|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
A moja mama nie cieszy się na wnuka itp. ona po prostu nie lubi dzieci i taka w tym prawda. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- zamówiłam ten zestaw z laktaotrem TT i mam takie pytanko czy 2smoczki i 3butelki 150ml starczą mi czy muszę coś dokupić? |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już miałam 2 serie antybiotyku, mam nadzieję, że zrobili Ci od razu antybiogram i wiadomo na co bakteria jest wrażliwa. Ja dostałam jako pierwsze amoxycyklinę z kwasem klawulanowym (doustnie i dowcipnie), ostatnio dostałam globulki robione na penicylinie. Mój gin mówił, że tego nie da się wyleczyć całkowicie, w ciąży można co najwyżej ograniczać liczebność bakterii, żeby nie wywołała wcześniejszych skurczy i porodu. Ja mam paciorkowca na szyjce, to i tak gorzej niż w pochwie, bo może własnie podchodzić wyżej, no ale co zrobić. Przed badaniem nie miałam żadnych objawów bakterii, byłam w szoku jak wyszła w badaniu, mój lekarz chyba rutynowo robi wymaz po 18 tc, jakby co to to od tego czasu podobno można bezpiecznie podawać antybiotyk, no i w moim przypadku trafił. Wydaje mi się, że paciorkowce są wskazaniem do cc, ale nie jestem pewna na 100%, zapewne lekarz w odpowiednim czasie poinformuje Cie o procedurach okołoporodowych przy paciorach, ważne jest aby w porę podać dozylnie antybiotyk. Trzymam kciuki, będzie ok
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dwójkę dziciaków - 7 letniego Michaela (w którym byłam wręcz zakochana, slodziak, choć dość inflantylny jak na swój wiek), i starszego 11latka.. Dziwiłam sie na początku dlaczego do tak dużych dzieci potrzebna im opiekunka, no ale przekonałam się szybko.. Starszy miał jakieś mega zaawansowane ADHD.. masakra, choć mnie i tak akceptował.. Ale swojej mamie to dawał popalić.. A najlepsze, że ona psychologiem dziecięcym była.. |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi za mną lód Magnum ten z migdałami ostatnio zjedliśmy z TŻ na pół tzn ja mu kazałam zjeść pół bo sama całego nie chciałam i był taki dobry niebo w gębie no i mam w zapasie 2
ale jak dla mnie zjedzenie całego to bomba kaloryczna i sama nie wiem
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mała się zaraziła i to w brzuchu najprawdopodobniej, więc pewnie doszło do przedostania się do środka przez błony lub z krwią tego paskudztwa, więc mój gin też uważa ,że warto to przeleczyć jak się pojawi, żeby nie doszło do przedwczesnego pęknięcia błon , ale nie martw się , zakażenia nie są aż takie częste, a leczenie pomoże , ważne ,że lekarz wie ,że to masz i się Tobą zajmie ![]() |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ogromnie ciekawa mojej nowej pani ginekolog.. Mam nadzieję, że jest w porządku.. |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam dziś babki powiedziała, że ostatnią kolacje powinnam zjeść o 19 i przyjść na 7:30
a ja zjadłam po 21 i robiłam chwile po 8
|
|
|
|
#2408 |
|
Gang Iren
|
W sumie to ja nie wiem jak jest przy sztucznym karmieniu,nie uzywalam wcale butelek ani smoczkow,ale mysle ze to powinno wystarczyc.Jedna do herbatki,.druga do mleka,jedna w zapasie.
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tż mi przywiózł 1, 5 litra lodów z biedronki
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Desiu, ja się wypowiadałam na samym prawie początku na powyższy temat. Sama zakładam ZOPy czy jak się mówi na zachodzie-epidurale.. I ja go nie chcę. Już chyba każdy z moich kolegów z pracy się zaoferował, że w razie W mam dzwonić i będą mi robić..Mam nadzieję,że nie będą mnie musieli indukować (bo faktycznie na oksytocynie bol jest duuużo gorszy), ale naprawdę nie chcę epiduralu, a wiem na jego temat chyba wszystko, widzę jak działa, widzę też problemy, jakie część kobiet jednak po nim ma. Oczywiście są sytuacje, gdzie uważam ,że epidural jest super hiper.. Ale nie jest to procedura w 100% bezpieczna i możesz mi wierzyć lub nie.. najczęstszym problemem epiduralu, jest to że własnie NIE DZIAŁA w 100%. Jak działa, to super.. jak nie działa to dupa. A co do odłączania epiduralu na czas parcia- różnie z tym jest. U mnie położne nie odłączają, często jeszcze proszą mnie o 'top-up'. Ja jestem na NIE dla epiduralu, podczas normalnego fizjologicznego porodu. Ale pogadamy , jak już będę po swoim własnym porodzie. A nuż zmienię zdanie? P.S. poza tym ja nie ufam ludziom.. i jakoś nie mam ochoty, żeby mi się któryś z moich kumpli z pracy wkłuwał.. Jakbym sama mogła to sobie zrobić.. może wtedy??? |
|
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą .. od razu mówię, że kompletnie straciłam wątek od 15 i nie mam pojęcia o czym piszecie ...a sił by to nadrobić też nie mam
Powiem tylko tyle: byłam na zakupach z moją mamą .. chciała sobie nakupić spódnic .. ale w nagrodę za dziarskie towarzyszenie dostałam dwa body i dwa kaftaniki ze smyka KOsztowały od groma (po 35 za dwupak), ale mama powiedziała, że musi kupić i koniec ... Muszę teraz wyczarować pudło tudzież koszyk na synkowe rzeczy.....A teraz powrót na ziemię.... mycie podłogi ogarnianie młodzieży (czytaj-fretek i kota szalejącego z listkiem zapachowym z sephory) i generalnie muszę spisać sobie listę rygorów
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
gosia chodziło mi o chusteczki wylacznie
pieluszki to spodziewam sie ze w ogromnych ilosciach ida
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale póki co najpierw planuje karmić piersią, a wiadomo że na jakieś wyjścia będę brała ściągnięte mleko w butelke.---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam w TKmaxie 5 sztuk a 30 zł to wiesz :P
Niby normalna cena .. ale jak na razie to dla mnie "od groma" :P |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz ubranka podrozaly w polsce wiec i tak mysle, ze cena ok spojrz na ceny kombinezonikow zimowych dla bobasow ponizej 100 zl raczej nie ma w sklepach ja kupilam uzywke z all za 30 zl juz z przesylka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A bezrobotną nie jestem, bo mi się tak wymarzyło, ale dlatego, że od 3 lat UP pracy dla mnie nie ma, mimo, że mam wykształcenie wyższe i rozsyłałam CV na posady duuuużo poniżej moich kwalifikacji, jak np sekretarka, recepcjonistka. Owszem, można mówić - "nie ma kasy nie powinno się robić dzieci i wyciągać ręki po jakiekolwiek zasiłki czy pomoce". - dlatego też w ciąży jestem dopiero teraz, 2 lata po ślubie, po 8 latach bycia razem - odwlekałam aż usłyszałam od ginekologa-endokrynologa, że jako PCOska, tarczycówka itp, mam opcję TERAZ ALBO NIGDY. I co? Mam zrezygnować z macierzyństwa tylko dlatego, żeby biednego ZUSu czy rodaków nie naciągać na kasę? Udawać, że nie widzę cwaniaków biorących zasiłki wszelakie ,tylko dlatego, że ja jedna mam być przyzwoita i nic od Państwa nie chcieć? A może i nie chodzić do lekarza, bo lekarz pierwszego kontaktu dostaje za moją wizytę całe 7,50zł? Przemyślcie sprawę zanim znów wrzucicie wszystkich do jednego worka. |
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie, a jak długo Wasze dzieciątka nosiły te najmniejsze pieluszki 2-5 kg?
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio jadłam tą rolade z Biedronki w żółtym opakowaniu bardzo ją lubie
a teraz idę chyba zjeść pół Magnuma
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wyjazdu z miesięczniakiem to zależy jakie dziecko będzie i jak będzie się czuć Mama , ważne w jakim miejscu odbywa się impreza ( czy jest ustronne miejsce do karmienia )i czy można liczyć ,że rodzina nie będzie zbyt natarczywa w stosunku do Maleństwa .
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że ceny są takie to wiecie ja wiem...DObrze, że nie muszę kombinezonu jeszcze kupować ![]() JA wczoraj w realu kupiłam dwa body po 5,99 każdy i to była łaaaa promocja ![]() Własnie będę szukać takich promocji albo jak się wkurze to wezmę kilka wieszaczków z tkmaxa i tyle |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę o osobach, które pracy nie chcą znaleźć, a wierz mi ,że są tacy.O koleżankach , które wożą się furmami , bo mąż za granicą zapiernicza , a u nas chodzą do opsu, bo zarobków nie wykazują.Więc nie czuj się urażona, bo chyba do żadnej z tych grup się nie zaliczasz , do żadnego worka nie pasujesz .A co tych wizyt za 7, 50 to wiesz jak się pozbiera rodziny osób , które pracują na czarno, do tego refundacje, różne zabiegi z NFZ , bo przecież nie na leczeniu u rodzinnego lekarza się kończy to już się ładna sumka zbierze.Chodzi o zwykłą uczciwość. Wiesz np. niektórzy po studiach do pracy w markecie lub sklpie by się nie "poniżyli" i o takiej grupie też mówię.Ja rozumiem bunt ,że studia i taka praca do dupy,ale czemu ja mam za to płacić? Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-03 o 19:35 |
|
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Jak będą chcieli to coś zafundują a jak nie to nie i też będzie dobrze 
Dostalam antybiotyki, globulki etc. Gin powiedzial, ze te paciorki sa niebezpieczne, gdyz jesli przenikna przez blony lozyskowe, moga doprowadzic w efekcie do wywolania przedwczesnego porodu i zakazenia dzidzi
Bylam juz w 2 aptekach i tego antybiotyku akurat nie maja, a w kolejnej bedzie lek na rano, takze z samego rana zaczynam leczenie. Ktoras jescze to miala, chyba koniakonia wspominala cos o paciorkowcu??
ale jak dla mnie zjedzenie całego to bomba kaloryczna i sama nie wiem

i mała się zaraziła i to w brzuchu najprawdopodobniej, więc pewnie doszło do przedostania się do środka przez błony lub z krwią tego paskudztwa, więc mój gin też uważa ,że warto to przeleczyć jak się pojawi, żeby nie doszło do przedwczesnego pęknięcia błon , ale nie martw się , zakażenia nie są aż takie częste, a leczenie pomoże , ważne ,że lekarz wie ,że to masz i się Tobą zajmie
a ja zjadłam po 21 

)..Ja sie wgramolilam na to lozko,a Ona...wyszla i wrocila z wielkim opakowaniem lodów. Powiedziała, ze musze chwile poczekac,bo Ona musi je teraz zjesc z pielegniarkami