|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Witajcie w Nowym Roku!!
Muffinko gratuluję odpadnięcia kikuta Darusia wiem co to za problem z kupami ![]() Rojku super że jesteś jak chcesz mogę ci przesłać dane wszystkich dziewczyn co się rozpakowały bo spisałam na wszelki wypadek ![]() My sami byliśmy w domu w sylwestra już sobie go zrobiliśmy o 20 przespaliśmy północ a po piccolo Lilce nic nie było
|
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Aniu poszperałam co nieco i troszkę uaktualniłam, ale jak masz jakieś info, których nie umieściłam na liście to bardzo proszę prześlij mi je
Wiecie co mam pytanie odnośnie wózków (się w czas zorientowałam nie?)Chcę jak najwcześniej przesiąść się z gondoli na spacerówkę, więc szukam wózka spacerowego najlepiej od urodzenia, więc musi się rozkładać na płasko i być dobrze amortyzowany. Do tego mieszkam w bloku i najlepiej, żeby był na tyle lekki, żebym z dzieckiem mogła śmigać w górę i w dół wnosząc go samodzielnie. No i chciałabym z nim chodzić i na dłuższe spacery i do sklepu. No i jestem w kropce, bo ja zielona co do wózków jestem Czy któryś z wózków, które macie pasuje do tego co napisałam?
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłysmy od lekarza
Dostałysmy debridad i robione czopki, do tego acidolac baby.Pani dr obstawia, ze to moja dieta jest winna a nie kolka pospolita.Przed wyjsciem zrobiła kupe i była mega szczesliwa.Po powrocie tez i zjadła cyca i poszła spac.Dostałysmy skierowanie na usg jamy brzusznej i laryngologa bo mała mi sapie i spi z otwarta buzia czesto.Jutro wizyta.
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystko miałam tak jak ty zapisałaś i tylko nowy temat na nowy wątek
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Aha powiedziałam połoznej i lekarce ze dałam małej w nocy 30mm bo nic nie miałam juz w piersiach to mało mnie tam nie...Kurde co sie z tymi ludzmi porobiło?Ja dzieciaka głodziła nie bede.Powiedziałam ze to 1 raz ale tak nie jest.Jak widze ze mam po 4godz jedzenia pusto a mała szuka to ja jej głodem brała nie bede.
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mam pytanko czy widzicie roznice w zachowaniu waszych maluszków w czasie skoku rozwojowego???? U nas zaczyna sie juz drugi skok, maly jest marudny, wisiałby cały czas na cycu - nigdzie ruszyc sie nie moge, zrobic w domu tez nie - bo mały sie drze, zey mu cyca dac. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie i wróci moj aniołek ![]() Fatal moze masz chwilowy zastój pokarmu (moze pojawic sie juz w 3tygodniu, ja tak miałam, bardzo czesto przystawiałam małego do cycka, w szczegolnosci w nocy i tak mi rozbujał laktacje, ze teraz moge sciagnac ok 160ml |
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Milupa herbatka od 1 tygodnia,w skladzie:koper wloski,anyzek,rumianek,km inek,olejek z kminku i rumianku,owoc rozy.
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co ci powie na ta sapke bo mój tez ma i najgorzej jest w nocy
|
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozesz pokazac opakowanie?
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
rojku ja nie mam bo wizualnie i cenowo mi nie odpowiada ale bardzo sa polecane maclareny.
Fatal to 3mamy kciuki,widze to samo przechodzicie co ja z Oliwia. Tylko my prulismy ze skierowaniem do szpitala bo pediatra nie wierzyla ze taka kolka moze byc i obstawiala wlasnie uszy.Potem usg brzuszka.
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
[IMG]file:///C:/Users/karolcia/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-4.png[/IMG]http://allegro.pl/milupa-herbatka-na-trawienie-od-1tyg-z-niemiec-i2026041500.html
http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...992600122.html Ja znalazłam takie, ale maja rózne opakowania.I nie wiem czy sie róznia
|
#4543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ściągnij w nowy pojemnik
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Olusia
http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...026041500.html http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...992600122.html Ja znalazłam takie i nie wiem czy jest róznica.Jak mozesz to pokaz. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Bo one nie maja dokładnie takiego składu jak napisałas.
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
fatal humana herbatka na brzuszek ma taki sklad z tego co pamietam
![]() Darusia za pierwszy miesiacDziekujemy za gratki ile czasu sie schodzi z tym strupkiem po kikucie? Nie moge sie napatrzec na ten pepuszek, taki malenki i okraglutki |
|
|
|
#4546 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dalej do konca nie wiem jak robic -ale dziękuje za odpowiedz.Jak sciagne wiecej, to osobno wsadze, a jak malutko to chyba wlasnie doleje... (z jednego dnia razem) ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
wasz pępek pobil wszystko 8,5 tyg!!!
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-01-02 o 19:14 |
|||
|
|
|
#4547 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Raz odciagalam pokarm dzien po dniu i 1 sie zepsulo a drugie nie, po tym samym czasie skladowania. Jak pomieszasz to moze sie zmarnowac. No i powinno sie wylewac mleko ktore nie zostalo wypite przy karmieniu. Odciaganie mniejszych ilosci 60ml jest wygodne bo nigdy nie wiadomo ile dziecko bedzie chcialo zjesc. MOja czasem zjada z butelki 100 ml a czasem wystarcza jej 40 ml. My wczoraj wrocilismy do domu i od razu dziecko szybciej poszlo spac niz w rozjazdach u rodzicow. a za 3 tygodnie kolejne wizyty i znow jej sie rozreguluje. Dzis bylo mega cieplo wiec bylam z Kasia w chuscie na poczcie. Ona byla w takim lzejszym kombinezonie i czapce a ja mialam kurtke zapieta tylko na dole zeby przykryc jej nozki. Upocilam sie. Mysle, ze moge tak probowac nawet w troszke chlodniejsze dni bo mysle, ze ja tez grzeje. oczywiscie nie jest to alternatywa do spaceru bo wiele powietrza to ona nie lapie, ale wygodnie jest podskoczyc gdzies gdzie jest duzo schodow. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU ! |
||||||
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny cos do pośmiania sie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_CjPT...eature=related
|
|
#4549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muffinka gratulacje z tym pepuszkiem
|
||
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was w Nowym Roku!
U nas nie zaczął się dobrze, byłam dziś z małym u lekarza na kontrolnej wizycie wg zalecen ze szpitala i się okazalo, że nic nie przybiera na wadze, schudł jestem zdołowana, karmiłam go często i myślałam,że się najada skoro czasem spał po 3 godziny a tu takie cos, bedzie miał 3 tyg a on waży mniej niż wychodziliśmy ze szpitala Mam go dokarmiać, lekarka kazała mi po 60 ml robic do butelki a jak bedzie mało to normalnie 90 ml a za tydz do kontroli. Mam nadzieje, ze się wszystko unormuje. Denerwuje mnie fakt, ze czasem osoby, które nie chcą karmić tak łatwo im to przychodzi a jak komuś zależy to ma problemy. No ale to tak ze wszystkim jest. Ale się pożaliłam..... aż mi ulżyło
|
|
|
|
#4551 |
|
Przyczajenie
|
witam
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku . Mam do Was pytanie.. czy używacie może pieluszek Dada? Mam wrażenie że one po pierwszym zasikaniu już są mocno mokre i mój synek marudzi jak ma założone. Dzisiaj kupiłam pierwsze opakowanie i nie wiem czy uda mi się je zużyć. Jak je oceniacie? Do tej pory używałam tylko pampersów. Zastanawiam się na Huggisami też- jakie są Wasze opinie? I proszę napiszcie mi co można używać na hemoroidy karmiąc, bo dwa dni temu niestety dopadł mnie ten problem.
|
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.petitestar.com/Product.as...=info&prodid=1 ale dla mnie super. Lekki, szybko sie składa, wytrzymały, zwrotny trochę może mało amortyzowany ale ok Teraz zastanawiam sie nad takim samym, no chyba że wypatrzę coś nowego Wiem że w PL tez są bardzo podobne te wózki także popatrz sobie choćby na allegro.
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby maluszek ładnie przybierał na wadze I głowa do góry, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A skąd wiadomo, że mleczko się zepsuło? Próbujesz je? widać?
|
|
#4555 |
|
Raczkowanie
|
Tincia ja robiłam tak:
odciągałam pokarm co 2-3 godziny (po 40 ml około) pojemnik stał w temp pokojowej i do niego zlewałam mleko z dwóch trzech odciągnięć (więc uzbierało się sporo) i dopiero wtedy go wstawiałam do lodówki i po kłopocie
|
#4556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja jak odciągałam mleko jak szłam na zakupy a małą zostawiałam to rano o 7 mleko ściągnełam ok 60ml do lodówki, o 10godz 50ml i do lodówki. i o 11 zmieszałam. i tak robiłam. ale nie wiem czy bym zmieszała mleko np jak różnica jest między ściągnieciami 12 h ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- w temp pokojowej też trzymałam jak ściągałam co pół godziny . to łącznie w pokojowej mi stało mleko2 h. ale to zalezy od temp pokojowej. bo jak jest stala to ok ale jak np nagle się zaczyna robić cieplej czy zimniej to jest zmienna temperatura...
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
u nas chyba kulminacja skoku rozwojowego :/ maly po kapaniu zawsze pieknie jadl a dzisiaj ponad pol godziny plakal a ja razem z nim. Dopiero pomogla suszarka. W ogole caly dzien Piotrus byl marudny... Ehh niech ten skok sie szybko konczy. janeczka wiem o czym mowisz, ja o dobra laktacje musiałam zawalczyc bo bardzo chcialam karmic piersia. Mojej bratowej od samego poczatku lecialo jak z hydrantu,ale ona nie chciala karmic wykrecajac sie ze cycki jej obwisna. Teraz jak widzi mnie kiedy karmie malego jest jej przykro, ze nie karmila (dopiero przy nas widzi jak silna wiez sie tworzy i jak maly jest we mnie wpatrzony - to sa jej slowa). A jesli chodzi o przybieranie dzidzi na wadze, to polozna mowila ze duzo zalezy od diety matki - ma byc delikatna ale nie uboga. Zwroc uwage co jesz, wprowadz cos do menu np wiecej ryb i obserwuj malego
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
agulan sa quinny zapp,albo espiro te wozki,my mamy wspiro dla Oliwki,mnie wkurza ze raczka nie regulowana,dla mnie za niski,teraz bym go nie kupila na pewno juz....zaczal sie powoli sypac.
A tak zachwalalam,teraz jej moze kupie maclarena takiego zwyklego,albo cos malusienkiego,ona juz na spaxerach nie spi...a ten klamot sie zrobil.
|
|
#4559 | ||||||
|
Rozeznanie
|
heheheh, trudno byloby mi uwierzyc w jej macierzynskie instynkty.... Cytat:
troche sie tego zaczelam bac jak mala przy piersi zasypiala, a jak ja od niej odstawialam to byl ryk, przystawialam i spokoj, ale znow zasypiala.No i jest jeszcze tak, ze karmiac dziecko, faktycznie tworzysz z nim wiez, nawet gdy karmisz butelka, to kazdy czuly gest w strone malenstwa wzmacnia Wasza wiez. Moj TZ bardzo lubi karmic malutka i wie, ze w taki sposob tez wzmacnia ich relacje. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze, bo oni to mm czasami traktuja jak jakas trucizne!!! chyba mniej by na Ciebie sie zezloscily jakbys im powiedziala, ze dalas malej coca-coli... Dajcie spokoj, nasi rodzice jak babciom sucho w cyckach bylo to dostawali krowie mleko i po problemie!!! Cytat:
Cytat:
janeczka, glowa do gory A propos zmiany pieluszek/kupek/odparzen: Wstyd sie przyanac, ale mojej Ani najlepiej spi sie z kupa w pampku!!! Kilka razy juz mi sie zdarzylo, ze mala bardzo spokojnie i dlugo spala, patrze w pieluche a tam mega kupa!!! Wogole, jak zrobi kupe to pojawia jej sie banan na twarzy i oczka sie mruza i idzie spac!!! zadnego domagania sie o sucha pieluszke!!! Odparzen zadnych nie ma, pupcie jak z reklamy, ale martwi mnie to, ze ona taka lubi byc: ostrana i orzygana. A jak zaczynamy przy niej jakies czynnoci higieniczne, np. kapiel, wycieranie buzki wacikiem nasaczonym woda, zmiana pieluszki, to jest mega ryk!!! Tz zaczal na nia mowic "Piggy" ![]() Mama i siostra wyciagnely mnie na zakupy, fajnie kupic sobie nowy ciuszek, juz prawie zapomnialam jak to jest |
||||||
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Fatal ta,co ja mam nazywa sie Babytee http://www.milupa.de/mil/de/home/pro...tails_4480.jsp ,ale te z Allegro to chyba to samo,tylko teraz milupa zmienila nazwe.Musialabym zerknac w sklepach.
Ale niezle sobie licza-ja kupilam ja za 2,85 €
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

przespaliśmy północ
a po piccolo Lilce nic nie było

Czy któryś z wózków, które macie pasuje do tego co napisałam?
))
.Jak sie obudzi,dam jej herbatke.Po godzince mniej wiecej ja przeczysci

za pierwszy miesiac
żeby maluszek ładnie przybierał na wadze I głowa do góry, będzie dobrze
Kilka razy juz mi sie zdarzylo, ze mala bardzo spokojnie i dlugo spala, patrze w pieluche a tam mega kupa!!! Wogole, jak zrobi kupe to pojawia jej sie banan na twarzy i oczka sie mruza i idzie spac!!! zadnego domagania sie o sucha pieluszke!!! Odparzen zadnych nie ma, pupcie jak z reklamy, ale martwi mnie to, ze ona taka lubi byc: ostrana i orzygana. A jak zaczynamy przy niej jakies czynnoci higieniczne, np. kapiel, wycieranie buzki wacikiem nasaczonym woda, zmiana pieluszki, to jest mega ryk!!! Tz zaczal na nia mowic "Piggy"