|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jest tak że u niego rodzice nie mają możliwości aby się dołożyć do wesela. TŻ jest po prostu nauczony od małego że do wszystkiego dochodzi sam i nie chce brać na wesele pieniędzy od rodziców. Powiedział że wszystko sam ma zamiar opłacać - oczywiście zanim zmienił decyzję co do tego jak to ma wyglądać |
||||||
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
A Ty jaka masz?? pokarzesz?? bo pewnie nie znajdę.... w ogóle to gratuluję
![]() Gratuluje wszystkim Dziewczynom wyboru sukni i załatwienia wszystkich ślubno-weselnych spraw I oczywiście witam Nowe PMki Edytowane przez Talaaa87 Czas edycji: 2012-01-02 o 22:45 |
|
|
|
#1773 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się w ogóle mogło stać że ta sytuacja wyszła dopiero teraz? przecież już były jakieś ustalenia wcześniej... Moim zdaniem powinniście zrobić po prostu skromniejsze wesele, na mniej osób, skorzystać z możliwości oszczędzania jakie podały już dziewczyny... jak dla mnie mieszkanie jest ważniejsze niż wesele i gdybym miała wybierać to bym sie nie wahała, wybrałabym mieszkanie, ale skoro u Was sytuacja jest konfliktowa a poza tym już część spraw załatwiliście to powinien być kompromis Cytat:
Cytat:
Cytat:
wręcz to jest pierwszy bank który nie robi problemów Wszystko jest za darmo, przelewy, karty, konto zwykłe i oszczędnościowe, wszystkie bankomaty w Polsce i na świecie... no ja tam minusów nie widzę ![]() Za to z TŻem wspólne mamy w ING i wiecznie są jakieś głupie problemy, a to karta nie działą a to coś tam... i też są te głupie opłaty jak się nie wyda co najmniej raz w miesiącu z karty 100 zł ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe komentarze
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Ok a poza tym to tam tez muszę troche nadrobić
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za radą mojej koleżanki, szukałam taką, by w niej nie zmieniać za dużo i nie łączyć. |
|
|
|
|
#1777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no lanie się należy tak nas zostawić ![]() Cytat:
|
|
#1778 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi się zdaje, że nie wszystko się zwielocytowało, ale trudno... Już mi się spać chce
![]() Cytat:
Mój ma zakola od 20go roku życia i na pewno nie pozwoliłabym, żeby nimi świecił na zdjęciach i filmie![]() Gratulejszyn! To już tuż tuż ![]() Cytat:
![]() Dlatego właśnie my wolimy sami zrobić i wydrukować, wiadomo wtedy, co robimy i jak. Cytat:
Ale grunt, że sam załapał, o co tu chodzi, że się wcale z Niego tranzwestyty zrobić nie chce, tylko po prostu żeby dobrze wyglądał. A faceci czasem są strasznie uparci i nie chcą w ogóle słuchać, dobrze, że Twój taki mądry ![]() Gratuluję 222 ![]() Cytat:
Będziemy mieć bardzo podobne obrączki ![]() Cytat:
Także poczytaj sobie i zobacz, czy Ci to odpowiada. Pewnie bliżej wakacji do Nich zadzwonimy albo napiszemy i będziemy się pytać, na ile wcześniej trzeba zamawiać wycieczkę, jak wyglądają szczegóły itd. http://www.relaksmisja.com/onas#faq Tu masz wszystko, włącznie z pytaniami i opiniami. A jak wejdziesz w "plażowo" to tam klikasz sobie na któryś kraj i patrzysz, jak przykładowo wygląda taka wycieczka ![]() Szalona! Pokaż, które ![]() Cytat:
Ramka jest fajna, jak wiesz, że ktoś będzie używał, bo jak nie, to raczej kiepski pomysł. A coś takiego stałego, tylko do powieszenia, powinno być ok ![]() Cytat:
Cytat:
) znalazła się w końcu jakaś dla takich, jak ja ![]() Co do sukienki na zdjęciach może tego nie widać, ale dekolt ma krzywy (poza tym ja potrzebuję wciętego a nie prostego, a oni nie mogą go przerobić), poza tym ma dziwne coś z prawej strony, co mi psuje całą górę sukienki i nie bardzo się tego da usunąć. Gratuluję dekoratorki! Super, że tak się dobrze dogadałyście i rozumie Twoją wizję ![]() Madziuniusia, wyglądasz na fotkach szałowo ![]() party_girl, śliczne zaproszenia ![]() Talaaaa, suknia przepiękna!
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-01-02 o 23:05 |
||||||||
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
u mnie niestety troszke zle wiesci mialam w tym tygodniu wyruszyc z mama na poszukiwanie sukienki, bo ma urlop, ale niestety dostalismy dzis telefon ze szpitala. Moj brat juz od pol roku czeka na przeszczep rogowki i dzis poinformowano nas ze pojawil sie dawca i jutro ma miec operacje. No i w zwiazku z tym sukienka oczywiscie odchodzi na dalszy plan, a ja troszke martwie sie o brata Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze musi być
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chatko dziekuje, fajnie ze wam sie podobaja zaproszonka wlasnie zamowilam jeszcze koperty ecru do kompletu oraz 40kartek o tym samym wzorze na winietki i menu
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będą trzymane
|
|
#1785 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze i brat szybko dojdzie do siebie Zmykam już spać, bo oczy mi się same zamykają, dobranoc |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie zamawiasz winietki? Patrzcie co znalazłam http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce5.jpg http://www.pixel-art.az.pl/drewno/sztucce2.jpg aukcja jeszcze trwa, więc wkleiłam same zdjęcia, by mnie nikt o reklamę nie posądził |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
też bym już chętnie poszła spać ale czekam do 24 bo TŻcik ma urodzinki jutro no i zawsze dzwonie zaraz po 24 i jako pierwsza składam mu życzenia
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli na tej z ktorej zamawialam zaproszenia to wiem, bo juz je dostalam![]() a winietek nie zamawiam, zamawiam artykuly i sama robie winietki, zawieszki i menu
|
|
#1789 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już o to zadbają ![]() A po suknię możecie iść z Mamą w weekend. Cytat:
![]() Lecę do spania Dobrej nocki
|
|
#1790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wielkie dzieki dziewczynki mam nadzieje ze wszystko sie uda i nie bedzie zadnych komplikacji
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie rozmawiałam chwilę temu z TŻ-tem przez telefon. Jutro jak wróci z pracy pogadamy już tak konkretnie.
No ale teraz zapytałam go jak on to widzi czy jako przyjęcie ma na myśli te osoby o których pisałam czyli rodzice, rodzeństwo i dziadkowie. powiedział że tak. zapytałam czy wie ile to będzie osób. usłyszałam że nie. to powiedziałam że 14 łącznie z nami. Usłyszałam: no i super. Siedzę i beczę bo ja tego naprawdę nie widzę. w kościele to jak żart jakiś będzie wyglądać. Powoli zaczyna mi się odechciewać jakiegokolwiek ślubu. jeszcze dobijają mnie jego słowa że jeśli mam zamiar jednak organizować taką imprezę to on się na to nie pisze. Nie wiem jak wy ale ja to odebrałam tak że jeśli będę się upierać na takie wesele i ogólnie na wesele to lepiej się rozstańmy. No aż mi się ręce trzęsą. Potem coś jeszcze dodał że wtedy może się okazać że za rok będę szczęśliwa i zorganizuję takie wesele jak chcę z kim innym. że on się nie chce spierać ciągle o coś. Naprawdę zabolały mnie jego słowa. Kochamy się, wczoraj długo też o tym myślałam i byłam skłonna zaproponować może przesunięcie wesela na 2013 rok ale widzę że to nic nie da. TŻ jest materialistą i nic na to nie poradzę ale 14 osób no po prostu nie przeżyję. Na 14 osób nawet zamówiona sukienka będzie niepotrzebna no bo po co wydawać te 2400, dla kogo? Po co iść do jakiegoś lokalu jak równie dobrze można obiad dla tylu osób w domu zrobić. Po co ja robiłam te zaproszenia, winietki, etykiety na wódkę, księgę gości. Po co biegałam początkiem ubiegłego roku i wszystko załatwiałam. Tylko po to żeby to wszystko teraz wyrzucić do śmieci. Jutro będziemy rozmawiać i wiem że będę ryczeć tak jak i teraz . Znam siebie i wiem że nie dam rady się powstrzymać. Nienawidzę płakać przy kimś. Nie wiem co z tej rozmowy wyniknie, naprawdę się boję ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- ladystar razem z resztą będę trzymać kciuki, będzie dobrze |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
ladystar ja również trzymam mocne
![]()
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko dobrze złożę i od was
Beatko bardzo mi przykro bo widać Twój TŻ tak jakby nie brał pod uwagę tego co Ty chcesz musisz mu powiedzieć co czujesz dobra lecę już do jutra papa
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby rozmowa się udała i wszystko było po twojej myśli i żeby TŻ też pomyślał o Tobie a nie tylko o sobie
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
beat@ przykro mi ze tak postępuje Twój TŻ, bo nie liczy się z Twoim zdaniem i z Twoimi potrzebami... musisz mu powiedzieć co czujesz... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
siemaaa
Padam juz na ryłofon, bo caly dzien w domu mnie nie bylo.. juz jutro wyjezdzamy, wiec dzisiaj zrobilismy male zakupy, ogladalismy obrączki, mierzylismy, bylismy u zlotnika, ktory bedzie robil nasze obrączki i ktory przetopi obrączke babci TZ Ciesze sie, bo TZ sam wyszedl z inicjatywą aby dzisiaj je poogladac nie zamawialismy jescze bo pan powiedzial, ze czeka sie 2 tygodnie, wiec jak zamowimy w kwietniu to spokojnie zrobi je do lipca chyba, nie? Bylismy tez w jeszcze jednej cukierni, gdzie mają rowniez pyszne torty i to duzo ladniejsze i tez Pani nam powiedziala , ze zamawia sie tort 2 tygodnie przed weselem i ze stelarzem nie ma problemu, nie trzeba zamawiac wczesniej Juztro ostatecznie dzwonie do salonu i mowie Pani ktorą suknie z tych trzech biore bo juz wiem ale napisze Wam jutro ktorą wybralam od czasu przymiarki nie moglam spac w nocy, caly czas myslalam, wyobrazalam sobie dodatki to tej sukni i juz wiem, ze to ta!! poza tym jak pytalam sie Rodzicow, Rodzenstwo o zdanie, to mimo, ze niektorzy mowili, ze najladniej wyglądam np w 2 sukni to mowili:" ja widze po Tobie, ze chcesz tą X wiec weż tą w ktorej czujesz sie njajlepeij "a Wam jutro napisze jak starczy mi czasu jutro to moze podskocze jeszcze raz do tego salonu i sie obfocic jescze raz![]() Takze moge spokojnie wyjechac teraz z powrotem do Norwegii, bo mam sunkie i bede mogla wybierac razem z Wami dodatki i mama nadzieje, ze bedzie to dobry wybr![]() Jutro tez bedzie okropny dzien.. pakowanie, na 12 mam jeszcze usg piersi... eh boje sie troche ale jestem dobrej mysli i wieczorem juz wyjezdzamy Teraz ide spac, bo naprawde baterie mi si juz wyczerpaly.. ![]() dobranoc *
|
|
|
|
#1797 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mi przypomina, że my też musimy kupić. Mówiłam TŻ o jubilerze na Długiej w Raciborzu. Cytat:
A tak ap-ropo co myślicie o sukni nr 7? Dodaje ją jeszcze raz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno 8 minut śmiechu przedłuża życie o minutę. Proszę o więcej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mogłaś zapomnieć? Czekamy na zdjęcia na Tobie, z niecierpliwością :P Zastanawiałam się mocno nad suknią nr 6, tylko dekolt w serducho. W salonie trochę mniej niż piątka z trzema zerami... Dlaczego mi się podobają takie drogie suknie? |
||||||||
|
|
|
#1798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Nie zmieściło się w jednym poście |
||||
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

witam w nowym roku
przecież już były jakieś ustalenia wcześniej... Moim zdaniem powinniście zrobić po prostu skromniejsze wesele, na mniej osób, skorzystać z możliwości oszczędzania jakie podały już dziewczyny... jak dla mnie mieszkanie jest ważniejsze niż wesele i gdybym miała wybierać to bym sie nie wahała, wybrałabym mieszkanie, ale skoro u Was sytuacja jest konfliktowa a poza tym już część spraw załatwiliście to powinien być kompromis
Wszystko jest za darmo, przelewy, karty, konto zwykłe i oszczędnościowe, wszystkie bankomaty w Polsce i na świecie... no ja tam minusów nie widzę 

tak nas zostawić
18.08.2010 - zaręczyny

Wiem, ze musi byc wszystko w porzadku i ze to jest radosna wiadomosc tak naprawde, bo czekalismy na nia od pol roku i oko brata bedzie w koncu zdrowe, a poza tym lekarz zapewnia ze takie przeszczepy przyjmuja sie w 99% ale i tak sie martwie 

jesli na tej z ktorej zamawialam zaproszenia to wiem, bo juz je dostalam