Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 11:58   #1831
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
teraz już jest wszystko dobrze, nie chcę opisywać tego co mi napisała o swoim porodzie bo nie będę jej wyprzedzać i robić opisu jej porodu, jak wróci do domciu na pewno się odezwie bo sie stęskniła za nami
Jak będziesz się z nią kontaktować to pozdrów gorąco od Nas

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:59   #1832
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Inutill! Zostaw to, wyrzuć, wypluj, feeee... Pewnie już za póżno, ale pamiętaj na przyszłosć: w ciąży nie je się jajek na miękko!
Spoko, wyszły na twardo... a dlaczego nie można??

Wizaz coś szwankował, ja miałam sprzątać, ale mi słabo i we łbie się kręci więc leżę
Stary 2012-01-02, 12:01   #1833
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
u nas ok malutki wiecej juz nie spi niz spi tylko gadac do niego albo nosic.. rak nie czuje;p

noi trzeba mu spiewac a wiecie co lubi najbardziej Rolnik Sam w Dolinie
he he niezły jest

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 32 tyg, ale ten czas leci.

Siedzimy z Jasiem dalej w domu przez tą ospę. W sumie już 2 tygodnie. Nie wiem kiedy dać go do przedszkola. Ma pare strupków jeszcze i nie wiem czy zostawić go jeszcze na tydzień w domu??

Właśnie był u nas ksiądz po kolędzie. Młody, nie wiem czy posiedział 5 min. Ale mam już z głowy chociaż. Mieszkamy na swoim od niespełna 4 lat i dopiero pierwszy raz ksiądz był u nas. Aż wstyd!!Ale to nasza winna, bo akurat przez 3 lata tak się złożyło, że na sylwester jeździliśmy do Holandii.

Tak w ogóle to NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!! LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW!!!!
gratki 32 tygodnia

jeśli chodzi o ospe, to ja Ige trzymałam 3 tygodnie w domu, właściwie po 2 mogłaby juz wrócić, bo tez zostało jej tylko parę strupków, ale była osłabiona i nie chciałam, żeby od razu po powrocie załapała jakieś inne paskudztwo czy infekcje i wolałam przetrzymać jeszcze tydzien...

Sandra fajnie, że u Was wszystko oki buziole
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:05   #1834
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
mała odpoczywała pewnie po sylwestrowej imprezie, tak jak ty

nadzienie być MUSI jak dostanę maszynę to zapraszam na orzeszki
trzymam za słowo
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

Lepiej żeby zaczęła rozróżniać dzień od nocy zanim się urodzi...
skąd ma biedna wiedzieć czy noc, czy dzień, jak tam ciemno 24h/dobę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:06   #1835
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!
Normalnie nie da sie was nadrobic Co wy wachacie laski?? Nie dosc ze pisza jak szalone to jeszcze o takich rzeczach, ze ho ho

U nas nic ciekawego, mala ma sie ok. Czasem ma takie napady, ze krzyczy jak by ja ktos ze skory obdzieral, a ja zalamuje rece, bo nie wiem czemu No ale uroki .
Wazymy 2164 gram i teraz kolejna wizyta 31.01 na usg przezciemiaczkowe .
Mala dostaje teraz tylko mm bo ja nie mam juz mleka, tzn mam cos tam jeszcze pocieknie, ale nie dosc , ze malo to jeszcze Amelka malo na moim mleku przybiera. Wiec karmie ja teraz normalnym mlekiem dla niemowlat Bebiko 1 .

Mam pytanie do dziewczyn z Trn. Wiecie gdzie jest dobry okulista dzieciecy na NFZ ? Bo musze z mala na kontrole isc.

dobrze że u Was wszystko ok

Cytat:
Przed chwilą dostałam miniZawał - nie mogłam wejsć na wizaż! To było straszne!
A tak w ogóle to dziendoberek

Miałam to samo
Cytat:

Wizaz coś szwankował, ja miałam sprzątać, ale mi słabo i we łbie się kręci więc leżę
Bo są niedogotowane i można coś złapać, mi tez dziewczyny pisały że nie wolno jeść na miękko a ja przez dobry tydzień sie nimi opychałam, takiego miałam smaka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:08   #1836
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jak będziesz się z nią kontaktować to pozdrów gorąco od Nas
oczywiście, że pozdrowię

Cytat:

ja raz jadłam na miękko - wyrodna matka ze mnie ale nie wiedziałam

mi też szwankował i było mi tak smutno, że nie mogę wejść i poklikać z wami

ja muszę wstać i suszyć hery bo od godz trzymam je w ręczniku i dojść do łazienki nie mogę bo siedzę na wizażu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:15   #1837
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
he he niezły jest

gratki 32 tygodnia

jeśli chodzi o ospe, to ja Ige trzymałam 3 tygodnie w domu, właściwie po 2 mogłaby juz wrócić, bo tez zostało jej tylko parę strupków, ale była osłabiona i nie chciałam, żeby od razu po powrocie załapała jakieś inne paskudztwo czy infekcje i wolałam przetrzymać jeszcze tydzien...
Chyba też go zostawie jeszcze w domu. Masz racje, lepiej żeby dziecko nie było tak od razu narażone na infekcje. A poresztą jak ma mi jakaś mamuśka brzdąkać w przedszkolu to ja dziękuje. Mimo , że to już w sumie po chorobie.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:18   #1838
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Jeszcze nie rodzę

Wcinam właśnie szarlotkę i popijam kawkę

A Nawojka to chyba rodzi co?? Coś jej nie ma

No i ciekawe jak tam Paula

Cytat:
i jeszcze takie foremki, ale dziwne są http://allegro.pl/foremki-do-orzeszk...980231818.html moja mama ma taką starą ciężką patelnię do nich
Foremki są spoko, ja takich używam

Cytat:
teraz już jest wszystko dobrze, nie chcę opisywać tego co mi napisała o swoim porodzie bo nie będę jej wyprzedzać i robić opisu jej porodu, jak wróci do domciu na pewno się odezwie bo sie stęskniła za nami
To dobrze.
Wcześniej pisała z tel a teraz taka cisza....... zaczęłyśmy sie martwić.
Więc czekamy z niecierpliwoscia na jej powrót.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:26   #1839
Blanszor
Rozeznanie

Hej. Mam przytulny pokoik na bloku porodowym. Jedna pani zaczela rodzic sn a skonczyla cc. Druga jest w trakcie sn jutro mam cc ok 10. Personel jest super, tylko jak lekarz badal szyjke to myslam ze mi oczy wyjda. Pajac. Troche tu nuudno. Wszedzie dzwiek ktg albo sapiacych rodzacych
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:34   #1840
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej. Mam przytulny pokoik na bloku porodowym. Jedna pani zaczela rodzic sn a skonczyla cc. Druga jest w trakcie sn jutro mam cc ok 10. Personel jest super, tylko jak lekarz badal szyjke to myslam ze mi oczy wyjda. Pajac. Troche tu nuudno. Wszedzie dzwiek ktg albo sapiacych rodzacych

Stary 2012-01-02, 12:35   #1841
mala_stopka
Zadomowienie

o kurcze Blanszor, to już jutro przed południem będziesz tulic swojego maluszka
powodzenia!!!

a ja jutro ide na podboje szpitalne i sie może w końcu okaże co z tą moja cesarką...
miałam jechać dzisiaj, ale ginka do mnie dzwonila, ze lepiej jednak będzie iśc jutro
Stary 2012-01-02, 12:36   #1842
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko gładko poszło
Super że już jutro będziesz miała dzieciaczka przy sobie
Stary 2012-01-02, 12:36   #1843
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
nie można jeść na miękko bo salmonella i inne zarazki czyhają w niedogotowanym, tak jak w tatarze czy innych surowiznach.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:37   #1844
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Jeszcze nie rodzę
he he nowa forma powitania hę
Cytat:
no nie miało być bez słodkości.... a jak brak proszku do pieczenia

Cytat:
To dobrze.
Wcześniej pisała z tel a teraz taka cisza....... zaczęłyśmy sie martwić.
Więc czekamy z niecierpliwoscia na jej powrót.
napisałam jeszcze dziś do niej, jak się odezwie to dam znać czy wyszła już ze szpitala czy jeszcze muszą zostać

Cytat:
to masz wesoło na tym bloku heh

Stary 2012-01-02, 12:44   #1845
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja też wyskakiwał mi bład ,to było straszne
Cytat:
mój tż też marcowy i też 33 latek mu stuknie, zawsze mu wypominam że stary chłop z niego
Ja tez się tak śmieję z nigo,a najgorsze jest to że urodziny ma 6 a imieniny 7 i zawsze problem co kupić

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Jakies zawroty glowy dzis mam czuje sie troche slabowato wiec tylko podczytuje i grzybie na kanapie...mialam prasowac ale serio nie czuje sie najlepiej ehh
Ja też dziś strasznie się chwiałam,ale może to przez ciśnienie niskie

Cytat:

Ja też wcinam własnie szarlotkę,a miałam wrócić do diety cukrzycowej

Dziś bylam z mężem w labo na badaniach i dowiedziałam się ,ze takie picolo też mam w sobie alkohol ,jakoś mało setne procenta ale ma,więc moze dlatego miałyście kaca na drugi dzień.Jutro mężulek już idzie do pracy i znowu do poźnego popołudnia będe sama
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:49   #1846
mala_stopka
Zadomowienie

mój dzisiejszy poranny dialog z mężem, sięgałam coś wysoko i musiałam sie mocno wyciągnąć :

Tż: co ty robisz, chcesz już urodzić?
Ja: w sumie to mogłoby już się coś zacząć
Tż: no dobra, ale chociaż poczekaj aż zjemy śniadanie...

:brzyda l:
Stary 2012-01-02, 12:50   #1847
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
i czekamy na raport po

Ja od sylwestra mam takie parcie na słodkie, że szok! Dzisiaj znowu zjadłam na raz 4 kawałki szarlotki i mega kawał karpatki i croissanta i kiwi i pomarańczkę jak nic w tych ostatnich tygodniach przytyję z 6 kilo i to na własne życzenie

A i znalazłam kabelek do komóry więc wrzucam zdjątko naszej bryki (fota strzelona u teściów) i naszych sylwestrowych wyklejanek w kąciku malucha (kabelek z lampki docelowo będzie biegł za zasłonką). Wybaczcie jakość zdjęć ale mój kom ma raczej słaby aparat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (125,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kacik.jpg (97,2 KB, 62 załadowań)
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:53   #1848
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
no nie miało być bez słodkości.... a jak brak proszku do pieczenia
Nawet spoko, ja górę robię tak że smaruję jeszcze surowe ciasto woda i sypię cukrem kryształem więc wierzch jest jak kruche ciasteczka
Tylko ciężko łyżeczką jeść

Cytat:
napisałam jeszcze dziś do niej.......
To czekamy na wieści, dzięki
Stary 2012-01-02, 12:54   #1849
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
żeby wszystko poszło gładko

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:56   #1850
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Witam się dopiero teraz, bo miałam kilka spraw do załatwienia na mieście. Ale połowy nie załatwiłam, bo inwentaryzacja, albo zamknięte, albo czynne od późniejszej godziny

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej laseczki

no właśnie ciekawe co u Nikotynki?? straszna ta cisza z jej strony, zaczynam się niepokoić..
Inutil takie orzeszki to jest NIEBO W GEBIE, masakra, u mnie takie ostatni raz na komunii mojej były ale bym zjadła oooooo
Mała-stopka normalnie ten polish mix mnie rozwalił! Poprawiłaś mi humor z rana genialne
Agatek aleś ty Wariatek!! tak ogólnie podsumowuję:P
Boro mnie też tak ciśnie tam na dole

Kochane moje mi wczoraj opadł brzuch, lekko mi się oddycha i czuje bardzo nisko dzidzię. Do tego od trzech dni mam mega upławy i - napianie brzucha =czuję że zbliża się godzina "0"
A najdziwniejsze jest to że dziś zerwałam się o 7i biegam, sprzątam, myślę co tu jeszcze mam porobić...jakiś szok. no i mały dużo spokojniejszy niż zwykle-ciekawe czy to możę oznaki że niedługo czy moja psyche siada

miłego dnia !!
Staraupa, no to
Cytat:
Dzień dobry!

haa, wiedziałam, że znacie orzeszki ja dzisiaj jak mama znajdzie patelnię do nich chyba zabiorę się za robienie

a patelnie są na allegro, ale wyglądają na kiepskie http://allegro.pl/patelnia-forma-for...024222478.html
i jeszcze takie foremki, ale dziwne są http://allegro.pl/foremki-do-orzeszk...980231818.html moja mama ma taką starą ciężką patelnię do nich
Właśnie ja szukam takiej lepsiejszej formy
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej laseczki

Paula trzymam kciuki

u nas ok malutki wiecej juz nie spi niz spi tylko gadac do niego albo nosic.. rak nie czuje;p

noi trzeba mu spiewac a wiecie co lubi najbardziej Rolnik Sam w Dolinie
Hehe, maluszki to mają dziwne upodobania muzyczne
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
U nas podobnie ja w styczniu kończę 30 a mąż w maju 27 Razem jesteśmy od 12 lat a po ślubie 2 z groszem.
[...]
My o dzieciątko staraliśmy się rok, miałam taką sieczkę hormonalną w organizmie, że szok... Dodatkowo podejrzenia pco i kilka innych rzeczy. Rada z mojej strony, jeśli planujecie tabsy po porodzie to nie wierzcie lekarzom na słowo, i zawsze przed ich doborem żądajcie badania na poziom hormonów bo można sobie koncertowo zaszkodzić

A ja dzisiaj zasypiam przed kompem, chyba sobie zaraz drzemkę strzelę...
Też młodzika masz

A z tym tabsami to różnie bywa niestety :/ Fakt, lepiej skontrolować. Ja brałam kilka lat, bez żadnych badań (taką miałam udaną lekarkę), ale na szczęście u mnie nie wpłynęło to na staranka
Teraz nie wiem, czy wrócę do tabletek, ale to było takie wygodne
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
No nie jest nie jest Za to my chyba mamy najkrótszy staż tylko rok i dwa miesiące a znamy się dwa lata
No króciutko się znacie Ale na to nie ma reguły
Cytat:
U nas nic ciekawego, mala ma sie ok. Czasem ma takie napady, ze krzyczy jak by ja ktos ze skory obdzieral, a ja zalamuje rece, bo nie wiem czemu No ale uroki .
Mala dostaje teraz tylko mm bo ja nie mam juz mleka, tzn mam cos tam jeszcze pocieknie, ale nie dosc , ze malo to jeszcze Amelka malo na moim mleku przybiera. Wiec karmie ja teraz normalnym mlekiem dla niemowlat Bebiko 1 .
Sandra, fajnie, że malutka przybiera, nie ma znaczenia na jakim mleku Niech rośnie kruszynka
Z lekarzem nie pomogę niestety, z wiadomych względów
Cytat:
Oj,oddychaj głeboko, spokojnie - już dobrze
To się nazywa uzależnienie
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 32 tyg, ale ten czas leci.

Siedzimy z Jasiem dalej w domu przez tą ospę. W sumie już 2 tygodnie. Nie wiem kiedy dać go do przedszkola. Ma pare strupków jeszcze i nie wiem czy zostawić go jeszcze na tydzień w domu??
A nie byliście u lekarza do kontroli? Powiedziałby Wam czy dawać małego do przedszkola, czy nie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:56   #1851
ewula83
Rozeznanie

Hejka!!!

Ja tez jeszcze nie rodze

Caly czas jestem senna nie wiem czy ta pogoda czy co
Stary 2012-01-02, 12:59   #1852
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam kochane w Nowym Roku

Wczoraj o 23.30 tż kazał mi się ubierać i powiedział, że wychodzimy. Pojechaliśmy za miasto na taką górkę i witaliśmy Nowy Rok patrząc na panorame miasta nad którą wybuchały prześliczne fajerwerki w ilości niezliczonej Do tego ktoś obok nas z domu puszczał chińskie lampiony...a my tak sobie staliśmy przytuleni i żegnaliśmy stary rok i witaliśmy kolejny. Było cudnie
ale romantico super, zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
właśnie napieram na tżta żeby się zdecydował na imię dla dziewuchy, bo mi coś nie pasuje w Kindze i Nadii chcę Alicję- Alę, ale jemu nie odpowiada "przecież chłopiec się urodzi!" jo jo, w razie co, wolę mieć awaryjne
ja ci powiem, że KAROLINKA to baaardzo ładne imię
Cytat:

A ja dziś z mężem gadałam o piersiach po porodzie, no i zesezło na temat obwisłych piersi a ten mi dowcip opowiedział.

- mamo, mamo! mogę cyca?
- Możesz, tylko nie odchodź za daleko

padłam normalnie padłam

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn z Trn. Wiecie gdzie jest dobry okulista dzieciecy na NFZ ? Bo musze z mala na kontrole isc.
ja niestety w sprawie lekarza nie pomogę
niech Amelka rośnie zdrowo

ale mi smaka na szarlotkę narobiłyście dziewuchy nooo a ja muszę przystopować ze słodkim, bo moje nogi to dwa balerony już
Stary 2012-01-02, 13:01   #1853
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Ja od sylwestra mam takie parcie na słodkie, że szok! Dzisiaj znowu zjadłam na raz 4 kawałki szarlotki i mega kawał karpatki i croissanta i kiwi i pomarańczkę jak nic w tych ostatnich tygodniach przytyję z 6 kilo i to na własne życzenie

A i znalazłam kabelek do komóry więc wrzucam zdjątko naszej bryki (fota strzelona u teściów) i naszych sylwestrowych wyklejanek w kąciku malucha (kabelek z lampki docelowo będzie biegł za zasłonką). Wybaczcie jakość zdjęć ale mój kom ma raczej słaby aparat
ja też ostatnio miałam parcie na słodkie
szarlotka śniła mi się no nocach i gdyby nie fakt że brak sił na ugniatanie kruchego to pewnie co 2gi dzień bym ją robiła aż po nocach mi się śniła

fajny wózek
i super kącik dla maluszka

jeju zapomniałam o lampce dla brzdąca mego
muszę przejrzeć ofertę ikea i wysłać tż na zakupy

Cytat:

Nawet spoko, ja górę robię tak że smaruję jeszcze surowe ciasto woda i sypię cukrem kryształem więc wierzch jest jak kruche ciasteczka

To czekamy na wieści, dzięki
ja zawsze na jabłka kładę ubite białka i posypuje startym na tarce kruchym ciastem które wcześniej lekko zamrażam i podpiekam spód przed nałożeniem jabłek

Stary 2012-01-02, 13:07   #1854
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM jak tam dzionek ? u nas leci, zaraz spadam po małego do przedszkola ogólnie to moja mała dziś okropnie się wierci i wypycha to syrki a to dupala, nie wspominając o tym że napiera główką tak na mój pęcherz i na moją kość łonową, że masakra! :P

Cytat:

Nie strasz bo ze mnie wyleciało w piątek wieczorem coś takiego śluzowatego, długiego na pół palca i podłużnego
tylko że nie było zabarwione krwią tylko takie bardziej białe niż przezroczyste
Mój w ogóle nie był zabarwiony krwią, a wyszedł mi po prostu cały sam, jak robiłam siusiu i się podtarłam to po prostu na papierze (który się do mnie przykleił podczas podcierania) znalazłam taką glizdę i mi się przypomniało, że czytałam coś o jakimś czopie... sprawdziłam jeszcze raz w książce i pisało, że wychodzi na kilka dni przed porodem, a czasem na kilka godzin przed nim... no i u mnie w sumie tak było... bo czop odszedł jakoś ok 14-15 godziny a skurcze mi się waśnie ok 16 zaczęły

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
co do wieku to jak przeleciałam listę mamuś to starsze mamusie czyli po 27 roku życia są miejszością i tak się zastanawiam czy nie za późno wzięłam sie za robienie pierwszej dzidzi chociaż myślałam że to i tak wcześnie moje koleżanki w pracy pierwsze dzieci rodziły po 31 roku życia ale na naszym forum tego nie widać

He he skoro już o wieku mowa to u nas jest tak :
Ja w lipcu będę mieć 25 lat
TŻ w sierpniu będzie mieć 35 lat
A nasz synuś we wrześniu 5 latek

Razem jesteśmy... no w lipcu będzie 6 lat, a po ślubie jesteśmy prawie 7 miesięcy

Co do starań.. o synka staraliśmy się jakoś 2 miesiąca... a teraz o ciążę się nie staraliśmy.. odstawiłam tabletki i od razu zaszłam - bo tak właśnie TŻ "uważał" żebym nie zaszła :P heh nie no ogólnie i tak chcieliśmy 2 dziecko, a taka różnica jak u nas będzie 4,5 roku to będzie fajna

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
W ogóle malec się strasznie wypycha- łapie dziwne pozy... taką żabkę robi coraz częściej i dupkę ma na środku brzuszka, zaraz pod mostkiem a po lewej i prawej ma po nóżce a wiecie jak mnie bolą kości łonowe, w środku i miednica?? chyba to już niedługo .... dziwnie się z tym czuję...
Mam dokładne to samo... a my zaczęłyśmy 34 tydzień dopiero .. albo i już

DZIŚ MAM WIZYTĘ O 18:15 WIĘC PROSIMY O KCIUKI

Odebrałam dziś wyniki z moczu... i BIAŁKA NIE MA więc ok , ale za to wyszło, że mam śladowe ilości cukru i liczne bakterie??? wiecie co to może oznaczać ?

wrzucam foteczkę naszego wózka, ale tylko gondola i fotelik, tak na szybko, wieczorem wrzucę cały komplet do klubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hhh.jpg (66,9 KB, 52 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:08   #1855
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Łyżeczką? A kto by się tak rozdrabniał

Cytat:
ja też ostatnio miałam parcie na słodkie
szarlotka śniła mi się no nocach i gdyby nie fakt że brak sił na ugniatanie kruchego to pewnie co 2gi dzień bym ją robiła aż po nocach mi się śniła

ja zawsze na jabłka kładę ubite białka i posypuje startym na tarce kruchym ciastem które wcześniej lekko zamrażam i podpiekam spód przed nałożeniem jabłek
Cichutko, cichutko
Też trę zamrożone ciasto na górę, a do ubitych białek dodaję czasem kisiel w proszku i wychodzi takie różowiutkie

Stary 2012-01-02, 13:12   #1856
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
witam cie w klubie starych mamuś tez tak pomyślałam bo my chyba jeden i ten sam rocznik
Starych ?????? Ty zołzo ty jedna, ja starsza od Ciebie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

boli mnie garło kupiłam jakies tablety w aptece coby sie nie rozłozyc w razie W
Witaj w klubie chorych Mnie też koszmarnie boli :/
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dostaliśmy odp. w sprawie adapterów do fotelika - wyjdzie nas ostatecznie tak samo, jak byśmy kupowali na miejscu a miało być taniej no, ale przynajmniej będzie fotelik wpinany w stelaż

czuję się nadal średnio... zaraz spadam znów do wyrka
jak jutro obudzę się w podobnym stanie, to nie ma bata i muszę odwiedzić lekarza rodzinnego
Bambusiek, szkoda, że wcześniej nie sprawdziliście :/ ALe grunt, że nie wyszło dużo drożej
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
trzymam za słowo

skąd ma biedna wiedzieć czy noc, czy dzień, jak tam ciemno 24h/dobę

Cytat:
To Już jutro będziesz mieć dzidzię przy sobie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
mój dzisiejszy poranny dialog z mężem, sięgałam coś wysoko i musiałam sie mocno wyciągnąć :

Tż: co ty robisz, chcesz już urodzić?
Ja: w sumie to mogłoby już się coś zacząć
Tż: no dobra, ale chociaż poczekaj aż zjemy śniadanie...
Nie mogę
Cytat:
Slicznie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:17   #1857
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Po pierwsze: Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku szybkich i bezpiecznych porodów i zdrowych Dzidziusiów.
Po drugie: dziękuję Ci Agatku za smsy i wszystkim dziewczynom które się martwiły. Nie spisałam wcześniej numeru tel do żadnej z Was i nie miałam jak dać Wam znać, że wszystko jest ok, a padł mi internet jak na złość. Teraz mam już numer do Agatka. Jeszcze raz dziękuję za troskę.
U mnie nadal nic się nie rozwiązało co doprowadza mnie już powoli do frustracji.
Teraz lecę nadrabiać.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:17   #1858
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

wrzucam foteczkę naszego wózka, ale tylko gondola i fotelik, tak na szybko, wieczorem wrzucę cały komplet do klubu

To ja poproszę też o takie mocne zaciśnięcie o 16:30 do odwołania

Autko bajerancko wygląda

Stary 2012-01-02, 13:17   #1859
Psotnika
Raczkowanie

witajcie w Nowym Roku!
piszę szybko i krótko:
jak ostatni raz byłam tu 23 grudnia i miałąm ubierać choinkę to czułam mało ruchów i pojechaliśmy na KTG - wyszło dobre ale na usg okazało się że mam małowodzie - tylko 1,5 AFI a powinno być 8... nie przyjeli mnie do mojego szpitala tylko skierowali do drugiego i od tamtej pory jestem w szpitalu caałe święta i sylwka też
a wyniki w między czasie się poprawiły, dziś znowu były gorsze - AFI -5 i dziś dostałam zastrzyk na płucka i jutro będzie drugi i jutro albo w środę zapewne cesarka - ponieważ okazało się że mała się nie przekręciła:brzyda l:
więc trzymajcie kciuki by było szybko i mało bolało i bym mogła szybko zajać się dzieckiem ponieważ w tym okropnym szpitalu mąż nie ma prawa wejsc na oddział i dopóki nie stanę na nogi on nie będzie widział dziecka bo może tylko w pokoju odwiedziń a ty pielęgniarki i połozne na oddziale noworodkowym to babska wredne i powinny pracować w zakładzie karnym a nie przy dzieciach - tak mówią dziewczyny które juz tu były
zatem trzymam za was kciuki i w moją stronę też wysyłajcie dużo dobrej energii
buziaki
Stary 2012-01-02, 13:25   #1860
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
j
Ja tak robię pleśniaka bo do ciata idzie 5 żółtek i tą góre robię tak jak Ty. A przepis na szarlotkę mam z jednym jajkiem i to jest przepis od mamy mojej przyjaciółki i od dziecka lubiałam jej szarlotkeaż wydębiłam przepis
A spód w tej mojej tez podpiekam najpierw
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Łyżeczką? A kto by się tak rozdrabniał

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Po pierwsze: Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku szybkich i bezpiecznych porodów i zdrowych Dzidziusiów.
Po drugie: dziękuję Ci Agatku za smsy i wszystkim dziewczynom które się martwiły. Nie spisałam wcześniej numeru tel do żadnej z Was i nie miałam jak dać Wam znać, że wszystko jest ok, a padł mi internet jak na złość. Teraz mam już numer do Agatka. Jeszcze raz dziękuję za troskę.
U mnie nadal nic się nie rozwiązało co doprowadza mnie już powoli do frustracji.
Teraz lecę nadrabiać.
ooo a ja byłam pewna ze rodzisz skoro cie nie ma
Ja juz też sie niecierpliwie kiedy sie ruszy

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
witajcie w Nowym Roku!
piszę szybko i krótko:
jak ostatni raz byłam tu 23 grudnia i miałąm ubierać choinkę to czułam mało ruchów i pojechaliśmy na KTG - wyszło dobre ale na usg okazało się że mam małowodzie - tylko 1,5 AFI a powinno być 8... nie przyjeli mnie do mojego szpitala tylko skierowali do drugiego i od tamtej pory jestem w szpitalu caałe święta i sylwka też
a wyniki w między czasie się poprawiły, dziś znowu były gorsze - AFI -5 i dziś dostałam zastrzyk na płucka i jutro będzie drugi i jutro albo w środę zapewne cesarka - ponieważ okazało się że mała się nie przekręciła:brzyda l:
więc trzymajcie kciuki by było szybko i mało bolało i bym mogła szybko zajać się dzieckiem ponieważ w tym okropnym szpitalu mąż nie ma prawa wejsc na oddział i dopóki nie stanę na nogi on nie będzie widział dziecka bo może tylko w pokoju odwiedziń a ty pielęgniarki i połozne na oddziale noworodkowym to babska wredne i powinny pracować w zakładzie karnym a nie przy dzieciach - tak mówią dziewczyny które juz tu były
zatem trzymam za was kciuki i w moją stronę też wysyłajcie dużo dobrej energii
buziaki
Kochana współczuję ze musisz w szpitalu leżeć
Powodzenia przy cesarce...a tu fluidki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości