Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 11:31   #2491
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

U mnie też dziś ksiądz chodzi... Nienawidzę tego

Jeszcze mnie ząb boli i promieniuje na całą jedną stronę mego uzębienia i mnie szlag trafia Ja to bez bólu czegokolwiek żyć nie mogę, czuje się jak babcia wręcz
Dobrze, że dentystke mam na czwartek już, niedobrze, że pewnie kilka stówek pójdzie

Na poprawę nastroju włąśnie piekę sobie mojego pysznego torcika orzechowo-czekoladowego
Stary 2012-01-03, 12:01   #2492
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1. Ja też proszę o magiczna kciuki bo jedziemy na usg brzuszka

2. DaKaro Tobie to dobrze, codziennie do 10-11 pod kołderką

3. 300 m od nas mam koleżankę, od kwietnia wraca do pracy i nie ma z kim dziecka zostawić. Jej mąż sobie ostatnio zażartował żebym sie zastanawiała ile chcę za godzinę. Ale ja głupka udałam i nie rozwinął się temat. Chyba myślą mnie wziąć na nianię. To by była idealna sytuacja dla mnie.
W domu z Sarą, kasa się zarabia...myśicie że dałabym radę z 2? Julka jest 6 tyg młodsza od Sary.
Tylko tak naprawdę to nawet jakby zapytali ile chcę za godz to nie wiem ile krzyknąć. Na wsi inne realia, im się nie przelewa, kredyt na głowie...
1.
2. Fajnie tak polezec, ale tesciowa na pewno mysli, ze jestem leniem smierdzacym . Gdybym byla u siebie, to na pewno wstawalabym wczesniej - posprzatac, obiad ugotowac, a tak to przeciez nie bede sie zrywac, zeby o 8 rano wypic z tesciami kawe...
3. To by byla dla Ciebie swietna sytuacja. I tak chyba nie wracasz do pracy, prawda? Znajdz jakies ogloszenie, gdzie szukaja niani, zadzwon i zapytaj ile oferuja. Wydaje mi sie, ze dasz rade bez problemu, Sarcia juz duza .

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
DaKaro zazdraszczam podkoldernika.

Moja Mala jakby cofnela sie do noworodka bo znów wstaje dwa razy w nocy. A wstawala Juz raz OK 3-4 a czasami nawet udało sie cała noc przespac. Czy u Was tez tak jest?

Lece na śniadanie i pranie powiesić póki drzemka trwa.
Nie ma czego zazdraszczac .
Malwis nie wstaje w ogole w nocy. Moze Wicia ma skok?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:36   #2493
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej kochane mamy

Wybaczcie, że nie odniosłam się do postów ale miałam armagedon jak to mówi nasza Żanetka młody był co raz gorszy musiałam jechać do znachora po drugie i dostał antybiotyk tak mu furczy w płucach, ze mało brakowała a ja beczałabym razem z nim jak bóbr dziś drugi dzień lekarstw i widzę poprawę małą padam na pysk bo młody Żbik tylko by chciał na rączkach przez to, ze tak źle się czuję ehhhh ale mu jazdę tż zafundował wyć się mi chce ...

spróbuję coś nadrobić
biedni jestescie na pocieszenie u nas to samo. Dzisiaj pierwszy dzien lepsiejszy

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
U mnie też dziś ksiądz chodzi... Nienawidzę tego

Jeszcze mnie ząb boli i promieniuje na całą jedną stronę mego uzębienia i mnie szlag trafia Ja to bez bólu czegokolwiek żyć nie mogę, czuje się jak babcia wręcz
Dobrze, że dentystke mam na czwartek już, niedobrze, że pewnie kilka stówek pójdzie

Na poprawę nastroju włąśnie piekę sobie mojego pysznego torcika orzechowo-czekoladowego
Torcik na zeba :P

Patik musisz sie zastanowic, bo to nielatwy kawalek chleba.
Stary 2012-01-03, 12:40   #2494
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Hahaha :P
Stary 2012-01-03, 12:41   #2495
wodaqua
Zadomowienie

Bry!
Iustyna lanie powinnaś dostać na gołą d.upę!!!
Jednak mam nadzieję, że przyjmiesz jeszcze ode mnie i Zosi życzenia urodzinowe! 27 lat, kiedy to było...

U nas ok, chociaż wczoraj Zosia jakoś wiczorem się rozchodziła z płaczem i nie mogłam jej uspokoic, dopiero Tz dał radę (pękał z dumy i nabrał większej odwagi do tego jego wychowawczego urlopu )

Idę nadrabiać
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:00   #2496
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki.

Aania, trzymam za usg główki.

Patik za usg brzuszka. Co do zajmowania się dzieckiem znajomych, to może zapytaj ile by byli w stanie Ci zaoferować? W Poznaniu brat płacił niani 1000zł za 9godz dziennie. Co do czytania bajek, to najczęściej wieczorem jak leży w łóżeczku czytamy jej bajki ściszonym głosy, a czasami w ciągu dnia jak leżymy na macie wtedy zmieniając intonację głosu.

Zanetaa, a może te krostki na brodzie i szyi są po prostu od śliny? U nas tak przynajmniej czasami się zdarza.

Stronczku
, moje dziecko wróciło do systemu noworodkowego karmienia przy ząbkowaniu. Odkąd ząbki się przebiły czas snu zaczął się wydłużać.

Blondynko, ten drugi strój jest boski , tylko cena odstrasza.

Ja kupiłam sobie tankini. Znalazłam sprzedawcę, który wystawia nowe stroje na licytacje i udało mi się upolować go za jakieś 15zł. Stwierdziłam, że jeśli nie będzie mi się podobać, to nie będzie szkoda takiej kasy, a okazało się że jest naprawdę świetny!
Edit:teraz widzę, że to bonprix i na stronie kosztuje 70zł.
Strój mam już od jakichś 2 miesięcy, ale zmobilizować się do pójścia na basen jakoś nie mogę.

U Was też taka piękna pogoda? W Poznaniu co prawda nie ma już 10 stopni jak wczoraj (tylko 5), ale słońce bosko świeci. Lecę na spacer i szybkie zakupy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tankini.jpg (42,7 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-01-03 o 13:05
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:01   #2497
dziubek79
Zakorzenienie

Natka

Ania

Patik

(nie ) dobry
a my dzis mamy zły dzień, a dokładniej mój łobuz. Normalnie oscar dla tego pana, potrafi w sekundzie zacząć tak żałośnie płakać że szok i to bez powodu. Tzn. dla mnie bez powodu bo wg niego to że mama nie skacze non stop obok niego to już jest powód. Nawet na spacerze nie ma opcji na spokój , nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem ale chcę to które miałam wcześniej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:02   #2498
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, zwłaszcza do mam, które karmią piersią: Jak Wasze dzieci przybierają na wadze? Chodzi mi o to, czy dużo zmniejszył się przyrost. U nas do końca trzeciego miesiąca było po ok. 200g/tydzień, a teraz już 100g/tydzień. Mieścimy się niby w normie, ale się zastanawiam, czy oby to nie za duża róznica...
U nas około 200g/tydzien, ale to norma, że z czasem dzieci mniej tyja, więcej się ruszają i jest to zupełnie normalne
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
tak ma tez mam ten chlodzacy, tylko ja pisalam o tym termo, smarowałam sie nim do wczoraj, wieczorem zrobiłam sobie peeling kawowy, a później posmarowałam sie tym serum termicznym, luuuudzie, jakbyscie mnie widziały, to takie uczucie jakby Cie ktos podpalał, wcale nie przypominalo grzania słoneczka, chłodziłam się żelem z zamrażarki, ale zrezygnowałam, bo mi ręce zamarzały, później przykleiłam brzuch do futryny, i tak na zmianę, tyłek, btzuch i tylko zmieniałam futryny, a zuzyłam juz ponad pół tubki, to pewnie po tym peelingu, za duży hard core jak dla mnie
Chciałabym to zobaczyć!
Peeling zrobiłaś z takiej "wypitej"kawy fusiary? Ja uwielbiam taki, jest najbardziej naturlany i niedrogi, jeśli się kawkę sypana lub z ekspresu pije.
Polecam jeszcze taki:
http://allegro.pl/dax-perfecta-spa-p...997300589.html
po nim juz nie trzeba się niczym nawilżaś, a pachnie....
Te serum rozgrzewające też kiedyś miałam, ale na tyłku nie mogłam wysiedzieć . U mnie celulitu pozbył się Dukan
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jutro mamy księdza.

Daję mu 50zł.
Kościelnemu 30zł
Ministrantom 20zł.
Kościelny u Was tez chodzi???
U nas ministrantom daje się tez słodycze i owoce. Ale wiem (bo mój brat jest akurat ministrantem), że wolą kasiorę
Ksiądz więcej niż 50 zł nie dostanie, choć nie szkoda mi, taką mamy fajna obsade w kościele, poza tym zawsze pytają czy nie zostaniemy bez kasy czy coś w tym stylu..
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do kaszek, to ja kupiłam dla Hani dwie z hippa żeby miała na "zaś", i co? Chciałam spróbować, czy smaczna i już pół paczki jej wyżarłam...

Ja sobie zawsze przy chorobie kupowałam te dzieciowe kaszki i mimo braku apetytu, znikały w całości
Stary 2012-01-03, 13:05   #2499
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Natka

Ania

Patik

(nie ) dobry
a my dzis mamy zły dzień, a dokładniej mój łobuz. Normalnie oscar dla tego pana, potrafi w sekundzie zacząć tak żałośnie płakać że szok i to bez powodu. Tzn. dla mnie bez powodu bo wg niego to że mama nie skacze non stop obok niego to już jest powód. Nawet na spacerze nie ma opcji na spokój , nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem ale chcę to które miałam wcześniej
Ja mam tak cały czas i myślałam, że tak ma być
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:13   #2500
agadus
Wtajemniczenie

wodagua ja sobię robię taki domowej roboty, kupuję kawę mielona, i wsypuję do szklanki ok 3 większe łyżeczki i zalewam wrzątkiem, tak żeby była taka papka, czasami dodaję cynamon, soli, lub jakieś olejki, ale sama chyba najlepsza, a skóra po tym tak pupcia niemowlaczka,

brumku a co do tego żelu to posmarowała kiedys pośladki małża, i jeszcz na zachętę klepnęłam mocno, i poczuł to ciepełko

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

wodaqua a ten peelin cukrowy musi obłędnie pachniec

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:21   #2501
DaKaro
Zadomowienie

Ktoras z Was szukała linka do kalendarza: http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...d286f1e4271974

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:25   #2502
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Dziś drugie podejście do glutenu - tym razem kaszka manna bobovity - pełen sukces!!! zjadła ze smakiem ( i to ładnie jak na debiut łyżeczkowy) chyba ze 70ml kaszki no to jesteśmy w domu

ZANETA same fusy ja robie kawe we włoskiej kawiarce

Brida Miałam Ci wczoraj pisać. U nas takie chlustanie było objawem problemów z trawieniem laktozy. Pomógł nam właśnie Nutramigen. Bo nim Agata ulew tylko jak się przeje. Chlustanie zniknęło

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:29   #2503
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja na basen z Wami się nie wybieram. Pomyliłybyście mnie z taką dmuchaną orką
będę Twoją koleżanką orką

Cytat:
Dziś drugie podejście do glutenu - tym razem kaszka manna bobovity - pełen sukces!!! zjadła ze smakiem ( i to ładnie jak na debiut łyżeczkowy) chyba ze 70ml kaszki no to jesteśmy w domu
ja mam takie pytania jak Żaneta

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam dwa pytania
1. Dajecie juz dzieciaczkom poduszke do łózeczka ?
2. Jak objawia sie alergia na gluten ? Bóle brzuszka biegunki wysypka ?
1) ja nie. Ma taką płaską.
2) jeszcze nie wiem, nie podawałam.

Cytat:
W czwartek mam castingi na nianie, stresuje sie lekko
Żeby się Wam fajna niania trafiła!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja narazie gluten odpuszczam.Boję się że manna małemu zaszkodzi
dzięki dziewczyny za linki do strojów
ja bym chciała coś w tym stylu

http://www.ullapopken.pl/pl/wzor/kostium/664746/
http://www.ullapopken.pl/pl/wzor/kos...ielowy/666791/

Ten drugi mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Rozmiary są ok?
Bo Ja nie wiem jaki kupić

Jak tyle kasiory rozdajesz księżulkowi to mi też daj
Rozmiary raczej ok.
Tak jak pisałam, najlepiej komentarze poczytać pod danym produktem.

A księdzu to bym kasy nie dawała,
ale na takiej wiosce to utarte jest, że koperta musi być.
Nie chcę się wyłamywać...

Cytat:
heloł
dziewczyny, dzisiaj spełniło się moje marzenie noworoczne, a mianowicie, chciałam pospac do 9 a z dziewczynami obdziłyśmy się o 9.45, ,widzicie jak niewiele mi do szczęscia potrzebne, ale jestem wyspna, aż mam wyrzuty sumienia, że prze ten czas mogłam coś w domu zrobić
to te 45 minut naddatku mogłaś mi dać

Cytat:
Ja też proszę o magiczna kciuki bo jedziemy na usg brzuszka

A tak w tajemnicy Wam powiem:
300 m od nas mam koleżankę, od kwietnia wraca do pracy i nie ma z kim dziecka zostawić. Jej mąż sobie ostatnio zażartował żebym sie zastanawiała ile chcę za godzinę. Ale ja głupka udałam i nie rozwinął się temat. Chyba myślą mnie wziąć na nianię. To by była idealna sytuacja dla mnie.
W domu z Sarą, kasa się zarabia...myśicie że dałabym radę z 2? Julka jest 6 tyg młodsza od Sary.
Tylko tak naprawdę to nawet jakby zapytali ile chcę za godz to nie wiem ile krzyknąć. Na wsi inne realia, im się nie przelewa, kredyt na głowie...
za usg.

Jeśli chodzi o kase za niańczenia to u mnie też wioska.
Koleżanka się zajmuje 15miesięczną dziewczynką i ma 5-6zł na godzinę.
Za mniej nie idź
Dasz radę, czemu nie?

Cytat:

Moja Mala jakby cofnela sie do noworodka bo znów wstaje dwa razy w nocy. A wstawala Juz raz OK 3-4 a czasami nawet udało sie cała noc przespac. Czy u Was tez tak jest?
U nas podobnie.
To były piękne czasy, kiedy Radi wstawał raz w nocy,
własnie tak między 3-4.
Teraz dwa razy i wcześnie rano już gotowy dzień witać
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:31   #2504
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja mam tak cały czas i myślałam, że tak ma być
no u nas tak nie było do tej pory, ale pasuje mi to idealnie do skoku który akurat w tych tygodniach się pojawia, jedno zdanie a wszystko wyjaśnia-opis zachowania dziecka :Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi .

Tyle , że Twój Filipek młodszy więc to nie kwestia skoku, może po prostu tak potrzebuje bliskości albo sie przyzwyczaił , że płacz działa cuda
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:37   #2505
agadus
Wtajemniczenie

od 5 stycznia w rossie będzie promocja na bobovita obiadki 2+1 gratis, i deserki na dobranoc hipp, i herbatka hipp i soczek, a z bobovity kaszka ryżowa i kaszka nestle z mlecfzno-zbozowa, jak któraś kupuje

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

LiLi oki nie ma sprawy, daj znac kiedy chce odebrać, mówisz -masz

Stary 2012-01-03, 13:38   #2506
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To żeby torcik ból zęba zabrał

Cytat:

Ja kupiłam sobie tankini. Znalazłam sprzedawcę, który wystawia nowe stroje na licytacje i udało mi się upolować go za jakieś 15zł. Stwierdziłam, że jeśli nie będzie mi się podobać, to nie będzie szkoda takiej kasy, a okazało się że jest naprawdę świetny!
Edit:teraz widzę, że to bonprix i na stronie kosztuje 70zł.
Strój mam już od jakichś 2 miesięcy, ale zmobilizować się do pójścia na basen jakoś nie mogę.

U Was też taka piękna pogoda? W Poznaniu co prawda nie ma już 10 stopni jak wczoraj (tylko 5), ale słońce bosko świeci. Lecę na spacer i szybkie zakupy.
Kurde, fajny ten stój
Moje kolory

U nas dziś cudownie było.
Słońce, cieplutko.
Niedawno wróciliśmy za spacerku.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze taki:
http://allegro.pl/dax-perfecta-spa-p...997300589.html
po nim juz nie trzeba się niczym nawilżaś, a pachnie....

Kościelny u Was tez chodzi???
Chyba się skuszę na te Wasze peelingi.
Chcę mieć skórę jak niemowlak!

Kościelny a z drugim księdzem organista.

Cytat:
wodagua ja sobię robię taki domowej roboty, kupuję kawę mielona, i wsypuję do szklanki ok 3 większe łyżeczki i zalewam wrzątkiem, tak żeby była taka papka, czasami dodaję cynamon, soli, lub jakieś olejki, ale sama chyba najlepsza, a skóra po tym tak pupcia niemowlaczka,
Zrobie sobie!
Ile wody trzeba zlać?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ktoras z Was szukała linka do kalendarza: http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...d286f1e4271974
Ja!
Już zamówiłam u znajomego.
Prawie 50zł
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:43   #2507
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

brumku a co do tego żelu to posmarowała kiedys pośladki małża, i jeszcz na zachętę klepnęłam mocno, i poczuł to ciepełko

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

wodaqua a ten peelin cukrowy musi obłędnie pachniec
Czyli taki swojski peeling - najlepszy!
Ale miałaś pomysł z mężem Niech tez wie ile nas kosztuje piekna pupa
Pachnie cudnie!
Cytat:
Ja od nich zamawiałam na święta dziadkom, jestem zadowolona, w tydzień zrealizowali.
Stary 2012-01-03, 14:01   #2508
agadus
Wtajemniczenie

wodaqua LiLi tak to taki swojski, POLECAM
do szklanki wsypuję taka zwykła mielona, (ostatnio kupiona w biedronce)
ok 3-4 łyżeczski, zależy czy czubate czy nie, zalewam wrzatkiem, tak nie dużo, żeby była taka papka, a nie żeby kawa pływała, no nie wiem lej po troszku, i czekasz chwilkę niech się zaparzy, tak z 5 min, możesz tez dać ok pół łyżeczki cynamonu lub łyżeczkę, ale cunamon ma to do tego( czego nie wiedziałam) że ta papka taka się robi jak ciepła galaretka, i tak sie troszkę ciągnie, ale zapach super, i naj[pierw sie myję, później robie peeling, później zmywam ciepła wodą i juz po tym nie myję się, skóra jest po tym super gładka i taka ja po balsamie nawilżona, ja bardzo lubie ten peelin i naprawdę polecam

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ale miałaś pomysł z mężem Niech tez wie ile nas kosztuje piekna pupa
dokładnie

Stary 2012-01-03, 14:29   #2509
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
biedni jestescie na pocieszenie u nas to samo. Dzisiaj pierwszy dzien lepsiejszy

Patik musisz sie zastanowic, bo to nielatwy kawalek chleba.
Wam też dużżżżżooo zdrówka kochani
Stary 2012-01-03, 14:32   #2510
Lilkaa82
Rozeznanie

Witam sie

U nas chorobska całą parą.. ja zatoki na antybiotyku, zapchana kararem jestem cała i nos i uszy eh.. Karolinka kaszle strasznie, juz ma drugi syrop bo po pierwszym suchy kaszel zmienił sie w mokry (po Drosetuxie) teraz lecimy na drugim (krople Deflegmin) bo chcemy ułatwic jej odkrztuszanie, biedaczka nawet w nocy kaszle. Szczegolnie rano i pod wieczor, dobrze ze w dzien spi spokojnie, ale temperatury (odpukac..) nie miala i oby tak zostało. Ale pomimo tego kaszlu i katarau ktory sie zaczal i sciagmy go co chwile to jest co dalej pogodne dzieciatko oby tak dalej Mąż tez przeziebiony leczy sie domowymi sposobami i babcia z ktora mieszkamy tez na antybiotyku kaszle jak gruzlik ehh.. nawet tesciową ktora przychodzi sie wprawiac do małej (od 12 stycznia wracam do pracy) jest zakaszlana, nie wiem jak to bedzie zyczę sobie i wszytskim duzooo zdrowia Mała czasem jak zakaszle podczas lub zaraz po jedzeniu to wymiotuje dalej niz widzi eh lekarka mowi ze dobrze (bo wymiotuje tą flegme widziałam) wiec zobaczymy kiedy przejdzie ale mowi ze taki kaszel dlugo sie utrzymuje i moze trwac ze dwa tyg nawet.. bidulka wzielabym to na siebie

My sylwestra spedzilismy w domu mała obudziła sie jak zaczeli puszczac petardy tak kolo 22 i nie spała do 24:30 i ogladała z nami sylwestra w telewizji, tancowala i pozniej przez okno sztuczne ognie ogladała z nami z rynku jak szczelali peknie pozniej poszla spac

Ogolnie (nie chwale..) bardzo ladnie mi spi, jak zasypia o 20 to wstaje 5-7 ( dzis sama obudzilam ją o 7 na mleczko) rano dopiero na jedzonko. Tylko zasnac juz nie daje jej kaszel rano wiec dzien teraz podczas choroby zaczynamy wczesniej. Smieje sie ze wprawia mamusie we wstawanie poranne do pracy

Nie mam czasu na wizaz zatem ale bardzo zaluje nie dam rady ani Was nadrobic ani byc na biazaco ale staram sie co kilka dni podczytac co u Was slychac. Przepraszam ze nie odniose nie do Waszych postow. Z tego co pamietam to:

Shira duzo zdrowia dla dzieciaczka zycze

DaKaro z linka z kalendarzem pewnie i ja skorzystam

Patik jesli tylko dasz sobie rade z dwojka maluchow do fajny pomysl jest

Zdrowia wszystkim dzieciaczkom zycze i i ich rodzicom

Postaram sie wpadac od czasu do czasu

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2012-01-03 o 14:36
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:40   #2511
83monia
Zakorzenienie

telik - ja bede wprowadzac pokarmy raczej robione samodzielnie. Mam juz przygotowane mus jablkowy i dynie, lezy w zamrazarce. Zupki bede robila takie jak n tyle ze bez przypraw i miesnego wywaru(bede go robic dla reszty oddzielnie). Syn tez tak jadl i nic mu nie bylo. Mam za to kilka sloiczkow z jedzeniem ktorego raczej sama nie zrovbie np. szpinsk, morela...

Nadrabiam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:46   #2512
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Ale z nas podkordelniki, jeszcze sie wylegujemy .

Ania trzymam kciuki za USG.

Marina gdy szukaliscie mieszkania z mezem, to przez co? W Korso ogloszenie czy agencje nieruchomosci?
DaKaro pierwsze ( to beznadziejne)przez portal hej.mielec. To teraz to przez znajomego. Ale lepze ogłoszenia są na hej.mielec niż w Korso
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:03   #2513
Lilkaa82
Rozeznanie

Vaniliova moja Karolinka miała taki okres ze plakala w kapieli jakies 2 tyg ale przeszlo tak samo niespodziewanie jak przyszlo

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:05   #2514
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ania, Patik - jak po USG???

Cytat:
Mam pytanie:
jak czytacie dzieciom bajki to kiedy? i po jednej dziennie?
Sara mało zainteresowana, ale to chyba nie o to chodzi na tym etapie?
Ja czytam w ciągu dnia, nie do snu. Tak po prostu, w ramach jednej z zabaw. Tymcio to lubi, ale nie dla treści, tylko moich wygłupów (bo czytam mu na głosy) i dla obserwowania okładki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wspólne spotkanietak jakoś mi do głowy wpadł szalony pomysł że można bybyło nawet taki wyjazd w gruponie wypatrzyc w oszałamiałąco niskiej cenie i najlepiej w ośrodku z basenem krytym i brodzikiem. Ależ by była impreza
Drżyjcie ośrodki wypoczynkowe przed taką ekipą, jak my

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dwa pytania
1. Dajecie juz dzieciaczkom poduszke do łózeczka ?
Ja nie daję i nie zamierzam jeszcze prze wiele miesięcy

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Miałam Ci się pytać własnie, co zamierzasz zrobić po macierzyńskim i urlopie Ja twierdzę, że w zyciu jeszcze dość się napracuję, a dziecko potrzebuje mnie teraz najwięcej i nigdy juz taki mały nie będzie. Inna sprawa, że nie widzę nikogo, z kim mogłabym go spokojnie zostawić...

A jeszcze w sprawie tej lekarki, która kazała mi dokarmiać MM. Za duzo wiem na temat laktacji i karmienia, żeby dac sobie wmówić, że nie mam pokarmu. Tu jest fajny watek na ten temat (choć pewnie już widziałaś, bo często wstawiasz linki z tej strony): http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...armu_.html?v=2
Znam ten wątek, fajny
A z pracą mam dokładnie tak jak Ty. Po pierwsze nie chcę zostawiać Tymka, bo uważam, że w tym wieku dla dziecka obecność mamay to to co najważniejsze, a po drugie z kim bym go zostawiła A żłobek nawet by mi nie przeszedł przez myśl Na szczęście jestem w takiej sytuacji, że nie muszę się przesadnie stresować i do niczego - wbrew sobie i Tymciowi - zmuszać

Cytat:
300 m od nas mam koleżankę, od kwietnia wraca do pracy i nie ma z kim dziecka zostawić. Jej mąż sobie ostatnio zażartował żebym sie zastanawiała ile chcę za godzinę. Ale ja głupka udałam i nie rozwinął się temat. Chyba myślą mnie wziąć na nianię. To by była idealna sytuacja dla mnie.
Z jednej strony fajna sprawa, z drugiej to jednak ciężki kawałek chleba Czasem na pewno i jedna Sara daje Ci w kość, a tu miałabyś dwoje...

Cytat:
Biedny Szymcio :gkasiu: Bo takie marudne dni potrafią człowieka wykończyć. Z reguły najbardziej zmęczony takim stanem jest sam marudzący, wiem po sobie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
U nas chorobska całą parą.. ja zatoki na antybiotyku, zapchana kararem jestem cała i nos i uszy eh.. Karolinka kaszle strasznie, juz ma drugi syrop bo po pierwszym suchy kaszel zmienił sie w mokry (po Drosetuxie) teraz lecimy na drugim (krople Deflegmin) bo chcemy ułatwic jej odkrztuszanie, biedaczka nawet w nocy kaszle. Szczegolnie rano i pod wieczor, dobrze ze w dzien spi spokojnie, ale temperatury (odpukac..) nie miala i oby tak zostało. Ale pomimo tego kaszlu i katarau ktory sie zaczal i sciagmy go co chwile to jest co dalej pogodne dzieciatko oby tak dalej Mąż tez przeziebiony leczy sie domowymi sposobami i babcia z ktora mieszkamy tez na antybiotyku kaszle jak gruzlik ehh.. nawet tesciową ktora przychodzi sie wprawiac do małej (od 12 stycznia wracam do pracy) jest zakaszlana, nie wiem jak to bedzie zyczę sobie i wszytskim duzooo zdrowia Mała czasem jak zakaszle podczas lub zaraz po jedzeniu to wymiotuje dalej niz widzi eh lekarka mowi ze dobrze (bo wymiotuje tą flegme widziałam) wiec zobaczymy kiedy przejdzie ale mowi ze taki kaszel dlugo sie utrzymuje i moze trwac ze dwa tyg nawet.. bidulka wzielabym to na siebie
Współczuję

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
nie wiem jak czesto bede sie teraz pojawiac, bo laptop mi padl, ponoc procesor:-(((
kolega probuje go naprawic, ale jak to procesor to powiedzial ze nic z tego nie bedzie. poprosilam tylko by odzyskal mi zdjecia i moje dokumenty. i poki co korzystam z lapka T.
Potrzebny, potrzebny! Podkradaj mężowi jego lapka jak najczęściej!
Stary 2012-01-03, 15:11   #2515
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

DaKaro a kiedy myślicie się przeprowadzić? coś konkretnie szukacie lub konkretne miejsce czy obojętne Wam to? czasem mieszkanie 3 pokojowe wychodzi taniej niż 2 pokojowe ... no i okolica też jest ważna bo tu gdzie ja mieszkam to za.dupie mimo że mielec jeszcze ... Marinka ma fajną miejscówkę

mój ma kaszel i zarejestrowałam go do lekarza, mam nadzieję że to tylko wydzielinę z nosa spływającą odkrztusza ... tym razem nie zgodzę się na zastrzyki jak będzie chciała mi wcisnąć .... szkoda mi go, sapć nie może biedulek mój Kochany

pisałam Wam kiedyś że sprzedałam ten aspirator cleanoz za 30 zł, i ta osoba która odkupiła ode mnie ponownie wystawiła ten badziew na allegro i sprzedała za 35 zł ..... hehehe długo ten ktoś tego nie używał

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:26   #2516
aania_20
Zakorzenienie

Patik

Cytat:
Ania trzymam kciuki za USG.
Cytat:
Ania za usg.
Cytat:
Ania, Patik kciuki za USG.
Cytat:
Aania, trzymam za usg główki.
Cytat:
Ania

Dziękuję, pomogło, wg pani doktor wszystko ok
no i teraz nie wiem. Pani z poradni dała mi te skierowania, do neurologa też żeby iść skonsultować wynik. Ale usg wyszło bardzo dobrze, to nie wiem sama czy iść nawet terminu jeszcze nie mam wyznaczonego. Chyba poczekam na wizytę w poradni i zobaczymy co wtedy pani mi powie

Dziubek, oby Szymuś szybko wrócił do normy
Shira, zdrówka dla Żbika!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:27   #2517
SweetAngel1984
Zadomowienie

eh.............. juz skonczylam

pranie zrobione, wczorajsze pochowane zupka zrobiona i zjedzona ze smakiem na jutro zostala porcyjka a porzadki w szafie zostaly na jutro

mam ochote na ciasto z kruszonka i sliwkami hehe ale zachcianki
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:42   #2518
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziękuję, pomogło, wg pani doktor wszystko ok
no i teraz nie wiem. Pani z poradni dała mi te skierowania, do neurologa też żeby iść skonsultować wynik. Ale usg wyszło bardzo dobrze, to nie wiem sama czy iść nawet terminu jeszcze nie mam wyznaczonego. Chyba poczekam na wizytę w poradni i zobaczymy co wtedy pani mi powie
Świetnie że usg w porządku I masz chyba rację - poczekaj co teraz ta pani powie i wtedy zdecydujecie
Stary 2012-01-03, 15:44   #2519
Marina1
Zakorzenienie

patik może dasz radę. Może jakis okres próbny ?
Ja sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc Nawet za największe pieniądze świata.

dobra, spadam - lęce poodbiór fotek.

A potem teściowa i szwagierka #%%#$@##@%$#^@%#@ ( chodzi o to, że przeklinam w duchu pełną parą, bo nie wiem jak to się zaznacza dokładnie :P)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:45   #2520
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

ZANETA same fusy ja robie kawe we włoskiej kawiarce

Brida Miałam Ci wczoraj pisać. U nas takie chlustanie było objawem problemów z trawieniem laktozy. Pomógł nam właśnie Nutramigen. Bo nim Agata ulew tylko jak się przeje. Chlustanie zniknęło
Ja też we włoskiej

Próbowałam dać ten nutramigen ale go nie chciał
Trochę się nie dziwię, bo jest okropny. Enfamil jestem w stanie sama wycisnąć sobie na język, żeby spróbować czy ciepły- tu plułam dalej niż widzę.
W końcu zmieszałam 50/50 i trochę wypił ale w trakcie podnoszenia do odbicia wszystko wyleciało wielkim chlustem.
Przejedzony nie jest bo mało dziś jadł.

Próbować dalej dawać? Mieszać.

Kurcze, nie dopytałam o wszystko lekarki bo Filutek się obraził, że został obudzony i całą wizytę oprócz części na golasa wył, że nawet nie usiadłam.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości