Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 14:57   #211
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
U:

I. Owsianka z czterech łyżek z twarogiem, jabłkiem, cynamonem i migdałami,
kawa z mlekiem.
II. Bułka grahamka z masłem, kilkoma plastrami szynki z indyka, pomidorem i papryką,
kawa z mlekiem,kilka kostek gorzkiej czekolady, pomarańcza.
III. Sałatka z brązowym ryżem, tuńczykiem, porem, kukurydzą i papryką ( duża porcja, ryżu było pół woreczka, cała puszka tuńczyka)
Trening na siłowni - 1,5 h ja też jak robię takie sałatki daję pół woreczka. Moim zdaniem to normalna porcja
Po: banan
IV. Filet z kurczaka na parze, makaron razowy z sosem ze świeżych pomidorów z bazylią i czosnkiem.
V. Serek wiejski z oliwkami i pieprzem ziołowym.

Ślicznie proszę o ocenę, szczególnie posiłków okołotreningowych
Bardzo mi się podoba. Wszytko zdrowe i apetyczne

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 15:52   #212
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
RRRRRR

woda z cytryną
ś: owsianka: 4ł owsianych, 2ł otrąb żytnich, mleko, połowa małego banana, łyżka płatków just fit, łyżeczka miodu, cynamon) kawa z mlekiem (wiem że kiepsko jak na przedtreningowy ale pustki w lodówce wiec jest jak jest)

55min siłowy, 10min stepper

2ś kroma razowca taka ponad 50g z odrobiną masła, pieczarką, 2 jaja na twardo, pół dużej papryki
o: połowa woreczka gryczanej, dzwonko łososia , kiszona kapucha ze szczypiorkiem skropiona olejem słonecznikowym
k: zupa kalafiorowa z mięskiem z kuraka
w ciągu dnia jeszcze jedna kawa z mlekiem, woda z cytryną, herbaty typu mięta rooibos

i jak to sie prezentuje?
w świeta troche za bardzo se poszalałam i mało ruchu wiec trzeba sie ogarnąć
jezeli masz swiadomosc ze posilki okolotreningowe srednie, to jest ok nawet bardzo, ladnie, zdrowo !

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
R

śniadanie: 3 kromki chleba orkiszowego posmarowane margaryną i serkiem homo, 1o plasterków polędwicy drobiowej, pomidor, kawa z mlekiem
II śniadanie- serek homo nat 200 gram z garścią słonecznika, dyni i migdałów
obiad pół woreczka kaszy gryczanej z "gulaszem' z kurczaka, marchewki, pora i papryki, płaska łyżka śmietany 12 proc
podwieczorek- brak, za późno wstałam...
kolacja- jajecznica z dwóch jaj ( pół łyżki oliwy, szczypiorek)
jak? Proszę o ocenę

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

bardzo ladnie!

moje R na dzis:
I. woda z cytryna, troszke jogurtu naturalnego z otrębami(na dobry poczatek powrotu do diety po obzarstwie ;d)grahamka z tostera,troszke masla, na to ser bialy poltlusty i lyzeczka cukru, jablko
II. losos na parze ze szpinakiem i lyzeczka oliwy, ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, troszke jogurtu naturalnego
planuję :
HIIT

III. powtorka z II, ewentualnie dojdzie jeszcze jakis cukier prosty w postaci owoca
IV. omlet z dwoch jaj z mąką razową, maliny mrozone
V. ser bialy z jakimis warzywami
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 15:54   #213
Kaori_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaori_91 Pokaż wiadomość
P:
I: 1,5 szklanki płatków Fitella z wiśnią i jogurtem, 1,5 szklanki mleka 2%, małe jabłko.
II: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem i spory kawałek ciasta.
III: duży pulpet w sosie pomidorowym, 3 ziemniaki, buraczki tarte, szklanka soku jabłkowo- wiśniowego.
IV: duży serek Danone truskawkowy (220g) i pasek czekolady z nadzieniem toffee.
V(późno): jogurt naturalny (180g).

