|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
U mnie też dziś ksiądz chodzi... Nienawidzę tego
Jeszcze mnie ząb boli i promieniuje na całą jedną stronę mego uzębienia i mnie szlag trafia Ja to bez bólu czegokolwiek żyć nie mogę, czuje się jak babcia wręcz![]() Dobrze, że dentystke mam na czwartek już, niedobrze, że pewnie kilka stówek pójdzie Na poprawę nastroju włąśnie piekę sobie mojego pysznego torcika orzechowo-czekoladowego
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() 2. Fajnie tak polezec, ale tesciowa na pewno mysli, ze jestem leniem smierdzacym . Gdybym byla u siebie, to na pewno wstawalabym wczesniej - posprzatac, obiad ugotowac, a tak to przeciez nie bede sie zrywac, zeby o 8 rano wypic z tesciami kawe...3. To by byla dla Ciebie swietna sytuacja. I tak chyba nie wracasz do pracy, prawda? Znajdz jakies ogloszenie, gdzie szukaja niani, zadzwon i zapytaj ile oferuja. Wydaje mi sie, ze dasz rade bez problemu, Sarcia juz duza .Cytat:
.Malwis nie wstaje w ogole w nocy. Moze Wicia ma skok? |
||
|
|
|
#2493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patik musisz sie zastanowic, bo to nielatwy kawalek chleba.
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Iustyna lanie powinnaś dostać na gołą d.upę!!! Jednak mam nadzieję, że przyjmiesz jeszcze ode mnie i Zosi życzenia urodzinowe! 27 lat, kiedy to było... U nas ok, chociaż wczoraj Zosia jakoś wiczorem się rozchodziła z płaczem i nie mogłam jej uspokoic, dopiero Tz dał radę (pękał z dumy i nabrał większej odwagi do tego jego wychowawczego urlopu Idę nadrabiać
|
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki.
Aania, trzymam za usg główki.Patik za usg brzuszka. Co do zajmowania się dzieckiem znajomych, to może zapytaj ile by byli w stanie Ci zaoferować? W Poznaniu brat płacił niani 1000zł za 9godz dziennie. Co do czytania bajek, to najczęściej wieczorem jak leży w łóżeczku czytamy jej bajki ściszonym głosy, a czasami w ciągu dnia jak leżymy na macie wtedy zmieniając intonację głosu. ![]() Zanetaa, a może te krostki na brodzie i szyi są po prostu od śliny? U nas tak przynajmniej czasami się zdarza. Stronczku, moje dziecko wróciło do systemu noworodkowego karmienia przy ząbkowaniu. Odkąd ząbki się przebiły czas snu zaczął się wydłużać. Blondynko, ten drugi strój jest boski ![]() Ja kupiłam sobie tankini. Znalazłam sprzedawcę, który wystawia nowe stroje na licytacje i udało mi się upolować go za jakieś 15zł. Stwierdziłam, że jeśli nie będzie mi się podobać, to nie będzie szkoda takiej kasy, a okazało się że jest naprawdę świetny! Edit:teraz widzę, że to bonprix i na stronie kosztuje 70zł. ![]() Strój mam już od jakichś 2 miesięcy, ale zmobilizować się do pójścia na basen jakoś nie mogę. ![]() U Was też taka piękna pogoda? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-03 o 13:05 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Natka
Ania ![]() Patik ![]() (nie ) dobry a my dzis mamy zły dzień, a dokładniej mój łobuz. Normalnie oscar dla tego pana, potrafi w sekundzie zacząć tak żałośnie płakać że szok i to bez powodu. Tzn. dla mnie bez powodu bo wg niego to że mama nie skacze non stop obok niego to już jest powód . Nawet na spacerze nie ma opcji na spokój , nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem ale chcę to które miałam wcześniej
|
|
|
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Peeling zrobiłaś z takiej "wypitej"kawy fusiary? Ja uwielbiam taki, jest najbardziej naturlany i niedrogi, jeśli się kawkę sypana lub z ekspresu pije. Polecam jeszcze taki: http://allegro.pl/dax-perfecta-spa-p...997300589.html po nim juz nie trzeba się niczym nawilżaś, a pachnie.... Te serum rozgrzewające też kiedyś miałam, ale na tyłku nie mogłam wysiedzieć . U mnie celulitu pozbył się Dukan ![]() Kościelny u Was tez chodzi??? U nas ministrantom daje się tez słodycze i owoce. Ale wiem (bo mój brat jest akurat ministrantem), że wolą kasiorę ![]() Ksiądz więcej niż 50 zł nie dostanie, choć nie szkoda mi, taką mamy fajna obsade w kościele, poza tym zawsze pytają czy nie zostaniemy bez kasy czy coś w tym stylu.. Cytat:
Ja sobie zawsze przy chorobie kupowałam te dzieciowe kaszki i mimo braku apetytu, znikały w całości
|
|||
|
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
wodagua ja sobię robię taki domowej roboty, kupuję kawę mielona, i wsypuję do szklanki ok 3 większe łyżeczki i zalewam wrzątkiem, tak żeby była taka papka, czasami dodaję cynamon, soli, lub jakieś olejki, ale sama chyba najlepsza, a skóra po tym tak pupcia niemowlaczka,
brumku a co do tego żelu to posmarowała kiedys pośladki małża, i jeszcz na zachętę klepnęłam mocno, i poczuł to ciepełko ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- wodaqua a ten peelin cukrowy musi obłędnie pachniec
|
|
|
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras z Was szukała linka do kalendarza: http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...d286f1e4271974
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZANETA same fusy Brida Miałam Ci wczoraj pisać. U nas takie chlustanie było objawem problemów z trawieniem laktozy. Pomógł nam właśnie Nutramigen. Bo nim Agata ulew tylko jak się przeje. Chlustanie zniknęło |
|
|
|
|
#2503 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2) jeszcze nie wiem, nie podawałam. Żeby się Wam fajna niania trafiła! ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam, najlepiej komentarze poczytać pod danym produktem. A księdzu to bym kasy nie dawała, ale na takiej wiosce to utarte jest, że koperta musi być. Nie chcę się wyłamywać... Cytat:
to te 45 minut naddatku mogłaś mi dać ![]() Cytat:
za usg.Jeśli chodzi o kase za niańczenia to u mnie też wioska. Koleżanka się zajmuje 15miesięczną dziewczynką i ma 5-6zł na godzinę. Za mniej nie idź ![]() Dasz radę, czemu nie? Cytat:
To były piękne czasy, kiedy Radi wstawał raz w nocy, własnie tak między 3-4. Teraz dwa razy i wcześnie rano już gotowy dzień witać
|
||||||||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas tak nie było do tej pory, ale pasuje mi to idealnie do skoku który akurat w tych tygodniach się pojawia, jedno zdanie a wszystko wyjaśnia-opis zachowania dziecka :Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi .
Tyle , że Twój Filipek młodszy więc to nie kwestia skoku, może po prostu tak potrzebuje bliskości albo sie przyzwyczaił , że płacz działa cuda
|
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
od 5 stycznia w rossie będzie promocja na bobovita obiadki 2+1 gratis, i deserki na dobranoc hipp, i herbatka hipp i soczek, a z bobovity kaszka ryżowa i kaszka nestle z mlecfzno-zbozowa, jak któraś kupuje
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- LiLi oki nie ma sprawy, daj znac kiedy chce odebrać, mówisz -masz
|
|
|
|
#2506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje kolory U nas dziś cudownie było. Słońce, cieplutko. Niedawno wróciliśmy za spacerku. Cytat:
Chcę mieć skórę jak niemowlak! ![]() Kościelny Cytat:
Ile wody trzeba zlać? Cytat:
Już zamówiłam u znajomego. Prawie 50zł
|
|||||
|
|
|
#2507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale miałaś pomysł z mężem Niech tez wie ile nas kosztuje piekna pupa Pachnie cudnie! Cytat:
|
||
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
wodaqua LiLi tak to taki swojski, POLECAM
do szklanki wsypuję taka zwykła mielona, (ostatnio kupiona w biedronce) ok 3-4 łyżeczski, zależy czy czubate czy nie, zalewam wrzatkiem, tak nie dużo, żeby była taka papka, a nie żeby kawa pływała, no nie wiem lej po troszku, i czekasz chwilkę niech się zaparzy, tak z 5 min, możesz tez dać ok pół łyżeczki cynamonu lub łyżeczkę, ale cunamon ma to do tego( czego nie wiedziałam) że ta papka taka się robi jak ciepła galaretka, i tak sie troszkę ciągnie, ale zapach super, i naj[pierw sie myję, później robie peeling, później zmywam ciepła wodą i juz po tym nie myję się, skóra jest po tym super gładka i taka ja po balsamie nawilżona, ja bardzo lubie ten peelin i naprawdę polecam ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- dokładnie |
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
![]() U nas chorobska całą parą.. ja zatoki na antybiotyku, zapchana kararem jestem cała i nos i uszy eh.. Karolinka kaszle strasznie, juz ma drugi syrop bo po pierwszym suchy kaszel zmienił sie w mokry (po Drosetuxie) teraz lecimy na drugim (krople Deflegmin) bo chcemy ułatwic jej odkrztuszanie, biedaczka nawet w nocy kaszle. Szczegolnie rano i pod wieczor, dobrze ze w dzien spi spokojnie, ale temperatury (odpukac..) nie miala i oby tak zostało. Ale pomimo tego kaszlu i katarau ktory sie zaczal i sciagmy go co chwile to jest co dalej pogodne dzieciatko oby tak dalej Mąż tez przeziebiony leczy sie domowymi sposobami i babcia z ktora mieszkamy tez na antybiotyku kaszle jak gruzlik ehh.. nawet tesciową ktora przychodzi sie wprawiac do małej (od 12 stycznia wracam do pracy) jest zakaszlana, nie wiem jak to bedzie zyczę sobie i wszytskim duzooo zdrowia Mała czasem jak zakaszle podczas lub zaraz po jedzeniu to wymiotuje dalej niz widzi eh lekarka mowi ze dobrze (bo wymiotuje tą flegme widziałam) wiec zobaczymy kiedy przejdzie ale mowi ze taki kaszel dlugo sie utrzymuje i moze trwac ze dwa tyg nawet.. bidulka wzielabym to na siebie ![]() My sylwestra spedzilismy w domu mała obudziła sie jak zaczeli puszczac petardy tak kolo 22 i nie spała do 24:30 i ogladała z nami sylwestra w telewizji, tancowala i pozniej przez okno sztuczne ognie ogladała z nami z rynku jak szczelali peknie pozniej poszla spac ![]() Ogolnie (nie chwale..) bardzo ladnie mi spi, jak zasypia o 20 to wstaje 5-7 ( dzis sama obudzilam ją o 7 na mleczko) rano dopiero na jedzonko. Tylko zasnac juz nie daje jej kaszel rano wiec dzien teraz podczas choroby zaczynamy wczesniej. Smieje sie ze wprawia mamusie we wstawanie poranne do pracy ![]() Nie mam czasu na wizaz zatem ale bardzo zaluje nie dam rady ani Was nadrobic ani byc na biazaco ale staram sie co kilka dni podczytac co u Was slychac. Przepraszam ze nie odniose nie do Waszych postow. Z tego co pamietam to:Shira duzo zdrowia dla dzieciaczka zycze DaKaro z linka z kalendarzem pewnie i ja skorzystam ![]() Patik jesli tylko dasz sobie rade z dwojka maluchow do fajny pomysl jest ![]() Zdrowia wszystkim dzieciaczkom zycze i i ich rodzicom Postaram sie wpadac od czasu do czasu
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2012-01-03 o 14:36 |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
telik - ja bede wprowadzac pokarmy raczej robione samodzielnie. Mam juz przygotowane mus jablkowy i dynie, lezy w zamrazarce. Zupki bede robila takie jak n tyle ze bez przypraw i miesnego wywaru(bede go robic dla reszty oddzielnie). Syn tez tak jadl i nic mu nie bylo. Mam za to kilka sloiczkow z jedzeniem ktorego raczej sama nie zrovbie np. szpinsk, morela...
Nadrabiam... |
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Vaniliova moja Karolinka miała taki okres ze plakala w kapieli jakies 2 tyg ale przeszlo tak samo niespodziewanie jak przyszlo
|
#2514 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ania, Patik - jak po USG??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z pracą mam dokładnie tak jak Ty. Po pierwsze nie chcę zostawiać Tymka, bo uważam, że w tym wieku dla dziecka obecność mamay to to co najważniejsze, a po drugie z kim bym go zostawiła A żłobek nawet by mi nie przeszedł przez myśl ![]() Cytat:
Czasem na pewno i jedna Sara daje Ci w kość, a tu miałabyś dwoje...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro a kiedy myślicie się przeprowadzić? coś konkretnie szukacie lub konkretne miejsce czy obojętne Wam to? czasem mieszkanie 3 pokojowe wychodzi taniej niż 2 pokojowe ... no i okolica też jest ważna bo tu gdzie ja mieszkam to za.dupie mimo że mielec jeszcze ... Marinka ma fajną miejscówkę
mój ma kaszel i zarejestrowałam go do lekarza, mam nadzieję że to tylko wydzielinę z nosa spływającą odkrztusza ... tym razem nie zgodzę się na zastrzyki jak będzie chciała mi wcisnąć .... szkoda mi go, sapć nie może biedulek mój Kochany pisałam Wam kiedyś że sprzedałam ten aspirator cleanoz za 30 zł, i ta osoba która odkupiła ode mnie ponownie wystawiła ten badziew na allegro i sprzedała za 35 zł ..... hehehe długo ten ktoś tego nie używał
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Patik
![]() ![]() ![]() Dziękuję, pomogło, wg pani doktor wszystko ok no i teraz nie wiem. Pani z poradni dała mi te skierowania, do neurologa też żeby iść skonsultować wynik. Ale usg wyszło bardzo dobrze, to nie wiem sama czy iść nawet terminu jeszcze nie mam wyznaczonego. Chyba poczekam na wizytę w poradni i zobaczymy co wtedy pani mi powieDziubek, oby Szymuś szybko wrócił do normy ![]() Shira, zdrówka dla Żbika!
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
eh.............. juz skonczylam
![]() pranie zrobione, wczorajsze pochowane zupka zrobiona i zjedzona ze smakiem na jutro zostala porcyjka a porzadki w szafie zostaly na jutro ![]() mam ochote na ciasto z kruszonka i sliwkami hehe ale zachcianki
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
patik może dasz radę. Może jakis okres próbny ?
Ja sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc Nawet za największe pieniądze świata.dobra, spadam - lęce poodbiór fotek. A potem teściowa i szwagierka #%%#$@##@%$#^@%#@ ( chodzi o to, że przeklinam w duchu pełną parą, bo nie wiem jak to się zaznacza dokładnie :P)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam dać ten nutramigen ale go nie chciał ![]() Trochę się nie dziwię, bo jest okropny. Enfamil jestem w stanie sama wycisnąć sobie na język, żeby spróbować czy ciepły- tu plułam dalej niż widzę. W końcu zmieszałam 50/50 i trochę wypił ale w trakcie podnoszenia do odbicia wszystko wyleciało wielkim chlustem. Przejedzony nie jest bo mało dziś jadł. Próbować dalej dawać? Mieszać. Kurcze, nie dopytałam o wszystko lekarki bo Filutek się obraził, że został obudzony i całą wizytę oprócz części na golasa wył, że nawet nie usiadłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Ja to bez bólu czegokolwiek żyć nie mogę, czuje się jak babcia wręcz

.
.

. U mnie celulitu pozbył się Dukan

zyczę sobie i wszytskim duzooo zdrowia