|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Widzę, że sylwester się udał
![]() ![]() k laski:Ja północ przespałam. Kiepska ze mnie imprezowiczka Cytat:
![]() Cytat:
Do sklepu wychodzę i już za nim tęsknię (pomimo tego, że jest wymagającym dzieckiem i czasem brak mi już siły).Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tymek obraca się na boczki? Bo jesli tak, to mozliwe, że za parę dni zacznie obracac się z pleców na brzuszek i to całkiem świadomie U nas tak było![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Kim jesteś M1981, bo widzę, że często jesteś na pasku? |
|||||
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam kochane w nowym roku !!!
my dziś typowo niedzielnie i rodzinnie rano spacerek, potem moi rodzice wpadli wypić z nami szampana (i przywieźli obiadek )Mały coś nie chce dziś spać w dzień , może padnie wieczorem.Jakoś nie umiem wbić się dziś w wątek .Jutro umawiam Szymka do pediatry bo wkurza mnie ten katar widmo no i nie wiem czy będziemy mogli się szczepić na początku stycznia
|
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
nie mam zdjec z chrzcin zadnych
![]() ![]() ![]() ale za to z Sylwestra fotki do K wrzucilam ![]() a moje dziecko marudzi i marudzi juz 2 dzien |
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane oficjalnie w 2012 !
![]() Przeczytałam z wypiekami Waszą imprezkę i jestem pod wrażeniem - było gorąco ![]() A my wczoraj spędziliśmy trochę inaczej Sylwka niż zaplanowany został bo koleżanka z dzieckiem przyjechała, no i wszyscy pojechaliismy do jej siostry. fajnie było Igor nawet grzeczny był, padliśmy o 5 wszyscy dopiero. Ja nie piłam nic, bo również mam jakiegoś takiego schiza, że muszę być przy małym trzezwa. Wrzucę Wam w najbliższych dniach zdjęcia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Co to , co to ?!
Taka impreza. Ja spędziłam sylwester w ambasadzie japońskiej, bałam sie strasznie, że Emi będzie reagować na petardy, które u mnie już strzelali o 20stej ale ona dzielna i wstała dopiero na karmienie o 23:50 i nic a nic nie zareagowała. Szampana nie wypiłam, nawet łyka, tylko połowe karmi, które nawet mi nie wchodziło. O 24:30 poszłam dalej spać... Moje postanowienia: 1.Zrzucić 10kg 2.Ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć 3.Zredukować celulit 4.Zrezygnować ze słodyczy 5.Nie jeść fast-foodów 6.Awansować no. KTO OTWORZY NOWY WATEK!? Ja na pewnie będę miała co raz mniej czasu, a nie chce aby były jakieś nie dociągnięcia. |
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Moje na 2012
- przestać obgryzać paznokcie. No ileż można... - eliminacja słodyczy - nauczyć się gotować rosół - ograniczyć przeklinanie - cierpliwość, wytrwałość i do dziecka. -obronić się - zadbać o siebie w końcu. - no i to zwaliłam od jednaj z Was - być milszą dla M. i podrasować nasz związek. Pisząc to obgryzam paznokcia i jem 3bita. Rosół był u mamusi. Mięsem zdąrzyłam rzucić już kilka razy, a i dziecku dostało się za nic. Z M. również zdążyłam się pokłócić. Praca lic. dalej nie ruszona. Ja w bylejakim dresie... ehhh Zmiany zaczynam od JUTRA !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-01 o 16:59 |
|
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
postanowienia, postanowienia ...
ja nie robie, bo nigdy mi nie wychodzi ich realizacja ![]() jednakowoż chciałabym wygrać (opcjonalnie ukraść, tylko to musiałaby być zbrodnia doskonała )kilka(naście) milionów, najlepiej euro, choć i złotych bym nie pogardziła![]() a z rzeczy realnych, chętnie zobaczyłabym 4 z przodu na wadze, przestała obgryzać paznokcie (Marina ) a tak najbardziej to chyba chciałabym być szczęśliwa al miało być o rzeczach realnych
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() widzę,że zrobiłyście sobie małe party wczoraj ja nie miałam dostępu do kompa ale może za rok będę z Wami![]() Też piłam KARMI i ryczeć mi się z tego powodu chciało ![]() Emilka i co szturchnęłaś męża?? ![]() Youyou dobrze,że z nogą już dużo lepiej.Ja niestety nie brałam żadnych suplementów przy tej diecie... ciągle o tym zapominałam ![]() Petardy.... makabra- mój biedny pies przeleżał w szafie,tzn w garderobie na kurtce mojego taty... Malibu- już na mnie czeka w lodówce ![]() niestety powoli godzę się z tym,że od wtorku nie będę już karmić ![]() Marzena_S to Ty wygrałaś paczke z HIPP? w quizie?? ja rozwiązywałam test,udało mi się w 8 sekund bez myszki, próowałam z 1000razy i miałam max 538pkt i powiedziałam dość... ale się wkurzałam Editka Blondynka dlaczego nie wstawiasz żadnych zdjęć w klubie??????????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ???? ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- NAtko- mam nadziej,ze ten biorezonans to nie moja imaginacja ale nawet jeśli to jakoś lepiej się po nim czuje a to najważniejsze![]() Marinka- ja też kocham wysokie obcasy,teraz zakochałam się w tych butach,ale czekam aż przyjdą do Stradivariusa: http://www.stradivarius.com/webapp/w...2Bwstawk%C4%85 |
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1 Moj TZ kiedy odpoczywa to odpoczywa - a ze auto potrzebne nam na jutro kompletne (czytaj z siedzeniami ktore uprane czekaly w garazu), musial sie za to wziac rady nie bylo na samej blasze nie pojedziemy jakby co.
ja zrobilam dzis muffinki bo mi sie zachcialo - 12 sztuk zjadlam tylko 2 reszta dla lasucha TZ Maria zjadla deserek i buja sie w lezaczku, szukalam jej adidaskow na necie, ale co fajne to mega drogie. Mam z nia problem bo ma wysokie podbicie i ciezko jej cos kupic najwazniejsze postanowienia noworoczne: - odpuscic TZ (czytaj opanowac swoje nerwy) - wytrwac w pracy po powrocie - schudnac 15 kg - zajsc w ciaze Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-01 o 17:21 |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduję się posylwestrowo Witajcie w Nowym Roku!! Goście pojechali po południu,potem poszliśmy na długi spacerek i dopiero terz mam chwilę żeby zajrzeć ![]() aaa dziś na spacerku Lila miała debiut w spacerówce ![]() Wsadziłam ja normalnie do gondoli ale okazało się że już jej nogi wystają więc stwierdziliśmy że już czas na spacerówkę, a że mamy taką rozkładaną na płasko to przełożyliśmy i świetnie jej się jechało.. ![]() U nas Sylwek super się udał, dzieciaki się dogadały i bawiły razem. Na początku Filip był nieco onieśmielony dwoma chłopcami którzy wpadli do jego pokoju i napadli na jego zabawki Lila zasneła po 20 i spała do 9 rano mamuśk więc dziś czuje się dobrzeFilip dotrwał do północy i wypił z nami Picollo ![]() a jak Wasza imprezka??? ide poczytam
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
CO KUPUJECIE NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA?!
JA wiecznie myślę i myślę i nie wiem co ![]() |
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, będę trzymać za Ciebie mocno kciuki!
Babonik, ja wygrałam? Chyba nie... Co prawda jakiś quiz raz wypełniłam jak zarejestrowałam się, żeby dostać próbki, ale to było wieki temu. A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu?
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc moje kochane.
Na początek należa się Wam przeprosiny że wczoraj cichczem zwiałam z imprezy, ale...dałam laptoka na chwilę tż i położyłam się na dywanie oglądałam polsat i usnęłam ![]() Nawet życzeń tż nie złożyłam, szampan stoi nadal nie otwarty i tak oto przywitałam Nowy Rok. Od dzisiaj chodzę w Torbie ( nie chcą mi się emotki wstawić) (iustyna )Wzruszyłam się życzeniami od wodaqua, również napiszę to samo co Ona: Dziękuję za ten roczek, za dzielenie wspólnych trosk, dobre rady, wspólne bycie, wspólne przeżywanie najważniejszych chwil w moim życiu. Mam nadzieję że za rok spotkamy się w tym samym składzie zaraz wracam. Nakarmię sarę
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic. Wiecie, Radek często się śliną krztusi. Zaraz oczy czerwone i walczy o oddech... Wasze dzieci też tak mają? ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- A i jedziemy jutro na zakupy ![]() Chcemy kupić Radkowi parę słoiczków na początek. Doświadczone mamusie które specjały polecicie na początek?Obiadki Deserki A i najważniejszy ten cały gluten... Które kaszki? Zwykłą mannę? Owocowe? Wiem, że ten temat był już wałkowany ale ja dale taka ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Radziu obraca się już z plecków na brzuszek, z obydwu stron. Ale z rączką jeszcze sobie nie radzi, tą która mu pod boczkiem zostaje. Nosze go do góry, już ładnie trzyma główkę. Myślicie, że nie za wcześnie? Mogę go tak nosić? Oczywiście asekuruję mu łebek |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
moja dania i deserki lubi z bobovity. Ja zaczelam od delikatneej marchewki (3 dni), a pozniej dalam jabluszko (3 dni) i nic jej nie bylo, to powoli zaczelam kupowac inne. Daje jej kaszke mleczno-ryzowa z bobovity i do mleka dodaje kleiku ryzowego tez z bobovity. Moja za 10 dni skonczy 5 miesiecy, wiec przejde na dania z mieskiem.
Ja mysle babciom i dziadkom Marysi zamowic po kubku z jej podobizna. A moj dziadek dostanie kartke i moc calusow przez telefon. |
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, a jak chcę dodać tą kaszkę manną do deserku to te pół łyżeczki muszę dodać do całego słoiczka ??? Bo Ala nie zjada mi nigdy całego tylko pół i nie wiem, czy mogę jej dodać do pół sloiczka, czy te pół kaszy mannej podzielić na pól jeszcze
Ale zamotałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii ja Sarę od zawsze nosiłam do góry. Teraz jak jest sztywna to na biodrze, czy pod pachę i 1 ręką robię jej mleko a w drugiej ją trzymam.
Sara dosyć szybko główkę sama trzymała sztywno bez kiwania. Cod o słoiczków: ja też byłam torba i dalej jestem, ale zaczęłam od ziemniak+dynia. Pierwszego dnia ze 3 łyżeczki, drugiego 6 trzeciego pozostałą zawartość słoiczka. Czwartego dnia otworzyłam drugi słoiczek tego samego i dałam pół, a piątego dnia drugie pół. Potem dałam marchewkę, ten sam sposób co z dynią. Potem marchewkę z ryżem, ale nie bawiłam się po trochu, tylko od razu dałam pół słoiczka. Ze 3 dni podawałam marchewkę z ryżem. Następnie jabłko. Teraz daję w południe jak nowy smak to pół słoika (dziś dostała pierwszy raz jarzynową z mięsem) a po południu dałam pół słoiczka jabłek. Choć w zasadzie mogłam dac cały jabłek, ale dałam po 17 i się bałam że na noc za dużo tyle.. Mam nadzieje że coś rozjaśniłam? Czy pokręciłam?
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Popędziłam męża do kościoła i mam kompa dla siebie, Zosiak bawi się chlebem tostowym (opakowaniem) więc mam luz.
Dzisiaj zrobiła taką meeeeggggaaaa kooopę, że szok, jak dorosły, ale nie dziwota, ze 3 dni zbierała! Zauważyłam zmiane wjej przemianie materii po rozszerzeniu diety, ale generalnie problemów nie mamy ![]() Baboniku, no było było Fanie było, do formy wróciłam Cytat:
![]() Sweet, szkoda zdjęć U nas aparat ktoś przestawił i wyszły sąlbej jakości Youyou, to Filip był super dzielny - nie każdy potrafi się zachować, kiedy "obcy" wkraczają do jego królestwa! ![]() Ja nie lubiłam, kiedy jakieś dzieciaki wstrętne do nas przyjeżdżały i chciały zabrać moje zabawki - tak do swoich domów i na zawsze - a moi rodzice pozwalali na to - wg mnie nie można tak dzieci uczyć - teraz to prawie kazdy na łeb mi wlezie ![]() Cookie, to Ty masz postanowienie! Nie robic żadnych postanowień ![]() My podobnie jak Scio, dziadków obdarujemy Zośkowymi fotkami Lili, czasem zakrztusi się śliną, ale nie za często no i radzi sobie z tym dzielnie. Na początku przy każdym karmieniu się krztusiła, teraz już normalnie jest. Skoro daje radę główkę trzymać i inne akrobacje wyczyniać tzn. że jest ok. Na pierwsze danie kupiłam marchew ale nie pamietam jakiej firmy... Potem dynia z ziemniakiem. Jabłko podaję dziennie jedno tarkowane, bo mam swoej eko ze wsi od rodziców. Gluten wprowadzę za kilka dni - wysuszę jakąś dobrą bułkę i zetre na tarce - po 1/3 łyżeczki codziennie do 1 posiłku dodam odpowiednio wcześnie żeby zmiękła. Maruda się włączyłam, więc spadam. Pa! |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to nie wiem. hmm... to może lepiej do mleka? moja Agata szybko zaczela jesc caly słoik. A zjada pół słoiczka obiadku i potem deserku? to bym rozbiła pół tu pół tu. |
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jak ty mnie zrozumiałaś to ok, bo myślałam, że za bardzo zamotałam ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Czyli dziennie musi zjeść pół łyżeczki kaszki mannej ? I nie ważne jak jej rozdzielę ? |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Lili szczerze to nie wyobrażam sobie że mogłabym jeszcze nosić Lilę w pozycji leżącej noworodkowej
nasze dzieci już duże są Lila praktycznie od początku noszona jest w pozycji pionowej,teraz często noszę ją na biodrze
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko szczerze mówiąc to nie wiem.
![]() Może kup sobie taką kaszkę (jest bezmleczna i sypnij stołową łyżkę do mleka). Albo zagotuj odpowiednią ilość wody na mleko z łyżeczką kaszy, a jak przestudzi się to rozrób normalnie mleko. Bo szczerze mówiąc czy można tak dzielić to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Ja noszę Agatę w pionie niemal od urodzenia. A teraz to by się chyba zadarła jak bym ją chciała jak niemowlaka. Zresztą najpierw ortopeda, a potem fizjo kazał nam nosić w pionie. Teraz nosżę na biodrze jedną ręką, a drugą robie 100 tys rzeczy Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-01-01 o 18:56 |
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwego Nowego Roku kochane!
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
moja tylko ze dwa tyg nosilam w pozycji noworodkowej, pozniej pionowo i podtrzymywalam glowke a od tak okolo 1,5 miesiaca moja panna sztywno trzyma glowe wiec z reguly jedna reka i na biodrze, lub jedna i druga ewentualnie asekuruje, bo czasem uslyszy kogos i sie "szarpnie" w strone glosu - ale to rzadko, a jak ja czasem dla zartu wezme w pozycje noworodkowa to od razu jest MEGA KRZYK
Ja tez mysle nad kasza manna, ale poki co mysle ze kleik i kaszka jej wystarcza. Moja do tej pory nie zjada calego sloiczka, pol jest odpowiednie. Marys taka scene pol godziny temu zrobila, ze ja wpakowalam do wanienki i dalam butle i odplynela - wszystko to za sprawa tego ze nie bylo popoludniowej drzemki |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
My też od daaawna już nosimy pionowo i od dawna nie trzeba podtrzymywać główki. Z obracaniem się to synek ma trochę lenia, niby potrafi, ale robi to bardzo rzadko.
Poza mlekiem Krzyś na razie je tylko kaszkę mleczno-ryżową od paru dni, bardzo mu smakuje i nigdy nie zostawia ani łyżeczki ![]() My chyba też będziemy planować drugą ciążę na koniec roku, chociaż na razie wydaje mi się kosmos... Ale chcemy niedużą przerwę między dziećmi. Na razie i tak nie mam okresu, więc planować to sobie możemy
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do przewracania sie moja tez niby wie o co chodzi, ale jej sie nie chce-leniuch maly Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-01 o 20:14 |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna łyżeczka dziennie do mleka czy obiadku dziecka. Nie o samą kaszę w sobie taką gęstą jak my jemy na mleku robioną ![]() Ja też mam kupę postanowień. Część bardzo podobna ja Agni, wodaqua czy marina. Mniej nerwów, więcej dyscypliny, czytanie książek... A razem z tż będziemy dążyć do wyprowadzki z tego domu, trochę marzenie ściętej głowy, ale po to są marzenia aby się spełniały ![]() W biedronce były (są) fajne kalendarze, na jednej ze stron muszę chyba sobie zapisać moje postanowienia Scio a mleko jest bardzo zagęszczone łyżeczką tej manny? bo sara nie chce pić takiego mleka...
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kalendarz ze zdjeciami malego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

k laski:
Fajnie, że jetseś tak w ogóle 

- ale dzis nie mam weny stania nad deska z zelazkiem w reku. O 15 jedziemy na obiadek do mojej mamuski i jak wroce ogarne inwentaryzacje
Ale one cały czas takie częściowo przypadkowe są. I wychodzą tylko gdy jest podparty na ramionkach.

.

Co prawda jakiś quiz raz wypełniłam jak zarejestrowałam się, żeby dostać próbki, ale to było wieki temu. A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu?

które specjały polecicie na początek?