|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
MOze to być jeden śpioszek, kaftanik albo pajacyk, albo jeden zestaw ![]() ale jeśli bedize taki zestaw ok 100 zł to ide z TZ na zakupy zeby to on placil.. zeby moj portfel nie odczul |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra
Aguśka ginekolog to pewnie lepiej oceni i też mi się zdaje,że to nas boli jeszcze mało żeby groźne było,trudno ocenić, bo też każdy ma inny próg odczucia bólu i bądź czlowieku mądry
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sumie przecież można karmić bez tej poduchy, albo podkładać co innego.
|
|
|
|
|
#2285 | |||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!Uff...nadrobilam was.A tylko od wczoraj godz 13:30 mnie nie bylo,bo bylam w pracy na popoludniu,a wy gaduly tyle stron naprodukowalyscie
![]() Wczoraj jak na zlosc w pracy mialam twardnienia i to dosc bolesne,no ale jak to w mojej tyrce,nie moglam ani usiasc ani nic,tylko stac i pracowac.Ale na szczescie po godzinie bylo lepiej. Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o druga sprawe dotyczaca twojego tz to nie dziwie sie rodzicom,ze sie martwia.Sama na twoim miejscu powaznie bym sie zastanowila czy mam zaufac komus kto juz tak mnie zranil.Bo 2 tyg to troche krotki czas na odbudowanie zaufania.Ale oczywiscie zycze ci jak najlepiej,zeby ta jego zmiana byla na stale. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz mam kupiona taka poduszke.Przy corce nie mialam,ale wtedy nie mialam bardzo wielu rzeczy,bo nie bylo mnie stac na wydatki ktore nie byly absolutnie konieczne.Jednak rece od trzymania przy karmieniu czesto mnie bolaly i cierply,wiec teraz uwazam ze to dobra rzecz. Ja na razie mam mala paczke pieluszek Huggies,ktore mialam do odebrania za darmo,bo mialam kupon na nie.Kosmetykow jeszcze nie mam,tylko 2 kremy do sutkow na karmienie: avent i lansinoh.
|
|
#2286 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia sama nie kupuję również wykorzystam jaśka.. Czuję że jak dzidzia będzie chciała pić to nawet nie będę myśleć o tej poduszce tylko do cyca od razu i żeby tylko wygodną pozycję przyjąć
:P
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic , w sumie to aż taki istotne nie jest, najistotniejsze,że nie mamy przodujących i dzieci zdrowe ![]() Ja mam Jaśka i też dałam radę, jeszcze sobie coś pod nogę podkładałam ,żeby była wyżej i w sumie Mała leżała na kolanie, ale ja mam bimbały o dużym zasięgu moja pozycja do karmienia była daleka od tradycyjnej
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w aptece po te specyfiki co mi pani doktor przepisała. Zaczęłam tam mocno kaszleć a pani aptekarka (akurat mama kolegi z podstawówki), powiedziała, że to nie jest suchy kaszel i u kogo mądrego byłam no cóż... Będę się inhalować nad rumiankiem. Ponoć ma pomóc rozrzedzić to, co mi zalega w środku. Będzie mi łatwiej odkrztusić.
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
A ja jeszcze wtrącę coś na temat odpłatności badań. Też, chodząc prywatnie, za wszystkie badania płacę ale wczoraj dostałam od gina skierowanie do szpitala na 4 godziny w czwartek na badanie obciążenia glukozą 75 g, ALAT, ASPAT, morfologię, mocz i nie będę za to nic płacić bo to skierowanie na oddział. Czasami potrafią jeszcze człowieka miło zaskoczyć
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym tak nie mogła. Jak idę do sklepu i widzę coś fajnego w rozsądnej cenie to biorę. Ostatnio w H&M dużo kupiłam bo był początek wyprzedaży i szkoda mi było nie skorzystać, bo później takich okazji nie będzie. No i na allegro też się opłaca kupować po kilka rzeczy żeby za wysyłkę nie płacić. |
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duża już z niej dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze godzinka i zmykam na wizytę ciekawe co powie na moje wyniki posiewu...Niby kobieta w labie powiedziała że są dobre, ale jednak wolę potwierdzenie lekarza
|
||
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakup - t.zn. jeden ciuch lub zestaw a w zestawie to różnie bywa bo czasem to licząnawet rekawiczki i czapeczke w zestawach a to jakby juz nie wchodzi w kaftaniki spiochy itd.JA w TKmaxie ostatnio widziałam .. i to mnei przełamało.. bo tak to bym do kwietnia siedziała bez kaftaników dla młodego.. ale, ze trzeba było iśćna zakupy prezentowwe to mnie załapało
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-03 o 13:20 |
|
|
|
|
#2294 |
|
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze, że po wczorajszych rozmowach na temat zaświadczenia o braku przeciwwskazań do szkoły rodzenia poprosiłam gina o takie na wszelki wypadek a tu dziś dostaję maila ze szkoły rodzenia, że mam na pierwsze zajęcia przynieść zaświadczenie od lekarza
Dobrze, że akurat wczoraj była ta dyskusja na forum bo musiałabym dodatkowo dreptać do gina bo szkoła rodzenia 28 stycznia a wizyta dopiero 30.01
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym przodem tak jak pisałam, powierzchnia przedniej ściany jest dość spora,jak ma się wysoko , gdzieś w dnie macicy , ale od przedniej strony to dobrze widać dzieciaczka, a ogólnie jak jest blisko dna to jest daleko od szyjki i pewnie w tym sensie to bardzo dobrze, bo do przodującego daleko, a do tego robienia 3d to może to kwestia, że wtedy dziecko częściej jest buźką do tej ściany ....a jak na tylnej to często pokazuje plecy , jutro zapytam , listę zaraz zaczynam tworzyć ![]() ps. no nie ma jak być w ciąży i zagubić zdolność czytania ze zrozumieniem,kiepsko ze mną, cTwój gin potwierdza moją teorię, a Evvci nie., to też ciekawe zjawisko, jeden mówi ze za dużo płynu źle, drugi że za mało źle dla usg 3D Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-03 o 14:00 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
aaa.... młoda wypina nóżki na samej górze brzucha!
Wczoraj uderzała rączkami przy samej szyjce, mąż śmiał się, że pewnie już chce wyjść. Musiałam dupkę podnieść do góry i Ewelinkę trochę "nawrócić" na prawidłową pozycję do leżenia
|
#2297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj tak kopnął w pęcherz że do łazienki leciałam zgięta bo myślałam że się posikam.Co dzisiaj macie na obiad? ja zrobiłam spaghetti z lekko ostrym sosem.. ![]()
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-03 o 13:49 |
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już muszę uważać nad intensywnością mojego śmiechu i pozycji w jakiej się śmieję. Jak stoję i śmieję się jak wariatka, to popuszczenie mam gwarantowane. Poza tym zdarza mi się, i mam nadzieję, że nie tylko mi (!), że jak oberwę kopniaka w pęcherz (głównie jak stoję), to ulatuje mi kilka małych kropelek :/ i co gorsza - nie czuć tego.
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis jak sie obudziłam czułam nad pępkiem twardą kulę, troche byłam śpiąca i sie przestraszyłam chwila nie mineła główka znikneła
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kopniaków w pęcherz u mnie kończy sie tak samo niestety
|
|
|
|
|
#2301 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio goliłam nogi siedziałam na takim siedzisku we wannie bo to narożnikowa z "poddupkiem" to jak spłukiwałam się cała na siedząco to się posikałam do wanny i tego nie czułam w ogóle że cokolwiek leci.. aż wstyd się przyznać że popuściłam do wanny Cytat:
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-03 o 14:00 |
||
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam wszystko z sosem czosnkowym, ale już od połowy ciąży nie mogę, bo potem mi nie daje spać - boli żołądek i strasznie suszy szkoda
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam krupnik z wczoraj a na drugie mam mięsko w sosie z ziemniaczkami ![]() mi się jeszcze nie popuszcza, no chyba że tego nie widzę, bo muszę cały czas latać na wkładkach bo tak ze mnie cieknie non stop, więc możliwe, że też nie widzę tego, bo czuć nie czuję. Ale jak dostane kopa to też ledwo na kibelek zdążam
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś tylko pomidoróweczkę gotuję na obiad bo mężul po pracy od razu biegnie na trening i potem jak wieczor wraca to twierdzi że mu organizm nic innego nic zupę nie przyjmie
I dlatego u nas zawsze we wtorki są zupki same ![]() W sumie dobrze, ja zupki lubię
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jedzenia to mój ma tak samo.. Jak był mecz ligowy to kategorycznie nic tylko zupkę a na trenigi też tylko zupki jadał bo ciężko się biega z pełnym żołądkiem
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Gang Iren
|
Mnie dzis corcia namowila na nalesniki.Nam to starczy,a mezowi dam jeszcze kurczaka z piekarnika z bulka,bo dla niego obiad bez miesa to nie obiad.
Po poludniu jade z corka do lekarza,bo strasznie dlugo ciagnie jej sie taki suchy kaszel i nic nie pomaga. Mam w planie tez segregacje i prasowanie ciuszkow maluszka ktore popralam.I z ciekawosci policzylam je(po przeczytaniu,ze kubusewa chce kupowac po 1 w tyg przez 16 tyg= 16 ciuszkow)i chyba przesadzilam bo mam 134 szt!Nie liczac drobiazgow typu skarpetki,czapeczki.To juz chyba nic nie kupie w rozmiarze 56-62.
|
#2308 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Czesc dziewczynki i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!
Niestety, od kilku dni jestem mocno przeziebiona, bez goraczki na szczescie, ale z katarem, ktotego konca nie widac Smarkam i smarkam, czasem widze, ze juz mam chyba bakterie, bo katarek taki lekko zólty, ale przewaznie bezbarwny....Jedna noc w ogole spac nie moglam, wczoraj troche lepiej ale generalnie chorobsko nie odpuszcza i taka oslabiona jestem, ze tylko leze, nawet do kompa nie podchodzilam...Co najgorsze, wyniki glukozy sa wzysze niz oczekiwalam. Bywa, ze i 180 ponad w godz po posilku, na czczo nieraz po 90-pare, i praktycznie oscyluje w granicach 140 pare i wyzej a dzis po zdrowym jedzeniu az 163-moze zawinilo tluste melko, nie wiem...Nie wiem w sumie, czy odliczanie tej godz po posilku mam zaczca jak juz wszystko zjem czy liczyc czas od momentu 1 kesa? Bo jem raczej powoli, i bywa ze moj posielk trwa nawet 20-30 min. A Tobie Czigua jak wyszly wyniki i innym testujacym glukoze mamuská? Jka u Ciebie Karolca z ta dieta i pomiarami? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wyprowadzek na swoje, ja wyprowadzialm sie w wieku 24 lat, ale poki co wynajmujemy bo mieszkamy w irl. Odkladamy sobie na domek lub mieszkanie w Pl, a teraz jak przyjezdzamy do rodzicow to owszem jest bardzo fajnie, ale po dluzszym pobycie tesknie do swoich 4 katow i swobody, i nawet do wlasnego gotowania i porzadku dnia. Lece sie szykowac, bo musze do gina na konsultacje. Okazalo sie z wymazu, ze cos jest nie tak, a wszystkiego dowiem sie na wizycie. Obawiam sie, ze to moze byc paciorkowiec Dam znac wieczorem! Buziaki!
|
|||
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
mnie od wczoraj boli głowa
w dodatku czuje ze bede miala zapalenie ucha ma ktos jakies sposoby na to paskudztwo?
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle, że np ja nie mam dobrej cioci czy koleżanki czy szwagierki .... MOja koleżanka (rodzi 31 stycznia) dostała duuużo od żony swojego szwagra i jej mama też duuużo nakupowała.. Całą komodę już ma a ja jak powiedziałam swojemu TZ ze tak bede kupowaćto tylko usłyszałam: No nie przesadzasz ?? Za dużo! Wiecie co .. sama nie wiem czy kutwa śmiać się z niego czy płakać nad sobą ![]() Ja wiem, że to będzie za mało ale nieee wielki książe wie lepiej ... NAleśniki.. zjadłabym, ale robić mi sięnie chce Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-03 o 14:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

Jak już zaczęłaś kupować, to teraz już z górki pójdzie i nawet się nie obejrzysz, a wpadniesz w rytm kompletowania wyprawki 

żeby groźne było,trudno ocenić, bo też każdy ma inny próg odczucia bólu i bądź czlowieku mądry

bo w sumie przecież można karmić bez tej poduchy, albo podkładać co innego.

w każdym razie u nas zdjęcia nie wyszły ŻADNE a facet się starał 
no nic , w sumie to aż taki istotne nie jest, najistotniejsze,że nie mamy przodujących i dzieci zdrowe 

duża już z niej dziewczynka 

Smarkam i smarkam, czasem widze, ze juz mam chyba bakterie, bo katarek taki lekko zólty, ale przewaznie bezbarwny....Jedna noc w ogole spac nie moglam, wczoraj troche lepiej ale generalnie chorobsko nie odpuszcza i taka oslabiona jestem, ze tylko leze, nawet do kompa nie podchodzilam...