Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 16:30   #2251
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
Oj chyba nie dam rady bo znajomi już szykują imprezkę u nas w mieszkanku bo i ja i mężuś w robótce,a oni działająMyślę jednak,że wybaczą mi jak nie dotrzymam im towarzystwa do ranaDziękuję za wyrazy współczucia Na marginesie to powiem,że sporo klientów jeszcze krąży,niech już spadają do domów
Ja już zapowiedziałam TŻ, że nie dam rady wytrzymać do rana ( a impreza u nas w pokoju ), więc podejrzewam, że o 2-3 wyproszę gości W końcu najważniejsza teraz jestem

W ogóle jak wstałam to miałam wrażenie łaskotania w brzuchu po prawej stronie (spałam na prawym boku), ale dziwne uczucie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:52   #2252
hanjah
Zakorzenienie

Wszystko mam przygotowane na imprezę, mieszkanie wysprzątane bo jedni goście mieli być o 16 (u mnie jest godzina wcześniej niż w Polsce), a drudzy o 18. I właśnie się dowiedziałam, że wszyscy będą o... 19 Tż też będzie gdzieś tak... w sumie dobrze, bo mam jeszcze trochę czasu dla siebie, ale gdybym wiedziała że tak będzie to inaczej bym sobie te przygotowania rozplanowała
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:25   #2253
wanilllka82
Wtajemniczenie

życzę Wam Kochane najpiękniejszego 2012 roku bo wyjątkowy na pewno będzie spokojnych bezproblemowych ciąż, szybkich porodów, zdrowych dzidziusiów i wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:29   #2254
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo zdrowia i uśmiechów

Pisków, wrzasków i zabawy moc
Sporo radości z tupotu malutkich nóżek
Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu,
Ząbka, słowa i kroku.
Przytulenia okrągłej główki
I uścisku małych rączek

Jej ale ładnie to napisałaś! Aż się wzruszyłam...

Wszystkie już imprezują A ja siedzę sobie z mężem i mamą i walczę z mdłościami...

Życzę Wam Kochane aby Nowy Rok 2012 przyniósł Wam (nam) same radości.
Samych dobrych wieści po wizytach, dużo wzruszeń, wspaniałych kopniaczków w brzusiu, zdrowych, pięknych bobasów, które pojawią się latem, radości z macierzyństwa w drugiej połowie roku,
a także spełnienia wszystkich marzeń.
2012 będzie magiczny i wyjątkowy

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2011-12-31 o 18:38
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:46   #2255
Soleilka
Zakorzenienie

Kochane wspaniałej zabawy sylwestrowej,
dużo uśmiechu, zdrówka, wsparcia rodziny,
wspaniałych TŻtów, którzy zawsze przy Was będą,
radości z każdego dnia ciąży, wspaniałych wyników badań oraz aby maleństwa rosły sobie zdrowe w brzuszkach.
Terminowych, szybkich i bezbolesnych porodów, a później najwspanialszych chwil z maleństwami

Wspaniałego 2012 roku

Ja jeszcze do zabawy mam sporo czasu, ale już podjadam i tańczę sobie z Tżtem moim

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 19:43   #2256
nicki86
Zadomowienie

asia665, pisałaś że się wybierasz na genetyczne a Ty z moich okolic więc zapytam gdzie dokładnie? Macie w Kętrzynie kogoś z dobrym sprzętem, czy do Olsztyna jedziesz?? trzeba mieć jakieś skierowanie, długo się na wizyte czeka? no i jaki koszt? przepraszam że zasypałam pytaniami, ale chciałabym już wiedzieć a do ginekologa dopiero 10 stycznia.

Ja już nic nie poradzę na nudności i wymioty... ostatanio męczy mnie non stop. Wcześniej pomagało regularne jedzenie teraz przestało. Jeszcze teściowa mnie "pocieszyła" że ona wymiotowała do 6 miesiąca (to straszne!!) a ja przestała to dostała uczulenia na dziecko...

My zostajemy w domu i w dreskach przy smakołykach, soczkach i jakimś dobrym filmie będziemy witać nowy rok choć ja nie wiem czy wytrzymam do12 czy jeszcze się nie zdrzemnę.

Agnieszka!! gratuluje córuni ale musiało być fajnie na tym badaniu... ja nawet nie mogę sobie wyobrazić tego że tam już w środku jest taki człowieczek

To co mi podałyście to zmieniłam na liście

A na NOWY ROK życzę dużo radości, miłości... lekkich porodów, zdrowych i grzecznych bobasów

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2011-12-31 o 19:44
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 20:36   #2257
natee
Zakorzenienie

Ja również życzę wszystkim mamusiom dużo dużo zdrówka, żadnych komplikacji i pociechy z naszych przyszłorocznych bobasków
Moja znajoma angielka ciągle mi powtarza, że to będzie Summer Baby

A ten wieczór spędzam jednak w domku, wyczerpana lotem. TŻa chwilowo pozyczyłam kuzynom do, których mieliśmy isc na domówke, ale wróci do mnie przed północą, więc mam chwilke dla siebie na ulubiony film

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 21:15   #2258
asia665
Wtajemniczenie

Kasiu ja pomiary przezierności ,obecność kości nosowej itd. będę miała u swojego lekarza prowadzącego z Kętrzyna t.j. dr. Waldemara Stawskiego. USG będę miała w środe więc po wizycie będę w stanie coś więcej napisać. Póki co to tak jak pisałam wczesniej nie ma on okreslonych stawek za badania,czyli nigdy nie wiem ile zapłace. . . . Jedynie badanie USG w 3D kosztuje 200 zł w tej cenie są zdjęcia i filmik na płycie DVD. Sprzęt ma dobry tak jak pisałam USG w 3D,Dopplera. Tutaj jest jego strona : http://www.stawskiginekolog.pl/oferta.html .
Co moge więcej napisać. . .lekarz wspaniały . Po prostu nigdy nie spotkałam się z takim,a ja jestem osobą wstydliwą więc ogólnie lekarz to dla mnie zło konieczne. Ale ten akurat jest super. Mogę pytać o wszystko,zawsze dokładnie wytłumaczy i wysłucha tego co mam do powiedzenia.

Wracając do tych badań,to co konkretnie prócz tego co napisałam będę miała robione to nie mam pojęcia . Ale obiecuje że dam znać po wizycie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ja chodzę do niego prywatnie czyli skierowania nie trzeba,a jeśli chodzi o kolejki to zależy. Teraz w grudniu to masakra była,czasami kobiety mówiły że wchodziły do gabinetu po 22:00 !!. Ale myśle,że w ciągu tygodnia miejsce się na pewno znajdzie.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 00:33   #2259
nicki86
Zadomowienie

dziękuje Asiu, dobrze wiedzieć... ja porozmawiam z moją gin zobaczymy co mi doradzi, a Ty po wizycie pochwal się odczuciami i szczegółami A Kętrzyn zawsze bliżej niż Olsztyn będziesz robiła te 3D?
Stary 2012-01-01, 01:19   #2260
gooha3
Zadomowienie

Zdrówka w Nowym Roku mamusie

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 09:50   #2261
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Kasiu-tak będę robiła 3D,zawsze to jakaś pamiątka . Mam nadzieje tylko,że dzidziuś się pięknie ustawi do filmu

Jestem mamą

Stary 2012-01-01, 10:15   #2262
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam w Nowy Rok

Mam nadzieję, że bawiłyście się dobrze
Ja niestety miałam najgorszego Sylwestra w życiu
Rozbolał mnie brzuch i krzyż, więc się położyłam i wzięłam Buscopan. Niestety nie pomogło. Potem jeszcze wymiotowałam i dostałam biegunki. A teraz bardzo się martwię o mojego Maluszka, bo tak źle jak tej nocy jeszcze ze mną nie było... I zupełnie nie wiem co robić Mam genetyczne 11 stycznia, ale chyba nie wytrzymam nerwowo jeszcze półtorej tygodnia bez sprawdzenia czy z dzidzią wszystko ok...
Stary 2012-01-01, 10:42   #2263
nicki86
Zadomowienie

Irmusia współczuje takiego sylestra
Zastanawiam się czy ja jakaś dziwna jestem czy co... ale do wszystkiego nadwyraz spokojnie podchodzę i nawet niepuszczam do siebie mysli że może być coś nie tak z dzidzią..

asia665, po 3d pewnie będziesz wiedziała już czy synuś czy córcia fajnie
Stary 2012-01-01, 10:51   #2264
prince_polo
Zakorzenienie

Witam sie w Nowym Roku

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam w Nowy Rok

Rozbolał mnie brzuch i krzyż, więc się położyłam i wzięłam Buscopan. Niestety nie pomogło. Potem jeszcze wymiotowałam i dostałam biegunki. A teraz bardzo się martwię o mojego Maluszka, bo tak źle jak tej nocy jeszcze ze mną nie było... I zupełnie nie wiem co robić Mam genetyczne 11 stycznia, ale chyba nie wytrzymam nerwowo jeszcze półtorej tygodnia bez sprawdzenia czy z dzidzią wszystko ok...
kochana moze pojechala bys jak by bole sie powtorzyly na IP? lepiej bylo by sprawdzic. Ja ostatnio miałam bieginke, ale w ten sam dzien poszlam do szpiotala no i usg pokazalo ze z dzidzia ok. A poszlam na co innego (jak pamietacie)
a tak po za tym to wsumie czysci mnie prawie codzien. Nie jakas typowa bieginka, ale luzne stolce i czesto czasami sie zdazają. Niby to nie obrze, ale duzo staram sie pic. I powiem we wtorekj ginowi bo ide po przedluzenie l4. A genetyczne mam 5 sycznia w czwartek wiec sie dpowiem co z dzidziuszkiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 10:56   #2265
Irmusia81
Zakorzenienie

prince polo tylko, że jak pojadę na IP to zostawią mnie w szpitalu. A ja nie chcę tam leżeć bez sensu. Chciałabym tylko sprawdzić czy z dzidzią ok. A w szpitalu jest tak, że już każą zostać. Tak miałam 3 tyg temu i wyszłam na własne żądanie. Jak będzie bolało zadzwonię popołudniu do mojej gin. A jak nie to jutro postaram się umówić gdzieś na usg
Stary 2012-01-01, 11:06   #2266
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
prince polo tylko, że jak pojadę na IP to zostawią mnie w szpitalu. A ja nie chcę tam leżeć bez sensu. Chciałabym tylko sprawdzić czy z dzidzią ok. A w szpitalu jest tak, że już każą zostać. Tak miałam 3 tyg temu i wyszłam na własne żądanie. Jak będzie bolało zadzwonię popołudniu do mojej gin. A jak nie to jutro postaram się umówić gdzieś na usg
wiem z emoga zostawic wtedy an IP. Ale wiesz, jak masz mocne bole i razem z krzyzem to moze to cos oznaczac(niekoniecznie złego ale wiesz...) ja w takiej sytuacji jaka opisujesz pojechala bym an Ip i nawet jak bym miala tam zostac to trudno, dla maluszka moge przelezec całą ciaze w szpitalu zwlaszcza ze jedno juz stracilam.....

Swoja droga ostatnio jeszcze przed ostatnim szpitalem mialam mocne bole brzucha az na tylku nie mogłam usiasc (chyba je tutaj opisywalam) i jak powiedzialam na drugi dzien(akurat wypadała wizyta u gina) mu o tym to mnie bardzo opierdzielił z enie pojechalam an IP. Ze chyb sie szpitala boje a ja mowie ze nie, ze juz sobie powiedzialam po tamtym ze etraz to moge lezec kiedy tylko gin mnie skieruje i kiedy tylko cos sie dzieje chocby to mialo byc czesto. To mi przyznał racje i kazal przybic pione.

wtedy lezałamz plamieniem(w poprzedij ciązy) bylo do slubu miesiąc. Ja mialam lezec po wyjsciu ze szpitala 2 tyg w lozku, a nie dalo sie bot o przymiarka sukni bo to bo tamto. I co? w tym miejwiecej okresie obumarła mi ciązaa ja mimo z ebole krzyza miałam z bolami brzucha to na Ip nie pozlam.... i jak juz mnie złapało bardziej to wtedy b ylo z apozno.......
teraz mam inne podejscie. Jak lekarz kaze lezec to leze(narazie nie musz eplackiem tylko duzo odpoczywac bo poki co nie dzialo sie nic odpukac) ale tak jak mwoil bym poszla na l4 tak poszlam, mimo ze praktycznie tą decyzją stracilam prace bo mi nieprzedliuzyli i od dzis jestem wsumie bezrobotna. Ale dziecko nawazniejsze. W zyciu moze sie jeszcze wiele stac, ale chce byc tym razem spokojna ze zrobiłam co mogłam by donosic ciąze i by wszystko było ok, i mam nadz ze tak bedzie....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-01, 11:16   #2267
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wiem z emoga zostawic wtedy an IP. Ale wiesz, jak masz mocne bole i razem z krzyzem to moze to cos oznaczac(niekoniecznie złego ale wiesz...) ja w takiej sytuacji jaka opisujesz pojechala bym an Ip i nawet jak bym miala tam zostac to trudno, dla maluszka moge przelezec całą ciaze w szpitalu zwlaszcza ze jedno juz stracilam.....

Swoja droga ostatnio jeszcze przed ostatnim szpitalem mialam mocne bole brzucha az na tylku nie mogłam usiasc (chyba je tutaj opisywalam) i jak powiedzialam na drugi dzien(akurat wypadała wizyta u gina) mu o tym to mnie bardzo opierdzielił z enie pojechalam an IP. Ze chyb sie szpitala boje a ja mowie ze nie, ze juz sobie powiedzialam po tamtym ze etraz to moge lezec kiedy tylko gin mnie skieruje i kiedy tylko cos sie dzieje chocby to mialo byc czesto. To mi przyznał racje i kazal przybic pione.

wtedy lezałamz plamieniem(w poprzedij ciązy) bylo do slubu miesiąc. Ja mialam lezec po wyjsciu ze szpitala 2 tyg w lozku, a nie dalo sie bot o przymiarka sukni bo to bo tamto. I co? w tym miejwiecej okresie obumarła mi ciązaa ja mimo z ebole krzyza miałam z bolami brzucha to na Ip nie pozlam.... i jak juz mnie złapało bardziej to wtedy b ylo z apozno.......
teraz mam inne podejscie. Jak lekarz kaze lezec to leze(narazie nie musz eplackiem tylko duzo odpoczywac bo poki co nie dzialo sie nic odpukac) ale tak jak mwoil bym poszla na l4 tak poszlam, mimo ze praktycznie tą decyzją stracilam prace bo mi nieprzedliuzyli i od dzis jestem wsumie bezrobotna. Ale dziecko nawazniejsze. W zyciu moze sie jeszcze wiele stac, ale chce byc tym razem spokojna ze zrobiłam co mogłam by donosic ciąze i by wszystko było ok, i mam nadz ze tak bedzie....
Zgadzam się z Tobą w 100% Ja mam te bóle od jakiś 6 tygodni. Byłam w szpitalu, ale tam dawali tylko nospę i kazali leżeć. Uznali, że to od rozciągania się macicy. Po konsultacji z moją gin, która też pracuje w szpitalu, wyszłam na żądanie. Potem moja gin mnie zbadała, stwierdziła, że nie ma nic niepokojącego, kazała odpoczywać i brać Buscopan w razie bólu. Przed świętami bolało mnie mocniej, więc znów do niej poszłam. Znów to samo. Z ciążą wszystko super. Uznała, że widocznie tak już mam, że boli i trzeba to przeczekać. Powiedziała, że nie ma żadnych wskazań do leżenia w szpitalu. Ufam jej, choć bardzo się boję, że coś zbagatelizuję Do szpitala w Wadowicach na pewno już nie pojadę. W razie czego pojechałabym do tego, w którym pracuje moja lekarka. Ale chyba najpierw musiałabym do niej zadzwonić, bo nie chciałabym robić niepotrzebnego szumu. Teraz znów nic mnie nie boli. Wszystko minęło. Ale ja już się martwię, że wczoraj to było coś złego... Nie wiem, może panikuję, ale tak bardzo się boję, jak bardzo boli... A z drugiej strony nie chcę biegać na wizyty co 2 dni, skoro lekarka twierdzi, że nic złego się nie dzieje... I bądź tu człowieku mądry...
Stary 2012-01-01, 11:20   #2268
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100% Ja mam te bóle od jakiś 6 tygodni. Byłam w szpitalu, ale tam dawali tylko nospę i kazali leżeć. Uznali, że to od rozciągania się macicy. Po konsultacji z moją gin, która też pracuje w szpitalu, wyszłam na żądanie. Potem moja gin mnie zbadała, stwierdziła, że nie ma nic niepokojącego, kazała odpoczywać i brać Buscopan w razie bólu. Przed świętami bolało mnie mocniej, więc znów do niej poszłam. Znów to samo. Z ciążą wszystko super. Uznała, że widocznie tak już mam, że boli i trzeba to przeczekać. Powiedziała, że nie ma żadnych wskazań do leżenia w szpitalu. Ufam jej, choć bardzo się boję, że coś zbagatelizuję Do szpitala w Wadowicach na pewno już nie pojadę. W razie czego pojechałabym do tego, w którym pracuje moja lekarka. Ale chyba najpierw musiałabym do niej zadzwonić, bo nie chciałabym robić niepotrzebnego szumu. Teraz znów nic mnie nie boli. Wszystko minęło. Ale ja już się martwię, że wczoraj to było coś złego... Nie wiem, może panikuję, ale tak bardzo się boję, jak bardzo boli... A z drugiej strony nie chcę biegać na wizyty co 2 dni, skoro lekarka twierdzi, że nic złego się nie dzieje... I bądź tu człowieku mądry...
a no to tak. Myslalam z ebolalo Cie wczoraj i z enie miewasz takich boli zbyt czesto. Mnie tez czasem boli bardziej. Wiadomo na poczatku bole są. Tez nie chce byc przewrazliwona i biegac co 2 dni. Gin moj powiedzial ze co ma byc to bedzie, jesli ma sie cos stac to nawet podwojna dawka lekow ktore biore teraz na podtrzymanie nic nie da.

Ale jestem dobrej mysli. Zobaczysz bedzie wszystko ok

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-01-01, 11:26   #2269
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a no to tak. Myslalam z ebolalo Cie wczoraj i z enie miewasz takich boli zbyt czesto. Mnie tez czasem boli bardziej. Wiadomo na poczatku bole są. Tez nie chce byc przewrazliwona i biegac co 2 dni. Gin moj powiedzial ze co ma byc to bedzie, jesli ma sie cos stac to nawet podwojna dawka lekow ktore biore teraz na podtrzymanie nic nie da.

Ale jestem dobrej mysli. Zobaczysz bedzie wszystko ok
Dokładnie. Teraz to w sumie i tak natura decyduje My możemy leżeć, brać leki, a reszta i tak nie zależy od nas. Ja też wierzę, że wszystko jest ok i zawsze powtarzam mojemu Maluszkowi, że jest bardzo silny I proszę Go, żeby rósł zdrowo i z nami został
Ale teraz będę musiała koniecznie pójść na usg, bo się zamartwię na śmierć...
Stary 2012-01-01, 11:30   #2270
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
I prawidłowo,też bym poszła już,zwłaszcza,że kiepsko się czuję,a muszę udawać,że wszystko jest ok.Czekam tylko na tę podwyżkę,choć niestety niewiele ona mi da bo ZUS bierze średnią z ost 12-mcy.Wogóle ja dużo stracę, bo co innego kwota na umowie,a co innego faktyczne zarobki-Polska rzeczywistość,pocieszam się tylko,że umowa na czas nieokreślony i coś tam jednak rzuci ten ZUS.
ojjj... ja na szczescie mam tyle co na umowie to do kieszeni wiec nic nie strace....

W ogole to ale mialam sylwestra... na 20 szlismy do znajomych a mnie doslownie o 19.30 wzielo na zyganie i jak puscilam pawia to nie moglam sie opanowac...zygalam i zygalam... okropienstwo... w sumie to pierwszy raz mi sie zdazylo ale masakra... potem poszlismy do znajomych ale ja caly wieczor sie zle czulam i balam sie cokolwiek jesc zeby nie bylo powtorki z rozrywki... a dzis od rana znowu mnie mdli... ciekawe jak ja jutro pojde do pracy...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:47   #2271
linzey
Rozeznanie

Witam mamusie
Wszystkiego wszystkiego naj naj w Nowym Roku
Spokojnych pięknych ciąż i szybkiego porodu oraz niezmąconego szczęścia ze spotkania ze swoim maleństwem

Witam nowe mamusie i gratuluje
Sylwester bardzo miło spędziliśmy z przyjaciółmi.
Wytrzymałam do 3 i jak juz zaczęłam przysypiać na fotelu to się goście zorientowali że już czas do domu
Mała pobalowała z Nami do 11( normalnie idzie spać 7:30-8)

Cytat:
Byłam dziś u ginki. Nie badała mnie, tylko sprawdzała wyniki. Wzystko byłoby ok, tylko, że mam bakterie w moczu Mam przez 10 dni brać żuravit i powtórzyć badanie. Jak nie przejdzie potrzebny będzie antybiotyk
Wiecie może co jeszcze mogę zrobić, żeby pozbyć się tych chol... bakterii bez antybiotyku?
Ja w poprzedniej ciąży miałam bodajże duomox bo niestety nie udało mi sie doleczyć tego naturalnie tylko że już w 8 m-cu

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
U mnie maja byc podwyzki od marca, wiec znajac zycie jej nie dostane... bo moja firma jest bardzo "prorodzinna" wiec wyjda z zalozenia ze wiecej kasy mi nie potrzeba... a do marca niestety nie ukryje ze jestem w ciazy ale jak nie dostane podwyzki to od razu ide na l4 i mam ich w pompie
JA własnie dlatego czekam na "lepszy czas" na te rozmowe z kierownikiem 2 lata temu juz byłam po rozmowie szef sam zaproponował mi awans i podwyżke wszystko super . Tydzien póżniej dowiedziałam się ze jestem w ciąży a 2 tyg póżniej że mam krwiaki i L4 do konca ciąży. P powrocie z macierzynskiego było to odkładane i we wrzesniu mi obiecali ze po Nowym Roku w koncu dostane ten awans.
I teraz nie wiem co robić. niedługo zacznie byc widać bo to 11 tc. a te formalności u nas dośc długo trwają.

Cytat:
Współczuje
Skoro teraz jest ok to narazie by poczekała ale jak się powtórzy to już chyba będziesz musiała jechac na IP. Poproś o zbadanie i usg bo sie denerwujesz. Chyba nie mogą cie na siłe tam zatrzymać.

Cytat:
Tu ślub , tu taka strata .Bardzo Ci współczuje:przytul
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:08   #2272
Martarynka
Rozeznanie

Witam mamusie w Nowy Rok. Jak tam udał się Wam Sylwester? Ja na balu wytrzymalam do 3:00 i jestem z siebie bardzo dumna. Moją pierwszą bezalkoholową impreze zaliczam do uadanych
Stary 2012-01-01, 12:35   #2273
hanjah
Zakorzenienie

Witam Was w pierwszym dniu Nowego Roku
U nas sylwester bardzo fajny w gronie znajomych, z dzieciakami Wesoło było bardzo
Dorotka nas bardzo zaskoczyła-poszła spać normalnie przed 21 i spała... do 11 dziś rano Także mogliśmy się zrelaksować

Jeszcze raz wszystkiego dobrego na ten roczek, szczęśliwych ciąż i pięknych zdrowych Dzieciaczków
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:22   #2274
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w Nowy Rok

ojj szkoda mi Ciebie nie zamartwiaj sie na zapas, jakby sie to powatarzalo to skosultuj to z lekarzem

co do bakterii w moczu-ja nie miałam w moczu ale 7tc miałam liczne bakterie w pochwie i brałam antybiotyk niestety było to lepsze wyjscie niż nieleczenie bakterii, w czwartek mam wyniki posiewu po leczeniu, oby juz bylo dobrze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:12   #2275
agunia82
Zakorzenienie

Hej

U nas sylwek bardzo udany Super zabawa była, a znajomi dopiero przed chwilą pojechali. A ja zadziwiłam samą siebie, bo myślałam, że po północy zaraz spać padnę a wytrzymałam dłużej niż inni haha. No ale mi na szczęście już dolegliwości I trymestru ustąpiły, w sumie wg OM weszłam już w II Znajomym też wczoraj powiedzieliśmy o ciąży bo nie wiedzieli i się strasznie wszyscy ucieszyli

Tyle tylko, że dość wcześnie się obudziłam i nie wyspałam, więc zaraz chyba sobie drzemkę utnę...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:19   #2276
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

U nas sylwek bardzo udany Super zabawa była, a znajomi dopiero przed chwilą pojechali. A ja zadziwiłam samą siebie, bo myślałam, że po północy zaraz spać padnę a wytrzymałam dłużej niż inni haha. No ale mi na szczęście już dolegliwości I trymestru ustąpiły, w sumie wg OM weszłam już w II Znajomym też wczoraj powiedzieliśmy o ciąży bo nie wiedzieli i się strasznie wszyscy ucieszyli

Tyle tylko, że dość wcześnie się obudziłam i nie wyspałam, więc zaraz chyba sobie drzemkę utnę...
gratulacje wkroczenia w II TRYMESTR mi pozostało jeszcze 1,5 tygodnia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:38   #2277
pumas
Zakorzenienie

Witajcie w nowym roku
Nadrobię was wkrótce, tyle napisałyście...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:51   #2278
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam w Nowy Rok

Współczuje tych bóli, myśle ,że telefon do ginekologa jest najlepszym rozwiązaniem. Może udałoby się przyśpieszyć wizytę?

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Irmusia współczuje takiego sylestra
Zastanawiam się czy ja jakaś dziwna jestem czy co... ale do wszystkiego nadwyraz spokojnie podchodzę i nawet niepuszczam do siebie mysli że może być coś nie tak z dzidzią..

asia665, po 3d pewnie będziesz wiedziała już czy synuś czy córcia fajnie
Mam nadzieje Ale na 3D idę koło 20 t.c. dopiero-bo mój gin tak zaleca.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ojjj... ja na szczescie mam tyle co na umowie to do kieszeni wiec nic nie strace....

W ogole to ale mialam sylwestra... na 20 szlismy do znajomych a mnie doslownie o 19.30 wzielo na zyganie i jak puscilam pawia to nie moglam sie opanowac...zygalam i zygalam... okropienstwo... w sumie to pierwszy raz mi sie zdazylo ale masakra... potem poszlismy do znajomych ale ja caly wieczor sie zle czulam i balam sie cokolwiek jesc zeby nie bylo powtorki z rozrywki... a dzis od rana znowu mnie mdli... ciekawe jak ja jutro pojde do pracy...
Biedna

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Witam mamusie w Nowy Rok. Jak tam udał się Wam Sylwester? Ja na balu wytrzymalam do 3:00 i jestem z siebie bardzo dumna. Moją pierwszą bezalkoholową impreze zaliczam do uadanych
A ja przespałam całą noc

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witam Was w pierwszym dniu Nowego Roku
U nas sylwester bardzo fajny w gronie znajomych, z dzieciakami Wesoło było bardzo
Dorotka nas bardzo zaskoczyła-poszła spać normalnie przed 21 i spała... do 11 dziś rano Także mogliśmy się zrelaksować

Jeszcze raz wszystkiego dobrego na ten roczek, szczęśliwych ciąż i pięknych zdrowych Dzieciaczków
Hello Super że impreza udana

Jestem mamą

Stary 2012-01-01, 18:10   #2279
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ojj szkoda mi Ciebie nie zamartwiaj sie na zapas, jakby sie to powatarzalo to skosultuj to z lekarzem

co do bakterii w moczu-ja nie miałam w moczu ale 7tc miałam liczne bakterie w pochwie i brałam antybiotyk niestety było to lepsze wyjscie niż nieleczenie bakterii, w czwartek mam wyniki posiewu po leczeniu, oby juz bylo dobrze
Mam nadzieję, że nie będziesz już miała żadnych bakterii

Ja się czuję lepiej. Krzyż i brzuch nie boli. Ale boli mnie żołądek i przez to tak mi niezaciekawie Mama właśnie gotuje mi kleik
Jutro podzwonię po lekarzach. Może uda mi się wcisnąć gdzieś na usg. A jak nie, to będę dzwonić do mojej gin. Bez względu na to jak będę się czuła, powiem, że boli i już. Muszę sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok
Stary 2012-01-01, 18:29   #2280
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam w Nowy Rok

Irmusiawspółczuje ,dobrze że teraz czujesz się lepiej!zjedz kleik połóż się do łóżka a jutro spróbuj się skontaktować z lekarzem!

Witam Was w Nowym Roku u mnie było spokojnie byliśmy u teściów była też bratowa,wytrzymałam do 1.00 a teraz zmykam do łóżka bo mam strasznego lenia
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości