Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 17:59   #1711
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez vagabondaewa Pokaż wiadomość
mam identycznie jak ty hihi najpierw kupiłam bo tak się naczytałam o códownych efektach olejku lnianego,a potem zgłębiłam temat no i wyszło,że ma właściwości wysuszające,regulujące wydzielanie łojotoku ale podobno w mieszankach jest okprzecież pełno go jako składnik w kosmetykach włąśnie do włosów suchych
Może warto go dawać solo na skalp, a na długość go z czymś mieszać

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
a z ciekawości spytam jaki to kremik ?
Acne-derm na trądzik i przebarwienia. Ja stosuję w tym drugim celu, ale teraz mam zamiar przerzucić się na jakiś kwas glikolowy, albo migdałowy lub coś w tym stylu, jednym słowem na coś mocniejszego, aby pozbyć się niektórych blizn, z którymi acne sobie nie poradził, już dużo nie zostało

I przepraszam za offtop

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
a olejków eterycznych i nafty jak używasz? Dziękuję.
Naftę wcieram w skórę głowy przed myciem, lub mieszam ją z oliwą z oliwek i żółtkiem i nakładam na skalp i długość.
Olejki eteryczne można dodawać do olejów, szamponu, odżywek, masek i wcierek

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
to się przejdę do zielarskiego a jak nie to zamówie jednego jantara i ten żel aloesowy http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/134130 mam nadzieję, że dobry
Edit: nie mogę linka dodać.. Żel aloesowy Farm-Vix 350 g 19,19 zł
Dużo dziewczyn tu zachwala też żel aloesowy firmy Gorvita
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:02   #1712
Prinz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Dużo dziewczyn tu zachwala też żel aloesowy firmy Gorvita
O to kupię, dzięki
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:08   #1713
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
O to kupię, dzięki
Nie ma za co
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 18:22   #1714
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Czy tylko ja nie potrafię znaleźć tego żelu Gorvity na DOZie?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Nieważne, juz znalazłam
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:45   #1715
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
bo jja mam takie szczescie cale zycie ze ciagle ktos ma do mnie problemy omg a typiara taka cwana ze sama mnie nie pobije lol zebym jej jeszcze cos zrobila. najgorsze jest to ze chodze do szkoly na 2 zmiane i wracam 30minut piechotą o godzinie 19. dorosli ludzie, 19 lat a takie zachowanie.
czytalam ostatnio co nieco na forum lhc ale moj angielski lezy i kwiczy..
nie wiem czy mam Twoj blog w subach
Heh, cieszy mnie to, że szkoła już za mną od dawna Chociaż czasami młodzieży się wydaje, że ja w ich wieku jestem i mnie zaczepiają Pamiętam, jak się kiedyś jakieś dwie panieneczki do mnie przyczepiły, poszło o jakichś młodzieńców, z tego co pamiętam. Tak mnie to rozbawiło, bo ja, prawie o 10 lat starsza od nich, straszna ze mnie konkurencja

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
Panthenol żel - ten od oparzeń? Mieszasz je jakoś i nakładasz? Czy jak?
Ale żel, nie sprej. Też Gorvity. Używam go jak aloesowego, czyli albo do odżywki po myciu (ale do spłukania) albo na skórę głowy No i do ciała pod coś bardziej natłuszczającego Szczególnie latem się sprawdza.

Cytat:
nałożyłam profesjonalną maskę i mam okropne włosy buuu
Nie kokietuj, nie kokietuj, Ty masz zawsze śliczne włosy

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bardzo rzadko wlosy schną mi naturalnie, ale na początkuna pewno schną mikońcówki, a potem już nie zwracam uwagi. Ale pewnie jest jak u Ciebie. Bo tak na "chlopski rozum" chyba wszystko schnie od góry.
Tak na "chłopski rozum" to włosy schną tam, gdzie jest ich mniej, czyli na końcach No i jeszcze jeden aspekt- nawilżenie. Ja mam raczej suche końce, więc one szybko chłoną wodę. U kogoś z całkiem zdrowymi końcówkami pewnie nie schną one tak szybko. Ciekawi mnie, skąd u niektórych osób szybsze schnięcie u nasady Rozumiem, jak ktoś włosy u nasady wyciera w ręcznik, to co innego.

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Ja miałam to samo :/ dziewczyny z gima mi groziły że mi je obetną trochę się bałam, ale nic mi nie zrobiły, bo miałam silną obstawę takie sytuacje w szkołach to widać normalka...mi nie obcieły, ale mojej przyjaciółce tak ;/ mało, ale zawze. Draka potem była na całą szkołę, gdyby ktoś chciał po tym komus obciąć włosy to po tym pewnie wyleciałby na zbuty pysk z placówki (i nikt by za nim nie tęsknił ). Żal mi tyłek ściska jak słysze o takich ludziach, tym bardziej że to psychika wysiada. Czemu to robią? Po prostu-miałam śliczne, naturalne włosy, zazdrościły mi, bo one na głowach miały suche, brzydkie i sterczące siano, farbowane na zabój. OK, mają kompleksy na tym punkcie, ale niech odemnie to się odwalą...
Gdyby moje dziecko wróciło ze szkoły z obciętym chociaż kawałkiem wlosów to zrobiłabym taką zadymę że żaden rodzic o zdrowych zmysłach by tam dziecka nie posłał...
Nie no, to co się w szkołach dzieje, to masakra... Ale przy mnie lepiej nie poruszać tego tematu, bo miałabym parę gorzkich słów a propos wychowywania dzieci przez rodziców, a właściwie, totalnego braku zaangażowania dorosłych ludzi w proces wychowawczy...

No ale żeby nie robić offtopa ()- zamierzam kupić olej. Powiedzcie, jaki wybrać: lniany czy awokado? A może łopianowy? W tym miesiącu mogę kupić tylko jeden, a muszę coś mieć. Mam w domu troszkę rycyny (ale używam jej też do twarzy i brwi), oliwę i Parachute, no i jakieś na parafinie, ale te stosuję tylko wtedy, gdy nie mam czasu na dłuższe olejowanie. A łopianowy widziałam w sklepie ten w białej buteleczce

... a może olej z gorczycy?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:54   #1716
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Kup łopianowy i powiedz jak działa (chciałam go kupić na DOZie, ale niedostępny jest ) <kupiłam za to przy okazji zamawiania filtru buteleczkę Jantara, którego niby mam spory zapas, ale idzie u mnie jak woda, żel z Gorvity, olejek pichtowy i rybki Dermogal >
Stary 2012-01-01, 18:57   #1717
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Tak na "chłopski rozum" to włosy schną tam, gdzie jest ich mniej, czyli na końcach No i jeszcze jeden aspekt- nawilżenie. Ja mam raczej suche końce, więc one szybko chłoną wodę. U kogoś z całkiem zdrowymi końcówkami pewnie nie schną one tak szybko. Ciekawi mnie, skąd u niektórych osób szybsze schnięcie u nasady Rozumiem, jak ktoś włosy u nasady wyciera w ręcznik, to co innego.
A może to jest tak, że pod wpływem grawitacji woda spływa na końce? Albo przy głowie jest cieplej i dlatego tam włosy szybciej schną? Sama nie wiem, ale zawsze mam tak, że końce są jeszcze mokre, kiedy góra jest już sucha

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:59   #1718
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

U mnie pierwsze schną końce, dzisiaj zanim wysuszyłam suszarką zaobserwowałam
Stary 2012-01-01, 19:03   #1719
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ale nie ma nawet co porównywać moich włosów do włosów Orchidei Ale mam nadzieję, że jak się pozbędę rozjaśnianych z brązu włosów, to moje też będą nienajgorsze Ale zawsze to jakiś cel do zrealizowania
Piękne masz, nie kokietuj. Zawsze mi się wydawało,że blond włosy sa cienkie, suche i wogóle niebaldzo, takie tylko widywałam. Twoje są dowodem na to,że wcale tak nie jest

Cytat:

Pytam się o to, bo po zakupie dowiedziałam się o jego wysuszającym działaniu na skórę, dlatego zaczęły mnie zastanawiać te zachwyty dotyczące stosowania na włosy
Znowu się pomądrze trochę...tak myślę,że jak ktoś nie ma tlustej skóry to lepiej go solo nie używać, nawet na skalp. Wychodzi,że lniany tylko w mieszankach będzie się sprawdzal dobrze.
Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
jestem całkowicie pokuszona chcę KHADI
Ja już mam, od dziś ( znaczy klikniete) i jeszcze Heenarę wzięlam .

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

U mnie najpierw schną końce i włosy pod spodem, na wierzchu i na czubku głowy na końcu.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:04   #1720
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Kup łopianowy i powiedz jak działa (chciałam go kupić na DOZie, ale niedostępny jest ) <kupiłam za to przy okazji zamawiania filtru buteleczkę Jantara, którego niby mam spory zapas, ale idzie u mnie jak woda, żel z Gorvity, olejek pichtowy i rybki Dermogal >
Kurczę, no i kliknęłam w dozie na tonik Garnier Neril Więc chyba się na razie powstrzymam z łopianowym, bo on to na skórę głowy ma być raczej... Może w następnym miesiącu go sobie sprawię, bo on jest drogawy, a teraz wezmę lniany albo awokado, który znajdę wcześniej No a póki co, nałożę sobie kokosa na kłaczki

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
A może to jest tak, że pod wpływem grawitacji woda spływa na końce? Albo przy głowie jest cieplej i dlatego tam włosy szybciej schną? Sama nie wiem, ale zawsze mam tak, że końce są jeszcze mokre, kiedy góra jest już sucha
No może... ale wiesz, bo Ty nie masz końcówek suchych, może to dlatego
Stary 2012-01-01, 19:09   #1721
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Znalazłam jeden rozdwojony włos, pora wybrać się do fryzjera nalozylam na koncowki Vatikę i się uczę
Stary 2012-01-01, 19:20   #1722
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Niby tak (sama napisałam, że najpierw schną mi końcówki), jednak nie jest tak, że wilgoć "spływa" na w dół? No nic, kiedyś zwrócę na to baczniejszą uwagę.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:38   #1723
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

wee no dziekuje ale sa suche i nieprzyjemne w dotyku, az związalam. ta maska nie dla mnie, a taka profesjonalna i cena 40 zl moze ja komus sprzedam, mialabym na ampulki radical przynajmniej
Stary 2012-01-01, 19:40   #1724
Cesena0
Zadomowienie

A ja muszę wynagrodzić włosom wczorajsze prostowanie i siedzę z maską z nafty,rycyny,winogrona,ba lsamu Pottersa,żelu aloesowego i miodu,a na końcówki dałam dodatkowo kokosa,bo to one były prasowane :P Mam nadzieję,że moje włosy mi to wybaczą
Stary 2012-01-01, 19:43   #1725
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, cieszy mnie to, że szkoła już za mną od dawna Chociaż czasami młodzieży się wydaje, że ja w ich wieku jestem i mnie zaczepiają Pamiętam, jak się kiedyś jakieś dwie panieneczki do mnie przyczepiły, poszło o jakichś młodzieńców, z tego co pamiętam. Tak mnie to rozbawiło, bo ja, prawie o 10 lat starsza od nich, straszna ze mnie konkurencja
Ja mam 25 lat i jak wychodzę na spacer z córeczką, która nie ma nawet dwóch lat, to słyszę komentarze typu dzieci mają dzieci,taka małolata i ma dziecko
Nawet nie wiedzą w jakim wieku jestem, a osądzają. Fakt-wyglądam na 18
A jeszcze dziwniej się czuję jak ktoś, kto ma 17 lat mówi mi dzień dobry, ale w końcu jestem od niego starsza o 8 lat, ale ja chyba się zatrzymałam z wiekiem kilka lat temu

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Znowu się pomądrze trochę...tak myślę,że jak ktoś nie ma tlustej skóry to lepiej go solo nie używać, nawet na skalp. Wychodzi,że lniany tylko w mieszankach będzie się sprawdzal dobrze.
Nie mądrzysz się, tylko doradzasz
Ja mam przetłuszczające się włosy, dlatego myślałam o nakładaniu go na skalp. Na długość będę z czymś mieszać
Zobaczymy jak się spiszę, bo testuję go solo od godziny 13, a następnym razem zmieszam z czymś
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 19:47   #1726
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

A mnie czasami ludzie tytułują mamą mojej 9letniej siostry (ja mam 19, wiec trzeba naprawę chcieć, żeby cos takiego wymyślić )
Stary 2012-01-01, 19:47   #1727
fabregasowa
Zakorzenienie

mi skalp schnie szybciej

wczoraj wieczorem nałożyłam biovaxa, też na skalp, dzisiaj już mam tłuste włosy

z racji tego że w grudniu trochę zaniedbałam włosy, styczeń zaczynam z rycyną na skalp i amlą/parachutem na włosy

Szczęśliwego Nowego Roku dziewczęta

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:49   #1728
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne masz, nie kokietuj. Zawsze mi się wydawało,że blond włosy sa cienkie, suche i wogóle niebaldzo, takie tylko widywałam. Twoje są dowodem na to,że wcale tak nie jest
Oj, ja tutaj na blondynkowym wątku to ciągle widzę śliczne włosięta No i w ogóle, na ulicy czy w centrach handlowych widzę mnóstwo dziewczyn z pięknymi włosami, także farbowane blondynki. I o ile w domu się czasami zachwycam swoimi włosami , to już w miejscach publicznych często aż mnie skręca z zazdrości (takiej pozytywnej, oczywiście). I się zastanawiam, może one też olejują?

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Niby tak (sama napisałam, że najpierw schną mi końcówki), jednak nie jest tak, że wilgoć "spływa" na w dół? No nic, kiedyś zwrócę na to baczniejszą uwagę.
No ale ja nie mówię o włosach mokrych Tylko już o takich wilgotnych. Zanim mi zdążą wyschnąć dokładnie włosy u nasady to już końcówki mam zupełnie suche Ale widać u każdego jest inaczej

Cytat:
wee no dziekuje ale sa suche i nieprzyjemne w dotyku, az związalam. ta maska nie dla mnie, a taka profesjonalna i cena 40 zl moze ja komus sprzedam, mialabym na ampulki radical przynajmniej
To jakaś beznadziejna ta maska musi być
Stary 2012-01-01, 19:59   #1729
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
No może... ale wiesz, bo Ty nie masz końcówek suchych, może to dlatego
Taaa, nie mam Grzejniki, swetry i szaliki robią swoje Ale ostatnio kupiłam ten krem z kokosem i masłem shea z Biedronki i jakoś ratuje je przed ścięciem

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:31   #1730
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Ja miałam to samo :/ dziewczyny z gima mi groziły że mi je obetną trochę się bałam, ale nic mi nie zrobiły, bo miałam silną obstawę takie sytuacje w szkołach to widać normalka...mi nie obcieły, ale mojej przyjaciółce tak ;/ mało, ale zawze. Draka potem była na całą szkołę, gdyby ktoś chciał po tym komus obciąć włosy to po tym pewnie wyleciałby na zbuty pysk z placówki (i nikt by za nim nie tęsknił ). Żal mi tyłek ściska jak słysze o takich ludziach, tym bardziej że to psychika wysiada. Czemu to robią? Po prostu-miałam śliczne, naturalne włosy, zazdrościły mi, bo one na głowach miały suche, brzydkie i sterczące siano, farbowane na zabój. OK, mają kompleksy na tym punkcie, ale niech odemnie to się odwalą...
Gdyby moje dziecko wróciło ze szkoły z obciętym chociaż kawałkiem wlosów to zrobiłabym taką zadymę że żaden rodzic o zdrowych zmysłach by tam dziecka nie posłał...
Teraz mi się przypomniało, że u mnie w podstawówce to "koleżanka" przykleiła mi gumę do życia na włosy na samej górze i dużo musiałam przez nią ściąć, a miałam włosy do pasa.

Ja dzisiaj noc z lnianym i avocado lub migdałowym.
A jutro chyba w końcu zamówię Sesę.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:37   #1731
anastazjaaa2
Zakorzenienie

A ja zaraz nałożę lniany z żurawinowym i z aloesem
Stary 2012-01-01, 22:07   #1732
izus_86
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam Wam pokazać moje nowe zdjęcia włosków

Dla porównania pierwsze dwa są zrobione 9 grudnia 2011 (są gorszej jakości, zrobione komórką), a następne są z dzisiaj.

Dopiero teraz zauważyłam różnicę w długości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111209318.jpg (79,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111209323.jpg (112,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1771.jpg (77,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1772.jpg (96,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1780.jpg (114,8 KB, 49 załadowań)
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 22:12   #1733
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

Dla porównania pierwsze dwa są zrobione 9 grudnia 2011 (są gorszej jakości, zrobione komórką), a następne są z dzisiaj.

Ładnie Ci włosy błyszczą

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:12   #1734
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Śliczne! Jaki błysk i przepiękny kolor na ostatnim zdjęciu!
Stary 2012-01-01, 22:20   #1735
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ładnie Ci włosy błyszczą
Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Śliczne! Jaki błysk i przepiękny kolor na ostatnim zdjęciu!
Dziękuję

Nie dorastają do pięt tym wszystkim włoskom co się tu przewijają, ale walczę o to Tak porównując zdjęcia przynajmniej widzę chociaż minimalne efekty moich starań i to mnie motywuje

A kolorek to mój naturalny Chciałabym mieć troszkę ciemniejszy, ale w życiu nie tknę już farby
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 22:21   #1736
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne i jak błyszczą.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:31   #1737
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Wow
Miesiąc a jakie efekty, gratuluję

To ja jutro wrzucę zdjęcie moich aktualnych, a za miesiąc porównamy
Stary 2012-01-01, 22:37   #1738
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Piękne i jak błyszczą.
Cytat:
Wow
Miesiąc a jakie efekty, gratuluję

To ja jutro wrzucę zdjęcie moich aktualnych, a za miesiąc porównamy
Nie wiedziałam, że zobaczę aż tyle pochwał, dziękuję dziewczyny

Końcówki na zdjęciach są troszkę posklejane, bo jeszcze kokos i CHI nie zdążyły się wchłonąć

Anastazja rób, rób te zdjęcia, tak najlepiej zobaczyć efekty i do tego to wielka motywacja
Ja miałam robić po równym miesiącu, ale zrobiłam dzisiaj, bo chcę zacząć moje obserwację typowo od początku roku
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 22:49   #1739
vagabondaewa
Raczkowanie

Cytat:

ładnie się błyszczą-gratulacje
Stary 2012-01-01, 22:51   #1740
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

U mnie nie ma na co patrzeć czasami sie załamuję, mam cienkie włosy, które chyba nigdy nie bedą na tyle ładne, żebym mogła je zapuścić..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości