Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 14:35   #2071
ImmortalLover
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mnie też zawsze krzywa wychodzi, nigdy nie mam jednakowych kresek na obu powiekach Tak samo mam z cieniami kiedy chcę trochę pokombinować i wyciągnąć cień poza powiekę, żeby coś na kształt kociego oka zrobić

Sądzisz, że już powinnam? Może faktycznie za rok będzie już za późno?

Szkoda tylko, że tak krótko będę się cieszyć kolorem

A widzisz, a nie chciałaś iść :p Wiedziałam, że będziesz się dobrze bawić

Leci gdzieś w tv? Lubię Mulan

Oglądaliśmy wczoraj Dream House - całkiem całkiem, mogę polecić. Za to Conan do bani, dobrze, że nie poszliśmy na to do kina, jedynie na Jasona Momoę można było się pogapić
Oj cieniem też nie potrafię równo wyciągnąć ;o ale kiedyś się nauczymy

No lepiej zacząć juz teraz, bo później faktycznie może być za późno ja już jestem umówiona na zabiegi wygładzające kurze łapki

A teraz się muszę leczyć,żeby normalnie zacząć jeść Mój żołądek chyba nie lubi alkoholu

Na dvd oglądałam a przed chwilą skończyłam Pocahontas A o tych filmach nic nie słyszałam, ściągnę sobie je
Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku!
Cześć

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 17:29   #2072
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Izuś
Mam nadzieję, że w nowym roku będziesz nas częściej odwiedzać? Bo jak nie to...
Zaglądam ale nie w temacie jestem Wy teraz głównie rozmawiacie o tematach związanych z makijażem a to nie moja działka Wiec nie mam jak włączyć się do rozmowy
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 17:37   #2073
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zaglądam ale nie w temacie jestem Wy teraz głównie rozmawiacie o tematach związanych z makijażem a to nie moja działka Wiec nie mam jak włączyć się do rozmowy
E tam, głownie to o zakupach bo tu już niektóre są uzależnione
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 20:52   #2074
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Witam się w Nowym Roku i życzę wszystkim spełnienia wszystkich marzeń!

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
To może i ja kliknę ?! Co prawda mam jeszcze jeden cały zestaw, ale jak okazja to okazja .
Klikaj i nie zastanawiaj się.
One są w takiej cenie za zestaw jak w sklepie za sztukę
W lutym lub w marcu szykuję się na zakup kremów
Cytat:
Pewnie już pisałaś, ale
Oeparol, hipoalergiczny krem przeciw zmarszczkom.
Kiedyś dołożyłam Ci próbkę w słoiczku przezroczystym ale nie wiem, czy testowałaś

Cytat:
Ja to mam nerwówkę i krwawiące serce . Od wczoraj nie wychodzę z psami na spacery. Nie daję fizycznie rady walczyć na spacerach z Maxem . Prowadzę go w prawej ręce, bo silniejsza i już zaczynam odczuwać tę stronę : kręgosłup, biodro, noga . Przyzwyczajam je do załatwiania potrzeb na ogrodzie . To czarne bydle nic sobie z zamknięcia nie robi . Obsikuje drzewka jak gdyby nic . Z Yoko natomiast kłopot - od przedwczoraj wieczór {22-ga} wyszła na dwór tylko jeden raz . Trudno, muszę się przemęczyć. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wszyscy orzekają, iż Maxa już się nie zresocjalizuje . Wczoraj na Discovery Channel był program o psach . Psi psycholog walczył z dwoma Amstafami, z identycznym problemem jak u Maxa . Ponad miesiąc pracy specjalisty i rok pracy właściciela nie przyniosły rezultatu . Nawet obroże elektroniczne stosowali. Już sama nie wiem co robić .
Ciężka sprawa
Może w takim razie tylko Yoko zabieraj na spacery?

Cytat:
Miotacz szimeru
Daj znać jak się sprawuje
I z tego wszystkiego zapomniałam się nim popsikać więc nic nie wiem.
Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
A miałaś go już kiedyś?
Podkradłam mamie masło shea I mam głupie pytanie jak się czyta "jojoba"? Bo ja jak cap czytam tak jak się pisze, a koleżanka mnie zawsze poprawia na "żożoba"
Nie, nie miałam, ale czytałam, że cuda działa

Czyta się żożoba, te czytane przez h to z hiszpańskiego wymowa, pewnie z amerykańskich filmików, nieprawidłowa.
Cytat:
Jest już trochę ciemno ale zrobiłam zdjęcia i wrzuciłam do albumu, w świetle "dziennym" i z lampą - na zdjęciach tego nie widać ale kolor jest jeszcze fajniejszy niż poprzednio Szkoda, że tak szybko się zmyje ale z drugiej strony jeśli mam się potem męczyć z odrostami to wolę w ten sposób

Pokazuję się TŻ'owi i mówię "No i powiedz mi, że nie wyglądam ładnie w ciemnych włosach", a on "Nooo, baaardzo ładnie"
Bardzo ładnie wyglądasz

A powiedz, wypłukuje się do zera? Czy zostawia poblask?
Cytat:
nic się przed Tobą nie ukryje
Hehehe, przeca pamiętasz, że ja to taki forumowy detektyw
BTW, po Alienu słuch zaginął ...
Cytat:
Jak chcecie to możecie zobaczyć moje próby pomalowania się https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=13937
Dobrze wyszło

A ja sobie wywaliłam ostrego, odważnego, czarnego smokey eyes, bo nigdzie nie wychodziłam, to mogłam sobie pozwolić
I ta nieskromnie powiem, że nawet mi się udał, w każdym bądź razie tak jak myślałam, że mi nie pasuje i w ogóle, to zaczynam zmieniać zdanie
Cytat:
Oj tam, gadamy o wszystkim
Zresztą sama zobaczysz, jak tylko się wciągniesz. I jeszcze będziesz z nami na limitki polować
Cytat:
Nie niektóre... wszystkie raczej

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 21:14   #2075
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz

A powiedz, wypłukuje się do zera? Czy zostawia poblask?
Dzięki
Wydaje mi się, że do zera, nawet miałam znowu te jasne pozostałości po blond "pasemkach" i odrosty. Teraz też wyszło z czerwonym poblaskiem, mam nadzieję, że się zmyje i nie będzie różu, tym razem trzymałam pół godziny pod folią i ręcznikiem więc może będzie się trochę wolniej zmywać.

Cytat:
A ja sobie wywaliłam ostrego, odważnego, czarnego smokey eyes, bo nigdzie nie wychodziłam, to mogłam sobie pozwolić
I ta nieskromnie powiem, że nawet mi się udał, w każdym bądź razie tak jak myślałam, że mi nie pasuje i w ogóle, to zaczynam zmieniać zdanie
Ooo, mam nadzieję, że uwieczniłaś swoje dzieło?

Cytat:
Nie niektóre... wszystkie raczej
Nie chciałam tego pisać, bo może któraś by się oburzyła, że ja tak publicznie o jej zakupoholiźmie się wypowiadam
Stary 2012-01-01, 22:11   #2076
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
O zakupach makijażowych głównie
A zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz w tych włoskach!

Cytat:
Hehehe, przeca pamiętasz, że ja to taki forumowy detektyw

Zresztą sama zobaczysz, jak tylko się wciągniesz. I jeszcze będziesz z nami na limitki polować
Wiem, wiem detektywie pamiętam W makijaż to się raczej nie wciągnę bo się nie maluję mój makijaż to krem do twarzy, tusz do rzęs i kredka od oczu (albo i nie) a na to skrobia coby się nie błyszczeć I to wszystko Przy mrozach jeszcze podkład daję a w porywach szaleństwa pudrem brązującym śmignę leciutko. Totalnie nie potrafię się malować
Stary 2012-01-01, 22:29   #2077
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
O zakupach makijażowych głównie
A zapomniałam napisać, że ślicznie wyglądasz w tych włoskach!

Wiem, wiem detektywie pamiętam W makijaż to się raczej nie wciągnę bo się nie maluję mój makijaż to krem do twarzy, tusz do rzęs i kredka od oczu (albo i nie) a na to skrobia coby się nie błyszczeć I to wszystko Przy mrozach jeszcze podkład daję a w porywach szaleństwa pudrem brązującym śmignę leciutko. Totalnie nie potrafię się malować
Dzięki

Musisz zgłosić się do nas na lekcje Nie żebym ja jakoś super potrafiła się umalować, ale z oczami często eksperymentuję, bo je akurat bardzo lubię malować Za to kompletnie nie potrafię nałożyć różu i bronzera, dobrze, że nikt nie miał okazji widzieć moich prób, bo robię to tylko kiedy jestem sama z domu i nigdzie nie wychodzę, no chyba, że z psem

Postanowiłam zrobić mamie niespodziankę - mam perfumy z Oriflame, które jej też bardzo się podobają a niestety jakiś czas temu zostały wycofane (a jak się pojawią na allegro to cena jest masakryczna, poza tym nie wiem jak były przechowywane i mogą być zwietrzałe). Skoro nie mogę jej kupić całego flakonu kupiłam na allegro fiolki 10 ml z atomizerem i przepsikałam do niej perfumy

Nie pozmywałam dzisiaj
Stary 2012-01-01, 22:48   #2078
'Estelle'

Cytat:
Dzięki
Ooo, mam nadzieję, że uwieczniłaś swoje dzieło?

Nie chciałam tego pisać, bo może któraś by się oburzyła, że ja tak publicznie o jej zakupoholiźmie się wypowiadam
Coś tam popstrykałam, jak wydobędę z aparatu i obrobię, to pokażę

No co Ty, nie ma się za co oburzać , już niejedna przecież publicznie się przyznała
Cytat:
W makijaż to się raczej nie wciągnę bo się nie maluję mój makijaż to krem do twarzy, tusz do rzęs i kredka od oczu (albo i nie) a na to skrobia coby się nie błyszczeć I to wszystko Przy mrozach jeszcze podkład daję a w porywach szaleństwa pudrem brązującym śmignę leciutko. Totalnie nie potrafię się malować
Kiedyś też miałam tak samo, a jakiekolwiek skomplikowane makijaże omijałam szerokim łukiem. No ale skoro ja się "nawróciłam" to nic nie stoi na przeszkodzie Tobie
Na początek może jakiś rozświetlaczyk

Żeby nie było, ja też de facto maluję się mało, ale... lubię mieć w zanadrzu odpowiednie kosmetyki, tak w razie czego
Wiesz, dla samego posiadania
Cytat:

Postanowiłam zrobić mamie niespodziankę - mam perfumy z Oriflame, które jej też bardzo się podobają a niestety jakiś czas temu zostały wycofane (a jak się pojawią na allegro to cena jest masakryczna, poza tym nie wiem jak były przechowywane i mogą być zwietrzałe). Skoro nie mogę jej kupić całego flakonu kupiłam na allegro fiolki 10 ml z atomizerem i przepsikałam do niej perfumy

Nie pozmywałam dzisiaj
Wow, super pomysł z tymi perfumami, mama na pewno się ucieszy

Zbieram na C-thru - marzec?

Ja też nie pozmywałam , TŻ to zrobił
[ale za to od rana mieliśmy trochę roboty ze sprzątaniem i selekcją zabawek Yaowej].

Stary 2012-01-01, 22:56   #2079
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, rozświetlacz jest bardzo potrzebny, a może nawet dwa

Cytat:
Żeby nie było, ja też de facto maluję się mało, ale... lubię mieć w zanadrzu odpowiednie kosmetyki, tak w razie czego
Otóż to, ja mam mnóstwo rzeczy dla samego posiadania

Cytat:
Wow, super pomysł z tymi perfumami, mama na pewno się ucieszy
Mojego flakonu jej nie oddam, bo ja też uwielbiam te perfumy, ale przynajmniej trochę będzie miała

Cytat:
Zbieram na C-thru - marzec?
Czemu dopiero marzec? Co już zaplanowałaś na styczeń i luty?
Stary 2012-01-01, 23:07   #2080
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Musisz zgłosić się do nas na lekcje Nie żebym ja jakoś super potrafiła się umalować, ale z oczami często eksperymentuję, bo je akurat bardzo lubię malować Za to kompletnie nie potrafię nałożyć różu i bronzera, dobrze, że nikt nie miał okazji widzieć moich prób, bo robię to tylko kiedy jestem sama z domu i nigdzie nie wychodzę, no chyba, że z psem

Nauka by się przydała - coby na jakieś specjalne okazje nieco lepiej wyglądać Smokey eyes bardzo mi się podoba ale w moim wykonaniu wyszło baaardzo dosłownie z tym co chciałam zrobić nie miało nic wspólnego

Cytat:
C
Kiedyś też miałam tak samo, a jakiekolwiek skomplikowane makijaże omijałam szerokim łukiem. No ale skoro ja się "nawróciłam" to nic nie stoi na przeszkodzie Tobie

ja nie specjalnie lubię mieć makijażu na twarzy, tylko na specjalne okazje jak ktoś mnie ładnie pomaluje na co dzień w moim życiu króluje sport (no teraz była mała przerwa ale właśnie zamierzam to zmienić ) więc róże, bronzery itp nie bardzo sprawdzają się przy bieganiu gdzie leje się ze mnie pot czy na basenie itp.
Stary 2012-01-01, 23:28   #2081
'Estelle'

Cytat:
Nooo, rozświetlacz jest bardzo potrzebny, a może nawet dwa

Otóż to, ja mam mnóstwo rzeczy dla samego posiadania
No, a najbardziej z tego wszystkiego rozświetlacze chyba dla posiadania mam
Albo takie, co wiem, że wycofują... i musiałam kupić, bo nie byłoby potem jak dostać...

BTW. Nie chwaliłam się chyba, że kupiłam tez highlighter z CrystallIced . Jak się tylko dowiedziałam, że rzucili limitkę, to musiałam pognać do sklepu, mimo, że Sylwester [oczywiście jak na złość, myślałam, że Ueru wybudzi się po 40 minutach, a ona się rozespała na prawie dwie godziny i aż musiałam wybudzić , bo się bałam, że nie zdążę ]
Na szczęście standy pełne rozświetlaczy [były wszystkie, więc chyba już dokładane, bo np. lakiery to przebrane już były] a do tego były aż dwa . I zapłaciłam 'promocyjnie' tylko 8,69 .

Dziewczyny piszą, że jest taki fajny, że mam ochotę na drugi, bo nie wiadomo kiedy znów trafi się srebrna tafla, ale ten pewnie będę i tak zużywać wieki... najwyżej szarpnę się na Inglota
Cytat:
Czemu dopiero marzec? Co już zaplanowałaś na styczeń i luty?
Noooo, khem... styczeń to już wydałam , zostało mi na waciki , które nota bene mi się kończą

A luty to kremy z YTC chyba... i zamówiłam na rozbiórkach jakieś koreańskie

Zatem dopiero marzec... no chyba, że na Walentynki będzie jakaś dobra promo
Cytat:
Nauka by się przydała - coby na jakieś specjalne okazje nieco lepiej wyglądać Smokey eyes bardzo mi się podoba ale w moim wykonaniu wyszło baaardzo dosłownie z tym co chciałam zrobić nie miało nic wspólnego
Ja dopiero opanowuję sztukę robienia smokey'a. Ale powiem, że praktyka robi swoje. Eksperymentuję, podpatruję, oglądam czasem yt jak mam czas i coś tam zaczyna wychodzić

Cytat:
ja nie specjalnie lubię mieć makijażu na twarzy, tylko na specjalne okazje jak ktoś mnie ładnie pomaluje na co dzień w moim życiu króluje sport (no teraz była mała przerwa ale właśnie zamierzam to zmienić ) więc róże, bronzery itp nie bardzo sprawdzają się przy bieganiu gdzie leje się ze mnie pot czy na basenie itp.
W takim razie rozświelacz na specjalne okazje

Już nie wyobrażam sobie życia bez 10-ciu rozświetlaczy w szufladzie

Stary 2012-01-02, 04:15   #2082
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Kasia, o tej porze, o której pisałaś tego posta to ja się spać kładłam

Hłe, hłe, hłe !
Próbuję zmienić przyzwyczajenia . Nie daję rady .

Cytat:
Napisane przez Finlora
A ja Ci życzę, żeby ci <tu wstaw pierwsze słowo, które przychodzi Ci na myśl - ja nie wstawię, nie chcę mieć bana ) z US dali Ci w końcu konkretną odpowiedź i nie trzymali dłużej w nerwach przesuwając Twoją sprawę w nieskończoność

2010 już mi podliczyli i rozłożyli.. Nie pytajcie ile . Powiem, że za samo to, że wyrazili zgodę na rozłożenie na raty, miesięcznie 186 zł. muszę ekstra płacić. O 2008 i 2009 jeszcze się kłócą . Sprawa poszła do Warszawy .

Cytat:
Powiem Wam,że świetnie się bawiłam
To najważniejsze !

Cytat:
ja już jestem umówiona na zabiegi wygładzające kurze łapki

Cytat:
Za prawdę nie można się oburzać !

Cytat:
Wy teraz głównie rozmawiacie o tematach związanych z makijażem a to nie moja działka
Co się martwisz . Dla mnie też często ich rozmowa to tureckie kazanie . Szczególnie jak zaczynają nazwy, symbole wymieniać . Myślisz, że ja wiem co to "bronzer" ?

Cytat:
Oeparol, hipoalergiczny krem przeciw zmarszczkom.
Kiedyś dołożyłam Ci próbkę w słoiczku przezroczystym ale nie wiem, czy testowałaś
Aaaaa .
Jak miałam, to testowałam . Muszę rzucić okiem na listę kremów do przetestowania . Jak pasował, to zakonotowałam . Tylko te przeciwzmarszczkowe z reguły są nawilżające {chude} .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Może w takim razie tylko Yoko zabieraj na spacery?
Nie da rady . Próbowałam. Prawie mi okna powybijał, a zamknięty na zewnątrz taki koncert wycia urządził, że sąsiedzi z domów powychodzili .
Jest lepiej - chodzą za potrzebą do ogrodu . Ale rzadko i całymi dniami śpią .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Czyta się żożoba, te czytane przez h to z hiszpańskiego wymowa, pewnie z amerykańskich filmików, nieprawidłowa.
Prawidłowa, prawidłowa
Olej jojoba pochodzi z owoców krzewu jojoba . To roślina pochodząca z Meksyku, Argentyny lub innych krajów Ameryki Południowej . A więc jej nazwę powinno wymawiać się z hiszpańska - czyli ; "hohoba" { w niektórych źródłach : chochoba}
"Żożoba" to wymysł Francuzów . A jak powszechnie wiadomo - oni wszystko zfrancuzają .
Pierwszy z brzegu przykład : opis z ECOSpa : Jojoba (czytaj: hohoba) jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie.

Cytat:
Napisane przez Estelle
po Alienu słuch zaginął ...
Ostatnio tak jakoś o niej myślałam : co z nią ?
I panna "W", ostatnio ekspertka od pielęgnacji włosowej, też jakoś milczy .

Znam taką wróżbę : od Szczepana { 26 grudnia} każdy z dwunastu dni określa jak będzie pogoda w każdym miesiącu roku . Moja Babcia tak liczyła i zawsze się sprawdzało. Np. dzisiejszy dzień to "sierpień" . Jak z pogody wynika : wiosna paskudna będzie , czerwiec - upalny i suchy, lipiec - pierwsza połowa ładna, w drugiej deszczyć będzie i jak za oknem dzisiaj widać - sierpień zacznie się ciepło i deszczowo .

Makowca zjadłbym ...

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 10:39   #2083
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wyszło

Dzięx

Jeszcze kilka prób i wyjdzie idealnie
Cytat:

2010 już mi podliczyli i rozłożyli.. Nie pytajcie ile . Powiem, że za samo to, że wyrazili zgodę na rozłożenie na raty, miesięcznie 186 zł. muszę ekstra płacić. O 2008 i 2009 jeszcze się kłócą . Sprawa poszła do Warszawy .

Wiedzą jak zdzierać kase

Zartowałam z tym

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-01-02, 18:06   #2084
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I zapłaciłam 'promocyjnie' tylko 8,69 .
Z takiej okazji nie można było nie skorzystać

Cytat:
Noooo, khem... styczeń to już wydałam , zostało mi na waciki , które nota bene mi się kończą
Hehehe Ja muszę w końcu w ramach noworocznego postanowienia narzucić sobie jakiś limit bo jeśli tego nie zrobię moja szafka pęknie w szwach a ja pójdę z torbami (kosmetyków)

Cytat:
Już nie wyobrażam sobie życia bez 10-ciu rozświetlaczy w szufladzie

Cytat:

US nie da sobie krzywdy zrobić, wiedzą jak zedrzeć kasę, która "im się należy"

Cytat:

Co się martwisz . Dla mnie też często ich rozmowa to tureckie kazanie . Szczególnie jak zaczynają nazwy, symbole wymieniać . Myślisz, że ja wiem co to "bronzer" ?
Oj tam, oj tam, na pewno wiesz co to jest bronzer

Cytat:

Nie da rady . Próbowałam. Prawie mi okna powybijał, a zamknięty na zewnątrz taki koncert wycia urządził, że sąsiedzi z domów powychodzili.
Ciężka sprawa

Cytat:

Co to za "W"?
Stary 2012-01-02, 21:08   #2085
'Estelle'

Cytat:

Cytat:

Aaaaa .
Jak miałam, to testowałam . Muszę rzucić okiem na listę kremów do przetestowania . Jak pasował, to zakonotowałam . Tylko te przeciwzmarszczkowe z reguły są nawilżające {chude} .
Ano chudy on, dlatego tam bardzo mi przypasował. Bo nawilżał niesamowicie . Ale mam wrażenie, że w próbce był jakiś lepsiejszy
Cytat:

Nie da rady . Próbowałam. Prawie mi okna powybijał, a zamknięty na zewnątrz taki koncert wycia urządził, że sąsiedzi z domów powychodzili .
Jest lepiej - chodzą za potrzebą do ogrodu . Ale rzadko i całymi dniami śpią .
Faktycznie sprawa trudna. Nadal trzymam kciuki, że Maxowi się odmieni na jasną stronę mocy
Cytat:
Prawidłowa, prawidłowa
Olej jojoba pochodzi z owoców krzewu jojoba . To roślina pochodząca z Meksyku, Argentyny lub innych krajów Ameryki Południowej . A więc jej nazwę powinno wymawiać się z hiszpańska - czyli ; "hohoba" { w niektórych źródłach : chochoba}
"Żożoba" to wymysł Francuzów . A jak powszechnie wiadomo - oni wszystko zfrancuzają .
Pierwszy z brzegu przykład : opis z ECOSpa : Jojoba (czytaj: hohoba) jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie.

O! To nie wiedziałam. Odkąd pamiętam to słychać tylko żożoba i żożoba... Może z racji 'bliskości' z Francją . Jakoś mnie to czytanie przez h nie przekonuje
Cytat:
Ano... ale widuję ją czasem na kosmetykowych
Przeżywa te swoje czerwone...
Cytat:
Znam taką wróżbę : od Szczepana { 26 grudnia} każdy z dwunastu dni określa jak będzie pogoda w każdym miesiącu roku . Moja Babcia tak liczyła i zawsze się sprawdzało. Np. dzisiejszy dzień to "sierpień" . Jak z pogody wynika : wiosna paskudna będzie , czerwiec - upalny i suchy, lipiec - pierwsza połowa ładna, w drugiej deszczyć będzie i jak za oknem dzisiaj widać - sierpień zacznie się ciepło i deszczowo .

Makowca zjadłbym ...

Miłego dnia
Zapisuj prognozę, zapisuj - a pod koniec przyszłego roku powspominamy sobie i podsumujemy przepowiednię
U mnie dzisiaj ciepło i bezdeszczowo
Cytat:
Hehehe Ja muszę w końcu w ramach noworocznego postanowienia narzucić sobie jakiś limit bo jeśli tego nie zrobię moja szafka pęknie w szwach a ja pójdę z torbami (kosmetyków)

Co to za "W"?
Wiesz, limity limitami, ale jak limitka wchodzi to nie ma przeproś [no chyba, że awansem za przyszły miesiąc... ].

Zaraz Ci napiszę...

Stary 2012-01-02, 21:22   #2086
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, limity limitami, ale jak limitka wchodzi to nie ma przeproś [no chyba, że awansem za przyszły miesiąc... ].
Wiesz co, to jest okropne - im więcej czytam o rozświetlaczu z Cristalliced tym częściej nachodzą mnie myśli, że może by tak go kupić...

Odkąd ostawiłam tabletki od dermatologa tak się przetłuszczam, że muszę wrócić do mycia co 2 dni Czyli wszystko jest dobre wtedy kiedy się to bierze, a potem koniec
Stary 2012-01-02, 23:05   #2087
'Estelle'

Cytat:
Wiesz co, to jest okropne - im więcej czytam o rozświetlaczu z Cristalliced tym częściej nachodzą mnie myśli, że może by tak go kupić...

Odkąd ostawiłam tabletki od dermatologa tak się przetłuszczam, że muszę wrócić do mycia co 2 dni Czyli wszystko jest dobre wtedy kiedy się to bierze, a potem koniec
Kupuj, bo potem żałować będziesz
Ja też się przetłuszczam, ale puder bambusowy w ruch i jest ok a potem ewentualnie papierek.

Stary 2012-01-03, 03:32   #2088
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Zartowałam z tym

Cytat:
Ja muszę w końcu w ramach noworocznego postanowienia narzucić sobie jakiś limit bo jeśli tego nie zrobię moja szafka pęknie w szwach a ja pójdę z torbami (kosmetyków)

W czym problem ?! Kupisz jeszcze jedną szafkę

Cytat:
Ale mam wrażenie, że w próbce był jakiś lepsiejszy
A wiesz, że i ja mam często wrażenie, iż kosmetyki w próbkach są jakieś inne, lepsze od tych pełnowymiarowych . Sama myślałam, że wydziwiam, ale nawet ostatnio dostałam próbkę kremu z Eveline . Przypasował mi i kupiłam cały słoiczek . Ten co był w środku nie nadawał się .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jakoś mnie to czytanie przez h nie przekonuje
Mnie też nie . Obsłuchaliśmy się w tym "ż".

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano... ale widuję ją czasem na kosmetykowych
Pewnie obraziła się na fryzjerkę, bo pisała często bzdury i dziewczyny sprowadziły ją do parteru .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Zapisuj prognozę, zapisuj - a pod koniec przyszłego roku powspominamy sobie i podsumujemy przepowiednię
Wy też zapisujcie, bo u Was pogoda inna niż u mnie . Chociaż teraz takie cudeńka z atmosferą porobili, że już nic się nie sprawdza . Babci sprawdzało się zawsze .

Kupiłam do oczyszczenia włosów z silikonów szampon "Rzepa" Joanny . On Wam też kołtun na włosach robi ?
Aż się wstyd przyznać - włosów nadal nie farbowałam i chodzę taka zaniedbana .

Jadę dzisiaj po receptę i aż mi ciarki po plecach przelatują ile za lekarstwa zapłacę . Podobno wszystkie moje z refundacji wypadły .

Miłego dnia
Stary 2012-01-03, 11:53   #2089
ImmortalLover
Zakorzenienie

Ale jestem zła Wczoraj do mnie zadzwonił instruktor,że mam dziś egzamin wewnętrzny i mam go zdać+jazdy na cały tydzień. Dobrze,że siedzę w domu,ale ciekawe co będzie jak będę mieć egzamin w poniedziałek/wtorek=zajęcia i kolos zaliczeniowy ;o

Stary 2012-01-03, 15:07   #2090
NaKrawedzi
Zakorzenienie

mam wizażowy odwyk

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 18:21   #2091
ImmortalLover
Zakorzenienie

Kiedy wrócisz?

Zdałam wewnętrzny na prawko,ale i tak bardziej boję się jutro jazd;o
Postanowiłam rozpocząć akcję denko na cienie

Stary 2012-01-03, 18:41   #2092
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
W czym problem ?! Kupisz jeszcze jedną szafkę
Niezła rada

Cytat:
Jadę dzisiaj po receptę i aż mi ciarki po plecach przelatują ile za lekarstwa zapłacę . Podobno wszystkie moje z refundacji wypadły .

To jest jakaś paranoja z tymi lekami, to moje leki na tarczyce, które pełnopłatnie kosztują 10 zł są nadal refundowane, a Twoje pewnie o wiele droższe już nie?

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
mam wizażowy odwyk
A czemuż to? Już nas nie lubisz?

Cytat:

Trzymam kciuki za dalsze postępy
Stary 2012-01-03, 22:02   #2093
'Estelle'

Cytat:
A wiesz, że i ja mam często wrażenie, iż kosmetyki w próbkach są jakieś inne, lepsze od tych pełnowymiarowych . Sama myślałam, że wydziwiam, ale nawet ostatnio dostałam próbkę kremu z Eveline . Przypasował mi i kupiłam cały słoiczek . Ten co był w środku nie nadawał się .
I pewnie tak jest... najpierw zarzucą wędkę, a potem "cmoknijcie nas..."

Cytat:
Pewnie obraziła się na fryzjerkę, bo pisała często bzdury i dziewczyny sprowadziły ją do parteru .

Podrzucisz linka do wątku?? :plis:
Cytat:
Wy też zapisujcie, bo u Was pogoda inna niż u mnie . Chociaż teraz takie cudeńka z atmosferą porobili, że już nic się nie sprawdza . Babci sprawdzało się zawsze .
Oki
Z rana chodnik mokry, ale nie padało. W środku dnia wylazło słońce nawet i miło mnie w dupkę grzało na spacerze . Ciepło i sucho cały dzień

Cytat:
Kupiłam do oczyszczenia włosów z silikonów szampon "Rzepa" Joanny . On Wam też kołtun na włosach robi ?
Aż się wstyd przyznać - włosów nadal nie farbowałam i chodzę taka zaniedbana .
Ano robi trochę, bo włosy nie mają się po czym ślizgać. Pamiętam, że się też elektryzowały.
Cytat:

Miłego dnia
masakra jakaś. Podobno lista nie jest jeszcze ostatecznie zamknięta, ale
Cytat:
mam wizażowy odwyk

Cytat:
za egzamin
Cieni to ja chyba tylko ze swa do końca zużyłam , a właściwie nie do końca, tylko tak, że już dziura w środku była. Do tej akcji to chyba tylko te rozświetlające albo jasne nudziaki się nadają bo resztę to w śladowych ilościach się nakłada

Stary 2012-01-03, 22:10   #2094
NaKrawedzi
Zakorzenienie

o komputer muszę sie prosic, a na naprawde mojego tak jakby mnie nie stać

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2012-01-03, 22:44   #2095
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda

Mam dzwoniła, że przyszła już moja paczka z YtC, niestety odbiorę ją sobie dopiero w weekend, nie mogę się już doczekać

Właśnie skończyłam zmywać gary z sylwestra, wczoraj i przedwczoraj - półtorej godziny stania przy zlewie, już nigdy więcej - za każdym razem obiecuję sobie, że będę myła wszystko od razu, żeby potem nie mieć takiej góry i nic z tego nie wychodzi

Zapomniałam iść dzisiaj do Natury sprawdzić czy jest rozświetlacz Znając życie nawet jeśli jutro będzie to już zapłacę normalną cenę
Stary 2012-01-03, 22:51   #2096
'Estelle'

Cytat:
A może poszukaj jakiegoś lapka w komisie? Można dostać za naprawdę niewielkie pieniądze całkiem niezły sprzęt. Przecież nie musisz mieć takiego megawypasionego i najnowszego technologicznie. Sama używam kompa, co był kupiony w 2006 r. i ma się całkiem nieźle , ważne, że wizaż działa i sieć, jakieś podstawowe programy .
A wart jest pewnie 300 zł [czyli z 10x mniej niż przy zakupie].

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Szkoda

Mam dzwoniła, że przyszła już moja paczka z YtC, niestety odbiorę ją sobie dopiero w weekend, nie mogę się już doczekać

Właśnie skończyłam zmywać gary z sylwestra, wczoraj i przedwczoraj - półtorej godziny stania przy zlewie, już nigdy więcej - za każdym razem obiecuję sobie, że będę myła wszystko od razu, żeby potem nie mieć takiej góry i nic z tego nie wychodzi

Zapomniałam iść dzisiaj do Natury sprawdzić czy jest rozświetlacz Znając życie nawet jeśli jutro będzie to już zapłacę normalną cenę
Następnym razem, jeśli się zdecydujecie na imprezę, to kup papierowe naczynia. Potem wszystko do śmietnika i po problemie

Może jednak uda Ci się z rozświetlaczem?

Stary 2012-01-04, 04:04   #2097
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
mam wizażowy odwyk
Ty bidoku !
No nic, czekamy na Cię .

Cytat:
Zdałam wewnętrzny na prawko,ale i tak bardziej boję się jutro jazd

Cytat:
To jest jakaś paranoja z tymi lekami, to moje leki na tarczyce, które pełnopłatnie kosztują 10 zł są nadal refundowane, a Twoje pewnie o wiele droższe już nie?
Oj, droższe . Dużo droższe . Chcieli nawet paski do glukometru z refundacji wyrzucić, ale {podobno} wróciły na listę. Receptę odbieram w czwartek i wówczas zobaczę . Najgorsze, że dziwnym trafem nie działają na mnie tańsze odpowiedniki . Sprawdzone to jest przez lekarza . Np. podstawowy lek : z Niemiec działa bez zrzutu, a już odpowiednika z Węgier mój organizm nie toleruje .

Cytat:
Podrzucisz linka do wątku??
To nie było nic ciekawego, bo nie dyskutowała . Podkuliła ogon i uciekła . Próbowała radzić na zasadzie : gdzieś dzwonili, tylko nie bardzo wiem gdzie, no i została parokrotnie poprawiona . Efekt - nie ma jej .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Oki
Zapisuj, zapisuj !
Jak na moje rozeznanie - nie będzie latoś ładnego lata . W czerwcu jedynie pogrzeje .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano robi trochę, bo włosy nie mają się po czym ślizgać. Pamiętam, że się też elektryzowały.
No to wszystko w porządku . Po rzepowym płukankę z octu dałam i ok .

Cytat:

Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona . Ten szampon jest na wizażowej liście szamponów, które zmywają silikony .

Cytat:
Napisane przez Finlora
za każdym razem obiecuję sobie, że będę myła wszystko od razu, żeby potem nie mieć takiej góry i nic z tego nie wychodzi

Skąd ja to znam ?! Właśnie w kuchni sterta sprzed dwóch dni

Cytat:
Następnym razem, jeśli się zdecydujecie na imprezę, to kup papierowe naczynia. Potem wszystko do śmietnika i po problemie
To nie ma co się śmiać . Tak robię . Najlepszy sposób na to, żeby i gospodarze też się bawili, a nie ciągle gościom usługiwali . Przykładowo : robiliśmy parapetówę; zabawa w salonie, a w kuchni rozstawiony stół na zasadzie szwedzkiego stołu, do tego sterta tekturowych talerzy i jednorazowych sztućców oraz duży kosz na śmieci . Każdy obsługiwał się sam i kiedy chciał . Alkohol w szkle, nie w plastikowych kubkach

Widziałyście : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-plynie.html

Jadła / robiła któraś z Was sałatkę z zupek chińskich ? Znajoma dała mi spróbować, nie mówiąc co to jest i nawet smaczne to było. Wyczułam makaron, ale jakiś taki dziwny w formie . Zachodziłam w głowę co to może być. Wtedy ona powiedziała, że to z zupek chińskich . Ja nawet nie wiedziałam co to "zupki chińskie". Teraz już wiem . Jadłyście taką sałatkę ?

Miłego dnia
Stary 2012-01-04, 10:14   #2098
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
za egzamin
Cieni to ja chyba tylko ze swa do końca zużyłam , a właściwie nie do końca, tylko tak, że już dziura w środku była. Do tej akcji to chyba tylko te rozświetlające albo jasne nudziaki się nadają bo resztę to w śladowych ilościach się nakłada
No ja raczej mam jasne cienie,więc niby powinnam to wykorzystać. Ale czasem nawet mi się tuszu nie chce używać

Cytat:

Ja tak mam ze wszystkim

Cytat:
A może poszukaj jakiegoś lapka w komisie? Można dostać za naprawdę niewielkie pieniądze całkiem niezły sprzęt. Przecież nie musisz mieć takiego megawypasionego i najnowszego technologicznie. Sama używam kompa, co był kupiony w 2006 r. i ma się całkiem nieźle , ważne, że wizaż działa i sieć, jakieś podstawowe programy .
A wart jest pewnie 300 zł [czyli z 10x mniej niż przy zakupie].
My też mamy stacjonarnego i poza tym,że wymaga formata to jest ok

Cytat:

Jadła / robiła któraś z Was sałatkę z zupek chińskich ? Znajoma dała mi spróbować, nie mówiąc co to jest i nawet smaczne to było. Wyczułam makaron, ale jakiś taki dziwny w formie . Zachodziłam w głowę co to może być. Wtedy ona powiedziała, że to z zupek chińskich . Ja nawet nie wiedziałam co to "zupki chińskie". Teraz już wiem . Jadłyście taką sałatkę ?
Moja mama kiedyś chyba taką kiedyś robiła

Stary 2012-01-04, 16:47   #2099
NaKrawedzi
Zakorzenienie

nie no to juz lepiej naprawic mojego lapka, w koncu ma dopiero roczek tylko najpierw trzeba miec hajs, a mi rodzice nie dadzą ani zł, bo go zepsułam...

Kasiu ja jadłam sałatke z zupki chińskiej i mi smakowała, moja kol kilka razy robila ja na imprezy

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2012-01-04, 19:38   #2100
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Następnym razem pewnie tak zrobię

Cytat:

Może jednak uda Ci się z rozświetlaczem?
Kciuki podziałały bo dorwałam rozświetlacz I to za 8,69
Nie wiem co ja będę z nim robić ale jak mogłam nie kupić

Btw. Oglądałam nową gazetkę (od 12.01) i jest cała limitka w normalnych cenach, rozświetlacze po 10,99

Za to szimerów z Catrice nie było ani jednego

Cytat:
Oj, droższe . Dużo droższe . Chcieli nawet paski do glukometru z refundacji wyrzucić, ale {podobno} wróciły na listę. Receptę odbieram w czwartek i wówczas zobaczę . Najgorsze, że dziwnym trafem nie działają na mnie tańsze odpowiedniki . Sprawdzone to jest przez lekarza . Np. podstawowy lek : z Niemiec działa bez zrzutu, a już odpowiednika z Węgier mój organizm nie toleruje .
Ciężko Nie dość, że masz takie przeboje z US to jeszcze teraz to

Cytat:
Mam nadzieję, że i Ty będziesz zadowolona . Ten szampon jest na wizażowej liście szamponów, które zmywają silikony .
Ja też mam taką nadzieję A jeżeli przestanie mnie po nim choć trochę swędzieć skóra to będzie cudownie

Cytat:
Widziałyście Nawet je dzisiaj macałam (są testery, szok), podobały mi się, ale w końcu stwierdziłam, że nie dają żadnego konkretnego koloru, tylko rozświetlenie.

Cytat:
Jadła / robiła któraś z Was sałatkę z zupek chińskich ?
Jadłam kilka razy i bardzo lubię Z zupek chińskich to znaczy z tego makaronu, który jest w tych zupkach?

Cytat:
nie no to juz lepiej naprawic mojego lapka, w koncu ma dopiero roczek tylko najpierw trzeba miec hajs, a mi rodzice nie dadzą ani zł, bo go zepsułam...
Coś Ty mu zrobiła?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości