
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:09   #1839
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

super masz męża
moj mi tez dużo pomaga, śniadania obiady, zmywanie i ogolne ogarnianie domu, oczywiście musze mu wszystko mowic co ma robic na początku ciazy tez byly awantury ze ciagle spie

my w sylwka obejzelismy jeden film, pozniej w warcaby zaczęliśmy grac i ok 1 lulu spac

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Dziękuję
Właśnie zastanawiam się co by tu dobrego zrobić na obiad
Jutro idę zapisać się do dentysty i nie uwierzycie,żeby dostać się na NFZ muszę iść stanąć w kolejkę przed 6.30 rano masakra jakaś. Rejestracja od 6.30,a pamiętam,że kiedyś przyszłam po południu się zarejestrować to już na dany miesiąc nie było miejsc
tez kiedys chodzilam do takiej przychodni ze trzeba bylo stac od 6 w kolejce bo o 7.30 byla rejestracja a kolejka ze hoho! i nie bylo pewnosci czy sie numerek dostanie masakra
Stary 2012-01-01, 12:21   #1840
emigra
Zakorzenienie

Hej dziewczyny w nowym roku miejmy nadzieje, ze bedzie wspanialy

My przezylismy, synek tej kolezanki byl dosyc grzeczny, przespal fajerwerki nawet, a od rana to maz sie nim wiecej zajmowal, grali w jakies gry samochodowe na ipad'zie, wyglupiali sie. A ja zle sie czuje, boli mnie biodro i laze polamana, boli mnie glowa, niewyspana jestem ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:22   #1841
karolca
Zakorzenienie

Ja na Nowy Rok też muszę pochwalić mojego męża
Jeszcze w starym roku pomógł wieszać firanki i szal na karniszu. Posprzątał większość bałaganu w mieszkaniu, rozwiesił pranie. Postarał się

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:29   #1842
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja na Nowy Rok też muszę pochwalić mojego męża
Jeszcze w starym roku pomógł wieszać firanki i szal na karniszu. Posprzątał większość bałaganu w mieszkaniu, rozwiesił pranie. Postarał się
nie chwal bo zapeszysz
nas w nowym roku powitał brak wody w kranie za oknem panowie z wodociągów w połączeniu z koparka szybko sie uwineli na szczęście ale trzeba bylo jeszcze wode spuścić brązowa dobrze ze o 7 rano nie przyszło mi sie myc bo bym do 11 czekała
jejku takie głupoty mi sie dzis snily ze szok! miedzy innymi to ze urodziłam, tak mi wszyscy wczoraj życzyły bezbolesnego porodu ze az mi sie przyśnił
Stary 2012-01-01, 12:32   #1843
karolca
Zakorzenienie

Moj pies odsypia wczorajszą noc

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 12:41   #1844
ivonka7
Rozeznanie

My pierwszy raz od 7 lat razem spędzaliśmy sylwka tylko we dwoje (nie licząc brzuszkowej lokatorki). Ale było bardzo sympatycznie. Pograliśmy w karty, oglądaliśmy film, powspominaliśmy trochę nasze wspólne lata przy albumach ze zdjęciami i obaliliśmy 2 szampany w tym moje picollo-ale było strasznie sztuczne.
Przyznaje bez bicia że wypiłam pół kieliszka zwykłego-za zgoda lekarza (ponoć alko niweluje skurcze). Brzuszek był bardzo grzeczny tego wieczoru-nie miałam żadnych skurczy i twardnień- dzięki temu mogłam się zrelaksować.
Przyznam że nastrój był romantyczny i bardzo nas to cieszyło bo w codziennym zabieganiu trudno jest spędzić tyle godzin razem. Aha no i zjedliśmy pizze -coś na co czekaliśmy już od dawna, bo staramy się nie pozwalać sobie na takie "niezdrowe jedzenie" ale za to jakie pyszne.
Mój mąż robi właśnie ciasto drożdżowe z nadzieniem czekoladowym-jego przysmak z dzieciństwa jak skończy zabieramy się za obiadek, będzie polędwiczka z fetą i oliwkami.
Miłego świętowania Noworocznego dnia

Aha, dodałam fotki z wczoraj na maila
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:54   #1845
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ivonka MoniaHan i gosia śliczne zdjęcia
Stary 2012-01-01, 12:57   #1846
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie kochane w Nowym Roku!!

gosia i ivonka sliczne fotki.
karolca moj pies jest wyjatkowo aktywny dzis, bo duzo spal w sylwestrowa noc, poszczekal tylko na petardy troche.
my wlasnie wczoraj sobie uswiadomilismy ze to juz nasz szosty sylwester, pierwszy tylko we dwoje, troche nam bylo dziwnie na poczatku, ale bylo milo w sumie. Tz otworzyl szampana o 20:30...bo stwierdzil skoro musi go wypic sam to troche czasu potrzebuje, obejrzelismy dwa filmy, poplakalismy na jednym ze wzruszenia, bylo romantycznie, przed polnoca poszlismy na spacer z psem, wrcilismy i o 1 poszlismy spacogolnie nie moge narzekac.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:01   #1847
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki w Nowym Roku))

Na początek życze wam wszystkiego dobrego w tym 2012 roku

Wczoraj moje dzidzi kochane naraziłam na stres i mam wyrzuty sumienia, bo wybralam sie z rodzinka na rynek obejrzec fajerwerki i teraz mysle sobie ze byc moze za duzy hałas tam był i niepotrzebnie małego stresowałam.
A tak w ogole to nasz synek wyprawia takie wygibasy w brzuszku ,ze az mama mnie wczoraj zapytała czy to normalne

Pojadłam wczoraj krokietów, ciasta ,rybki po grecku i czuje sie coraz bardziej jak wielkie babsko

aaagga ,ale męki przeżyłas poród dla Ciebie to tearz pewnie bedzie pikuś.

Gosia super wygladasz, zgrabnie i powabnie brzusia gdzies elegancko schowałas

Monia ,Ivonka widac ze sylwester udany promieniujecie szczesciem

Aguska ja sie skusze na te reczniczki, bo szukałam w stacjonarnych sklepach i nic odpowiedniego nie znalazłam.

A jeszcze pytanie do dziewczyn zażywająch żelazo w ciązy, co łykacie ,w jakich ilościach?

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-01 o 13:14
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:14   #1848
karolca
Zakorzenienie

Moj kaszel jest jakby gorszy :/
Jak do wieczora będzie tylko gorzej, podjadę z mężem do przychodni, która pełni nocne dyzury (mam dość blisko na szczęście).

Wczoraj siostrzeniec poczuł małego kopniaczka od swojej kuzynki. Ale się cieszył Najpierw trochę się wstydził, bo wstydzi się wujka, a tutaj musiał usiąść na sofie pomiędzy nami Ale dal radę.

Pies mój nadal ma strach wychodzić na dwór. Wczoraj mieliśmy z nią 4 podejścia na sikanie i zrobiła dopiero o 22 :/ Bardzo się bała.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 13:16   #1849
joanaros
Zakorzenienie

Doberek w Nowym Roku

Ja mam kilka postanowień
-mniej kolorówki
- nie zaniechać ćwiczen fizycznych i zdrowej diety
- nie zaniedbać kontaktów ze znajomymi

Muszę pochwalić moich teściów: dostalismy od nich wczoraj cała kwotę na wózek
A dziś w nocy śniło mi się, że mam zdawać egzamin z angielskiego
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:23   #1850
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do wieczora będzie tylko gorzej, podjadę z mężem do przychodni, która pełni nocne dyzury (mam dość blisko na szczęście).
Biedna Mi na szczęście przechodzi, ale bardzo powoli.

A próbowałaś tego syropu na miodzie, o którym Ci pisałam?
Stary 2012-01-01, 13:25   #1851
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc mamusie w Nowym Roku

My z mezem rowniez romantycznie spedzilismy noc
Malego polozylismy spac, rozlozylismy lozko w duzym pokoju, zjedlismy pizze, ja wypilam prawie cale picolo oranzadke ogladalismy filmy a przed 24 obudzilismy Filipa na petardy bo u nas piekna widocznosc przez okno balkonowe i naprawde jest sliczny pokaz z roznych stron.
Filip byl przeszczesliwy, rozbudzil sie na dobre, potem mial probem z zasnieciem ale jakos razem usnelismy

Moje postanowienia noworoczne: zmienic prace na lzejsza i miec wiecej czasu i sily dla bobaskow
A tak poza tym, mniej sie denerwowac i po porodzie wziac sie za siebie i dojsc do wymarzonej sylwetki hihi

Cytat:

Agusia to jest najpiekniejszy dowod milosci, tym bardziej, ze facetom ciezko zrozumiec pewne sprawy, ale to co zrobil swiadczy o jego dojrzalosci i o tym, ze bardzo Cie kocha.
Brawa dla niego
Ja rowniez narzekam czasem na swojego, ale jak cos sie dzieje i faktycznie potrzebuje pomocy od niego, to nigdy mnie nie zawiodl.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No to dla mezusia.I mimo wszystko jaki wyszedl romantyczny Sylwester.A na poczatku ciazy to moj mial tak samo.Oni chyba nie potrafia pojac,ze brzucha jeszcze nie ma,nic nie widac,a kobieta zmeczona i moglaby spac na stojaco.

Jakie macie postanowienia na Nowy Rok?

Ja mam cale mnostwo,ale z tych najwazniejszych:
-poglebiac moja znajomosc j.ang,uczyc sie codziennie
-oszczedzac pieniadze,nie wydawac na niepotrzebne rzeczy
-mniej sie denerwowac,moze jakies techniki relaksacyjne
-mniej czasu przed kompem,a jesli juz to w pozytecznym celu np nauka.
I to z takich powazniejszych postanowien.Sa jeszcze duperele rozne typu:regularnie golic nogi
albo wizaz i watek mamusiowy
oczywiscie zartuje Zycze wytrwalosci w postanowieniach
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Witam w 2012

Wlasnie dlatego z tego powodu wolalam spedzic ta noc w domku, mimo iz tez moglismy isc do znajomych ktorzy maja tez Filipka miesiac mlodszego od naszego. Ale to jednak jest meczarnia dla malucha, a dla nas tez, bo dziecko jest rozkojarzone, trzeba usypiac bo nie u siebie, potem w srodku nocy budzic itd.... Ale maz Twoj pieknie sie spisal
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
My pierwszy raz od 7 lat razem spędzaliśmy sylwka tylko we dwoje (nie licząc brzuszkowej lokatorki). Ale było bardzo sympatycznie. Pograliśmy w karty, oglądaliśmy film, powspominaliśmy trochę nasze wspólne lata przy albumach ze zdjęciami i obaliliśmy 2 szampany w tym moje picollo-ale było strasznie sztuczne.
Przyznaje bez bicia że wypiłam pół kieliszka zwykłego-za zgoda lekarza (ponoć alko niweluje skurcze). Brzuszek był bardzo grzeczny tego wieczoru-nie miałam żadnych skurczy i twardnień- dzięki temu mogłam się zrelaksować.
Przyznam że nastrój był romantyczny i bardzo nas to cieszyło bo w codziennym zabieganiu trudno jest spędzić tyle godzin razem. Aha no i zjedliśmy pizze -coś na co czekaliśmy już od dawna, bo staramy się nie pozwalać sobie na takie "niezdrowe jedzenie" ale za to jakie pyszne.
Mój mąż robi właśnie ciasto drożdżowe z nadzieniem czekoladowym-jego przysmak z dzieciństwa jak skończy zabieramy się za obiadek, będzie polędwiczka z fetą i oliwkami.
Miłego świętowania Noworocznego dnia

Aha, dodałam fotki z wczoraj na maila
Ja tez zauwazylam, ze im bardziej jestem rozluzniona, tym rzadziej twardnieje brzuszek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-01 o 13:26
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:28   #1852
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Biedna Mi na szczęście przechodzi, ale bardzo powoli.

A próbowałaś tego syropu na miodzie, o którym Ci pisałam?
nie mam płynnego miodu, a skrystalizowanego nie można podgrzewać do formy płynnej bo traci swoje właściwości.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 13:30   #1853
Aguśkaa83
Zakorzenienie

tynka ja zazywam Feroplex w plynie, juz trzecie opakowanie (mimo iz lekarz przepisal mi w sumie chyba 5 czy 6) To jest opakowanie po 20 ampulek do wypicia ale jedno kosztuje 60 zl wiec wykupilam ile dalam rade. Procz tego Biofer folic ale to od poczatku ciazy i bralam tez Sorbifer durules ale odstawilam, bo wydaje mi sie ze mialam po nim nieprzemijajaca biegunke.
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 13:45   #1854
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska ja tez mialam neiziemska biegunka po Sorbifer durules teraz biore zelazo na t... nie pamietam nazwy
Stary 2012-01-01, 13:48   #1855
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj siostrzeniec poczuł małego kopniaczka od swojej kuzynki. Ale się cieszył Najpierw trochę się wstydził, bo wstydzi się wujka, a tutaj musiał usiąść na sofie pomiędzy nami Ale dal radę.

Pies mój nadal ma strach wychodzić na dwór. Wczoraj mieliśmy z nią 4 podejścia na sikanie i zrobiła dopiero o 22 :/ Bardzo się bała.
biedna sunia;( wiekszosc psow boi sie petard i burzy, moj Tato spedza od wielu lat sam w domu sylwestrowa noc, mimo ze znajmomi go zapraszaja na jakies imprezy , on nie chce zostawic swojego psa samego, bo ona by chyba zawalu dostala jakby musiala w sylwestra zostac w kojcu sama, a tak to tez sie boi ale jest z ojcem w domu.
moj szalony pies na szczescie nie boi sie petard i burzy, jak slyszy to szczeka i chce atakowac ale moze dlatego ze on ma to we krwi, jego oboje rodzicow sa dobrymi mysliwskimi psami, on tez mial byc, ale ''przerobilismy'' go na psa domowego ...ale instynkt pozostal i jak slyszy strzaly z polowan, to jest wniebowziety

a wlasnie pilas ten syrop z cebuli?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:49   #1856
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska ja tez mialam neiziemska biegunka po Sorbifer durules teraz biore zelazo na t... nie pamietam nazwy
teraz pewnie bierzesz tardyrefon.
A Cytrynko sprawdzilam te kapturki w tych reczniczkach i rzeczywiscie ta aplikacja moze byc drazniaca, mogli juz cos podspod podszyc zeby nie bylo tego czuc, ale mysle ze moze poprosze mame zeby doszyla tam kawalek starego recznika zeby nie uwieralo to pieronstwo w glowke.
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 13:58   #1857
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
teraz pewnie bierzesz tardyrefon.
A Cytrynko sprawdzilam te kapturki w tych reczniczkach i rzeczywiscie ta aplikacja moze byc drazniaca, mogli juz cos podspod podszyc zeby nie bylo tego czuc, ale mysle ze moze poprosze mame zeby doszyla tam kawalek starego recznika zeby nie uwieralo to pieronstwo w glowke.
no wlasnie trzeba będzie coś nad tym pomyśleć
Stary 2012-01-01, 14:22   #1858
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witam

Sylwester taki sobie siedzieliśmy z moją mamą i jej facetem oraz moim najmłodszym bratem

Poza tym jak zwykle poszliśmy spać późno, TŻ zdycha i zaraz zmykamy na inwenteryzacje mieliśmy iść o 10, ale nie daliśmy rady

później Was nadrobie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:50   #1859
Nikii89
Zakorzenienie

Witam Was w Nowym roku
My sylwka spędziliśmy u znajomych... i szczerze mimo siedzenia strasznie się zmęczyłam. Ich 6letni syn ciągle specjalnie przebijał balony, a ja zawsze ze strachu aż podskakiwałam, a razem ze mną synek w brzuszku. I on nie rozumiał że ma tak nie robić, twierdził że fajna zabawa, a ja bałam się czy dzidzi z tego nic się nie stanie. Oczywiście jak zwykle dużo jedzenia. Na dodatek niewygodna kanapa jak na długie siedzenie aż kręgosłup mnie bolał.
TŻ-towi pozwoliłam pić bo on zna umiar. Wypił dość trochę ale do końca wszystko pamięta itp.
Do domu wróciliśmy po 3. Wstaliśmy po 9. Teraz TŻ śpi, ale zaraz jedziemy do kościoła i po kościele zamierzamy iść dalej spać
Stary 2012-01-01, 15:02   #1860
karolca
Zakorzenienie

wlaśnie, przypomniało mi się coś
Siostrzeniec boi się fajerwerków, zwłaszcza tych bardzo głosnych, bo te ładne oglądane z okna, które nie robią za dużego huku, są do zniesienia.
Zapytany, czy będzie się bał, z duma odpowiedział, że nie. Po czym zapytał "Ale Ewelinka będzie się bała?"
Ewelinka na szczęście smacznie spała.

Poza tym około 20 pozwoliłam sobie na kilka łyczkow Reddsa. Zaskakująco uspokoił on malutką

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości