|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/ca...ns_ikea/18690/ |
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
karo_z ślicznie wyglądałaś i wyglądasz, brzuś piękny
fajna z Was para![]() Aguśka Filipek słodziak niesamowity
|
|
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
oj, Dziewczyny dziękuję bardzo
aż się zawstydziłam hehetak to jest moje nazwisko...wyszłam za takiego...zbója
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zawsze jest też tak ,że pod tym co mówią ludzie kryje się zupełnie coś innego, często jest jednak tak,że mówią to co myślą .... a że szarość istnieje to wiemy, tylko że bardziej widoczna jest biel lub czerń i tym się mówi
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karo
|
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Filipowi coraz bardziej dokucza kaszelek;/ ale syropik z cebuli sie robi, juz widze jego mine jak jutro mu zaczne go dawac.
Cebule ogolnie bardzo lubi jesc, ale ten sok z tej zmieszanej cebuli z cukrem powoduje u niego odruch z reszta jak u mnie, tez nie lubialam. Ale moze pomoze. A i dzis wyjelam wszystko co mam dla dzidzi na lozko i pomalu bede dzielic co do szpitala co do domu, musze dzis powyparzac butelki, smoczki, laktatory.... Dzidziusiowe pranka jak to Filip mowi juz tez ostatnie porobilam (pieluszki tetrowe jakies ubranka co pozamawialam, reczniki, wiec pomalu robie sie "gotowa" ![]() cottonpuma no wlasnie co do tej lewatywy, nie we wszystkich szpitalach maja specjalne worki do robienia lewatywy, dlatego ja mam taka mala eneme swoja. A czopki to za malo. Co do tych zylakow, to mam je na wargach wiesz ktorych, pojawily mi sie w tej ciazy, lekarz gin powiedzial, ze mam je male i nie sa grozne, bo jak sa duze, to trzeba przemyslec sprawe ewentualnego cc. A takie male mowil, ze schodza same po porodzie, a pojawiaja sie bo dzidzia uciska na zyle glowna. Jolka ja ogladalam na youtube "Dla masia" bardzo romantyczne, widac, ze bardzo sie kochacie ![]() 3 buteleczki spokojnie Ci starcza na poczatek. gosia najwazniejsze, ze na oskrzelach ma czysto. A kaszel czasem wiesz sama moze dlugo trwac. konia ja tez na recznik kladlam pieluszke dodatkowo. ![]() A rzeczywiscie ten ksztalt kwadratu wazny Mravka super wiesci z wizyty! ![]() A odnosnie tego obrotu to dzieci 2 tygodnie przed terminem potrafia sie obrocic ale oczywiscie Tobie zycze, aby malenstwo pozostalo glowka w dol Mojej bratowej dwojka dzieciaczkow 2 tyg przed porodem sie poobracaly jak nalezykaro_z tak to 14 zl to jest bardzo duzo bo ja biore 2xdz po 2 tabl. dowcipnie wiec naprawde mam nadzieje, ze bede miala luteine pomalu odstawiana. No i czekamy na zdjecia ![]() Mala ja ostatnio jestem przerazona aktywnoscia mojego dziecka w brzuszku. Jestem w 30tc i tak mi sie wierci i daje popalic, ze to juz jest czasem denerwujace Ciagle zmienia pozycje bo czuje jak lezy poprzecznie, wiem gdzie ma nozki raczki, ciagle wypina mi sie raz z lewej raz z prawej strony, ze moge dotykac przez skore i nie wiem czy dobrze mi sie wydaje ale mam wrazenie ze to plecki lub pupa i ostatnio czesto siada mi na jakiejs tetnicy moze plucnej bo zle mi sie oddycha ciezko;/ i ruszam brzuszkiem zeby ruszyl tyleczek i sie przesunal i nagle czuje ulge. I np jak wczoraj ciagle sie wypinal tak dzis kopie mnie w szyjke, pecherz i nie jest to przyjemne, dzis do wewntarz kopie bardziej a wczoraj na zewntarz ze az moja mama zarobila "kopa" oczywiscie sie cieszyla i maz nie raz A w okolicy zoladka tez czuje czasem to az krzykne bo czuje jakby jakis wielki pajak mnie tam smyrnął hehe Filip byl naprawde duzo spokojniejszy, wiecej spal nie wiercil sie tak! No i byl spiochem po porodzie, a z tym urwiskiem w brzuszku to czuje ze beda jaja
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest taki sklep tiktak dla dzieci i na stronie mają dobre rady jak by któraś chciała proszę bardzo: http://www.tiktak.koszalin.pl/rady.php
|
|
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie po wyjściu z wanny zauważyłam że mój brzuszek lekko jest skierowany w prawo, tak jak by był krzywy czy któraś z was ma tak samo ? Czym to może być spowodowane? ułożeniem dzidzi?
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
ale pierniczysz Kobieto
, to nie jest dużo, to moim zdaniem jest mało---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- tak, one teraz będą wypychać się na boki dupkami , jeśli są już w dół obrócone |
|
|
|
#2502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama, przyznała się ze 2 lata temu po fakcie, była na zabiegu operacyjnym w związku ze zmianami w pochwie po 3 ciążach i 2 porodach. Dokładniej się przyznać nie chce, twierdzi,że to kwestie kosmetyczne. Żylaki by to raczej nie były, bo przecież by nie wytrzymała tyle lat, coś tam przebąkiwała o jakichś naroślach wewnątrz wynikających z popękania, naciągnięcia czy zwiotczenia mięśni. Na urologii spotkałam starsze babki, które w konsekwencji porodu naturalnego mają nietrzymanie moczu- ileż kobieta nie zniesie dla swych dzieci... Ostatnio mi znajomy przybijał żółwika, jak się dowiedział,że poród w szpitalu obecnie to bez znieczulenia (zzo, dolarganu pod uwagę nawet nie biorę) i za pierwszym razem nie takie hop siup ale ładnych parę godzin... Bo on myślał, że jak w filmach- wody chlustają, kwadrans i wychodzi dziecko |
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
karo_z przepiekna z Ciebie kobieta
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() karo_z jestes przesliczna!!!! |
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
między Nami początek był ciężki a było to tak, że poznaliśmy się przez internet na słynnej fotce.pl on często do mnie pisał, chciał się umówić itp. ale ja nie chciałam uważałam, że jest dla mnie za stary, ale z czasem dałam mu nr gg potem telefonu itp. Spotkałam się z nim tylko i wyłącznie za namową koleżanki i szczerze nie żałuję jak widać, ale niestety od pierwszego spotkania spotykaliśmy się ok 3tygodni i on musiał wyjechać zagranice bo już miał podpisane papiery więc było ciężko tak był no i ja pojechałam do niego tam 2razy na tydzień czasu, za drugim wróciliśmy razem do Polski i tak sobie żyjemy ogólnie jest bardzo wyrozumiały podziwiam go, że znosi moje humory bo w przypadku moich byłych dochodziło do dziwnych krótkich rozstań z głupoty dodam, że wcześniej byłam bardzo długo w związku nawet zaręczeni byliśmy, ale nie wyszło niestety ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tych filmach to są niezłe te porody, ale w sumie inaczej musiały by trwać filmy po x godzin |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne uczucie
|
|
|
|
|
#2509 | ||
|
Zakorzenienie
|
To Ty kochana nie wiesz co to znaczy DUŻO jeść
mój jeden posiłek starczyłby ci pewnie na caly dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
karo_z, slicznie wyglądasz
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe, czy do końca będzie się upierał,że chce mi towarzyszyć. @19klaudia91 miałam tak wczoraj, od pępka na prawo - nie mam pojęcia co to się wypięło, ale twarde jak kamień. Przez takie preferencje córki śpię zupełnie inaczej niż kiedyś - wcześniej na brzuchu, ew. lewym boku. Teraz tylko na wznak lub prawym, lewy niewygodny
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę z TŻ pogadać
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to jem jak jem no i mój tryb życia jest fatalny non stop w domu siedzenie, leżenie itp.
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, Karolinka, Karcia, Karolka, Karusia (tak też na mnie wołają) i najmniej popularne zdrobnienie - Lina
Cytat:
Ale co tam. Póki mogę jeść to jem!
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to albo główka albo dupcia ale dzisiaj mój cały brzuch był skierowany w prawo a nie jak powinno być na wprost |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ogólnie to ja tez byłam dobra ,wody mi odeszły o 3 w nocy i dzwonię do tż :wiesz wody mi odeszly, ale idz jeszcze spać, bo to potrwa |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Państwo rozbierają pociechę "ledwo ze szpitala przyniesioną" a tam po pepowinie nawet śladu nie ma. I w czym ma mi całą reszta pomóc? Chyba tylko w przeglądzie kosmetyków tej firmy... apropos, mam 2 kupony nivea na znizke 20% przy zakupie kosmetyków w Rossmanie do kwoty 100zł (ważne chyba do maja) Chętne? Ja stawiam na inne firmy jednak. |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
i znów włączyłam zły program w tv
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.