Bardzo proszę o ocenę i poprawki.
up
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:32   #214
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Kaori:
P:
I: 1,5 szklanki płatków Fitella z wiśnią i jogurtem, 1,5 szklanki mleka 2%, małe jabłko. <jakby wpadla jeszcze jakas bułeczka z czyms, byloby ok
II: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem i spory kawałek ciasta. <moze byc
III: duży pulpet w sosie pomidorowym, 3 ziemniaki, buraczki tarte, szklanka soku jabłkowo- wiśniowego. <pulpetow to nawet ja jem na redukcji kilka(oczywiscie mowie o chudych), ziemniakow sobie nie licz
IV: duży serek Danone truskawkowy (220g) i pasek czekolady z nadzieniem toffee. <tu jest za malo
V(późno): jogurt naturalny (180g). <i tu tez

Bardzo proszę o ocenę i poprawki.

ogólnie, trochę za mało jedzenia, brakuje zdecydowanie owoców, jak i warzyw, tluszczy.
Stary 2012-01-02, 16:37   #215
bassienkaw
Zakorzenienie

Śniadanie: śniadanie jabłkowo-imbirowe (maślanka + jabłka + imbir świeży + otręby owsiane - wszystko zblendowane) - potrzebowałam lekkiego śniadania, kobiece dni mnie dopadly

II śniadanie: surówka: marchew + jabłko + kapusta kiszona

Obiad: Kasza jaglana w asyście tuńczyka

Podwieczorek: Kasza jaglana na słodko, z jabłkami i cynamonem

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:38   #216
poppy seed
Zakorzenienie

U.
1.Owsianka (4 łyżki płatków, szklanka mleka) z małym bananem, garścią granoli orzechowej i paskiem gorzkiej czekolady.
2. Bułka dyniowa z masłem, szynką drobiową, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami i bazylią.
3. Kotlet z piersi kurczaka, risotto z pieczarkami, surówka (kapusta pekińska, pomidor, rzodkiewka, oliwa itp.)
przekąska: kawa z mlekiem, pomarańcza
4. Kromka razowca z szynką drobiową, rzodkiewką i tatziki jajko na twardo.

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2012-01-02 o 16:40
poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:40   #217
Kaori_91
Raczkowanie

riddle92- dziękuję ślicznie za ocenę postaram się coś zmienić
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:45   #218
nikol12
Rozeznanie

Moje ( wiem, że beznadziejne) P :
I : podwójny tost ( 2 kromki jasnego chleba) z masłem, żółtym serem, polędwicą, ketchupem, jabłko, jogurt owocowy - 135g z płatkami kukurydzianymi ( dosypane do wysokości kubeczka ), kubek cappucino
II : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, marchewka do pochrupania, mikołajek czekoladowy z terravity ( taki bez nadzienia)
III ( tu słodko) : maly kawałek domowej drożdżówki, 3 paski czekolady z orzechami i bakaliami , garść rodzynek
małe jabłko
IV : talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem, kromka razowca z masłem
V : 2 parówki wieprzowe z ketchupem
VI: jogurt naturalny i znowu małe jabłuszko

Hmm....... według mnie dużo tego i w ogóle wszystko jakieś bezwartościowe takie...
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:51   #219
_Novotna_
Wtajemniczenie

Co powiecie na takie jedzenie dzisiaj, chyba U, powrót z obżarstwa na zwykłe jedzenie i przymierzam się do eRki niedługo....

