Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 20:12   #2761
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
fajne te Wasze brzuszki
długo się nie odzywałam, bo nie miałam dostępu do internetu niestety...
ogólnie dobrze się czuję, gdyby nie te bóle podbrzusza wieczorami no i mdłości, ale nie mam co narzekaćnie mogę się juz doczekac przyszłotygodniowego skanu mam nadzieję, ze wszystko będzie ok
napewno wszystko będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zgadzam się z tym klubem i miałyby dostęp osoby udzielające się dłużej żeby nie było ze ktoś przypadkiem napisze i już będzie w klubie nas oglądal nie? ? a fajnie wiedzieć z kim ma się doczynienia
byłoby super!tak tylko dla udzielających się dlużej
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:13   #2762
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a jak brzuch w dole mniej boli a czasem wcale to znaczy ze może coś się stać? ? ze ciąża nie rośnie?
To bardzo dobrze, że nie boli Tylko się z tego ciesz Mnie w poprzednim tyg prawie nic nie bolał, aż do Sylwestra I teraz bardzo czekam na taki dzień, że nie będzie bolał. Moja gin mówi, że bólu brzucha w ciąży nie chcemy. Więc się ciesz a nie martw
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:13   #2763
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy macie juz w planach jakies imiona ?

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

a ja mam wozek i dobrze bo to dosc duzy wydatek
Ja mam już dawno Alexander i Kornelia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:19   #2764
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a jak brzuch w dole mniej boli a czasem wcale to znaczy ze może coś się stać? ? ze ciąża nie rośnie?
mnie wcześniej czasami bolał,pytałam lekarza i mówił że to całkiem normalne bo wszystko tam się rozciąga,a teraz nie boli mnie wcale i nie sądze żeby to znaczyło coś złego.Nie martw się na zapas!
agunia wózek wygląda bardzo fajnie,cena nie jest mała ale też nie zabójcza
Stary 2012-01-03, 20:21   #2765
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
agunia wózek wygląda bardzo fajnie,cena nie jest mała ale też nie zabójcza
jak dla mnie za wózek z takim wyposażeniem cena jest jak najbardziej ok. A na allegro już za niecałe 1400 z przesyłką można dostać. No i jak mówię, opinie ma dobre

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:25   #2766
hanjah
Zakorzenienie

Nie było mnie tylko kilka godzin, a Wy zapisałyście 4 strony
Tak na szybko to tylko chciałam Irmusi pogratulować że wszystko z dzidzią dobrze

Cytat:
musimy sobie założyć klub,wtedy nasze foty będą tylko dla nas a nie na publicznym forum i nie trzeba twarzy wycinać itd...
Jestem jak najbardziej za klubem Wtedy pokażę Wam mój brzuchol, bo tak publicznie to się wstydzę

Byliśmy dziś w chińskiej restauracji. I trochę żałuję, bo nie było tak dobre jak się spodziewałam... chyba mi się takich smaków odechciało na długo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:28   #2767
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Też jestem za klubem, tylko dla takich osób które już jakiś czas piszą regularnie
Prince mnie od dwóch tygodni nie boli prawie wcale a wczoraj na usg niunio fikał jak nie wiem a początki miałam barrrdzo bolesne,do 7tc to często musiałam siadać czy kłaść się bo bolało.
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:28   #2768
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.
Mój mąż wrócił z pracy z przeziębieniem. Ma gorączke,ból pleców i szyi. Boje się,że mogę od niego złapać infekcje. ehh
Oj! Może czosnek sobie weź na wszelki wypadek co by wybił od razu ewentualny atak wirusów?

Cytat:
(...)
dobra wklejam mój ale to tylko dla tych Mamuś o mocnych nerwach acha i nie zwracajcie uwagi na biodra (pamiątki z okresu dojrzewania) i jeszcze jedno po całym dniu jedzenia i picia
No wiesz? Masz super figurkę a za 10 lat jak wrócisz na archiwalny nasz wątek, to docenisz, to co masz teraz Ja do 35 r.ż. miałam płaski brzuch i do dziś nie umiem się przyzwyczaić,że to BYŁO i już nie wróci Teraz rosnę ciążowo i mam w jak wygląda mój brzusio byle dzidzia była zdrowa

Linka ból lędźwiowej części kręgosłupa to teraz choroba cywilizacyjna i o niczym złym w ciąży nie świadczy, więc nie czytaj bzdur z netu i ciesz się swoją fasolką

ivoncia temat imion u nas wyszedł od razu jak w wigilię powiedzieliśmy rodzinie tż(dzień wcześniej na teście ujrzałamII kreseczki) Tatuś chce Patrycje dla dziewczynki dla chłopaka nie wie a mamusia(ja) jeszcze jest mi to obojętne

ciastek ból brzucha(macicy) świadczy o jej rozciąganiu się i dopóki ten ból nie przechodzi w silne bolesne skurcze + krwawienie- nie masz się czym martwić. Ja się cieszę jak czuje taki tępy ból na dole, bo wiem, że rosnę Ale za to w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało i urodziłam zdrową córkę więc nie ma regóły z tym bólem.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-01-03 o 20:30
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:31   #2769
hanjah
Zakorzenienie

A jeszcze co do wózków: dla Dorotki kupiliśmy Graco travel system (spacerówka plus fotelik, bo niestety ale w naszym mieście wózka z gondolą nie wpuszczają do autobusów nie pytajcie dlaczego, bo nikt nie umie odpowiedzieć na to pytanie). Tylko że ten wózek jest dość ciężki, jak przyszło lato to kupiliśmy coś lżejszego, co się łatwo składa. Teraz myślimy nad kupnem podwójnego wózka (raczej używanego), bo Dorotka jest malutka (w sensie jest niewysoka jak na swój wiek, drobna i jeszcze niezbyt dobrze radzi sobie sama chodząc na dworze) i na początku łatwiej będzie mi razem wozić dwójkę.
Stary 2012-01-03, 20:36   #2770
prince_polo
Zakorzenienie

to mnie pocieszylyscie

zjadlam kilka krmek chleba z pasztetem i ogorkiem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:52   #2771
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jak dla mnie za wózek z takim wyposażeniem cena jest jak najbardziej ok. A na allegro już za niecałe 1400 z przesyłką można dostać. No i jak mówię, opinie ma dobre
tak masz rację solidnie wykonany fajne koła i wizualnie prezentuje się super!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Oj! Może czosnek sobie weź na wszelki wypadek co by wybił od razu ewentualny atak wirusów?

No wiesz? Masz super figurkę a za 10 lat jak wrócisz na archiwalny nasz wątek, to docenisz, to co masz teraz Ja do 35 r.ż. miałam płaski brzuch i do dziś nie umiem się przyzwyczaić,że to BYŁO i już nie wróci Teraz rosnę ciążowo i mam w jak wygląda mój brzusio byle dzidzia była zdrowa
dziękujeKochana masz racje!najważniejsze zdrowie naszych dzieci nie ma co się przejmować dodatkowymi kg!
Stary 2012-01-03, 21:00   #2772
nicki86
Zadomowienie

Dobrze, że mimo paniki forumowe dzieciaczki zdrowe

prince_polo, nie jedz za dużo pasztetu, bo możesz przedobrzyć z wit. A ale bez paniki

Co do imion to już pisałam synuś będzie Aron, a dla córeczki będę myślała jak dowiem się że bedzie dziewczynka, bo damskich imion więcej jest ładnych niż męskich moim zdaniem a będziecie dawać drugie imie?

Co do klubu nie wiem dokładnie jak on działa ale jestem za

Dla mnie temat porodu to jeszcze abstrakcja, choć już chciałabym być już po, bo jak na razie niezbyt podobają mi się dokuczliwe nudności dzień w dzień i straszna senność. Ale mąż raczej będzie przy mnie wtedy, choć nie wiem jak on to zniesie. No i co do znieczulenia to różnie słyszałam. Moja jedna siostra rodziła w Niemczech 2 razy ze znieczuleniem i sobie chwaliła, a druga w Polsce dwa razy i też słyszała że znieczulenie to nic dobrego i nie brała ani za pierwszym, ani za drugim razem, podobno da się przezyć
Aaaa co do wypróżniania to różnie bywa, ale praktycznie wszystkie kobiety które nie mają lewatywy to robią kupkę nawet całiem nieświadomie, tak mówiła mi położna. Znów od koleżanki słyszałam że jak się wypróżniła przy porodzie to jedna położna (musiala być straszna jędza) to głupio komentowała, o sprzątaniu itp. Właśnie takie nierzyczliwości mnie przerażają. Słyszałyście że najlepszy tzn. najbardziej naturalny, najszybszy i najmniej bezbolesny jest poród "w kuckach". Taka podobno naturalna pozycja i grawitacja pomaga, że niby kiedyś kobiety tak sobie same radziły. Kiedyś coś się naczytałam takiego

Ja wózeczek mam już... nie wiem nawet jakie ma koła czy piankowe czy dmuchane, bo mnie nigdy nie interesowało, ale woziłam w nim siostrzeńców i bardzo wygodny,bo te koła właśnie są spore i dobry jest w teren, no i sprawdzał się zimą. A kolorek mało dziewczęcy bo khaki

Jutro muszę pokonać moje lenistwo i zrobić soczek marchewkowo jabłkowy wstyd się przyznać ale przed ciążą dużo częsciej piłam takie cudeńka, teraz nie chce mi się robić, wolę pospać niż szorować sokowirówkę No i dostałam ochrzan od mamy że jem za mało nabiału, co jest prawdą. Muszę się poprawić... dziś na te konto serek wiejski i sałatka z jajkiem Nie wiem czy tak macie ale jak ja coś zjem to potrafi mi sie tym odbijać cały dzień... tylko owoce i warzywa są dla mnie życzliwe...

Ja mam teraz usg 10stycznia i chyba po raz pierwszy raz zabiore ze sobą męża, żeby zobaczył co spłodził
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:06   #2773
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Co do imion to już pisałam synuś będzie Aron, a dla córeczki będę myślała jak dowiem się że bedzie dziewczynka, bo damskich imion więcej jest ładnych niż męskich moim zdaniem a będziecie dawać drugie imie?
Aron czy Aaron?

A ja mam odwrotnie-więcej podoba mi się męskich imion niż damskich

Tak, będziemy dawać drugie imię
Stary 2012-01-03, 21:11   #2774
pumas
Zakorzenienie

Cześć, witajcie po ciężkim dniu pracy. Tak przeleciałąm tylko, co pisałyście, bo przeczytać szczegółowo nie jestem w stanie, forgive me
Samopoczucie mam dziś kiepskie, rano mdłości, ledwo się powstrzymałam od pawia, w pracy duszności i ból brzucha, w po pracy ból głowy. Nic tylko iść spać.
Ogólnie w pracy tak się zdenerwowałam, że myślałam, że wyjdę z siebie. Dłuższa historia, nie ma co o niej gadać.
Pozdrawiam was i życzę zdrówka.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:11   #2775
agunia82
Zakorzenienie

Nicki ja słyszałam o tej pozycji w kucki i tak właśnie chciałabym rodzić. Te szpitale co wybrałam są nawet wyposażone w specjalne fotele do takiego rodzenia. Tylko tutaj ciekawostka, większość szpitali reklamuje się, że pozwalają rodzić w każdej pozycji, ale na koniec, na skurcze parte i tak każą się kłaść, bo tak wygodniej położnym i lekarzom. Chociaż moja koleżanka rodziła na leżąco i mówi, że jej to odpowiadało, że miała jak nogami się zaprzeć (dużo takich opinii słyszę).
A tak w ogóle, dostałaś PW ode mnie?

Stary 2012-01-03, 21:15   #2776
pumas
Zakorzenienie

Doczytałąm tylko o dylemacie gdzie rodzic w krakowie. Tez będę mieć ten problem, nie wybrałam jeszcze, znajomi przekonuja do ujastka, moja gin dojezdza do siemiradzkiego. Kolezanka mowiła, żeby wybrac ten szpital, w ktorym jest swietny oddział dla noworodków, jakoś fachowo się on nazywa. No i pewnie ten wlasnie wybiore.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:22   #2777
branzoletka
Branzoletka

nici nie strasz ciasteczka a co do nudności, to mnie dopadają czasem i nie wyobrażam sobie mieć je na co dzień Poród bez znieczulenia da się znieść tylko po co? Żart Jak mi się uda to wole cesarkę choć po niej ciężko się do siebie dochodzi ale z drugiej strony nacięcie krocza też daje popalić czasem jeszcze dłuugo po porodzie Jak jednak będe rodzić SN, to chyba wezmę znieczulenie ale teraz za wcześnie na takie problemy

O sokowirówka - dobrze, ze przypomniałaś- trzeba kupić koniecznie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:23   #2778
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie też nic nie boli i w ogóle się tym nie martwię na usg z dzidzą ok, jakby cię bolał tez byś się martwiła
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:24   #2779
nicki86
Zadomowienie

Tak agunia podpięłam, a dokładniej poprostu podałam linka, chyba że jest jakiś inny sposób na to "podpięcie"?? Fajnie że możesz powybrzydzać w szpitalach, ja mam jeden w mieście i nie mam takiej możliwości. Choć na dzień dziesiejszy moja przyszłość jest dość niejasna, bo nie wiem czy do porodu nie czeka mnie jeszcze życiowe zawirowanie i przeprowadzka...
Szczerze to nie wiedziałam że są takie fotele do rodzenia w kuckach. Kiedyś nawet w necie ogladałam fenomenalny filmik w takim porodem. Nie wyglądało żeby była kobieta strasznie cierpiała. W ogóle na pewno jest super rodzić w domu, ale bałabym się ze względu na możliwe komplikacje.

hanjah, słyszałam że są dwie wersje ja wolałabym przez jedno A - Aron po prostu, imię i tak jest mało pospolite więc wolałabym nie uprzykrzać jeszcze bardziej synkowi życia że przy każdym przedstawianiu się w jakimś urzędzie by musiał tłumazyć że przez dwa a Mi jeszcze z męskich podoba się Nataniel... i jeszcze przeszłoby Daniel Ale jak będzie chłopak to zostaniemy przy pierwszym.

Moja teściowa mówiła od razu przygotujcie sobie dwa imiona, ona jak zobaczyła swoją córkę pierwszy raz to nie mogła jej ta nazwać jak chciała bo poprostu do niej nie pasowało. W sumie nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ale może i możliwe

branzoletka, jak masz mocne nerwy to obejrzyj (kawałek z cesarką) i zachwalają naturalne porody... nie żeby było że neguje cc, poprostu szukałam filmiku o którym pisałam wcześniej, ale nie znalazłam za to wygrzebałam to :http://www.youtube.com/watch?v=pgpVCZ99RGg

A mdłości... no cóż. ciężka sprawa... ale liczę że jednak niedługo ustaną i nie wrócą

I jeszcze coś fajnego znalazłam (rodzi w kuckach i w domu) http://www.youtube.com/watch?v=GddiO...eature=related

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-01-03 o 21:30
Stary 2012-01-03, 21:28   #2780
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
eee tam ogromniasty i tyle
śliczny brzuszek, dzidziuś ma gdzie się obracać więc na pewno jest szczęśliwy, mój też jest spory jest się po czym glaskać

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
W nocy, zwłaszcza w nocy boli mnie dolna część kręgosłupa, sporo jest na ten ten temat w necie, ale niektóre z opinii są straszne (chociaż nie daję im wiary). Czy któraś z Was ma bóle kręgosłupa? Ja identyczne bóle miewałam już wielokrotnie, i to jak w ciąży nie byłam. Wystarczyło że spałam po raz pierwszy na jakimś łóżku, więc tak się pocieszam, że to mój jakiś słaby punkt....

nie wiem jakie bóle masz konkretnie na myśli, ja pytałam moją gin o bóle w okolicach miednicy to mówiła że to normalne bo coś tam się rozciąga więc nic się nie martw, też się martwiłam i też się naczytałam przed wizytą i już sobie wyobrażałam nie wiadomo co a na wizycie okazało się że dzidzia ok i bóle tez w normie
Stary 2012-01-03, 21:28   #2782
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
musimy sobie założyć klub,wtedy nasze foty będą tylko dla nas a nie na publicznym forum i nie trzeba twarzy wycinać itd...
popieram pomysł
Stary 2012-01-03, 21:37   #2783
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć, witajcie po ciężkim dniu pracy. Tak przeleciałąm tylko, co pisałyście, bo przeczytać szczegółowo nie jestem w stanie, forgive me
Samopoczucie mam dziś kiepskie, rano mdłości, ledwo się powstrzymałam od pawia, w pracy duszności i ból brzucha, w po pracy ból głowy. Nic tylko iść spać.
Ogólnie w pracy tak się zdenerwowałam, że myślałam, że wyjdę z siebie. Dłuższa historia, nie ma co o niej gadać.
Witaj pumas i odpoczywaj po ciężkim dniu!
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek, dzidziuś ma gdzie się obracać więc na pewno jest szczęśliwy, mój też jest spory jest się po czym glaskać
he he dziękuje
nicki słyszałam o takiej metodzie i o porodzie na stojąco również,u mnie w szpitalu mają fajną wannę piłki do skakania i ogólnie jest dobrze wyposażony i pomocny żeby ułatwić i zniwelować ból przy porodzie mają nawet gaz rozweselający
agunia super te linki !!!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-01-03 o 21:39
Stary 2012-01-03, 21:37   #2784
nicki86
Zadomowienie

Agunia a jak to skopiować żeby te odnośniki działały a nie były tylko skopiowanymi słowami... jak kopiuje nic mi się nie podświetla.
Stary 2012-01-03, 21:38   #2785
agunia82
Zakorzenienie

Spróbuj skopiować te linki z mojego posta wyżej i je wkleić normalnie

Stary 2012-01-03, 21:42   #2786
muminek82
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co do klubu to jest nas trochę chętnych może któraś się na tym zna i zgłosi się do założenia, ja się na tym nie znam i jeszcze coś pochrzanie
Stary 2012-01-03, 21:43   #2787
agunia82
Zakorzenienie

ja mogę założyć

Stary 2012-01-03, 21:48   #2788
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Uwaga, teraz mój brzusio zdjęcie kiepskiej jakości bo telefonem
sliczny
Cytat:
ooo!to niedobrze dużo zdrówka dla męża!uważaj na Siebie Asiu żeby Cie nie zaraził!

piękny
dobra wklejam mój ale to tylko dla tych Mamuś o mocnych nerwach acha i nie zwracajcie uwagi na biodra (pamiątki z okresu dojrzewania) i jeszcze jedno po całym dniu jedzenia i picia
sliczny

ej no ja albo nie mam brzucha przy was, albo mam tak obrosnięty tluszczem ż go nie widać
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
ojj, ten kto Cie zdenerwował....
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja mogę założyć
good idea
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:52   #2789
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny klub już założyłam, część z Was dostało już zaproszenia, ale nie wiem, czy wszystkie ogarnę. Proszę o sugestie na PW kogo jeszcze należy zaprosić

Stary 2012-01-03, 21:52   #2790
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Ja dzisiaj troszkę się poobijałam. Byłam z TŻ na pizzy I kupiłam sobie 3 gazety dla mamusiek w cenie jednej.

Zabieram się do czytania, bo trochę stron napisałyście

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości