Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 00:29   #1801
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
pijemy ja popijam piccolo wiśniowe bo wczoraj przespałam północ
Ja też miałam wiśniowe
A sylwka obchodziłam 2 razy bo raz Polskiego czasu bo mama u nas jest a raz naszego czyli godzinę później

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
yhm, 88 najlepszy, ja ez z akowego

weszlam wam napisac, ze czekam wlasnie na lozko na porodowce, bo wszystko zajete... kg wykazalo skurcze 80%, a ja ich nie czuje, masakra, no i rozwarcie jakies tam jest, wiec bedzie dzidzia lada moment, oby szybko poszlo mam laptopa wiec w miare mozliwosci poki co bede informowac i nadrabiac na biezaco
Łoooł......kciukasy mocno zaciśnięte....powodzenia

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wita co? tak mi się jakoś dzieje dziwnie- mam takie uczucie jakby mały głowkę mocno w dół pchał....hmm nie wiem jak to określić ale to bolesne jest.... i brzucho stwardniał pare razy po południu i generalnie strasznie się wierci Junior.....
Ja mam tak od kilku dni....mam wrazenie ze zaraz mała wyskoczy, taki nacisk i ból. Normalnie łapię się za pipkę i trzymam aż ból mine.

No a teraz się właśnie tak wierci że tylko stękam.....jest mi jej normalnie szkoda bo już tam miejsca nie ma....mogła by już wyjść
Cytat:
a odzywała się Nikotynka?? chyba jeszcze po porodzie, nie? czy przeoczyłam?
No właśnie to chciałam napisać......
Czyli się nie odzywała....a poród z komplikacjami był....cholerka, została mi jeszcze jedna strona do nadrobienia moze będą jakieś wieści.
Żeby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja też co wizyta w kibelku (a wizyty często) pierwsze co patrzę na wkładkę a potem na papier czy czopa tam nie ma
Ja też

Cytat:
Dziewczyny, czy jadłyście kiedyś "orzeszki" takie http://namiotle.pl/1488/orzeszki/
Toć to moje ulubione ciasteczka
A z jaką masą lubisz.....bo ja z karmelem i orzechem laskowym.....mmmniiiaaamm mm........teraz to ja nie zasnę

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-01-02 o 00:30
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 01:15   #1802
dolores181
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

nie mogłam uwieżyć w test i do póki nie poszłam do lekarza to nie wierzyłam ,że jestem w ciąży.
A dziś??? 32 tydzień leci i nasz synek buszuje po moim brzuszku...

Anulka a na kiedy masz termin? o nie zauważyłam cię na pierwszej stronie?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:29   #1803
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Hej kobitki

Wie ktoś może co u Nikotynki? Bo to nie jest taki standard, żeby sie nie odzywać, prawda?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:43   #1804
staraupa
Raczkowanie

hej laseczki

no właśnie ciekawe co u Nikotynki?? straszna ta cisza z jej strony, zaczynam się niepokoić..
Inutil takie orzeszki to jest NIEBO W GEBIE, masakra, u mnie takie ostatni raz na komunii mojej były ale bym zjadła oooooo
Mała-stopka normalnie ten polish mix mnie rozwalił! Poprawiłaś mi humor z rana genialne
Agatek aleś ty Wariatek!! tak ogólnie podsumowuję:P
Boro mnie też tak ciśnie tam na dole

Kochane moje mi wczoraj opadł brzuch, lekko mi się oddycha i czuje bardzo nisko dzidzię. Do tego od trzech dni mam mega upławy i - napianie brzucha =czuję że zbliża się godzina "0"
A najdziwniejsze jest to że dziś zerwałam się o 7i biegam, sprzątam, myślę co tu jeszcze mam porobić...jakiś szok. no i mały dużo spokojniejszy niż zwykle-ciekawe czy to możę oznaki że niedługo czy moja psyche siada

miłego dnia !!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:27   #1805
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

dobrze w sumie, że nie zmieniłam imienia... by była taka 1000% Agatka - to jest moje naj naj naj ulubieńsze imię, ale boję się, że każdy będzie się sapał, że matka i córka takie samo imię... i się tłumacz, że ma się w papierach inaczej... to by mnie drażniło... co myślicie?

marudna jestem, wiem

A tak bym wołała: Agati, Agaciuch, Gagaciuś uwielbiam jak ktoś tak do mnie mówi, ale rzadko się to zdarza a mój mąż do mnie: "Aga"
A ja nie jestem Agatka też tylko mam złośliwego męża i właśnie tak na mnie woła (na szczęście tylko on, bo ja akurat lubię imię swoje własne )

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Wie ktoś może co u Nikotynki? Bo to nie jest taki standard, żeby sie nie odzywać, prawda?
A do kogo pisała że urodziła? może by delikatnie ją podpytać co u nich? Bo do netu mogła jeszcze nie wrócić - po cesarce to się nie chce wstać a co dopiero przy kompie siedzieć, nawet jak do domku puszczą (to co prawda zależy jak kto, bo niektóre szybciej, niektóre wolniej wracają do formy - ja np szybko, ale babka, która obok mnie leżała poprzednio to długo bardzo źle się czuła)...

A u mnie nadal nic
A miałam wcześniaka rodzić
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:40   #1806
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień doberek

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:44   #1807
mala_stopka
Zadomowienie

Witajcie Mamusie i Brzusie

ale dzisiaj wiosna za oknem... a mi się nic nie chce...

nocka przerąbana, co chwile się budziłam i nie mogłam spać a jak już mi sie to udało to siku mi się chciało i tak w kółko....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:56   #1808
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
A ja nie jestem Agatka też tylko mam złośliwego męża i właśnie tak na mnie woła (na szczęście tylko on, bo ja akurat lubię imię swoje własne )
oooo a jak masz na serio na imię??

Mówicie, żeby się nie przejmować, tylko nazwać w razie co Agatka? Boziu jakie to jest piękne imię, dlaczemu mama mnie skrzywdziła i nie dała tak na 1-wsze?? tylko od małego wszyscy drugim i o, tak zostało

W ogóle malec się strasznie wypycha- łapie dziwne pozy... taką żabkę robi coraz częściej i dupkę ma na środku brzuszka, zaraz pod mostkiem a po lewej i prawej ma po nóżce a wiecie jak mnie bolą kości łonowe, w środku i miednica?? chyba to już niedługo .... dziwnie się z tym czuję...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-02 o 09:58
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:00   #1809
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry

Mała nadrobiła ruchami w nocy Tak się wypychała, że nie mogłam zasnąć. Ale to mnie akurat cieszy

Miłego dnia
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:02   #1810
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mała nadrobiła ruchami w nocy Tak się wypychała, że nie mogłam zasnąć. Ale to mnie akurat cieszy
No to masz za swoje

Stary 2012-01-02, 10:05   #1811
*Agatek*
Zakorzenienie

Lucy malutka wie, co wczoraj zrobiła i chciała uspokoić mamusię

dobra... idę dalej spać mam bluzę A. to mi raźniej... ten zapach jego

Stary 2012-01-02, 10:07   #1812
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

haa, wiedziałam, że znacie orzeszki ja dzisiaj jak mama znajdzie patelnię do nich chyba zabiorę się za robienie

a patelnie są na allegro, ale wyglądają na kiepskie http://allegro.pl/patelnia-forma-for...024222478.html
i jeszcze takie foremki, ale dziwne są http://allegro.pl/foremki-do-orzeszk...980231818.html moja mama ma taką starą ciężką patelnię do nich
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jadłammmm
I teraz mam znów ochotę przez Ciebie
Jak to by 2 letnia Jagoda powiedziała '' Nie lubię Cie, nie kocham cie'' :wystawienie języka: i foch

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
i teraz wszyscy glosne "buuuuuuuu"
buuuu

Cytat:
próbowałam :/ i pomarańczy i nutelli i stukania po brzuchu...
i nic

przed chwilką zaczęła się wypinać i poczułam czkawkę... Ech, ale i tak dziś było słabiutko

nigdy nie jadłam takich orzeszków. Wyglądają suuuuuper! czy w środku może być jakieś nadzienie? muszę jeszcze raz przeczytać przepis
mała odpoczywała pewnie po sylwestrowej imprezie, tak jak ty

nadzienie być MUSI jak dostanę maszynę to zapraszam na orzeszki
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uciekam spać, bo plecki mnie bolą.

Czy wy tez czujecie się jak stare babcie?
taaak, a kolana to tak mnie nap... że nie wyrabiam

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Kochane moje mi wczoraj opadł brzuch, lekko mi się oddycha i czuje bardzo nisko dzidzię. Do tego od trzech dni mam mega upławy i - napianie brzucha =czuję że zbliża się godzina "0"
A najdziwniejsze jest to że dziś zerwałam się o 7i biegam, sprzątam, myślę co tu jeszcze mam porobić...jakiś szok. no i mały dużo spokojniejszy niż zwykle-ciekawe czy to możę oznaki że niedługo czy moja psyche siada

miłego dnia !!
hihi, ja pierwsze co otworzyłam oczy to stwierdziłam, że biorę się za prasowanie. Niestety pranie jeszcze mokre, ale zaraz zabieram się za robienie porządku w zapuszczonych szufladach komody...

Komu na śniadanie jajka na miękko? Bo ja dziś takie śniadanie sobie zapodałam
Stary 2012-01-02, 10:13   #1813
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
oooo a jak masz na serio na imię??

Mówicie, żeby się nie przejmować, tylko nazwać w razie co Agatka? Boziu jakie to jest piękne imię, dlaczemu mama mnie skrzywdziła i nie dała tak na 1-wsze?? tylko od małego wszyscy drugim i o, tak zostało

W ogóle malec się strasznie wypycha- łapie dziwne pozy... taką żabkę robi coraz częściej i dupkę ma na środku brzuszka, zaraz pod mostkiem a po lewej i prawej ma po nóżce a wiecie jak mnie bolą kości łonowe, w środku i miednica?? chyba to już niedługo .... dziwnie się z tym czuję...
Agnieszka
I nawet nie żeby mi się strasznie podobało - ja lubię po prostu po imieniu normalnym, bez dziwnych zdrobnień (np. Aga) albo przezwisk tym bardziej... Całą szkołę przeszłam wołając na ludzi z klasy po imieniu, jak niektórzy nawet nie wiedzieli, że oni tak mają na imię bo mi się nie podobały przezwiska od nazwisk czy inne głupkowate... Mnie się w ogóle imiona żeńskie nie podobają - imię dla małej to był ciężki orzech do zgryzienia ostatecznie udało się ustalić kompromis pomiędzy tym co mi ujdzie a mężowi pasuje - z tym że dla dziewczynki miałam ja wybrać z 2-3 imiona a on z nich coś...
Daj jej Agatka, skoro Ci się tak podoba
Znajomi mają imiona z ojca na syna i jest ok - mnie się to osobiście nie podoba (bo w sumie to nie wiadomo o kim mówią czy o Tacie czy o synku, ale z drugiej strony jak wymyślisz jakieś dobre zdrobnienie, które będzie specjalnie dla niej, to będziecie odróżniać, którą Twój Tż czy dziadkowie wołają)
Mnie się tak dzidzia ustawiała tydzień temu i jej przeszło... potem zminimalizowała ruchy do minimum, a wczoraj znów się rozruszała, ale na świat jej chyba niespieszno

Cytat:
dzień dobry

Miłego dnia
Lepiej żeby zaczęła rozróżniać dzień od nocy zanim się urodzi...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:17
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:15   #1814
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
yhm, 88 najlepszy, ja ez z akowego

weszlam wam napisac, ze czekam wlasnie na lozko na porodowce, bo wszystko zajete... kg wykazalo skurcze 80%, a ja ich nie czuje, masakra, no i rozwarcie jakies tam jest, wiec bedzie dzidzia lada moment, oby szybko poszlo mam laptopa wiec w miare mozliwosci poki co bede informowac i nadrabiac na biezaco
ciekawe jak tam u was
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cóż, nie każdemu udaje się z pierwszą dzidzią przed 30-ką i to nieprawda, że to tylko przez "robienie kariery". Mi za pół roku stuknie 34, ale dzieci chciałam mieć już 10 lat temu - nie było jednak odpowiedniego kandydata na tatusia Za to mieliśmy najlepszy prezent na 1 rocznicę ślubu: dwie kreski na teście Chociaż przyznaję, że byłam w ciągłym strachu (pierwszą ciążę straciliśmy), to nie mogę uwierzyć, że zaczyna się już 34 tydzień
u nas z wiekiem chyba największa różnica wątkowa ja mam 25 w tym roku a mąż 34i jestesmy 3lata razem a staralismy się jakies 1,5roku...
Cytat:
Młody ciśnie na pip.ke sakramencko. Też się boję wstawać, zeby wody nie odeszły. Stracha mam dziewczyny
jejku nawet nie mów nie znosze tego bólu
Cytat:

hmm, weź mnie nie strasz, ja może odstawię magnez w czwartek
odkąd odstawiłam nospe i magnez to cisza na planie...więcej skurczów i niepokojów miałam w trakcie brania mogłabym już urodzić mam dość ręce i stopy opuchnięte już i ten białkomocz...aaa Lilka wyłaź!!!!!!!
Cytat:
dzień dobry

Miłego dnia
to super

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:20   #1815
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamuśki!
Biorę się od dziś do nauki - sesja dyszy nade mną, a ja kompletnie w ciemnej Prosze o przeganianie do nauki
Z radosnych wiadomości mój starszy brat zaręczył się w sylwestra!!
Ze swoją dziewczyną poznali się w sylwestra 6 lat temu, więc te zaręczyny jakoś tak zgrabnie wplecione w rocznicę!

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
a na jakim oddziale byłaś, bo ja będę na ginekologii u Krasomskiego, porodówkę już zwiedziłam bo we wtorek miałam test oxy. Na samym oddziale położne ok ale na 4 pietrze to nie wiem.
Zresztą Ty chyba znasz temat hipotrofii, prawda ?
Alicja - pięknie, wiem bo mam
Koleżanka jak rodziła to mówiła ze te położne z 4 też są ok, ale to było 1,5 roku temu mogło się coś zmienić.

Cytat:

kisiel!

spoko, ja to samo mam... myślę sobie przed każdym wstaniem: "i teraz pójdą wody!" ale nic kurka do zachodzenia w ciąże to każda taka głupio mądra była, a teraz przyszło co do czego to się boją rodzić, no nie wytrzymam no!

ja nie lubię zimnych napojów- zawsze po tym ból gardła murowany

I żaden 39!

dokładnie dziewczyny... a najgorszy jest czas staranek- oczekiwania, bo niektórym rak cak cak idzie, a niektóre się starają rok i dłużej, a przez taki okres może się wieeeele zmienić (np. u mnie na gorsze w kwestii finansowej)
Nie ma odpowiedniego czasu na dziecko... tak se myśleliśmy z A. "kurka jakbyśmy wpadli wtedy kiedy ja miałam 16-17 lat a on 21 to byśmy mieli już 6 letnie dziecko..."a teraz drugie no ale dobrze, że chociaż tą szkołę na spokojnie skończyłam
My się tak "postaraliśmy" ze poszło od razu ;-) a tak na poważnie, to podejrzewam że gdybyśmy sie zaczeli starać, to pewnie by sie tak od razu nie udało. Jestem bardzo szcześliwa, ze wtedy zaszłam w ciąże, bo pewnie zaczelibysmy starania za 5 lat i by było ciężej

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:24   #1816
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Agnieszka
I nawet nie żeby mi się strasznie podobało - ja lubię po prostu po imieniu normalnym, bez dziwnych zdrobnień (np. Aga) albo przezwisk tym bardziej... Całą szkołę przeszłam wołając na ludzi z klasy po imieniu, jak niektórzy nawet nie wiedzieli, że oni tak mają na imię bo mi się nie podobały przezwiska od nazwisk czy inne głupkowate... Mnie się w ogóle imiona żeńskie nie podobają - imię dla małej to był ciężki orzech do zgryzienia ostatecznie udało się ustalić kompromis pomiędzy tym co mi ujdzie a mężowi pasuje - z tym że dla dziewczynki miałam ja wybrać z 2-3 imiona a on z nich coś...
Daj jej Agatka, skoro Ci się tak podoba
Znajomi mają imiona z ojca na syna i jest ok - mnie się to osobiście nie podoba (bo w sumie to nie wiadomo o kim mówią czy o Tacie czy o synku, ale z drugiej strony jak wymyślisz jakieś dobre zdrobnienie, które będzie specjalnie dla niej, to będziecie odróżniać, którą Twój Tż czy dziadkowie wołają)
Mnie się tak dzidzia ustawiała tydzień temu i jej przeszło... potem zminimalizowała ruchy do minimum, a wczoraj znów się rozruszała, ale na świat jej chyba niespieszno
Hihi, mnie też wyzywali w szkole, ale mimo to nigdy nie znielubiłam 2 imienia... na 1wsze nie reaguje i drażni mnie jak ktoś tak do mnie w bankach, urzędach itp mówi

Jak mam wybierać z 3ech to Agatkę wybiorę, chcieliśmy tak od początku też albo Aniela (moje z bierzmowania) ale sama zrezygnowałam z Anieli bo teraz jest moda na Amelkę i pewnie by mylili Livia też fajne, ale by mylili z Oliwią, a takową już mamy w rodzinie najbliższej poza tym tżtowi się nie podoba Livia mu się nic nie podoba, normalnie uparciuch
[QUOTE=renata;31356205]
odkąd odstawiłam nospe i magnez to cisza na planie...więcej skurczów i niepokojów miałam w trakcie brania mogłabym już urodzić mam dość ręce i stopy opuchnięte już i ten białkomocz...aaa Lilka wyłaź!!!!!!!
eeeeeeeeee no Renia nie postarałaś się....... a gdzie tu na końcu ikonka ------> ?? jako znak buntu???

Stary 2012-01-02, 10:35   #1817
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie i Brzusie

ale dzisiaj wiosna za oknem... a mi się nic nie chce...

nocka przerąbana, co chwile się budziłam i nie mogłam spać a jak już mi sie to udało to siku mi się chciało i tak w kółko....
Miałam tak samo. Macica mi sie tak stawia że budze sie co chwila

Cytat:
dzień dobry

Miłego dnia

Dała mamusce popalić
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam u was

u nas z wiekiem chyba największa różnica wątkowa ja mam 25 w tym roku a mąż 34i jestesmy 3lata razem a staralismy się jakies 1,5roku...

u nas też jest różnica 9 lat mąż 30, ja 21
Nam się udało za drugim razem, chhociaż z tym staraniem to w ogóle historia nie z tej ziemi.

A tak w ogóle to dzis zaczynamy z małą 34 tydzień

jeszcze dwa tyg i mogę rodzić

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:36
Stary 2012-01-02, 10:37   #1818
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Zrobiłam michę ogromna popcornu i wtryniam sobie tak Was czytając
Nie soliłam prawie wcale, bo nie chcę bardziej puchnąć. I tak wyglądam jak księżyc w pełni, a palców u rąk z samego rana w piąstki nie ścisnę :/

Stary 2012-01-02, 10:40   #1819
renata:)
Zadomowienie

Agaton bo ja juz nie mam siły na bunty zaraz ją wykurze!!
czubasek to nie jest tak źle z nami

jutro zaczynamy 39tydz...i mam wizyte i odbieram wyniki i niech juz wyłazi

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:42   #1820
uska000
Zadomowienie

hej laseczki

Paula trzymam kciuki

u nas ok malutki wiecej juz nie spi niz spi tylko gadac do niego albo nosic.. rak nie czuje;p

noi trzeba mu spiewac a wiecie co lubi najbardziej Rolnik Sam w Dolinie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:47   #1821
annyonne
Raczkowanie

Paula trzymam kciuki, bezproblemowego porodu życzę

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aha, pisałyście o wieku - ja w tym roku skończę 30 , a mój TZ 26
U nas podobnie ja w styczniu kończę 30 a mąż w maju 27 Razem jesteśmy od 12 lat a po ślubie 2 z groszem.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
jutro czeka mnie pierwsze ktg i oglądanie mieszkania
i za ktg i za mieszkanko

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj odstawiłam juz leki, i zadnej nospy i magnezu, więcej łaże i co? i jest lepiej niż wcześniej, brzucho jakos nie twardnieje, zero skurczy...az dziwnie się z tym czuję...
Ja mam w środę wizytę i pewnie w czwartek już leki odstawie i będę mogła zacząć się ruszać a przynajmniej mam taką nadzieję No zobaczymy jak organizm zareaguje, mąż od 3.01. będzie miał zakaz spożywania napojów alkoholowych

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
no właśnie ciekawe co u Nikotynki?? straszna ta cisza z jej strony, zaczynam się niepokoić..

Też się zastanawiam co z Nikotynką...

Coś mi się wydaje że lada dzień faktycznie wybije godzina "0"

My o dzieciątko staraliśmy się rok, miałam taką sieczkę hormonalną w organizmie, że szok... Dodatkowo podejrzenia pco i kilka innych rzeczy. Rada z mojej strony, jeśli planujecie tabsy po porodzie to nie wierzcie lekarzom na słowo, i zawsze przed ich doborem żądajcie badania na poziom hormonów bo można sobie koncertowo zaszkodzić

A ja dzisiaj zasypiam przed kompem, chyba sobie zaraz drzemkę strzelę...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:51   #1822
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agaton bo ja juz nie mam siły na bunty zaraz ją wykurze!!
czubasek to nie jest tak źle z nami

jutro zaczynamy 39tydz...i mam wizyte i odbieram wyniki i niech juz wyłazi
No nie jest nie jest Za to my chyba mamy najkrótszy staż tylko rok i dwa miesiące a znamy się dwa lata

Stary 2012-01-02, 11:35   #1823
sandra1892
Zadomowienie

Hej!
Normalnie nie da sie was nadrobic Co wy wachacie laski?? Nie dosc ze pisza jak szalone to jeszcze o takich rzeczach, ze ho ho

U nas nic ciekawego, mala ma sie ok. Czasem ma takie napady, ze krzyczy jak by ja ktos ze skory obdzieral, a ja zalamuje rece, bo nie wiem czemu No ale uroki .
Wazymy 2164 gram i teraz kolejna wizyta 31.01 na usg przezciemiaczkowe .
Mala dostaje teraz tylko mm bo ja nie mam juz mleka, tzn mam cos tam jeszcze pocieknie, ale nie dosc , ze malo to jeszcze Amelka malo na moim mleku przybiera. Wiec karmie ja teraz normalnym mlekiem dla niemowlat Bebiko 1 .

Mam pytanie do dziewczyn z Trn. Wiecie gdzie jest dobry okulista dzieciecy na NFZ ? Bo musze z mala na kontrole isc.

Stary 2012-01-02, 11:47   #1824
Anabellita
Zadomowienie

Przed chwilą dostałam miniZawał - nie mogłam wejsć na wizaż! To było straszne!
A tak w ogóle to dziendoberek

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Komu na śniadanie jajka na miękko? Bo ja dziś takie śniadanie sobie zapodałam
Inutill! Zostaw to, wyrzuć, wypluj, feeee... Pewnie już za póżno, ale pamiętaj na przyszłosć: w ciąży nie je się jajek na miękko!

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Z radosnych wiadomości mój starszy brat zaręczył się w sylwestra!!
Ze swoją dziewczyną poznali się w sylwestra 6 lat temu, więc te zaręczyny jakoś tak zgrabnie wplecione w rocznicę!

My się tak "postaraliśmy" ze poszło od razu ;-) a tak na poważnie, to podejrzewam że gdybyśmy sie zaczeli starać, to pewnie by sie tak od razu nie udało. Jestem bardzo szcześliwa, ze wtedy zaszłam w ciąże, bo pewnie zaczelibysmy starania za 5 lat i by było ciężej
Gratulacje dla brata - fajnie, że wybrał akurat dzień w którym się poznali i to Sylwka - jak romantycznie

Ja zaszłam w ciażę po roku starania. Przez rok baaardzo chciała i nie mogłam, a póżniej dostałam nową pracę i odpuściłam sobie dziecko i wtedy tadammmm dwie krechy na teście

Cytat:
Zrobiłam michę ogromna popcornu i wtryniam sobie tak Was czytając
Nie soliłam prawie wcale, bo nie chcę bardziej puchnąć. I tak wyglądam jak księżyc w pełni, a palców u rąk z samego rana w piąstki nie ścisnę :/
A ja wczoraj uprażyła sobie własnoręcznie słonecznik i wcinałam taki cieplutki i pachnący mmmmm....

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
My o dzieciątko staraliśmy się rok, miałam taką sieczkę hormonalną w organizmie, że szok... Dodatkowo podejrzenia pco i kilka innych rzeczy. Rada z mojej strony, jeśli planujecie tabsy po porodzie to nie wierzcie lekarzom na słowo, i zawsze przed ich doborem żądajcie badania na poziom hormonów bo można sobie koncertowo zaszkodzić
Nooo masz rację ja mam znajomą która przez wiele lat brała antykoncepcyjne bez żadnych badań. Teraz od 3 lat nie może zajsć w ciążę. Okazało się ze ma kłopoty z prolaktyną a tabletki jeszcze bardziej pomieszłay jej w tej prolaktynie. Teraz po długim leczeniu ma ponoć ten hormon już ustabilizowany a dziecka nadal nie widać

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:48   #1825
Angelika_26
Raczkowanie

My dziś zaczynamy 32 tyg, ale ten czas leci.

Siedzimy z Jasiem dalej w domu przez tą ospę. W sumie już 2 tygodnie. Nie wiem kiedy dać go do przedszkola. Ma pare strupków jeszcze i nie wiem czy zostawić go jeszcze na tydzień w domu??

Właśnie był u nas ksiądz po kolędzie. Młody, nie wiem czy posiedział 5 min. Ale mam już z głowy chociaż. Mieszkamy na swoim od niespełna 4 lat i dopiero pierwszy raz ksiądz był u nas. Aż wstyd!!Ale to nasza winna, bo akurat przez 3 lata tak się złożyło, że na sylwester jeździliśmy do Holandii.

Tak w ogóle to NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!! LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW!!!!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:50   #1826
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
T

Coś mnie brzuszek pobolewa ale nie jakoś bardzo mocno i mi nie dobrze przez tego szampana bo dziś z mama dopiero wypiłam,no mąż trochę pomógł.Co do lat to ja 13,01 będę mieć 28 ,mąż w marcu 33 ,od ślubu będzie 4 lata ,a razem stuknie dyszka
mój tż też marcowy i też 33 latek mu stuknie, zawsze mu wypominam że stary chłop z niego
Cytat:
Ty się nie śmiej!!!!!!!! Ostatnio na TLC oglądałam "porodówkę" i tak 17 letnia dziewucha jak usłyszała, że ma rozwarcie to wzięła komórkę i "muszę napisać na fejsbuku, że mam rozwarcie 4 cm!!!!!!"
no a słyszałaś co jej stary mówił- że miesięcznie 20.000 czy 40.000 esków pisze.... MASAKRA

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Mój czop wyglądał coś podobnego do tego:
http://img103.imageshack.us/img103/7...mage0025ak.jpg tylko był taki może mniej biały bardziej w kolorze tamtego z filmiku i wyszedł cały od razu kilka godzin przed porodem
HEH to ten mi się 'podoba' bardziej
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
co do wieku to jak przeleciałam listę mamuś to starsze mamusie czyli po 27 roku życia są miejszością i tak się zastanawiam czy nie za późno wzięłam sie za robienie pierwszej dzidzi chociaż myślałam że to i tak wcześnie moje koleżanki w pracy pierwsze dzieci rodziły po 31 roku życia ale na naszym forum tego nie widać
witam cie w klubie starych mamuś tez tak pomyślałam bo my chyba jeden i ten sam rocznik
Cytat:
a odzywała się Nikotynka?? chyba jeszcze po porodzie, nie? czy przeoczyłam?
w piątek jeszcze byla w szpitalu i nie pisała mi kiedy wychodzi

Cytat:
Za to mieliśmy najlepszy prezent na 1 rocznicę ślubu: dwie kreski na teście Chociaż przyznaję, że byłam w ciągłym strachu (pierwszą ciążę straciliśmy), to nie mogę uwierzyć, że zaczyna się już 34 tydzień
super prezent

Cytat:
A Moja Miśka coś sie nie chce dziś ruszać ;( Mam doła...
może ma dzień leniucha, mój miał w czwartek taki dzien i panikowałam ale w pt wrócił 'do siebie'

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Siostra męża zawsze powtarzała ,że do 30 mężczyzna musi spłodzić dziecko bo inaczej już jest facet przeterminowany i kiepsko.
to mojemu się nie udało do 30tki nawet ożenić
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Czyli się nie odzywała....a poród z komplikacjami był....cholerka, została mi jeszcze jedna strona do nadrobienia moze będą jakieś wieści.
Żeby wszystko było dobrze
teraz już jest wszystko dobrze, nie chcę opisywać tego co mi napisała o swoim porodzie bo nie będę jej wyprzedzać i robić opisu jej porodu, jak wróci do domciu na pewno się odezwie bo sie stęskniła za nami

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:52   #1827
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hej Mamusie
Jakies zawroty glowy dzis mam czuje sie troche slabowato wiec tylko podczytuje i grzybie na kanapie...mialam prasowac ale serio nie czuje sie najlepiej ehh

paula czekamy na wiesci pewnie tuli malenstwo i nie ma czasu napisac ehh zazdroszcze

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:53   #1828
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Przed chwilą dostałam miniZawał - nie mogłam wejsć na wizaż! To było straszne!
Ufff, czyli to wina wizażu, bo też się przestraszyłam. Odświeżam i odświeżam a tu nic nie rusza. Wyłączam i włączam i też nic nie pomaga
Przestraszyłam się hihi

Stary 2012-01-02, 11:56   #1829
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czzzzzzzzzzzesc
co tu tak cicho?? na porodówce wszystkie?

ie dość, ze Nikotynka sie nie odzywa to Ela po porodzie tez nie....

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!
Normalnie nie da sie was nadrobic Co wy wachacie laski?? Nie dosc ze pisza jak szalone to jeszcze o takich rzeczach, ze ho ho

U nas nic ciekawego, mala ma sie ok. Czasem ma takie napady, ze krzyczy jak by ja ktos ze skory obdzieral, a ja zalamuje rece, bo nie wiem czemu No ale uroki .
Wazymy 2164 gram i teraz kolejna wizyta 31.01 na usg przezciemiaczkowe .
Mala dostaje teraz tylko mm bo ja nie mam juz mleka, tzn mam cos tam jeszcze pocieknie, ale nie dosc , ze malo to jeszcze Amelka malo na moim mleku przybiera. Wiec karmie ja teraz normalnym mlekiem dla niemowlat Bebiko 1 .

Mam pytanie do dziewczyn z Trn. Wiecie gdzie jest dobry okulista dzieciecy na NFZ ? Bo musze z mala na kontrole isc.

to super, ze u WAs dobrze!!!
a jak mała tak krzyczy to moze to (odpukac) ta dziadoska kolka??

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

a w ogóle mojemu TZ sie sniło znow, ze rodze

ale wita co? czuje, ze to na dniach sie stanie

boli mnie garło kupiłam jakies tablety w aptece coby sie nie rozłozyc w razie W
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:56   #1830
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Uff... Nadrabiałam 2 godziny rok 2011 i się wizaż zaiesił, więc już myślałam, że wszystkie cytowania pójdą w eter

Ale Wasza forumowa imprezka sylwestrowa była pierwsza klasa i te stroje:br zydal:

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
UWAGA:

30.12.2011 O GODZ. 17.06 NA SWIAT PRZYSZEDL SEBASTIANEK
3410g i 52 cm

mamusia zmeczona i obolala rodzila sn bez znieczulenia;/

Gratulujemy
Gratulacje

Cytat:
Ciekawe czy można powiedzieć, że mamy to samo. A wiesz czym to u Ciebie spowodowane?
Troszeczkę mi już przeszło. Akurat na tyle, że mogę sama pójść do łazienki czy kuchni na chwileczkę nie podtrzymując się parasolką (używałam jako laski do podparcia).
Lekarz powiedział, że to jakiś nerw jest uciśnięty i póki prócz bólu nic się nie nie dzieje, to mam przeczekać

Cytat:
Oj, coś czuję, że ta noc będzie przekichana - nos zatyka mi coraz bardziej. Dziewczyny z zapychającym katarem - polecam napar z mejeranku. Ja właśnie przyjęłam pierwszą dawkę, bo zwykle to pomaga (oczywiście nie od razu, ale często już na drugi dzień jest lepiej). Dla chętnych podaję sposób przyrządzenia: 2 łyżeczki majeranku zalewamy szklanką wrzątku i parzymy pod przykryciem. Cedzimy przez siteczko i dosładzamy miodkiem. Pić ciepłe i najlepiej od razu wskoczyć pod kołderkę. Na zdrowie!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czy można do Was jeszcze dołączyć? Niestety wcześniej nie wiedziałam że jest taki wspaniały "wynalazek" gdzie można porozmawiać z innymi Mamusiami w podobnym momencie życia Ja mam termin na 17.01 będzie to Nasz pierwszy dzidziuś - dziewczynka, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła tulić małą
cześć

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a ja znow zrobilam ciasto przed chwila... wczoraj jezyk dzis krowka - chyba caly zwierzyniec mi sie tu wykluje
a pozniej jezdze po rodzicach i rozdaje ciasta... czasem mam wrazenie ze wcale sie nie cieszą z tych moich wypiekow tylko jak widza mnie z pojemnikiem to przychodzi im do glowy tylko OŁ NOŁ ZNOWU CIASTO.... hehe poczatkujaca ze mnie kuchara - ciasta polgotowe robie, marzy mi sie przepis gdzie nie uzyje gotowej mieszanki tylko wszystkie skladniki "surowe" ale ciezko cos latwego znalezc na necie i sprawdzonego oczywiscie :p ... niedlugo dojdzie do tego ze bede piec ciacho i je wyrzucac albo bezdomnym rozdawac hyhy
a jutro Sylwester.... za niecale 24 godziny wkroczymy w Nowy Roczek i bedziemy miec 2012 dzieciaszki
Ja wyłapuję ciasta, co ktoś znajomy zrobi albo poleca w 90% wychodzą i smakują

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja wczoraj mialam chyba pierwszy przepowiadajacy skurcz
tz do mnie
-to co, rodzimy?
-chyba oszalales, nie mamy materacyka !!!
U nas był dokładnie taki sam dialog
A jak wróciliśmy do domu z materacem, to mężol gadał do młodego, żeby się nie sugerował, że ma już na czym spać

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a nam odpadl w nocy pepek
Super

Cytat:
A teraz zaczynamy losowanie dużego lotka: w puli znajdują się dwie kule... i...

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zanim znowu zacznę nadrabiać - wklejam efekt mojego dzisiejszego urządzania - więcej fotek w klubiku
Ale fajnie kącik mojego szkraba (czyt. fragment naszej sypialni) nie jest taki ładny, kolorowy
_________________________ _
Dostaliśmy odp. w sprawie adapterów do fotelika - wyjdzie nas ostatecznie tak samo, jak byśmy kupowali na miejscu a miało być taniej no, ale przynajmniej będzie fotelik wpinany w stelaż

czuję się nadal średnio... zaraz spadam znów do wyrka
jak jutro obudzę się w podobnym stanie, to nie ma bata i muszę odwiedzić lekarza rodzinnego
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości