Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 09:31   #3601
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ana odkurzacz nie nadaje się do dywanów, bo ma za mały ciąg Poza tym on zbiera paprochy inną techniką, tak zamiatając pod siebie, a do dywanu jednak jest potrzebny ciąg.

Ana Ana w jakim Ty świecie żyjesz! Mamy XXI wiek i odkurzacz może sprzątać mieszkanie kiedy Ty np jesteś w pracy a Ty mu do niczego nie jesteś potrzebna

artykuł http://www.domowladni.pl/trend/230-iq-odkurzacza
przykłady: http://www.robzone.pl/?gclid=CLnNyqT0sK0CFcYl3godUzeTzg

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

ja wczoraj zrobiłam tortillę z mięskiem mielonym i została jeszcze na dzisiaj, więc problem z głowy. No i mnie dzisiaj strasznie ciągnie do domu, bo mąż ma wolne
wow!!! Pierwszy raz coś takiego widzę! Mogłam się jedynie domyślać, że istnieje, ale tego nie zrobiłam a co lepsze nie jest aż tak drogi, bo ten niżej to kwestia 700zł... ciekawe czy nadaje się do dywanów, bo nic o tym nie doczytałam? jak pani ekspert?

Słyszałam tylko o robocie, który niby sprząta i o robocie, który gotuje, ale jakoś nie wnikałam w szczegółu, bo to koszt kilku tys. zł
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:34   #3602
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
wow!!! Pierwszy raz coś takiego widzę! Mogłam się jedynie domyślać, że istnieje, ale tego nie zrobiłam a co lepsze nie jest aż tak drogi, bo ten niżej to kwestia 700zł... ciekawe czy nadaje się do dywanów, bo nic o tym nie doczytałam? jak pani ekspert?

Słyszałam tylko o robocie, który niby sprząta i o robocie, który gotuje, ale jakoś nie wnikałam w szczegółu, bo to koszt kilku tys. zł
Czekać tylko aż wymyślą robota, który pójdzie za nas do pracy, przewinie dziecko i wyniesie śmieci
Jako dziecko zdumiewała mnie zawsze bajka o Jetsonach, ale nam do nich już coraz bliżej
Stary 2012-01-02, 09:40   #3603
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Jak będzie mi się chciało ruszyć zadek do sklepu to coś wymyślę... chyba Tortilla mówisz... Muszę to przemyśleć
Te odkurzacze samosprzątające są ekstra Tylko zastanawiam się, czy nierówny dywan by dobrze wyczyścił Bo jak jest gładki, to luz, ale mój dywan ma rowki
Dla mnie tortilka to pół godziny roboty, a my uwielbiamy więc warto

Cytat:

Ktosia, Ana nie mam pojęcia czy się nadaje do odkurzania dywanów, bo go nie miałam. Ale oglądałam kiedyś jakiś program o tych odkurzaczach i przede wszystkim trzeba wydać na niego ok 1500zł, żeby miał ręce i nogi i tylko dlatego przt ostatnim zakupię się powstrzymałam. Ale nastanie taki dzień kiedy będę go miała w domu

A co do robota, który sam gotuje, to ponoć takim urządzeniem jest termomix. Drogi na pewno jest, ale ja osobiście uważam, ze jest wart tych pieniędzy.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:43   #3604
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Mleko było w temp pokojowej. Mieszałam trzepaczką, bo słodzone mleko jest dużo gęściejsze. Jeśli coś się wytrąca, to od razu się nie pojawi...hmmm dziwna sprawa. Ale i tak mnie kochasz?
no widzisz... moje też było w temp pokojowej i jak dawałam do butelek to na bank było wymieszane bo piłam.. no nic jeszcze raz spróbuje jak to sie skończy acz "masłowe" jest dobre ale nie powala.. gdzie trzymałaś wiórki?

Gucia kliwia ja nie mam tego odkurzacza, planujemy go kupić jest rewelacyjny i co wazne ja nie mam dywanów ani wykładzin tzn mam jeden dywanik maleńki pod stolikiem kawowym ale jest tak mały że to nie problem, więc ten odkurzacz wydaje się być idealny, nasi przyjaciele go mają i go uwielbiam no i w poznaniu wu odkurzał takim samym ale inny kolor (wiem że kolor świadczy o parametrach etc) i odkurzał też dywany i było ok

ja dziś na 11 do 17 w pracy ehsss chyba się nie przestawie

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Gucia musze o tym twoim termomixie poczytać
Stary 2012-01-02, 09:43   #3605
india83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Alez jestem rozleniwiona, dopiero wstałam jak dobrze, ze sobie przedłuzyłam urlop i dopiero juztro do pracy hihi

Cytat:
Witajcie

Cieszę się, że Wasze zabawy Sylwestrowe jak najbardziej udane! U nas też bardzo pozytywnie. Kolega TŻ z dziewczyną okazali się super ludźmi. Nie wiem kiedy zleciał czas do północy! Gdyby nie mój mąż to i północ byśmy przegadali A po północy przyszli drudzy znajomi i posiedzieliśmy do po 4. Na prawdę pozytywny wieczór.

A wczoraj dzień pięknego lenistwa na kanapie

Laseczki dziękuję za życzenia

Martucha Mam, mam ten odkurzacz!!!! Jest genialny!!! Jedno co to nadaje się rewelacyjnie do mieszkań bez dywanów, bo wykładzin i dywanów nie wyobrażam sobie nim odkurzać. A że my nie mamy to jestem zachwycona nim!

Śliweńka Martucha ja nie mam traumy z dzieciństwa jeśli chodzi o szpinak (nie pamiętam, żeby kazali nam go jeść - może chodziłam do normalnego przedszkola, a na pewno kilka lat później ) ale przez lata nie jadłam. A teraz uwielbiam! Mogę jeść co drugi dzień i z makaronem i jako zapiekanka i z ryżem i nawet w sałatce Tylko doprawiam go po swojemu bez czosnku i jest pycha

Ktosia brawa dla Marcelinki!

Samba podoba mi się Wasz plan! Trzymam kciuki za najlepsze rozwiązanie dla Was!

Ana ja mam cały czas wrażenie, że mam 18 lat. I jak ktoś się mnie pyta ile mam lat za każdym razem chcę powiedzieć 18. Może dlatego, że tak się wyczekiwało tej wielkiej 18
A co do tematów dzieciowych, to fakt, dziewczyny oswajają mnie z tą myślą. I chwała im za to! Mam wiedzę, której podejrzewam połowa moich znajomych nie ma, ale mimo wszystko na razie nie czuję się gotowa... a mąż coraz częściej zaczyna wspominać o dziecku...

[B]India to będziemy się wspierać! Ja mam zamiar w tym tygodniu rozejrzeć się za jakimś fitnessem w moich okolicach. Chcę zac[/B]ząć znowu chodzić na stepa, a od dzisiaj chcę zacząć robić brzuszki...

Rossi cieszę sie, że lepiej się czujesz! Do kiedy masz jeszcze zwolnienie?

Katunia, fajnie, że udało się załatwić fontannę! Aż mi się przypomniało nasze wesele i godzina 21:30 kiedy całą tę czekoladę miałam na sukience Na szczęście moja mama jest mistrzynią a i sukienka była z genialnego mat eriału i po kilku minutach nie było śladu!
Brzuszki potchwytuje temat i od siebie dorzucam jeszcze steper Ja ogólnie rozmyslam nad kupnem rolek, abym mogła pomykac po osiedlu, ale nie wiem czy samej bedzie mi sie chciało

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
[jesu ale sie pochorowala, wymiotowalam pol wieczora - z obzarstwa chyba - a na koniec dostalam biegunki
oj wspołczuje... mam nadzieje, ze dzis juz z Toba lepiej
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:59   #3606
kliwia
Zakorzenienie

martucha no wiem ze nie macie go i ze planujecie moi rodzice maja fioletowy no ja nim tylko po panelach umiem odkurzac hihih jak nie macie dywanow to lepszy nie trzeba i plus za wyjmowany maly odkurzac do okruchow na tapczanie etc

aaaa ze mna lepiej, jeszcze chyba do wc zawitam ale naluzie, choc jak rano szlam do sklepu to powoli bo mysllsam ze zaslabne,bylo mi goraco i duszno ble.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:01   #3607
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Czekać tylko aż wymyślą robota, który pójdzie za nas do pracy, przewinie dziecko i wyniesie śmieci
Jako dziecko zdumiewała mnie zawsze bajka o Jetsonach, ale nam do nich już coraz bliżej
No i spotykasz na klatce robota i "część sąsiedzie" albo spotkają dwa roboty
Dobrze, że mieszkam w domku to małe prawdopodobieństwo! No chyba, że przez płot

Cytat:
Ktosia, Ana nie mam pojęcia czy się nadaje do odkurzania dywanów, bo go nie miałam. Ale oglądałam kiedyś jakiś program o tych odkurzaczach i przede wszystkim trzeba wydać na niego ok 1500zł, żeby miał ręce i nogi i tylko dlatego przt ostatnim zakupię się powstrzymałam. Ale nastanie taki dzień kiedy będę go miała w domu

A co do robota, który sam gotuje, to ponoć takim urządzeniem jest termomix. Drogi na pewno jest, ale ja osobiście uważam, ze jest wart tych pieniędzy.
Może za te 2-3 lata jak będę szukała odkurzacza, to akurat stanieje

Nas kiedyś pani zapraszała na prezentację, ale nie skorzystaliśmy, bo to kosztowało jakoś 7tys zł... moja mama powiedziała, że jak po marchewkę do ogródka nie pójdzie to ona nie chce haha
Stary 2012-01-02, 10:02   #3608
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no widzisz... moje też było w temp pokojowej i jak dawałam do butelek to na bank było wymieszane bo piłam.. no nic jeszcze raz spróbuje jak to sie skończy acz "masłowe" jest dobre ale nie powala.. gdzie trzymałaś wiórki?

Gucia kliwia ja nie mam tego odkurzacza, planujemy go kupić jest rewelacyjny i co wazne ja nie mam dywanów ani wykładzin tzn mam jeden dywanik maleńki pod stolikiem kawowym ale jest tak mały że to nie problem, więc ten odkurzacz wydaje się być idealny, nasi przyjaciele go mają i go uwielbiam no i w poznaniu wu odkurzał takim samym ale inny kolor (wiem że kolor świadczy o parametrach etc) i odkurzał też dywany i było ok

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Te zalane wódką? W pokoju pod stołem.
Kurcze, zupełnie nie wiem co się mogło stać z tymi wiórkami Ja też malibu robiłam pierwszy raz, więc nie mam w tym za dużego doświadczenia.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Alez jestem rozleniwiona, dopiero wstałam jak dobrze, ze sobie przedłuzyłam urlop i dopiero juztro do pracy hihi

Brzuszki potchwytuje temat i od siebie dorzucam jeszcze steper Ja ogólnie rozmyslam nad kupnem rolek, abym mogła pomykac po osiedlu, ale nie wiem czy samej bedzie mi sie chciało

O! Ja też dorzucam stepper, dostałam od męża na gwiazdkę i ćwiczę ostro, na tyle ile mi pozwala moje kolano. No i jeszcze aerobik raz w tygodniu
Damy radę babeczki!
Stary 2012-01-02, 10:02   #3609
Ana***
Zakorzenienie

http://ale wpadka .pl/wp-content/uploads/2009/03/osmioraczki-matka.jpg wstrząsnęło to mną...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:03
Stary 2012-01-02, 10:03   #3610
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
No i spotykasz na klatce robota i "część sąsiedzie" albo spotkają dwa roboty
Dobrze, że mieszkam w domku to małe prawdopodobieństwo! No chyba, że przez płot

Może za te 2-3 lata jak będę szukała odkurzacza, to akurat stanieje

Nas kiedyś pani zapraszała na prezentację, ale nie skorzystaliśmy, bo to kosztowało jakoś 7tys zł... moja mama powiedziała, że jak po marchewkę do ogródka nie pójdzie to ona nie chce haha
hehe nieźle
Stary 2012-01-02, 10:06   #3611
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem też bardzo zadowolona Tylko my chyba mamy model słabszy, teraz tak patrzę i coś tak mi sie wydaje...

a termomix jest super. Przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona. Ja i tak nie wykorzystuję go w 100% ale co chwilę obiecuję sobie, że będę z niego więcej korzystać . Tylko drogie piero.nstwo strasznie!

Cytat:
Dzień dobry

Ale fajnie, że jeszcze dzisiaj masz wolne. Ja żyję świadomością, że w piątek jest wolne!

stepera nie mam... muszę poszukać u cioci bo ona kiedyś miała i w sumie by się przydał. przed telewizorem mogłabym sobie maszerować...

Stary 2012-01-02, 10:12   #3612
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem też bardzo zadowolona Tylko my chyba mamy model słabszy, teraz tak patrzę i coś tak mi sie wydaje...

a termomix jest super. Przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona. Ja i tak nie wykorzystuję go w 100% ale co chwilę obiecuję sobie, że będę z niego więcej korzystać . Tylko drogie piero.nstwo strasznie!

Ale fajnie, że jeszcze dzisiaj masz wolne. Ja żyję świadomością, że w piątek jest wolne!

stepera nie mam... muszę poszukać u cioci bo ona kiedyś miała i w sumie by się przydał. przed telewizorem mogłabym sobie maszerować...
Stepper fajna sprawa Wolę zdecydowanie bardziej niż rowerek stacjonarny
Stary 2012-01-02, 10:29   #3613
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Stepper fajna sprawa Wolę zdecydowanie bardziej niż rowerek stacjonarny
My też mamy steper niestety chyba jakaś wadliwa produkcja... coś się w nim wycierało i czarny proszek sypał się na dywan... reklamowaliśmy dali drugi i jest z nim to samo

A jakiś czas temu kupiliśmy eliptyk. Fajna sprawa, ale już nie idzie go tak łatwo przenieść, np. żeby ćwiczyć przed telewizorem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

-----------
Aaaa i dziewczynki, które chcą robić brzuszki... to nie jest taka prosta sprawa... ja też robiłam na własną rękę, ale teraz ta pani terapeutka, do której jeżdżę mnie uświadomiła jak się powinno robić.
Po pierwsze jeżeli się źle robi, można sobie uszkodzić kręgosłup, a po drugie nie dadzą rezultatów
Przybliżę opis, może nie będzie on aż tak dobry jakby opowiedziała o tym osoba wykwalifikowana, no ale lepszy rydz...

Po pierwsze należy pamiętać że brzuszek robi się przy wydechu (i żebra powinno być tak jakby najniżej opuszczone), jak kładziemy się z powrotem to wtedy robi się wdech.
Po drugie, ręce trzyma się za głowa, a łokcie muszą być caly czas równolegle do podłogi, a nie do uszu, jak to robią niektórzy
i głowa, szyja prosta patrząc się na sufit... nie przychyla się głowy do klatki piersiowej...
No i oczywiście lepiej zrobić mnie, a dokładniej niż "byle jak"

Może komuś się to przyda

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:35
Stary 2012-01-02, 10:29   #3614
atomufka
Zakorzenienie

Dzień dobry w Nowym Roku

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:34   #3615
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

każdy kolor ma inne włąściwości inny czas pracy moc czas łądowania ten pomarańczowy jest najsilniejszy ;D
a termomix mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dzień dobry w Nowym Roku
witaj

zbieram się do pracy ale jeszcze mówie wam ze zimy już nie będzie, w styczniu będzie padał deszcz w dzień będzie na plusie jak spadnie śnieg to poleży kilka godzin i następnego dnia go nie będzie, luty tak samo, a od marca wiosna
aaaa i kwiecień maj czerwiec będzie bardzo ciepły suchy czasem upalny

zobaczycie
Stary 2012-01-02, 10:35   #3616
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
agus tak do naszego ma mniej ponad 10decybeli a to jest duzo.

martucha moi rodzice maja ten co wy macie, i ona jets ok, do odkurzenia paprochow z paneli/kafli. na gruntowne odkurzanie dywanow nie ma nim szans. Kipesko ciagnie no i do dywanow jak dla mnei sie nie nadaje. ale do paprochow z podlogi ok

jesu ale sie pochorowala, wymiotowalam pol wieczora - z obzarstwa chyba - a na koniec dostalam biegunki

Ja też chorowałam ale drugą stroną i na pewno nie z obżarstwa. Nie wiem co to było ale cały dzień mnie męczyło.

Jejku dziewczyny jak mnie cyce napierniczają Lilka mnie w nocy ugryzła w prawą pierś tak, aż mi krew leciała chyba muszę skończyć karmić piersią, bo jeść oczywiście dostanie .

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:39   #3617
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy steper niestety chyba jakaś wadliwa produkcja... coś się w nim wycierało i czarny proszek sypał się na dywan... reklamowaliśmy dali drugi i jest z nim to samo

A jakiś czas temu kupiliśmy eliptyk. Fajna sprawa, ale już nie idzie go tak łatwo przenieść, np. żeby ćwiczyć przed telewizorem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Aaaa i dziewczynki, które chcą robić brzuszki... to nie jest taka prosta sprawa... ja też robiłam na własną rękę, ale teraz ta pani terapeutka, do której jeżdżę mnie uświadomiła jak się powinno robić.
Po pierwsze jeżeli się źle robi, można sobie uszkodzić kręgosłup, a po drugie nie dadzą rezultatów
Przybliżę opis, może nie będzie on aż tak dobry jakby opowiedziała o tym osoba wykwalifikowana, no ale lepszy rydz...

Po pierwsze należy pamiętać że brzuszek robi się przy wydechu (i żebra powinno być tak jakby najniżej opuszczone), jak kładziemy się z powrotem to wtedy robi się wdech.
Po drugie, ręce trzyma się za głowa, a łokcie muszą być caly czas równolegle do podłogi, a nie do uszu, jak to robią niektórzy
i głowa, szyja prosta patrząc się na sufit... nie przychyla się głowy do klatki piersiowej...

Może komuś się to przyda
Ana dzięki za wskazówki. Dla mnie nic nowego, ale ja mam męża, który ćwiczy My ostatnio kupiliśmy takie urządzenie http://www.decathlon.com.pl/PL/ab-110-ro-owy-192887489/
ja nie potrafię tego używać, ale muszę się z nim zaprzyjaźnić

Cytat:
Dzień dobry w Nowym Roku
Cześć Słonko! Tęskniłam!

Stary 2012-01-02, 10:42   #3618
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:42   #3619
agus87
Zakorzenienie

hej wam
Stary 2012-01-02, 10:45   #3620
kliwia
Zakorzenienie

rosi biedny kociak
atomufka co tak oszczednie. wez cos napisz
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:48   #3621
atomufka
Zakorzenienie

Też tęskniłam moze w tym roku znajdę więcej czasu na wizaż

kliwia rozkręcam się

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:53   #3622
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry w Nowym Roku
czesc, w koncu do nas zawitałas

Cytat:
każdy kolor ma inne włąściwości inny czas pracy moc czas łądowania ten pomarańczowy jest najsilniejszy ;D
a termomix mi sie podoba

witaj

zbieram się do pracy ale jeszcze mówie wam ze zimy już nie będzie, w styczniu będzie padał deszcz w dzień będzie na plusie jak spadnie śnieg to poleży kilka godzin i następnego dnia go nie będzie, luty tak samo, a od marca wiosna

zobaczycie
Marta pogodynko mam nadzieje, ze to się sprawdzi. Gorzej, że ja przez 2 miesiace musze realizowac temat "Bezpieczne zabawt zimowe". Trudno mówic o czymś czego nie ma

ja sie szykuje i zaraz wyruszam na zakupy, a moze trafie na co sfajnego w miłej cenie nowe wranglerki by sie przydały
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:56   #3623
Ana***
Zakorzenienie

Guciu to jak Ci te zasady znane to bardzo dobrze!
Nie chcę Cię broń boże zniechęcać, ale ta pani powiedziała, że taka kołyska to zły pomysł, bo też o to pytałam... ale nie dopytywałam dlaczego, bo ja mam taką z plecami.

Masakra, jak teraz czytam to mam tyle tych urządzeń do ćwiczeń jakbym siłownia miała

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bidula... a może jest na coś uczulony? nie wiem, może go kąpaliście albo co? a może nowa karma?
Stary 2012-01-02, 11:25   #3624
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
przemiło słyszeć - czytać takie słowa
dziękuję :o
polecam się na przyszłość :D
i sie we dwie nei pochwaliłyscie co zrobiłas

Cytat:
:oklaski:

a co kupiłas?
rekaiwczek szkoda, ale tez mi sie juz zdarzło

iwka juz dzis kupiłam te kurtke ;) meza zaciagnełam,jak ja zobaczył na wieszaku to sie skrzywił, ale na mnie mu sie spodobala/ Miałam dylemat z kolorem szary czy fiolet. no ale szary zwyciezył wiedze wiecej kombinacji z dodatkami :) kipiłam juz dzis, bo tak jak piszesz bałam sie o rozmiary. były juz tylko 2 eMki ;) i w dodatku w jednej ciezko zapisał sie zamek, od dołu nie chciał ruszyc. i w sumie jestem zadowolona. jeszcze mi sie cos tam spodobało, ale to po nowym roku... na razie sie nie pali ;)

Rosi a jak sie czujesz? długo jeszcze antybiotyk?

:hahaha:

no cóż.... u mnie w pracy tez różne cuda sie zdarzają. na szczescie rzadko, bo cięzko czasem komuś wytłumaczyc przyczyne i musze wtedy wysłuchiwac :D

znowu??? a co to trening przed Sylwkiem?? chcesz wszystkich zaskoczyc?? :hahaha:

a ja dzis pol szafy wywaliłam, bo oczywoscie nie mam w co sie jutro ubrac. jestem baleronem i prawie w nic sie nie mieszcze :mur:

moje noworoczne postanowienia

1. zmiana mojego rozamiry na mniejszy
2. wiecej seksu
3. wiecej kobiety w kobiecie
tylko ze ja je notorycznie gubię:/

postanowienia fajniste:)

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gucia i na zimno i na ciepło :D

Wróciłam z miasta... padam.... zaraz idziemy gotować z mężem i na 20 na sylwka. Ma być 8 osób :D Abym do 24 wytrzymała ;)

Kochane życzę udanej zabawy i szczęśliwego Nowego Roku aby pospełniał wasze marzenia :*
ja w zeszły sylwester byłam prawie w 8 miesiacu i o 5 30 skonczyłam sprzatac po sylwestrze:)
dobrze ze dałas rade
kto jak nie my:)

Cytat:
odezwę się na gg po adres :D

najlepszego :D

my właśnie wróciliśmy do domu, przyjaciółka się myje więc mogę do was zajrzeć:)

a u nas sylwester super potańczyliśmy pojedliśmy :D Pat został z moimi rodzicami i zamiast standardowo isć spać przed 20 to szalał do 23! jak się bawić to się bawić :D petardy też go nie obudziły ;)

i dwie rzeczy

muffinki z suszonymi pomidorami - dobre ale zdecydowanie bardziej mi smakują ze świeżymi, są mocniej pomidorowe :)

ktosiu jakim cudem malibu mi się zważyło? tzn zrobił się na górze tak jakby kożuch, gruba warstwa jak sie rozmieszało to było ok ale jak się piło to mam wrażenie ze co jakiś czas było takie "masełko" kokosowe, czemu tak?

stało nieruszane półtora dnia, ostatnio - na świeżo po zrobieniu tego nie było a teraz jest..
mi tez wyszła taka smietanka

ale....... maz powiedzial ze to malibu wcale nei smakuje jak prawdziwe malibu
powiedziałam mu ze ma w takim razie kupic mi prawdziwe i bede porównywac

ale mnei to zrobione smakuje
a jak sie ejszcze przegryzie to bedzie całkiem dobre:)

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2012!!!:cmok:
Ja powitałam ten rok niestety schorowana :( od piątku boli mnie nerka i marnie się czuję. Poza tym dostałam okres, więc nawet bzyku bzyk nie było. Pięknie :brzydal: Znajomi chcieli do nas wpaść, a nam było głupio, bo to my powinniśmy ich zaprosić :o z racji, że od kilku miesięcy na swoim. Ale ja z tymi swoimi dolegliwościami miałam ochotę przytulić się do męża i tak wytrwać do 24:00. Za rok się coś pomyśli. Więc zrobiliśmy koreczki, sos, przygotowaliśmy szampana i grzecznie poszliśmy spać o 01:00 :brzydal:
zdrówka zyczę

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
:* hehe dziękuję.
Niestety ostatnio miałam dni słabości i zmęczenia ale to przez anemię. Ale co tam. Od kiedy jest szpinak wszystko jest do zrobienia :cojest:

Współczuję przewiania. Mi kiedyś tez przewiało i przyklejałam te plastry z ketanolem rozgrzewające, są super.

uuu szkoda. A powiedz mi jakie macie plany?? Tam chcecie sie przeprowadzić czy na razie nie wiecie??
to w koncu maz anemie? byłas u jakiegos lekarza?

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
czesc kochane
wpadlam tylko na chwile

Najlepszego w tym Nowym Roku! niech bedzie pelen peiknych chwil, spelnionych marzen i dotrzymanych obietnic i postanowien !!

Siedze dzis caly dzien u mamy bo tam robilismy sylwka ze znajomymi-bardzo fajnie bylo!
Na spacerze spotkalam kolege od ktorego zalatwiam fontanne czekoladowa-i wiecie co......bede ja miec :jupi::jupi::jupi:ale to nic wiecie za ile..... za 70zl :jupi::jupi::jupi: jestem przeszczesliwa:):)
super wiadomosc :)

Cytat:
Dzień dobry!:D

Mleko było w temp pokojowej. Mieszałam trzepaczką, bo słodzone mleko jest dużo gęściejsze. Jeśli coś się wytrąca, to od razu się nie pojawi...hmmm dziwna sprawa. Ale i tak mnie kochasz? :prosi:

Marcelina się czołga do przodu :mdleje:
Skończyłam czytać pierwszą część "Cukierni pod Amorem". Fajna jak już się wciągnie, bo na początku męczy przeskakiwanie pomiędzy współczesnością, a historią rodziny. Na drugą część muszę poczekać, bo jestem 2 na liście oczekujących. Zamówiłam sobie za to "Papież musi zginąć", bo Rosi mnie natchnęła i okazało się, ze w bibliotece jest :) Tylko dopiero jutro będę mieć.
ja tez cie kocham miłoscią bezgraniczną a co:)
a dla Marcelutki gratulacje:)

teraz sie zacznie dopiero....

ja po sobocie miałam dosc i hciałam zeby natula choc na chwile usiadla tak abym mogła COKOLWIEK zrobic:/

najpierw przytzasła se łapke drzwiczkami potem mi sie złapała piekarnika i taki wrzask ze az mi sie płakac z bezsilnosci chciało

Cytat:
Kliwia współczuję tych żołądkowo-jelitowych rewolucji! Oby szybko Ci przeszło.

Gucia dziękuję w imieniu Marcelinki:cmok: No i cieszę się, że impreza się udała:-)

Anika :cmok: Chyba aż tak dużo postów nie naprodukowałyśmy.

Nie mam pomysłu na obiad i na dodatek mam przeogromnego lenia :mur:
Muszę ogarnąć chałupkę po weekendzie, nie wiem jakim cudem, ale zawsze w poniedziałek mam największy bałagan, bo jak jest mąż to odpoczywamy, cieszymy się sobą i nie tracimy czasu na głupoty (czyt. mycie kubków na bieżąco ;) ). Jak na razie zdjęłam suche rzeczy, powiesiłam pranie i wstawiłam następne i czekam na wenę ;)
no własne zadziwiająco malo!!!!

Cytat:
Treść usunięta
heloł

ja siedze w pracy, wygladam jak zombi:( nawet kawa nie pomogła

wcale nei spie po nocach, natula dzis od 3 do 6 pokazywalam jak ona pieknie umie nasladowac konika i mlaskała jezorem na zmiane z wołaniem taty
w kocu o 6 maz nie wytrzymał wpakował ja do hustawki i dopiero usneła:/

u nas sylwek spokojny nawet bardzo posiedzielismy w malutkim gronie do 2 po czym potem ze 3 razy wstawałam do natuli a i tak o 8 zrobiła wszytskim pobudke

zrobiłam muffinki, schab ze sliwka i pełno szaszłyków na ciepło i bardzo wszytskim smakowało

ogolnie mam dosc jestem zmeczona spiąca i jest mi aż niedobrze ze zmęczenia:/
byle do wieczora

ostatnimi czasy zauwazam ze teraz wstaje do natki czesciej niz jak była noworodkiem
regularnie co 3 godziny na karmienie
jak noworodek kurka

za jakies 1,5 tyg konczy nam sie skok i ciekawa jestem czy te jej neispanie tez sie skonczy:/

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:32   #3625
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
a termomix mi sie podoba

witaj

zobaczycie
czarownico nasza
trzymam cie za słowo zeby przepowiednia sie sprawdziła bo wcale mi do zimy nie teskno

Cytat:
Dzień dobry w Nowym Roku
hej hej
gdzie ty byłas jak cie nie było

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:41   #3626
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
a termomix mi sie podoba

witaj

zobaczycie
zgadzam się na taką prognozę pogody

Cytat:
Treść usunięta
No tak, chodziło mi o to do kiedy nie będziesz chodziła do pracy. Mam nadzieje, ze jednak żadne przeziębienie Cię nie złapie!

Moja też się boi odkurzacza

No i mam nadzieje, że Wasz kotek jednak zdrowy będzie. Daj mu z tydzień bez żadnej maści, żadnego specyfika, może samo się zagoi. Faktycznie mógł mieć strupek i odpadł razem z włosiem. Moja też tak kiedyś miała... mam nadzieje, że jednak będzie zdrowe maleństwo

Cytat:
Guciu to jak Ci te zasady znane to bardzo dobrze!
Nie chcę Cię broń boże zniechęcać, ale ta pani powiedziała, że taka kołyska to zły pomysł, bo też o to pytałam... ale nie dopytywałam dlaczego, bo ja mam taką z plecami.
Wiesz co to urządzenie pomaga utrzymać sylwetkę w dobrej pozycji. Ale nie wiem. Ja jak na razie nie potrafię z niego korzystać. Wolę bez

Aniczka mam nadzieje, że Natalce przejdzie to nie spanie, bo faktycznie zaczyna przesadzać No i kochana, niech godziny dzisiaj szybko biegną, żebyś jak najszybciej mogła wrócić do domku

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-01-02 o 11:43
Stary 2012-01-02, 11:51   #3627
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
i sie we dwie nei pochwaliłyscie co zrobiłas
statuetkę
jak samba zrobiła foto to niech wrzuci
ja mam tylko projekt tabliczki
ale na żywo wyglądało super!
Stary 2012-01-02, 11:52   #3628
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
kupilismy odkurzacz przyjdzie we wtorek moze
Rowenta silencerhttp://www.futurio.pl/index.php?cID=0&pID=967
tylko worki drogawe, 24zl za 4 sztuki, ciekawe czy istnieja jakies zamienniki.
[wczoraj maz odkurzal i sie mu kabel zahaczyl, a pociagnal odkurzacz, i az slychac bylo jak istkry przeskakuja w srodku ale i tak go mezu zlutuje i bedzie do remontow i do garazu
zobacz czy firma K&M ma odpowiedniki, przeważnie 4 albo 5 sztuk kosztuje 11zł w zależności czy chcesz materiałowe czy papierowe i czy z filtrem

Cytat:
co to znaczy brzydzi o ta niedobra!!

fajny, a on jest z kablem?
my chcemy taki
http://www.electro.pl/produkt-Odkurz...54232,167.html

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

głęboka woda obejrzana mogę iść spać

dobranoc

p.s. ktosia dzięki za info o malibu nie wiem co się dzieje mam wrazenie że jakby tłuszcz z kokosa się wydzielał i to masełko tworzył... hmm a ty mleka dawałaś zimne z lodówki czy o temp pokojowej? hmm mieszałam to tylko łyżką ale jk mówie od razu po zrobieniu tzn ze 3h później piłam i nic się nie działo a niecałe 2 dni później.... już tak..

ja nie polecę tego odkurzacza, u nas często się psują, zawsze jest ten sam problem akumulatory nie ładują, a jak ci się popsuje to mają 30dni na naprawę

Cytat:
Witajcie

Cieszę się, że Wasze zabawy Sylwestrowe jak najbardziej udane! U nas też bardzo pozytywnie. Kolega TŻ z dziewczyną okazali się super ludźmi. Nie wiem kiedy zleciał czas do północy! Gdyby nie mój mąż to i północ byśmy przegadali A po północy przyszli drudzy znajomi i posiedzieliśmy do po 4. Na prawdę pozytywny wieczór.

A wczoraj dzień pięknego lenistwa na kanapie

Laseczki dziękuję za życzenia

Martucha Mam, mam ten odkurzacz!!!! Jest genialny!!! Jedno co to nadaje się rewelacyjnie do mieszkań bez dywanów, bo wykładzin i dywanów nie wyobrażam sobie nim odkurzać. A że my nie mamy to jestem zachwycona nim!

Śliweńka Martucha ja nie mam traumy z dzieciństwa jeśli chodzi o szpinak (nie pamiętam, żeby kazali nam go jeść - może chodziłam do normalnego przedszkola, a na pewno kilka lat później ) ale przez lata nie jadłam. A teraz uwielbiam! Mogę jeść co drugi dzień i z makaronem i jako zapiekanka i z ryżem i nawet w sałatce Tylko doprawiam go po swojemu bez czosnku i jest pycha

Ktosia brawa dla Marcelinki!

Samba podoba mi się Wasz plan! Trzymam kciuki za najlepsze rozwiązanie dla Was!

Ana ja mam cały czas wrażenie, że mam 18 lat. I jak ktoś się mnie pyta ile mam lat za każdym razem chcę powiedzieć 18. Może dlatego, że tak się wyczekiwało tej wielkiej 18
A co do tematów dzieciowych, to fakt, dziewczyny oswajają mnie z tą myślą. I chwała im za to! Mam wiedzę, której podejrzewam połowa moich znajomych nie ma, ale mimo wszystko na razie nie czuję się gotowa... a mąż coraz częściej zaczyna wspominać o dziecku...

India to będziemy się wspierać! Ja mam zamiar w tym tygodniu rozejrzeć się za jakimś fitnessem w moich okolicach. Chcę zacząć znowu chodzić na stepa, a od dzisiaj chcę zacząć robić brzuszki...

Rossi cieszę sie, że lepiej się czujesz! Do kiedy masz jeszcze zwolnienie?

Katunia, fajnie, że udało się załatwić fontannę! Aż mi się przypomniało nasze wesele i godzina 21:30 kiedy całą tę czekoladę miałam na sukience Na szczęście moja mama jest mistrzynią a i sukienka była z genialnego materiału i po kilku minutach nie było śladu!

ja jak pisałam w zapiekance zjem, ale raz teściowa zrobiła zupę i twierdziła że to szpinakowa jak zaczęłam jeść nie wiedziałam gdzie ją wylać
Cytat:
nie otwiera mi się co robię źle

Cytat:
Dzień dobry w Nowym Roku

a ostatnio pisałam czy ktoś Cię nie widział

Cytat:
Treść usunięta
mam nadzieję że kotu okaże się że nic poważnego nie jest

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:05   #3629
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

-----------

Może komuś się to przyda
Z mojego steppera na szczęście nic się nie sypie
A zasady robienia brzuszków znam, a jakże

Cytat:
Dzień dobry w Nowym Roku
Wróciła córka marnotrawna Witaj

Cytat:
(...)

zobaczycie
Mam nadzieję, że Twoja prognoza się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
(...)
Jejku dziewczyny jak mnie cyce napierniczają Lilka mnie w nocy ugryzła w prawą pierś tak, aż mi krew leciała chyba muszę skończyć karmić piersią, bo jeść oczywiście dostanie .
Oj, aż mnie zabolało, jak to przeczytałam! Bidulko!

Cytat:
Treść usunięta
Jak nie urok to sr*aczka! Mam nadzieję, że jednak Cię nie weźmie to przeziębienie.
Trzymam kciuki, żeby kocurkowi przeszło.

Cytat:
Też tęskniłam moze w tym roku znajdę więcej czasu na wizaż

(...)
I mam nadzieję, ze to Twoje noworoczne postanowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
(...)
mi tez wyszła taka smietanka

ale....... maz powiedzial ze to malibu wcale nei smakuje jak prawdziwe malibu
powiedziałam mu ze ma w takim razie kupic mi prawdziwe i bede porównywac

ale mnei to zrobione smakuje
a jak sie ejszcze przegryzie to bedzie całkiem dobre

zdrówka zyczę

to w koncu maz anemie? byłas u jakiegos lekarza?

super wiadomosc

ja tez cie kocham miłoscią bezgraniczną a co
a dla Marcelutki gratulacje

teraz sie zacznie dopiero....

ja po sobocie miałam dosc i hciałam zeby natula choc na chwile usiadla tak abym mogła COKOLWIEK zrobic:/

najpierw przytzasła se łapke drzwiczkami potem mi sie złapała piekarnika i taki wrzask ze az mi sie płakac z bezsilnosci chciało

no własne zadziwiająco malo!!!!

heloł

ja siedze w pracy, wygladam jak zombi nawet kawa nie pomogła

wcale nei spie po nocach, natula dzis od 3 do 6 pokazywalam jak ona pieknie umie nasladowac konika i mlaskała jezorem na zmiane z wołaniem taty
w kocu o 6 maz nie wytrzymał wpakował ja do hustawki i dopiero usneła:/

u nas sylwek spokojny nawet bardzo posiedzielismy w malutkim gronie do 2 po czym potem ze 3 razy wstawałam do natuli a i tak o 8 zrobiła wszytskim pobudke

zrobiłam muffinki, schab ze sliwka i pełno szaszłyków na ciepło i bardzo wszytskim smakowało

ogolnie mam dosc jestem zmeczona spiąca i jest mi aż niedobrze ze zmęczenia:/
byle do wieczora

ostatnimi czasy zauwazam ze teraz wstaje do natki czesciej niz jak była noworodkiem
regularnie co 3 godziny na karmienie
jak noworodek kurka

za jakies 1,5 tyg konczy nam sie skok i ciekawa jestem czy te jej neispanie tez sie skonczy:/
w imieniu Marcelutki
Aż wyjęłam swoje malibu i dokładnie obejrzałam - nic mu nie jest
Oczywiście, że smakuje inaczej niż oryginalne, co nie znaczy, że jest gorsze
No i mam nadzieję, że Natalii przejdzie
Stary 2012-01-02, 12:10   #3630
Gucia0987
Zakorzenienie

Śliweńko usuń spację

A co do odkurzacza, to mój mąż pracuje też w tej branży już kilka lat, ma pojęcie i sam stwierdził, że kupujemy. Ja jestem jak na razie zachwycona
Zobaczymy jak się będzie sprawował

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości