Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 22:27   #2251
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A tę kaszkę to robisz z czymś szczególnym?
Na mleku, a potem polewamy sobie soczkiem
Tylko ja robię taką ekstra gęstą, że w ogóle nie jest płynna. Można ją kroić
Stary 2012-01-01, 22:30   #2252
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Na mleku, a potem polewamy sobie soczkiem
Tylko ja robię taką ekstra gęstą, że w ogóle nie jest płynna. Można ją kroić
ja też tak lubię ( ja to nazywam grysik) z małą różnicą , że ja dodaję kakao i mam to na gęsto ale nie aż tak do krojenia -wcinam łyżką
za to moja mam uwielbia z tartym jabłkiem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:34   #2253
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
większość ma do kogoś daleko bo po całej Polsce i nie tylko rozsiane jesteśmy ale może uda się postawić na jedno miasto i większa częśc dojedzie ??? na to bardzo liczę
Fajnie by było kiedyś na mapie Polski pozaznaczać, gdzie która mieszka .

Youyou jak idzie odzwyczajanie Lili od smoczka?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:36   #2254
youyou
Zakorzenienie

Ja nie miałam kropli alkoholu w ustach od prawie 3 lat
ktoś więcej?

U nas Lila gryzie wszystko co popadnie, najchętniej moją brodę i żyrafkę sophie

brumek jaka Wy tę kaszkę manną jecie? taka zwykłą gestą kite? zdradź sekret bo mi taka kaszka nie podchodzi ale może robisz jakoś specjalnie?
i twój tż to jada? nie wyobrażam sobie mojego żeby to zjadł, on musi mieć mięcho...
a ja musżę mieć jogurty

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a i mam takie pytanie czy wasze maluchy tez takie wielkie - moja prawie 5 miesiecy, a wiekszosc rzeczy w rozm 74 musze zakladac bo 68 zwyczajnie za male i nie to ze teraz tak ma tylko tak z miesiac juz!!!!!! ona jest kluska to fakt, ale na dlugosc mowiea tych 68 odziedziczylam mase i co raz zalozyla i juz odlozone.
a ile waży?
moja waży ok 7,5-8kg, tak mi wyszło jak się z nią ważyłam na wadze łazienkowej. Ubranka nosi głównie 74,i niektóre 68
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:39   #2255
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie by było kiedyś na mapie Polski pozaznaczać, gdzie która mieszka .

Ja mogłabym coś w wolnej chwili pokombinować tylko nie wszystkie dziewczyny mają swoje miejscowości wpisane na profilu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:40   #2256
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

na razie nijak przez ostatnie nasze przygody darowałam sobie.
Na szczęscie Lila nie jest jakimś smoczkocholikiem, potrafi zasnąć bez niego, często też od razu wypluwa po zasnięciu i śpi dalej bez.
Także liczę że łatwo pójdzie.. choć teraz tak mi wygodnie z tym że daję jej smoka i wychodzę, że mi się na razie nie chce nic zmieniać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:44   #2257
iustyna1
Wtajemniczenie

Jest nas wątkowych na pasku 4 a czyta łącznie 16 osób .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-01, 22:49   #2258
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek jaka Wy tę kaszkę manną jecie? taka zwykłą gestą kite? zdradź sekret bo mi taka kaszka nie podchodzi ale może robisz jakoś specjalnie?
i twój tż to jada? nie wyobrażam sobie mojego żeby to zjadł, on musi mieć mięcho...
a ja musżę mieć jogurty
No ... zwyczajnie Gotuję mleko, dosypuję kaszkę (dużo więcej niż w przepisie - tak ok. 2-2,5 łyżki na szklankę mleka), przelewam do miseczki ( a właściwie michy ), biorę tę michę + dwie łyżki i idę z tym wszystkim do łóżka, gdzie już czeka zgłodniały (kaszki) mąż. Tam sobie to polewamy sokiem i wcinamy powolutku. Na cały wieczór nam starcza

On tez jest z frakcji mięsnej, ale często na kolację jada rzeczy w stylu kaszka, budyń alb serki waniliowe. W dzień nigdy - wtedy tylko mięcho A ja to tylko nabiał jadam, więc mi pasuje ta kaszka idealnie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Dziwne to
Stary 2012-01-01, 22:56   #2259
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Bardzo popularny nasz watek. Ciekawe ile z "konkurencji"
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:58   #2260
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Bardzo popularny nasz watek. Ciekawe ile z "konkurencji"

ja kochane zmykam, zmęczona jakaś jestem mały dziś do wiwatu dał bo spać nie planował .Trzeba było się bawić :P:
kolorowych i długich snów :

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-01 o 23:08
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 23:08   #2261
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Brida, znowu wpadasz jak po ogień i znikasz Zostań na dłużej tym razem, co? Opowiedz trochę o Was, bo nic nie wiemy, jak Wam się układa?
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Telik, my mamy kilka różnych gryzaków i mam wrażenie, że to wszystko jest do d... Nie zauważyłam, żeby któryś przynosił Hani ulgę, najchętniej masuje sobie dziąsła...moimi palcami.

Brida, ale Cię tu dawno nie było. Napisz co u Was.
Wpadam jak po ogień ale wybieram się jak sójka za morze
U nas dopiero tydzień temu skończone 3 miesiące, więc zupełnie inny etap.

FIlutek super jest, wesoły i zadowolony mimo tego cholernego ulewania/chlustania wokół którego kręci się całe nasze życie. Po jedzeniu trzymam go długo w pionie, potem i tak kilka razy przebieram, żeby w mokrym nie siedział. I tak co 3 godziny.
Wyjść na spacer też ciężko, bo chodzi się po jedzeniu - zanim wyjdziemy jest 5 razy zalany.

Jutro idę do innego lekarza i prywatnie na usg brzucha, bo ani zagęszczone mleko ani kropelki nie pomagają.

Rehabilitantka zasugerowała, zeby mu już słoiczki wprowadzać - chcę to jeszcze z lekarzem skonsultować, bo wydawało mi się że to po 4 msc.

Mój TZ w ogóle nie sprawdza się jako partner w nowej roli, mam ochotę mu podziękować za współpracę a we wrześniu mamy brać ślub.
Z góry powiem, że próbowałam z nim rozmawiać, ale się zacina - jedyne co jest w stanie powiedzieć, to że nie wie co mi odpowiedzieć.
Zainteresowany opieką jest sporadycznie, jak się wyśpi i nie ma takiego poczucia obowiązku. Niewiele mój dzień/tydzień różni się od dnia samotnych matek.

Także same widzicie, że ja powinnam publikować w wątku lamenty częstochowskie a nie tu

No ale staram się wszystko pchać do przodu, może w nowym roku będzie jaśniej
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 23:20   #2262
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brida miło ze Jestes. Sto lat Cie nie było. Przykro ze z tz tak sie nie układa. Zauważyłam ze niektórym chłopom odbija po tym jak ojcami zostają. Mam nadzieje ze mu Bozia rozum przywróci i we wrześniu bedziesz wychodzić za mąż bez zadnych uprzedzeń.
Mala prosba. Pokaz nam synusia.

za jutrzejsza wizyte. Daj znac jak poszło i co doktor powie.

Editka i za jutrzejsze kanaliki. Jak babcia?

Dziubku mam na mysli panie z pewnego watku
Stary 2012-01-01, 23:41   #2263
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ehhh a gdzie sie wszyscy podziali?
Stary 2012-01-02, 00:00   #2264
Brida
Rozeznanie

Dzięki Stronczek. Dam jutro znać.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 00:06   #2265
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
w podawaniu kaszy manny chodzi o ekspozycję na gluten.
Jedna łyżeczka dziennie do mleka czy obiadku dziecka.
Nie o samą kaszę w sobie taką gęstą jak my jemy na mleku robioną

Ja też mam kupę postanowień.
Część bardzo podobna ja Agni, wodaqua czy marina. Mniej nerwów, więcej dyscypliny, czytanie książek...
A razem z tż będziemy dążyć do wyprowadzki z tego domu, trochę marzenie ściętej głowy, ale po to są marzenia aby się spełniały
W biedronce były (są) fajne kalendarze, na jednej ze stron muszę chyba sobie zapisać moje postanowienia

Scio a mleko jest bardzo zagęszczone łyżeczką tej manny? bo sara nie chce pić takiego mleka...
Nie wiem łyżeczka na 100 ml mleka to raczej nie powinno byćbardzo gęste możesz jej do tego kleiku ryżowego/kukurydzianego dosypać i dać łyżką.
Albo po prostu te słoiczki z kaszką manną z hippa są z orkiszową

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
większość ma do kogoś daleko bo po całej Polsce i nie tylko rozsiane jesteśmy ale może uda się postawić na jedno miasto i większa częśc dojedzie ??? na to bardzo liczę
Dziewczyny maj-czerw miały zlot w częstochowie. Ja myślę, ze można coś kminić, na wiosne dzeciaki będą już większe to może się uda.

Brumku ja z kaszą manną to tylko jestem w stanie placek zjeść. Agacie robie na wodzie z jabłkiem i nie bardzo ma kto dojeść jak zostanie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 00:35   #2266
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny maj-czerw miały zlot w częstochowie. Ja myślę, ze można coś kminić, na wiosne dzeciaki będą już większe to może się uda.
A ja tak daleko mieszkam Bede w PL po Wielkanocy teraz. Jakoś przełom kwiecień-maj. Ja najbliżej mam do Editki. Kilka kilometrów zaledwie. Pozniej Chelsea i CookieMonster teraz ( Bialystok) wiem tez ze któraś mumusia na Mazurach mieszka, ale za Chiny nie moge sobie przypomnieć która. No i na tym koniec. Następnie najbliżej to Wa-wa i Brumek ( ale nie tylko). A Wlasnie dziewczyny z Warszawy i okolic a wy spotkania nie robicie?
Stary 2012-01-02, 00:40   #2267
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
FIlutek super jest, wesoły i zadowolony mimo tego cholernego ulewania/chlustania wokół którego kręci się całe nasze życie. Po jedzeniu trzymam go długo w pionie, potem i tak kilka razy przebieram, żeby w mokrym nie siedział. I tak co 3 godziny.
Wyjść na spacer też ciężko, bo chodzi się po jedzeniu - zanim wyjdziemy jest 5 razy zalany.

Mój TZ w ogóle nie sprawdza się jako partner w nowej roli, mam ochotę mu podziękować za współpracę a we wrześniu mamy brać ślub.
Z góry powiem, że próbowałam z nim rozmawiać, ale się zacina - jedyne co jest w stanie powiedzieć, to że nie wie co mi odpowiedzieć.
Zainteresowany opieką jest sporadycznie, jak się wyśpi i nie ma takiego poczucia obowiązku. Niewiele mój dzień/tydzień różni się od dnia samotnych matek.
Czyli nie jest Wam łatwo Z tym ulewaniem to jakiś horror. Naprawdę jest aż tak źle? Gorzej niż przeciętnie u niemowląt? To pewnie prawdziwy refluks, tak? A bierzecie na to coś? Leki albo zagęszczacze mleka?

Tż podpada Mam nadzieję że jeszcze Ci chłop zmądrzeje, bo tak być nie może Chyba musisz go zmusić jakoś do szczerej rozmowy, mimo że się broni, bo pewnie ma jakieś duże problemy emocjonalne związane z nową sytuacją życiową i sam sobie nie radzi, dlatego tak to dziwnie wygląda.

W każdym razie życzę żeby w tym roku wszystko sie Wam unormowało

A na słoiczki to faktycznie trochę chyba za wcześnie

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku ja z kaszą manną to tylko jestem w stanie placek zjeść. Agacie robie na wodzie z jabłkiem i nie bardzo ma kto dojeść jak zostanie
Nie wiesz co dobre

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
A ja tak daleko mieszkam Bede w PL po Wielkanocy teraz. Jakoś przełom kwiecień-maj. Ja najbliżej mam do Editki. Kilka kilometrów zaledwie. Pozniej Chelsea i CookieMonster teraz ( Bialystok) wiem tez ze któraś mumusia na Mazurach mieszka, ale za Chiny nie moge sobie przypomnieć która. No i na tym koniec. Następnie najbliżej to Wa-wa i Brumek ( ale nie tylko). A Wlasnie dziewczyny z Warszawy i okolic a wy spotkania nie robicie?
Tak tak tak, zapraszam do Warszawy

Nas tu dużo nie ma raczej Ja, Youyou (niedaleko przynajmniej), Karoline, kiedyś Kolinka tu mieszkała ale teraz wyprowadziła się hen daleko. No i IwonaP, która teraz rzadko wpada.
Stary 2012-01-02, 00:45   #2268
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A No to faktycznie Brumku. Najwiecej chyba nas na południu Polski. Rzeszów, Mielec, Lublin, Krakow i okolice. I tak myśle ze jakby co to gdzies tam by to spotkanie mogło sie odbyć. Aby jak najmniej przyjezdnych z daleka było .

Ps a spotkalas sie z któraś z w/w ?
Stary 2012-01-02, 00:52   #2269
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ps a spotkalas sie z któraś z w/w ?
Stary 2012-01-02, 01:01   #2270
Kolina
Zadomowienie

nadrabiam.....
na tvn wróżka na żywo rany jakie głupoty! kto to ogląda?!
daleko mam pilota, ale chyba wstanę po niego bo nie zniosę tych głupot

oki, wstanę i do lazienki skoczę
Stary 2012-01-02, 01:05   #2271
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nadrabiam.....
na tvn wróżka na żywo rany jakie głupoty! kto to ogląda?!
daleko mam pilota, ale chyba wstanę po niego bo nie zniosę tych głupot

oki, wstanę i do lazienki skoczę
Ja Wlasnie miałam to włączone. Ale jak zobaczylam ta Pania to podziekowalam. Oglądałam amerykańskiego ninje wczesniej. Dudikoff w tym filmie to takie ciacho Teraz radio Zet słucham. I tak cała noc.

Cos dziwnego zaobserwowalam. Brumek jest niby online bo ma pomaranczowy guziczek ON ale na pasku jej nie było. Czary jakieś czy wina za duzo ??
Stary 2012-01-02, 01:09   #2272
iustyna1
Wtajemniczenie

moze przegladac inny watek,siedziec w klubie, grzebac w ustawieniach
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-02, 01:10   #2273
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cos dziwnego zaobserwowalam. Brumek jest niby online bo ma pomaranczowy guziczek ON ale na pasku jej nie było. Czary jakieś czy wina za duzo ??
Hm, ja się widzę na pasku
Może dlatego tak się robi, bo np. mam forum gdzieś z zakładce otwarte, ale nie przeglądam naszego wątku aktualnie... Nie wiem :noniwiem:
Stary 2012-01-02, 01:12   #2274
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ahaaaa czyli Ogolnie na wizazu jest ale nie na naszym watku w danej chwili. Juz kapuje. Tak to jest jak sie człowiek ze wsi dorwie do neta ( bez obrazy dla wsi oczywiscie)
Stary 2012-01-02, 01:14   #2275
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ahaaaa czyli Ogolnie na wizazu jest ale nie na naszym watku w danej chwili. Juz kapuje. Tak to jest jak sie człowiek ze wsi dorwie do neta ( bez obrazy dla wsi oczywiscie)
Nie wiem, ale zgaduję Bo miałam Klub otwarty, a nasz wątek nie.

Stronczku, znowu same zostałyśmy na placu boju Ale ja chyba tez powoli zmykam. Rozsądek mi każe, choć cała reszta mnie jeszcze nie chce spać ALe jutro z samego rana na tę morfologię jedziemy.
Stary 2012-01-02, 01:15   #2276
iustyna1
Wtajemniczenie

ide spac bo wszyscy juz spia a ja czytam wizaz na komorce i oczy mnie juz bola

dobrej nocy!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-02, 01:18   #2277
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku ja tez miałam sie powoli zegnac.
Same tak nie do konca chyba. Widzę Iustyne i Koline i JAKIS trzech podczytywaczy w krzakach ha ha.

Uciekam. Powodzenia jutro na morfologii.

Dobranoc

Iustyna miłych snów.

Gasze światło P S T R Y K
Stary 2012-01-02, 01:25   #2278
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ide spac bo wszyscy juz spia a ja czytam wizaz na komorce i oczy mnie juz bola

dobrej nocy!
O jesteś A miałam właśnie pytać, co z tobą, że tak wcześnie uciekłaś

Dobranoc!
Stary 2012-01-02, 01:57   #2279
Kolina
Zadomowienie

dobranoc, dobranoc, dobranoc... a ja dopiero teraz nadrobilam
posiedzę więc po ciemku i popiszę sobie

wczesniej mialam trochę zajęć - a to po tym jak mi maluszek zasnął, czyli po 23
we wtorek mam kolędę, już się nastrajam psychiczie, mam nadzieje że mi na odcisk nie nadepnie, bo wtedy wcale grzeczna nie będę

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja też jestem wielką kociarą
....

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
nie mam zdjec z chrzcin zadnych moj tatus zobowiazal sie do ich robienia i zle aparat ustawil i nie ma nic oprocz dwoch filmikow

ale za to z Sylwestra fotki do K wrzucilam

a moje dziecko marudzi i marudzi juz 2 dzien
ojej, to szkoda że zdjęcia nie wyszły
dobrze że filmiki są, przynajmniej tyle

[
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzisiaj bylam na pogotpowiu, maly ma zapalenie tchawicy. Antybiotyk plus inchalacje, ja to samo. Noc tragedia

kalendarz ze zdjeciami malego
to niedobrze
oby szybko Wam przeszło

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jutro mamy przetykanie kanalikow,boje sie jak choler a
nie bój się, rach ciach zrobią co mają zrobić i będzie lżej
my tu kciuki trzymamy

Cytat:
....
A z takich nienoworocznych, ale ogólnych, na najbliższe dni to: iść w końcu z dzieciem na basen i iść na masaż.
A w ciążę też chcę zajść Koło lipca/sierpnia zaczniemy starania.

Co do kciuków to też jutro rano prosze, bo mamy morfologię. A w środę szczepienie. O ile zechce zaszczepić ,no bo ten katar mamy. Choć już się kończy mam wrażenia. Dziś było dużo lepiej. Teraz pod wieczór prawie czysto w nosku. Ten Nasivin fajny jest, faktycznie Dzięki za polecenie go

Lecę gotować kaszkę mannę. Dla nas rzecz jasna, nie dla Tymcia
my też rozważamy drugie dziecko, jeśli się zdecyduję to w tym roku będziemy się starać, podobnie jak Wy, przez wakacje
Kciuki za morfologię

uwielbiam kaszę mannę od dziecka mleczno-mączną diete preferuję
Kaszę robię tak jak Ty na mleku, całkiem gęstą, potem polewam sokiem
jednak mój tz ze mną nie jada

Cytat:
...
(A wiecie że do dziś myślałam że to jest TEN chrupek, a teraz sprawdziłam w słowniku i się okazuje że to TA chrupka )
ale odkrycie! byłam pewna że to TEN chrupek

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień ale wybieram się jak sójka za morze
U nas dopiero tydzień temu skończone 3 miesiące, więc zupełnie inny etap.

Jutro idę do innego lekarza i prywatnie na usg brzucha, bo ani zagęszczone mleko ani kropelki nie pomagają.

Rehabilitantka zasugerowała, zeby mu już słoiczki wprowadzać - chcę to jeszcze z lekarzem skonsultować, bo wydawało mi się że to po 4 msc.

Także same widzicie, że ja powinnam publikować w wątku lamenty częstochowskie a nie tu

No ale staram się wszystko pchać do przodu, może w nowym roku będzie jaśniej
współczuję braku wsparcia ze strony tz, może się przełąmie i odnajdzie w nowej roli, tego Wam życzę
to ulewanie to na pewno uciążliwe jest, Dawid ulewa ale nie tak mocno jak Ty to opisujesz, bardziej narzekam na ślinienie
oby lekarze coś poradzili i szybko mu minęło
słoiczki jeszcze bałabym się wprowadzać, Dawid ma 4,5 miesiąca a jeszcze mu nie podaję

Cytat:
....
Tak tak tak, zapraszam do Warszawy

Nas tu dużo nie ma raczej Ja, Youyou (niedaleko przynajmniej), Karoline, kiedyś Kolinka tu mieszkała ale teraz wyprowadziła się hen daleko. No i IwonaP, która teraz rzadko wpada.
ja aktualnie jestem w górach ale tz pracuje i mieszka w wawie, od mniej więcej kwietnia będziemy jeździć do warszawy razem, w cyklu 2tygodnie tu / 2 tygodnie tam
już się doczekać nie mogę, wiosny - to po pierwsze, a po drugie np. wyjść na basen, bo to mam mocno tutaj ograniczone
kiedyś byłam w sekcji pływackiej i woda to mój żywioł, a na osiedlu mamy tam basen za free i mogłam korzystać do woli, no i Dawid w końcu mógły "popływać" (jeszcze nie wiem czy na tym naszym osiedlowym, czy trzeba będzie gdzieś dalej podjechać)
ma już pieluszki do pływania, ma też majteczki z ceratką - i leży wszystko nieużywane, bo u nas basenów dla tak małych dzieci brak

kładę się i ja
dobrej nocy
Stary 2012-01-02, 08:07   #2280
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Aniu, za rok jest też szansa
mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
CO KUPUJECIE NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA?!
JA wiecznie myślę i myślę i nie wiem co
kalendarz ze zdjęciami małego

Pod choinkę kupiliśmy im m.in kubeczki ze zdjęciem. Moi rodzice od razu przestawili się i kawa tylko w tych kubkach A teściowa? wstawiła do szafki w kuchni "żeby widoczne były" i założę się że nie użyje bo jej szkoda będzie

Kajool, dużo zdrówka życzę!!

editka,

Telik, ja tak robię. Słoiczków u nas nie ma.. w temacie gryzaczka nie pomogę bo Adaś ma gryzaczków masę a i tak najfajniej mu się gryzie to co gryzaczkiem typowym nie jest

noszenie -Adaś też się nie pozwala w pozycji noworodka nosić, bunt jest bo on chce w pionie i wszystko musi widzieć. Czasem tak go noszę jak noworodka, ale wtedy tylko jak sam się tak ułoży z drańskim uśmiechem - leży i robi bańki ze śliny w moją rękę

Brumek,

dziubek, ja też jestem za spotkaniem!
Południe górą

Adaś opracował sposób wzywania matki w nocy (i nie tylko). Ostatnio jak się obudzi, to nie płacze tylko pokasłuje raz za razem, jak stary gruźlik. Dopóki nie przyjdę jak tylko przyjdę to kaszel przechodzi jak ręką odjął

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości