|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Dobranoc Dziewczyny
![]()
|
|
|
|
#3902 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ale serio bym się nad terapią zastanowiła.Nie zapominaj o tym, co było złe.
|
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
A chciałabym... Ale on mi na to nie pozwoli
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam,dobranoc wam.
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
a ja mogę dołączyć bo wczoraj chyba się z kimś rozstałam...
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś chyba z tego wyjdziemy, zawsze się jakoś wychodzi... Tylko kiedy? Ja na przykład wczoraj u kumpeli nie mogłam sie wyluzować, nawet drinki nie poprawiały mi za bardzo nastroju. Chociaż staram sie wychodzić do ludzi to później jednak myslę : "po co, skoro siedzę i im smęce i mam minę zbitego psa?" Tutaj widzę jest duzo dziewczyn po kilkuletnich związkach. Ja tylko po 4-miesięcznym, a przezywam jak nie wiem co...
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez pierwszy tydzień nie mogłam wysiedzieć w swoim pokoju, potrafiłam się popłakać patrząc na regał (bo on go przesuwał) albo na okno (on montował karnisz ). Pierwsze dwa tygodnie też cięzko bylo zebrać się i gdzies wyjśc, choć starałam się jak najczęściej z kimś spotkać, żeby albo to przegadać albo zająć się czymś innym. Też się zastanawiam ile czasu zajmie "odzwyczajanie się".Mam nadzieję, że nie tyle samo co związek albo nie daj Boże dwa razy dłużej (choć już 2 razy tak u mnie niestety było).---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- chyba?
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-03 o 09:44 |
|
|
|
|
#3908 | ||||||
|
Zadomowienie
|
OMG! położyłam się późno (moim zdaniem 23 to późno) a tu tyle do nadrobienia
![]() Wieczory są najgorsze, poranki są cudowne, kiedy wstajesz powtarzaj sobie :"jaki dziś piękny dzień, wszystko się ułoży, dam radę. Dla mnie to siła napędowa na kilka pierwszych godzin, potem JAKOŚ samo leci Cytat:
![]() NIC! Banał wiem, przechodzę to samo i najgłupsze jest to , że sama rad których udzielam nie potrafię zastosować wobec siebie, Też tak macie ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() HA! W westfalii (Dojczlandy) leje 4 dzień Malla, tak szczerze bez wazeliny, to zauważyłam, że w jakim wątku społecznościowym byś się nie udzielała to ZAWSZE jestes jego podporą i pomagasz ludziom ![]() ------------------------------------- Dzień dobry! komu kopniaka na pozytywny dzień ?
|
|
|
#3909 |
|
Flawless
|
Dzień dobry!
![]() Spakowałam zeszycik i kodeksik do torby, zaparzam kawę z mlekiem i karmelem i zbieram się na uczelnię! Kolejny piękny dzień! Kolejna walka ![]() Tak dziś ciepło, że chyba wezmę mniej grubszą kurtkę, bo się zapocę ![]() Ahhh i Piękne - piosenka na dziś! http://www.youtube.com/watch?v=rEeYz1m1FI4
|
|
#3910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szkoda ze bylam poodobno taka niedobra. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
cały świat jest mój i mogę wszystko i od razu się uśmiecham
|
|
|
#3911 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wy kiedy się rozstaliście? |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3913 | ||
|
Flawless
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
maconha89 ja się broniłam przed zaangażowaniem z całych sił. I też pierwszy mc czy trochę więcej to było na zasadzie "zobaczymy co dalej".A zostawił mnie dokładnie w dniu, w którym chciałam mu powiedzieć, że z mojej strony to na pewno nie jest tylko zauroczenie...
Rozstaliśmy się właściwie 4.12, potem prosiłam go o przemyślenie sytuacji bo tamta rozmowa odbyła się po nieporozumieniu i spięciu smsowym. Wyszło strasznie nagle. Widzieliśmy się jeszcze dwa dni później, bo chciałam parę rzeczy wyjaśnić.A 10.12 powiedział, że "nie jest gotowy" :/ ( bo miał już kogoś na oku , zreszta w Mikołajki miał już jej zdjęcie w tel a ja idiotka nie spytałam kto to...początkowo myślałam, że to zdjęcie które jego kolega zostawił na telefonie, bo ten telefon ex miał pożyczony od jakichś 2 czy 3mcy, ale potem zobaczyłam na fb że ex 4 dni wcześniej dodał ją do znajomych także...a kolega tego telefonu nie używa od dawna więc nie miałby aktualnych zdjęć obcej laski. Bo ex miał w telefonie te same które ona miała na fb)
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:35 |
|
|
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Nie mogłam zasnąć prawie do 3:00. Po 2:00 on napisał mi jeszcze sms'a, że to ja wszystko psuję, że się go czepiam, że mieliśmy nie wracać do tego, co było na imprezie sylwestrowej, bo tam dużą rolę odegrał alkohol. No tak, alkohol wszystko usprawiedliwia i żadne wyjaśnienia mi się nie należą?! Nie znałam go od tej strony. Przez rok naszego związku chodziliśmy razem na imprezy, piliśmy, ale on nigdy wcześniej się tak nie zachowywał. Dlatego teraz wnioskuję, że już mu nie zależy
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Bakalli zastanawiam się , czy to nagłe zwalanie na Ciebie winy za całe zło nie ma przypadkiem przykryć czegoś co on ma na sumieniu...Tak najłatwiej- jemu nie zależy a wyjdzie na to, że to Twoja wina, Ty będziesz się tym zadręczać a on będzie wybielony.W każdym razie absolutnie nie miał prawa do Ciebie tak mówić jak powiedział.
A po 2gie jak się ma tendencję do gadania takich farmazonów po % to się nie pije...
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:38 |
|
|
|
#3917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale u ciebie nie minął nawet miesiąc także masz pełne prawo czuć się źle. oby nam szybko minęło
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
Rozpoczął się czwarty miesiąc po rozstaniu...
Dziewczyny, pocieszę Was, jest lepiej. Czas pomaga jednak trochę. Aaaaa. Ostatnio trup mi się śnił, rozmawiał z kolegą. Głupia zajrzałam do sennika i trup m.in. oznacza wygasanie uczucia. Wzięłam to za dobrą monetę i trzymam się tego kurczowo. Z zębami i dziewictwem się mi sprawdziło. To też musi |
|
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mam pojecia co to wszystko znaczy
|
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem umówiona dzisiaj z moim (byłym) TŻ na obiad, ale chyba nie pójdę... Nie jestem jeszcze gotowa na ostateczne rozstanie, a zwykłe spotkanie z nim nie ma sensu. Co o tym myślicie?
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bakali błagam, przestan rozmyslac/wypytywac czy mu zalezy czy nie, olej to , a zobaczysz ze wtedy sam zareaguje i odpowie Ci na to zachowanie. Zajmij sie soba. Daj sobie czas, malymi krokami, najpierw nie odzywaj sie jeden dzien, potem drugi...itp Faceci sa beznadziejni, a jak sie od nich czegos wymaga to sa zaskoczeni. Widocznie ty masz teraz inne potrzeby niz wczesniej i on za ta zmiana nie nadaza. Nie przywiazuj sie do tego co ktos robi/mowi po alkoholu, czesto jest to szczere (!), ale to tylko słowa. Zdystansuj się do swojego faceta i zobaczysz ze ci to na dobre wyjdzie, napisz co czujesz i potem to skasuj/spal, poczytaj jakas ksiazke, obezyj smieszny film, serial, idz na zakupy, pobiegaj, nie rozmyslaj nad tym i nie truj mu bo tylko go zniechecisz do wyjasnien i starania sie o Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Dla przykladu, jeszcze pare miesiecy temu jak ja oczekiwalam od swojego ex.. okazywania ze mu na mnie zalezy, to bylo tylko gorzej. Obiecywal sie spotkac, a potem odkladal to i szukal wymowek, ze niczego mi nie obiecywal i to nie jego wina, ze nic z tego nie wyszlo. Ostatecznie jak wygarnelam mu tylko, ze jest idiota, mam go dosc i za tym poszly czyny czyli miesiac calkowitego milczenia i olania go, to nagle nawet czas sie na rozmowy znalazl i zaproszenie mnie do siebie i jeszcze sam mnie zaczepil. Eh
|
|
|
#3923 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Znam to z tym wychodzeniem. Ja tez dużo wychodzę i robie mnóstwo rzeczy i mimo tego, że jest lepiej to i tak gdzieś w środku myślę sobie "po co to wszystko?". Cytat:
On natomiast radośnie spędza czas i mieszka z tą wywłoką. Hmm, po tym co Ci powiedział w życiu bym się z nim nie spotkała. |
||
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie poszla, zachowanie zimnej krwi bedzie trudne, a latwo o klotnie :P
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
change - a jak to u ciebie wszystko wygląda?
|
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
a co na plus co na minus?
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
+: wyszłam do ludzi, mam więcej znajomych, poznałam sporo nowych osób, stałam się bardziej otwarta i o dziwo wyluzowana, mniej się przejmuje różnymi rzeczami, jestem mniej poukładana (proszę się nie dziwić, byłam az nadto poukładana).
Ja ze swoim eksem mieszkałam kilka lat (razem byliśmy 7), więc chcąc nie chcąc stałam się trochę kurą domową, skupiałam się głównie na naszych wspólnych rzeczach, większośc czasu spędzałam w domu. Nie było mi z tym źle, bo miałam swój mały świat i byłam szczęśliwa. -: stałam się zgorzkniała trochę, nie widzę sensu angażowania się uczuciowo w cokolwiek, często bywam niemiła zwłaszcza dla rodziców (gdzieś wewnętrznie ich obwiniam - bezpodstawnie w zasadzie, ale jednak), niewiele mnie interesuje - to co kiedyś było ważne, wcale ważne nie jest. Przestałam dbać o dom, rzadko sprzątam, nie gotuje, mam to ogólnie gdzieś (mieszkam sama, więc może to i tak wszystko jedno). Nie mam planów na przyszłość, mam gdzies to czy będe mieć swoje mieszkanie czy do końca życia będe wynajmować. Moja samoocena jest do bani (nigdy wysoka nie była, ale teraz to już w ogóle). Mogłabym jeszcze wymieniać, ale się zrobi smutno. I najważniejsze: nie jestem szczęśliwa i nie ważne co bym robiła nic specjalnie nie pomaga |
|
|
|
#3928 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
Dupek zadzwonił. O 1 w nocy. Nawet nie słyszałam, dopiero jak wstałam to zobaczyłam że dzwonił i napisał: 'nawet odebrać nie możesz'. Wkurzył mnie, ale się powstrzymałam przed odpisaniem. I jak na razie cisza.
|
|
|
#3929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z jednej strony Wam zazdroszcze, że Wasi eksowie się odzywają, bo jakoś tak w pewnym sensie to oznacza, że nie wyrzucili Was kompletnie ze swojego życia czy pamięci... |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja to przeżywam tak mocno po 5miesiącach to aż boję się pomyśleć w jakim stanie byłabym przy Twoim stażu. U mnie z minusów to jest tylko zaprzątanie sobie nim głowy, wcześniej jeszcze płacz i dół ale staram się dużo robić-czytać, oglądać filmy, spotykać się z koleżankami, robię porządki, byle cały czas się czymś zająć i to najlepiej czymś pożytecznym. Choć są takie momenty, że jest fajnie, potrafię sięnawet z czegoś ucieszyć ale szybko "trzeźwieję" z tej radości i znowu popadam w tą beznadzieję.
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-03 o 13:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Ale serio bym się nad terapią zastanowiła.
). Pierwsze dwa tygodnie też cięzko bylo zebrać się i gdzies wyjśc, choć starałam się jak najczęściej z kimś spotkać, żeby albo to przegadać albo zająć się czymś innym. Też się zastanawiam ile czasu zajmie "odzwyczajanie się".Mam nadzieję, że nie tyle samo co związek albo nie daj Boże dwa razy dłużej (choć już 2 razy tak u mnie niestety było).