|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Na mleku, a potem polewamy sobie soczkiem
![]() Tylko ja robię taką ekstra gęstą, że w ogóle nie jest płynna. Można ją kroić
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
i mam to na gęsto ale nie aż tak do krojenia -wcinam łyżką za to moja mam uwielbia z tartym jabłkiem |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Youyou jak idzie odzwyczajanie Lili od smoczka?
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam kropli alkoholu w ustach od prawie 3 lat
![]() ktoś więcej? U nas Lila gryzie wszystko co popadnie, najchętniej moją brodę i żyrafkę sophie brumek jaka Wy tę kaszkę manną jecie? taka zwykłą gestą kite? zdradź sekret bo mi taka kaszka nie podchodzi ale może robisz jakoś specjalnie?i twój tż to jada? nie wyobrażam sobie mojego żeby to zjadł, on musi mieć mięcho... a ja musżę mieć jogurty ![]() Cytat:
moja waży ok 7,5-8kg, tak mi wyszło jak się z nią ważyłam na wadze łazienkowej. Ubranka nosi głównie 74,i niektóre 68
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
na razie nijak
przez ostatnie nasze przygody darowałam sobie.Na szczęscie Lila nie jest jakimś smoczkocholikiem, potrafi zasnąć bez niego, często też od razu wypluwa po zasnięciu i śpi dalej bez. Także liczę że łatwo pójdzie.. choć teraz tak mi wygodnie z tym że daję jej smoka i wychodzę, że mi się na razie nie chce nic zmieniać
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest nas wątkowych na pasku 4 a czyta łącznie 16 osób
.
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ... zwyczajnie Gotuję mleko, dosypuję kaszkę (dużo więcej niż w przepisie - tak ok. 2-2,5 łyżki na szklankę mleka), przelewam do miseczki ( a właściwie michy ), biorę tę michę + dwie łyżki i idę z tym wszystkim do łóżka, gdzie już czeka zgłodniały (kaszki) mąż. Tam sobie to polewamy sokiem i wcinamy powolutku. Na cały wieczór nam starcza ![]() On tez jest z frakcji mięsnej, ale często na kolację jada rzeczy w stylu kaszka, budyń alb serki waniliowe. W dzień nigdy - wtedy tylko mięcho A ja to tylko nabiał jadam, więc mi pasuje ta kaszka idealnie ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dziwne to
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo popularny nasz watek. Ciekawe ile z "konkurencji"
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
ja kochane zmykam, zmęczona jakaś jestem mały dziś do wiwatu dał bo spać nie planował .Trzeba było się bawić :P:kolorowych i długich snów :
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-01 o 23:08 |
|
|
|
#2261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas dopiero tydzień temu skończone 3 miesiące, więc zupełnie inny etap. FIlutek super jest, wesoły i zadowolony mimo tego cholernego ulewania/chlustania wokół którego kręci się całe nasze życie. Po jedzeniu trzymam go długo w pionie, potem i tak kilka razy przebieram, żeby w mokrym nie siedział. I tak co 3 godziny. Wyjść na spacer też ciężko, bo chodzi się po jedzeniu - zanim wyjdziemy jest 5 razy zalany. Jutro idę do innego lekarza i prywatnie na usg brzucha, bo ani zagęszczone mleko ani kropelki nie pomagają. Rehabilitantka zasugerowała, zeby mu już słoiczki wprowadzać - chcę to jeszcze z lekarzem skonsultować, bo wydawało mi się że to po 4 msc. Mój TZ w ogóle nie sprawdza się jako partner w nowej roli, mam ochotę mu podziękować za współpracę a we wrześniu mamy brać ślub. Z góry powiem, że próbowałam z nim rozmawiać, ale się zacina - jedyne co jest w stanie powiedzieć, to że nie wie co mi odpowiedzieć. Zainteresowany opieką jest sporadycznie, jak się wyśpi i nie ma takiego poczucia obowiązku. Niewiele mój dzień/tydzień różni się od dnia samotnych matek. Także same widzicie, że ja powinnam publikować w wątku lamenty częstochowskie a nie tu ![]() No ale staram się wszystko pchać do przodu, może w nowym roku będzie jaśniej |
||
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida miło ze Jestes. Sto lat Cie nie było. Przykro ze z tz tak sie nie układa. Zauważyłam ze niektórym chłopom odbija po tym jak ojcami zostają. Mam nadzieje ze mu Bozia rozum przywróci i we wrześniu bedziesz wychodzić za mąż bez zadnych uprzedzeń.
Mala prosba. Pokaz nam synusia. za jutrzejsza wizyte. Daj znac jak poszło i co doktor powie. Editka i za jutrzejsze kanaliki. Jak babcia? Dziubku mam na mysli panie z pewnego watku |
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh a gdzie sie wszyscy podziali?
|
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Stronczek. Dam jutro znać.
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łyżeczka na 100 ml mleka to raczej nie powinno byćbardzo gęste możesz jej do tego kleiku ryżowego/kukurydzianego dosypać i dać łyżką.Albo po prostu te słoiczki z kaszką manną z hippa są z orkiszową Cytat:
Brumku ja z kaszą manną to tylko jestem w stanie placek zjeść. Agacie robie na wodzie z jabłkiem i nie bardzo ma kto dojeść jak zostanie
|
||
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede w PL po Wielkanocy teraz. Jakoś przełom kwiecień-maj. Ja najbliżej mam do Editki. Kilka kilometrów zaledwie. Pozniej Chelsea i CookieMonster teraz ( Bialystok) wiem tez ze któraś mumusia na Mazurach mieszka, ale za Chiny nie moge sobie przypomnieć która. No i na tym koniec. Następnie najbliżej to Wa-wa i Brumek ( ale nie tylko). A Wlasnie dziewczyny z Warszawy i okolic a wy spotkania nie robicie?
|
|
|
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż podpada Mam nadzieję że jeszcze Ci chłop zmądrzeje, bo tak być nie może Chyba musisz go zmusić jakoś do szczerej rozmowy, mimo że się broni, bo pewnie ma jakieś duże problemy emocjonalne związane z nową sytuacją życiową i sam sobie nie radzi, dlatego tak to dziwnie wygląda.W każdym razie życzę żeby w tym roku wszystko sie Wam unormowało ![]() A na słoiczki to faktycznie trochę chyba za wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() Nas tu dużo nie ma raczej Ja, Youyou (niedaleko przynajmniej), Karoline, kiedyś Kolinka tu mieszkała ale teraz wyprowadziła się hen daleko. No i IwonaP, która teraz rzadko wpada.
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
A No to faktycznie Brumku. Najwiecej chyba nas na południu Polski. Rzeszów, Mielec, Lublin, Krakow i okolice. I tak myśle ze jakby co to gdzies tam by to spotkanie mogło sie odbyć. Aby jak najmniej przyjezdnych z daleka było
. Ps a spotkalas sie z któraś z w/w ? |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam.....
na tvn wróżka na żywo rany jakie głupoty! kto to ogląda?!daleko mam pilota, ale chyba wstanę po niego bo nie zniosę tych głupot oki, wstanę i do lazienki skoczę
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz radio Zet słucham. I tak cała noc. Cos dziwnego zaobserwowalam. Brumek jest niby online bo ma pomaranczowy guziczek ON ale na pasku jej nie było. Czary jakieś czy wina za duzo ?? |
|
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
moze przegladac inny watek,siedziec w klubie, grzebac w ustawieniach
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, ja się widzę na pasku ![]() Może dlatego tak się robi, bo np. mam forum gdzieś z zakładce otwarte, ale nie przeglądam naszego wątku aktualnie... Nie wiem :noniwiem:
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahaaaa czyli Ogolnie na wizazu jest ale nie na naszym watku w danej chwili. Juz kapuje. Tak to jest jak sie człowiek ze wsi dorwie do neta ( bez obrazy dla wsi oczywiscie)
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo miałam Klub otwarty, a nasz wątek nie.Stronczku, znowu same zostałyśmy na placu boju Ale ja chyba tez powoli zmykam. Rozsądek mi każe, choć cała reszta mnie jeszcze nie chce spać
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
ide spac bo wszyscy juz spia a ja czytam wizaz na komorce i oczy mnie juz bola
![]() dobrej nocy!
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku ja tez miałam sie powoli zegnac.
Same tak nie do konca chyba. Widzę Iustyne i Koline i JAKIS trzech podczytywaczy w krzakach ha ha. Uciekam. Powodzenia jutro na morfologii. Dobranoc Iustyna miłych snów. Gasze światło P S T R Y K |
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałam właśnie pytać, co z tobą, że tak wcześnie uciekłaś ![]() Dobranoc!
|
|
#2279 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dobranoc, dobranoc, dobranoc... a ja dopiero teraz nadrobilam
posiedzę więc po ciemku i popiszę sobie wczesniej mialam trochę zajęć - a to po tym jak mi maluszek zasnął, czyli po 23 we wtorek mam kolędę, już się nastrajam psychiczie, mam nadzieje że mi na odcisk nie nadepnie, bo wtedy wcale grzeczna nie będę Cytat:
![]() dobrze że filmiki są, przynajmniej tyle [ Cytat:
oby szybko Wam przeszło ![]() nie bój się, rach ciach zrobią co mają zrobić i będzie lżej my tu kciuki trzymamy ![]() Cytat:
![]() Kciuki za morfologię ![]() uwielbiam kaszę mannę Kaszę robię tak jak Ty na mleku, całkiem gęstą, potem polewam sokiem jednak mój tz ze mną nie jada Cytat:
Cytat:
to ulewanie to na pewno uciążliwe jest, Dawid ulewa ale nie tak mocno jak Ty to opisujesz, bardziej narzekam na ślinienie oby lekarze coś poradzili i szybko mu minęło ![]() słoiczki jeszcze bałabym się wprowadzać, Dawid ma 4,5 miesiąca a jeszcze mu nie podaję Cytat:
już się doczekać nie mogę, wiosny - to po pierwsze, a po drugie np. wyjść na basen, bo to mam mocno tutaj ograniczone kiedyś byłam w sekcji pływackiej i woda to mój żywioł, a na osiedlu mamy tam basen za free i mogłam korzystać do woli, no i Dawid w końcu mógły "popływać" (jeszcze nie wiem czy na tym naszym osiedlowym, czy trzeba będzie gdzieś dalej podjechać) ma już pieluszki do pływania, ma też majteczki z ceratką - i leży wszystko nieużywane, bo u nas basenów dla tak małych dzieci brak kładę się i ja dobrej nocy
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję
![]() Cytat:
Pod choinkę kupiliśmy im m.in kubeczki ze zdjęciem. Moi rodzice od razu przestawili się i kawa tylko w tych kubkach A teściowa? wstawiła do szafki w kuchni "żeby widoczne były" i założę się że nie użyje bo jej szkoda będzie Kajool, dużo zdrówka życzę!! ![]() editka, ![]() Telik, ja tak robię. Słoiczków u nas nie ma.. w temacie gryzaczka nie pomogę bo Adaś ma gryzaczków masę a i tak najfajniej mu się gryzie to co gryzaczkiem typowym nie jest ![]() noszenie -Adaś też się nie pozwala w pozycji noworodka nosić, bunt jest bo on chce w pionie i wszystko musi widzieć. Czasem tak go noszę jak noworodka, ale wtedy tylko jak sam się tak ułoży z drańskim uśmiechem - leży i robi bańki ze śliny w moją rękę ![]() Brumek, ![]() dziubek, ja też jestem za spotkaniem! Południe górą ![]() Adaś opracował sposób wzywania matki w nocy (i nie tylko). Ostatnio jak się obudzi, to nie płacze tylko pokasłuje raz za razem, jak stary gruźlik. Dopóki nie przyjdę jak tylko przyjdę to kaszel przechodzi jak ręką odjął
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

i mam to na gęsto ale nie aż tak do krojenia -wcinam łyżką 
przez ostatnie nasze przygody darowałam sobie.

:
Napisz co u Was. 

za jutrzejsza wizyte. Daj znac jak poszło i co doktor powie. 
łyżeczka na 100 ml mleka to raczej nie powinno byćbardzo gęste
Bede w PL po Wielkanocy teraz. Jakoś przełom kwiecień-maj. Ja najbliżej mam do Editki. Kilka kilometrów zaledwie. Pozniej Chelsea i CookieMonster teraz ( Bialystok) wiem tez ze któraś mumusia na Mazurach mieszka, ale za Chiny nie moge sobie przypomnieć która. No i na tym koniec. Następnie najbliżej to Wa-wa i Brumek ( ale nie tylko). A Wlasnie dziewczyny z Warszawy i okolic a wy spotkania nie robicie?

rany jakie głupoty! kto to ogląda?!
Teraz radio Zet słucham. I tak cała noc.