|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Kajool to skąd takie choróbsko do Was doszło
kurujsie się i zdrowiejcie |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam w nowym roku
|
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
jutro mamy przetykanie kanalikow,boje sie jak choler a
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za chiny ludowe nie chciał wypić mleka z kaszą no i ono się takie gęste zrobiło po chwili, że przestało lecieć przez smoczek. Cytat:
szybkiego powrotu do zdrówka |
||
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Trochę po czasie, ale szczerze i gorąco życzę Wam, aby Nowy Rok przyniósł jak najwięcej radosnych chwil, życzliwych ludzi, szczęśliwych zbiegów okoliczności, żeby wszystko co wydaje się trudne stało się łatwe i żeby w Waszym życiu było duuużo miłości
Sobie nieskromnie życzę lepszej organizacji czasu i wyjścia z impasu ![]() Dodam jeszcze, że miałyście tu super imprezę Sylwestrową. Gdyby nie wpadli sąsiedzi, na pewno bym tu była. |
|
|
|
#2196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisze piąty raz to samo za każdym razem mnie wyrzuca
Mam pytanie Czy któraś z mam rozpoczynała rozszerzanie diety posiłkami nie ze słoiczka tylko takimi przygotowanymi samodzielnie? I jeszcze jedno, jakie gryzaczki polecacie kajool życzę zdrówka---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Trzymam mooooooooocno kciuki My 10 stycznia
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
sweetangel co takie zdziwienie - ta ostatnia pozycja jest mega wyzwaniem. Widze po wiekszosci swoich kolezanek, ze jak zaczna "wychodzic z pieluch" odkladaja decyzje o drugim dziecku na pozniej, nie chce zeby i mnie to dopadlo. Chce miec dwojke w malym odstepie czasu - tak poprostu. Widze po sobie i bracie, ze dobrze nam to zrobilo
![]() co do kaszy manny - hmmm no fakt z tym glutenem - dobrze ze mnie nakierowalyscie, bo przeciez te kaszki i kleiki od 4 miesiaca sa bez glutenu Kajool trzymaj sie i ucaluj synka, oby szybciutko powrocil do zdrowia Co do gryzakow moja ma 5 przeroznych a nie ma to jak jej ręka lub nasze palce. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-01-01 o 20:55 |
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za kciuki przydadzą się
Babonik nie mam weny na dodawanie zdj ![]() dziewczyny widzę że większość ma wiele postanowień na 2012 trzymam kciuki aby się udało wytrwać |
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Eveewe nie Ty jedna taka kumata w glutenie - ja z myślą o glutenie kupiłam kleik ryżowy
Editka, mam nadzieję, że pójdzie jutro szybko i sprawnie, pamiętaj - to dla zdrowia Malutkiej!!! Kajool, dawno Cię nie było! Widziałam na fb zdjęcia z Waszego święta - ale fajnie było, podobają mi się takie tradycje! Zdrówka! |
|
|
|
#2201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gryzaczki mamy wodne, takie żeby mała mogła złapać dwoma rączkami i władować do buzi. http://allegro.pl/tommee-tippee-gryz...975744077.html http://allegro.pl/momma-gyzak-jack-u...012611878.html http://allegro.pl/grzechotka-gryzak-...020311657.html Taki mam i NIE polecam: http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...977891832.html
|
|
|
#2202 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pionowo też nosze od jakiegoś czasu, choć uważam żeby nie podtrzymywac bioderek w ten sposób, jakby siedział. I tyle ![]() No to bądźcie dzielne dziewczynki Wiem, że to przykra sprawa, ale jak mus to mus... Potem będzie dużo lepiej Cytat:
Zostań na dłużej tym razem, co? Opowiedz trochę o Was, bo nic nie wiemy, jak Wam się układa? ![]() Biedne te Wasze kanaliki Na temat rozszerzania diety, z widomych przyczyn, nie pomogę ![]() A gryzaczki mamy dwa takie zwykłe z canpol babies (o takie coś: http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-g...986236517.html), ale Tymek w ogóle się nimi nie bawi. Wszystko inne robi mu za gryzaczki No i tego chrabąszcza-gryzaka z Lamaze (http://bawibobas.pl/zabawki-interakt...gryzakiem.html), ale też nie robi furory ![]() A co? Idą zęby? Cytat:
Ani razu nie został z nikim poza mną i mężem, przy czym ostatnio w zasadzie tylko ze mną. Nawte jak śpi wieczorem w pokoju obok, a ja jeszcze nie, to po kilku godzinach się stęskniam i siłą sie powstrzymuję żeby nie iść i go nie poprzytulać ![]() Cytat:
A co? Już nas nie kochasz? ![]() Cytat:
Natka, co Ty na to?![]() Cytat:
Fajna jesteś, wiesz? ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to jeszcze nigdy w życiu nie robiłam postanowień noworocznych, ale tym razem mam jedno - poskromić apetyt, wrócić do 47 (może 48) kg i odzyskać jędrne, umięśnione ciałko ![]() A z takich nienoworocznych, ale ogólnych, na najbliższe dni to: iść w końcu z dzieciem na basen i iść na masaż. A w ciążę też chcę zajść Koło lipca/sierpnia zaczniemy starania.Co do kciuków to też jutro rano prosze, bo mamy morfologię. A w środę szczepienie. O ile zechce zaszczepić ,no bo ten katar mamy. Choć już się kończy mam wrażenia. Dziś było dużo lepiej. Teraz pod wieczór prawie czysto w nosku. Ten Nasivin fajny jest, faktycznie Dzięki za polecenie go Lecę gotować kaszkę mannę. Dla nas rzecz jasna, nie dla Tymcia
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-01 o 21:11 |
||||||||
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
kajool dużo zdrowia dla synka.Trzymam kciuki aby szybko zwalczył to choróbsko.
Brumek za morfologie. |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Moja juz od jakiegos miesiaca nie jezdzi w gondoli bo zwyczajnie w kombinezonie wcisnieta byla jak sardynka, wiec zapielismy spacerowke. Ale musze kupic spacerowke parasolke, bo moja mala jak bedzie zostawac u dziadkow a mieszkaja na 4 pietrze latwiej im parasolke bedzie zniesc, niz ten nasz wozek.
a i mam takie pytanie czy wasze maluchy tez takie wielkie - moja prawie 5 miesiecy, a wiekszosc rzeczy w rozm 74 musze zakladac bo 68 zwyczajnie za male i nie to ze teraz tak ma tylko tak z miesiac juz!!!!!! ona jest kluska to fakt, ale na dlugosc mowie |
|
|
|
#2205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rozjaśniłaś
Dziękuję Wam wszystkim Cytat:
Też miałam takie jabłka ale je wszystkie na bieżąco ![]() Żebym była wiedziała wtedy to co teraz, eh.. Cytat:
![]() Ja też sobie nie wyobrażam noszenia Radzia w pozycji leżącej noworodkowej. Nawet by mi już nie pozwolił. Noszę już od dłuższego czasu do góry, i na ręce-tak, że jest brzuszkiem w dół. Wiecie o co cho, nie? Tylko tak teraz to już oficjalnie do góry, ![]() i zastanawiałam się czy już tak dłużej można... ale namiszałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiając doczytałam że fanek Carlo Rossi różowego jest tu więcej
Dziubku, u mnie na weselu też było ![]() Brumek, to póki co za jutrzejrzą morfologię
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, ale te choróbska się Was czepiają.
Wracajcie szybko do zdrowia! Editka, mam nadzieję, że zabieg pójdzie szybko i sprawnie i już nie będziecie się dłużej męczyć z ropiejącymi oczkami. Zapomniałam też wcześniej pisać, że współczuję sytuacji z babcią, mam nadzieję, że prędko wróci do zdrowia. ![]() Telik, my mamy kilka różnych gryzaków i mam wrażenie, że to wszystko jest do d... Nie zauważyłam, żeby któryś przynosił Hani ulgę, najchętniej masuje sobie dziąsła...moimi palcami. ![]() Brida, ale Cię tu dawno nie było. Napisz co u Was.
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
brumku i ja trzymam kciuki za morfologie.
Lili ja tak jak ty myslalam ze kaszki i kleiki maja gluten, dopiero jak mnie dziewczyny nakierowaly doczytalam ze nie maja co do Carlo Rossi |
|
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A 4 stycznia skończy 5 miesięcy. EDIT: Widzicie jaka za mnie matka? 5 stycznia moje dziecko będzie miało 5 miesięcy ![]() HELP ![]() ![]() ![]() Dziewczyny! To jaką kaszkę mam kupić, żeby był gluten i żebym mogła ją dodać np do obiadku/deserku? Ewentualnie zmieszać z odrobiną mojego mleka? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-01 o 21:29 |
||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
marzenaS twoja hania juz ma zabki, u mojej chyba jeszcze daleko do tego stanu, gryzaki sa w "lapce" tylko chwile, ale do buzi nie trafiaja, lepsza raczka, czasem pielucha - takze drze juz przed zabkowaniem
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
No to zdecydowanie moje dziecko jest mega wielkie - cholewcia |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos - dziś jak międlił moje palce zauważyłam pewną różnicę w dotyku! Dziąsełka na dole są jakby szersze. Ewidentnie, nie wydaje mi się, choć mąż twierdzi, że pewnie mi się wydaje Ale jestem pewna. On nie zna tych dziąsełek tak, jak ja A jak zaczęłam się im przyglądać, to widać (chyba) lekkie wzgóreczki. Ale nie na samym "kanciku", szczycie dziąseł, tylko tak tuż za tą linią (wiem, że nie wyrażam się jasno, ale inaczej nie potrafię tego opisać). Czyżby...?
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brumek za morfologie kciuki kajool duzo zdrowka dla was |
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załóżmy wątek :fanki carlo rossi-czy skończy się to chorobą alkoholową ![]() Cytat:
kocham miłością bezgraniczną ![]() za morfo i za szczepienie , my też chcemy szczepić ale nie wiem co z tym charczeniem
|
||
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Wciąż nadrabiam wczorajszy wieczów zanim dołączyłam i taka refleksaj mnie naszła, że jeśli byśmy się wszytskie w realu spotkały, to niezły jazgot by był
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego narazie ząbków nie widać
daje małemu obiadki,deserki, soczki ale b.go przeczyszczają nie wiem czemu?
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po chrzcie Marysi zostalo mi jakies 10 butelek wina - wszystkie opedzlowalam sama - TZ mowi ze alkoholizm wrodzony i nabyty w moim przypadku
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak odbiegajac od tematu - zabierz mnie na Rodos ze soba ![]()
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
to trzymam kciuki, zeby szybko przetkali
![]() Kajool, to niedobrze, dużo zdrówka zyczę, kurujcie się i trzymajcie cieplutko telik za Was tez trzymam kciuki a gryzaczki mamy takie http://allegro.pl/grzechotko-gryzak-...006715847.html http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...006715921.html http://www.mambaby.com/index.php?Sto...&ProductID=503 http://allegro.pl/gryzak-wodny-ster-...981045071.html http://allegro.pl/gryzak-z-grzechotk...015943185.html http://allegro.pl/grzechotka-do-wozk...018769360.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

kurujsie się i zdrowiejcie

szybkiego powrotu do zdrówka 

.

Napisz co u Was.