|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet bardzo, ladnie, zdrowo !---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
moje R na dzis: I. woda z cytryna, troszke jogurtu naturalnego z otrębami(na dobry poczatek powrotu do diety po obzarstwie ;d)grahamka z tostera,troszke masla, na to ser bialy poltlusty i lyzeczka cukru, jablko II. losos na parze ze szpinakiem i lyzeczka oliwy, ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, troszke jogurtu naturalnego planuję : HIIT III. powtorka z II, ewentualnie dojdzie jeszcze jakis cukier prosty w postaci owoca IV. omlet z dwoch jaj z mąką razową, maliny mrozone V. ser bialy z jakimis warzywami ![]()
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
Kaori:
P: I: 1,5 szklanki płatków Fitella z wiśnią i jogurtem, 1,5 szklanki mleka 2%, małe jabłko. <jakby wpadla jeszcze jakas bułeczka z czyms, byloby ok II: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem i spory kawałek ciasta. <moze byc III: duży pulpet w sosie pomidorowym, 3 ziemniaki, buraczki tarte, szklanka soku jabłkowo- wiśniowego. <pulpetow to nawet ja jem na redukcji kilka(oczywiscie mowie o chudych), ziemniakow sobie nie licz IV: duży serek Danone truskawkowy (220g) i pasek czekolady z nadzieniem toffee. <tu jest za malo V(późno): jogurt naturalny (180g). <i tu tez Bardzo proszę o ocenę i poprawki. ogólnie, trochę za mało jedzenia, brakuje zdecydowanie owoców, jak i warzyw, tluszczy.
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie: śniadanie jabłkowo-imbirowe (maślanka + jabłka + imbir świeży + otręby owsiane - wszystko zblendowane) - potrzebowałam lekkiego śniadania, kobiece dni mnie dopadly
II śniadanie: surówka: marchew + jabłko + kapusta kiszona Obiad: Kasza jaglana w asyście tuńczyka Podwieczorek: Kasza jaglana na słodko, z jabłkami i cynamonem |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.Owsianka (4 łyżki płatków, szklanka mleka) z małym bananem, garścią granoli orzechowej i paskiem gorzkiej czekolady. 2. Bułka dyniowa z masłem, szynką drobiową, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami i bazylią. 3. Kotlet z piersi kurczaka, risotto z pieczarkami, surówka (kapusta pekińska, pomidor, rzodkiewka, oliwa itp.) przekąska: kawa z mlekiem, pomarańcza 4. Kromka razowca z szynką drobiową, rzodkiewką i tatziki Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-01-02 o 16:40 |
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
riddle92- dziękuję ślicznie za ocenę
postaram się coś zmienić
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Moje ( wiem, że beznadziejne
I : podwójny tost ( 2 kromki jasnego chleba) z masłem, żółtym serem, polędwicą, ketchupem, jabłko, jogurt owocowy - 135g z płatkami kukurydzianymi ( dosypane do wysokości kubeczka ), kubek cappucino II : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, marchewka do pochrupania III ( tu słodko ) : maly kawałek domowej drożdżówki, 3 paski czekolady z orzechami i bakaliami , garść rodzynekmałe jabłko IV : talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem, kromka razowca z masłem V : 2 parówki wieprzowe z ketchupem VI: jogurt naturalny i znowu małe jabłuszko Hmm....... według mnie dużo tego ![]()
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Co powiecie na takie jedzenie dzisiaj, chyba U, powrót z obżarstwa na zwykłe jedzenie i przymierzam się do eRki niedługo....
1.owsianka na chudym mleku, łyżka otrąb owsianych, bardzo mi się spieszyło i była b. gorąca to polałam troszke jogurtem truskawkowym 2. 2 jajka w koszulce, pomidor pieczony (wiecie taki z english breakfast), łyżka szpinaku duszonego, 2 tosty pełnoziarniste, troszkę masła 3. filet w panierce z sezamu i otrąb upieczony w piekarniku z oliwa z oliwek, świeży szpinak podduszony z czaosnkiem, pare łyżek ryżu brązowego 4. cienka kromka bagietki z paroma plastrami sopockiej, jajko na twardo, warzywa 5. myślę że koktail białkowy, lub ugotuje brokuła może jak bedzie mi się chciało Co myślicie ??
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny , pomóżcie..
Co zjeść po treningu, na kolację, przy redukcji ? Na obiad jem mięso i ryby więc wolałabym nie powtarzać tego na kolację. Czy może to być np jajecznica z 2 jaj, tuńczyk, serek wiejski, serek homo i warzywa?( oczywiscie nie naraz :P ) Po prostu zwykła redukcyjna kolacja. I czy po treningu koniecznie trzeba zjeść jakieś węgle? Ćwiczę zawsze przed kolacją, innej możliwości nie mam. Dziś np po treningu na kolację planuję 2 jaja. Na obiad jadłam kurczaka i kaszę.. czy twaróg albo serek wiejski nadaje się na potreningową kolację? |
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) jak najbardziej. co do węgli - nie wiem, ja nie jem.
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Hej pamieta mnie tu ktos jeszcze?
![]() Nadrobiłam wage ale mam jeszcze przed soba 3 kg a wieą; PpPp;D śniadanie; owsianka 3 lyzki owsianych szklanka mleka tylko tyle bo to o 6 rano i nie bardzo mam apetyt Sniadanie 2; grahamka z serem bialym pomidorem papryka jogurt ale owoc truskawkowy jablko obiad; 2.5 nalewki zabielanej zupy pomidorowej z ryżem podwieczore; 2 kawalki ciasta orzechowego z masa kawa z łyźeczka miodu naturalnego i mlekiem jablko kolacja; 2 kromki grahama z masłem szynka serem zoltym i warzywami herbata z miodem w ciagu dnia woda; |
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o widzę , że też 3kg ja także ( a dokładniej 3, 3 kg )
|
|
|
|
|
#226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jaja jak najbardziej ok, a co do ilości mięsa to na redukcji teoretycznie pełnowartościowe białko powinno być w każdym posiłku więc nie ma się co go bać moje R: I.woda z cytryną, owsianka z jogurtem nat, bananem, suszoną zurawiną i słonecznikiem II.grahamka z masłem, polędwicą drobiową, sałatą i papryką III. micha krupniku z dużą ilością marchewki, pierś z kurczaka pieczona IV.jajko na miękko, sałatka z pomidorów cebuli i oliwy będzie: V. papryka, ogórki kiszone i znów kawałek piersi pieczonej obleci?
|
||
|
|
|
#227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nowhere - no fakt, dzisiejszy dzien jest malo warzywny ;d No i co do cukrow - tez tak mysle, moze nie umre od lyzeczki z rana i 10 malin na podwieczorek ;d ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi pomogłyście
Czyli po treningu białko zwierzęce ew trochę węgli jesli to konieczne , a przed 1-0,5 h przed snem kostka białego sera.Chyba najlepszą opcją jest trening po śniadaniu a przez obiadem- bo na obiad zawsze jest białko i węgle złożone. Ale po śniadaniu to ja na uczelni jestem. |
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Narc - po treningu siłowym węgle złożone z białkiem, bez tłuszczu ale proste od razu po możesz sobie darować. Złożone zjedz nawet wieczorną porą. Po aerobach / HIIT niekoniecznie ale ja jem, bo później mam ataki głodu na słodycze
.---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() ja przed wciągam odżywkę białkową albo jakiś mini białkowy posiłek - dwa białka, trochę piersi.
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Hej, o co chodzi z tym białym serem na noc? Sporo osób go poleca. Co on tak naprawdę daje?
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a, dziewczyny, dobrze sie czujecie nie jedzac wegli w okolotreningowych? bo z tego co patrzylam to nawet na low carb jednak w okolotreningowych wiekszosc ludzi je wegle
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
![]() I owsianka - 4 łyzki owsianych, łyżka otrąb, szklanka mleka 2% z garścia mieszanki (orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, brazylijskie, macadamia, migdały, słonecznik, dynia) i jablkiem II kilka mac razowych z wedlina drobiowa i pomidorem, pomarancza III 2 naprawde duze gołąbki bez zawijania (biały ryż, łopatka wieprzowa, kapusta pekinska) z sosem pomidorowo-bazyliowym, kilka korniszonów IV kubek pomidorowej z natką V gołąbek jak w obiedzie
|
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaczełam insanity, to są aeroby intensywne
dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie: kasza manna z mlekiem 3,2%, bananem, sokiem malinowym i bakaliami II śniadanie: grahamka z masłem, szynką z piersi indyka i ogórkiem (wiem, że to u mnie częste połączenie, ale zakochałam się w tych grahamkach ); mandarynkaObiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym, cebulą i smażoną na oleju rzepakowym piersią z kurczaka Przekąska: gorąca czekolada na mleku 3,2% (taka wypasiona, z wiórków czekoladowych, a nie z proszku )Kolacja: grahamka z masłem, szynką z piersi indyka, pomidorem i szczypiorkiem/masłem, szynką z piersi indyka i ogórkiem konserwowym + woda, pokrzywa, herbaty; trening 1,5h
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
lekkie Utrzymanie
praktycznie zero warzyw - tak wyszło. śniadanie: bułka jasna z masłem i dwoma jajkami na twardo siłowy & rozciąganie obiad (u babci, nie miałam wyboru): rosół z makaronem, udo kurczaka gotowane deser: maliny zalane galaretką truskawkową podwieczorek: bułka jasna z serem i majonezem, trzy pierniczki z lukrem i posypką kolacja: serek wiejski z czarnymi oliwkami, ogórkami kiszonymi i szynką wieprzową + 4 kubki herbaty z cukrem, 1l wody jak to wygląda?
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile osób , tyle organizmów, tyle opinii
Trzeba metodą prób i błędów iść
|
|
|
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam problem z okolotreningowymi ćwicze po śniadniu i rano nie mam ochoty na ryż i tym podobne, wole kromke chleba ale to podobno niebardzo... plan na dziś: RRR ś: owsianka: ok 5łych (końcówka paczki to se sypłam ) owsianych, połowa wieśniaka, małe jabłko, cynamon, troche mleka, łyżeczka miodugodzina stepper (podobno przy aerobach okołotreningowe nie obowiązują prawda to?) 2s: kromka razowca z duża ilością krakowskiej suchej maźnięta serkiem kanapkowym tak w roli masła , pomidor ze szczypiorkiemo: zupa jarzynowa z mięsem z kury i połową woreczka gryczanej p: reszta wieśniaka ze śniadania z łychą słonecznika k: pewnie zostanie zupy bo nagotowałam wielki gar, oczywiście bez kaszy z samym mieskiem tylko nadaje sie to?
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

nawet bardzo, ladnie, zdrowo !

jablko
)
); mandarynka