|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() No lepiej zacząć juz teraz, bo później faktycznie może być za późno ja już jestem umówiona na zabiegi wygładzające kurze łapki![]() A teraz się muszę leczyć,żeby normalnie zacząć jeść Mój żołądek chyba nie lubi alkoholu Na dvd oglądałam a przed chwilą skończyłam Pocahontas A o tych filmach nic nie słyszałam, ściągnę sobie je Cześć
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy teraz głównie rozmawiacie o tematach związanych z makijażem a to nie moja działka Wiec nie mam jak włączyć się do rozmowy
|
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2074 | ||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Witam się w Nowym Roku i życzę wszystkim spełnienia wszystkich marzeń!
Cytat:
One są w takiej cenie za zestaw jak w sklepie za sztukę W lutym lub w marcu szykuję się na zakup kremów ![]() Oeparol, hipoalergiczny krem przeciw zmarszczkom. Kiedyś dołożyłam Ci próbkę w słoiczku przezroczystym ale nie wiem, czy testowałaś ![]() Cytat:
![]() Może w takim razie tylko Yoko zabieraj na spacery? I z tego wszystkiego zapomniałam się nim popsikać więc nic nie wiem.Cytat:
![]() Czyta się żożoba, te czytane przez h to z hiszpańskiego wymowa, pewnie z amerykańskich filmików, nieprawidłowa. Cytat:
A powiedz, wypłukuje się do zera? Czy zostawia poblask? Hehehe, przeca pamiętasz, że ja to taki forumowy detektyw ![]() BTW, po Alienu słuch zaginął ...Cytat:
A ja sobie wywaliłam ostrego, odważnego, czarnego smokey eyes, bo nigdzie nie wychodziłam, to mogłam sobie pozwolić ![]() I ta nieskromnie powiem, że nawet mi się udał, w każdym bądź razie tak jak myślałam, że mi nie pasuje i w ogóle, to zaczynam zmieniać zdanie ![]() Cytat:
Zresztą sama zobaczysz, jak tylko się wciągniesz. I jeszcze będziesz z nami na limitki polować ![]() Nie niektóre... wszystkie raczej
|
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że do zera, nawet miałam znowu te jasne pozostałości po blond "pasemkach" i odrosty. Teraz też wyszło z czerwonym poblaskiem, mam nadzieję, że się zmyje i nie będzie różu, tym razem trzymałam pół godziny pod folią i ręcznikiem więc może będzie się trochę wolniej zmywać. Cytat:
Nie chciałam tego pisać, bo może któraś by się oburzyła, że ja tak publicznie o jej zakupoholiźmie się wypowiadam |
||
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
O zakupach makijażowych głównie
![]() A zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz w tych włoskach! Cytat:
pamiętam W makijaż to się raczej nie wciągnę bo się nie maluję mój makijaż to krem do twarzy, tusz do rzęs i kredka od oczu (albo i nie) a na to skrobia coby się nie błyszczeć I to wszystko Przy mrozach jeszcze podkład daję a w porywach szaleństwa pudrem brązującym śmignę leciutko. Totalnie nie potrafię się malować |
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz zgłosić się do nas na lekcje Nie żebym ja jakoś super potrafiła się umalować, ale z oczami często eksperymentuję, bo je akurat bardzo lubię malować Za to kompletnie nie potrafię nałożyć różu i bronzera, dobrze, że nikt nie miał okazji widzieć moich prób, bo robię to tylko kiedy jestem sama z domu i nigdzie nie wychodzę, no chyba, że z psem ![]() Postanowiłam zrobić mamie niespodziankę - mam perfumy z Oriflame, które jej też bardzo się podobają a niestety jakiś czas temu zostały wycofane (a jak się pojawią na allegro to cena jest masakryczna, poza tym nie wiem jak były przechowywane i mogą być zwietrzałe). Skoro nie mogę jej kupić całego flakonu kupiłam na allegro fiolki 10 ml z atomizerem i przepsikałam do niej perfumy ![]() Nie pozmywałam dzisiaj ![]() |
|
|
|
|
|
#2078 | |||
|
|
Cytat:
![]() No co Ty, nie ma się za co oburzać , już niejedna przecież publicznie się przyznała Cytat:
Kiedyś też miałam tak samo, a jakiekolwiek skomplikowane makijaże omijałam szerokim łukiem. No ale skoro ja się "nawróciłam" to nic nie stoi na przeszkodzie Tobie ![]() Na początek może jakiś rozświetlaczyk Żeby nie było, ja też de facto maluję się mało, ale... lubię mieć w zanadrzu odpowiednie kosmetyki, tak w razie czego ![]() Wiesz, dla samego posiadania ![]() Cytat:
![]() Zbieram na C-thru - marzec?Ja też nie pozmywałam , TŻ to zrobił ![]() [ale za to od rana mieliśmy trochę roboty ze sprzątaniem i selekcją zabawek Yaowej].
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, rozświetlacz jest bardzo potrzebny, a może nawet dwa
Cytat:
Mojego flakonu jej nie oddam, bo ja też uwielbiam te perfumy, ale przynajmniej trochę będzie miała ![]() Czemu dopiero marzec? Co już zaplanowałaś na styczeń i luty?
|
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauka by się przydała - coby na jakieś specjalne okazje nieco lepiej wyglądać Smokey eyes bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
na co dzień w moim życiu króluje sport (no teraz była mała przerwa ale właśnie zamierzam to zmienić ) więc róże, bronzery itp nie bardzo sprawdzają się przy bieganiu gdzie leje się ze mnie pot czy na basenie itp.
|
||
|
|
|
|
#2081 | |||
|
|
Cytat:
![]() Albo takie, co wiem, że wycofują... i musiałam kupić, bo nie byłoby potem jak dostać... BTW. Nie chwaliłam się chyba, że kupiłam tez highlighter z CrystallIced . Jak się tylko dowiedziałam, że rzucili limitkę, to musiałam pognać do sklepu, mimo, że Sylwester [oczywiście jak na złość, myślałam, że Ueru wybudzi się po 40 minutach, a ona się rozespała na prawie dwie godziny i aż musiałam wybudzić , bo się bałam, że nie zdążę Na szczęście standy pełne rozświetlaczy [były wszystkie, więc chyba już dokładane, bo np. lakiery to przebrane już były] a do tego były aż dwa . I zapłaciłam 'promocyjnie' tylko 8,69 .Dziewczyny piszą, że jest taki fajny, że mam ochotę na drugi, bo nie wiadomo kiedy znów trafi się srebrna tafla, ale ten pewnie będę i tak zużywać wieki... najwyżej szarpnę się na Inglota Noooo, khem... styczeń to już wydałam , zostało mi na waciki ![]() A luty to kremy z YTC chyba... i zamówiłam na rozbiórkach jakieś koreańskie ![]() Zatem dopiero marzec... no chyba, że na Walentynki będzie jakaś dobra promo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już nie wyobrażam sobie życia bez 10-ciu rozświetlaczy w szufladzie
|
|
|
|
#2082 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Hłe, hłe, hłe ! Próbuję zmienić przyzwyczajenia . Nie daję rady . Cytat:
2010 już mi podliczyli i rozłożyli.. Nie pytajcie ile . Powiem, że za samo to, że wyrazili zgodę na rozłożenie na raty, miesięcznie 186 zł. muszę ekstra płacić. O 2008 i 2009 jeszcze się kłócą . Sprawa poszła do Warszawy . To najważniejsze ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak miałam, to testowałam . Muszę rzucić okiem na listę kremów do przetestowania . Jak pasował, to zakonotowałam . Tylko te przeciwzmarszczkowe z reguły są nawilżające {chude} . Cytat:
Jest lepiej - chodzą za potrzebą do ogrodu . Ale rzadko i całymi dniami śpią . Cytat:
![]() Olej jojoba pochodzi z owoców krzewu jojoba . To roślina pochodząca z Meksyku, Argentyny lub innych krajów Ameryki Południowej . A więc jej nazwę powinno wymawiać się z hiszpańska - czyli ; "hohoba" { w niektórych źródłach : chochoba} "Żożoba" to wymysł Francuzów . A jak powszechnie wiadomo - oni wszystko zfrancuzają . Pierwszy z brzegu przykład : opis z ECOSpa : Jojoba (czytaj: hohoba) jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Cytat:
I panna "W", ostatnio ekspertka od pielęgnacji włosowej, też jakoś milczy . Znam taką wróżbę : od Szczepana { 26 grudnia} każdy z dwunastu dni określa jak będzie pogoda w każdym miesiącu roku . Moja Babcia tak liczyła i zawsze się sprawdzało. Np. dzisiejszy dzień to "sierpień" . Jak z pogody wynika : wiosna paskudna będzie , czerwiec - upalny i suchy, lipiec - pierwsza połowa ładna, w drugiej deszczyć będzie i jak za oknem dzisiaj widać - sierpień zacznie się ciepło i deszczowo . Makowca zjadłbym ... ![]() Miłego dnia |
||||||||
|
|
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze kilka prób i wyjdzie idealnie ![]() Cytat:
![]() Zartowałam z tym
|
|
|
#2084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z takiej okazji nie można było nie skorzystać
![]() Cytat:
Ja muszę w końcu w ramach noworocznego postanowienia narzucić sobie jakiś limit bo jeśli tego nie zrobię moja szafka pęknie w szwach a ja pójdę z torbami (kosmetyków) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#2085 | |||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie sprawa trudna. Nadal trzymam kciuki, że Maxowi się odmieni na jasną stronę mocy ![]() Cytat:
O! To nie wiedziałam. Odkąd pamiętam to słychać tylko żożoba i żożoba... Może z racji 'bliskości' z Francją . Jakoś mnie to czytanie przez h nie przekonuje ![]() Cytat:
![]() Przeżywa te swoje czerwone... Cytat:
- a pod koniec przyszłego roku powspominamy sobie i podsumujemy przepowiednię ![]() U mnie dzisiaj ciepło i bezdeszczowo ![]() Cytat:
].Zaraz Ci napiszę...
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkąd ostawiłam tabletki od dermatologa tak się przetłuszczam, że muszę wrócić do mycia co 2 dni ![]() |
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja też się przetłuszczam, ale puder bambusowy w ruch i jest ok
|
|
|
|
#2088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
![]() Cytat:
W czym problem ?! Kupisz jeszcze jedną szafkę ![]() A wiesz, że i ja mam często wrażenie, iż kosmetyki w próbkach są jakieś inne, lepsze od tych pełnowymiarowych . Sama myślałam, że wydziwiam, ale nawet ostatnio dostałam próbkę kremu z Eveline . Przypasował mi i kupiłam cały słoiczek . Ten co był w środku nie nadawał się . Cytat:
. Obsłuchaliśmy się w tym "ż".Cytat:
Cytat:
Kupiłam do oczyszczenia włosów z silikonów szampon "Rzepa" Joanny . On Wam też kołtun na włosach robi ? Aż się wstyd przyznać - włosów nadal nie farbowałam i chodzę taka zaniedbana . Jadę dzisiaj po receptę i aż mi ciarki po plecach przelatują ile za lekarstwa zapłacę . Podobno wszystkie moje z refundacji wypadły . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
Wczoraj do mnie zadzwonił instruktor,że mam dziś egzamin wewnętrzny i mam go zdać+jazdy na cały tydzień. Dobrze,że siedzę w domu,ale ciekawe co będzie jak będę mieć egzamin w poniedziałek/wtorek=zajęcia i kolos zaliczeniowy ;o
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
mam wizażowy odwyk
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy wrócisz?
![]() Zdałam wewnętrzny na prawko,ale i tak bardziej boję się jutro jazd;o Postanowiłam rozpocząć akcję denko na cienie
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niezła rada
Cytat:
![]() To jest jakaś paranoja z tymi lekami, to moje leki na tarczyce, które pełnopłatnie kosztują 10 zł są nadal refundowane, a Twoje pewnie o wiele droższe już nie? A czemuż to? Już nas nie lubisz? ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dalsze postępy
|
||
|
|
|
|
#2093 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Podrzucisz linka do wątku?? :plis:Cytat:
![]() Z rana chodnik mokry, ale nie padało. W środku dnia wylazło słońce nawet i miło mnie w dupkę grzało na spacerze . Ciepło i sucho cały dzień ![]() Cytat:
Cytat:
masakra jakaś. Podobno lista nie jest jeszcze ostatecznie zamknięta, ale ![]() Cytat:
za egzaminCieni to ja chyba tylko ze swa do końca zużyłam , a właściwie nie do końca, tylko tak, że już dziura w środku była. Do tej akcji to chyba tylko te rozświetlające albo jasne nudziaki się nadają bo resztę to w śladowych ilościach się nakłada
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
o komputer muszę sie prosic, a na naprawde mojego tak jakby mnie nie stać
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dzwoniła, że przyszła już moja paczka z YtC, niestety odbiorę ją sobie dopiero w weekend, nie mogę się już doczekać Właśnie skończyłam zmywać gary z sylwestra, wczoraj i przedwczoraj - półtorej godziny stania przy zlewie, już nigdy więcej - za każdym razem obiecuję sobie, że będę myła wszystko od razu, żeby potem nie mieć takiej góry i nic z tego nie wychodzi Zapomniałam iść dzisiaj do Natury sprawdzić czy jest rozświetlacz Znając życie nawet jeśli jutro będzie to już zapłacę normalną cenę ![]() |
|
|
|
|
|
#2096 | ||
|
|
Cytat:
, ważne, że wizaż działa i sieć, jakieś podstawowe programy .A wart jest pewnie 300 zł [czyli z 10x mniej niż przy zakupie].---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Może jednak uda Ci się z rozświetlaczem?
|
|
|
|
#2097 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ty bidoku ! No nic, czekamy na Cię . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To nie było nic ciekawego, bo nie dyskutowała . Podkuliła ogon i uciekła . Próbowała radzić na zasadzie : gdzieś dzwonili, tylko nie bardzo wiem gdzie, no i została parokrotnie poprawiona . Efekt - nie ma jej . Cytat:
Jak na moje rozeznanie - nie będzie latoś ładnego lata . W czerwcu jedynie pogrzeje . Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona . Ten szampon jest na wizażowej liście szamponów, które zmywają silikony . Cytat:
Skąd ja to znam ?! Właśnie w kuchni sterta sprzed dwóch dni Cytat:
![]() Widziałyście : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-plynie.html Jadła / robiła któraś z Was sałatkę z zupek chińskich ? Znajoma dała mi spróbować, nie mówiąc co to jest i nawet smaczne to było. Wyczułam makaron, ale jakiś taki dziwny w formie . Zachodziłam w głowę co to może być. Wtedy ona powiedziała, że to z zupek chińskich . Ja nawet nie wiedziałam co to "zupki chińskie". Teraz już wiem . Jadłyście taką sałatkę ? Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
|
#2098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
nie no to juz lepiej naprawic mojego lapka, w koncu ma dopiero roczek tylko najpierw trzeba miec hajs, a mi rodzice nie dadzą ani zł, bo go zepsułam...
Kasiu ja jadłam sałatke z zupki chińskiej i mi smakowała, moja kol kilka razy robila ja na imprezy
|
|
|
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki podziałały bo dorwałam rozświetlacz ![]() Nie wiem co ja będę z nim robić ale jak mogłam nie kupić Btw. Oglądałam nową gazetkę (od 12.01) i jest cała limitka w normalnych cenach, rozświetlacze po 10,99 ![]() Za to szimerów z Catrice nie było ani jednego ![]() Cytat:
Nie dość, że masz takie przeboje z US to jeszcze teraz to Cytat:
![]() Cytat:
Jadłam kilka razy i bardzo lubię Cytat:
|
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Może faktycznie za rok będzie już za późno? 

Mój żołądek chyba nie lubi alkoholu
a przed chwilą skończyłam Pocahontas
A o tych filmach nic nie słyszałam, ściągnę sobie je 

I mam głupie pytanie jak się czyta "jojoba"? Bo ja jak cap czytam tak jak się pisze, a koleżanka mnie zawsze poprawia na "żożoba"

, bo się bałam, że nie zdążę