|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
wegetariańskie U:
1. owsianka z 4 łyżek płatków z suszoną żurawiną na mleku sojowym, herbata z pokrzywy, kilka kostek mlecznej czekolady. 2. zmiksowany mały banan, kiwi, natka pietruszki z zarodkami pszennymi, posypane amarantusem. kilkanaście migdałów. 3. prawie 1/3 torebki kaszy gryczanej z wegetariańskim słoikowym strogonowem, buraki. 4. kromka razowego chleba z pastą z awokado (awokado, pomidory, rzodkiewki, przyprawy) z ogórkiem. kubek drożdży. pomarańcza. 5. jajecznica z dwóch jajek + kromka razowego chleba z serkiem wiejskim.
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry jadłospis
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Moje P :
śniadanie : 6 czubatych łyżek płatków owsianych na szklance mleka 2%, po 2 łyżeczki cappucino i wiórek kokosowych II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i polędwicą, jabłko, kawałek domowej drodżówki Obiad: talerz zupy fasolowej Deser : cappucino , 3 ciasteczka z różnymi ziarnami ), ciasteczko LuGoplanuję : Podwieczorek:EDIT na jogurt owocowy + dużo rodzynek+ jabłko+pasek czekolady z bakaliami i orzechami + 2 ciasteczka takie jak na deser ![]() Kolacja: EDIT serek wiejski ze szczypiorkiem - 200g, 2 marchewki, 2 kromki razowca I jak to się prezentuje?? :prosi :![]() ![]() ![]() zaznaczam że chcę tyć dosyć wolno
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-03 o 15:50 |
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
R/U - prośba o ocenę
1. wafel ryżowy, potem bieg 35min 2. 2 kromki chleba pełnoziarnistego, chudy twaróg, herbata z cytryną i 1 łyżeczką cukru 3. twarożek wiejski, kiść winogron, kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru 4. 3 kromki chleba pełnoziarnistego, serek topiony, 2 herbaty z cytryną i z cukrem (2x1łyżeczka), marchewka 5. leniwe pierogi (czyli kopytka z twarogiem) smażone na maśle, szklanka soku pomarańczowego 6. pół jajka, pół pomidora, pół łyżeczki majonezu, kromka chleba pełnoziarnistego, trochę orzechów laskowych, szklanka soku pomarańczowego 8min ABS Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-01-03 o 15:39 |
|
|
|
#249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wolno - no dla mnie to jest ok. 1/2 kg na tydzień ![]() a podwieczorek zmieniłam na jogurt owocowy + dużo rodzynek+ jabłko+pasek czekolady z bakaliami i orzechami + 2 ciasteczka takie jak na deser
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje dzisiejsze R: 1. koktail - 2 kiwi, poł serka homo, szklanka kefiru, łyżeczka otrąb, łyżeczka siemia lnianego 2. owsianka na mleku z łyżeczką syropu klonowego i mała łyżeczką budyniu czekoladowego 3. gotowany kurczak, duszony z mieszanką chińskich warzyw, sosem sojowym i sezamem, pół woreczka kaszy jęczmiennej będzie: 4. zupa-krem z brokółów 5. resztka homo z orzechami lub kawałek makreli Oceni ktos? |
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wiem, że większość z was nie popiera Dukana, ale nie zamierzam po fazie uderzeniowej jeść głównie białka, ale warzywa i troszkę ziaren. Mimo wszystko, chciałam się poradzić.
Jako że to 3 dzień fazy uderzeniowej, muszę się spytać, czy prawidłowo jem :P 200 g serka wiejskiego 3% z 300 g jogurtu 0% :/ 2 jajka, śledź w occie 200 g twarogu pasztet drobiowy (domowy) (tak z 6 cm grubosci) Kolacja do zjedzenia: tuńczyk z puszki Eh i zjadłam dwie śliwki suszone, wiem, niepotrzebnie, no ale tak je lubię grr Nie za dużo zjadłam tak w ogóle? Czuję się nawet 'pełna' pozdrawiam
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam sie jakos specjalnie na dukanie ale wydaje mi się, że za dużo nabiału i za mało białka z mięsa/ryb. Pamiętam jak pare osób z mojej rodziny było na dukanie (z tym, że mieli do zrzucenia ponad 20 kg a jak wiadomo to dieta dla osób z dużą nadwaga a nie chcących zrzucić 5 kg) to jedli dziennie nawet po całym pieczonym kurczaku.
Cytat:
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. Wczoraj jadłam samo mięso i ryby, dzisiaj musiałam to zmienić, bo by mi niedługo zbrzydły.
|
#254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
(chodzi mi o to by jeść dużo i wartościowo ale nie opychać aż zemdli)
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no tak powinno być w idealnym swiecie ale chciałam ale w ten sposób zobaczyła, że je trochę za mało. Jak policzy sobie ile kcal powinna jesc i przez tydzień będzie liczyc to później już może jesc na oko.
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
wychodzę z ED, ale nie muszę już tyć. @ mam, chociaż skąpszą niż kiedyś.
o posiłkach głównie decydują rodzice, ja mam wgląd tylko niekiedy. Uuu wczorajsze dwie szklanki wody na start I: 1,5 parówki wieprzowej + 1,5 ciemnej bułki z ziarnami: dwie połówki z samym masłem, jedna z masłem i dżemem jagodowym niskosłodzonym + słodkie kakao na mleku 3,2% II: ciemna bułka z ziarnami z masłem mleczno-kokosowym III: jabłko, mandarynka IV: talerz rosołu z makaronem* V: ciemna bułka z ziarnami z masłem i serkiem homo waniliowym/ z masłem i sałatką gyros + herbata z łyżeczką miodu 2x25 min. szybkiego marszu *zwykle obiady są bardziej kaloryczne, efekt "posylwestrowy" oceni ktoś? Edytowane przez sprotte Czas edycji: 2012-01-03 o 18:51 |
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie
Śniadanie: owsianka z 4 łyżek górskich płatków, z kefirem naturalnym, wiórkami kokosowymi, migdałami i bananem; kawa zbożowa z mlekiem 3,2% i miodem II śniadanie: grahamka z masłem, sałatą, szynką z piersi indyka i ogórkiem konserwowym; jabłko Obiad: ziemniaki z wody; pulpety drobiowe w sosie koperkowym; marchewka z groszkiem Kolacja (zaraz idę robić): jajecznica z dwóch jaj L smażona na maśle, z papryką i szczypiorkiem; kromka razowca z masłem, sałatą, szynką z piersi indyka, pomidorem i cebulą + woda, pokrzywa, herbaty, trochę pistacji; trening 1,5h, 40 minut marszu
|
#258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mogłabym tak zrobić , ale wolę nie zaczynać z liczeniem kcal - udaje mi się nie liczyć od kilku dni , a wiem że jak znowu zacznę to nie będę umiała skończyć z tym po prostu po tygodniu zobaczę co się dzieje z moją wagą
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle nie zapytałam czy masz/miałas problem z jedzeniem bo od tego w dużej mierze też to zależy. Jeżeli miałas to liczenie kalorii jest jak najbardziej niewskazane. Nie znam historii z każdej z dziewczyn z tego wątku a od tego wiele zależy.
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz racje lepiej trzymac sie z dala od liczenia kcal |
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Więc tak zaczynam po raz trzeci na tym wątku... schudłam ładnie z pomocą innych dziewczyn 13 kg... niestety szybko przybrałam (głownie dzięki lekom jakie brałam ale także tym że sobie odpuściłam) później znów schudłam lecz drastyczna dietą dukana... tzn nie mam nic do niej ale nie nadaje się na takie coś
teraz znów zaczynam mam czas do 9 czerwca (wesele siostry) by pozbyć się 10 kg ![]() tak dla ścisłości 170 i 70 kg ;/ Liczę na waszą pomoc i porady bo na prawdę zapomniałam co jadło się na diecie... Moje dzisijesze Rrrrr: I z racji tego że obudziłam się kolo 11 zjadłam tylko duże jabłko i wypiłam kawę z mlekiem (bez cukru) II miska zupy kalafiorowej z mięskiem z kurczaka III jabłko, jogurt activia IV 2 kanapki z drobiową wedliną, zielonym ogórkiem, papryką marynowaną, masłem oczywiście z ciemnego chleba
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
To zalęzy też od Twojego metabolizmu
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U:
1. owsianka z chudym mlekiem 2.jajecznica z 2 jajek z pomidorem, kawałek bagietki z masłem, kawałek z masłem i dżemem. 3.zupa kalafiorowa, mały filecik z kuraka pieczony z wczoraj w kosteczke pokrojony poszedł do zupy (ugotowane 3 ziemniaczki, cąły kalafior, seler, por, troszke kostki rosołowej, zmiksowane, ale coś mi w tej zupie brakuje średnio mi wyszła..) 4.pare orzechów laskowych, 3 cukierki celebration 5.stek wołowy z patelni grilowej, fasolka zielona gotowana, sałata zielona Od 2 dni jem otręby i od dziś pije wode z cytryna ciepłą z rana, dopiero jelita zaczynają pracować powoli.
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
R
8.30 owsianka z bananem , otrębami pszennymi i suszonymi śliwkami , kawa z mlekiem. 11.15 2 kromki orkiszowego chleba , plasterek żółtego sera, plasterek salami z pieprzem 13.00 serek wiejski 16.30 brązowy ryż z kurczakiem, brokułami i porem (na parze) 19.00 garść migdałów i pestek dyni oraz słonecznika,1 suszona śliwka :P 30 min Insanity, więcej nie dałam rady a i to przerywane.. nie mam dziś siły. I 8 min ABS 21.15 kromka orkiszowego, 5 plasterków polędwicy drobiowej, marchewka. Spać chodzę 24.00- 1.00, czasami później. Jak to wygląda? |
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo źle. W ogóle się nie starasz..
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
A może tylko tak Ci się wydaje, ze jadłaś dużo? A teraz uważasz że to co jesz to sporo ?
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Zważyłam się pierwszy raz od 24 grudnia . Przytyłam
ważę już 42,6 kg . Do 48 kg jeszcze trochę brakuje ... Najbardziej cieszę się z tego, że nie zmieniło się moje nastawienie na przytycie. Żadne zachowania typowo EDowe ani nic takiego. No może kilka porannych godzin spędziłam na tłumaczeniu sobie , że "przecież taki mam cel i chcę przytyć" ale potem było już zupełnie okej. Postanowiłam nie ograniczać się z jedzeniem. Wcześniej odmawiałam sobie jeszcze wielu rzeczy, bo bałam się że będę tyć za szybko. Teraz to już nie istotne. Nawet gdybym miała tyć 2 kg na tydzień. Chcę już ważyć te 48kg i pojechać na duuże , długo wyczekiwane zakupy (nie mam się w co ubrać .... jak zwykle ). Mam pytanie , głównie do dziewczyn które były, bądź są na przytyciu z powodu ED . Czy wy też ciągle byłyście głodne ? Nie wiem co mi się dzieje, ale ciągle bym coś jadła. Mam ogromny apetyt . Boję się tylko , czy nie przerodzi się to w kolejne zaburzenia (kompulsy , itd) . To wygłodniały organizm upomina się o odbudowę , czy wpadam w kolejne bagno ? ... A teraz jadłospisy: wczorajsze (coraz to większe ) P :Ś: 2 parówki drobiowe , 2 kromki razowca z margaryną , dużo ketchupu i musztardy, ogórek zielony, papryka ŚII: paluch z makiem (taki chudy i podłużny) kanapka z dwóch kromek razowca z margaryną, polędwicą sopocką i ogórkiem O: trzy spore gołąbki z ketchupem P: musli orzechowe (około 100g), duża garść kukurydzianych, mleko 0,5% - wyszła pełna miseczka K: 4 kromki żytniego: dwie z margaryną i tłustym twarogiem, jedna z polędwicą, ogórkiem, pomidorem, ketchupem i jedna z pasztetem, ogórkiem i ketchupem dzisiejsze P i ogromna ochota na chlebek :Ś: 4 kromki żytniego: trzy z margaryną i tłustym twarogiem, jedna z powidłami śliwkowymi a'la nutella wyrobu mamy , kawa z dodatkiem mleka 1,5% ŚII: kanapka z dwóch kromek żytniego z margaryną, serem żółtym i ketchupem, lizak pin-pon (taki spory z gumą) O: duży talerz zupy ogórkowej zabielanej z dużą ilością ziemniaczków, kromka świeżego chleba z margaryną P: duży banan K: 4 kromki żytniego: trzy z margaryną, tłustym twarogiem(znowuu.. ale uwielbiam Zamierzam jeszcze zwiększać ilość kalorii... A co ! Przeglądałam wątki i natknęłam się na jadłospisy dziewczyn które strasznie mi zaimponowały. Szczególnie Kika171 i vana . Ich jadłospisy mnie motywują Chciałabym móc jeść tyle co one i tyć tylko 0,5 kg na tydzień Polecam przejrzeć to wszystkim dziewczynom będącym na P i wychodzącym z ED. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089&page=64 , coś koło tego nr strony . Dłuuugi wątek , ale warto poświęcić jeden wieczór
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
ja wiem ze duzo laktozy jest w mleku, czy w serze bialym tez? : >
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Dobry jadłospis
), ciasteczko LuGo
:prosi :

-60
-55