|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
|
|
|
|
#4562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Pobudka jak zwykle o 7.00, wzięłam małego do łóżka i chciałam podrzemać ale ten mały cwaniaczek mnie zaczepiał macał mnie łapką po twarzy, klepał po policzku a na końcu wsadził palec do nosaCytat:
Dzieciaczki pięknie się rozwijają, swoim mamuśkom nudzić się nie dają. Rok już się znamy ale wciąż jak szalone nawijamy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() o glutenie piszą TU i na www. mamopedia .pl/4-6mies/zdrowie/ekspozycja-na-glutenCytat:
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-01-03 o 08:15 |
||||
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
hahha dobre :P
hehe , wiesz jak mu wydłużam te przerwy do 2 h to potem zje ładnie i dużo, beknie mu się jak staremu i da się go zabawić sporo dłużej a Gaś to tak jak Staś czaicie ale już pewnie nie powtórzy, wyrwało mu się tak spontanicznie ![]() Cytat:
ja mojemu pierdzioszków się boje robi bo jak mnie złapie za włosy i szarpnie ![]() a mojego męża namiętnie za klate ciągnie
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Widzialam Cię na gadu ale pomyslałam, że zapomniałaś wylączyć komputer
Cytat:
Natka nie działa 1 link ![]() Cytat:
Bo się śmieję z powtarzanego ajjjlooowjiuuuu Mały koala Ide spać. Stefano Syreno drzemie to i ja odeśpie
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak robię pierdzioszki to zawsze łapki przytrzymuje bo za chwilę będę łysa![]() Cytat:
Jak mu się zaczyna nudzić to zaczyna piszczeć i nie ma zmiłuj, trzeba wstawać.Już poprawiłam
|
||
|
|
|
#4566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja dzis spałam 2 godziny....normalnie te Guniowe bąki mnie wykończą. Ona spała do 4, ale tak sie kręciła, stękała, waliła nogami w tym łóżeczku ze nie dało sie spać....potem usneła z cycem w buzi to troszke sie kimnełam i ja. Ale 7.30 juz na baczność ![]() Cytat:
podobno są najbezpieczniejsze - w razie wypadku nie ma tego szarpnięcie głową... ale sama nie wiem, starsze dziecko to chce swiat oglądać a w takim tyłem to nic nie widzi przeciez...i my chcemy taki do 25 kilo - tez ze względu bezpieczenstwa (a my mamy lekkie kuku na tym tle :P) Maxi Cosi rozważałam żeby wpiąć do bazy (chyba Pearl sie nazywa) ale jest do kitu, ma strasznie słabo osłoniętą głowę. eeeeeeeeeee pomyśle ![]() Cytat:
Cytat:
który szybko minieCytat:
obydwa, ale chyba pierwszy rulez ![]() Cytat:
ja też zresztą wogóle chodze w kucyku bo strasznie mnie łapie młoda za włosy a w dodatku wypadają
Edytowane przez danika Czas edycji: 2012-01-03 o 08:30 |
|||||
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a z bioderkami chyba będę kombinować prywatnie, a tego 16.02 pójdę 3 raz a odnośnie tytułu to może bez rymu: Wizażowe koło gospodyń - mamusie IX/X 2011 Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:16 |
||
|
|
|
#4568 | |||||
|
Zadomowienie
|
witajcie ponownie
![]() wcięło mi cytaty, a się tyle naprodukowałam Natka cos mi mignęło, o kaszce probowałaś? Ja tak daje do mleka na noc 1,1-5 łyzki, ale efekty takie same, moje dzicie budzi się od 2tyg co 4h, gorzej spi niż jak była młodsza ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Szczęśliwego Nowego Roku ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
nie wiedziałam, że skaza to aż takie dziadostwo---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4569 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Stefano Syreno też tak piszczy jak na niego nie zwracam uwagi ![]() Cytat:
![]() Danika biedna Panna Gunia. Tak mi szkoda tych naszych dzieciaczków jak je coś męczy... Moj Stefano Syreno dzisiaj ma jakieś marudki w dupsku bo nie chce spać- albo rączki albo płacz...Mooonik może się ten skok rozkręca ![]() Myślałam o tym foteliku i masz rację Danika- kupię nowy. Pomyślałam sobie, że ten następny będzie miał na długo i już wiosną zaczniemy wracać do naszego rytmu życia czyt. wycieczki w góry itp. więc bezpieczny wygodny fotelik to podstawa
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]()
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
mam do was pytanko - dzis mój mały ma 4 miesiace i planuje mu dac jabłuszko starte. ile łyżeczek mozna mu dac na pierwszy raz ? i potem juz codziennie dawac tak ?
|
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was mamusie w Nowym Roku
. Ale życzę wszystkim aby i 2012 był dobrySzybko napiszę co u nas, bo syn mnie nie rozpieszcza z wolnym czasem. Co mam wrażenie, że mu się unormowały godz. drzemek, to za chwilę znowu zmiana . I możesz się matka dwoić i troić, a on i tak nie zaśnie...Nowy Rok zaczęlismy szczepieniem. Wczoraj to była masakra. Leon płakał już podczas badania, a przy wkłuciach tak się rozżalił, że az się zawiesił. Biedaczek nie mógł sie uspokoić jeszcze z 15 min. po szczepieniu. Co sie wyciszył, to mu się przypomniało i od nowa wielki żal. W pewnym momencie to już była typowa histeria, bo krzyczał bez łez. Noc ciężka, budził sie co 1-2 godz. No i ma ciepłą główkę. Wczoraj pomógł panadol, ale dziś próbujemy bez, chyba że temp. skoczy. Dziś marudzenia ciąg dalszy. Wreszcie usnął, ufff . Niestety za ścianą mam remont i dochodzą wielkie stuki, więc nie wiem jak to będzie.O wprowadzaniu nowych smaków lekarz nic nie mówił, chociaz powiem szczerze, że warunków nie było, trudno było przekrzyczeć moje dziecko prosząc o kropelki na ropiejące oczko . Czekam do następnego szczepienia w lutym i wtedy zobaczymy. Póki co zaplanowałam sobie wprowadzać nowe smaki od 6 mż, czyli gdzieś tak od początku marca.Waga Leosia O.K. - 6500g, główka 41cm. Tyje sobie od jakiegoś czasu po 700g/miesiąc ![]() Teraz lecę poczytać co u Was i Waszych maluszków (kurczę, nie mam już miejsca na aparacie, dawno nie wklejałam też zdjęć L. ale po prostu wcięło mi kabel . Wczoraj wszyscy szukaliśmy po raz kolejny i normalnie nie ma )
|
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Antiopia, ja zaczęłam od 2 łyżeczek, a potem więcej i więcej
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Pojęcia nie mam czy to ta sama firma. W Anglii mam tylko Britaxa, nie ma Roamera.
Biedne maluszki i mamusie. Błogosławię moje maleństwo, że nic mu nie dokucza na poważnie/dłużej. U nas paskudna pogoda, noc w porządku, więc jest fajnie. Można się brać za porządki. Miłego dnia
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4576 | |||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że był temat fotelików. No my mieliśmy peg perego i było super do połowy grudnia, potem Leon odmówił jeżdżenia w nim. My go do fotelika a on w lament. Nawet to nie był płacz, bo tak mu juz było ciasno, że nie mógł rozwinąć płuc, więc tylko kwilił. No i nie było szans, trzeba go było wyciągać i wozić na rączkach, czyli niebezpiecznie. Pożyczyliśmy więc od kuzyna fotelik no name ale za to większy i byłoby ok, tylko Leośkowi strasznie wystają nogi. Teraz rozglądam się za wiekszym...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A mój mały leniuszek wczoraj nie chciał podnieść główki jak go pani dr złapała za rączki i ona już zmartwiona, ale przełożyła go na brzuszek i pieknie utrzymywał główkę, w ogóle mu się nie chwiala , ięc stwierdziła, że spoko. A Leoś czasem tak ma, że mu sie nie chce główki dźwigać , tylko odgina ją do tyłu i się smieje .U nas też są nowe umiejętności. Od Świąt Leon pięknie chwyta przedmioty w obie rączki. Po prostu precyzyjnie wyciąga rączki i chwyta. Ogląda sobie też rękawy i uwielbia swoje kolorowe skarpetki .Acha, no i ostatnio rzadko śpi na spacerze, wszystko go ciekawi, oczy jak 5 zł i o spanie trudno
|
|||
|
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
a to w takim razie chyba ja tez bym zostawiła Adasia teściowej jakbym karmiła butlą A jeszcze przed świętami teściowa pytała się czy idziemy gdzieś na Sylwka na jakiś bal i była ogromnie zdziwiona, że nie i że jej powiedziałam, że nikomu bym Adasia na całą noc nie zostawiła. To stwierdziła, że przecież by go nie szczypała czy biła, że się boję go zostawićCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a puchatek rzeczywiście jest wielki, prezent siorki na 18-tkę od chłopaka i powiedziała, że da Adasiowi w spadku jak podrośnie Cytat:
żeby szybko minęłoI niestety mój też uśnie prawie tylko przy cycku ![]() Cytat:
Miłałam więcej cytatów, ale tz już mnie wygania z kompa i muszę kończyć . Po południu jadę do mamy to może wtedy zajrzę na chwilkę do was A Natka ten pierewszy tytuł super
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja wczoraj pozarłam tatara, w święta bigos i odpukać, nie ma problemu ![]() Mnie też strasznie lecą włosy, po jednym myciu odpływ zatkany. Jeszcze trochę i będę łysa ![]() ![]() A co to się dzieje??? |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Celtuś
Biedny Leoś, moja też strasznie płacze na szczepieniach, więc wiem jak trudno znieść taki krzyk, bo płaczem to TO trudno nazwać. Jak Twoje piersi i zastoje? Już spokój? Ja też planuję wprowadzić pokarmy w/po 6 mie to będzemy eksperymentować razem Tylko mnie zastanawia ten gluten - może jego już choć łyżeczkę dziennie będę dawać po skończonym 5 mies. Na to usg bioderek zapisałam się prywatnie jednak. Wizyta dziś |
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I taka zdziwiona byłam że już jabłuszko- i już prawie biegłam trzeć swoje , ale widzę, że o wiele wcześniej rodziłaś Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Dzisiaj na szczęście noc o niebo lepsza, aż boję się chwalić i cieszyć bo kto wie co ten cwaniaczek na dzisiaj przewidział ![]() W każdym razie pospałam i jest mi dobrze, mały przysypiał od 22, zasnął o 23 o 2 przekładany do łóżka obudził się i pociamkał a później obudził się dopiero o 9 I po tym pięknym geście mam żal że na niego marudziłam
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Małgos gadu swoja droga było wlonczone non stop bo maz wgrał mi na telefon a ze ja sierot nie bardzo jeszcze go kumam to nie wiedziałam ze tam gadu trzeba tez wyłanczac hehe, no ale 5 rano i jedzonko to juz chyba standard u mojego małego teraz fajnie bo wstaja sobie razem mały i mąż![]() co do fotelików to ja mam maxi cosi city i na razi ejestesmy z niego zadowoleni o póxniejszych jeszcze nie mysleliśmy ![]() co do bioderek my mielismy jedna wizyte i lekarka powiedziała zeby sobie skontrolowac jak mały bedzie miał 3 miesiace
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NFZ celtus, NFZ
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy odwiedzić moją kuzynkę, która urodziła przed świętami. Boziu jaka ta Zosia jest maleńka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za pierwszym razem obudził się dopiero po 5h, ale wczoraj już po 3 Ja bym tak chciała co 4h Chociaż zawsze to lepsze niż pobudki co 1h![]() Cytat:
Co się dzieje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ponarzekałam na Szymka i od razu się naprawił
|
|||||||
|
|
|
#4585 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tym miesiącu mamy jeszcze plan podać kleik ryżowy i kukurydziany. Cytat:
Tylko żaden lekarz, a byliśmy już u kilku, nie zasugerował zmiany na mm. Mimo moich sugestiiA z tego wszystkiego nie odpowiedziałam Ci na pytanie... Nie piszę z Irlandii, z Polski ![]() Cytat:
Cała buzia, brzuszek, wyprostna strona nóg i rąk... W fazie ostrej to aż mi się płakać chce taki czerwony i obsypany jest Jakby tego wszystkiego było mało to wróciłam jeszcze od gina i mam zapalenie przydatków
|
|
#4586 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
od rana piszę i nie mogłam napisać heh, a to kopka, a to zabawa, a to kawa, a to maż głowę zaprząta
![]() Cytat:
ja też jak na Julikiem się pochylam jak lezy na macie to ona się cieszy tak od ucha do ucha mówisz, że to wygląda na skok jednak?? to niech naprawia się Stefano-Syreno szybko Cytat:
o jaaaaa, dziewczyny?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() też taki chcemy tyłem do jazdy, a patrzeć może dzieciak prze tylne okno oczywiście jak już troszkę większy będzie Cytat:
Cytat:
![]() ładnie waży moja coś podobnie aż ją dziś sprawdzimyCytat:
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
ale u nas piękna wiosna![]() Mój syn dziś przeszedł samego siebie spał od 21ej do 3:30 później do 7:30, godzinke pomarudził i spał do 11:30 i teraz po spacerku znowu dosypia ciekawe co w nocy będzie robił![]() to lecę nadrabiać
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
natka zakup na raty - to jest myśl!
![]() Nie wiem co się dzieje z moim netem - na kompie męża działa, na moim nie Raz mi wiadomość wyśle, raz nie Wścieknę się !
|
|
|
|
#4589 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że już jesteś biedny Leoś, współczuję tego płaczu, każdy dzieciaczek inaczej reaguje piękna waga małego![]() Cytat:
masakraCytat:
oby było juz tylko lepiejCytat:
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
młoda mi została dzis z mamą a ja skoczyłam na polowanie do ciucholandu
kupiłam jej pare fajnych bodziaków i pajacyków na 68, legginsy takie wieksze na 6-9 m-cy, jakies bluzeczki, dzinsy w sumie zadowolona jestem z łupów - jak popiore to cykne fote ![]() chyba nie...ona tak codziennie ostatnio sie męczy, i to zwłaszcza w nocy a karmie ją tylko nad ranem i rano. Zresztą po mm jak je cały dzien tylko mm jest to samo niestety ![]() probujemy espumisan i mielismy tez Debridat, ale nic nie dało...takze sprawdzam jak długo można funkcjonować spiąć godzinę lub dwie na dobę ![]() Aguś twój tytuł też jest fajny trzeba zapodac sondę---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
kochany Bartus Lulcia a co sie dzieje? wczesniej mialam pytac ale mi cyctata zeżarło chyba
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Pobudka jak zwykle o 7.00, wzięłam małego do łóżka i chciałam podrzemać ale ten mały cwaniaczek mnie zaczepiał
macał mnie łapką po twarzy, klepał po policzku a na końcu wsadził palec do nosa

. 
no no, to zdolniaczek 
który szybko minie

nie wiedziałam, że skaza to aż takie dziadostwo

. Niestety za ścianą mam remont i dochodzą wielkie stuki, więc nie wiem jak to będzie.
. Czekam do następnego szczepienia w lutym i wtedy zobaczymy. Póki co zaplanowałam sobie wprowadzać nowe smaki od 6 mż, czyli gdzieś tak od początku marca.
)

, ale naprawdę nie mam kiedy cokolwiek napisać, czytam Was regularnie ale właśnie z odpisaniem mam problem