|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
a ja zaczynam się martwić, czy ten kaszel nie jest oskrzelowy
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinka no musi Cie lekarz osluchac...
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jutro ![]() Ja tam się raczej nie stresuje. Bo rano zajęcie zawsze jakieś mam , a to na obiad się coś szykuje, albo ciut posprząta. A jak mam popołudniu to TŻ zawsze może ze mną jechać, bo rano to jest w pracy. |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
wiem. ale teraz muszę czekać od wieczora.
jakbym miała stetoskop to sama bym się osłuchała ale jest u mamy a do mamy nie chce mi się iść (mam lenia, że hej!).Ewelinka chyba trenuje szpagat. Kopie mnie pod żołądkiem i z prawego boku.
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już dzisiaj w pracy Antoś w przedszkolu, a Ania w brzuchu tak skacze że szok![]() Cytat:
ja tak skromnie się pod tym podpiszę. Natomiast od teściówotrzymałam pomoc, że pilnowali mi Antka od stycznia 2009 do sierpnia 2011 a moi rodzice za każdym razem dają coś Antkowi typu czekoladki jakieś bluzeczki itp i pamiętają o jego imieninach i urodzinach i jak potrzebuję ich pomocy np w przypilnowaniu Antka wieczorem albo w weekend to mogę na nich liczyć. Niczego więcej nie oczekuję.
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
co myślicie o niemowlaku na basenie?
tzn zeby od wczesnych miesiecy tj 4-5 zabierac dzidzie na basen?
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi teraz doszła jeszcze sprawa z tą kością ogonową , paciorkowcem w wywiadzie,więc to spojenie stało się sprawą drugorzędną przy porodzie.Będzie miał niezły pogadankę gin ze mną we środę. |
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zwolnienie....delektuje sie tym wlasnie od tygodnia i czuje taka ulge psychiczna,ze niczym sie juz nie musze stresowac,za chwile nie zadzwoni Szef z jakims absurdalnym zadaniem ![]() Aguśkaa83 ale przyznaj ,ze jak juz puscila zlosc za te nieporadnosc to usmiechnelas sie w duchu? ![]() W sumie to musimy sie przyzwyczaic,ze z przodu cos tam jeszcze wystaje ...ja ostatnio prawie weszlam brzuchem do talerza![]() MegMakeUp. ja polecam Scrable, super gra..(pod warunkiem,ze wygrywam . Przymierzam sie do zakupu Monopolu i Chinczyka(mam do tego slabosc z dziecinstwa)Dołączam do grona jutrzejszych USG, godzina 19:00 ciekawe co tam Synus pokaze Mam nadzieje,ze nie wypnie sie pupa i pokaze buzie.Dziewczyny,ktore chodza/zamierzaja chodzic na szkole rodzenia. Czy musialyscie miec jakies zaswiadczenie od lekarza,ze mozecie chodzic? Idziemy w czw.na zajecia i Pani kazala przyniesc taki świstek....tyle,ze lekarz nie chce mi tego wypisac,bo skoro mam L4...to powiedzial,ze te dwa dokumenty sie wykluczaja( no i to jest dla mnie logiczne). Zastanawiam sie jednak jak to bedzie jak sie pojawie bez swistka chyba musze przyrznac glupa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj wśród grona wizytujących jutro się
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
a mi dziś coś niedobrze jest :/
rano już sobie pogadałam z porcelaną... ale drugi raz nie chcę!
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholerka, czytam teraz ciagle na ten temat tego spojenia no i naprawde zaczynam sie bac...mam nadzieje, ze moj lekarz cos zaradzi, jest madrym czlowiekiem i licze ze bedzie wiedzial co robic. Zobaczymy co powie. ![]() Mravka no pozniej to juz sie smieje z tego, a najsmieszniej jest jak sie wspomina pewne rzeczy jak juz sie jest dlugo po porodzie.
|
|
#2024 |
|
Gang Iren
|
Ja planuje zakup Scrable.U mnie w domu zawsze gralo sie w planszowki,w karty,ukladalo puzzle.Teraz w wiekszosci gramy w to co z corka mozna,ale ona coraz starsza(8,5 lat),wiec juz jest sporo do wyboru.Najczesciej chinczyk,warcaby,farma,zg adnij kto to,mlynek,wczesniej byl dzieciecy monopol,teraz juz zwykly.Z gier karcianych ostatnio najczesciej macao.Musze core nauczyc tysiaca.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-02 o 12:16 |
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie od wczoraj jakiś taki strach trzyma że nie rozpoznam że to już czas żeby jechać do szpitala, jestem już w 31 tc i się "obudziłam" że może warto by jednak chodzić do szkoły rodzenia, jest sens jak myślicie
czy już za późno??? dzwoniłam do jednej szkoły i mi pani powiedziała że całych zajęć już nie uda mi się zrobić ale moge zacząć chodzić jak chce i tyle ile dam rade tyle skończę, teraz mam rebus czy iść
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
MegMakeUp my gralismy swego czasu w scrable...ale we trojke..moj Tz, ona i ja., jak wyjechala to zagralismy we dwoje..i to juz nie to samo. w karty tez gralismy, ale tez we trojke, we dwoje tez to nie bylo to samo.
zdjelam juz dekoracje swiateczne. a pies zaczepia moj brzuch...przez przypadek nosem zahacza o brzuchol i jak sie juz zorientuje to wtedy nosem stuka do Hanki
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, ja tez mam takie podejscie do pomocy rodziny jak i Ty
uwazam, ze decydujac sie na dziecko powinnismy byc swiadomi, czy uda nam sie je utrzymac i poniesc wszystkie koszty zwiazane z pojawieniem sie malenstwa na swiecie. My z mezem bylismy przygotowani, ze sami wszystko kupimy, tymczasem tesciowa nas zaskoczyla i dala na wozek. Moja mama chciala od samego poczatku kupic nam cala wyprawke (a jak o to walczyla, o matko ) ale jej nie pozwolilam, bo wiem ze ma problemy finanswe i nie chce zeby miala jeszcze wieksze. Teraz upiera sie ze kupi posciele dla malej i cos tam jeszcze, powiedzialam jej ze jak ma ochote i kase to niech kupi, ale niech nie czuje sie w obowiazku do tego. Mysle, ze obrazanie sie na kogos bo nie dal czegos dla dziecka, choc ma i moglby jest niedojrzalym zachowaniem Z reszta wiele osob dopiero jak dziecko sie urodzi pokazuje swoja chojnosc, dajac cos w prezencie dla maluszka, a w czasie ciazy sie nie odzywaja o tym nawet, bo wielu ludzi ma takie przeswiadczenie ze nienarodzonemu dziecku sie nie sprawia prezentow i wola poczekac az sie urodzi. Nie mozemy wymagac od nikogo innego ze bedzie fundowal cos naszemu dziecku ''bo wypada, bo ma, bo moglby'' ... to nasze dziecko i nasz ''problem finansowy'' ze tak to brzydko ujme
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez paciorka też, ale głównie przez tą kość ogonową co to ją zagiętą nie tak , bo Mała nie przejdzie , do tego to spojenie i ten paciorkowiec i wychodzi ,że cc będzie lepsze .Mi się wydaje , tak sobie myślę,że jak coś tam się dzieje faktycznie takiego na serio złego to byśmy nie wstaly i nie chodziły.
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale im bardziej gry dajace do myslenia tym lepiej |
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie ze nie rozpoznam, ale calej tej afery dookola czy maz zdazy, jesli bedzie w pracy, jak sie wszystko potoczy... Ja sie samego porodu nie boje, bo wiem ze musze to przezyc, obojetnie jaki to bedzie bol ale boje sie jakis komplikacji, albo ze z malutka cos nie tak bedzie. Od wczoraj boje sie ze za wczesnie urodze Moja znajomy urodzila w 35 tc bo corka owinela sie pepowina i tak mocno kopala ze przebila pecherz plodowy. A moja mala od wczoraj tak kopie przy wyjsciu ze boje sie ze tez go przebije Co do szkoly rodzenia, to mozesz przejsc sie na kilka spotkan ja sie nie wybieram, sama nie wiem dlaczego I tak polozne podczas porodu beda instruowac co i jak wiec jakos sie nie przejmuje, a po porodzie do pomocy bede miala mame i polozna, wiec naucze sie obchodzic z malenstwem
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
mravka ja dostałam taki świstek (wszakże moja pani doktor prawie mi go in blanco dała, bo tam tylko wpisała w rozpoznaniu ciąża 28 tydzień, a we wskazaniach brak przeciwskazań do szkoły rodzenia) a resztę, tzn. wszystkie moje dane sama wypełniłam, bo czasu nie było
ale może to i lepiej, bo jakby ona to swoim charakterem pisma wypisała, to mym musiała wszystko w szpitalu jeszcze raz podawać ![]() mi sie wydanie, że w tym zaswiadczeniu chodzi o to własnie, ze nie ma przeciwskazań do chodzenia do szkoły rodzenia i wykonywania np. ćwiczeń na zajęciach Cytat:
ja właśnie dzisiaj zaczełam 31 tydzień i dopiero w środe mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, które mają sie skończyć na początku lutego i osoba, z która w szpitalu rozmawiam w październiku, to powiedziała, ze własnie w styczniu mam chodzic na zajęcia, żeby mi informacje i nauki do porodu nie pouciekały Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-02 o 12:47 |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie jak sie dowiadywalam to zajecia zaczynaja sie teraz na poczatku stycznia (jutro chyba) a koncza na koniec lutego - spotkania sa raz w tygodniu na 2 h
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja dzisiaj z rana byłam w diagnostyce, oddałam siuśki i krew -pani powiedziała że widzi po mojej żyle że jest "często używana" i że będziemy musiały poszukać innej żeby się zrosty nie porobiły - któraś z was ma wiadomości na ten temat-jak to z żyłkami bywa?Faktycznie w szpitalu żyły były mocno eksploatowane fee...Cytat:
Czeka mnie wizyta u hematologa, wiadomo że lekarzy jest mało i są oblegani (zwykle osobami starszymi). Dzwoniłam do rejestracji i moge podejść i "pytać lekarza czy przyjmie". Sama nie wiem co będzie, nie uśmiecha mi się czekać kilka godzin -a tyle siedziałam jak chodziłam na konsultacje przed ciążą :/ Odnośnie gier planszowych to my również zapałaliśmy taką chęcią ostatnio, gramy czasem w karty - bo mąż jest dobrze wyszkolony, kupujemy w tym tygodniu monopoly albo eurobiznes -jeszcze zobaczymy i pewnie w najbliższym czasie scrabble. Uznaliśmy że takie spędzanie czasu ze sobą zbliża dużo bardziej niż oglądanie filmu OBOK siebie, grając i rozmawiając ze SOBĄ jest o wiele lepiej dla związku ![]() Cytat:
![]() Jak to oglądam to już tak chce... http://www.youtube.com/watch?v=L7NFw...eature=related |
||
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie spotkania są 2 x w tyg. (ja sobie wybrałam wtorki i środy, bo mi zależało, żeby chodzic na najpóźniejszą z możliwych godzinę, żeby sie przez zakorkowaną niemiłosiernie Warszawę przebić) zaczynaja sie w tym tygodniu, a kończą w pierwszym tyg. lutego |
|
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za info odnośnie "wietrzenia" krocza
to już wiem jakieś konkrety ;DKtoś pytał jak to jest z lekarzami specjalistami (przepraszam,ale zapomniałam nicku). O ile wiem to ze specjalistami już tak nie jest kolorowo. To co pisałam dla Karolci dotyczyło lekarzy pierwszego kontaktu czy też rodzinnych - u mnie to jedno i to samo ![]() Jeżeli chodzi o gry to myślałam też o tych drewnianych klockach jenga - takie niby bardziej zręcznościowe bo scrable na pobudzenie szarych komórek ;D więc pewnie kupię to i to w ramach małej niespodzianki.A jeżeli chodzi o niemowlaki na basenie jestem jak najbardziej na tak ;D Czytałam gdzieś, że dobrze by było aby na początku były to specjalne baseny przeznaczone dla maluchów ... (jest tam mniej chlorowana woda czy jakoś tak). Co do szkoły rodzenia. Ja, bardzo chciałabym chodzić bo czym bliżej porodu tym więcej zdaje mi się,że nie wiem i chciałabym mieć do kogo pójść i po prostu zapytać. Niestety w mojej miejscowości już nie ma szkoły rodzenia,a nie uśmiecha mi się dojeżdzać godzinę do sąsiedniej miejscowości tym bardziej,że musiałabym gnać po pracy prosto z tego co się orientowałam ;/ Co do mojego dziwnego bólu brzucha to patrzę,że mam to coraz częściej i coraz bardziej mi przeszkadza,a gratis mam od kilku dni zgagę dosłownie po wszystkim nawet po wodzie mineralnej o ile bóle brzucha nie są męczące, o tyle zgaga mnie dobija ...Jeżeli chodzi o dzieciaczki na basenie to jestem jak najbardziej na tak. Czytałam gdzieś (nie chcę tu przekręcić więc jakby co to niech mnie ktoś poprawi),że na początku dobrze jest korzystac z tych basenów przeznacoznych dla dzieci bo jest tam mniej chlorowana woda czy jakoś tak. Mam nadzieję,że mi też się uda z synkiem chodzić
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-01-02 o 13:00 |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
to proszę przybić piątkę, bo ja już dzisiaj dwa razy do muszli przemawiałam
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mały dziś kopie jak szalony brrr aż mnie ciarki przeszły że może być coś nie tak. Ehhh zawsze jakiś problem jak nasze dzieci są spokojne to się martwimy i boimy i jak za bardzo ruchliwe to też może być oznaką czegoś złego ehssss ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
ehss a ty z tż się wybierasz czy sama?
|
|
#2040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore jeszcze wymiotujecie, bardzo Wam wspolczuje, jestescie cudowne ze dajecie rade, mnie meczylo do 5 m-ca, uwazam, ze bardzo dlugo, ale nie wyobrazam sobie jeszcze teraz....
ivonka w zylach robia sie zrosty jesli czesto sie je kluje, powinno sie dac zylce czesto "uzywanej" odpoczac, w koncu po to mamy tyle zylek, zeby bylo gdzie kluc Zrosty to sa takie zgrubienia i tam gdzie jest zrost nie da sie wbic igly a nawet nie powinno.Cytat:
Takze mysle, ze bedziesz wiedziala kiedy to![]() Cytat:
Oczywiscie ze w Twoim przypadku cc jest konieczne. Oj coraz bardziej mysle, ze ciaza mi nie sluzy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

teraz rano, rach ciach i spokoj 
ale jest u mamy a do mamy nie chce mi się iść (mam lenia, że hej!).
ja tak skromnie się pod tym podpiszę. Natomiast od teściówotrzymałam pomoc, że pilnowali mi Antka od stycznia 2009 do sierpnia 2011 a moi rodzice za każdym razem dają coś Antkowi typu czekoladki jakieś bluzeczki itp i pamiętają o jego imieninach i urodzinach i jak potrzebuję ich pomocy np w przypilnowaniu Antka wieczorem albo w weekend to mogę na nich liczyć. Niczego więcej nie oczekuję.

czy już za późno??? dzwoniłam do jednej szkoły i mi pani powiedziała że całych zajęć już nie uda mi się zrobić ale moge zacząć chodzić jak chce i tyle ile dam rade tyle skończę, teraz mam rebus czy iść
) ale jej nie pozwolilam, bo wiem ze ma problemy finanswe i nie chce zeby miala jeszcze wieksze. Teraz upiera sie ze kupi posciele dla malej i cos tam jeszcze, powiedzialam jej ze jak ma ochote i kase to niech kupi, ale niech nie czuje sie w obowiazku do tego. Mysle, ze obrazanie sie na kogos bo nie dal czegos dla dziecka, choc ma i moglby jest niedojrzalym zachowaniem
ehss a ty z tż się wybierasz czy sama?