|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
jakie pięeekne zdjęcia na mailu i tutaj na forum
peti -szkoda postanowiłaś z nami nie pisać. tutaj dziewczyny są naprawdę ogromnym wsparciem.i naprawdę każda każdej życzy tutaj jak najlepiej. a na pewno wsparcie będzie Ci teraz potrzebne. ale to już Twoja decyzja. trzymaj się, dbaj o siebie i Maluszka i optymistycznie patrz w przyszłość.ja wierzę że Ci się uda, że się wszystko ułoży. Wszystkiego co najlepsze, najpiekniejsze i najsłodsze kochane dziewczyny w NOWYM ROKU
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Dużo zdrowia, szybkich i bezbolesnych porodów, zdrowych Maluszków
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj znowu poszliśmy spać późno i wstaliśmy późno ![]() dziś Sylwester, a ja wogóle go nie czuję - dla mnie to zwykły normalny dzień (może przez to, że bawić się nie mogę i spędzam go w domu )A Wam wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku pełnego radości, miłości i zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
może dziś przysiądę do allegro i coś zamówie
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam na szybko życzyć Wam Szczęśliwego Nowego Roku, udanej zabawy sylwestrowej, nawet tej spędzonej przed telewizorem
![]() Na nowy rok dużo radości, spokoju, szczęśliwych rozwiązań, zdrowych maluszków i nieskończenie wiele wsparcia i pomocy od TŻtów
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wam zycze wszystkiego dobrego w Nowym Roku |
|
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
Aj i znowu mnie tu nie było kilka dni, spróbuję Was dziś nadrobić. Natomiast z okazji Nowego Roku, chciałam Wam życzyć przyjemnej zabawy sylwestrowej i wszystkiego co dobre i piękne w Nowym Roku 2012
buziaaki
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
aaga mnie tez przeszły ciarki jak czytałam Twoją relację, i jeszcze fakt że o każdą pomoc to trzeba wręcz błagac.. Współczuję Ci ogromnie bólu, ale cieszę się że jesteś już po wszystkim! Zdrówka Kochana życzę i oby już nic złego sie nie działo
![]() |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ znów mnie powoli wkurza jak zwykle poszedł do samochodu coś grzebać i grzebie i grzebie...oczywiście od rana nic nie zjadł tylko piwko 2 jak nie 3...
ja sprzątałam cały dół odkurzałam salon - nie mały, wielką kuchnie, krytarzyki, przedpokój potem myłam podłogi zmachałam się trochę, a on miał posprzątać nasz pokój i go nie ma, a ja mam to w tyłku poczekam, aż przyjdzie i posprząta a obiadek niech sam sobie grzeje !! |
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mezus pracuje przy komputerze, wiec staram sie mu nie przeszkadzac
nie moge przez to poodkurzac, ale zrobie to wieczorem i pranie wstawie. Poki co grzeje bigosik na obiadek, zrobilam tez salatke krolewska i mysle, czy nie upiec ciacha z jablkami jutro maz robi sushi i tesciowa zaprosilismy na obiadek i obejrzymy film rozmawialam z moja mama i nie pocieszyla mnie, bo ona po kazdej ciazy bardzo dlugo chudla, na poczatku nie chudla praktycznie wcale ale pocieszajacy jest fakt, ze teraz jest szczuplutka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki-brzuchateczki!
Opadam z sil a tu dopiero szykowanie imprezy przed mna, a co dopiero wieczorne szalenstwa ![]() Wlasnie wrocilam z zakupow - najwieksza radosc z powodu ciazowego kostiumu kapielowego - sliczne ma kolory, byl na 50% przecenie i mam nadzieje ze mnie zmotywuje do powrotu na basen. Chyba tylko no unoszenia sie na wodzie jak boja sie nadaje w moim obecnym stanie - czuje sie mega gruba i dobijam 80kg (+7,5) ![]() Zaraz sie zabieram za zgrubsze porzadki i przygotowanie jedzonka na impreze - na szczescie nie wymyslilismy rzadnych pracochlonnych potraw. Ale i tak wiadomo jest co robic. Na 19 jedziemy odwiedzic kumpele ktora ma nowa (urodzona w listopadzie) coreczke, a potem wracamy do nas na imprezke. Dodatkowo mam dzis studniowke Aaagga, biedna bylas w tym szpitalu, az ciarki przechodza przy czytaniu twojego opisu a Ty to wszystko musialas przezyc Wierze ze ci los latwym porodem odplaci! Bawcie sie kochane szampansko tej nocy |
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam USG we wtorek i wg. lekarza mam łożysko I stopnia (ale jak określił-"tak mu się wydaje"). Natomiast waga dzidziusia u mnie to 1739g. Takie duszności to normalka w końcówce ciąży, ja mam praktycznie każdej nocy a czasami też w dzień -lekarz powiedział że może być jeszcze gorzej, czasami aż kłuje mnie w sercu ale trochę pochodzę, pooddycham spokojnie, raz przeponą, raz kl. piersiową i za chwile przechodzi. Spróbuj sobie podłożyć w takim przypadku wysoko poduszki pod głowę i klatkę-powinno pomóc. No i przede wszystkim wpadanie w panikę jeszcze może pogorszyć sprawę. Trzymaj się i nie martw się niczym! ![]() U mnie wielkie przygotowania do "imprezy" a co!Skurcze mam nadal, więc chyba we wtorek ulegnę i na wizycie poproszę o receptę na fenoterol-chociaż doraźnie. No ale wszystko zależy od stanu szyjki. Cytując lekarza "szyjka nie jest zła i powinna wytrzymać". Hmmm no zobaczymy.Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2012! On będzie dla każdej z nas wyjątkowy-to pewne!Ale życzę Wam aby oprócz tej malutkiej miłości która przyjdzie do każdej z nas wasze związki rozkwitły niezwykłą bliskością i zrozumieniem! Dużo wsparcia rodziny i duużo radości!
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
*** Dziewczyny chciałam Wam życzyć Szczęścia, radości, spełnienia marzeń i ogromu miłości w Nowym Roku...oraz oczywiście szczęśliwych porodów, zdrowych dzieciaczków... i aby wszystkie obowiązki przy maluszkach i każda z nimi chwila sprawiała nam tylko przyjemność...***
Ja spędzam Dzisiejszy wieczór i noc...przy boku męża, kanapy, i TV! Pierwszy raz zostajemy w domu...i bardzo się z te cieszę Kiedyś myślałam, że to niemożliwe siedzieć w domu w Sylwestra Dużo odpoczywam chociaż dzisiaj zrobiłam mega wielki obiad, który chodziła za mną od 2 tyg! A dokładnie schabowe i okropnie dużo domowych frytek... ojej ale były bardzo, bardzo dobre... z 2 kg ziemniaków![]() Kochane Szampańskiej zabawy!!! No i co ... do zobaczenia za Rok!!! PS: dziewczyny oglądnęłam fotki i wiecie co są co raz ładniejsze te Wasze brzuszki W ogóle śliczne zdjęcia... i zgrabne mamusie z Was
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-31 o 17:12 |
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziś cisza, wszyscy pewnie się przygotowują świętować nowy rok. A ja w domku chora
Mąż w pracy do 22 a jutro na 5.30 rano więc poszalejemy![]() ![]() W ogóle dziś rano dzwoni tż tata i mówi że kupił mieszkanie 30m2 na parterze 2 bloki dalej(oni teraz mieszkają na 4 pietrze, bez windy,65m2) Powiedział że na razie to małe mieszkanie wynajęli ale nie długo teściowa już nie będzie mogła wchodzić po schodach i my je dostaniemy a oni wprowadzą się do tego mniejszego. Jestem w szoku i bardzo zadowolona Więc jak nowy rok ma być taki jak ostatni dzień starego to ja jestem już bardzo zadowolona.![]()
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i ja powiem tak ja też mam 20 lat i w drodze drugie dziecko. Pierwsze urodziłam mając niecałe 18 ( jestem z grudnia) ale szkołę skończyłam i maturę zdałam, nawet pracowałam ale u mnie to trudno z pracą i na przedłużenie umowy już gmina pieniędzy nie miała. Trudno pracowałam w świetlicy jak byłam to przychodziły pełno dzieci aż wszyscy się dziwili, że aż tyle i teraz są tam pustki tylko młodzież co wieczorem chce piwa się napić. Męża mam 3 lata starszego, sądzę, że bardzo dojrzały na swój wiek potrafi się zająć nami, zarobić i super jest ojcem. Mój syn uwielbia go czasem nawet widzę, że przepada bardziej za nim, niż za mną, ale mam nadzieję, że córeczka to wyrówna ![]() No i mnie życie nie rozpieszczało ale czy to jest od razu znak , że jest się dorosłym?? Dorosłym jest się wtedy kiedy umie się wyciągać wnioski ze swoich dobrych i złych decyzji, trzeba umieć zmierzyć się z problemami i uczyć się na błędach. A z moją bratową już coraz lepiej, zmienili jej leki więc ciśnienie powoli dochodzi do normy. Z małą też ok Nawet bratowej wkońcu pokazał się pokarm także ściąga i zanosi małej. Lekarz jednak powiedział, żeby poprzestali na 1 dziecku. Ciąża w jej przypadku może zakończyć się tak samo albo gorzej. No i dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie jej I mojego pieska.... Strasznie mi tęskno za nią ![]() Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny !!! A u ja w domu siędzę w tym roku Nie chce mi się nic... Nogi puchną i czuję się ciągle jak bym przechodziła parę kilometrów..
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape nawet nie wiedziała ze ty taka mloda mamusia jestes
ale jak wiadomo nie wiek swiadczy o dojzalosci, sama mam koleżankę ktora urodziła syna jak miala 16 lat, ojciec dziecka sie wypial a ona wychowała malego z obecnym partnerem i synek ma juz 8 lat i jest szczęśliwy
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki w ostatnia noc tego roku
![]() I zycze by Nowy Rok byl dla Was najpiekniejszym, najbardziej wyjatkowym, zycze latwych i szybkich porodow oraz zdrowych, pieknych bobaskow Duzo zdrowia, cierpliwosci i sily i byscie pozostaly tak mile i kochane jak jestescie! ![]() My z mezem i Filipkiem rowniez w domku siedzimy, ale mamy pizze ja mam szampana Picolo, malego budzimy na pokaz sztucznych ogni i ja pewnie spac poloze sie po polnocy ale w przyszlym roku sobie odbijemy ![]() Gratuluje udanych wizyt! aaaga a Tobie bardzo wspolczuje tego co przeszlas Zycze duzo duzo zdrowia i oby nigdy Ci sie to nie przytrafilo
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Oj się dziewczyny szykują widzę... cisza na forum
Aguśka ja zamiast szampana mam dwa piwka "Bavaria" jabłko i brzoskwinia pewnie też padnę za raz po północy! mam nadzieję, że w przyszłym roku sobie również odbijemy...chociaż w ogóle nie czuję, że muszę coś odbijać![]() Bawcie się ...
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie za chwilke wybywamy w gosci
z siatą jedzenia ![]() Chciałabym Wam życzyć wszystkiego co najlepsze w tym wyjątkowym roku 2012 Z pewnością będzie pełen wielu nowych sytuacji i życzę Wam, abyście z każdej wyszły obronna ręką. Dużo optymizmu i uśmiechu, mimo, że pewnie nie raz będzie ciężko
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mam taki tez mam ![]() w piekarniku sernik za chwilę wylądują tam skrzydełka w piekarniku nie w serniku ozywiscie ![]() my tez siedzimy w domu pogodzilam sie z mezem fajnie bylo mówie mu że ja to juz wieloryb i w ogóle ale tż mi powiedzial że bardzo atrakcyjnie wygladam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie, że atrakcyjnie wyglądasz
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze niektore z Was przezywaja, ze zostaja w domu, w sensie ze to cos nowego dla Was
to ja sie przyznam, ze od 2006 roku wlasciwie spedzamy z mezem sylwka razem i bez zabaw w 2009 bodajze, zrobilismy domowke na 6 osob, a poza tym to zawsze przesypiamy te magiczna godzine, budza nas fajerwerki, skladamy sobie zyczenia i zasypiamy znowu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz niestety nie mam sily, mowie juz jak stara babcia hehe A Ty to masz tez widze dobre napoje do picia hihihi A w przyszlym roku pewnie bedziesz miala watpliwosci czy isc gdzies czy nie bo z jednej strony chce sie odpoczac od maluszka a z drugiej nie da sie tak super bawic, bo ciagle mysli sie i bobasku nawet jesli jest w bardzo dobrych rekach
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do picia mam picolo brzoskwiniowe i bavarie impreza na calego
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie zjadłam całą pizze ristorante z pieczarkami. Obiecuję że obżarłam się tak ostatni raz w tym roku
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku!!!!! Aby kazda z Was jak najlepiej przeszła rozwiązanie, i by u wszytskich było wszystko dobrze z dzidziusiami i nie tylko!!!! Juz nie długo bedziecie miały swoje pociechy przy sobie
2012 Niech bedzie dla Was magiczny i nie zapomniany
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze pizza, picolo i bavaria kroluja tej imprezy
Moje picolo sie chlodzi a pizza smazy ![]() prince polo dla Ciebie kochana tez wszystkiego co najlepsze i dziekujemy za pamiec
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mojego dziecka to jet godz. 4.00 rano - nie wiem, która godz. gorsza ![]() Życzę Wam wszystkiego najlepszego w nowym roku
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-31 o 22:01 |
|
|
|
|
#1828 |
|
Gang Iren
|
Jednak weszlam na chwile.Ja juz po kielbasce i golonce,zjadlam tez slodyczy troche i zaraz zabiore sie za salatke.Jedno Picollo juz obalone,razem z corka.Maz ma Jacka Danielsa,mnie sam zapach odrzuca.Fuj!My bedziemy swietowac podwojnie.O 23 u nas dzwonimy do Polski skladac zyczenia,a o polnocy wychodzimy do parku puszczac fajerwerki i swietowac.
Troszke mi przykro,ze nie moge byc z moimi wspanialymi przyjaciolmi w Polsce,to byly niezapomniane czasy,tyle imprez,zabaw,ludzie z ktorymi rozumiem sie w pol slowa.Tu takich ludzi nie ma. Jeszcze raz kochane: Szczesliwego Nowego Roku!!
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
88natka wspaniała wiadomość!!! zazdroszczę Ci teściów. szkoda że moi tacy pazerni, najchętniej to by wszystko do grobu zabrali. życzę Ci żeby cały rok obfitował w takie wesołe wiadomości
mój mąż zarzucił mi wczoraj że w mojej opowieści praktycznie ani słowem nie wspomniałam jaki przy tym wszystkim był kochany i pomocny. więc wspomnę, że codziennie przy mnie siedział nawet jak nie byłam w stanie sie do niego sensownie odezwać. opiekował się domem, robił zakupy, w szpitalu czesał mnie, pomagał się wykąpać, gotował w domu dla mnie np. duszonego królika ... trochę nim to potrząsnęło i teraz też wie że musi mi pomagać bo ja z tą rura w brzuchu nie jestem teraz hop siup, tylko taka powolna stara babcia. A wczoraj widział że mi smutno bo sylwester a ja tylko na moim krześle (tylko na nim mogę dłużej wysiedzieć) w piżamie przed telewizorem, jak 80 -latka i zrobił w salonie małą dyskotekę ze światełek z choinki i zatańczył ze mną kilka tańców-przytulańców a potem oglądaliśmy płytę z naszego wesela. Ale żeby nie było w samych superlatywach to dodam że na początku ciąży złościł się że ja ciągle słaba, zmęczona, obiad nie ugotowany, nie posprzątane i mówił żebym sobie nie wyobrażała że on będzie tyrał w domu a ja tylko na kanapie ![]()
|
#1830 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla mezusia.I mimo wszystko jaki wyszedl romantyczny Sylwester.A na poczatku ciazy to moj mial tak samo.Oni chyba nie potrafia pojac,ze brzucha jeszcze nie ma,nic nie widac,a kobieta zmeczona i moglaby spac na stojaco.Jakie macie postanowienia na Nowy Rok? ![]() Ja mam cale mnostwo,ale z tych najwazniejszych: -poglebiac moja znajomosc j.ang,uczyc sie codziennie -oszczedzac pieniadze,nie wydawac na niepotrzebne rzeczy -mniej sie denerwowac,moze jakies techniki relaksacyjne -mniej czasu przed kompem,a jesli juz to w pozytecznym celu np nauka. I to z takich powazniejszych postanowien.Sa jeszcze duperele rozne typu:regularnie golic nogi ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

)

lekarz nic nie mówił na ten temat więc wierzę że tak ma być.jak to jest u Was????

zresztą sporo już wcześniej zostało napisane przez inne dziewczyny, więc nie ma co się powtarzać 

i pewnie, że atrakcyjnie wyglądasz