|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
My też niewyspani... Nie wiem co się temu mojemu niejadkowi znowu porobiło... Tak jakby zapomniał jak się je...? Je do pewnego momentu dobrze, a potem jakby zapomniał oddychać, na chwilę odrywawa się od cyca a potem łapczywie znów przysysa wciągając sporo powietrza wraz z mleczkiem, znów się zapowietrza a co za tym idzie wkurza się potwornie i nie chce jeść ![]() Nie umiem go nakarmić od wczoraj... Neurolog jednak potwierdziła asymetrię... Ona jest jak najbardziej za rehabilitacją, choć przyznala, że młody mógłby sobie sam poradzić, ale pewności nie ma ![]() Mówiła, że jeśli nie podpasuje nam ta metoda to możemy prosić o tą drugą...Kto wie czy się zgodzą ![]() Ancia ![]() ![]() Danika ściskam mocno ![]() Natka super, że Szymuś już grzeczniejszy Nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać... bo jestem w edycji a tu nie mam podglądu... ech z niewyspania mylą mi sie klawisze
Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2012-01-02 o 12:35 |
||
|
|
|
#4502 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wiem, ze to ryzyko itp. ale nie stać mnie na kupno nowego na kilka miesięcy...tym bardziej, że nie jeździmy jakoś wybitnie dużo. Cytat:
pewnie już po, ale nie zaszkodzi ![]() 1. Rosną nam maluchy. Za niedługo przyjdzie taki większy o glowę i powie "co sie matka czepiasz" ![]() 2. Ancia ja tego nie kumam. To tak widocznie jak z dieta matki karmiącej...jak nie zaszkodzi dziecku to można, jak zaszkodzi to odstawić. No mój się nie mieści w kombinezonie. Znaczy wcisne go. Dosłownie - wcisnę. Musze popatrzyc za wlasnie szerszymi bo on sie tez w glówce nie mieści...A facet w sklepie kiedyś wmawial mi że do 10mc pojeździ A propos vat- to łaskawcy! Cytat:
A teraz nadrobię resztę bo to z rana i Dzień dobry ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że masz rację. Zorientuję sięw cenach komisowych i nowych i coś trzeba będzie zakupić. Cytat:
Oj bidulek...A jakieś kropelki może by pomogły? Cytat:
A może ta metoda wcale nie bedzie taka najgorsza Trzymamy kciuki za Mateuszka
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu dziecku chyba sen na świeżym powietrzu pomógł, bo własnie leży i chichra się do choinki
nie wyczuje dziecka, rano ryczał jak najęty a teraz chichra się jak najęty
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Na początek witam w Nowym Roku ![]() Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie ![]() Dawno mnie nie było, w ogóle głupio mi, że tak wpadam raz na jakiś czas i to na chwilkę , ale naprawdę nie mam kiedy cokolwiek napisać, czytam Was regularnie ale właśnie z odpisaniem mam problem![]() Nie będę się bardzo rozpisywać co u nas, bo nie chcę, żeby tak to wyglądało, że wpadam na 5 min i piszę tylko o sobie. Dodam tylko, że u nas jakoś leci, mamy chyba skok, od jakiś 2 tyg, bo Adaś bardziej marudny, ciągle chce na ręce, w ciągu dnia śpi tylko na spacerze i usypia dopiero 22-23.00 bujany tylko na rękach i odkładany do łózeczka budzi sie natychmiast i niestety śpi z nami i budzi sie kilka razy w nocy, a wcześniej usypiał zaraz po kapieli i cycku po 20 i budził tylko raz między 4-5.00 albo i całą noc przesypiał i spał sam w łóżeczku. To były czasy ehhh. , Liczę, że po skoku, czyli jeszcze tydz według tabelki wróci moje dawne dziecko ![]() a i w piątek Adaś skończył 4 miesiące Teraz dosypia po spacerku w pokoju przy otwartym oknie, więc postaram sie troszę nadrobić, bo jestem parę stron do tyłu. ![]() I nie gniewajcie sie, że tak wpadam jak po ogień na chwilkę, ale Adaś całkowicie pochłania mi czas
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaah! Taka zadowolona byłam, że mały spi po spacerze a ten mały spryciarz już drugo raz budzi sie chwilę po zaparkowaniu wózka w domu
|
|
|
|
|
#4506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Kwilon dzisiaj też od rana jakiś niezrównoważony Płakał na przemian ze śmianiem się. Po dwóch godzinach porannej zabawy w "co Ci jest synu?" zapakowałam go do wózka i usnął...łaziliśmy 2h. Wróciliśmy, zjadł i śpi do tej pory od 13.30! Aż mi dziwnie...Cytat:
i wpadaj cześciej chociaż żeby napisać że u Was wszystko okej Co tu taka cisza
|
|
#4507 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czekam na koniec skoku![]() i fajnie, że na Sylwku Szymuś pospał i dał poświętować Cytat:
) i dla mnie to Adaś mógłby mieć taki skok cały czas![]() A co do lusterka, to jak podejdziemy i sie zobaczy too też sie uśmiecha, cieszy na głos, robi śmieszne minki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Stefcia za nowe umiejętności, strasznie mnie ciesza takie rzeczya grzechotki to właśnie takie są ciężkie i Adasiowi trudno utrzymać dłużej w rączce i parę razy juz się palnął w główkę i muszę pilnować i może poszukam jakiejś lekkiej grzechotki. Małgosia a mogłabyś wstawić zdjęcie tej grzechotki co kupiłaś? ![]() Cytat:
, żeby operacja nie była koniecznaI życzę dużo zdrówka dla Leosia ii męża Cytat:
choć pewnie juz po lekarzuAle masz dużo urlopu, fajnie, ja mam tylko 20 dni za 2010 i za ten rok, to długo nie posiedzę i chyba będę musiała trochę na lewym zwolnieniu posiedzieć bo na wychowawczy nas niestety nie stać i potem to nie wiem coo będzie, bo do pracy bym mogła wrócić, ale nie ma kto zostać z Adasiem, a u mnie nie ma żłobkaNo właśnie dzięki za info o Vacie, i jeszcze zdążyliśmy zamówić trochę ubranek przed podwyżką, szkoda, że nie wiedziałam o smokach to bym też zamówiła Cytat:
Cytat:
Adaś jeszcze śpi, powinnam go chyba budzić, ale tak fajnie śpi, że szkoda mi, i ta cisza w domu tylko pewnie znów do poźna będzie rozrabiał a od dziś tz na 2 zmianie i jestem sama i pewnie ręce będę po ziemi ciągnąć, a Wagowo to penie już ponad 7500 na pewno waży![]() U nas na Sylwku byli teście i brat tz, i oczywiąście się ciągle sprzeczali i głośno gadali i Adaś się wybudzał a tak ciężko go teraz uśpić, wkurzałam się tylko i jakoś w tym roku był kiepski Sylwek. jak juz pisałam to adaś się często wybudzał i pół Sylwka spędziłam sama w sypialce karmiąc AdasiaCo do fotelików to też już ledwo się mieści w swoim i chyba też będziemy się rozglądać za większym Wkleję Wam zdjęcia ze świąt, co by się przypomnieć jak Adaś wyglada i pochwalić jaki z niego był elegancik ![]() ![]() mam nadzieje, że złe nie będziecie ![]() ![]() i postaram się wpadać tak często jak będę mogła
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia dzięki bardzo
No właśnie jak mam chwilkę żeby pogadać to nikogo nie ma, a Adaś zaraz się będzie budził i nici z wizazu
|
#4509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak ja kocham to moje małe cudo ahh..
![]() co prawda obudziła się po 5 na jedzonko, ale zjadła i spałyśmy do 9.30 jeszcze, a potem po śniadaniu moim i jej bawiłyśmy się w minki, w łaskotanie, niby-straszenie, troszkę poćwiczyłyśmy, a ta moja małpka się tak cudnie cieszyła, śmiała w głos, miała tyle radości że szok, aż się popłakałam nad nią taka jest kochana a najwięcej radości miała z opakowania po chusteczkach hig a potem przed 14 poszłyśmy na spacer i może z pół godz temu wróciłyśmy, jeszcze dosypia w gondoli- i to jest chyba sposób na nią, żeby tak wnosić do domu byłyśmy w pepco kupiłam niuni 2bodziaki, półśpiochy i rajstopki.A w ogóle na dworze taka wiosna, że łooo! Normalnie drzewa puszczają pąki no to dobra napisałam o sobie e teraz poczytam co u Was
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
Wszystkiego dla Was kochane najlepszego !!!!!!!!!!! Grześ śpi od 13:10 Tomcio od 13, wstał tylko na mleko o 15:40 i dalej chrapie Dawno już tak nie miałam, aż zaczynam się nudzić ![]() ![]() Tzn mam co robić - prasowanie, porządki, ale ni chcę się tłuc, żeby ich czasem nie pobudzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niemniej jednak kupiliśmy kolejny fotelik dla Grzesia w zeszłym tygodniu (15-36kg), choć jeszcze mieści się w starym 9-18kg - mamy MC Priori XP i w nim niedługo pewnie Tomcio już będzie jeździł. Przynajmniej z głowy mamy zastanawianie się nad fotelikami teraz
|
|
#4512 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
cosik mało dziś popisane
![]() Cytat:
i trzymam kciuki, żeby pierś się do końca wyleczyła Cytat:
bo podobno coraz więcej lekarzy się buntuje i nie chcą go wydawac, wołają o potwierdzenie od alergologa i testy a przecież takich maluchów to wyniki testu można o kant d.py rozbić, są niemiarodajne a ciśnienie masz podwyzszone i jak Danika myślę, że powinnać z lekarzem porozmawiać i może leki brać jakieś? Cytat:
jak twarde dziąsła to chyba nie ząbki jeszcze? jak zabki to ponoć rozpulchnione? I jak po lekarzu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym się po prostu bała.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękujemy a ze zdjęcia padłam no jaki gajerek! dżentelmen pełną parą i zaglądaj zaglądaj do nas ![]() no to się obudziła więc uciekam do tego mojego cuda ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- wiedziałam, że mi coś nie zacytowało Cytat:
ciekawe co mu jest, może też jakiś skok przechodzi, to karmienie, dzisiejsze zachowanie? niech się naprawia Stefcio
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-02 o 16:02 |
||||||||||
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Moonik dzęki
No wygladał jak mały - dorosły hehe A nie chwaląc się firma w której pracuję ( tzn rodzinna - mama ja prowadzi ) szyje takie cuda dla chłopców. Adaś był żywą reklamą heheMój też się właśnie obudził, zjadł i siedzi o dziwo chwilowo sam w bujaczku, a ja szybko tylko napiszę, bo zaraz pewnie się będzie złościł i trzeba będzie brać pieronka na rączki No już się nasiedział, muszę kończyć. Teraz tylko mi czytanie zostało
|
#4514 | ||||||
|
kosmitka
|
Dziękuję za kciuki!!! Wizażowe kciuki wizażowych cioć działają! Jest poprawa!! Ostatnio było pogorszenie, a teraz jest poprawa, o 50%!
Cytat:
A jaki macie drugi?? Stanisław jest wielki normalnie .Cytat:
Cotka jak Wam sypia nocą? Co ile się budzi? Cytat:
A jaki planujesz kolejny fotelik - o ile już planujesz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.2. Poszukam tego, bo mnie to zaciekawiło. Mój ma duży kombinezon, na 68, ale jakiś duży, bo normalnie 68 jest albo na Franka za małe, albo w sam raz. Nogi co prawda zaczynają wystawać, ale ręce są ok, więc dajemy radę. Mój w barach jest tak szeroki, że niestety niektóre body czy bluzki na 74 czy 80 są ciasne A z tymi fotelikami to rożnie bywa, od dziecka zależy jednak, jak duże urośnie.
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, mi ogólnie go ciężko ululać wieczorem. Zaczynam już o 20 , tzn ok 20-21 kąpiel, ubieramy śpiochy kładziemy się i karmimy przy zgaszonym świetle. I ta mała kanalia odpływa dopiero ok 23-1 !A wczoraj kręcił się do ok.4. I byłam już tak wkurzona, że wstyd. Tż poszedł mleko robić a jak wrócił to już z Filipem spaliśmy.
Ale nie powiem, byłam tak rozdrażniona przez zmęczenie, że warknęłam na mojego Filipka A wcześniej- jak już zasnął ok 23-1 i go kładliśmy do łózeczka to spał do 6-7, więc super. Mam nadzieję że dziś nie będzie powtórki.
|
|
|
|
#4516 |
|
kosmitka
|
O kurde to ładnie Ci śpi. A usypiacie jak? Lulanie?
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Co ty
Chyba w najgorszy możliwy sposób, przy cycu ![]()
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jakiś rytm mniej więcej - jedzenie-spanie-aktywność ? My też mieliśmy swego czasu problemy wieczorne, ale teraz już jest ok Tom ma mniej więcej 3 drzemki w ciągu dnia - przed południem taką 30-50minut, potem dłuższą średnio 1-1,5-2h i koło 18- jeszcze 40-50 minut. Na noc zasypia dopiero między 21:30-22:00 W ciągu dnia między drzemkami ma maksymalnie 2-2:20h aktywności + jedzenie w międzyczasie
|
|
#4519 |
|
kosmitka
|
Mój przy cycu robi takie akrobacje, że o zaśnięciu nie może być mowy
. Nogi w górze, rękoma mnie tłucze, rozgląda się .Na noc usypia niby sam w łóżeczku. Ale w dzień masakra, bujamy w łóżeczku, inaczej nie może zasnąć. Nie wiem jak mu pomóc ( i sobie) i nauczyć inaczej. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Miss to mało ma tych drzemek, nasz ma ok 5, może dlatego w nocy źle śpi?
|
|
#4520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak Cytat:
Cytat:
![]() Mam dzisiaj prawie identyczne odczucia Szymon się zafascyował zegarem u babci, tam jest taki duży sekundnik, który się przesuwa i mały nie mógł oderwać wzroku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rękawy za długie, bluzka sama w sobie też a na bębenku obcisłe
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-01-02 o 17:00 |
||||||
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tom jak zaśnie koło 22 to potem ma pobudkę na jedzenie koło 2-3, potem 5-6 i już rano 7:30-8 Raz zasnął mi o 20 i spał do 2-3, ale po jedzeniu nie chciał spać w ogóle, więc wolę jak do 22 nie śpi, wtedy po nocnych karmieniach, odłożony do łóżeczka od razu śpi
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on by mógł z nią cały dzień w buzi siedzieć , wiem, że to mój błąd, ale to przez tę walkę o karmienie chyba. W każdym razie przerwy mu robimy jak jest w miarę w humorze i nie płacze za cyckiem, więc rytmu dnia prawie nie ma, ale już powoli staram się wprowadzać jakieś stałe pory- ponieważ kiedyś moge mieć problem z tym jego przyzwyczajeniem do zasypiania o 24 czy1. A u was to widzę wszystko ładnie rozplanowane. Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() 5 drzemek? Długich? Toż to luksus
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- rozmiar 68 zaś o pajacach mogę zapomnieć bo są jakoś tak dziwnie szyte, że nogi mają bardzo krótkie a jak wezmę większe to góra jest taka, że dwa razy bym ją owinęła
|
|
#4526 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej hej popołudniowo
![]() ale u Nas w Irl piękna wiosna tej zimy byłam z Sarą na dłuuugim spacerze.. chata nieposprzątana,obiad z gotowca będzie..ale dotlenione jesteśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehe to Stefan się urządził Cytat:
Cytat:
a tak to śpi koło 9-11 godzinkę, potem na spacerze śpi , i koło 17 ok godzinki ,pół. potem wytrzymuje max do 20stej i śpi do ok4 budzi się,zje i śpi do 6 wtedy zje i dosypia do 9tej, albo jak obudzi się później w nocy to śpi do 8 i potem ok 10 drzemka dopiero. a teraz walczy z sobą od pół h w łóżeczku... zamiast spać.
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
Rzadko bywam, czasem Was podczytuje. Ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta ![]() Stuknął nam właśnie dziś 4 miesiąc Czy któraś z Was ma taki problem jak my, mianowicie Atopowe Zapalenie Skóry z podejrzeniem skazy białkowej? Bo ja już prawie oszalałam od biegania po lekarzach, różnych zaleceń diet itd.. Jak sobie z tym radziecie?
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego ze mialam do domu 3 sekundy drogi![]() Cytat:
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki możecie polecić mi jakąś kamerkę cyfrową?? Chcemy kupić, ale kompletnie nie znam się na tym
I pytanie nr 2 - Amelia miała usg bioderek 15 listopada. Potem badał ją inny ortopeda i oboje stwierdzili, że jest ok. Niestety na drugie usg umówieni jesteśmy 16 lutego. To nie za późno? Może powinnam rozejrzeć się za prywatną wizytę? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

ale jeszcze
chociaż kto ją tam wie- może krzyczy mama dawaj jeść 

nie miescił mi sie w to cos o główke przytrzymuje, a o wystawaniu nóg daleko po za fotelik juz nie mówie 

, ale naprawdę nie mam kiedy cokolwiek napisać, czytam Was regularnie ale właśnie z odpisaniem mam problem
i potem to nie wiem coo będzie, bo do pracy bym mogła wrócić, ale nie ma kto zostać z Adasiem, a u mnie nie ma żłobka

A wcześniej- jak już zasnął ok 23-1 i go kładliśmy do łózeczka to spał do 6-7, więc super. Mam nadzieję że dziś nie będzie powtórki.