|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52321 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#52322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Ops nie przewinęłam w dół do końca i nie zauważyłam, że dziewczyny już pomogły Przepraszam
|
|
|
|
|
#52323 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#52324 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz gdzie można kupić kurację Artiste widziałam u Ciebie na blogu wizażowym
Natura?
|
|
|
|
#52325 |
|
Zakorzenienie
|
Natura
|
|
|
|
#52326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#52327 |
|
Zakorzenienie
|
A więc dziś kupiłam Balsam Babuni z Joanny.
Umyłam już włosy i nałożyłam. Pierwsze wrażenie: Przepięknie pachnie Taki kokos czy mleko...A. No i umyłam dziś włosy metodą kubeczkową Babydreamem
|
#52328 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to nie było jakieś odkrycie Po myciu i wypłukaniu nie używałam w ogóle ręcznika tylko odcisnęłam rękami (czyli dyndałam cały czas z cieknącym łbem nad umywalką), następnie w takie cieknące wgniotłam odżywkę b/s (u mnie joaśka z miodem), jeszcze mi trochę wody przez palce przeciekło i po chwili odcisnęłam ręcznikiem z mikrofibry, ale tylko tyle, żeby mi się nie lało ze łba. Następnie nałożyłam żel (u mnie łyżeczka bielendy z rzepą) i podsuszyłam dyfuzorem tak, żeby nie było już ociekająco. Już wtedy miałam zbite wszystkie w grube pasma, więc jeszcze dołożyłam trochę żelu i podsuszyłam. Potem standard - jak były suche odgniotłam. I jak na moje możliwości wyszło bardzo fajnie ![]() Wow, ale masz fajowe faluśne włoski Zazdraszczam, nie wiem kiedy ja doczekam takiej długości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdarza się nawet mi ![]() Jejku i znowu się zgubiłam w wątku, ech... |
||||
|
|
|
#52329 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już lokaski, mam internet na tydzień, jak pójdzie mi w drugim domu, to będę mieć już na stałe
![]() Nie próbuję nawet Was nadrabiać, będę czytać na bieżąco ![]() Dzidzia ma się dobrze, został ponad miesiąc do rozwiązania |
|
|
|
#52330 |
|
Zakorzenienie
|
myszka2020 jak włoski?
![]() A mi ten balsam babuni z Joanny obciążył włosy :/ Widzę, że teraz mi wszystko je obciąża .... Koniecznie muszę je czymś zabezpieczać?
|
#52331 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Z tego co zrozumiałam po umyciu nałożyłaś tylko balsam. Balsam co prawda nie jest zbyt lekki, ale sam bez odzywki ds nie powinien obciążyć. Moim zdaniem powinno się zabezpieczyć włosy czymś, czego się nie spłukuje. A Ty nie używasz żelu (tylko na końcówki), więc właściwie masz takie gołe włoski bez niczego po spłukaniu odżywki. |
|
|
|
|
#52332 |
|
Zakorzenienie
|
*Basia* jutro je porządnie oczyszczę
![]() Myślałam, że dzisiejszy BD pomoże
|
#52333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli powiadacie, że po każdym umyciu powinno się stosować coś na końcówki bez spłukiwania? Ja np. nie mam ani jednej takiej odzywki: zawsze nakładam, spłukuję i tyle. Teraz chcę kupić biovax w celu zabezpieczenia.
|
|
#52334 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#52335 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Używam jej, kiedy mam lżejszą ds.Cytat:
Dokładnie. Ale coś po szamponie czy odżywki myjadłowej to trzeba użyć, takie jest moje zdanie. |
||
|
|
|
#52336 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
ale mam nadzieję, że pokażesz nam się jak się w końcu uda Cieszę się, że się udało i że jesteś zadowolona Cytat:
![]() Cytat:
Również nie wyobrażam sobie nie zabezpieczyć włosów odżywką bs. Używanie żelu czy oleju na końcówki to trochę za mało. Ewcia gdyby sles nie pomógł to może po prostu musisz znaleźć odżywkę dla siebie. Ja przeszłam etap wszystkich naturii i babuni zanim znalazłam ulubioną
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-03 o 19:18 |
|||||
|
|
|
#52337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety potrzebuję ale jakoś nie widzę dla mnie odpowiednika
Cytat:
Edit: poczytałam blog Myszki Więc skłonna jestem zacząć stosować odzywki bs, tylko teraz takie pytanko: znacie jakieś dobre bez w/w składników ? ![]()
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-01-03 o 19:40 |
|
|
|
|
#52338 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Nie trzymajmy się sztywno wszystkiego co ktoś napisze
|
|
|
|
|
#52339 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie odkrylam, ze mam w domu dwie probki tego serum A+E z biovaxa i zastanawiam sie, czy nie zaczac go stosowac na grzywke ktora prostuje - bo domyslam sie ze nie jest to zbyt dobre ze dzialam na nia wysoka temperatura bez zabezpieczenia (procz joanny babuni)... Co o tym sadzicie? Do tego dawalabym tez na koncowki.
W skladzie ma cyclomethicone, cyclopentasiloxane (and) dimethiconol, amodimethicone, phenyl trimethicone. I wlasnie tu pojawiaja sie moje watpliwosci - jak to sie ma do calej pielegnacji? Jak olejowac kiedy na tych partiach wlosow sa silikony, blokujace dostep subst. odzywczym? Czy oznacza to tez koniecznosc mycia wlosow np. Babydreamem za kazdym razem? Mam tez pare krociutkich pytan do Rybiorka dot. lawendowego psikadla, w zwiazku z tym postem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1378 Czy polecilabys go jako reanimator czy lepiej poszukac czegos innego? Czy jest wg Ciebie jakas roznica w nawilzeniu, efekcie, w porownaniu do psikania sama woda? oprocz zapachu of course ![]() Mozna go przechowywac w temperaturze pokojowej bez konserwantu? Dodawalas moze czegos jeszcze do niego? Bede wdzieczna za odpowiedz a moze jeszcze ktoras z Was go uzywa?EDIT: Vanadis, Naturia z lnem i rumiankiem nie ma gliceryny ani miodu... Ma natomiast pantenol, ale moze i tak warto wyprobowac Tez sie do niej przymierzam, bo czytalam w KWC ze jest leciutka.
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-01-03 o 20:09 |
|
|
|
#52340 |
|
Raczkowanie
|
Jutro ide na polowanie do tesco i rossmanna mam zamiar przyjzec sie alterze i bingo. Ten bingo to chodzi o maske z proteinami jedwabiu? Bo patrze na KWC i sa rozne rodzaje, ktory mozecie polecic? I jesli chodzi o alterre lepsza morela czy granat?
|
#52341 |
|
Rozeznanie
|
Do czego mogę wykorzystać balsam mrs potter's? Włosy po niej mam fajne, ale pewnie do używania jako odżywka ma za mało fajnych składników.
Robię odwyk od kupowania kosmetyków do włosów. Tylko oleje jak gdzieś znajdę ciekawe oraz odżywki alterki (są podstawowymi odżywkami u mnie, więc je potrzeba ). Zapisze sobie dziś albo jutro odżywki te co mam i po skończeniu będę je skreślać
|
|
|
|
#52342 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
- jako odżywka bs - jako baza do wzbogacenia - oleje czy inne mazidła - raz na jakiś czas jako ds też można (jeśli się sprawdzi, u mnie jest za słaba, używałam jako ds jakieś 5-6 lat temu) Cytat:
To zupełnie jak ja. Jestem na chronicznym odwyku![]() Cytat:
Cytat:
Czyżby postanowienie noworoczne?Póki co, mam kartkę przyklejoną na szafce i robię kreski (TŻ się nie orientuje o co chodzi na szczęście). A bardziej szczegółową notkę zrobię na komputerze. TŻ na szczęście do moich komputerów nie zagląda. |
||||||
|
|
|
#52343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli wypisuję głupoty to proszę mnie okrzyczeć ![]() No i jeszcze taki trop, że grzywkę, o ile jej nie zapuszczamy, podcina się częściej, więc może lepiej zamiast blokować ją silikonami zostawić ją w spokoju i odżywiać tak jak resztę włosów? Kiedyś pamiętam też Eloe poradziła mi, żeby układać grzywkę na szczotce, najchłodniejszym nawiewem. Niestety mam dwie lewe ręce do tego i raz wyjdzie, raz nie wyjdzie ![]() Czuję się nieswojo, mogę dołączyć do Waszego zakręconego teamu?
|
|
|
|
|
#52344 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokaż koniecznie! Już jest to jutro. ![]() To prawda. Dziś nakładałam znów olejek z alterry i normalnie najpierw palce gładko przezszły, potem nawet grzebień z szerokim rozstawem(dawniej nawet nie próbowałam grzebienia wkładać w ten kołtun, palcami też nie moglam rozdzielić, teraz normalnie w szoku jestem) Cytat:
Cytat:
Noo, nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy, oby tak dalej. Aż się boję,że przechwalę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#52345 |
|
Raczkowanie
|
ok, wiec powstaje moja lista zakupow
Jedne się ograniczaja a ja dopiero zaczynam Biovax kupujecie w aptece?
|
#52346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spryskanie tym sprayem ozywia/odnawia dzialanie odz bs czy zelu na wlosach, teraz jak stosuje tylko odz bs to nawet spray spisuje sie lepiej choc uzywam rzadziej ale to wynik pogody, noszenia czapki, klimatyzacji - to sprawia ze znow myje prawie codziennie dziwnym sposobem ale ta woda ma jakies dzialanie, moze przez to ze gotowanie naprade usuwa z niej zanieczyszczenia:confused : mozna trzymac w temperaturze pokojowej byle nie w sloncu tak, raz dodalam pare kropel olejku z pestek brzowskwini (w czasie gotowania) - ta wersja bardziej nawet ogarniala wloski (no i zapach
|
|
#52347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#52348 |
|
Zadomowienie
|
Riddim, dziekuje za odpowiedz
Moja grzywka niestety jest sucha, czesto widze ze wymaga jakiegos okielznania i stad ten pomysl... Suszenie na szczotke u mnie zwykle nie daje efektu z ktorym moge wyjsc do ludzi.Silikony niby blokuja ale wydaje mi sie ze rowniez sa w stanie troche dzieki temu zabezpieczyc przed wysoka temperatura... Chyba nie przekonam sie jak nie sprobuje, tylko boje sie ze to zly pomysl. A prostowania grzywki nijak nie moge rzucic bo nie podoba mi sie jak jest skrecona Ag Rafko, dziekuje za mile slowa ![]() Rybiorku, bardzo dziekuje za wyjasnienie, jak tylko dorwe olejek w swoje rece to zmajstruje ta mgielke ![]() To sie nadziekowalam
|
|
#52349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do włosów, nie mam się czym chwalić. Swoje przeżyły , ale staram się ile mogę. 1 - tak wyglądały w wakacje, po 4 miesiącach pokracznego CG. Potem przestałam stosować metodę i wyglądają jak wyglądają. Teraz przykładam się dużo bardziej 2 - tak wyglądają aktualnie, zdjęcie zrobione dziś po fryzjerze, wyciągnięte na szczotce. Nie - w mojej łazience nie ma huraganu, włosy odgniotły się od klamry . Są warstwy, może coś ładnie się skręci, najważniejsze, że już nie mam końcówek takich...3 - ... jak tu. Jedno z ostatnich zdjęć, końcówki aż wołały o pomoc i niestety tu widać jak przesuszone mam włosy.4 - zdjęcie sprzed pół miesiąca, tu chyba włosy miały lepszy dzień
|
|
|
|
|
#52350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(na ostatnim zresztą też-podobnie jak Ty-ślicznaś!) Fajny kolorek. Z suszą da się powalczyć! (ja maniakalnie polecam maski domowe przed i sklepowe wzbogacane po myciu)
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-03 o 22:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

W koncu znalazl mi je narzeczony w Tesco ale w Bydgoszczy-za 7,50 

za przesylke z allegro szkoda mi bulic bo w tej cenie mialabym dwie. W rossmannie sa? Jedynie tam jeszcze nie szukalam a wybieram sie 
-47-48-49-50
będę czekać
na foto mam mini...szkoda, że nie widać 

dziękuję
ale mam nadzieję, że pokażesz nam się jak się w końcu uda
raz na jakiś czas i dobry kac nie jest zły
Bingosie kocham