|
|
#3931 | |
|
jesterhead
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Cytat:
|
|
|
#3932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tej wywłoki to mimo, że jej nienawidzę (choć jej nie znam) i ją też obwiniam (jakoś tak nagle zaczęła byc aktywna przed naszym rozstaniem jeszcze i pomagała mu szukac mieszkania - jasne, na bank po koleżeńsku) to rozumiem, że mogła być zła jak jeszcze miał ze mną jakikolwiek kontakt. Co nie zmienia faktu, że dobrze jej tak. Ja też się potrafię cieszyć, pójść na imprezę i dobrze się bawić, ale co z tego? To wszystko jest takie chwilowe, a potem znów różne myśli... Powinnam dac spokój, ale spędziłam z tym człowiekiem całe swoje dorosłe życie jak do tej pory. Wyprowadziłam się z domu, miałam swój kawałek świata, a on w 5 minut po tym jak mnie zostawił związał się z tą szmatą, zaraz z nią zamieszkał i ogólnie jest happy... Znajomi mnie olali (z nią natomiast są friends), przyjaciółka wybrała kontakt z nim, nie potrafiąc zrozumieć, że mi to przeszkadza. Oj wiele rzeczy się "rypło" Cytat:
Noby masz rację, ale ja i tak o nim myślę, nei wiem czemu... Tzn. wiem, kocham go - głupia |
||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
szykuje obiadek właśnie
|
|
|
|
#3935 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I nic nie zdążyłam powiedzieć już. Dopiero przy rozstaniu- oficjalna rozmowa na ten temat miała miejsce w Wigilię powiedziałam mu, że ja już zdążyłam się zaangazowac nieco (no przecież nie mogłam powiedzieć prawdy- czyli że bardzo )Przy czym on, pomimo "latania", od samego początku cośtam wspominał o tym, ze jest po związku, gdzie laska go potraktowała megaźle i ma problemy z zaangażowaniem się. Co nie przeszkadzało mi jednak biegać za mną. Z drugiej strony to rozdwojenie powinno byc dla mnie jakims sygnałem... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Nie poszłam na to spotkanie z nim. Wysłał mi sms'a z pytaniem czy przyjeżdżam tak jak się umawialiśmy. Odpowiedziałam, że nie przyjeżdżam i uwolnię go od towarzystwa "głupiej kretynki". Na to nic mi już nie odpowiedział.
Edit: Jestem w szoku, że on w ogóle zauważył moją nieobecność
Jeden krok w stronę celu jest wart więcej niż maraton dobrych chęci. Edytowane przez Bakalli Czas edycji: 2012-01-03 o 14:44 |
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3938 |
|
Flawless
|
Powiedzmy, że oficjalnie jestem na prawie, bo studiowaniem tego bym nie nazwała
to raczej walka o każdy semestr
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że optymizm Cię nie opuszcza!
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
ten z którym się teraz rozstała mówi ze gdyby sie do mnie odzywał to byłoby mu dużo trudniej, a ze tak bardzo się zaangażował to woli zerwać kontakt w pełni. wiec czasem to moze znaczyc ze komuś naprawdę ciężko
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz Merrick teraz to nie ma się co zadręczać, że to mogło być sygnałem czy tamto. Ja potem doszukałam się jakichś drobnych symptomów, że mniej mu zależało (typu wcześniej zarywał noce żeby ze mną rozmawiać chociaż na gg a potem to 22 i spać). Nie ma sensu już tego roztrząsać bo to i tak sytuacji nie zmieni. Wkurza mnie tylko niesamowicie fakt, że z tego co widze to wielu facetów zachowuje się jak ta małpa-nie puści jednej gałęzi dopóki nie złapie następnej. Skoro jest mu źle i nie chce naprawiać to niech się rozstanie wcześniej a nie dopiero jak sobie znajdzie następną. Mnie osobiście zaoszczędziłoby to zjazdu na samoocenie i wypytywania samą siebie w czym tamta jest lepsza. Ja mojego spytałam dlaczego nie zostawił mnie wczesniej skoro to się nawarstwiało i uważał, że nie pasujemy do siebie. Powiedział "nie wiem". A ja wiem. Bo nie miał alternatywy, więc wolał być z kimkolwiek. a tak w ogóle to może nie doczytałam, jeśli już pisałaś to przepraszam za nieuwagę , kiedy Wy się rozstaliście Merrick?
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-01-03 o 15:08 |
|
|
|
|
#3942 | ||
|
Flawless
|
Cytat:
Niewygodnie mi się zawsze to czyta ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Ja mam być priorytetem, jedyną, a nie tylko jedną opcją
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się i ja po zakończeniu 5letniego związku
![]() Jeszcze jakiś czas musimy razem pomieszkać, niestety ![]() Zaczęłam się z kimś spotykać, ale strasznie się boję, że popełnie te same błędy i zaangażuję się za bardzo będę Was czytać regularnie, bo widzę, że dobrze prawicie liczę, że szybko ruszę do przodu
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podrzuć co Ci wygodniej, odezwę się ok 19, 20.
|
|
|
#3945 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
Wiesz, może faktycznie nie umiał zrozumieć, że Ty do niego coś czujesz ciągle i Ci ciężko, bo on od razu z tamtą zamieszkał i się związał, i nie zdawał sobie sprawy że Ty możesz czuć się źle? Bo jemu jak widać jakoś źle nie było...
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich ,
Dziś jest ten dzień, gdy dołączam do Waszego grona. Właśnie skończył się mój 3 letni związek jednocześnie straciłam pracę i większość znajomych . Nie wiem co teraz zrobić. Nie potrafię sobie wyobrazić teraz mojego życia. Może dopiszę od razu co się stało. Ostatnio między nami się psuło. On się ode mnie oddalał, czułam to. Ze wszystkich sił starałam się ratować. Nie byłam aniołkiem przyznaję. Ale mój kochany EX postanowił ratować związek znajdując sobie "koleżankę" o której stwierdził, że nie musi mi mówić. Wyjechaliśmy w góry na Sylwka i tam siedzieliśmy w pokoju , dostał sms i wyszedł. Nie było go pół godziny - rozmawiał z nią. Po kilku moich prośbach o powiedzenie mi co jest grane - powiedział, że ma koleżankę z którą rozmawia bo ze mną nie chce. W ciągu 2 dni udało mi się wydobyć z niego, że spotykali się kilkakrotnie, poprosiłam go żeby mi pokazał SMS-y z nią. Nie chciał, okłamał że nie ma telefonu po czym odszedł na bok i wszystko pokasował. Co dalej... poprosiłam go o zakończenie kontaktu - zadzwonił powiedział , że to koniec. Przepraszał, zapewniał o miłości, przytulał, całował, płakał, obiecywał, że będzie mi wszystko mówił. Dowiedziałam się że na sms i rozmowy z nią w ciągu miesiąca wydał 1000 zł. Ale urobił mnie tak, że uwierzyłam. Ale dziś go sprawdziłam, miałam możliwość wejścia w jego billingi. Okazało się ze minute po północy do niej dzwonił ( mi nie złożył życzeń nawet) i ciągle z nią SMSował, przez dwa dni. Dzwonił do niej i smsował, podczas gdy mnie ciągle zapewniał , że mnie kocha i że zależy mu na mnie i że ona się nie odzywa i on też. Powiedziałam mu, że jeśli jest dla niego ważną koleżanką to może mieć z nią kontakt, ale chcę ją poznać i wiedzieć o tym. Zapewnił, że kontaktu nie ma i nie będzie. Do ostatniej chwili kłamał. Przestał kłamać dopiero wtedy gdy pokazałam mu na stronie dokładne czasy jego połączeń i sms do niej. Nie poprosił o wybaczenie, powiedział, że zrywa. Że mam zniknąć mu z oczu i tyle. Skończyło się. Nie umiem się teraz pozbierać. Po co ze mną tyle to ciągnął? Edytowane przez fawn Czas edycji: 2012-01-03 o 15:58 |
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcesz to opowiedz nam swoją historię, na pewno będzie Ci lżej jak się wygadasz..
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dopisałam moją historię do pierwszego postu. Jest lżej, ale nie dużo
|
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będziesz się odzywać do niego, bo szkoda czasu na takiego prostaka... |
|
|
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, że facet ma 26 lat. Ja mam 23, więc dziećmi nie jesteśmy. Edytowane przez fawn Czas edycji: 2012-01-03 o 16:08 |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() Facet ma wyraźnie kogoś na boku, a jak przyłapujesz go na gorącym uczynku to on ŚMIE kazać Ci zejść mu z oczu. Co to w ogóle jest? Facetom się w du***** przewraca ![]()
|
|
|
#3952 |
|
jesterhead
|
fawn Ten koleś to zakłamany dupek. Podejrzewam, że to nie była tylko koleżanka dla niego. Lepiej dla Ciebie, że to już koniec, chociaż wiem, że boli. Z czasem będzie Ci lżej i przejdzie, ale potrzeba czasu na to
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
A żeby było jeszcze śmieszniej, generalnie stwierdził, że wszystko to moja wina bo bał mi się cokolwiek powiedzieć. Bał się że zrobię awanturę.
Ale wydaje mi się, ze jeśli byłaby to tylko koleżanka to pokazałby mi wtedy te SMS i tyle, jeśli nie miałby nic do ukrycia to co by mu szkodziło? |
|
|
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pocieszy Cię to zapewne, ale mój eks się z nią związał bardzo szybko i sobie razem mieszkaja i jest pięknie... Współczuje Ci, bo wiem jak się czujesz. Jak ja się dowiedziałam o "koleżance" to aż mną telepało... Po co ciągnął? Bo byłaś na chwilę obecną jego dziewczyną. Pojawiła się inna, która czyms go zafascynowała to sobie poszedł. Dla pocieszenia - ze mną eks to ciągnął 7 lat w sumie. Musisz swoje wypłakać, nie ma innej opcji. Nie miej z nim tylko żadnego kontaktu, nie błagaj żeby wrócił, nie poniżaj się tak jak większość dziewczyn z tego wątku w tym ja. |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Nie pozwól, NIE POZWÓL zrzucić winy na siebie. Nigdy, przenigdy!
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Boże, im więcej czytam, tym bardziej zaczynam wątpić w facetów.... Trzymaj się fawn
|
|
#3957 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
klasyczne nie mam czegoś na 100%- kreci mnie. jestem pewien- uciekam. masakra nie mogę przecież przez cały związek udawać niedostępnej i myśleć ,, o nie nie mogę za często pisać pierwsza bo misio ucieknie".mówią niby, ze jak człowiek sie o cos postara to potem będzie doceniał. jak widać to tak nie działa. choć eks podobno docenił znowu jak stracił. super. mogę się założyć, ze jak bym to niego wróciła to za parę miesiecy znowu by " poczuł potrzebę wolności" i najgorszy ten fb. tylko zerkam co tam u niego. a ze znajomych go nie wywalę bo kontakt mamy tz " koleżeński" i sporo wspólnych znajomych wiec pewnie sie jeszcze będziemy widywać przy rożnych okazjach. |
||
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
Wiem ,że miałam nie włazić na fb exa. ale wlazłam. Rozbił auto w niedzielę...to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu że jest idiotą. Żeby wstawiać fotki rozbitego auta :/
|
#3959 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj mała sprzeczka, jestem chyba dla niego za wredna, nie rozmawiamy, ale gdy zapytał czy może okno uchylić, powiedziałam chamsko, że nie, może jedynie się przesiąść.
Po sylwestrze dawał jakieś dziwne statusy, jak to kochał kiedyś jedną, tak tak, ma takie coraz częściej chyba powoli już mu się nudzi to szaleństwo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

I nic nie zdążyłam powiedzieć już. 
). Pierwsze dwa tygodnie też cięzko bylo zebrać się i gdzies wyjśc, choć starałam się jak najczęściej z kimś spotkać, żeby albo to przegadać albo zająć się czymś innym. Też się zastanawiam ile czasu zajmie "odzwyczajanie się".Mam nadzieję, że nie tyle samo co związek albo nie daj Boże dwa razy dłużej (choć już 2 razy tak u mnie niestety było).