|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Ci końca studiów... Ja się męczę ten ostatni rok, do tego sesja się zbliża A tu suknia z falbanami i sztywną halką specjalnie dla Ciebie - abyś mogła mieć motywację, że jak się chce to się da Nie spodoba Ci się, ale chodzi mi o to, że falbanki bez koła są możliwe http://oiw.pl/komis_sukien_slubnych/...i_carrera.html beat@: bardzo mi przykro z powodu zmiany podejścia TŻa do organizacji "przyjęcia" zamiast wesela Cytat:
Cytat:
ladystar: trzymam kciuki i musi być dobrze party_girl : reklamuj zaproszenia i niech Ci oddadzą pieniądze, bo to jest oszustwo - próbkami mydlą oczy! Współczuję.niestety, to nie ja... To inna PMka w mojej kiecce - swoje fotki wstawię, jak pojadę zapłacić zaliczę Ewusia_marchew: Cytat:
Jest piękna, a Twoja Agnes też bardzo mi się podoba Ja zdradziłam swoją pierwszą miłość (Mori Lee) dla Sincerity i teraz kocham z wzajemnością swoją kiecę ![]() ![]() Byłam dziś na wyprzedażach i nic konkretnego nie było - specjalnie przed świętami poszłam, aby zobaczyć ceny kilku rzeczy i te niby wyprzedaże to jakaś ściema, bo połowa rzeczy kosztuje tyle samo, tylko ma zawyżoną cenę na metce i ta żółta z niby przeceną jest identyczna, jak ta sprzed świąt W Croppie udało mi się kupić rajtuzy w serduszka (14,9 zł) i skarpetki dla TŻa (4,9 zł), a w Empiku poświątecznie przecenione zajączki z Lindt i miśka z Lindt - właśnie go zjadłam i zbiera mnie na wymioty...Spadam spać, bo jutro nie wstanę ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- P.S.: Niusiu, tak mi się coś wydaje, że skoro masz tyle wątpliwości i prowadzisz statystyki to znaczy, że chyba jeszcze nie trafiłaś na tą właściwą sukienkę
Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2012-01-03 o 00:52 |
||||||
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 jakoś mi do gustu nie przypadła, Moni się ona najbardziej podobała i to była taka pierwsza, co dziewczyną przypadła do gustu. Na 5 widzę dopiero na zdjęciach, że źle wyglądam w niej. 6 to rybka, a nie chciałam rybki, choć uważam, że ta ładna jest na mnie, ale dekolt w serducho. A zdjęć sukien mam chyba z 50. Wyjechałam, nie miałam możliwości tu zajrzeć. Dzisiaj dopiero miałam taką możliwość, by się nie pogubić i wyciągnąć właściwe odpowiedzi, zrobiłam statystykę. Lubię mieć wszystko poukładane. Dalej myślę 3 czy 4 7. mierzyłam ją w wakacje. Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-01-03 o 01:11 |
|
|
|
|
#1804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie kupiłaś?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beata!! Niepojęte jest dla mnie to co Twój TŻ wygaduje... I wiesz co? Nie odpuszczaj. Bo jak odpuścisz w tej kwestii to tak samo będzie Cię traktował już po ślubie, żeby było tak jak on chce. Dużo siły Ci życzę na rozmowę... Wiesz... ja też nie mam kasy, ale nie wyobrażałam sobie nie mieć wesela. Po prostu kompletnie nie widziałam w wyobraźni czegoś takiego jak obiad dla najbliższej rodziny. Także stój mocno za swoim, argumentuj przede wszystkim takim czymś jak "gdzie on był jak robiliście rezerwacje sali, zespołu, zaproszenia robiłaś i kupowałaś wszystkie rzeczy..."
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogole to dzien dobry we wtorek
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja już dzisiaj wracam do pracy po prawie 2 tygodniach wolnego. A tak mi sie chce ze hej
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie!!
ja dziś niestety już w pracy, dobrze że ten tydzień ma dla mnie tylko 3 dni chciałam wczoraj ruszyć z kopyta z przygotowaniami ślubnymi i co? i d.upa Zadzwoniłam do kwartetu, to babka znowu mnie zbyła, tzn. raczyła wprawdzie zarezerwować mi termin, ale na chwilę obecną nie mogła obiecać, czy zespół nie będzie miał koncertu w dniu naszego slubu, bo letnie koncerty mają planowane w maju o! i wtedy da mi znać Zadzwoniłam też w sprawie wynajęcia busa (zamiast autokaru) i nie było babki, która się tym zajmuje. Mieliśmy też iść do księdza potwierdzić godzinę, ale nie miałam na to już siły. Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem? Bo muszę po swoją pojechać kilkaset kilometrów niusia - ta suknia, którą ostatnio wkleiłaś mi się kompletnie nie podoba ladystar - kciuki dla Twojego brata, będzie dobrze! Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze? |
|
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() nena trochę niepoważny jest ten kwartet, ale z drugiej strony dobrze, że grają w otwarte karty, a nie mydlą Ci oczy i obiecują, że na 100% zagrają. Nie martw się ![]() Beat@ świetnie rozumiem Twoje marzenie o białej sukni i zabawie do białego rana, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Usiądźcie na spokojnie, przeliczcie wszystko z ołówkiem w ręku i zastanówcie się, czy finansowo dacie sobie radę. Trzymam kciuki
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2012-01-03 o 08:58 |
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ładna gratuluje ![]() ![]() klask i:
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam o takie składane
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
wow!
ale śliczne pewnie drogie były nie ? ![]() my to mamy limit z kasa i zamówimy te co ostatnio tu ktoras pm pokazywala, z kokardka i za 1 zł ![]()
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Cytat:
Kindzia Świetne te zaproszenia. Drogie były??
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
razy 65 sztuk = 195zł jakoś to przeboleje tak jak wiecie sporo tych próbek zamówiliśmy i te najbardziej nam się spodobały
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, myslalam ze jeszcze wiecej za sztuke zabuliłaś ![]() ale sliczne sa
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
talaaa piękna suknia
ladystar oby się wszystko powiodło ![]() beat trudna sytuacja i wiem co czujesz bo niedawno i ja to przeżywałam ale troszeczkę z innego powodu, sprawa się wyprostowała powiedzieliśmy sobie co mieliśmy do powiedzenia i co leży nam sercu wesele się odbędzie ale wiele nas to kosztowało oby u Was się spełniło i tego Ci życzę
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sukienkę kupiłam u siebie byłam jeszcze raz mierzyć tą emmi mariage, ale babka juz chciała za nią cene salonową, a to dla mnie za dużo... Zaproszenia śliczne Jeszcze raz dziękuje bardzo za miłe komentarze co do sukni i bardzo sie cieszę że Wam sie podoba ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry Kochane
|
|
|
|
|
#1820 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby sie stał lepszym rokiem i Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby było wszytsko dobrzeCytat:
takze ja bym sie nie stresowała i az tak nie martwiła - uszy do góry wszytsko bedize dobrze a nóz TZ cie zaskoczy dzis wieczór?o jakie śliczne
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne, zresztą już kiedyś to pisalam
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie to sie podziewałaś dziewojo
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tak schodziło że nie miałam czasu Was czytać
ale już jestem i mam nadzieje że będę do końca, a nawet i dłużej
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze ![]() ja zmykam do pracy ![]() dobrego dnia laski
|
|
#1825 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co mnie najbardziej zastanowiło to właśnie to co ustaliliście na początku i jakim cudem ty pozamawiałaś tyle rzeczy do tego suknie! A nagle się okazuje, że Twój TŻ nie chce wesela... dziwne. Jeśli tak bardzo zależy Ci na weselu to powiedz mu to wszystko co nam tu napisałaś, poza tym jak już będzie w tym waszym mieszkanku siądziecie i będziecie chcieli przypomnieć sobie wasz dzień to zapytaj go co będzie pamiętać.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
można linka?
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
nena metryka ma datę ważności 6 msc. A fakt bierzmowamia powinien być zgłoszony do parafi chrztu
Napisałam takiego długiego posta na temat tej sytuacji beaty i się skasował. Eh kindzia śliczne zaproszenia A TŻ kazał podziękować za życzenia
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a mam pytanie tworzycie pudełko z potrzebnymi rzeczami ? takimi zapasowymi i gdzie bedzie ono trzymane??? jak myslicie co by było potrzebne takie najbardziej i co tam powrzucac???
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to jest w porządku i jak przyjadę do starej parafii po dokumenty, to mnie nie odeślą. Chociaż u mnie to mały problem bo wszystkie kościoły są w jednej miejscowości a Ty pisałaś, że po papierek dot. chrztu aż pareset km musisz jechać. Wydaje mi się, że najlepiej w tej sprawie zadzwonić do kancelarii parafialnej, z której masz odebrać papiery dot. chrztu.
|
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Mnie też ten Nowy Rok jakby ze snu obudził... nagle sobie pomyślałam: jejku, to już coraz bliżej, ja nie wiem jak dziewczyny, które mają w maju czy kwietniu śluby wytrzymują ten stres

Współczuję.
W Croppie udało mi się kupić rajtuzy w serduszka (14,9 zł) i skarpetki dla TŻa (4,9 zł), a w Empiku poświątecznie przecenione zajączki z Lindt i miśka z Lindt - właśnie go zjadłam i zbiera mnie na wymioty...
i bardzo za to przepraszam...
niestety nie dam rady nadrobić...
gdzie kupiłaś?
mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata
Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie 

klask i:

19.05.2012