1.owsianka na chudym mleku, łyżka otrąb owsianych, bardzo mi się spieszyło i była b. gorąca to polałam troszke jogurtem truskawkowym

2. 2 jajka w koszulce, pomidor pieczony (wiecie taki z english breakfast), łyżka szpinaku duszonego, 2 tosty pełnoziarniste, troszkę masła

3. filet w panierce z sezamu i otrąb upieczony w piekarniku z oliwa z oliwek, świeży szpinak podduszony z czaosnkiem, pare łyżek ryżu brązowego

4. cienka kromka bagietki z paroma plastrami sopockiej, jajko na twardo, warzywa

5. myślę że koktail białkowy, lub ugotuje brokuła może jak bedzie mi się chciało

Co myślicie ??
Stary 2012-01-02, 16:59   #220
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Novotna_ Pokaż wiadomość
Co powiecie na takie jedzenie dzisiaj, chyba U, powrót z obżarstwa na zwykłe jedzenie i przymierzam się do eRki niedługo....

1.owsianka na chudym mleku, łyżka otrąb owsianych, bardzo mi się spieszyło i była b. gorąca to polałam troszke jogurtem truskawkowym

2. 2 jajka w koszulce, pomidor pieczony (wiecie taki z english breakfast), łyżka szpinaku duszonego, 2 tosty pełnoziarniste, troszkę masła

3. filet w panierce z sezamu i otrąb upieczony w piekarniku z oliwa z oliwek, świeży szpinak podduszony z czaosnkiem, pare łyżek ryżu brązowego

4. cienka kromka bagietki z paroma plastrami sopockiej, jajko na twardo, warzywa

5. myślę że koktail białkowy, lub ugotuje brokuła może jak bedzie mi się chciało

Co myślicie ??
PYSZNIE zwłaszcza 2 i 3
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:06   #221
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Novotna_ Pokaż wiadomość

5. myślę że koktail białkowy, lub ugotuje brokuła może jak bedzie mi się chciało jak nie będziesz głodna po tym to ok

Co myślicie ??
jak dla mnie super
Stary 2012-01-02, 17:30   #222
Narc
Wtajemniczenie

Dziewczyny , pomóżcie..
Co zjeść po treningu, na kolację, przy redukcji ? Na obiad jem mięso i ryby więc wolałabym nie powtarzać tego na kolację. Czy może to być np jajecznica z 2 jaj, tuńczyk, serek wiejski, serek homo i warzywa?( oczywiscie nie naraz :P )
Po prostu zwykła redukcyjna kolacja. I czy po treningu koniecznie trzeba zjeść jakieś węgle? Ćwiczę zawsze przed kolacją, innej możliwości nie mam.

Dziś np po treningu na kolację planuję 2 jaja. Na obiad jadłam kurczaka i kaszę.. czy twaróg albo serek wiejski nadaje się na potreningową kolację?
Stary 2012-01-02, 17:37   #223
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Dziewczyny , pomóżcie..
Co zjeść po treningu, na kolację, przy redukcji ? Na obiad jem mięso i ryby więc wolałabym nie powtarzać tego na kolację. Czy może to być np jajecznica z 2 jaj, tuńczyk, serek wiejski, serek homo i warzywa?( oczywiscie nie naraz :P )
Po prostu zwykła redukcyjna kolacja. I czy po treningu koniecznie trzeba zjeść jakieś węgle? Ćwiczę zawsze przed kolacją, innej możliwości nie mam.

Dziś np po treningu na kolację planuję 2 jaja. Na obiad jadłam kurczaka i kaszę.. czy twaróg albo serek wiejski nadaje się na potreningową kolację?
po treningu nie jemy nabiału, więc wieśniak i serek homo odpadają, ale jaja, tuńczyk czy sałatka warzywna z kurczakiem (jedna z moich ulubionych opcji ) jak najbardziej.
co do węgli - nie wiem, ja nie jem.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:51   #224
jagoda1616
Raczkowanie

Hej pamieta mnie tu ktos jeszcze?
Nadrobiłam wage ale mam jeszcze przed soba 3 kg a wieą;
PpPp;D

śniadanie;
owsianka 3 lyzki owsianych szklanka mleka tylko tyle bo to o 6 rano i nie bardzo mam apetyt
Sniadanie 2;
grahamka z serem bialym pomidorem papryka jogurt ale owoc truskawkowy jablko
obiad; 2.5 nalewki zabielanej zupy pomidorowej z ryżem
podwieczore;
2 kawalki ciasta orzechowego z masad
kawa z łyźeczka miodu naturalnego i mlekiem jablko
kolacja;
2 kromki grahama z masłem szynka serem zoltym i warzywami herbata z miodem
w ciagu dnia woda;
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 18:03   #225
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
Hej pamieta mnie tu ktos jeszcze?
Nadrobiłam wage ale mam jeszcze przed soba 3 kg a wieą;
PpPp;D

śniadanie;
owsianka 3 lyzki owsianych szklanka mleka tylko tyle bo to o 6 rano i nie bardzo mam apetyt jak nie miałaś apatytu to możemy Ci wybaczyć ...
Sniadanie 2;
grahamka mam nadzieję że taka z większych z serem bialym pomidorem papryka jogurt ale owoc truskawkowy + orzeszki , bakalie jablko
obiad; 2.5 nalewki zabielanej zupy pomidorowej z ryżem tutaj jakoś malo według mnie
podwieczore;
2 kawalki ciasta orzechowego z masad pycha
kawa z łyźeczka miodu naturalnego i mlekiem jablko
kolacja;
2 kromki grahama z masłem szynka serem zoltym i warzywami herbata z miodem tutaj mogłaś też zjeść jaką sałatkę
w ciagu dnia woda;
według mnie tak jak wyżej

o widzę , że też 3kg ja także ( a dokładniej 3, 3 kg )
Stary 2012-01-02, 18:36   #226
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
jezeli masz swiadomosc ze posilki okolotreningowe srednie, to jest ok nawet bardzo, ladnie, zdrowo !

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

bardzo ladnie!

moje R na dzis:
I. woda z cytryna, troszke jogurtu naturalnego z otrębami(na dobry poczatek powrotu do diety po obzarstwie ;d)grahamka z tostera,troszke masla, na to ser bialy poltlusty i lyzeczka cukru, jablko
II. losos na parze ze szpinakiem i lyzeczka oliwy, ryz brazowy z jablkiem i cynamonem, troszke jogurtu naturalnego
planuję :
HIIT

III. powtorka z II, ewentualnie dojdzie jeszcze jakis cukier prosty w postaci owoca
IV. omlet z dwoch jaj z mąką razową, maliny mrozone
V. ser bialy z jakimis warzywami
całość ładna, dowaliłabym więcej warzyw i można by się czepiać trochę tych cukrów no ale bez przesady :d
Cytat:
Napisane przez Narc
Dziewczyny , pomóżcie..

też często jem kolację jako potreningowy, już raczej bez węgli chyba że jestem głodna jaja jak najbardziej ok, a co do ilości mięsa to na redukcji teoretycznie pełnowartościowe białko powinno być w każdym posiłku więc nie ma się co go bać
moje R:
I.woda z cytryną, owsianka z jogurtem nat, bananem, suszoną zurawiną i słonecznikiem
II.grahamka z masłem, polędwicą drobiową, sałatą i papryką
III. micha krupniku z dużą ilością marchewki, pierś z kurczaka pieczona
IV.jajko na miękko, sałatka z pomidorów cebuli i oliwy
będzie: V. papryka, ogórki kiszone i znów kawałek piersi pieczonej
obleci?
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:24   #227
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
po treningu nie jemy nabiału, więc wieśniak i serek homo odpadają, ale jaja, tuńczyk czy sałatka warzywna z kurczakiem (jedna z moich ulubionych opcji ) jak najbardziej.
co do węgli - nie wiem, ja nie jem.
co do bialka - dokladnie tak, a węgle w posilkach okolotreningowych powinny sie znalezc, pytanie tylko czy zlozone czy proste, czy tez obydwie wersje, bo na ten temat są rozne opinie. Ja osobiscie jem wlasnie jakies bialko, do tego wegle zlozone i troszke prostych, czyli np ryz brazowy z polowa jablka, chyba ze jest to HIIT, wtedy zauwazylam ze lepiej mi sie chudnie bez prostych. A ewentualnie na pol h przed snem jem ser bialy.

Nowhere - no fakt, dzisiejszy dzien jest malo warzywny ;d No i co do cukrow - tez tak mysle, moze nie umre od lyzeczki z rana i 10 malin na podwieczorek ;d

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
moje R:
I.woda z cytryną, owsianka z jogurtem nat, bananem, suszoną zurawiną i słonecznikiem
II.grahamka z masłem, polędwicą drobiową, sałatą i papryką <tutaj mi brakuje bialka, chyba ze tej poledwicy bylo naprawde sporo
III. micha krupniku z dużą ilością marchewki, pierś z kurczaka pieczona <w porzadku, choc ja nie wiem jaką kaszę sie dodaje do krupniku, przyznaje bez bicia ;d i nie wiem czy to wegle zlozone czy proste ;d
IV.jajko na miękko, sałatka z pomidorów cebuli i oliwy
będzie: V. papryka, ogórki kiszone i znów kawałek piersi pieczonej
obleci?
fajno, ladne bardzo
Stary 2012-01-02, 19:26   #228
Narc
Wtajemniczenie

Bardzo mi pomogłyście Czyli po treningu białko zwierzęce ew trochę węgli jesli to konieczne , a przed 1-0,5 h przed snem kostka białego sera.

Chyba najlepszą opcją jest trening po śniadaniu a przez obiadem- bo na obiad zawsze jest białko i węgle złożone. Ale po śniadaniu to ja na uczelni jestem.
Stary 2012-01-02, 19:34   #229
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Narc - po treningu siłowym węgle złożone z białkiem, bez tłuszczu ale proste od razu po możesz sobie darować. Złożone zjedz nawet wieczorną porą. Po aerobach / HIIT niekoniecznie ale ja jem, bo później mam ataki głodu na słodycze .

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
co do bialka - dokladnie tak, a węgle w posilkach okolotreningowych powinny sie znalezc, pytanie tylko czy zlozone czy proste, czy tez obydwie wersje, bo na ten temat są rozne opinie. Ja osobiscie jem wlasnie jakies bialko, do tego wegle zlozone i troszke prostych, czyli np ryz brazowy z polowa jablka, chyba ze jest to HIIT, wtedy zauwazylam ze lepiej mi sie chudnie bez prostych. A ewentualnie na pol h przed snem jem ser bialy.
o dokładnie, sorry za dubel, nie widziałam, że już napisałaś.
ja przed wciągam odżywkę białkową albo jakiś mini białkowy posiłek - dwa białka, trochę piersi.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:47   #230
SzaraLara
Raczkowanie

Hej, o co chodzi z tym białym serem na noc? Sporo osób go poleca. Co on tak naprawdę daje?
Stary 2012-01-02, 20:04   #231
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez SzaraLara Pokaż wiadomość
Hej, o co chodzi z tym białym serem na noc? Sporo osób go poleca. Co on tak naprawdę daje?
tam jest wolno wchlaniajace sie bialko, i nie spala sie miesni przez noc.

a, dziewczyny, dobrze sie czujecie nie jedzac wegli w okolotreningowych? bo z tego co patrzylam to nawet na low carb jednak w okolotreningowych wiekszosc ludzi je wegle
Stary 2012-01-02, 20:04   #232
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U

I owsianka - 4 łyzki owsianych, łyżka otrąb, szklanka mleka 2% z garścia mieszanki (orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, brazylijskie, macadamia, migdały, słonecznik, dynia) i jablkiem

II kilka mac razowych z wedlina drobiowa i pomidorem, pomarancza

III 2 naprawde duze gołąbki bez zawijania (biały ryż, łopatka wieprzowa, kapusta pekinska) z sosem pomidorowo-bazyliowym, kilka korniszonów

IV kubek pomidorowej z natką

V gołąbek jak w obiedzie
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:12   #233
Narc
Wtajemniczenie

Ja zaczełam insanity, to są aeroby intensywne dzięki dziewczyny
Stary 2012-01-02, 20:51   #234
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
a, dziewczyny, dobrze sie czujecie nie jedzac wegli w okolotreningowych? bo z tego co patrzylam to nawet na low carb jednak w okolotreningowych wiekszosc ludzi je wegle
Ja czuję się średnio i dlatego jem - ale raczej po, bo tak mam ochotę, przed nie potrzebuję zjeść a po mój organizm wręcz błaga o jakieś węgle
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:19   #235
emelie
Wtajemniczenie

Utrzymanie

Śniadanie: kasza manna z mlekiem 3,2%, bananem, sokiem malinowym i bakaliami

II śniadanie: grahamka z masłem, szynką z piersi indyka i ogórkiem (wiem, że to u mnie częste połączenie, ale zakochałam się w tych grahamkach ); mandarynka

Obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym, cebulą i smażoną na oleju rzepakowym piersią z kurczaka

Przekąska: gorąca czekolada na mleku 3,2% (taka wypasiona, z wiórków czekoladowych, a nie z proszku )

Kolacja: grahamka z masłem, szynką z piersi indyka, pomidorem i szczypiorkiem/masłem, szynką z piersi indyka i ogórkiem konserwowym

+ woda, pokrzywa, herbaty; trening 1,5h
Stary 2012-01-02, 23:43   #236
krtek_
Zadomowienie

lekkie Utrzymanie
praktycznie zero warzyw - tak wyszło.

śniadanie: bułka jasna z masłem i dwoma jajkami na twardo

siłowy & rozciąganie

obiad (u babci, nie miałam wyboru): rosół z makaronem, udo kurczaka gotowane
deser: maliny zalane galaretką truskawkową

podwieczorek: bułka jasna z serem i majonezem, trzy pierniczki z lukrem i posypką

kolacja: serek wiejski z czarnymi oliwkami, ogórkami kiszonymi i szynką wieprzową

+ 4 kubki herbaty z cukrem, 1l wody

jak to wygląda?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:48   #237
morphine88
Zadomowienie

Cytat:

ale jest laktoza, która niektórym lubi iść w boczki. ja tam twarożki jem w pierwszej połowie dnia

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:57   #238
Narc
Wtajemniczenie

Ile osób , tyle organizmów, tyle opinii Trzeba metodą prób i błędów iść
Stary 2012-01-03, 09:04   #239
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:

ślicznie dziękuje za ocene
tez mam problem z okolotreningowymi
ćwicze po śniadniu i rano nie mam ochoty na ryż i tym podobne, wole kromke chleba ale to podobno niebardzo...

plan na dziś:

RRR
ś: owsianka: ok 5łych (końcówka paczki to se sypłam ) owsianych, połowa wieśniaka, małe jabłko, cynamon, troche mleka, łyżeczka miodu
godzina stepper (podobno przy aerobach okołotreningowe nie obowiązują prawda to?)
2s: kromka razowca z duża ilością krakowskiej suchej maźnięta serkiem kanapkowym tak w roli masła , pomidor ze szczypiorkiem
o: zupa jarzynowa z mięsem z kury i połową woreczka gryczanej
p: reszta wieśniaka ze śniadania z łychą słonecznika
k: pewnie zostanie zupy bo nagotowałam wielki gar, oczywiście bez kaszy z samym mieskiem tylko

nadaje sie to?
Stary 2012-01-03, 09:38   #240
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiedziałam że można spalić mięśnie podczas snu

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości