Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 11:40   #2011
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

a ja zaczynam się martwić, czy ten kaszel nie jest oskrzelowy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:42   #2012
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a ja zaczynam się martwić, czy ten kaszel nie jest oskrzelowy
Karolinka no musi Cie lekarz osluchac...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:43   #2013
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
wspolczuje sytuacji z zebem
trzymam kciuki za usg 3d a na jutrzejsza wizytke juz nas jest 5
emigra, konia, Nikii ja i Ty
No dużo Nas jutro ma wizyty nawet więc jutro

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja jak mialam wizyty na popoludnie to pol dnia chodzilam zestresowana teraz rano, rach ciach i spokoj
Ja tam się raczej nie stresuje. Bo rano zajęcie zawsze jakieś mam , a to na obiad się coś szykuje, albo ciut posprząta. A jak mam popołudniu to TŻ zawsze może ze mną jechać, bo rano to jest w pracy.
Stary 2012-01-02, 11:44   #2014
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinka no musi Cie lekarz osluchac...
wiem. ale teraz muszę czekać od wieczora.
jakbym miała stetoskop to sama bym się osłuchała ale jest u mamy a do mamy nie chce mi się iść (mam lenia, że hej!).

Ewelinka chyba trenuje szpagat. Kopie mnie pod żołądkiem i z prawego boku.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-02, 11:44   #2015
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja już dzisiaj w pracy Antoś w przedszkolu, a Ania w brzuchu tak skacze że szok

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam trochę inne podejście do pomocy ze strony rodziców.
Pewnie się zdenerwujecie na mnie ale mnie by do głowy nie przyszło oczekiwać czegokolwiek od rodziców. W końcu zrobili dla mnie już tak wiele. Wychowali, wyżywili, ubrali, wykształcili. Wyprowadziłam się z domu i to JA będę miała dziecko, a nie oni. To była moja dorosła decyzja i nie wyobrażam sobie jakbym mogła oczekiwać od nich że będą się dokładać do mojego dorosłego życia np.kupując wyprawkę lub jej część. Jeśli chcą pomóc to cudownie ale to jest ich decyzja i dobra wola. A jeśli nie chcą lub nie mogą to też nie widzę problemu w końcu to ich pieniądze i mają prawo wydawać je na siebie jeśli takie mają życzenie.

Ale to moje zdanie oczywiście i wiem że sytuacje w domach bywają różne i to nie jest tak że ja kogoś personalnie krytykuję. Naprawdę nie bo mało wiem o Waszych sytuacjach domowych więc potraktujcie to jako takie generalne dywagacje...
ja tak skromnie się pod tym podpiszę. Natomiast od teściówotrzymałam pomoc, że pilnowali mi Antka od stycznia 2009 do sierpnia 2011 a moi rodzice za każdym razem dają coś Antkowi typu czekoladki jakieś bluzeczki itp i pamiętają o jego imieninach i urodzinach i jak potrzebuję ich pomocy np w przypilnowaniu Antka wieczorem albo w weekend to mogę na nich liczyć. Niczego więcej nie oczekuję.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:49   #2016
tynka88
Zadomowienie

co myślicie o niemowlaku na basenie? tzn zeby od wczesnych miesiecy tj 4-5 zabierac dzidzie na basen?

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:50   #2017
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
co myślicie o niemowlaku na basenie? tzn zeby od wczesnych miesiecy tj 4-5 zabierac dzidzie na basen?
Stary 2012-01-02, 11:52   #2018
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem za

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-02, 11:55   #2019
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia umowilam sie na jutro do lekarza ogolnego zeby dal mi skierowanie do ortopedy. Bo ja rzeczywiscie teraz dopiero zdalam sobie sprawe, ze mam ten bol o ktorym pisalas i dzis tez mimo iz nic takiego nie robilam, bola mnie pachwiny i wewnetrzne strony ud.
Ja wczesniej myslalam, ze to moze jest od tego, ze mniej chodze i takie zakwasy mam w miesniach tam wlasnie i jak tak pomysle to ja juz mam dobrych pare m-cy ten bol. W srode powiem tez o tym mojemu ginowi.
Byc moze okaze sie, ze to normalne, ortopeda przebada i stwierdzi, ze dam rade, ale ja sie boje czy mi sie tam nic nie stanie nie wyobrazam sobie byc unieruchomiona po porodzie Czy ortopeda bedzie w stanie zupelnie ocenic to czy moge rodzic sn?
No właśnie jest to dość trudne, bo to usg dość słabo wychodzi. Pewnie oceniają to na podstawie stopnia bólu jaki temu towarzyszy.Ciężko to stwierdzić.Mi ortopeda papier dał, ginów dwóch w szpitalu stwierdziło,że dam radę, a że chciałam sn to się zdecydowałam. Jak tak teraz myślę jak ten ordynator do tego podszedł ( a to bardzo dobry lekarz ) to chyba to są bardzo rzadkie przypadki ,żeby się to spojenie rozchodziło przy porodzie.Pewnie też zależy jakie duże dziecko przewidują.
Mi teraz doszła jeszcze sprawa z tą kością ogonową , paciorkowcem w wywiadzie,więc to spojenie stało się sprawą drugorzędną przy porodzie.Będzie miał niezły pogadankę gin ze mną we środę.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:55   #2020
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie ja tez od dluzszego czasu nie moge sobie dac rady z zalozeniem butow....jak byly polbuty to bylo latwiej a teraz przy kozakach zeby zasunac to przy podniesieniu nogi bola mnie wewnetrzne strony ud i pachwiny i jest problem taki ze nawet meza czesto prosze o zalozenie i zasuniecie butow.
;-)no pora roku nie sprzyja samodzielnemu ubieraniu. Moj TZ sie smieje,ze zacznie mi zakladac buty zanim wyjdzie z pracy,zebym sie potem nie meczyla. Nauczylam sie kiedys zakladac na stojaca(stojac na jednej nodze) ,ale nijak to juz nie czas na to. Pokracznie wykrzywiam sie jakos pod kątem i opieram zadek o sciane

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
W ogóle od kilku dni mam coś takiego, że jak troszkę pochodzę to ciągnie mnie tak po bokach brzucha jakby mięśnie bolały czy coś takiego nie wiem jak to nazwać,ale przyjemne to nie jest i nie wiem czy to normalne ??
Jak tak dalej będzie to chyba na najbliższej wizycie poproszę o zwolnienie bo w pracy 8 godzin tak nie wytrzymam [
oo to tez mam niestety, w ogole takie uczucie jakby sie mialo zakwasy. Jak za duzo chodze to czuje ten dyskomfort,jakby mi skory brakowalo
Zwolnienie....delektuje sie tym wlasnie od tygodnia i czuje taka ulge psychiczna,ze niczym sie juz nie musze stresowac,za chwile nie zadzwoni Szef z jakims absurdalnym zadaniem

Aguśkaa83 ale przyznaj ,ze jak juz puscila zlosc za te nieporadnosc to usmiechnelas sie w duchu?
W sumie to musimy sie przyzwyczaic,ze z przodu cos tam jeszcze wystaje ...ja ostatnio prawie weszlam brzuchem do talerza

MegMakeUp.
ja polecam Scrable, super gra..(pod warunkiem,ze wygrywam. Przymierzam sie do zakupu Monopolu i Chinczyka(mam do tego slabosc z dziecinstwa)

Dołączam do grona jutrzejszych USG, godzina 19:00 ciekawe co tam Synus pokaze Mam nadzieje,ze nie wypnie sie pupa i pokaze buzie.

Dziewczyny,ktore chodza/zamierzaja chodzic na szkole rodzenia. Czy musialyscie miec jakies zaswiadczenie od lekarza,ze mozecie chodzic?
Idziemy w czw.na zajecia i Pani kazala przyniesc taki świstek....tyle,ze lekarz nie chce mi tego wypisac,bo skoro mam L4...to powiedzial,ze te dwa dokumenty sie wykluczaja( no i to jest dla mnie logiczne). Zastanawiam sie jednak jak to bedzie jak sie pojawie bez swistka chyba musze przyrznac glupa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:06   #2021
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
;-)no pora roku nie sprzyja samodzielnemu ubieraniu. Moj TZ sie smieje,ze zacznie mi zakladac buty zanim wyjdzie z pracy,zebym sie potem nie meczyla. Nauczylam sie kiedys zakladac na stojaca(stojac na jednej nodze) ,ale nijak to juz nie czas na to. Pokracznie wykrzywiam sie jakos pod kątem i opieram zadek o sciane

Dołączam do grona jutrzejszych USG, godzina 19:00 ciekawe co tam Synus pokaze Mam nadzieje,ze nie wypnie sie pupa i pokaze buzie.
uśmiałam się czytając to bo wyobraziłam siebie zakładającą buty. Dla mnie to jest ciężko , ale w sumie osobie z boku musi to nieźle wyglądać te wygibasy aby tylko buty założyć. Dlatego dziś wyciągam TŻ do sklepu może uda mi się kupić buty które łatwiej się zakłada.

Witaj wśród grona wizytujących jutro się
Stary 2012-01-02, 12:09   #2022
karolca
Zakorzenienie

a mi dziś coś niedobrze jest :/
rano już sobie pogadałam z porcelaną... ale drugi raz nie chcę!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-02, 12:09   #2023
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No właśnie jest to dość trudne, bo to usg dość słabo wychodzi. Pewnie oceniają to na podstawie stopnia bólu jaki temu towarzyszy.Ciężko to stwierdzić.Mi ortopeda papier dał, ginów dwóch w szpitalu stwierdziło,że dam radę, a że chciałam sn to się zdecydowałam. Jak tak teraz myślę jak ten ordynator do tego podszedł ( a to bardzo dobry lekarz ) to chyba to są bardzo rzadkie przypadki ,żeby się to spojenie rozchodziło przy porodzie.Pewnie też zależy jakie duże dziecko przewidują.
Mi teraz doszła jeszcze sprawa z tą kością ogonową , paciorkowcem w wywiadzie,więc to spojenie stało się sprawą drugorzędną przy porodzie.Będzie miał niezły pogadankę gin ze mną we środę.
Czyli w koncu bedziesz rodzila przez cc ale przede wszystkim z powodu paciorkowca w wywiadzie tak?
Cholerka, czytam teraz ciagle na ten temat tego spojenia no i naprawde zaczynam sie bac...mam nadzieje, ze moj lekarz cos zaradzi, jest madrym czlowiekiem i licze ze bedzie wiedzial co robic.
Zobaczymy co powie.

Mravka no pozniej to juz sie smieje z tego, a najsmieszniej jest jak sie wspomina pewne rzeczy jak juz sie jest dlugo po porodzie.
SZYMONEK

Stary 2012-01-02, 12:15   #2024
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
ja polecam Scrable, super gra..(pod warunkiem,ze wygrywam. Przymierzam sie do zakupu Monopolu i Chinczyka(mam do tego slabosc z dziecinstwa)
Ja planuje zakup Scrable.U mnie w domu zawsze gralo sie w planszowki,w karty,ukladalo puzzle.Teraz w wiekszosci gramy w to co z corka mozna,ale ona coraz starsza(8,5 lat),wiec juz jest sporo do wyboru.Najczesciej chinczyk,warcaby,farma,zg adnij kto to,mlynek,wczesniej byl dzieciecy monopol,teraz juz zwykly.Z gier karcianych ostatnio najczesciej macao.Musze core nauczyc tysiaca.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-01-02 o 12:16
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:18   #2025
aalegna
Wtajemniczenie

a mnie od wczoraj jakiś taki strach trzyma że nie rozpoznam że to już czas żeby jechać do szpitala, jestem już w 31 tc i się "obudziłam" że może warto by jednak chodzić do szkoły rodzenia, jest sens jak myślicie czy już za późno??? dzwoniłam do jednej szkoły i mi pani powiedziała że całych zajęć już nie uda mi się zrobić ale moge zacząć chodzić jak chce i tyle ile dam rade tyle skończę, teraz mam rebus czy iść
Stary 2012-01-02, 12:20   #2026
MoniaHan
Wtajemniczenie

MegMakeUp my gralismy swego czasu w scrable...ale we trojke..moj Tz, ona i ja., jak wyjechala to zagralismy we dwoje..i to juz nie to samo. w karty tez gralismy, ale tez we trojke, we dwoje tez to nie bylo to samo.

zdjelam juz dekoracje swiateczne.

a pies zaczepia moj brzuch...przez przypadek nosem zahacza o brzuchol i jak sie juz zorientuje to wtedy nosem stuka do Hanki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:21   #2027
emigra
Zakorzenienie

Zariah, ja tez mam takie podejscie do pomocy rodziny jak i Ty uwazam, ze decydujac sie na dziecko powinnismy byc swiadomi, czy uda nam sie je utrzymac i poniesc wszystkie koszty zwiazane z pojawieniem sie malenstwa na swiecie. My z mezem bylismy przygotowani, ze sami wszystko kupimy, tymczasem tesciowa nas zaskoczyla i dala na wozek. Moja mama chciala od samego poczatku kupic nam cala wyprawke (a jak o to walczyla, o matko ) ale jej nie pozwolilam, bo wiem ze ma problemy finanswe i nie chce zeby miala jeszcze wieksze. Teraz upiera sie ze kupi posciele dla malej i cos tam jeszcze, powiedzialam jej ze jak ma ochote i kase to niech kupi, ale niech nie czuje sie w obowiazku do tego. Mysle, ze obrazanie sie na kogos bo nie dal czegos dla dziecka, choc ma i moglby jest niedojrzalym zachowaniem Z reszta wiele osob dopiero jak dziecko sie urodzi pokazuje swoja chojnosc, dajac cos w prezencie dla maluszka, a w czasie ciazy sie nie odzywaja o tym nawet, bo wielu ludzi ma takie przeswiadczenie ze nienarodzonemu dziecku sie nie sprawia prezentow i wola poczekac az sie urodzi. Nie mozemy wymagac od nikogo innego ze bedzie fundowal cos naszemu dziecku ''bo wypada, bo ma, bo moglby'' ... to nasze dziecko i nasz ''problem finansowy'' ze tak to brzydko ujme
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:22   #2028
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja planuje zakup Scrable.U mnie w domu zawsze gralo sie w planszowki,w karty,ukladalo puzzle.Teraz w wiekszosci gramy w to co z corka mozna,ale ona coraz starsza(8,5 lat),wiec juz jest sporo do wyboru.Najczesciej chinczyk,warcaby,farma,zg adnij kto to,mlynek,wczesniej byl dzieciecy monopol,teraz juz zwykly.Z gier karcianych ostatnio najczesciej macao.Musze core nauczyc tysiaca.
Ja już nie mogę się doczekać kiedy z moim Małym będę sobie mogła poukładać puzzle lub pograć w jakąś grę. Uwielbiam to
Stary 2012-01-02, 12:22   #2029
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w koncu bedziesz rodzila przez cc ale przede wszystkim z powodu paciorkowca w wywiadzie tak?
Cholerka, czytam teraz ciagle na ten temat tego spojenia no i naprawde zaczynam sie bac...mam nadzieje, ze moj lekarz cos zaradzi, jest madrym czlowiekiem i licze ze bedzie wiedzial co robic.
Zobaczymy co powie.

Mravka no pozniej to juz sie smieje z tego, a najsmieszniej jest jak sie wspomina pewne rzeczy jak juz sie jest dlugo po porodzie.

Przez paciorka też, ale głównie przez tą kość ogonową co to ją zagiętą nie tak , bo Mała nie przejdzie , do tego to spojenie i ten paciorkowiec i wychodzi ,że cc będzie lepsze .Mi się wydaje , tak sobie myślę,że jak coś tam się dzieje faktycznie takiego na serio złego to byśmy nie wstaly i nie chodziły.
Stary 2012-01-02, 12:23   #2030
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
pamietam jak dziadek gral ze mna w ''wojne'' jak bylam dzieckiem,zbyt na myslenie to gra nie byla, ale im bardziej gry dajace do myslenia tym lepiej

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:25   #2031
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a mnie od wczoraj jakiś taki strach trzyma że nie rozpoznam że to już czas żeby jechać do szpitala, jestem już w 31 tc i się "obudziłam" że może warto by jednak chodzić do szkoły rodzenia, jest sens jak myślicie czy już za późno??? dzwoniłam do jednej szkoły i mi pani powiedziała że całych zajęć już nie uda mi się zrobić ale moge zacząć chodzić jak chce i tyle ile dam rade tyle skończę, teraz mam rebus czy iść
Ja tez jestem w 31 tc i tez mam podobne obawy moze nie ze nie rozpoznam, ale calej tej afery dookola czy maz zdazy, jesli bedzie w pracy, jak sie wszystko potoczy... Ja sie samego porodu nie boje, bo wiem ze musze to przezyc, obojetnie jaki to bedzie bol ale boje sie jakis komplikacji, albo ze z malutka cos nie tak bedzie. Od wczoraj boje sie ze za wczesnie urodze Moja znajomy urodzila w 35 tc bo corka owinela sie pepowina i tak mocno kopala ze przebila pecherz plodowy. A moja mala od wczoraj tak kopie przy wyjsciu ze boje sie ze tez go przebije

Co do szkoly rodzenia, to mozesz przejsc sie na kilka spotkan ja sie nie wybieram, sama nie wiem dlaczego I tak polozne podczas porodu beda instruowac co i jak wiec jakos sie nie przejmuje, a po porodzie do pomocy bede miala mame i polozna, wiec naucze sie obchodzic z malenstwem
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-02, 12:34   #2032
agnes99
Zakorzenienie

mravka ja dostałam taki świstek (wszakże moja pani doktor prawie mi go in blanco dała, bo tam tylko wpisała w rozpoznaniu ciąża 28 tydzień, a we wskazaniach brak przeciwskazań do szkoły rodzenia) a resztę, tzn. wszystkie moje dane sama wypełniłam, bo czasu nie było
ale może to i lepiej, bo jakby ona to swoim charakterem pisma wypisała, to mym musiała wszystko w szpitalu jeszcze raz podawać

mi sie wydanie, że w tym zaswiadczeniu chodzi o to własnie, ze nie ma przeciwskazań do chodzenia do szkoły rodzenia i wykonywania np. ćwiczeń na zajęciach

Cytat:

ja właśnie dzisiaj zaczełam 31 tydzień i dopiero w środe mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, które mają sie skończyć na początku lutego i osoba, z która w szpitalu rozmawiam w październiku, to powiedziała, ze własnie w styczniu mam chodzic na zajęcia, żeby mi informacje i nauki do porodu nie pouciekały

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2012-01-02 o 12:47
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:35   #2033
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a mi dziś coś niedobrze jest :/
rano już sobie pogadałam z porcelaną... ale drugi raz nie chcę!
ja też dzisiaj gadałam rano z porcelaną, a wczoraj mi cały dzień było niedobrze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:36   #2034
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja właśnie dzisiaj zaczełam 31 tydzień i dopiero w środe mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, które mają sie skończyć na początku lutego i osoba, z która w szpitalu rozmawiam w październiku, to powiedziała, ze własnie w styczniu mam chodzic na zajęcia, żeby mi informacje i nauki do porodu nie pouciekały
wydaje m isie ze to zalezy od rozlozenia zajec bo u mnie jak sie dowiadywalam to zajecia zaczynaja sie teraz na poczatku stycznia (jutro chyba) a koncza na koniec lutego - spotkania sa raz w tygodniu na 2 h
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-02, 12:43   #2035
ivonka7
Rozeznanie

Dzień dobry! Ja dzisiaj z rana byłam w diagnostyce, oddałam siuśki i krew -pani powiedziała że widzi po mojej żyle że jest "często używana" i że będziemy musiały poszukać innej żeby się zrosty nie porobiły - któraś z was ma wiadomości na ten temat-jak to z żyłkami bywa?
Faktycznie w szpitalu żyły były mocno eksploatowane fee...

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio taką sytuację i m.in. dlatego zmieniałam lekarza,ale przy okazji dowiedziałam się,że w ogólnie,a w ciąży tym bardziej nie ma takiej możliwości, że ktoś Tobie odmawia przyjęcia Ciebie do lekarza - jeżeli taka sytuacja się zdarza najlepiej prosić o to,aby dali Tobie na piśmie,że Ciebie nie przyjmą i od razu okazuje się,że jednak ktoś może Ciebie przyjąć.

Właśnie dzisiaj w czasie kiedy się uczyłam doszłam do wniosku,że powinnam do domu kupić dla siebie i dla TŻ jakąś grę planszową ... nie wiem może scrable,albo coś takiego ?? Macie coś podobnego ? Teraz wieczory takie długie i czasem fajnie by było spędzić wieczór jakoś inaczej niż przy filmie... nie wiem jakoś tak mnie naszło.
Dobrze wiedzieć o tym przyjęciu do lekarza, a nie wiecie przypadkiem jaka sytuacja jest w przypadku lek. specjalistów?
Czeka mnie wizyta u hematologa, wiadomo że lekarzy jest mało i są oblegani (zwykle osobami starszymi). Dzwoniłam do rejestracji i moge podejść i "pytać lekarza czy przyjmie". Sama nie wiem co będzie, nie uśmiecha mi się czekać kilka godzin -a tyle siedziałam jak chodziłam na konsultacje przed ciążą :/

Odnośnie gier planszowych to my również zapałaliśmy taką chęcią ostatnio, gramy czasem w karty - bo mąż jest dobrze wyszkolony, kupujemy w tym tygodniu monopoly albo eurobiznes -jeszcze zobaczymy i pewnie w najbliższym czasie scrabble.
Uznaliśmy że takie spędzanie czasu ze sobą zbliża dużo bardziej niż oglądanie filmu OBOK siebie, grając i rozmawiając ze SOBĄ jest o wiele lepiej dla związku

Cytat:
Jesteśmy entuzjastami niemowlaczków na basenie, są rewelacyjne filmiki o tym jak takie maluchy naturalnie pływają pod wodą. Jak tylkko w Krakowie znajdziemy bezpieczny sanitarnie basen to będziemy uczęszczać razem z maluszkiem
Jak to oglądam to już tak chce... http://www.youtube.com/watch?v=L7NFw...eature=related
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:52   #2036
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje m isie ze to zalezy od rozlozenia zajec bo u mnie jak sie dowiadywalam to zajecia zaczynaja sie teraz na poczatku stycznia (jutro chyba) a koncza na koniec lutego - spotkania sa raz w tygodniu na 2 h
qurcze to strasznie jest to rozciągniete w czasie
u mnie spotkania są 2 x w tyg. (ja sobie wybrałam wtorki i środy, bo mi zależało, żeby chodzic na najpóźniejszą z możliwych godzinę, żeby sie przez zakorkowaną niemiłosiernie Warszawę przebić)
zaczynaja sie w tym tygodniu, a kończą w pierwszym tyg. lutego
Stary 2012-01-02, 12:56   #2037
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Dzięki za info odnośnie "wietrzenia" krocza to już wiem jakieś konkrety ;D

Ktoś pytał jak to jest z lekarzami specjalistami (przepraszam,ale zapomniałam nicku). O ile wiem to ze specjalistami już tak nie jest kolorowo. To co pisałam dla Karolci dotyczyło lekarzy pierwszego kontaktu czy też rodzinnych - u mnie to jedno i to samo

Jeżeli chodzi o gry to myślałam też o tych drewnianych klockach jenga - takie niby bardziej zręcznościowe bo scrable na pobudzenie szarych komórek ;D więc pewnie kupię to i to w ramach małej niespodzianki.

A jeżeli chodzi o niemowlaki na basenie jestem jak najbardziej na tak ;D Czytałam gdzieś, że dobrze by było aby na początku były to specjalne baseny przeznaczone dla maluchów ... (jest tam mniej chlorowana woda czy jakoś tak).
Co do szkoły rodzenia. Ja, bardzo chciałabym chodzić bo czym bliżej porodu tym więcej zdaje mi się,że nie wiem i chciałabym mieć do kogo pójść i po prostu zapytać. Niestety w mojej miejscowości już nie ma szkoły rodzenia,a nie uśmiecha mi się dojeżdzać godzinę do sąsiedniej miejscowości tym bardziej,że musiałabym gnać po pracy prosto z tego co się orientowałam ;/

Co do mojego dziwnego bólu brzucha to patrzę,że mam to coraz częściej i coraz bardziej mi przeszkadza,a gratis mam od kilku dni zgagę dosłownie po wszystkim nawet po wodzie mineralnej o ile bóle brzucha nie są męczące, o tyle zgaga mnie dobija ...

Jeżeli chodzi o dzieciaczki na basenie to jestem jak najbardziej na tak.
Czytałam gdzieś (nie chcę tu przekręcić więc jakby co to niech mnie ktoś poprawi),że na początku dobrze jest korzystac z tych basenów przeznacoznych dla dzieci bo jest tam mniej chlorowana woda czy jakoś tak.
Mam nadzieję,że mi też się uda z synkiem chodzić

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:00
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:57   #2038
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj gadałam rano z porcelaną, a wczoraj mi cały dzień było niedobrze
to proszę przybić piątkę, bo ja już dzisiaj dwa razy do muszli przemawiałam
Stary 2012-01-02, 13:02   #2039
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez jestem w 31 tc i tez mam podobne obawy moze nie ze nie rozpoznam, ale calej tej afery dookola czy maz zdazy, jesli bedzie w pracy, jak sie wszystko potoczy... Ja sie samego porodu nie boje, bo wiem ze musze to przezyc, obojetnie jaki to bedzie bol ale boje sie jakis komplikacji, albo ze z malutka cos nie tak bedzie. Od wczoraj boje sie ze za wczesnie urodze Moja znajomy urodzila w 35 tc bo corka owinela sie pepowina i tak mocno kopala ze przebila pecherz plodowy. A moja mala od wczoraj tak kopie przy wyjsciu ze boje sie ze tez go przebije
Dokładnie wczesnego porodu też się boje, bo jakoś te 2 tyg przed terminem to wiadomo że człowiek może się spodziewać ale z twoją znajomą to mnie ciut przeraziłaś mój mały dziś kopie jak szalony brrr aż mnie ciarki przeszły że może być coś nie tak. Ehhh zawsze jakiś problem jak nasze dzieci są spokojne to się martwimy i boimy i jak za bardzo ruchliwe to też może być oznaką czegoś złego ehssss

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
O no to ja się dziś przejdę, bo u nas są w poniedziałki o godz 18.00 Dzwoniłam do męża i ten paskud nie chce iść ze mną, stwierdził że co on tam będzie robił ehss a ty z tż się wybierasz czy sama?
Stary 2012-01-02, 13:05   #2040
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny ktore jeszcze wymiotujecie, bardzo Wam wspolczuje, jestescie cudowne ze dajecie rade, mnie meczylo do 5 m-ca, uwazam, ze bardzo dlugo, ale nie wyobrazam sobie jeszcze teraz....

ivonka w zylach robia sie zrosty jesli czesto sie je kluje, powinno sie dac zylce czesto "uzywanej" odpoczac, w koncu po to mamy tyle zylek, zeby bylo gdzie kluc Zrosty to sa takie zgrubienia i tam gdzie jest zrost nie da sie wbic igly a nawet nie powinno.

Cytat:
ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w poprzedniej ciazy z powodu szyjki i rozpoznalam porod Takze mysle, ze bedziesz wiedziala kiedy to
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Przez paciorka też, ale głównie przez tą kość ogonową co to ją zagiętą nie tak , bo Mała nie przejdzie , do tego to spojenie i ten paciorkowiec i wychodzi ,że cc będzie lepsze .Mi się wydaje , tak sobie myślę,że jak coś tam się dzieje faktycznie takiego na serio złego to byśmy nie wstaly i nie chodziły.
Aha czyli ta kosc ogonowa przewaza.
Oczywiscie ze w Twoim przypadku cc jest konieczne.
Oj coraz bardziej mysle, ze ciaza mi nie sluzy
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości