|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Ancia miałam pytać oststnio, ale dopada mnie starcza skleroza i zapomniałam - Jak idzie picie Franiowi z butelki? Bo chyba pisałaś, że miał problem ostatnio? Ja próbuję nauczyć Amciola, bo w następnym tyg mam wizyty u lekarzy akurat w porze karmienia i mam stresa co z małą. Wogóle zrobiła się ze mnie straszna matka zakochana po uszy z swoim małym brzydalu, jak ją ktoś bierze to normalnie dostaje drgawek!!
Martuś no niestety - Tu jest Polska i nasz kochany NFZ ![]() Danika u nas też jak Amciol miał bóle brzuszka Debridat/sab simplex/plantex nie wiele pomogły, przeszło samo <odpukać> dość niedawno. Wam też życzę, żeby już Gunia się nie męczyła ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- We wniosku o urop wychowawczy, gdzie proszę o urlop 3-letni prawidłowa data to: 10.05.2012 r. do 10.05.2015 r czy 10.05.2012 r. do 09.05.2015 r |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Przepraszam dziś tylko na chwilkę, bo padamy po pierwszej rehabilitacji... a tu jeszcze dziś trzeba poćwiczyć serię ![]() Było dość ciężko, młody płakał...ale to chyba nie z bólu, bo to lekki dotyk. W każdym bądź razie był padnięty. Dziękuję wszystkim mamusiom za wpisy o tym fatalnym karmieniu... mam nadzieję, że jutro dojdziemy jako tako do siebie, to poodpisuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
co jest?
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podłączę się do Twojego pytania...
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do daty to ja bym dala do 09/05/2015 ale głowy uciac nie dam czy to prawidłowo ![]() nie umie wbic do was ostatnio co zaczne odpisywac to cos mi przerywa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawa za wagę Leosia ![]() A jak zdrowie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Puchatek fajny. Ja bym nie miała miejsca na niego ![]() Danika Ty pytalaś o grzechotkę czy się Stefek nie wali w głlowę? Czasem się uderzy ale chyba nie na tylem ocno bo nie płacze ![]() Cytat:
![]() Bo Filipek niegrzeczny, maruda i nie śpi nic a nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Moniś ja już nie wiem na co to wygląda...Bylismy ponad 2h na spacerze to się obudził i podziwiał niebo, nawet nie zakwilił! Poszliśmy do kerfura po mleko i tez spokojnie leżal i się rozglądał (a kiedyś to odrazu podkowa i płacz),na poczcie to samo. Przyszliśmy do domu, na spokojnie go rozebrałam, polezał w leżaczku, pogadalismy, pobawił się moją ręką, zjadł i teraz drzemie ![]() Powtórzę się - ja go nie ograniam ![]() ![]() Cytat:
Przyjechała do mnie "ciocia z ameryki" ![]() ![]()
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
Do jakich "was"
![]() ![]() ![]() ![]()
#4598 |
Zakorzenienie
|
Pisłam i sobie skasowałam
![]() Ja dziś na szybciutko- wróciliśmy ze wsi i byliśmy na drugim szczepieniu. Mój prawie 3miesięczny menczyzna waży 7550g ![]() ![]() A teraz mam doła i schiza- durna matka majstrowała przy karuzelce jak dziecko pod nia leżało i te zabawki na niego spadły ![]() Durna matka nooooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To Stefek na mm tyle nie waży ![]() Najważniejsze, że mu sie nic nie stało i tylko się wystraszył ![]() Ja Stefana wystraszyłam mikserem - "patrz mamusia robi ciacho" - podkówka i ryk ![]()
![]() |
#4600 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() bidulek sie wystraszył ale mama utuliła i juz pewnie zapomniał o wszystkim ![]() Cytat:
![]() a tak to kiedys sie bidulka wystraszyła jak mama psikła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy 16.01 ale u nas był problem. Cały ten czas od listopada pieluchowaliśmy szeroko a dziś się okazało na rehabilitacji, że te szerokie pieluchowanie na stawy biodrowe jest ok, natomiast "rozleniwia" inne mięśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I gratuluję wagi... i zazdraszczam mleczka... mój chyba najmniejszy z wszystkich wizażowych bobasów ![]() Natko moje dziecię to leniuszek niejadek- boję się, że przetrzymanie może się skończyć niedożywieniem ![]() Stokrotko pokarmu mam raczej dużo, bo czasem aż tryska. Też powoli nastawiamy się na mm przynajmniej jako dokarmianie Danika współczuję męczących bączków ![]() Zazdraszczam zakupów... ja nie pamiętam kiedy bylam ostatnio pobuszować... może jak młody chwyci mm to zostawię kiedyś chłopaków i "zniknę" ![]() Na razie tyle...bo muszę z młodym poćwiczyć ![]() Może uda mi się jeszcze wpaść i opisać jak tam rehabilitacja wyglądała. mooonik słońce... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Wyobrażacie sobie, że pomimo tego, że umówiłam się na prywatną wizytę z tymi bioderkami lekarz nie przyjechał!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||
KWC
|
Cytat:
![]() ![]() A historii z karuzelką współczuję. Wyobrażam sobie jak się oboje wystraszyliście ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, może któraś ma jakieś pojęcie na temat morfologii z rozmazem u niemowlaka? Eryk ma podejrzenie alergii pokarmowej i anemii w związku z tym. Dostał skierowanie na pobranie krwi. Taka byłam zaaferowana, że się nie zapytałam czy to ma być na czczo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
spray a nie możesz zadzwonić do lekarza? Albo do położnej?
My też mamy zrobić badanie krwii młodemu, ale podstawową morfologię i nie musimy być na czczo... Nie wydaje mi się, żeby taki maluszek musiał być bez jedzonka... Na rehabilitacji okazało się, że młody nie ma ani obniżonego, ani wzmożonego napięcia ![]() Ma lekką asymetrię. Na razie dostaliśmy jedno ćwiczenie. W późniejszym czasie może dostaniemy następne. To, które dostaliśmy nie jest specjalnie ciężkie, ale młody i tak płacze ![]() Pan rehabilitant bardziej koncentruje się na dyspastycznych bioderkach młodego, bo tu widzi główny problem. Agnieszka ![]() Nic tylko być lekarzem(no to znam już przyszłość młodego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Sprajku zaraz mamy zapytam
mama moja mówi, że raczej nie musisz brać Eryczka na czczo, dopiero starszym takim co już rozumieją się pobiera krew na czczo.
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-03 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też podobnie płaciłam, niestety. ![]() A podejście do klienta hmmm, żal ![]() Cytat:
![]() A tobie nie mówią że to za dużo? Bo ja jak poszłam ostatnio na ważenie i mały przybrał 1kg w miesiąc to mówiły, że bardzo dużo, że nawet za dużo ![]() ![]() Nie ma co, kochana po wykarmieniu handluj tym złotym mlekiem bo na moje oko to majątek byś zbiła na takim tuczącym mleczku ![]() I to ty mówiłaś że ci się nie wylewa mleko samo i wkładek nie nosisz? Czy mylę dwie różne historie? Kurcze tak teraz myślę, że może to te nocne karmienia tak wam ładnie chłopaków powiększają ![]() Cytat:
I wg mnie nie na cczo, ponieważ jak starsze wytrzyma to przecież masakra katować tak malucha, który by na pewno darł się do czasu pobrania. Nie wiem czy można rozgraniczyć jakoś morfologię ale to co ja miałam robione to poszłam po 14 chyba, ukłuli w piętkę = jedna wielka masakra. Ponieważ babka się jara jak mały się złości bo lepiej krew leci i nie można uspokoić. Ona ciśnie tę biedną piętkę żeby leciało. Później się może okazać, że za wolno pobierała i się skrzep zrobił.. i od nowa- u nas tak było to myślałam, że je tam za kłaki przeciągnę po przychodni ![]() Jednym słowem- ja bym nie głodziła ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-03 o 19:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też wstaję w nocy a młody przybiera ok 700g miesięcznie ![]() mieści się w okolicach 10 centyla wg wagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja nie wiem. U mnie w przychodni mówią , że właśnie 700-800 to super. ![]() Mhhhmmm. Mały ucina sobie drugą "drzemkę" Wcześniejsza ok 2h, teraz już około godzinę. Po ostatnich wyczynach zaczynam bać się nocy ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-03 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiscie coś jest w tym mocnym karmieniu ![]() No i dobra pamięć masz co do niecieknących piersi ![]() ![]() Piotrus zasnal dopiero nie dawno, ciągle płakał, nie mogliśmy go uspokoić ![]() ![]() ![]() Agnieszka-masakra z tym lek. I płacze znowu ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-03 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Co do usg bioderek, my byliśmy na pierwszym jak Zuzia miała prawie 3 miesiące i lekarz ocenił bioderka na szóstkę i powiedział że kolejna wizyta o ile dobrze pamiętam dopiero jak mała będzie miała 18 miesięcy, jak już będzie chodziła. Martwić się że za mało wizyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Spray- z tego co się orientuje to do morf. nie trzeba być na czczo. 3mam kciuki za badania
Sonia - czyli po rehabilitacji całkiem dobre wiesci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję @ ![]() ![]() Cytat:
![]() syt z karuzelką współczuę, nie wyobrażam sobie jak się mogłaś wystraszyć ![]() moja też się zawsze wystrasza psikania i najpierw robi taaakie wielkie oczy a za chwilę uśmiech od ucha do ucha ![]() podpisuję sie pod Małgosią - jakie was ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() bardzo dużo płacicie- u mnie 80zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Juliś ma łaskotki pod pachami - tak się chichrała w kąpieli, że szok ![]() ![]() a - i zważyliśmy ją przed kąpaniem - 6600 ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-03 o 19:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Ja też mojego przed kąpielą zważyłam i 6880. Ale kupy robi takie jakieś skromne i wali bony śmierdzące, więc pewnie jakieś 50gram to kupa
![]() Moonik ale to pewnie wszedzie tak. W szpitalu też mówiły że jak się drze to lepiej leci ![]() ![]() ![]() A w ogóle kupiliśmy lampkę misia i robi furrorę. Filip co chwile ją dotyka, patrzy jak zaczarowany, nawet jak marudzi to potrafi się uspokoić - co prawda to zajęcie na 5 min ale akurat można posta napisać ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Aaa monik. Dzieki twojemu zdjęciu i pomyśle Anci podłożyłam dzisiaj małemu ręcznik pod głowę i bez trzymania kąpałam. Siedział taki dumny i zadowolony. I jemu chyba wygodniej i mi. Oczywiście na koniec mi siurnął w wanience. Gdyby ktoś mi kiedyś powiedział, że moje dziecko będzie mnie,ścianę, komodę itp rwegularnie osikiwać to bym nie uwierzyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio wszędzie? o matko, biedne dzieciaczki ![]() nasza tak reaguje na lampkę z hipcia biedronkowego ![]() ![]() Ooo, to super! fajnie, że się przydał nasz sposób kąpania ![]() ![]() hehehe nam też czasem siurnie w wanience a najlepiej jak zaraz po kąpieli zawinięta w ręcznik ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-03 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
pierwsze słysze o tym kleiku?? jak toto bedziesz robic? mnie pediatra mowiła ze tylko jabłko i sok marchewkowo- jabłkowy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko co za ludzie mnie to drazni ze wiedza ze z małym dzieckiem i nikt dupy nie ruszy zeby zawiadomic ze wizyta odwołana ![]() Cytat:
![]() Monik ja tez zamierzam metode z recznikiem zrobic ale za jakis czas bo chyba jeszcze ten mój gadzik za mały hehe |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.