|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
![]() omgżyxzę im duuuuużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku ![]() Cytat:
![]() po tormentiolu łądniejsza pupa, jeszcze zobacze w dzien, przy lepszym swietle ![]() Cytat:
Sozaa a ile ma twoja pociecha? i ile dajesz ml? (doczytałam , ma 2 tygodnie-> no to m ój wtedy zjadał 90ml jak w mordę strzelił, ale żarłok--> w takim tempie to nie wystarczy mi pokarmu...moja ma 3 tyg. no ja dawałam do wczoraj po 110-120ml co ok.3h- wtedy gdy się budził sam teraz daje więcej, tak jak dziewczyny radzą, no i teraz wychodzi na to ze ok.150ml... Cytat:
mi się ostatnio śniło, ze mały za mało przybierał na wadze... w tym m-cu wizyta u lekarza, zważy małego- oby sen nie był proroczy ![]() no bo martwię się tym, czy nei za mało jje, czy nie za dużo jje--> jakaś paranoja normalnie właśnei go karmię(swoim odciągniętym mleczkiem).- ma 3 tygodnie.. dałam 120ml... domagał się jeszcze to dałam ok15ml... i nadal nie śpi, tylko ma czkawkę i ciagnie smoka... nie wiem czy jeszcze z 10ml mu nie podac... położna by mnie zastrzeliła ![]() p.s. Rojeczku mój urodzony 12.12--> w urodziny miesiąca ![]() p.s.2. ale mnie wpienia, że jak daję smoka, to mały rączką się go pozbywa z b uzi a potem jest wrzask, ze smoka nie ma i nie ma czego possac.. hmmm... o 5 rano to ma się wszystkiego dosyc... Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-01-03 o 04:50 |
||||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
nika ten sam problem,drze jape za smokiem,a reka go wypycha
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sluz tez czasami jest... pokazywalam poloznej mówiła ze nic zlego nie widzi- ale ta polozna to jakas dziwna jest ![]() p.s. ładna waga! ![]() otóż to! nakaarmiłam go 120ml mleka i leży sobie w łóżeczu, nie płacze... czekam na rozwój wydarzeń pójdę ozbaczyc co u niego słychaĆp.s. a jak to jest na mm? daje się mleko wtedy kiedy dziecko płacze czy lekarz daje jakieś wytyczne ze moze wypiĆ tyle a tyle mleka w takim a takim okresie czasu? p.s.2 sam zasnął jaka ulgateraz poodciągam mlenio Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-01-03 o 09:34 |
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
no to mój beczy za piersią, a jak ją ma w ustach, to potrafi rączką mnie odepchnąć, pierś się wysuwa i znów bek
takie są te małe knoty ![]() edit: A i oficjalnie mamy kolki. Niespokojny od ok 15, czuwał i nie dał sie położyć, a od ok 19 między karmieniami płakał, TŻ ululał go dopiero ok 1 w nocy, a do łóżeczka położył koło 1.40 (wcześniej bał się, że znów stanie). Wstał na karmienie koło 6 i teraz śpi na razie. Podobne historie mamy od paru dni. Odliczam dni do ukończenia 3 miesiąca życia..... Edytowane przez oolong Czas edycji: 2012-01-03 o 09:47 |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
z mm sa wytyczne na opakowaniu,ze w tym wieku powinno zjesc tyle i tyle i przypada tyle i tyle karmien na dobe
|
|
#4566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas to samo ![]() A ja juz sama nie wiem czy nasza ma te kolki czy nie ma. Wczoraj od 18 do 23 jadla 3 razy i po kazdym razie ok 1 h placz. Ale przy noszeniu na rekach prawie nie plakala. Ja to rozumiem, ze jak dziecko ma kolke to nic nie pomaga? W ogole jak wlaczalam szczoteczke do zebow to spokoj. wiec od 22 do 23 wczoraj wyladowywalam szczoteczke az dziecko zasnelo. A zaraz idziemy na szczepienie. Boje sie co sie bedzie dzialo wieczorem. Apropo dady to mi sie wydaje, ze dady 2 sa ,mneijsze od pampresow 2. Uzywalam teraz pampresow a wczoraj znow dady i kupa wychodzi na plecy za kazdym razem w tych dadach. A wczesniej bylo sporadycznie. Mam w ogole 200 2 pampkow a tu chyba sie juz na 3 trzeba przerzucac. |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.To po prostu niestrawione mleko
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj bardzo często małemu kropiłam nosek wodą morską, miałam pryskany ale pzrelałam do do buteleczki po NASIVIN i takimi kropelkami kropiłam małemu w sumie bardzo czesto i dzisiejsza noc była o niebo lepsza nie sapał nie chrapał i nie miał problemu z oddchaniem.
|
|
|
#4569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wywiozłam go do PL i posłuży jeszcze tej młodszej jak bedziemy te kilka tygodni w PL. A co do wysokości raczki to mój TZ tez narzekał, żeza nisko ale teraz w tej ulepszonej wersji jest juz regulacja więc poważnie się zastanawiam nad nim. A mclareny to wogóle mi sie nie podobają i koleżanka ma i przejechałam sie kawałek to taki sztywny bardzo jak dla mnie i wąski dla dziecka - przereklamowany jak dla mnie Grudki w kupce to jak najbardziej normalna rzecz
|
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mm to dajesz tyle ile pisze na opakowaniu np NAN PRO1 120ml co 3 godziny. Ja dzis musze teraz małemu dac 90ml i zobaczyc co sie bedzie działo bo robie mu 100 i ulewa mu sie bardzo (wczesniej potrafił 120 zjesc i czasem było darcie sie , chyba miał ten skok) ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
My mamy jeszcze pampersów około 150 i tez następne kupimy 3 już ale te zużyjemy napewno np tylko w dzien jak bedzie taka potrzeba a 3 juz na noc. A wogóle to my mamy 3 huggiesy ciekawe jak je Bartoszek przyjmie. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Skoro juz mowa o kupkach to czy jak robi Mój mały na poczatku normalna kupke a potem coraz rzadsza i wkoncu sama woda też wyleci, to normalne ??
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
nasz sie rozklapcial,do dupy! juz go nie nawidze;/
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- agulan mnie wizualnie tez w ogol sie nie podobaja maclareny
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w Nowym Roku! Wszelkiej pomyślności Wam życzę!!!
Dołączam do rozpakowanych mamuś. Julek, ur. 30.12.2011, 3330g, 54cm. Buziale dla WSZYSTKICH!
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
KBKataryna GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Dziewczyny kupiłam wczoraj ten KATAREK jak dla mnie rewelacja tylko troche drogi....ale ściąga super przy tej ustnej Fridzie to co ja podciągnełam troche katar i chciałam oddychnąć sobie to mały już wdarł go spowrotem a teraz niema szans i dużo więcej wydzieramy ![]() Co do pieluszek to my przechodzimy już na 3 zresztą waga nam też już wskazuje zmiane hehe bo mały już prawie 5,5 kg waży tylko chce skończyc jeszcze 2 bo jakieś 30 pieluszek mi zostało...... Kupiłam chuste kieszonkową i mojemu synkowi nie odpowiada bo on musi mieć luz a nie taki utulony i ło dupa kasa na marne wydana
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() klask i:![]()
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nikuś i terminatory się zużywają czasem , ja z racji posiadania dużej ilości energii dostałam mega absorbujące dziecko, dzś w nocy spał godzinę , niereformowalny jest . Są też i dobre strony tego niespania, dużo czytam w nocy .Oolong i fatal współczuję koloek, najgorsze co może być Janeczko nasza kochana nie martw sę, w końcu waga ruszy po mm Maluch podrzemał to pranie zrobiłam, zaraz zrobię kluski śląskie, sosik i ćwikła do tego .Wiem że był temat leżaczków bujaczków ale mi dopiero teraz potrzeba, uświadomiłam sobie , dajcie jakiś link do fp albo do innych fajnych![]() Katarynka gratulacje, wyrobiłaś się w starym roku jeszcze
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela tutaj masz link z samymi FP (Ja z Mojego jestem MEGA zadowolona) http://allegro.pl/fisher-price-82682
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Myszka dziękuję
|
|
|
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy mogłaby któraś podać linka, nazwę firmy dobrej z tymi chustami do noszenia dzieci? Wiem, że kiedyś były już podawane linki ale gdzies mi to wsiąkło, a chyba bez chusty nie damy rady
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
matulu co za noc, w ciagu 6 godz przebralam mlodego 10x kiedy on w koncu przestanie ulewac... ![]() Cytat:
ja tez lubie i chce karmic i chociaz to bez sensu, bo po karmieniu maly zjada i tak nawet 90ml mm (bez piersi 100-120, czasem wiecej) to karmie chociaz troche, bo ciezko mi z tej bliskosci zrezygnowac.sozaa kobieto, zryczalam sie ze smiechu z tej twojej Piggy az sobie dziecko obudzilam ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Katarynko gratuluje jeszcze sie chlopak zalapal na 2011 i sliczne imie, moj dziadek s.p. sie tak nazywal i tez o nim myslelismy
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Katarynko moje gratulacje
Co do rozm pieluszek kończymy drugie opakowanie 3jek z Dady i już wskakujemy na 4reczki. Nie ma sesnu kupowac juz 3jek bo widzę że w udkach już syncia uciskają. Dzisiaj się ważyliśmy i Michaś waży 7,5kg Przypominam, że je tylko z maminego cycunia ![]() Dziewczyny tak sobie ostatnio myślałam o Witamince. Ciekawe co u niej słychać, ma któraś z Was z nią kontakt ... ![]() Korzystając z okazji pragnę złożyć wszystkiego najlepszego w roku 2012 dużo radości i zdrówka dla naszych malszków !! |
|
|
|
#4583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
DZiewczyny jak u Was ze chrzcinami? na ile osób i czy w lokalu? nie wiem jak ja swoje 12 osób w mieszkanku pomieszczę przy stole... TRUSCAFKA nam zaginęła... Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-01-03 o 16:53 |
||
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Dawno do was nie zagladałam, ale mamy masakrę z kolkami małej. Ja już prawie o sciany się obijam. Najgorsze, ze jak Martyna zaśnie i wstanie ... to je i od razu płacz i tak w kółko, bo zasypia zawsze ze zmęczenia ... po 3-4 godzinach płaczu ![]() Teraz też właśnie zasnęła, po 3,5 godzinie krzyku ... Najgorsze, ze lekarze mówią, ze po prostu musimy to przeżyć. A i kolki nie są od mojej diety, ponoć takie jelitka ma moja kruszynka ![]() Kurcze przebudziła się ... idę więc do niej
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Katarynka
![]() mol_aa Mi rybami to juz się odbija heh:/ jem mięso, nabial, warzywa itd Mogę powiedzieć, że bogato właśnie jem :/ sozaa mam laktator, sciągałam i jak karmiłam tylko piersią to z prawej odciągłam tylko 20 ml z hakiem, gdy z niej nie karmiłam. Dziś opuszczając karmienie jedno sciągłam i z dwóch piersi wyszło mi 90 ml, przy czym z tej prawej ok 30-40 ml, tak więc rewelacji nie ma :/ a mały to wypił i za chwilę chciał dalej jeść, to dałam mu po godz cyca i troszkę poduldał i zasnął. Po 2 godz dostał flachę bo był głodny i teraz smacznie spi. Wcześniej myslałam, że mam dobry pokarm, jak on tak spał gdy się porządnie napił. Mam jeszcze pytanko do mam, które karmią mm jak to jest z kupkami dzieciaczków, bo mój Filipek od wczoraj nie zrobił i nie wiem czy się martwić ? czy można mu jakoś pomóc w zrobieniu kupki? brzuszek ma mięki bo mu masowałam. Elu właśnie przez ten nacisk chyba i to, że się nakręciłam na karmienie piersią czuję się teraz niespełniona, ale z drugiej strony ważniejsze jest dla mnie dziecko i smole już to, wolę dać flachę i mieć spokojną głowę ![]() mufinko musimy jakoś to przetrwac heh ![]() Co do chrzcin my mamy teraz w sobotę i robimy w lokalu, w mieszkaniu nie byloby szans, mamy kawalerke. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2012-01-03 o 20:19 |
|
|
|
#4587 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze wiedzieĆ Cytat:
jutro obiecuję poprawęa dlaczego przeszłaś na krople? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo ja sobie nei wyobrażam... w przerwach miedzy wkłądaniem smoka do pyszczka czy jak? ![]() a z tymi ślaskimi to mnie rozbroiłaś... mi babcia dzisiaj przyniosła obiad na 2dni, aż wstyd się rpzyznac, ale ja nie mam czasu na gotowanie, ech Ela- jesteś dla mnie wzorem, nie mam pojecia jak ty to robisz ![]() Cytat:
nie no laska, ale masz zarąbisty pokarm co jesz? ![]() gratulacje, synio jak malowany ciekawe ile moje chucherko ma ![]() I wszystkiego naj dla twojej rodzinki w nowym roku dobra lece lulu p.s. kupiłam dzis dady2 za namową położnej, bo te odparzenie się zaczyna u synka po pampersach... no i smaruję maścią z cynkiem--> zobaczymy jutro efekty oby nie rpzelewał tych pieluch, jak to było u Goldi
|
|||||||
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie dzisiaj wazylam i jestem kolejny kg na -
.W gondoli zbyt wiele miejsca nie zostalo,ciekawe,czy do wiosny starczy.A mala nadal kupy nie zrobila Katarynko gratulacje Kkasikk bidulo,wspolczuje |
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z karmieniem tez się początkowo załamałam, ale myślę, że sama się wkręciłam, że mam karmić cycem. Bo jak nie miałam pokarmu, a potem jak mała nie chciała jeść, to sie okazało, że z kim nie rozmawiam, to wychowany na mm i ludzie całkiem sobie zdrowotnie w porzadku i życiowo zaradni Zresztą nawet mnie mama karmiła miesiąc raptem.Olusia a ja się wazyłam jakieś 2,5 tygodnia po porodzie i z moich 23 zostałow tedy 5kg (pewnie te moje nieszczęsne opuchlizny zeszły i z nimi woda), teraz się boję ważyć, więc tego nie robię, bo trochę więcej jem niż wtedy. Chrzciny robimy dopiero przed Świętami Wielkanocnymi.
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
tez slyszalam o tym, ze po mm sa zaparcia... no a to dopajanie nic nie pomaga? a moze jakis probiotyk dla maluszkow podawac? rojku a co to za mleczko-jaka nazwa?
no ja tez b.chce karmic piersia- w sensie ze moim mleczkiem... ale nie dajmy sie zwariowac, tez znam mase osob wychowanych na mm i sa zdrowsi od tych na cycu poza tym karmienie wyniszcza orag. kobiety- przynajmniej u mnie wp.izd.u za przeproszeniem, polecialy zeby... no i jesc trzeba wiecej i w ogole same zakazy no mi z 15kg zostalo 5kg... takze jeszcze sporo... to pewnie te kg z 1.trymestru... ![]() ale na spacery chodze od wczoraj- moze cos sie ruszy tymczzasem odciagam mleczko... mlody kima dobrej spokojnej i przespanej nocki wam zycze i waszym pociechom Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-01-04 o 01:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

plizzz odpowiedzcie

i ile dajesz ml? (doczytałam , ma 2 tygodnie-> no to m ój wtedy zjadał 90ml jak w mordę strzelił, ale żarłok--> w takim tempie to nie wystarczy mi pokarmu...

.
. Wiecie że można się do tego przyzwyczaić? Tylko był trochę niespokojny i wnioskuję że to po winie, łyknęłam 3 łyczki bo mąż miał urodziny
.
, leżało samo przez godzinę gugając do karuzelki
.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:

ja tez lubie i chce karmic i chociaz to bez sensu, bo po karmieniu maly zjada i tak nawet 90ml mm (bez piersi 100-120, czasem wiecej) to karmie chociaz troche, bo ciezko mi z tej bliskosci zrezygnowac.