|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
noo tak jak świnka Pigi "kwik! kwik!"
Cytat:
'kunia se strzelę' No i kciuki za prawko!!!!!!!!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-03 o 15:51 |
|
|
|
|
#2253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A frytek też bym sobie zjadła ![]() --------------------------------- Zaraz kolenda więc będę dopiero wieczorkiem, nie pisać mi za dużo
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitaÄ siÄ z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
zdublowało mi posta
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-01-03 o 16:01 |
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
czesc brzuchacze i juz nie brzuchacze
![]() ide was nadrabiac bo 5 stron od rana naskrobalyscie ciekawe kto dzis urodzil(l)...
|
#2257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla reniCytat:
Cytat:
.Siostr ze zależy na 07 bo ona też urodzila się 07 ,a mężowi na 13,01 bo wtedy mam urodziny i by nie musiał za dużo dat zapamiętywac.To są właśnie chlopy
|
|
#2258 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monia super że udało się karmić piersią dasz radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za egazamin
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za egzamin![]()
|
|
#2260 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj Kasik trzymam kciuki, żebyś zdążyła dla mamy. Niech no maleńki nie będzie taki uparty i trochę się nad babcią zlituje. Masuj brzuch może, bo wtedy łożysko dojrzewa. Ostatnio mnie pani położna zrąbała ile wlezie jak zobaczyła, że się po brzuchu smyram - a ja chciałam żeby mnie po pęcherzu przestał tylko kopać to próbowałam go zachęcić górnymi partiami brzucha ![]() ![]() ![]() Aj cicho tam no! Wiedziałam, że się będziesz darła. Miała być Agatka, a teraz jakie pretensje ![]() Zresztą to dla dobra A. ![]() Musisz być dobrą żonką i spełniać jego "zachcianki" Zgodzi się ktoś ze mną? ![]() Cytat:
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
neska gratuluje oddrutowania! gotowa do porodu!!
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2012-01-03 o 16:22 |
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jej jakie tempo expresowe miała, normalnie stworzona do rodzenia |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza - ok jesteś zapisana na 5.01
![]() Dph - niedzielne dziecie ![]() Dziewczyny chyba mi opadł brzuch- lepiej mi się oddycha, a w ogóle swędzi mnie strasznie skóra tam gdzie mostek i pod cycami- żebrami... Malutek dupinkę wypycha coraz częściej na sam środek brzucha- pod mostkiem i jest wieeeeelka gula- nie mogę się zgarbić nawet to czuję bo zaginam cielsko i cycami dotykam brzuchacza ![]() Rusza się od razu jak przewrócę się na drugi boczek / pogłaszczę go / kiedy jem coś smaczniastego... ale nie świruje tak jak dawniej... Też tak macie?????? ![]() W ogóle dzieciak jest moim zdaniem wieeeeelki, jakie kopy ma ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-03 o 16:15 |
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim! Mam stracha
|
|
#2266 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za malutka i za Ciebie, obys wyszla w czw ze szpitala Cytat:
![]() Cytat:
a olejeku to juz raczej nie wypije, bo mnie juz ![]() Neska suuuuper to z tej okazju
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak po kielunku rycynki!!!!!!!!!!
|
#2268 | ||
|
Rozeznanie
|
Kaczuszka trzymam kciuki za prawko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- o nie, Agatek! smiejesz sie z desperowanej ciezarnej? ja Ci dam
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i za wyniki badań. Jakie autko kupujecie? |
|
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie takie same objawy tyle że mi się dołem pojawiły rozstępy od tego opadnięcia---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dasz radę to wypić to pij Kochana, napewno Ci nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- I jak? Smakowało? |
|
|
|
|
#2272 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejkum kejkum
![]() nosz kurrrna nadrabiam Was od dosłownie 10 rano z małymi przerwami co ja nadrobię stronę to Wy następną dorabiacie, nosz normalnie syzyfowa praca ![]() Na początek wiadomości od Eluni :Będzie w szpitalu do poniedziałku, bo mały ma zapalenie ucha i gardła i żółtaczkę pytała co u Was więc zaraz jej napiszę same newsy, w czwartek idę ją odwiedzić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam Cię za tę wycieczkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najfajniejszy okres mojego dotychczasowego życia ![]() Cytat:
jak również dla Pauli Lbn
|
|||||||||
|
|
|
#2273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a olejek? hmm... czytalam, ze ponoc mial smakowac jak rozgnieciony slimak a smak? nijaki tylko, ze tlusty. Nawet nie bylo tak ciezko wypic, dodatkowo popilam herbata pozniej dosc dziwne uczucie bulgotania w brzuchu i czasem mi sie odbilo . Teraz mnie glowa boli, bo chyba mozna sie od tego odwodnic
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-03 o 16:47 |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?" jakaś paranojaaaaanie nie, jakże bym śmiała o PANI! Teraz to już opijać soczkami nie będziemy, tylko rycynką, co by ruszyło każdą po kolei... ![]() se możesz co najwyżej na 4.01 jest zapisana Inutil, na 5.01 Eliza, możesz co najwyżej 6.01 se wybrać
|
|
#2275 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=sandra1892;31378737]Hej Mamusie!
Jak tam sie czuja wasze maluszki?? I jak tam brzuchatki? Szykujecie sie do porodu?? ![]() U nas ok , ale nocka zarwana Mala krzyczala jak by ja ze skory obdzierali Nie wiem co jej bylo. Brzuszek miala ok kupke tez robila. No ale teraz jest ok, chyba odsypia nocke ![]() QUOTE] Biedne Maleństwo Cytat:
![]() Cytat:
zresztą ja to chyba jakaś dziwna jestemCytat:
|
|||
|
|
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to co pijesz jako nastepna?a terminy zajete przeciez od jutra sa, a ja dzis juz chce rodzic
|
|
#2277 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie wiem gdzie i jaka ![]() nie moge sie zdecydowac, bo jak sa komplety, to z baldachimami i innymi cudami, a ja nie chce, tylko chcialabym komplet z rozkiem i miekkim przewijakiem np Dziewczyny, polecicie jakies posciele? ![]() ale inaczej jest wiadomosc przeladowana grafika i by nie poszlo !!!!! to byla taka liczba umowna, a kwiatek nalezal sie kazdej, ktora trzymala kciuki i juz koniec dyskusji, bo Cie pobije ![]() ![]() Cytat:
Dzidzia sobie sama zadecyduje,kiedy bedzie jej sie chcialo wyjsc, a Twoje nerwy na nic sie nie zdadza Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:a na egzaminie bedzie dobrze - w koncu nie uwala ciezarnej o ktorej mamy trzymac kciuki? no dobra ryk zarzynanej swini !!!! lepiej? ![]() Cytat:
Cytat:
a juz mowilam Mamie, ze ja na jej miejscu bym siebie nie urodzila ![]() 3800 to tez niezly klocuszek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Kamciurka, ojej, to ucaluj Elunie i powiedz, ze bedziemy czarowac, aby Maluszek szybko wyzdrowial
|
|
#2278 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na moim terenie mogę mieć z 3 przychodni różnych - więc mi jak się nie spodoba, to zaraz wysyłam TŻta po inną ![]() Cytat:
Mnie się też kosmosy śniły - urodziłam córeczkę - zgodnie z oczekiwaniami, ale w domku i do tego jakąś taką dużą... zanieśliśmy ją do drugiego pokoju, żeby mogła sobie pospać i jak się obudziła to zaniosłam tam synka (ma 2 latka), położyłam go obok niej, żeby sobie obejrzał siostrę i sobie myślę: jaka ona duża... i tak dalej patrzę a jej nogi z łóżka zwisają - patrzę na synka a on taki malusi... był ze 2x mniejszy niż ona w tym śnie... i wiecie co sobie pomyślałam: jak ja będę takie duże dziecko nosić ![]() dobrze że się potem obudziłam bo synek coraz bardziej przypominał to niemowlę które brałam na ręce 2lata temu i się zaczełam martwić, że taką ma noworodkową buzię ![]() Cytat:
Cytat:
Co prawda nie planowałam jej, ale z drugiej strony trochę się martwię, że przy porodzie może mi się coś przydarzyć... Co prawda jeszcze bardziej się boje jakby być po.... Cytat:
i dobre dodatki do kanapek na kolację - mąż na obiad nie dotarł - siedzi u dentysty ![]() Miałam robić własnoręcznie ciasto, ale stwierdziłam że może się uda z tym porodem w końcu to kto będzie to ciacho jadł? Mój M jak mu nie podać na gotowego, to nawet nie wpadnie, żeby zajrzeć do lodówki |
||||||
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
ANANKEE GRATULACJE!!! Hejka Nadrobilam was, ale tak pobieznie bo Fifi co chwilka mnie wolal Czy dzisiaj nie miala miec Blanszor cesarki?
|
#2280 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
leżeli sobie w rożkach, a ja ich ciągle liczyłam bo nie mogłam uwierzyć. W drugim śnie zabiłam cygankę
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

, nie było mnie półtora dnia a nie wiem jak dogonić Was, kunia se strzelę chyba co by przyśpieszyć
z nerwów prawie w nocy nie spałam, dziś jeździłam ok, zobaczymy jutro co będzie, brzuch mi się stawia i modlę się aby tylko nie zaczęła się akcja dziś w nocy bo zamiast prawka będzie Zuzia
nie ładnie! Mi brzucho twardnieje jak za dużo sprzątam.. weź w razie co nospę 
Pierwsze dziecię urodziłąm i byłam z nim w domu a trójka jeszcze czekała na wyjście. Karmiłam piersią i to była dziewczynka(w sumie miało być po 2).

Dominika Natalia:
dla reni
wiec obawiam sie ze do szpitala bede musiala sama jechac...

powinna juz chyba byc bardziej w kanale nie?

pytała co u Was więc zaraz jej napiszę same newsy, w czwartek idę ją odwiedzić 
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?"