Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1745 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 10:59   #52321
agatka89
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Widzialam je w Tesco i w drogerii Jasminium.
Ja sie tak nabiegalam za bingo bo uparlam sie ze nie bede kupowac w necie i przeplacac W koncu znalazl mi je narzeczony w Tesco ale w Bydgoszczy-za 7,50

Ewcia, Yarrowia - dzieki
u mnie w tesco zrobili "przemeblowanie" i duzo produktow zniknelo z pulek :| bede nadal szukac, najgorsze jest to ze niedlugo wyjezdzam do Holandii a tam nie bedzie kosmetykow pl... I znowu bede musiala buszowac po marketach

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:14   #52322
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
ja nie moge nigdzie znalezc joasiek bez splukiwania w swoim miescie za przesylke z allegro szkoda mi bulic bo w tej cenie mialabym dwie. W rossmannie sa? Jedynie tam jeszcze nie szukalam a wybieram sie
Tesco (tu chyba najwięcej różnych spotkałam), Auchan, Kaufland przy odrobinie szczęścia

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ops nie przewinęłam w dół do końca i nie zauważyłam, że dziewczyny już pomogły Przepraszam
Stary 2012-01-03, 12:26   #52323
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sama sprawdz jeśli ma SLS, oleje i pq to zużyć można ale kupować po co. Dla wrażliwej skóry lepsze kupic prosty szampon i dodac olejek od siebie
dzięki, tak zrobię raczej nie mam zbyt wrażliwej skóry głowy
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:43   #52324
agulaaaa
Zakorzenienie

Ajrisz gdzie można kupić kurację Artiste widziałam u Ciebie na blogu wizażowym Natura?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:19   #52325
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Ajrisz gdzie można kupić kurację Artiste widziałam u Ciebie na blogu wizażowym Natura?
Natura

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:20   #52326
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Natura
dziękuję
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:16   #52327
ewcia1807
Zakorzenienie

A więc dziś kupiłam Balsam Babuni z Joanny.
Umyłam już włosy i nałożyłam. Pierwsze wrażenie: Przepięknie pachnie Taki kokos czy mleko...
A. No i umyłam dziś włosy metodą kubeczkową Babydreamem

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:07   #52328
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
C
Koniecznie napisz jak zmodyfikowałaś i jakich produktów użyłaś będę czekać

Wrzucam słabej jakości zdjęcia z 31.12.2011r. Zadowolona byłam idę właśnie hennować albo tylko myć [nie wiem czy mi się dziś chce z henną siedzieć] na foto mam mini...szkoda, że nie widać

W sumie to nie było jakieś odkrycie Po myciu i wypłukaniu nie używałam w ogóle ręcznika tylko odcisnęłam rękami (czyli dyndałam cały czas z cieknącym łbem nad umywalką), następnie w takie cieknące wgniotłam odżywkę b/s (u mnie joaśka z miodem), jeszcze mi trochę wody przez palce przeciekło i po chwili odcisnęłam ręcznikiem z mikrofibry, ale tylko tyle, żeby mi się nie lało ze łba. Następnie nałożyłam żel (u mnie łyżeczka bielendy z rzepą) i podsuszyłam dyfuzorem tak, żeby nie było już ociekająco. Już wtedy miałam zbite wszystkie w grube pasma, więc jeszcze dołożyłam trochę żelu i podsuszyłam. Potem standard - jak były suche odgniotłam. I jak na moje możliwości wyszło bardzo fajnie

Wow, ale masz fajowe faluśne włoski Zazdraszczam, nie wiem kiedy ja doczekam takiej długości

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość

w ogóle cieszę się, że trafiłam na to forum, bo nie mam ANI JEDNEJ rozdwojonej końcówki na krótszej warstwie włosów, którą zafundowałam sobie rawie 3 miesiące temu na następnej wizycie (patrz: kwiecień ) podetnę tylko tę najdłuższą warstwę, żeby nie było tak rzadko na dole, bo ostatnio nie ścięłam wszystkiego, co było zniszczone - o dziwo jakoś te zniszczenia nie idą w górę
Ostatnio też ze zdumieniem zobaczyłam, że końce mam po prostu idealne, nic się nie rozdwaja, nie kruszy

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Własnie, cyknij fotę bo jestem bardzo ciekawa i ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona
Hm, ciągle po nocach jestem w domu i nie ma kiedy :/ A dziś to już nie jest tak fajnie, bo niestety, żadnej sensownej metody reanimacji jeszcze nie opracowałam i mam dziś spuszone niewiadomoco, na dodatek wypudrowane z obawy przed przetłuszczeniem

Cytat:
Cieszę się
U mnie jedyna metoda Zmodyfikowana czyli działam na ociekających włosach, z tym że od razu po myciu. Miętoszenie, żel lniany, jakaś bs i w pieluchę
A Twoja?
Noo tak mniej więcej jak ja teraz. Jeszcze myślałam o jakimś pieluchowaniu, ręcznikowaniu czy innym plunkingu, ale na razie to mi się nie sprawdzał, a teraz zobaczim, zrobię kolejne podejście

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Aiorghe jest zadowolona ze swoich włosów, zapiszcie to gdzieś!
Zdarza się nawet mi

Jejku i znowu się zgubiłam w wątku, ech...
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:10   #52329
myszka2020
Zakorzenienie

Jestem już lokaski, mam internet na tydzień, jak pójdzie mi w drugim domu, to będę mieć już na stałe

Nie próbuję nawet Was nadrabiać, będę czytać na bieżąco
Dzidzia ma się dobrze, został ponad miesiąc do rozwiązania
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:39   #52330
ewcia1807
Zakorzenienie

myszka2020 jak włoski?

A mi ten balsam babuni z Joanny obciążył włosy :/ Widzę, że teraz mi wszystko je obciąża ....
Koniecznie muszę je czymś zabezpieczać?

Stary 2012-01-03, 18:51   #52331
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A mi ten balsam babuni z Joanny obciążył włosy :/ Widzę, że teraz mi wszystko je obciąża ....
Koniecznie muszę je czymś zabezpieczać?
Pamiętam jak pisałaś, że od czasu cg ani razu nie użyłaś szamponu z sls. Może już czas je oczyścić? Oleje również mogą się nadbudować. Być może dlatego balsam obciąża Ci włoski.

Z tego co zrozumiałam po umyciu nałożyłaś tylko balsam. Balsam co prawda nie jest zbyt lekki, ale sam bez odzywki ds nie powinien obciążyć.

Moim zdaniem powinno się zabezpieczyć włosy czymś, czego się nie spłukuje. A Ty nie używasz żelu (tylko na końcówki), więc właściwie masz takie gołe włoski bez niczego po spłukaniu odżywki.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:57   #52332
ewcia1807
Zakorzenienie

*Basia* jutro je porządnie oczyszczę

Myślałam, że dzisiejszy BD pomoże

Stary 2012-01-03, 19:01   #52333
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pamiętam jak pisałaś, że od czasu cg ani razu nie użyłaś szamponu z sls. Może już czas je oczyścić? Oleje również mogą się nadbudować. Być może dlatego balsam obciąża Ci włoski.

Z tego co zrozumiałam po umyciu nałożyłaś tylko balsam. Balsam co prawda nie jest zbyt lekki, ale sam bez odzywki ds nie powinien obciążyć.

Moim zdaniem powinno się zabezpieczyć włosy czymś, czego się nie spłukuje. A Ty nie używasz żelu (tylko na końcówki), więc właściwie masz takie gołe włoski bez niczego po spłukaniu odżywki.
Ja Joanny też nie lubię i nie lubiłam. Jak mi nie puszyły to mi obciążały ...
Czyli powiadacie, że po każdym umyciu powinno się stosować coś na końcówki bez spłukiwania?

Ja np. nie mam ani jednej takiej odzywki: zawsze nakładam, spłukuję i tyle. Teraz chcę kupić biovax w celu zabezpieczenia.

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:04   #52334
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Czyli powiadacie, że po każdym umyciu powinno się stosować coś na końcówki bez spłukiwania?
Myślę, że tak Chyba, że ktoś sam widzi, że nie potrzebuje tego.
Stary 2012-01-03, 19:12   #52335
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ja Joanny też nie lubię i nie lubiłam. Jak mi nie puszyły to mi obciążały ..
Też jej kiedyś nie lubiłam, a teraz nawet bardzo. Używam jej, kiedy mam lżejszą ds.

Cytat:
Można jeszcze robić tak jak Małgosia. Myje włosy, nakłada bs jako ds i nie do końca spłukuje. U niej świetnie się sprawdza.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Ale coś po szamponie czy odżywki myjadłowej to trzeba użyć, takie jest moje zdanie.

Stary 2012-01-03, 19:16   #52336
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
pati normalnie wyglądasz jak po wyjściu od fryzjera (takiego dobrego, jak w filmach )
Teraz to mnie zawstydziłaś dziękuję

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Pati ależ pokręcone
Dziękuję

Cytat:
Bingosie kocham i koniecznie muszę dokupić
Jadę do Siostry jutro, może Bingosie dopadnę, one w Tesco są, prawda?
Wszystkie zachwalą Bingo a u mnie ich nie ma a już tym bardziej w tesco choć ponoć można je tam spotkać

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Hm, ciągle po nocach jestem w domu i nie ma kiedy :/ A dziś to już nie jest tak fajnie, bo niestety, żadnej sensownej metody reanimacji jeszcze nie opracowałam i mam dziś spuszone niewiadomoco, na dodatek wypudrowane z obawy przed przetłuszczeniem
Szkoda ale mam nadzieję, że pokażesz nam się jak się w końcu uda Cieszę się, że się udało i że jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jestem już lokaski, mam internet na tydzień, jak pójdzie mi w drugim domu, to będę mieć już na stałe

Wreszcie! Już się martwiłam co się dzieje u Ciebie. Super, że wszystko w porządku i że Ania ma się dobrze

Cytat:

Zgadzam się z Basia. Nie tylko silikony mogą się nadbudować ale również oleje i proteiny. Dobrze jest oczyścić włoski chociaż raz na miesiąc no może dwa miesiące. Raz na jakiś czas sles nie szkodzi a wręcz może pomóc oczyszczeniem.

Również nie wyobrażam sobie nie zabezpieczyć włosów odżywką bs. Używanie żelu czy oleju na końcówki to trochę za mało.

Ewcia gdyby sles nie pomógł to może po prostu musisz znaleźć odżywkę dla siebie. Ja przeszłam etap wszystkich naturii i babuni zanim znalazłam ulubioną

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:18
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:26   #52337
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Niestety potrzebuję ale jakoś nie widzę dla mnie odpowiednika

Cytat:
Też jej kiedyś nie lubiłam, a teraz nawet bardzo. Używam jej, kiedy mam lżejszą ds.

Można jeszcze robić tak jak Małgosia. Myje włosy, nakłada bs jako ds i nie do końca spłukuje. U niej świetnie się sprawdza.

Dokładnie.
Ale coś po szamponie czy odżywki myjadłowej to trzeba użyć, takie jest moje zdanie.
To mnie obie zasmuciłyście. Teraz np. siedzę z Nivea z ekstra keratyną i jakoś sobie nie wyobrażam, żebym po spłukaniu na nie jeszcze nałożyła Joaśke jakąś bs To mi przeciąży w kosmos te włoski (chyba, że się mylę bo od dobrych 2lat nie mialam takiej odzywki, zawsze ds)

Edit: poczytałam blog Myszki i już wiem, czemu tak się nie lubimy z Joanna: glycerin, panthenol, hydroxypropyltrimonium honey. Mój 'ulubiony' skład dla włosów o wysokiej porowatości . Hihi ten skład wygląda jak przekleństwo dla moich włosków

Więc skłonna jestem zacząć stosować odzywki bs, tylko teraz takie pytanko: znacie jakieś dobre bez w/w składników ?

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:40
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:42   #52338
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
To mnie obie zasmuciłyście. Teraz np. siedzę z Nivea z ekstra keratyną i jakoś sobie nie wyobrażam, żebym po spłukaniu na nie jeszcze nałożyła Joaśke jakąś bs To mi przeciąży w kosmos te włoski (chyba, że się mylę bo od dobrych 2lat nie mialam takiej odzywki, zawsze ds
Oj, nie. Są dziewczyny, które nie używają bs. Bardziej chodziło mi/nam o to, że czegoś trzeba użyć. Ds lub bs. Ważne żeby coś było. Jest mnóstwo osób o delikatnych włosach, gdzie dodatkowa odżywka tyko by przeciążyła. Jeśli opracowałaś swój system i sprawdza się, to tego się trzymaj.
Nie trzymajmy się sztywno wszystkiego co ktoś napisze

Stary 2012-01-03, 19:45   #52339
claudiiin
Zadomowienie

Wlasnie odkrylam, ze mam w domu dwie probki tego serum A+E z biovaxa i zastanawiam sie, czy nie zaczac go stosowac na grzywke ktora prostuje - bo domyslam sie ze nie jest to zbyt dobre ze dzialam na nia wysoka temperatura bez zabezpieczenia (procz joanny babuni)... Co o tym sadzicie? Do tego dawalabym tez na koncowki.
W skladzie ma cyclomethicone, cyclopentasiloxane (and) dimethiconol, amodimethicone, phenyl trimethicone. I wlasnie tu pojawiaja sie moje watpliwosci - jak to sie ma do calej pielegnacji? Jak olejowac kiedy na tych partiach wlosow sa silikony, blokujace dostep subst. odzywczym? Czy oznacza to tez koniecznosc mycia wlosow np. Babydreamem za kazdym razem?

Mam tez pare krociutkich pytan do Rybiorka dot. lawendowego psikadla, w zwiazku z tym postem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1378

Czy polecilabys go jako reanimator czy lepiej poszukac czegos innego?
Czy jest wg Ciebie jakas roznica w nawilzeniu, efekcie, w porownaniu do psikania sama woda? oprocz zapachu of course
Mozna go przechowywac w temperaturze pokojowej bez konserwantu?
Dodawalas moze czegos jeszcze do niego?
Bede wdzieczna za odpowiedz a moze jeszcze ktoras z Was go uzywa?

EDIT: Vanadis, Naturia z lnem i rumiankiem nie ma gliceryny ani miodu... Ma natomiast pantenol, ale moze i tak warto wyprobowac Tez sie do niej przymierzam, bo czytalam w KWC ze jest leciutka.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-01-03 o 20:09
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:12   #52340
agatka89
Raczkowanie

Jutro ide na polowanie do tesco i rossmanna mam zamiar przyjzec sie alterze i bingo. Ten bingo to chodzi o maske z proteinami jedwabiu? Bo patrze na KWC i sa rozne rodzaje, ktory mozecie polecic? I jesli chodzi o alterre lepsza morela czy granat?

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-03, 20:15   #52341
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Do czego mogę wykorzystać balsam mrs potter's? Włosy po niej mam fajne, ale pewnie do używania jako odżywka ma za mało fajnych składników.
Robię odwyk od kupowania kosmetyków do włosów. Tylko oleje jak gdzieś znajdę ciekawe oraz odżywki alterki (są podstawowymi odżywkami u mnie, więc je potrzeba ). Zapisze sobie dziś albo jutro odżywki te co mam i po skończeniu będę je skreślać
Stary 2012-01-03, 20:22   #52342
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
JTen bingo to chodzi o maske z proteinami jedwabiu?
Bo patrze na KWC i sa rozne rodzaje, ktory mozecie polecic?
Większość z nas ma z masłem shea i algami i tę polecam. Nawet mega wrażliwiec Ajrisz ją sobie chwali

Cytat:
I jesli chodzi o alterre lepsza morela czy granat?
Morela jest bardziej emolientowa od granatu. Mam obie, obie lubię, ale obiektywnie morela jest fajniejsza składowo. Zawsze się sprawdza.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Do czego mogę wykorzystać balsam mrs potter's? Włosy po niej mam fajne, ale pewnie do używania jako odżywka ma za mało fajnych składników.
- do mycia jest świetna
- jako odżywka bs
- jako baza do wzbogacenia - oleje czy inne mazidła
- raz na jakiś czas jako ds też można (jeśli się sprawdzi, u mnie jest za słaba, używałam jako ds jakieś 5-6 lat temu)

Cytat:
Robię odwyk od kupowania kosmetyków do włosów.
Dziwne To zupełnie jak ja. Jestem na chronicznym odwyku

Cytat:
Tylko oleje jak gdzieś znajdę ciekawe oraz odżywki alterki (są podstawowymi odżywkami u mnie, więc je potrzeba ).
Taaaa, odwyk

Cytat:
Zapisze sobie dziś albo jutro odżywki te co mam i po skończeniu będę je skreślać
Hmmm, też jak ja Czyżby postanowienie noworoczne?

Póki co, mam kartkę przyklejoną na szafce i robię kreski
(TŻ się nie orientuje o co chodzi na szczęście). A bardziej szczegółową notkę zrobię na komputerze. TŻ na szczęście do moich komputerów nie zagląda.

Stary 2012-01-03, 20:25   #52343
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie odkrylam, ze mam w domu dwie probki tego serum A+E z biovaxa i zastanawiam sie, czy nie zaczac go stosowac na grzywke ktora prostuje - bo domyslam sie ze nie jest to zbyt dobre ze dzialam na nia wysoka temperatura bez zabezpieczenia (procz joanny babuni)... Co o tym sadzicie? Do tego dawalabym tez na koncowki.
W skladzie ma cyclomethicone, cyclopentasiloxane (and) dimethiconol, amodimethicone, phenyl trimethicone. I wlasnie tu pojawiaja sie moje watpliwosci - jak to sie ma do calej pielegnacji? Jak olejowac kiedy na tych partiach wlosow sa silikony, blokujace dostep subst. odzywczym? Czy oznacza to tez koniecznosc mycia wlosow np. Babydreamem za kazdym razem?

EDIT: Vanadis, Naturia z lnem i rumiankiem nie ma gliceryny ani miodu... Ma natomiast pantenol, ale moze i tak warto wyprobowac Tez sie do niej przymierzam, bo czytalam w KWC ze jest leciutka.
Ja też prostuję grzywkę, ale jakoś specjalnie nigdy jej nie zabezpieczam, używam got2b jak mi się przypomni, żeby jakoś go wykończyć. Mimo tego grzywka (w przeciwieństwie do końcówek) ani nie wysusza się, ani nie rozdwaja. Kiedyś BrunttesHeart w jednym swoim filmiku dotyczącym pielęgnacji włosów lub układania (starałam się, ale nie mogłam znaleźć) mówiła, że ona prostuje tylko grzywkę, bo jest najbliżej twarzy, więc się nie zniszczy aż tak. Ja to odebrałam tak jakby grzywka była najbardziej "natłuszczona" przez kontakt z sebum twarzy + jest krótka a włosy przetłuszczają się od nasady. Może to takie naturalna ochrona? Jeżeli wypisuję głupoty to proszę mnie okrzyczeć
No i jeszcze taki trop, że grzywkę, o ile jej nie zapuszczamy, podcina się częściej, więc może lepiej zamiast blokować ją silikonami zostawić ją w spokoju i odżywiać tak jak resztę włosów?
Kiedyś pamiętam też Eloe poradziła mi, żeby układać grzywkę na szczotce, najchłodniejszym nawiewem. Niestety mam dwie lewe ręce do tego i raz wyjdzie, raz nie wyjdzie

Czuję się nieswojo, mogę dołączyć do Waszego zakręconego teamu?
Stary 2012-01-03, 20:40   #52344
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Mina mojej mamy, gdy weszła do mnie od pokoju i zobaczyła podkoszulek 'chwycony' opaską na mojej głowie bezcenna Ale nie zapytała co to jest Nawet mój brat i tata nie zareagowali.
Mam nadzieje, że rano jak odgniotę sucharki będzie co pokazać

Pokaż koniecznie! Już jest to jutro.
Cytat:
Trzeba zacisnąć zęby i z czasem będzie lepiej bez czesania
To prawda. Dziś nakładałam znów olejek z alterry i normalnie najpierw palce gładko przezszły, potem nawet grzebień z szerokim rozstawem(dawniej nawet nie próbowałam grzebienia wkładać w ten kołtun, palcami też nie moglam rozdzielić, teraz normalnie w szoku jestem)
Cytat:
Aiorghe jest zadowolona ze swoich włosów, zapiszcie to gdzieś!
dokładnie, zapisać!
Cytat:
Coś mi się wydaje, że wszystkim się spisały, Ag Rafce, Ajrisz i Dmce [następnym razem ma być mini objęta ] też, bardzo dobrz!

raz na jakiś czas i dobry kac nie jest zły
Duet faktycznie świetny!

No moje spisują się ostatnio znakomicie. Wczoraj zmokłam i puch naprawdę był niewielki. Dziś umyłam tylko dlatego, że nie chciałam jutro. Zrobiłam natomiast eksperyment, zmyłam olejek odżywką Hegron. Mam nadzieję, ze się domył. Kokos się domywał, ale ten ciut cieższy.

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Ag Rafko zdecydowanie brak złych dni
Noo, nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy, oby tak dalej. Aż się boję,że przechwalę.
Cytat:
Spadam odżywkę zmyć, glutek się studzi. Isana szału nie zrobiła, muszę znaleźć na nią sposób Bingosie kocham i koniecznie muszę dokupić Cięcie- boskie Na wierzchnią warstwę lądują papiloty (niestety, bez nich jest średnio:/) i baaardzo mi się podoba, nieskromnie mówiąć. Zdjęć nie ma, muszę kupić baterie, bo Tatuś ostatnią parę zawinął
Jadę do Siostry jutro, może Bingosie dopadnę, one w Tesco są, prawda?
Oj, szkoda. Ja chcę zobaczyć!
Cytat:
Wyschłam po oleju lnianym i nie mam specjalnie czym się chwalić. A zapowiadało się naprawdę fajnie, bo juz po samym umyciu odzywka dlugosci i szamponem alterry skalpu wloski wydawaly sie byc bardzo odzywione.
Na zdjeciu z miejscowo nieodgniecionym zelem lnianym, nieulozone wiec zrobil sie przeswit Generalnie polysk jakis tam jest (jak na moje mozliwosci), mieciutkie sa, ale skret moglby byc lepszy no i przede wszystkim puch do kwadratu...
Troche lepiej niz po kokosie, troche gorzej niz po migdale.
Moze to kwestia tez tego, ze przy migdale dalam tez przed myciem na troche zoltko z miodem i cytryna, nie mylam gloria tylko czyms tam innym, a po myciu dalam jeszcze maske z keratyna i kapka oleju. Teraz jako ds dalam tylko rozowa artiste na chwile.
Wieki mina zanim polapie sie w tym co te klaki lubia a co nie
Jak dla mnie jest fajnie! Góra ładnie błyszczy. Dołu zbyt wyraźnie nie widac. Z puchem trudno tak od razu. Ale przyjdzie czas i na to.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Nie próbuję nawet Was nadrabiać, będę czytać na bieżąco
no wreszcie. Świetnie, że dzidzia ok. Pokazuj Twoje doskonałe!
Cytat:

Wszystkie zachwalą Bingo a u mnie ich nie ma a już tym bardziej w tesco choć ponoć można je tam spotkać
U mnie też nie ma. Już się martwię, co zrobię, jak mi się skończy. Dzień Darmowej Dostawy dopiero za rok

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ja też prostuję grzywkę, ale jakoś specjalnie nigdy jej nie zabezpieczam, używam got2b jak mi się przypomni, żeby jakoś go wykończyć. Mimo tego grzywka (w przeciwieństwie do końcówek) ani nie wysusza się, ani nie rozdwaja. Kiedyś BrunttesHeart w jednym swoim filmiku dotyczącym pielęgnacji włosów lub układania (starałam się, ale nie mogłam znaleźć) mówiła, że ona prostuje tylko grzywkę, bo jest najbliżej twarzy, więc się nie zniszczy aż tak. Ja to odebrałam tak jakby grzywka była najbardziej "natłuszczona" przez kontakt z sebum twarzy + jest krótka a włosy przetłuszczają się od nasady. Może to takie naturalna ochrona? Jeżeli wypisuję głupoty to proszę mnie okrzyczeć
No i jeszcze taki trop, że grzywkę, o ile jej nie zapuszczamy, podcina się częściej, więc może lepiej zamiast blokować ją silikonami zostawić ją w spokoju i odżywiać tak jak resztę włosów?
Kiedyś pamiętam też Eloe poradziła mi, żeby układać grzywkę na szczotce, najchłodniejszym nawiewem. Niestety mam dwie lewe ręce do tego i raz wyjdzie, raz nie wyjdzie

Czuję się nieswojo, mogę dołączyć do Waszego zakręconego teamu?
Jasne,że mozesz.Witamy! pokaż włoski <chytry> Niestety, z grzywką nie pomogę. Latami prostowałam i nie była zniszczona. Teraz zapuszczam, żeby zobaczyć, jak będzie z falą się układała. Moze little.be.blue by pomogła(ona prostuje) , ale rzadko bywa ostatnio.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:57   #52345
agatka89
Raczkowanie

ok, wiec powstaje moja lista zakupow Jedne się ograniczaja a ja dopiero zaczynam Biovax kupujecie w aptece?

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-03, 20:59   #52346
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
obawiam sie ze co drugie, trzecie mycie babydream i raz na 2-4 tygodnie sls/sles, to znaczy taka jest srednia ale mozesz byc wyjatkiem, u mnie akurat nalozenie kosmetyku z taka iloscia wymaga uzycia babydreamu przy nastepnym myciu, wlosy sa obciazone
Cytat:
Mam tez pare krociutkich pytan do Rybiorka dot. lawendowego psikadla, w zwiazku z tym postem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1378

Czy polecilabys go jako reanimator czy lepiej poszukac czegos innego?
Czy jest wg Ciebie jakas roznica w nawilzeniu, efekcie, w porownaniu do psikania sama woda? oprocz zapachu of course
Mozna go przechowywac w temperaturze pokojowej bez konserwantu?
Dodawalas moze czegos jeszcze do niego?
Bede wdzieczna za odpowiedz a moze jeszcze ktoras z Was go uzywa?
polecam jako reanimator przy wloskach ktore sa w miare nawilzone i zabezpieczone (albo takie ktore pomimo braku zabezpieczenia nie sa wrazliwe na puch), wloski suche bez ochrony (odz bs / zel) praktycznie trzeba by tym zmoczyc porzadnie a nie o to chodzi w reanimacji

spryskanie tym sprayem ozywia/odnawia dzialanie odz bs czy zelu na wlosach, teraz jak stosuje tylko odz bs to nawet spray spisuje sie lepiej choc uzywam rzadziej ale to wynik pogody, noszenia czapki, klimatyzacji - to sprawia ze znow myje prawie codziennie

dziwnym sposobem ale ta woda ma jakies dzialanie, moze przez to ze gotowanie naprade usuwa z niej zanieczyszczenia:confused :

mozna trzymac w temperaturze pokojowej byle nie w sloncu

tak, raz dodalam pare kropel olejku z pestek brzowskwini (w czasie gotowania) - ta wersja bardziej nawet ogarniala wloski (no i zapach)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:09   #52347
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
myszka2020 jak włoski?
A włoski dobrze, na 2 i 3 dzień praktycznie nic z nimi nie robię, tylko górę delikatnie rozczesuję palcami, wyglądają dobrze

Cytat:
Wreszcie! Już się martwiłam co się dzieje u Ciebie. Super, że wszystko w porządku i że Ania ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

no wreszcie. Świetnie, że dzidzia ok. Pokazuj Twoje doskonałe!
zapuszczam, żeby zobaczyć, jak będzie z falą się układała. Moze little.be.blue by pomogła(ona prostuje) , ale rzadko bywa ostatnio.
Mycie jutro albo pojutrze, to zrobię zdjęcia

myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:14   #52348
claudiiin
Zadomowienie

Riddim, dziekuje za odpowiedz Moja grzywka niestety jest sucha, czesto widze ze wymaga jakiegos okielznania i stad ten pomysl... Suszenie na szczotke u mnie zwykle nie daje efektu z ktorym moge wyjsc do ludzi.
Silikony niby blokuja ale wydaje mi sie ze rowniez sa w stanie troche dzieki temu zabezpieczyc przed wysoka temperatura... Chyba nie przekonam sie jak nie sprobuje, tylko boje sie ze to zly pomysl. A prostowania grzywki nijak nie moge rzucic bo nie podoba mi sie jak jest skrecona
Ag Rafko, dziekuje za mile slowa
Rybiorku, bardzo dziekuje za wyjasnienie, jak tylko dorwe olejek w swoje rece to zmajstruje ta mgielke

To sie nadziekowalam

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:59   #52349
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jasne,że mozesz.Witamy! pokaż włoski <chytry> Niestety, z grzywką nie pomogę. Latami prostowałam i nie była zniszczona. Teraz zapuszczam, żeby zobaczyć, jak będzie z falą się układała. Moze little.be.blue by pomogła(ona prostuje) , ale rzadko bywa ostatnio.
Dziękuję Zatem oficjalnie - cześć Dziewczyny!
Co do włosów, nie mam się czym chwalić. Swoje przeżyły , ale staram się ile mogę.

1 - tak wyglądały w wakacje, po 4 miesiącach pokracznego CG. Potem przestałam stosować metodę i wyglądają jak wyglądają. Teraz przykładam się dużo bardziej
2 - tak wyglądają aktualnie, zdjęcie zrobione dziś po fryzjerze, wyciągnięte na szczotce. Nie - w mojej łazience nie ma huraganu, włosy odgniotły się od klamry . Są warstwy, może coś ładnie się skręci, najważniejsze, że już nie mam końcówek takich...
3 - ... jak tu. Jedno z ostatnich zdjęć, końcówki aż wołały o pomoc i niestety tu widać jak przesuszone mam włosy.
4 - zdjęcie sprzed pół miesiąca, tu chyba włosy miały lepszy dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010511.jpg (30,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wl2.jpg (18,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wl1.jpg (25,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28-12.jpg (30,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-01-03, 22:19   #52350
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dziękuję Zatem oficjalnie - cześć Dziewczyny!
Co do włosów, nie mam się czym chwalić. Swoje przeżyły , ale staram się ile mogę.

1 - tak wyglądały w wakacje, po 4 miesiącach pokracznego CG. Potem przestałam stosować metodę i wyglądają jak wyglądają. Teraz przykładam się dużo bardziej
2 - tak wyglądają aktualnie, zdjęcie zrobione dziś po fryzjerze, wyciągnięte na szczotce. Nie - w mojej łazience nie ma huraganu, włosy odgniotły się od klamry . Są warstwy, może coś ładnie się skręci, najważniejsze, że już nie mam końcówek takich...
3 - ... jak tu. Jedno z ostatnich zdjęć, końcówki aż wołały o pomoc i niestety tu widać jak przesuszone mam włosy.
4 - zdjęcie sprzed pół miesiąca, tu chyba włosy miały lepszy dzień
Oj, wytrwaj koniecznie w CG, bo widać na 1 , jakie potrafią być ładne.
(na ostatnim zresztą też-podobnie jak Ty-ślicznaś!) Fajny kolorek. Z suszą da się powalczyć! (ja maniakalnie polecam maski domowe przed i sklepowe wzbogacane po myciu)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:21
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości