Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 15:50   #2161
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Widzę, że sylwester się udałk laski:
Ja północ przespałam. Kiepska ze mnie imprezowiczka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja dołączyłam w marcu do dziewczyn i też żałują, że tak późno Fajnie, że jetseś tak w ogóle
Ja też od marca na wizażu, choć trochę wcześniej zaczęłam podczytywać

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
z imprezy wyszlismy po 2.00
pojechaliżmy po Jasia
a on tak słodko spał, mama mówi żebym go zostawiła
wiec zostawiłam ... i nas też zostawiłam u rodziców

nie umiałabym spedzic bez niego nocy
Ja też nie wyobrażam sobie, że zostawiłabym gdzieś mojego Małego Do sklepu wychodzę i już za nim tęsknię (pomimo tego, że jest wymagającym dzieckiem i czasem brak mi już siły).

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja ubralam mala po obiadku (marchewka dzis na "tapecie") i wyszlam na dwor, przejechalam 300 metrow po czym usnela, zawrocilam i pozostawilam na dworzu w wozku pod okiem TZ ktory wzial sie za skladanie auta (bo upral srodek a wczoraj odebral auto od lakiernika), a musi dzis to zrobic bo jutro jedziemy do Bydgoszczy po auto
Ja za to przelecialam odkurzaczem dom i wstawilam Marysi pranie -bo duzo pod choinka ubranek dostala no i to co zdarzyla ubrudzic przez te pare dni od swiat.
A poprzednie pranie nadal lezy i domaga sie prasowania (brumku - ale dzis nie mam weny stania nad deska z zelazkiem w reku. O 15 jedziemy na obiadek do mojej mamuski i jak wroce ogarne inwentaryzacje
A dla mnie niedziele i święta są po to, aby odpoczywać i nigdy nie biorę się za prace, które mogą poczekać do jutra. I to nawet nie chodzi o wymiar religijny (choć nie powiem, bo to dla mnie też ważne), ale o to, żeby ten dzień był inny niż pozostałe, żeby odpocząć... Ale to tylko taka moja mała refleksja

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my już po długim, mroźnym spacerku. Teraz pijemy (w zasadzie to tylko ja piję) kawkę i się rozgrzewam, a noworoczny Tymcio szaleje na macie
Dziś zaliczył 3 obroty z brzuszka na plecy Ale one cały czas takie częściowo przypadkowe są. I wychodzą tylko gdy jest podparty na ramionkach.
Spacerek też już zaliczyliśmy, ale krótszy niż zwykle, bo w parku jakieś chłopaki petardami strzelali i mieli gdzieś dzieci w wózkach i pieski...
A Tymek obraca się na boczki? Bo jesli tak, to mozliwe, że za parę dni zacznie obracac się z pleców na brzuszek i to całkiem świadomie U nas tak było

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
lisów nie widziałam, chociaż ponoć są
tych akurat nie lubię, bo są zagrożeniem dla.... kotów, które uwielbiam
Ja też jestem wielką kociarą

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Kim jesteś M1981, bo widzę, że często jesteś na pasku?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:05   #2162
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam kochane w nowym roku !!!

my dziś typowo niedzielnie i rodzinnie
rano spacerek, potem moi rodzice wpadli wypić z nami szampana (i przywieźli obiadek )

Mały coś nie chce dziś spać w dzień , może padnie wieczorem.

Jakoś nie umiem wbić się dziś w wątek .
Jutro umawiam Szymka do pediatry bo wkurza mnie ten katar widmo no i nie wiem czy będziemy mogli się szczepić na początku stycznia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:33   #2163
SweetAngel1984
Zadomowienie

nie mam zdjec z chrzcin zadnych moj tatus zobowiazal sie do ich robienia i zle aparat ustawil i nie ma nic oprocz dwoch filmikow

ale za to z Sylwestra fotki do K wrzucilam

a moje dziecko marudzi i marudzi juz 2 dzien
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:35   #2164
Marina1
Zakorzenienie

Witajcie kochane oficjalnie w 2012 !

Przeczytałam z wypiekami Waszą imprezkę i jestem pod wrażeniem - było gorąco

A my wczoraj spędziliśmy trochę inaczej Sylwka niż zaplanowany został bo koleżanka z dzieckiem przyjechała, no i wszyscy pojechaliismy do jej siostry.
fajnie było Igor nawet grzeczny był, padliśmy o 5 wszyscy dopiero. Ja nie piłam nic, bo również mam jakiegoś takiego schiza, że muszę być przy małym trzezwa.

Wrzucę Wam w najbliższych dniach zdjęcia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:52   #2165
zanetaa88
Zakorzenienie

Co to , co to ?!
Taka impreza.
Ja spędziłam sylwester w ambasadzie japońskiej,
bałam sie strasznie, że Emi będzie reagować na petardy,
które u mnie już strzelali o 20stej
ale ona dzielna i wstała dopiero na karmienie o 23:50 i nic a nic nie zareagowała.

Szampana nie wypiłam,
nawet łyka, tylko połowe karmi,
które nawet mi nie wchodziło.
O 24:30 poszłam dalej spać...

Moje postanowienia:
1.Zrzucić 10kg
2.Ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć
3.Zredukować celulit
4.Zrezygnować ze słodyczy
5.Nie jeść fast-foodów
6.Awansować

no.

KTO OTWORZY NOWY WATEK!?

Ja na pewnie będę miała co raz mniej czasu,
a nie chce aby były jakieś nie dociągnięcia.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:56   #2166
Marina1
Zakorzenienie

Moje na 2012

- przestać obgryzać paznokcie. No ileż można...
- eliminacja słodyczy
- nauczyć się gotować rosół
- ograniczyć przeklinanie
- cierpliwość, wytrwałość i do dziecka.
-obronić się
- zadbać o siebie w końcu.
- no i to zwaliłam od jednaj z Was - być milszą dla M. i podrasować nasz związek.

Pisząc to obgryzam paznokcia i jem 3bita. Rosół był u mamusi. Mięsem zdąrzyłam rzucić już kilka razy, a i dziecku dostało się za nic. Z M. również zdążyłam się pokłócić. Praca lic. dalej nie ruszona. Ja w bylejakim dresie... ehhh

Zmiany zaczynam od JUTRA !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-01 o 16:59
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:05   #2167
CookieMonsters
Rozeznanie

postanowienia, postanowienia ...
ja nie robie, bo nigdy mi nie wychodzi ich realizacja
jednakowoż chciałabym wygrać (opcjonalnie ukraść, tylko to musiałaby być zbrodnia doskonała)kilka(naście) milionów, najlepiej euro, choć i złotych bym nie pogardziła, bo to by rozwiązało sporą cześć moich zmartwień
a z rzeczy realnych, chętnie zobaczyłabym 4 z przodu na wadze, przestała obgryzać paznokcie (Marina) a tak najbardziej to chyba chciałabym być szczęśliwa al miało być o rzeczach realnych
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:11   #2168
BABONIK
Zadomowienie

Witam

widzę,że zrobiłyście sobie małe party wczoraj ja nie miałam dostępu do kompa ale może za rok będę z Wami

Też piłam KARMI i ryczeć mi się z tego powodu chciało

Emilka i co szturchnęłaś męża??

Youyou dobrze,że z nogą już dużo lepiej.Ja niestety nie brałam żadnych suplementów przy tej diecie... ciągle o tym zapominałam i czuję,że zaczyna mi brakować np magnezu i wapnia

Petardy.... makabra- mój biedny pies przeleżał w szafie,tzn w garderobie na kurtce mojego taty...

Malibu- już na mnie czeka w lodówce
niestety powoli godzę się z tym,że od wtorku nie będę już karmić

Marzena_S to Ty wygrałaś paczke z HIPP? w quizie?? ja rozwiązywałam test,udało mi się w 8 sekund bez myszki, próowałam z 1000razy i miałam max 538pkt i powiedziałam dość... ale się wkurzałam

Editka

Blondynka dlaczego nie wstawiasz żadnych zdjęć w klubie??????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ????

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

NAtko- mam nadziej,ze ten biorezonans to nie moja imaginacja ale nawet jeśli to jakoś lepiej się po nim czuje a to najważniejsze

Marinka- ja też kocham wysokie obcasy,teraz zakochałam się w tych butach,ale czekam aż przyjdą do Stradivariusa: http://www.stradivarius.com/webapp/w...2Bwstawk%C4%85

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:14   #2169
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mamad1 Moj TZ kiedy odpoczywa to odpoczywa - a ze auto potrzebne nam na jutro kompletne (czytaj z siedzeniami ktore uprane czekaly w garazu), musial sie za to wziac rady nie bylo na samej blasze nie pojedziemy jakby co.
ja zrobilam dzis muffinki bo mi sie zachcialo - 12 sztuk zjadlam tylko 2 reszta dla lasucha TZ
Maria zjadla deserek i buja sie w lezaczku, szukalam jej adidaskow na necie, ale co fajne to mega drogie. Mam z nia problem bo ma wysokie podbicie i ciezko jej cos kupic
najwazniejsze postanowienia noworoczne:
- odpuscic TZ (czytaj opanowac swoje nerwy)
- wytrwac w pracy po powrocie
- schudnac 15 kg
- zajsc w ciaze

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-01 o 17:21
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:22   #2170
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

melduję się posylwestrowo Witajcie w Nowym Roku!!

Goście pojechali po południu,potem poszliśmy na długi spacerek i dopiero terz mam chwilę żeby zajrzeć

aaa dziś na spacerku Lila miała debiut w spacerówce
Wsadziłam ja normalnie do gondoli ale okazało się że już jej nogi wystają więc stwierdziliśmy że już czas na spacerówkę, a że mamy taką rozkładaną na płasko to przełożyliśmy i świetnie jej się jechało..

U nas Sylwek super się udał, dzieciaki się dogadały i bawiły razem.
Na początku Filip był nieco onieśmielony dwoma chłopcami którzy wpadli do jego pokoju i napadli na jego zabawki ale szybko się zaklimatyzował i bawili się razem.
Lila zasneła po 20 i spała do 9 rano mamuśk więc dziś czuje się dobrze
Filip dotrwał do północy i wypił z nami Picollo

a jak Wasza imprezka??? ide poczytam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:34   #2171
zanetaa88
Zakorzenienie

CO KUPUJECIE NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA?!
JA wiecznie myślę i myślę i nie wiem co

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:39   #2172
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziadkowie Agaty dostaną kartkę ze zdjęciem Agaty i odbitą stópką i rączką. Babcia i dziadek M. chyba czekoladki, bo mi się nie chce nic wymyślac, zresztą on wszytsko mają

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:42   #2173
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, będę trzymać za Ciebie mocno kciuki! Zobaczysz, wszystko będzie dobrze.

Babonik, ja wygrałam? Chyba nie... Co prawda jakiś quiz raz wypełniłam jak zarejestrowałam się, żeby dostać próbki, ale to było wieki temu. A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu?
Stary 2012-01-01, 17:48   #2174
patik87
Zakorzenienie

Cześc moje kochane.
Na początek należa się Wam przeprosiny że wczoraj cichczem zwiałam z imprezy, ale...dałam laptoka na chwilę tż i położyłam się na dywanie oglądałam polsat i usnęłam i o 12 obudził mnie huk, poklęłam pod nosem, poszłam do sypialni i dalej w kimę
Nawet życzeń tż nie złożyłam, szampan stoi nadal nie otwarty i tak oto przywitałam Nowy Rok.
Od dzisiaj chodzę w Torbie ( nie chcą mi się emotki wstawić) (iustyna)

Wzruszyłam się życzeniami od wodaqua, również napiszę to samo co Ona:
Dziękuję za ten roczek, za dzielenie wspólnych trosk, dobre rady, wspólne bycie, wspólne przeżywanie najważniejszych chwil w moim życiu.
Mam nadzieję że za rok spotkamy się w tym samym składzie

zaraz wracam. Nakarmię sarę
Stary 2012-01-01, 18:04   #2175
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Nic.

Wiecie, Radek często się śliną krztusi. Zaraz oczy czerwone i walczy o oddech...

Wasze dzieci też tak mają?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

A i jedziemy jutro na zakupy
Chcemy kupić Radkowi parę słoiczków na początek.
Doświadczone mamusie które specjały polecicie na początek?
Obiadki
Deserki

A i najważniejszy ten cały gluten...
Które kaszki? Zwykłą mannę? Owocowe?

Wiem, że ten temat był już wałkowany ale ja dale taka

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Radziu obraca się już z plecków na brzuszek, z obydwu stron.
Ale z rączką jeszcze sobie nie radzi, tą która mu pod boczkiem zostaje.

Nosze go do góry, już ładnie trzyma główkę.
Myślicie, że nie za wcześnie? Mogę go tak nosić?
Oczywiście asekuruję mu łebek
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:10   #2176
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

moja dania i deserki lubi z bobovity. Ja zaczelam od delikatneej marchewki (3 dni), a pozniej dalam jabluszko (3 dni) i nic jej nie bylo, to powoli zaczelam kupowac inne. Daje jej kaszke mleczno-ryzowa z bobovity i do mleka dodaje kleiku ryzowego tez z bobovity. Moja za 10 dni skonczy 5 miesiecy, wiec przejde na dania z mieskiem.
Ja mysle babciom i dziadkom Marysi zamowic po kubku z jej podobizna. A moj dziadek dostanie kartke i moc calusow przez telefon.
Stary 2012-01-01, 18:21   #2177
brunetka2000
Zakorzenienie

Scio, a jak chcę dodać tą kaszkę manną do deserku to te pół łyżeczki muszę dodać do całego słoiczka ??? Bo Ala nie zjada mi nigdy całego tylko pół i nie wiem, czy mogę jej dodać do pół sloiczka, czy te pół kaszy mannej podzielić na pól jeszcze Ale zamotałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:22   #2178
patik87
Zakorzenienie

Lilii ja Sarę od zawsze nosiłam do góry. Teraz jak jest sztywna to na biodrze, czy pod pachę i 1 ręką robię jej mleko a w drugiej ją trzymam.
Sara dosyć szybko główkę sama trzymała sztywno bez kiwania.

Cod o słoiczków: ja też byłam torba i dalej jestem, ale zaczęłam od ziemniak+dynia.
Pierwszego dnia ze 3 łyżeczki, drugiego 6 trzeciego pozostałą zawartość słoiczka. Czwartego dnia otworzyłam drugi słoiczek tego samego i dałam pół, a piątego dnia drugie pół.
Potem dałam marchewkę, ten sam sposób co z dynią.
Potem marchewkę z ryżem, ale nie bawiłam się po trochu, tylko od razu dałam pół słoiczka. Ze 3 dni podawałam marchewkę z ryżem.
Następnie jabłko.
Teraz daję w południe jak nowy smak to pół słoika (dziś dostała pierwszy raz jarzynową z mięsem) a po południu dałam pół słoiczka jabłek. Choć w zasadzie mogłam dac cały jabłek, ale dałam po 17 i się bałam że na noc za dużo tyle..

Mam nadzieje że coś rozjaśniłam? Czy pokręciłam?
Stary 2012-01-01, 18:23   #2179
wodaqua
Zadomowienie

Popędziłam męża do kościoła i mam kompa dla siebie, Zosiak bawi się chlebem tostowym (opakowaniem) więc mam luz.
Dzisiaj zrobiła taką meeeeggggaaaa kooopę, że szok, jak dorosły, ale nie dziwota, ze 3 dni zbierała! Zauważyłam zmiane wjej przemianie materii po rozszerzeniu diety, ale generalnie problemów nie mamy
Baboniku, no było było Fanie było, do formy wróciłam
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wzruszyłam się życzeniami od wodaqua, również napiszę to samo co Ona:
Dziękuję za ten roczek, za dzielenie wspólnych trosk, dobre rady, wspólne bycie, wspólne przeżywanie najważniejszych chwil w moim życiu.
Mam nadzieję że za rok spotkamy się w tym samym składzie
Ja się wzruszam, jak się Wam pożalę i spotkam ze zrozumieniem

Sweet, szkoda zdjęć U nas aparat ktoś przestawił i wyszły sąlbej jakości

Youyou, to Filip był super dzielny - nie każdy potrafi się zachować, kiedy "obcy" wkraczają do jego królestwa!
Ja nie lubiłam, kiedy jakieś dzieciaki wstrętne do nas przyjeżdżały i chciały zabrać moje zabawki - tak do swoich domów i na zawsze - a moi rodzice pozwalali na to - wg mnie nie można tak dzieci uczyć - teraz to prawie kazdy na łeb mi wlezie

Cookie, to Ty masz postanowienie! Nie robic żadnych postanowień
My podobnie jak Scio, dziadków obdarujemy Zośkowymi fotkami

Lili, czasem zakrztusi się śliną, ale nie za często no i radzi sobie z tym dzielnie. Na początku przy każdym karmieniu się krztusiła, teraz już normalnie jest. Skoro daje radę główkę trzymać i inne akrobacje wyczyniać tzn. że jest ok.
Na pierwsze danie kupiłam marchew ale nie pamietam jakiej firmy... Potem dynia z ziemniakiem. Jabłko podaję dziennie jedno tarkowane, bo mam swoej eko ze wsi od rodziców. Gluten wprowadzę za kilka dni - wysuszę jakąś dobrą bułkę i zetre na tarce - po 1/3 łyżeczki codziennie do 1 posiłku dodam odpowiednio wcześnie żeby zmiękła.

Maruda się włączyłam, więc spadam.
Pa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:24   #2180
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Scio, a jak chcę dodać tą kaszkę manną do deserku to te pół łyżeczki muszę dodać do całego słoiczka ??? Bo Ala nie zjada mi nigdy całego tylko pół i nie wiem, czy mogę jej dodać do pół sloiczka, czy te pół kaszy mannej podzielić na pól jeszcze Ale zamotałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
o to samo miałam wczoraj pytać
Stary 2012-01-01, 18:33   #2181
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Na 100 ml łyżeczka.
szczerze to nie wiem.
hmm... to może lepiej do mleka?
moja Agata szybko zaczela jesc caly słoik. A zjada pół słoiczka obiadku i potem deserku? to bym rozbiła pół tu pół tu.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-01, 18:41   #2182
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
o to samo miałam wczoraj pytać
czyli jak ty mnie zrozumiałaś to ok, bo myślałam, że za bardzo zamotałam

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Na 100 ml łyżeczka.
szczerze to nie wiem.
hmm... to może lepiej do mleka?
moja Agata szybko zaczela jesc caly słoik. A zjada pół słoiczka obiadku i potem deserku? to bym rozbiła pół tu pół tu.
Czyli dziennie musi zjeść pół łyżeczki kaszki mannej ? I nie ważne jak jej rozdzielę ?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:48   #2183
youyou
Zakorzenienie

Lili szczerze to nie wyobrażam sobie że mogłabym jeszcze nosić Lilę w pozycji leżącej noworodkowej nasze dzieci już duże są Lila praktycznie od początku noszona jest w pozycji pionowej,teraz często noszę ją na biodrze
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:55   #2184
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunetko szczerze mówiąc to nie wiem.
Może kup sobie taką kaszkę (jest bezmleczna i sypnij stołową łyżkę do mleka).
Albo zagotuj odpowiednią ilość wody na mleko z łyżeczką kaszy, a jak przestudzi się to rozrób normalnie mleko.
Bo szczerze mówiąc czy można tak dzielić to nie wiem

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Ja noszę Agatę w pionie niemal od urodzenia. A teraz to by się chyba zadarła jak bym ją chciała jak niemowlaka. Zresztą najpierw ortopeda, a potem fizjo kazał nam nosić w pionie.
Teraz nosżę na biodrze jedną ręką, a drugą robie 100 tys rzeczy

Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-01-01 o 18:56
Stary 2012-01-01, 19:05   #2185
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Szczęśliwego Nowego Roku kochane!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:10   #2186
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

moja tylko ze dwa tyg nosilam w pozycji noworodkowej, pozniej pionowo i podtrzymywalam glowke a od tak okolo 1,5 miesiaca moja panna sztywno trzyma glowe wiec z reguly jedna reka i na biodrze, lub jedna i druga ewentualnie asekuruje, bo czasem uslyszy kogos i sie "szarpnie" w strone glosu - ale to rzadko, a jak ja czasem dla zartu wezme w pozycje noworodkowa to od razu jest MEGA KRZYK
Ja tez mysle nad kasza manna, ale poki co mysle ze kleik i kaszka jej wystarcza. Moja do tej pory nie zjada calego sloiczka, pol jest odpowiednie.
Marys taka scene pol godziny temu zrobila, ze ja wpakowalam do wanienki i dalam butle i odplynela - wszystko to za sprawa tego ze nie bylo popoludniowej drzemki
Stary 2012-01-01, 19:57   #2187
Psotka87
Zakorzenienie

My też od daaawna już nosimy pionowo i od dawna nie trzeba podtrzymywać główki. Z obracaniem się to synek ma trochę lenia, niby potrafi, ale robi to bardzo rzadko.

Poza mlekiem Krzyś na razie je tylko kaszkę mleczno-ryżową od paru dni, bardzo mu smakuje i nigdy nie zostawia ani łyżeczki

My chyba też będziemy planować drugą ciążę na koniec roku, chociaż na razie wydaje mi się kosmos... Ale chcemy niedużą przerwę między dziećmi. Na razie i tak nie mam okresu, więc planować to sobie możemy

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:08   #2188
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
My też od daaawna już nosimy pionowo i od dawna nie trzeba podtrzymywać główki. Z obracaniem się to synek ma trochę lenia, niby potrafi, ale robi to bardzo rzadko.

Poza mlekiem Krzyś na razie je tylko kaszkę mleczno-ryżową od paru dni, bardzo mu smakuje i nigdy nie zostawia ani łyżeczki

My chyba też będziemy planować drugą ciążę na koniec roku, chociaż na razie wydaje mi się kosmos... Ale chcemy niedużą przerwę między dziećmi. Na razie i tak nie mam okresu, więc planować to sobie możemy
my oboje z TZ postanowilismy ze bedziemy miec dwojke dzieciakow i bez mala jedno po drugim, wiec jak Marysia skonczy roczek zaczniemy starania o drugie
co do przewracania sie moja tez niby wie o co chodzi, ale jej sie nie chce-leniuch maly

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:14
Stary 2012-01-01, 20:28   #2189
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja tez mysle nad kasza manna, ale poki co mysle ze kleik i kaszka jej wystarcza.
w podawaniu kaszy manny chodzi o ekspozycję na gluten.
Jedna łyżeczka dziennie do mleka czy obiadku dziecka.
Nie o samą kaszę w sobie taką gęstą jak my jemy na mleku robioną

Ja też mam kupę postanowień.
Część bardzo podobna ja Agni, wodaqua czy marina. Mniej nerwów, więcej dyscypliny, czytanie książek...
A razem z tż będziemy dążyć do wyprowadzki z tego domu, trochę marzenie ściętej głowy, ale po to są marzenia aby się spełniały
W biedronce były (są) fajne kalendarze, na jednej ze stron muszę chyba sobie zapisać moje postanowienia

Scio a mleko jest bardzo zagęszczone łyżeczką tej manny? bo sara nie chce pić takiego mleka...
Stary 2012-01-01, 20:29   #2190
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
fajoskie

Wy takie dobre rzeczy macie, ide zobaczyć co moja lodówka ma mi do zaoferowania. bo chipsy się skończyły

Oczy na zapałki

Kajool co znowu choróbsko oo niee nie pozwalam Wam chorować.
Znowu to samo?Szymek ma antybiotyk czy jak?

oczy is ie mienią przy pisaniu
dzisiaj bylam na pogotpowiu, maly ma zapalenie tchawicy. Antybiotyk plus inchalacje, ja to samo. Noc tragedia

Cytat:
kalendarz ze zdjeciami malego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości