Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 12:34   #1561
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi która spinka jest najładniejsza żeby pasowała na ślub (miała by być tak wczepiona jak ta na pierwszym zdjęciu)
wg mnie pierwsza
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:35   #1562
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dzieki za opinie w sprawie zaproszen. Poogladalam zaproszenia na all i kurde nic mnie nie zachwyca... chyba zamowie jakies zwykle, zrobie do nich sama obwoluty i tyle...

a moze sama zrobisz ? od poczatku do końca ?

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-01-02 o 12:36
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:37   #1563
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ta https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1325503140
No ale każda z nas ma inny gust i każdej co innego się może podobać.

Ależ oczywiście

wiem ale o opinie watro zapytać tam samo jak z sukniami
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:43   #1564
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane powiedzcie mi która spinka jest najładniejsza żeby pasowała na ślub (miała by być tak wczepiona jak ta na pierwszym zdjęciu)
Hmm do Twojej sukni chyba najbardziej by pasowala 1... ze4by jakies krysztalki byly... 2 mi sie tez podoba, natomiast 3 jest, ze sie tak wyraze czesto spotykana
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a moze sama zrobisz ? od poczatku do końca ?
Tez o tym myslalam, ale musielibysmy drukarke laserowa kupic, bo na tej co Tż ma nie da rady za bardzo wydrukowac zaproszenia... dzisiaj obgadam temat z Tż
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:43   #1565
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się podoba 2 w ostateczności 3
Stary 2012-01-02, 12:45   #1566
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Hmm do Twojej sukni chyba najbardziej by pasowala 1... ze4by jakies krysztalki byly... 2 mi sie tez podoba, natomiast 3 jest, ze sie tak wyraze czesto spotykana

Tez o tym myslalam, ale musielibysmy drukarke laserowa kupic, bo na tej co Tż ma nie da rady za bardzo wydrukowac zaproszenia... dzisiaj obgadam temat z Tż

heh tak właśnie zrobilismy stwierdziliśmy że taka drukarka sie przyda i powiem wam ze póki co drukujemy na niej tylko zaproszenia
Stary 2012-01-02, 12:47   #1567
(kicia)
Zakorzenienie

a ja wam powiem że się przejechałam z drukowaniem.... TŻcik poleciał ostatnio druknąć 3 zaproszenia bo tak niespodziewanie wyszło że w sobotę mieliśmy okazję wręczyć pierwsze 3 bo potem może być ciężko spotkać się z t ą rodzinką. Drukował je u kolegi na drukarce która ma lekko ponad rok niby taka dobra ale porównując jakość wydruku z moją praktycznie 10 letnią to już wolę drukować u siebie chyba żadna drukarka jej nie zastąpi

Stary 2012-01-02, 12:48   #1568
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
heh tak właśnie zrobilismy stwierdziliśmy że taka drukarka sie przyda i powiem wam ze póki co drukujemy na niej tylko zaproszenia
No to ladnie nam bysie przydala jeszcze na... winiety i zawieszki na alkohol
Stary 2012-01-02, 12:51   #1569
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
a ja wam powiem że się przejechałam z drukowaniem.... TŻcik poleciał ostatnio druknąć 3 zaproszenia bo tak niespodziewanie wyszło że w sobotę mieliśmy okazję wręczyć pierwsze 3 bo potem może być ciężko spotkać się z t ą rodzinką. Drukował je u kolegi na drukarce która ma lekko ponad rok niby taka dobra ale porównując jakość wydruku z moją praktycznie 10 letnią to już wolę drukować u siebie chyba żadna drukarka jej nie zastąpi
heh no wiesz Twoja 10 letnia to juz taka spracowana /rozruszana wiec wiesz "doświadczenie" robi swoje :P a ta nowa dopiero sie "uczy" drukować
naszą też trzeba było odpowiednio ustawić żeby było ładnie - ale jestem zadowolona fajnie wydrukowała i nie rozmazuje

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
No to ladnie nam bysie przydala jeszcze na... winiety i zawieszki na alkohol
a właśnie zapomniałam o tym
Stary 2012-01-02, 12:53   #1570
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ojej umawiałyscie sie na 1500 zł i ona zrobiła powyżke ?? ojej to nie swidczy o tej dziewczynie dobrze... nie lubię jak ktos tak kręci - dobrze jej napisałaś
Tak było. Napisałam do niej w październiku ile za nią chce bo dziewczyna mi proponuje za 1200zł ale musiałabym dużo dalej jechać po nią i jeszcze w sumie nie było pewne czy wzrost się zgadza (bo raz mi pisała ze sunie była na 165+10cm obcas a raz ze na 175+obcas). Wiec napisała mi, że za 1500zł sprzeda mi sukienkę z welonem i halką i doda jeszcze kamizelkę i musznik ( to akurat było mniej ważne). Wiec powiedziałam jej ok że chcę ją przymierzyć. Napisała mi, ze pojedzie do domu na weekend 11listopada i przywiezie ją do Krk. Pytałam ją kiedy mogę ja zobaczyć to mi napisała ze nie była w domu bo musiała być w pracy i że jak przywiezie to się umówimy. Chciałam się jej przypomnieć przed świętami, żeby nie zapomniała jej przywieźć, a ona mi napisała, że ok przywiezie ale, że niby w komisie dają jej za nią 2300zł i za 1500zł jej nie sprzeda bo by była dużo stratna. ( trochę mało prawdopodobne żeby jej tyle dali w komisie bo się orientowałam jakie są ceny i warunki i dają max 50%ceny a sukienka kosztuje 3600-3800). No i to co wam wkleiłam to była kolejna moja wiadomość do niej.

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
płacić za nauki ----- ????? ale takie zwykłe czy te przyspieszone??? bo jak przyspieszone to w ostateczności mogłabym zrozumieć... my chodziliśmy normalnie i nic nie płaciliśmy... przecież to nie my sobie wymyślaliśmy, że trzeba to zaliczyć i powiem szczerze, że praktycznie nic z tych nauk nie wyniosłam- tak były beznadziejnie prowadzone...
My płaciliśmy 50zł od pary i to były zwykłe nauki i jeszcze musimy iść do poradni.
A propo płacenia w kościele ostatnio w naszej gazetce parafialnej ukazał się artykuł na temat naszej organistki. Babka pieje jakby w operze śpiewała i generalnie mało kto chce ją na ślub. Ale babka za to, że otworzy chór i udostępni organy kościelne bierze ok 200zł czyli trzeba jej zapłacić no i tej osobie co będzie grać. I ksiądz tłumaczy ją, że niby nie ma innego źródła dochodów i że udostępnia swoje miejsce pracy. Rozumiem 50zł albo 200zł jakby grała ale bez przesady.

Cytat:
Według mnie 1

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:56   #1571
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Ja nie mam dzisiaj zajęć ale muszę się przygotować na jutro na studia. Dwa referaty i należałoby się w końcu wziąć za naukę na egzamin a jest tego sporo bo to cała historia Śląska
Cytat:
A ja będę brała się za naukę. Teoretycznie mam wolny tydzień ale muszę pojechać w środę na 10minut żeby zaliczyć jedną wejściówkę a tak mi się nie chce
Sorry Kochane, ale tyyyle się tego tu na wątku nasłuchałam, jak sama jeszcze studiowałam, że nie mogę się powstrzymać i też napiszę, ten jeden raz JAK JA SIĘ CIESZĘ, ŻE MAM TO JUŻ ZA SOBĄ

A Wam oczywiście baardzo współczuję, że jeszcze się męczycie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
To był zdecydowanie najlepszy sylwester Zabawę prowadził nasz "weselny" zespół, było świetnie! Bardzo się cieszę, że ich wzięliśmy
Super, że zespół się sprawdził i zabawa była świetna

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Chatka - napiszę szczerze, że wg mnie do Ciebie pasują tego typu falbany (jeśli je falbanami można nazwać): http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...15/sarina.html albo widziałabym Cię w czymś takim: http://www.slubnesuknie.com.pl/index.html (suknia ze strony głównej). Może nie trafie w Twoje gusta (ten kwiat na ramieniu), ale z tych wszystkich sukien, które zmierzyłaś, to ja nie widziałam nic takiego co by u mnie wywołało wielkie wow.

Wracając do naszych slubnych załatwień, to mamy następujące rzeczy:
1. Ugadaliśmy się z kamerzystą i ze względu, że to znajomy rodziców mojego TŻ to zapłacimy grosze za film. Nie oczekuję żadnej rewelacji, ale przynajmniej będzie pamiątka (po doświadczeniach znajomych, którzy nie mieli kamerzysty i bardzo tego żałują zdecydowaliśmy się kogoś wynająć).
2. byliśmy u księdza (do tej pory nie wiem po co tam poszliśmy - chyba dla spokoju bo zarówno moi rodzice jak i mama TŻ ciąglę truli nam o tym by tam pójść). Jedyną rzecz co się dowiedzieliśmy, to w lutym musimy przyjechać spisać protokół (ksiądz powiedział abyśmy się pojawili tak na 3 miesiące przed ślubem).
3. W styczniu musimy zrobić poradnię - wymyśliliśmy kurs NRP, który rzekomo zastępuje cała poradnię(kurs trwa jeden dzień kilka godzin i jest równoważny 3 wizytom w poradni).
4. Zarezerwowałam kosmetyczkę na godzinę 13 i paznokcie dwa dni przez ślubem).
5. Ustaliliśmy listę gości, więc ruszamy z zamawianiem zaproszeń bo w lutym chcemy je rozwieźć.
6. Pozstanowiłam mieć sweterek do sukni i szukam osoby, która robi takie rzeczy na drutach (może kogoś znacie w okolicach Krk?)
7. Miałam robione próbne fryzury, ale żadna mnie nie zachwyciła do końca i dalej będziemy próbować. Chociaż po próbach doszłam do wniosku, że będę szukała coś w stylu gładkiego upięcia na prawą stronę. A i chyba skuszę się na welon krótki do kościoła.

A zadania na styczeń:
1. Zamówić buty i ozdoby do butów.
2. Kupić biżuterię.
3. Znaleźć osobę do zrobienia sweterka na drutach.
4. Zamówić zaproszenia
5. Zrobić poradnię
Pewnie coś się jeszcze znajdzie, ale to będzie na bieżąco.

A i padł pomysł, aby zamiast tulipanów zrobić bukiet ze stokrotek. Dlatego mam pytanie do jagodzi - wiesz może czy w maju stokrotki są dostępne i czy na tyle trwałe by można było zrobić z nich bukiet ślubny?
Wszystko fajnie, tylko, że obie te suknie potrzebują koła a ja koła nie chcę, więc szukam czegoś zwiewniejszego...
Teraz jak wchodzę do salonów mówię na wstępie: szukam najlżejszych i najzwiewniejszych sukni jakie macie, z naciskiem na zwiewne falbanki. Mam nadzieję, że ta metoda przyniesie lepsze efekty
Gratuluję załatwionych spraw Stokrotki wyglądałyby super do twojej sukni, ale nie wiem, czy by Ci za szybko nie zdechły... Ale niech się wypowiedzą eksperci, bo co ja tam wiem

Cytat:
Dziewczyny wzielam sie za szukanie zaproszen, probki ktore wczesniej zamawialam do konca mnie nie przekonuja... dzisiaj zainteresowaly mnie te zaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...026616750.html co o nich myslicie? Fajny pomysl? Zamawiala ktoras z Was takie zaproszenia? Pamietam ze pewna PMka wklejala zaproszenie z fotka Pary Mlodej, dobrze pamietam? Prosze o pomoc
Naprawdę się Wam nie podobają?? Mi bardzo, bo ja uwielbiam efekt szkicu, świetnie się na takich fotkach wygląda, żadnych niedoskonałości Aż pokombinujemy chyba i zobaczymy, czy na naszych by to fajnie nie wyglądało przypadkiem

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie ale pisałam wam, że dziewczyna z którą się umawiałam, że sprzeda mi sukienkę na 1500zł napisała, że chce teraz za nią 2300zł. Napisałam dzisiaj do niej tak:

Witam;

Szkoda, że napisała mi Pani to tak późno bo jakbym wiedziała od początku to pojechałabym do tamtej dziewczyny, która proponowała mi ja taniej, albo szukałabym do tego czasu jakiejś innej. Niestety nie mam jak Pani zapłacić tyle bo ze względu na to, że umawiałyśmy się na 1500zł zostawiłam sobie tyle pieniędzy plus na jakieś poprawki krawieckie. Poza tym pytałam o tę suknię jakiś czas temu w komisie Emmi Mariage w Warszawie i Pani mi powiedziała 2000zł razem z poprawkami krawieckimi w cenie, z tym, że była na niższy wzrost niż ja szukam. Tak samo obserwuję aukcję na allegro i od jakichś 4 miesięcy dziewczyna próbuje ją sprzedać za cenę niższą niż 2300zł. Wobec tego rozumiem, że odda ją Pani do komisu, a ja muszę szukać jakiejś innej sukienki. Jakby się nie sprzedała w komisie i dalej chciałaby Pani ją sprzedać to proszę dać mi znać. Jak nie znajdę do tego czasu innej to będziemy rozmawiać dalej.

Pozdrawiam

Myślicie, że ok??
Bardzo jestem ciekawa co mi odpisze.
Dobrze napisałaś, niech wie, że w bambuko się zrobić nie dasz, ale mimo wszystko chętnie byś tę kieckę od niej jeszcze kupiła w normalnej cenie. Zobaczymy, oby zmądrzała i sprzedała Ci po pierwotnej cenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziękuję Chatko! Bardzo bym chciała, abyś w najbliższym czasie to Ty napisała Nam tutaj, że znalazłaś suknię idealną i że było "WOW"- tego Ci właśnie życzę Bo te, która jest "niedoszłym wow" nie jest idealną i widać, że Cię nie zachwyciła... Bądź dobrej myśli i na pewno znajdziesz gdzieś tą jedyną, albo uszyjesz swoją wymarzoną według własnego projektu

Cytat:
kciuki sie przydąły ponieważ kupiliśmy garnitur czarny, prosty z bardzo fajnego materiału poprawki w marcu mamy zrobić i wtedy do odbioru i dobranie karwatu i kamizelki

sukienkę jadę przymierzac pod koniec stycznia poczatek lutego
obecnie wracam do dwanych przyzwyczajeń : skakania na skakance i tu prosze także o kciukasy za szybki spadek wagi i za to zebym wreszcie coś kupiła

ps kupiłam te ramki na zdjęcia co wam kiedyś pokazywałam na podziękowanie rodzicom
Brawa za garniaczek i za inne zakupy
się 3mają. I czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ale będę mieć dylemat... Bo kurcze rozpuszczone mam często na co dzień, a kok to taki od święta i mój wymarzony do ślubu. I tak sobie myślę, żeby w pierwszy dzień na ślubie mieć koka, może z jakimiś wypuszczonymi włosami, albo taki jak ten z Sylwestra (wszystkie schowane), a na drugi dzień włosy rozpuszczone i wyprostowane - wtedy goście padną
Zdecydowanie jestem za tym planem W dniu ślubu nie ma co rozpuszczać za bardzo, szczególnie takich długich włosów, bo będzie Ci za gorąco, kok wygląda zresztą bardzo szykownie. A na drugi dzień jak rozpuścisz i uzyskasz taki efekt, jak na tym ostatnim zdjęciu (czyli połowa prosta, połowa skarbowana przez te warkoczyki) to ludzie naprawdę popadają jak muchy z wrażenia

Cytat:
Dzień dobry!!!!!

A mnie rozłożyło i nie wiem, czy dzisiaj zaczniemy roznosić zaproszenia. A mieliśmy. Kuzyni są w Polsce do końca tygodnia i umówiliśmy się z nimi na dzisiaj ale tak fatalnie się czuję, że chyba nie dam rady...

A wczorajszy dzień spędziłam bardzo miło, na sprzątaniu, leniuchowaniu, życzeniach i przede wszystkim przy radiu!!!!

Z bilansu, który sobie zrobiłam na poprzedni rok nie zrealizowałam 2, a może i 3 punktów:
- brak wódki
- brak moich butów
- brak fryzury i makijażu.

Co do ostatniego czekamy na deklarację znajomych w sprawie zabawy karnawałowej, jeśli się zgodzą to zapisuję się na próbną fryzurkę i make up i zobaczymy co z tego wyjdzie

Buciki i bieliznę będę zamawiała na dniach, a wódka... hmmm chyba nas osoba, która miała nam taniej załatwić, wystawiła do wiatru, więc jak tylko wyzdrowieję szukamy dalej dobrej oferty.

No i dzisiaj 99 ddś I powiem Wam, że cieszę się bardziej niż wczoraj
Współczuję choroby I gratuluję 99 dni To już tak bliziutko, że normalnie szok!

kiciu, mi się podoba ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1325503134

Dziewczyny, zajarałam się wczoraj jakiś czas temu zapisałam sobie tę stronkę http://www.relaksmisja.com/ i wczoraj zaczęłam sobie czytać tam wszystko i normalnie chcemy z Nimi jechać to jest dokładnie to, czego nam trzeba - nie jakieś wypasione hotele z basenami i mnóstwem turystów, tylko plaża, morze, palemki i przygoda Angielski znamy, rezydentów nie potrzebujemy.
Gadaliśmy wczoraj z TŻtem i ustalone - w sierpniu tuż po ślubie do Szwecji, a zimą (może koło stycznia, lutego) - coś z Ich oferty, prawdopodobnie Indonezja albo Filipiny

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:03
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:59   #1572
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
No i dzisiaj 99 ddś I powiem Wam, że cieszę się bardziej niż wczoraj

Cytat:
wg mnie pierwsza
Stary 2012-01-02, 13:04   #1573
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Dobrze napisałaś, niech wie, że w bambuko się zrobić nie dasz, ale mimo wszystko chętnie byś tę kieckę od niej jeszcze kupiła w normalnej cenie. Zobaczymy, oby zmądrzała i sprzedała Ci po pierwotnej cenie
:
Mocno się zastanawiam co z tego wyjdzie. Wiem, że na allegro są dwie od kilku miesięcy wystawione za 1900zł i nikt ich nie kupił (gdzieś ok pół roku) ale nie na mój wzrost. Wiem też że jak oddajesz sukienkę do komisu to dostajesz kasę dopiero jak się sprzeda i jeszcze musisz im płacić co miesiąc za to że ją trzymają (wiem bo koleżanka chce sprzedać swoją sukienkę i się orientowała). Wiec nie wiem jak ma się jej to opłacać.

Laura

Stary 2012-01-02, 13:05   #1574
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Mocno się zastanawiam co z tego wyjdzie. Wiem, że na allegro są dwie od kilku miesięcy wystawione za 1900zł i nikt ich nie kupił (gdzieś ok pół roku) ale nie na mój wzrost. Wiem też że jak oddajesz sukienkę do komisu to dostajesz kasę dopiero jak się sprzeda i jeszcze musisz im płacić co miesiąc za to że ją trzymają (wiem bo koleżanka chce sprzedać swoją sukienkę i się orientowała). Wiec nie wiem jak ma się jej to opłacać.
A moze probuje Cie naciagnac, mysli sobie, że jak Cie postraszy to Ty zaraz jej dasz te 2300...? Ciekawe co odpisze...
Chatka chyba dzisiaj z Tz przerobimy sobie jakas fotke na szkic i zobaczymy jakby to wygladalo... jak sie uda to wkleje Wam fotke na forum.
Stary 2012-01-02, 13:08   #1575
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1325503140
Ta wg mnie najlepsza
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:12   #1576
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry Kochane, ale tyyyle się tego tu na wątku nasłuchałam, jak sama jeszcze studiowałam, że nie mogę się powstrzymać i też napiszę, ten jeden raz JAK JA SIĘ CIESZĘ, ŻE MAM TO JUŻ ZA SOBĄ

Chateczko kochana zostało mi jeszcze 5 miesięcy studiów i uwierz lub nie ale po obronie odtańczę taniec radości mam już dość studiów a raczej całej tej otoczki tego bezsensownego podejścia do studenta i beznadziejnie ułożonych planów itd itp.

Dziewczątka moje kochane co sądzicie o tych obrączkach? Bo mieliśmy wprawdzie zamawiać u małego jubilera ale u niego ceny obrączek zaczynają się od 2000 zł wzwyż. A mnie te obrączki z Kruka zauroczyły

http://wkruk.pl/product-pol-2315636-OBRACZKA-SOGNO.html

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:14   #1577
ona8686
Zakorzenienie

Witam nacytowałam się, napisałam i szlag to trafił i jeszcze raz dziękuje za opinie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Widać, że masz świetną figurę i po prostu wszystko na Tobie dobrze leży Niektóre modele mi się nie podobają, ale to już moja subiektywna ocena

świetna sukienka, uwielbiam takie zwykłe i proste

pięknie wyglądasz

Zajrzałam na poczte, Neno, Kasiu, Wiktusiaczku - wszystkie świetnie wyglądałyście
Jak miło, że tak uważacie ale ja się całe życie odchudzam i od dziś też zamierzam zacząć zdrowe odżywianie i więcej ruchu

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Pięknie wszystkie wyglądałyście na sylwestra.
Ja jak będę miała swoje jakieś, które będą się nadawały do pokazania to też wrzucę. Ale najpierw muszę od znajomych je wziąć.

Dzwoniłam dzisiaj do krawcowej (miałam na nią namiary od żony kuzyna) w sprawie tej sukienki co kiedyś wrzucałam zdjęcia, co była za mała. Ale krawcowa powiedziała, że nie ma sensu jej brać i przerabiać. A ona może mi taka uszyć za 1500 zł. No i tak myślę czy nie uszyć.
Podziwiam dziewczyny, które decydują się na szycie mimo, że moja mam jest krawcową, to ja bym się nie odważyła

Cytat:
Mnie się podoba pierwsza

My za nauki będziemy płacić około 100 a to dlatego, ze to te weekendowe.
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:20   #1578
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczątka moje kochane co sądzicie o tych obrączkach? Bo mieliśmy wprawdzie zamawiać u małego jubilera ale u niego ceny obrączek zaczynają się od 2000 zł wzwyż. A mnie te obrączki z Kruka zauroczyły

mi osobiście nie podobają się takie łączone ale powiem Ci, że cena jak na Kruka jest dość przystępna
Stary 2012-01-02, 13:22   #1579
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Chateczko kochana zostało mi jeszcze 5 miesięcy studiów i uwierz lub nie ale po obronie odtańczę taniec radości mam już dość studiów a raczej całej tej otoczki tego bezsensownego podejścia do studenta i beznadziejnie ułożonych planów itd itp.

Co do obraczek to bardzo ladne, sama chce podobne, zolte zloto i jakis akcent bialego, tylko w moim przypadku zdecydowanie bez kamyczka Mierzylas je?
Stary 2012-01-02, 13:24   #1580
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
mi osobiście nie podobają się takie łączone ale powiem Ci, że cena jak na Kruka jest dość przystępna
No właśnie ta cena do mnie przemawia
TŻ też się nie podobają łączone ale zobaczymy co powie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Co do obraczek to bardzo ladne, sama chce podobne, zolte zloto i jakis akcent bialego, tylko w moim przypadku zdecydowanie bez kamyczka Mierzylas je?
Nie mierzyłam bo przypadkiem na nie trafiłam. Jutro jak będę w Kato to wybiorę się do Kruka

Stary 2012-01-02, 13:28   #1581
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Tak było. Napisałam do niej w październiku ile za nią chce bo dziewczyna mi proponuje za 1200zł ale musiałabym dużo dalej jechać po nią i jeszcze w sumie nie było pewne czy wzrost się zgadza (bo raz mi pisała ze sunie była na 165+10cm obcas a raz ze na 175+obcas). Wiec napisała mi, że za 1500zł sprzeda mi sukienkę z welonem i halką i doda jeszcze kamizelkę i musznik ( to akurat było mniej ważne). Wiec powiedziałam jej ok że chcę ją przymierzyć. Napisała mi, ze pojedzie do domu na weekend 11listopada i przywiezie ją do Krk. Pytałam ją kiedy mogę ja zobaczyć to mi napisała ze nie była w domu bo musiała być w pracy i że jak przywiezie to się umówimy. Chciałam się jej przypomnieć przed świętami, żeby nie zapomniała jej przywieźć, a ona mi napisała, że ok przywiezie ale, że niby w komisie dają jej za nią 2300zł i za 1500zł jej nie sprzeda bo by była dużo stratna. ( trochę mało prawdopodobne żeby jej tyle dali w komisie bo się orientowałam jakie są ceny i warunki i dają max 50%ceny a sukienka kosztuje 3600-3800). No i to co wam wkleiłam to była kolejna moja wiadomość do niej.

My płaciliśmy 50zł od pary i to były zwykłe nauki i jeszcze musimy iść do poradni.
A propo płacenia w kościele ostatnio w naszej gazetce parafialnej ukazał się artykuł na temat naszej organistki. Babka pieje jakby w operze śpiewała i generalnie mało kto chce ją na ślub. Ale babka za to, że otworzy chór i udostępni organy kościelne bierze ok 200zł czyli trzeba jej zapłacić no i tej osobie co będzie grać. I ksiądz tłumaczy ją, że niby nie ma innego źródła dochodów i że udostępnia swoje miejsce pracy. Rozumiem 50zł albo 200zł jakby grała ale bez przesady.

Według mnie 1
ojej wiesz co ja chyba bym sie nie zdecydowała w ogóle juz u niej zamawiac tej sukienki - wiesz dziwne było to ze sama nie wie na jaki wzrost była sorry ale kazdy wie ile ma wzrostu i trudno ot tak o tym zapomnieć dziwna dziewczyna naprawdę... poszukaj gdzie indziej bo jak coś to jeszcze sie okaże ze to nie ten model..... w ogóle....
Stary 2012-01-02, 13:31   #1582
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej wiesz co ja chyba bym sie nie zdecydowała w ogóle juz u niej zamawiac tej sukienki - wiesz dziwne było to ze sama nie wie na jaki wzrost była sorry ale kazdy wie ile ma wzrostu i trudno ot tak o tym zapomnieć dziwna dziewczyna naprawdę... poszukaj gdzie indziej bo jak coś to jeszcze sie okaże ze to nie ten model..... w ogóle....
Hmm ja zrozumialam, ze wlasnie dlatego u tej dziewczyny nie chciala zamawiac sukni...
Stary 2012-01-02, 13:33   #1583
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się ciesze, że studia mam za sobą a w tamtym roku jeszcze miałam taki czas, że jednego dnia miałam obronę magisterską a drugiego obronę na kontraktowego normalnie jak już byłam po... to odczułam taką ulgę

A obrączki, podobają mi się łączone, ale te jakoś do mnie nie przemawiają, choć cena...

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:34
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:33   #1584
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładne. Może jestem głupia ale to cena za jedną jest??

Laura

Stary 2012-01-02, 13:35   #1585
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne. Może jestem głupia ale to cena za jedną jest??
No właśnie teraz doczytałam, że za jedną

Stary 2012-01-02, 13:37   #1586
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

mi się podobają ciekawe jak na żywo się prezentują

Chatko ja na razie to tak nie narzekam no uczyć się trzeba czasem się nie chce to się narzeka ale nie mam jakoś tragicznego planu i dużo nauki... gorzej było w tamtym roku... po jakimś czasie każdy tęskni za okresem studenckim

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:39
Stary 2012-01-02, 13:38   #1587
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przepadam za żółtym złotem, ale jeśli te wyobrażę sobie w wersji z białego złota, to podobają mi się Chociaż muszę przyznać, że ta w wersji męskiej podoba mi się znacznie bardziej.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:43   #1588
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ona od razu mi powiedziała ze 175+ 6,5cm obcas idealnie jak chce. Nie wiedziała ta druga, która chciała za swoją 1200zł dlatego też pisałam do tej ile za nią chce.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
No właśnie teraz doczytałam, że za jedną
Właśnie za mało mi się wydawało za dwie. Nie przy dzisiejszych cenach złota.

Laura

Stary 2012-01-02, 13:44   #1589
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że zespół się sprawdził i zabawa była świetna

Wszystko fajnie, tylko, że obie te suknie potrzebują koła a ja koła nie chcę, więc szukam czegoś zwiewniejszego...
Teraz jak wchodzę do salonów mówię na wstępie: szukam najlżejszych i najzwiewniejszych sukni jakie macie, z naciskiem na zwiewne falbanki. Mam nadzieję, że ta metoda przyniesie lepsze efekty
Gratuluję załatwionych spraw Stokrotki wyglądałyby super do twojej sukni, ale nie wiem, czy by Ci za szybko nie zdechły... Ale niech się wypowiedzą eksperci, bo co ja tam wiem

Naprawdę się Wam nie podobają?? Mi bardzo, bo ja uwielbiam efekt szkicu, świetnie się na takich fotkach wygląda, żadnych niedoskonałości Aż pokombinujemy chyba i zobaczymy, czy na naszych by to fajnie nie wyglądało przypadkiem

Brawa za garniaczek i za inne zakupy
się 3mają. I czekamy na fotki

Zdecydowanie jestem za tym planem W dniu ślubu nie ma co rozpuszczać za bardzo, szczególnie takich długich włosów, bo będzie Ci za gorąco, kok wygląda zresztą bardzo szykownie. A na drugi dzień jak rozpuścisz i uzyskasz taki efekt, jak na tym ostatnim zdjęciu (czyli połowa prosta, połowa skarbowana przez te warkoczyki) to ludzie naprawdę popadają jak muchy z wrażenia

Współczuję choroby I gratuluję 99 dni To już tak bliziutko, że normalnie szok!

kiciu, mi się podoba ta: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1325503134

Dziewczyny, zajarałam się wczoraj jakiś czas temu zapisałam sobie tę stronkę http://www.relaksmisja.com/ i wczoraj zaczęłam sobie czytać tam wszystko i normalnie chcemy z Nimi jechać to jest dokładnie to, czego nam trzeba - nie jakieś wypasione hotele z basenami i mnóstwem turystów, tylko plaża, morze, palemki i przygoda Angielski znamy, rezydentów nie potrzebujemy.
Gadaliśmy wczoraj z TŻtem i ustalone - w sierpniu tuż po ślubie do Szwecji, a zimą (może koło stycznia, lutego) - coś z Ich oferty, prawdopodobnie Indonezja albo Filipiny
woow my raczej nie jedziemy w podroz poslubna poki co, kaska potrzebna na remont.. ale moze kiedys nam sie pozniej uda gdzies blisko wyjechac
Cytat:

ladne, takie inne

a ja musze sie pochwalic ze przyszly moje zaproszenia:j upi: i powiem wam ze sa sliczne potem wstawie fotki i opisze co mi sie podoba a co nie, w kazdym razie jesli chodzi o calosc jestem bardzo zadowolona, kupowalam z tej aukcji klik wiec cena super, a jakosc bardzo dobra, nie zaluje ze nie wzielam drozszych
dobra lece robic obiadek
Stary 2012-01-02, 13:46   #1590
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Ona od razu mi powiedziała ze 175+ 6,5cm obcas idealnie jak chce. Nie wiedziała ta druga, która chciała za swoją 1200zł dlatego też pisałam do tej ile za nią chce.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Właśnie za mało mi się wydawało za dwie. Nie przy dzisiejszych cenach złota.
aaaaaaaa ja myślałam ze to jedna i ta sama kurcze jakas dziwna jestem po tym weekendzie

dziewczyny przeciez ja zamawiała na all oto zdjęcia poniżej mogę potwierdzić ze wszystko wyglada tak na żywo jak na zdjęciach. To co mam przesyłąm ponizej oceńcie heh

oprócz jeszcze ramek - dziś zamówione

ksiega gości wzór 23

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-01-02 o 14:16
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości