Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 17:07   #2281
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
a olejeku to juz raczej nie wypije, bo mnie juz boli od jego dzialania

a potem bedzie jak w ciazy z zaskoczenia na TLC
"poszlam do lazienki zrobic siku i uslyszalam taki glosny plusk... patrze w srodek muszli, a tam jakies dziecko..."

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:09   #2282
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

skoro my już przy snach... dzisiaj śniło mi się że oprócz Filipa były jeszcze trojaczki z 2013, bliźniaczki z 2016 i DZIESIĘCIORACZKI z 2017 i wszystko dziewuchy... Biedny Filip!
Stary 2012-01-03, 17:10   #2283
raqla
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie: która kupowała majtki siateczkowe SENI? Jak tam z rozmiarówką, bo chcę zamówić, a nie wiem na które się zdecydować: L czy XL Jakie to ma obwody, bo nie wiem czy wejdę w te mniejsze
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:11   #2284
czubasek20
Zakorzenienie

Hej
urodziła któraś?
Chyba blanszor miała mieć cesarkę.
Nudzę się strasznie, mam na sali dziewczynę po łyżeczkowaniu więc na początku było trochę niezręcznie. Mąż dzwonił do mojej prowadzącej i podobno mam wyjść w czwartek ale w następnym tyg wrócę na porodówkę jeśli rozwarcie będzie postępować. 2 cm to chyba nie tak mało?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:11   #2285
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Który jest mój?
drugi od lewej

Cytat:
Napisane przez Nawojka
A jak nie znajdziesz to co???
to ze slubu

Cytat:
Napisane przez Nawojka
Mi się dziś śniło, że urodziłam sześcioraczki- sześciu chłopcówleżeli sobie w rożkach, a ja ich ciągle liczyłam bo nie mogłam uwierzyć. W drugim śnie zabiłam cygankę
co Ty bierzesz?
daj troche...

Stary 2012-01-03, 17:13   #2286
czubasek20
Zakorzenienie

Przepraszam ale nie nadrobie was bo nie dam rady , siedzę na telefonie. Jak wyjde to będę ostro nadrabiać

Stary 2012-01-03, 17:14   #2287
pearpearl
Wtajemniczenie

Czubasek, jak sie czujesz? mam nadzieje,ze wypuszcza Cie w czwartek i Mala jeszcze sobie troche posiedzi u mamuski

Stary 2012-01-03, 17:15   #2288
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
spokojnie, Kochana...
Dzidzia sobie sama zadecyduje,kiedy bedzie jej sie chcialo wyjsc, a Twoje nerwy na nic sie nie zdadza

mi sie czesto sni po nocach i wtedy jest fajnie, ale juz na jawie, to mi sie nie chce
no wlasnie byl czas, ze tez tak mialam, a sny tego typu baaardzo czesto, teraz juz nawet mi sie nic takiego nie sni mam nadzieje,ze wroci ochota...

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Nic się nie stresuj - olejek wzięłaś z przychodni? przeczyszczenie długo trwało? bo może się zdecyduję trochę - zamiast lewatywy np?
Co prawda nie planowałam jej, ale z drugiej strony trochę się martwię, że przy porodzie może mi się coś przydarzyć... Co prawda jeszcze bardziej się boje jakby być po....
Aga_tka z przychodni nie, u mnie w przychodni nawet by nie mieli w aptece kupilam. W jednej jak farmaceutka uslyszala, po co on mi to nawet go nie sprzedala w drugiej dostalam bez problemu

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:17   #2289
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
osz Ty małpko!!!! to co pijesz jako nastepna?
a terminy zajete przeciez od jutra sa, a ja dzis juz chce rodzic
Nie nie, ja tylko polewam! ja mam czas do niedzieli
ale nic z tego pewnie, bo nie ruszam z łózka i się boję

A dziś to Neska rodzi, bo zdjęła aparat więc sorry- musisz się zapisać na następny tydzień!
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Ja chcę na 4.01 albo 5.01, więc mi nie blokuj... Dziś już nie chcę bo mamy rocznicę ślubu i kupiłam ciacho i dobre dodatki do kanapek na kolację - mąż na obiad nie dotarł - siedzi u dentysty
Miałam robić własnoręcznie ciasto, ale stwierdziłam że może się uda z tym porodem w końcu to kto będzie to ciacho jadł? Mój M jak mu nie podać na gotowego, to nawet nie wpadnie, żeby zajrzeć do lodówki
nie da rady 4 jest
Inutil a 5 Eliza, więc 6 wolny jeszcze albo przyszły tydzień bo ja z 19mała83 wybieramy se łiiiikend oczywiście ona 7.01 a ja 8.01
Cytat:
Mi się dziś śniło, że urodziłam sześcioraczki- sześciu chłopcówleżeli sobie w rożkach, a ja ich ciągle liczyłam bo nie mogłam uwierzyć. W drugim śnie zabiłam cygankę

Cytat:
Który jest mój?
dla Ciebie nie starczyło to tak jak i dla mnie
Nie łudź się- Pearl nam żydzi kfffiatuszka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:20   #2290
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ahh, zapomniałam napisać...
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"

Oczywiście napisałam jej o Filipku
Kciuki za małą_stópkę oby obeszło się bez niespodzianek

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Trzymta mnie bo nie wytrzymie , nie było mnie półtora dnia a nie wiem jak dogonić Was, kunia se strzelę chyba co by przyśpieszyć szaleju sie opiłyście czy jak.
Nie mam czasu nawet siąść z Wami i poczytać, jutro mam egzamin z praka z nerwów prawie w nocy nie spałam, dziś jeździłam ok, zobaczymy jutro co będzie, brzuch mi się stawia i modlę się aby tylko nie zaczęła się akcja dziś w nocy bo zamiast prawka będzie Zuzia

Anankee, gratuluję synusia
Zdasz na pewno!!Powodzenia!

Cytat:
a olejeku to juz raczej nie wypije, bo mnie juz boli od jego dzialania
Ha ha ha
Stary 2012-01-03, 17:23   #2291
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
urodziła któraś?
Nudzę się strasznie, mam na sali dziewczynę po łyżeczkowaniu więc na początku było trochę niezręcznie. Mąż dzwonił do mojej prowadzącej i podobno mam wyjść w czwartek ale w następnym tyg wrócę na porodówkę jeśli rozwarcie będzie postępować. 2 cm to chyba nie tak mało?
Czubasku to ponad tydzien w szpitalu zostaniesz?biedna.. pamietaj, ze robisz to dla dobra dziecka poza tym sama bedziesz spokojniejsza majac przy sobie zespol lekarzy

nie rozumiem, dlaczego w szpitalach traktuje sie wszystkich tak bezosobowao jak moga klasc dziewczyny, ktore stracily dzieci (tj. np. ta po lyzeczkowaniu) z tymi co sa tuz przed porodem?

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-03 o 17:24
Stary 2012-01-03, 17:29   #2292
agawoo
Zakorzenienie

Aleście naskrobały
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u ginki. I tak : z Małą wszystko dobrze Waży już 2450g - Mały Klopsik hihi
Szyjka....5cm , zamknięta, czysta. Przytyłam.....17kg

Pytałam o syndrom 8.miesiąca - zdanie mojej ginki - bzdura! to nieprawda, że lepiej rodzić w 6 czy 7... Dla tak małego dziecka każdy tydzień jest na wagę złota, więc im później rodzisz, tym lepiej. Zatem wierzeniom babć mówimy stanowcze NIE!

Pytałam też o lewatywę - u nas w Bdg już podobno nie robią, chyba, że sobie tego życzysz. Ona jest za jak najbardziej naturalnym porodem.

co jeszcze? chyba tyle....
Aaa! moje żelazo, które dostaję na receptę już nie jest refundowane Więc kosztuje z 60zł pewnie (płacę 39,00). Na szczęście dała mi receptę z datą wsteczną, grudniową. Dzięki temu załapię się jeszcze na refundację.
Lucy, dobrze, ze wszystko ok Fajnie, że ginka wypisała receptę ze wsteczną datą
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
i nici ze spceru, idziemy do lekarza Igorowi oczko strasznie ropieje i ma biegunke;(

Ananke gratulacje
Ojej, biedny Igorek Trzymam kciuki, żeby oczko i biegunka szybko przeszły

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ANANKEE GRATULACJE!!!!! pozazdroscic tylko tak szybkiego porodu nie to co ja 16 godzin musiałam się namęczyc a miało tak szybko pojsc

ranyyyyy dziewczyny jak mi teraz trudno na bieżąco z wami byc i nadrobić to co napisałyście lece po łebkach bo tak bym tu pół dnia spędziła na nadrabianiu
dziś była położna zobaczyć maluszka, wszytsko jest dobrze mówi że śliczny zdrowy duży chłopak z tego naszego synka w czwartek będzie ważony ciekawa jestem ile przybrał od wyjscia ze szpitala
dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść
może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej
dziewczyny powiedzcie mi co wy stosowałyscie na pana H? bo nie jestem w stanie teraz tego odnaleśc by poczytac wiem że chyba coś było z korą dębu ale nie jestem pewna i nie pamiętam czy to działało??
Monia za karmienie piersią Widzisz, wszystko jest na dobrej drodze Tak trzymać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:31   #2293
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie byl czas, ze tez tak mialam, a sny tego typu baaardzo czesto, teraz juz nawet mi sie nic takiego nie sni mam nadzieje,ze wroci ochota...
nie martw sie
na pewno wroci
natura to sprytnie wymyslila

Cytat:
dla Ciebie nie starczyło to tak jak i dla mnie
Nie łudź się- Pearl nam żydzi kfffiatuszka
no i Cie pobije...:bo ks:

Stary 2012-01-03, 17:33   #2294
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
nie rozumiem, dlaczego w szpitalach traktuje sie wszystkich tak bezosobowao jak moga klasc dziewczyny, ktore stracily dzieci (tj. np. ta po lyzeczkowaniu) z tymi co sa tuz przed porodem?
Niestety oni mają to gdzieś. Jak straciłam mojego Aniołka, leżałam na oddziale położniczym. W nocy słyszałam krzyki z bloku porodowego, a w dzień radość świerzo upieczonych mam, ojców, dziadków itd.
Czułam się jakbym zrobiła coś złego i była tam za karę :-( Przykre wspomnienia...
Stary 2012-01-03, 17:33   #2295
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasek, jak sie czujesz? mam nadzieje,ze wypuszcza Cie w czwartek i Mala jeszcze sobie troche posiedzi u mamuski
średnio, skurcze miałam na 99% nie wiem co jest grane. Dostaje jakieś zastrzyki bo mam fatalna morfologię i czuje mała tam na dole strasznie.
Magda ja wychodzę w ten czwartek jeśli rozwarcie nie będzie postępować a jeśli nawet wyjde to wrócę w następnym tyg. Bo moje łożysko plus skrócona szyjka plus rozwarcie to dobrze nie rokują. Ale termin mam przesunięty na tydzień wcześniej więc to 35 tydzień , nie jest źle też nie rozumiem tego porozmieszczania na salach. Głupio mi tak było ona zaplakana a ja z brzuchem i jeszcze mam ktg robione i ona razem ze mną słucha serduszka...

Stary 2012-01-03, 17:34   #2296
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

gratulacje dla mamusi i nowej dzidzi

Cytat:

Po wypiciu tego olejku poza lekkim przeczyszczeniem i burczeniem w brzuchu nic sie nie dzieje
normalnie NIECH TO SZLAG TRAFI!!!
nie denerwuj moze w nocy sie ruszy...

Cytat:
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"
bedzie dobrze
Cytat:
Trzymta mnie bo nie wytrzymie , nie było mnie półtora dnia a nie wiem jak dogonić Was, kunia se strzelę chyba co by przyśpieszyć szaleju sie opiłyście czy jak.
Nie mam czasu nawet siąść z Wami i poczytać, jutro mam egzamin z praka z nerwów prawie w nocy nie spałam, dziś jeździłam ok, zobaczymy jutro co będzie, brzuch mi się stawia i modlę się aby tylko nie zaczęła się akcja dziś w nocy bo zamiast prawka będzie Zuzia
i na porodowce jutro: "szybciej mnie szyjcie bo na egzamin musze biec"
:brzydal :
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Niniejszym oświadczam, ze zdjęli mi aparat wiec moge rodzic
gratulacje to teraz masz olsniewajacy usmiech a na porodowce nastąpi światłosc

Cytat:

Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim!

Mam stracha
bedzie dobrze niunka

Cytat:
Hej
urodziła któraś?
to faktycznie niezrecznie pamietam co przezywalam po zabiegu w sali z 6 ciezarowkami ktg co 3 godziny mialy robione a ja nie moglam sluchac dzwieku bicia serduszek ich dzidzi... w sumie 2 dni z glową pod koldrą przelezalam... ech

Cytat:

no wlasnie nasza polska znieczulica
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:35   #2297
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

no i Cie pobije...:bo ks:
hahaha- wchodzę na Twój profil a Pearl "sprawdza emotikonki"

toś się wyżarła

no ale
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aleście naskrobały
nom, podbiłam i jestem na podium ale i tak nawojka rządzi

Stary 2012-01-03, 17:35   #2298
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim!

Mam stracha
mi chociaż jedna niepewność co do płci odchodzi
a tak to witaj w klubie
ja już wczoraj na wieczór nie wzięłam nospy i magnezu = niech się dzieje co chce
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
J
Może byc ,ze na 5.01 wskoczę ja jak mi zdejmie gin pessar,ale następnych przyszłych dni też nie wykluczam.Siostr ze zależy na 07 bo ona też urodzila się 07 ,a mężowi na 13,01 bo wtedy mam urodziny i by nie musiał za dużo dat zapamiętywac.To są właśnie chlopy
he he 5.01 jest mój już z tydzień temu pisałam że się z synkiem umawiałam na ten dzień
Cytat:
Eliza - ok jesteś zapisana na 5.01
Agatek co to za handlowanie mym terminem, co
Cytat:
Dziewczyny chyba mi opadł brzuch- lepiej mi się oddycha, a w ogóle swędzi mnie strasznie skóra tam gdzie mostek i pod cycami- żebrami... Malutek dupinkę wypycha coraz częściej na sam środek brzucha- pod mostkiem i jest wieeeeelka gula- nie mogę się zgarbić nawet to czuję bo zaginam cielsko i cycami dotykam brzuchacza

Rusza się od razu jak przewrócę się na drugi boczek / pogłaszczę go / kiedy jem coś smaczniastego... ale nie świruje tak jak dawniej... Też tak macie??????

W ogóle dzieciak jest moim zdaniem wieeeeelki, jakie kopy ma
mój juz nie ma miejsca na dosadne kopniaki. najczęściej zachowuje się jak kret, nogami szurajac mi od środka bądź wypycha coś mi w różnych miejscach
ja nie wiem czy mi opadł, ciężko ocenić
zawsze mi się dobrze oddychało więc nie wiem

Cytat:

Dziewczyny, polecicie jakies posciele?

ja kupiłam ochraniacz od Baby-Raj i jak dla mnie ok
teraz czekam na pościel z Feretti, ale tą wcześniej macałam więc wiem że będzie super

Cytat:
Hej
urodziła któraś?
uuu to trafiło ci się słabo, współczuję bo ani pogadać ani się uśmiechnąć
z drugiej tej dziewczynie nie lepiej jak patrzy na twój brzuszek, sumienia w szpitalu nie mają
Monia chodziła kilka tyg z 5cm rozwarciem kochana
trzymam kciuki abyś w czw wyszła

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:40   #2299
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
średnio, skurcze miałam na 99% nie wiem co jest grane. Dostaje jakieś zastrzyki bo mam fatalna morfologię i czuje mała tam na dole strasznie.
Magda ja wychodzę w ten czwartek jeśli rozwarcie nie będzie postępować a jeśli nawet wyjde to wrócę w następnym tyg. Bo moje łożysko plus skrócona szyjka plus rozwarcie to dobrze nie rokują. Ale termin mam przesunięty na tydzień wcześniej więc to 35 tydzień , nie jest źle też nie rozumiem tego porozmieszczania na salach. Głupio mi tak było ona zaplakana a ja z brzuchem i jeszcze mam ktg robione i ona razem ze mną słucha serduszka...
szkoda dziewczyny... 35 tydz to nie tak źle!

magda1804- słyszałam, że po rycynie nie bierze od razu tylko po 1/2 dniach to tak jak czasami po oxy... nic od razu po, a za kilka h lub 2 dni później bierze laski

Mijus, kamusia

Stary 2012-01-03, 17:40   #2300
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Niestety oni mają to gdzieś. Jak straciłam mojego Aniołka, leżałam na oddziale położniczym. W nocy słyszałam krzyki z bloku porodowego, a w dzień radość świerzo upieczonych mam, ojców, dziadków itd.
Czułam się jakbym zrobiła coś złego i była tam za karę :-( Przykre wspomnienia...
o jejku Mijus bardzo Ci wspolczuje... to musialo byc traumatyczne przezycie....
moje pierwsze dziecko zmarlo zaraz przed porodem 2 dni po wyznaczonym terminie porodu, czyli po skonczonym 40tyg. Urodzilam sn i po 6h wypuscili mnie do domu. Dlatego tez bardzo denerwuje sie tym, ze teraz dzidzia nie spieszy sie z wyjsciem na swiat, a mnie ogarnia niesamowity strach

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-03 o 18:21 Powód: edit.
Stary 2012-01-03, 17:42   #2301
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a tak to witaj w klubie
ja już wczoraj na wieczór nie wzięłam nospy i magnezu = niech się dzieje co chce
właśnie też myślę, żeby odstawić nie brać 3 tabletek tylko 1 co by serducho mnie nie bolało, bo boli 'na tle nerwicowym'
Cytat:
he he 5.01 jest mój już z tydzień temu pisałam że się z synkiem umawiałam na ten dzień

Agatek co to za handlowanie mym terminem, co
ej kiedy? wybacz nie pamiętam... nie chcesz 6.01 urodzić? jeszcze wolna dniówka

Stary 2012-01-03, 17:43   #2302
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Czubasku to ponad tydzien w szpitalu zostaniesz?biedna.. pamietaj, ze robisz to dla dobra dziecka poza tym sama bedziesz spokojniejsza majac przy sobie zespol lekarzy

właśnie to okropne ale tylko w dużych szpitalach są oddzielnie oddział porodowy, patologii ciąży i ginekologia , na ginekologii powinny leżeć dziewczyny po stracie bo to dla obu stron bolesne
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:43   #2303
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
noo tak jak świnka Pigi "kwik! kwik!"

Ty to jesteś zakręcona jak świński ogonek :
Nos zadarty i szeroki jak prosiak to i ogon nie zaszkodzi

[QUOTE=magda1804;31384566]Mała_stopka
Kaczuszka nie szaleju- OLEJKU RYCYNOWEGO

Cytat:
kici kici miaaaaau miaaaaauuuu

tylko nie wiem gdzie i jaka
nie moge sie zdecydowac, bo jak sa komplety, to z baldachimami i innymi cudami, a ja nie chce, tylko chcialabym komplet z rozkiem i miekkim przewijakiem np

Dziewczyny, polecicie jakies posciele?

to po coc wychodzisz ??? :brzyda l:
a na egzaminie bedzie dobrze - w koncu nie uwala ciezarnej
o ktorej mamy trzymac kciuki?
Pościel nie wiem jaką, ja mam od siostrzy
Wychodzę bo nie wytrzymuję w domu i tak się kończy że nadrobić nie mogę Was
Za egzamin kciuki proszę trzymać o 8:30

Dziękuję Wam za kciuki oby pomogły
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:46   #2304
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Czubasek to chyba nie jest tak zle nawet gdybys teraz urodzila, to chyba byłoby wszystko dobrze, tak? a zastrzyki to moze dostalas na rozwoj plucek?

p.s. to ze lezalas na jednej sali z ta biedna dziewczyna i ona musiala sluchac jak bije serduszko Twojego dziecka, to nie znaczy, ze jestes czemu winna. Nie powinno byc Ci glupio, tylko tym ludzia, ktorzy polozyli ja z Toba...

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 17:46   #2305
*Agatek*
Zakorzenienie

Ej dziewczynki co to za smutne posty i wspomnienia?!!! Tu się ma lać krew, tzn wody! () dzieci wychodzić, ryk dziecka, pełnia szczęścia, miłości, a nie wspominacie smutne chwile na etapie 'która następna?!' w pełnym stresie i emocjach! Czy ja mam się do Was przejść? Słucham? Nastrzelać Wam?? Proszę tu nie smucić! Mamy w brzuszkach słodkie maluszki, zaraz będą z nami i mamy się cieszyć i płakać ze szczęścia

Odganiam Wasze złe emocje

Stary 2012-01-03, 17:47   #2306
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ach zapomniałam Wam napisać co mi się sniło...

A więc wczoraj ze w brzuchu noszę czworaczki Pierwsze dziecię urodziłąm i byłam z nim w domu a trójka jeszcze czekała na wyjście. Karmiłam piersią i to była dziewczynka(w sumie miało być po 2).
Oglądałam również swój brzuch w lustrze i miałąm pełno rozstępów a przecież teraz nie mam wcale

A dzisiaj że urodziłam....uwaga....... kota....ale to jeszcze nic....również karmiłam go piersią

To chyba ta niewiedza co tam w końcu w moim brzuszku siedzi i kiedy to nastąpi
no nieźle
Cytat:
Jestem. Jak już wiecie pojechałam wczoraj do szpitala, ale oprócz tego, że podłączyli mnie pod KTG nie zrobili więcej nic. Zapis wyszedł dobry więc odesłali mnie do domu i kazali czekać. I tyle mi zostało. Nawet nie umówili mnie na wywoływanie. Jutro wizyta u położnej. Lecę Was nadrabiać.
Nawojka, ale cię stresują :/ Masakra Oby szybko się coś ruszyło
Cytat:

Oczywiście napisałam jej o Filipku
To trzymamy kciuki za Stopkę
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
CHYBA??? Mówię Ci choć do Tbgu
A jak nie dojadę?? Gdzie ja tam urodzę po drodze??? musiałabym się już do Ciebie wprowadzić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:49   #2307
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Nos zadarty i szeroki jak prosiak to i ogon nie zaszkodzi

Cytat:
Dziękuję Wam za kciuki oby pomogły
dobra ja już teraz trzymam kciuki bo jutro o 8.30 to ja będę smacznie spać! także nie licz na mnie jutro

Stary 2012-01-03, 17:53   #2308
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
nie denerwuj moze w nocy sie ruszy...
no tez mam taka cicha nadzieje

Cytat:
a tak to witaj w klubie

Zuzia wiec trzymamy kciuki, zeby sie u Ciebie ruszylo, jesli tego chcesz
chociaz nie chce mi sie wierzyc, ze odstawiajac magnez nagle cos sie stanie przeciez magnez nalezy do suplementow diety, wiec dziala na zasadzie jak witaminy, a no-spa- jesli porod sie zacznie nawet ona nie pomoze, wiec tez pewnie na rozpoczecie porodu nie wplywa. Tak mi sie wydaje Tak czy owak czesto dziala efekt placebo, wiec moze...?

Cytat:
magda1804- słyszałam, że po rycynie nie bierze od razu tylko po 1/2 dniach to tak jak czasami po oxy... nic od razu po, a za kilka h lub 2 dni później bierze laski
Agatek czytajac opinie na temat tego "napoju" tez tak wywnioskowalam, dlatego tez dzis wypilam, bo w czw mam wizyte, wiec jesli zacznie sie cos dziac to lekarz napewno to zauwazy

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 17:56   #2309
MissZuzia
Zadomowienie

kurczę dziewczyny martwię się o N1kotynkę
napisałam do niej eska wczoraj rano i do tej pory się nie odezwała
z jednej nie chcę się narzucać bo może ma pełne ręce roboty przy małej i nie wyrabia a z drugiej zawsze dość szybko odpisywała.....
ostatnio smsowałyśmy w pt wieczorkiem, potem nie odzywała się i wczoraj jej wysłałam wiad i bez odzewu

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Cytat:
o jejku Mijus bardzo Ci wspolczuje... to musialo byc traumatyczne przezycie....
moje pierwsze dziecko zmarlo zaraz przed porodem 2 dni po wyznaczonym terminie porodu, czyli po skonczonym 40tyg. Urodzilam sn i po 6h wypuscili mnie do domu. Dlatego tez bardzo denerwuje sie tym, ze teraz dzidzia nie spieszy sie z wyjsciem na swiat, a mnie ogarnia niesamowity strach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:56   #2310
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Ej dziewczynki co to za smutne posty i wspomnienia?!!! Tu się ma lać krew, tzn wody! () dzieci wychodzić, ryk dziecka, pełnia szczęścia, miłości, a nie wspominacie smutne chwile na etapie 'która następna?!' w pełnym stresie i emocjach! Czy ja mam się do Was przejść? Słucham? Nastrzelać Wam?? Proszę tu nie smucić! Mamy w brzuszkach słodkie maluszki, zaraz będą z nami i mamy się cieszyć i płakać ze szczęścia

Odganiam Wasze złe emocje
Agatek mnie mozesz zlac po bo ktos wkoncu musi mna wstrzasnac, dziekuje ale wiesz jak to jest, kiedy emocje górują? no niestety w moim przypadku te bardziej negatywne...

04.01.2012r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości