Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 19:40   #1861
StayInShape
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Idę zaraz nałożyć olej z awokado, dziś odebrałam Nałożyć na skalp czy to bez sensu?
Jeżeli masz taką potrzebę, to możesz nakładac na skalp , zwłaszcza, jeśli masz suchą skóre głowy .

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
mi też jest tak ciężko i źle jak idę obok Rossmana No ale cóż, początek stycznia, postanowień się jeszcze trzymam
Oh, ja dzis byłam w Rossmanie i ... kupiłam odżywkę do włosów , miałam nie kupować przez jakieś pół roku

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Swój BD fur mama chyba też zużyje to ciała, jakoś powalających efektów na włosach nie ma
U mnie też fur mama bez rewelacji, ale z powodzeniem używam do ciałka .
Stary 2012-01-03, 20:40   #1862
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Jeżeli masz taką potrzebę, to możesz nakładac na skalp , zwłaszcza, jeśli masz suchą skóre głowy .
Dałam jednak tylko na długość, a w skalp Jantar. Skóra nie sucha, a przetłuszczająca się jest, więc na razie poprzestanę na wcieraniu w nią Vatiki kokosowej, tym bardziej że pracuję nad porostem

A możecie porównać oliwkę BD niebieską i tą dla mam?
Miałam pierwszą i mnie nie zachwyciła, zastanawiam się więc czy warto kupić drugą?
Stary 2012-01-03, 20:46   #1863
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Dałam jednak tylko na długość, a w skalp Jantar. Skóra nie sucha, a przetłuszczająca się jest, więc na razie poprzestanę na wcieraniu w nią Vatiki kokosowej, tym bardziej że pracuję nad porostem

Miałam pierwszą i mnie nie zachwyciła, zastanawiam się więc czy warto kupić drugą?
Ja wolę na włosy BD niebieską, a do ciała różową. Bo pierwsza zawiera tez rumianek, który na moich kudełkach tworzy złociste refleksy.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:47   #1864
NellN
Raczkowanie

Hej, bardzo Was proszę o radę, bo robie wszystko na czuja, a może któraś ma problem podobny do moich.
Nigdy nie mialam zniszczonych włosów i jestem z tego powodu dumna: nigdy nie farbowałam (lubię mój ciemny blond), nigdy nie stosowałam na nich żadnych chemicznych ani mechanicznych środków, jedyne loki jakie robilam (jako dziecko), za pomoca papilotów z chusteczki, suszę baaaaardzo rzadko, nie stosuję produktow do stylizacji, prawie rok temu zrezygnowalam z silikonów i parabenów, unikam slsów i generalnie moje włosy zawsze były lśniące i bez rozdwojonych końcówek.
Jaki mam więc problem?
Od 3 lat mieszkam zagranicą, gdzie zanieczyszczenie powietrza jest bardzo małe i mam szczęście mieć wodę pitną w kranie. Za każdym razem jak wracam do kraju (Warszawa), od pierwszego mycia zaczynam tracić włosy, w takim tempie, że widać to gołym okiem. a przyjeżdżam czasem nawet na miesiąc, półtora. Po powrocie, sprawa wraca do normy i moje włosy przestają wypadać, jednak ponieważ są one bardzo cienkie dopóki nie wyrosną nowe, braki bardzo widać. Zawsze w Polsce biorę wzmacniające pastylki (multiwitaminy, Merz Spezial lub Belissę), staram się myć raz na dwa dni, ale jest ciężko, w Wwie już na wieczór mam przetłuszczone wlosy), wcieram rycynowy, Vatikę i Heenarę (staram się w skalp), ale nie widzę żadnej poprawy. Kiedyś próbowalam ampułek z L'oreala i Vichy, ale nic a nic nie pomagały. Co jeszcze mogę zrobić, by zahamować wypadanie albo przynajmniej przyspieszyć wyrastanie nowych włosów? Czy sa jakieś "lepsze" na to oleje? (czysta amla chyba odpada, bo wolałabym uniknąć znacznego przyciemnienia włosów).
Jesli ktoś dotrwał do końca posta ma ochotę coś odpowiedzieć - z góry dziękuję za wszelkiie rady!
Pozdr, znowu łysiejąca N.

ps. próbowałam myc włosy w przegotowanej wodzie "oligoceńskiej", ale niewiele to zmienia, a na codzienne mycie w mineralnej mnie nie stać...
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:49   #1865
monak89
Raczkowanie

Cytat:
z tego co tu czytam dla mam jest bardzo zachwalana. ale jako, że nie używałam nic z nich (ja tylko oliwka hipp - bez szaleństw, poza tym strasznie mocno pachnie) to trzeba poczekać na inne opinie.

kończą mi się migdały !
"szwagierka" ma w domu oleje sezamowy i arachidowy. który najpierw jej podkraść ?
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:52   #1866
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
"szwagierka" ma w domu oleje sezamowy i arachidowy. który najpierw jej podkraść ?
Ja bym brała sezam i jeszcze pobuszowała w poszukiwaniu imbiru
Stary 2012-01-03, 21:02   #1867
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Ja bym brała sezam i jeszcze pobuszowała w poszukiwaniu imbiru
imbiru? ale że co ? ej, nie zrozumiałam :P bo w lodówce świeży korzeń leży ;]
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
Stary 2012-01-03, 21:07   #1868
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

To szczęściara jesteś, weź wyciśnij z niego trochę soku i zmieszaj z sezamowym, wmasuj w skórę głowy i owiń ciepłym ręcznikiem, potrzymaj tak z 20 minut i zmyj.
Imbir jest super na wypadanie i wzmocnienie włosów.
Stary 2012-01-03, 21:12   #1869
kubanos121
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Czytałam to co piszecie o olejowaniu skóry głowy i włosów.Stosuję kosmetyki indyjskie (olejki brinighaj, kokosowy, szampon shikaki,amlę w pudrze.)Kosmetyki te są bardzo fajne. Włosy po ich użyciu wyglądają bardzo ładnie. Jednak mam problem z ich rozczesaniem. Masę włosów wyrywam. Macie może jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się problemu oprócz rezygnacji z mazideł?
kubanos121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:13   #1870
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Zmień szczotkę i przestać nerwowo szarpać/czesać włosy.
Stary 2012-01-03, 21:22   #1871
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Skończyła mi sie Vatika Kokosowa,dziś byłam na zakupach i natknęłam się na olej kokosowy. Na opak nie było napisane czy to zimnotłoczony. Oczywiście wziełam go i teraz w googlach doczytałam że jednak jest rafinowany a wiadomo że do włosków najlepszy nierafinowany no i co teraz mam z nim zrobić?

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:23   #1872
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Znalazłam jeden rozdwojony włos, pora wybrać się do fryzjera nalozylam na koncowki Vatikę i się uczę
jeden!? to szybko do fryzjera, musisz z 10 cm podciąć!

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam na głowie mieszankę kokosu Vatiki, migdałowego i alterry pomarańczowej

I dodaję zdjęcie moich włosów (stan zapuszczania
omatko, nie wierzę, normalnie nie wierzę facet który olejuje i dba o włosy? marry me!

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia (takie, jakie byłam sobie w stanie zrobić sama )
na ostatnim zaczesałam wszystkie włosy do przodu
no, i niestety nie widać, że są ładnie błyszczące; musicie na słowo uwierzyć, że są
uhh, jeszcze długa droga przede mną
fajne, szczególnie cięcie mi się podoba zamierzam się tak samo obciąć jak już przejdę etap zapuszczania pt. "menel spod sklepu"

Cytat:
Napisane przez Nicole the Blonde Pokaż wiadomość
moj kolega ktory zawsze nosil dlugie wlosy musial je sciac na lyso bo przegral zaklad. bardzo szybko mu urosly. my stosujemy tyle sposobow na przyspieszenie porostu a dla nich to naturalne
właśnie to jest niesprawiedliwe, mój kolega kiedyś z bardzo długich ściął na krótkie, postanowił zapuszczać i dojście do takich jak miał zajęło mu dosłownie kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
A próbowałeś masowac skórę głowy? Codziennie wieczorem tak 5-10 minut porządnie cały skalp wymasowac opuszkami palców? bez olejów i dodatków, ale żeby codziennie.
dużo daje taki masaż? bo jakoś nigdy nie mogę się zmotywować, a może warto

od dwóch tygodni nic nie nakładałam na włosy, aż wstyd się przyznać
Stary 2012-01-03, 21:23   #1873
kubanos121
Przyczajenie

Mam włosy do łopatek. Rozczesuję je po umyciu grzebieniem o szerokich zębach. Staram się je delikatnie rozczesywać ale długo to trwa. A Wy nie macie problemów z rozczesaniem włosów po użyciu tych kosmetyków?
kubanos121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:24   #1874
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubanos121 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Czytałam to co piszecie o olejowaniu skóry głowy i włosów.Stosuję kosmetyki indyjskie (olejki brinighaj, kokosowy, szampon shikaki,amlę w pudrze.)Kosmetyki te są bardzo fajne. Włosy po ich użyciu wyglądają bardzo ładnie. Jednak mam problem z ich rozczesaniem. Masę włosów wyrywam. Macie może jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się problemu oprócz rezygnacji z mazideł?
Dobra odżywka/maska i grzebień z szerokim rozstawem

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:24   #1875
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
j
omatko, nie wierzę, normalnie nie wierzę facet który olejuje i dba o włosy? marry me!
O, nie słyszałaś o zakręconym Gagzie? Dawno zaglądał, ale szkoda, że jestem taka stara

Pozwolę sobie wkleić posty ze zdjęciami Gagza z zakręconego wątku do zachwycania się. Nie jest to OT, Gagz z tego co pamiętam olejuje

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post30090523
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4057

mam nadzieję, że się nie obrazi. W sumie każdy może obejrzeć zdjęcia, bo forum jest dostępne

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-01-03 o 21:34
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:31   #1876
Narek
Zakorzenienie

NellN, woda w Warszawie to straszny syf Nie myślałaś może o założeniu filtrów? Bo to ewidentnie jest wina wody i problem będzie wracał za każdym razem, kiedy Ty wrócisz do Polski.
Najlepszym sposobem na zagęszczenie i przyspieszenie wzrostu włosów są wcierki(Seboradin Niger, Joanna Rzepa itd.), wspomaganie od wewnątrz- drożdże, pokrzywa, skrzyp. Oleje też są ok, w szczególności te hinduskie, bo mają ziółka. Amla podobno nie zmienia koloru włosów, olejek Khadi stymulujący porost włosów też zbiera dużo pozytywnych opinii. Istnieją wątki o wypadających włosach i sposobach na przyspieszenie porostu, zapraszam do lektury i życzę dużo sił w powrocie do dawnej gęstości

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:38   #1877
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
To samo mam z niebieskim BD, dobrze działa na włosy, ale bardzo wolno się zużywa Dzisiaj tez mi w Rossmanie zadrżała ręka, ale postanowiłam wykańczać kosmetyki i dałam radę

Och, mialam to samo w Rossmanie...ale niestety nie moglam sie powstrzymac i w koszyku wyladowal: Szampon migdalowy z Alterry (na zapas! Do Polski zawitam dopiero za 3 miesiace, a strony internetowe w polskimi kosmetykami w Uk maja o wiele wyzsze ceny, np. kuracja Joanny kosztuje ok 5 funtow, czyli ponad 25 zl zamiast 7 u nas); olejek pomaranczowy Alterry (do ciala!!! ); miniaturke olejku niebieskiego BD (dobrze, ze mieli ten maly, to rozladowalam chec na kupienie go!)

Noworoczne postanowienie o ograniczaniu liczby kosmetykow do wlosow oficjalnie zlamane...

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:42   #1878
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
z tego co tu czytam dla mam jest bardzo zachwalana. ale jako, że nie używałam nic z nich (ja tylko oliwka hipp - bez szaleństw, poza tym strasznie mocno pachnie) to trzeba poczekać na inne opinie.
Cytat:
Ja wolę na włosy BD niebieską, a do ciała różową. Bo pierwsza zawiera tez rumianek, który na moich kudełkach tworzy złociste refleksy.
Może za krótko używałam BD? Wtedy byłam niewtajemniczona w oleje, więc może warto się znowu skusić, tym bardziej, że reflkesy byłyby mile widziane na moim naturalnym blondzie. Może jakaś promocja będzie niedługo, to jak wykończę 3 oleje (Vatike migdałową i kokosową, Alterre z migdałem) i z 2 balsamy to kupię obie oliwki
Cytat:
Nie używasz odżywki/sprayu po umyciu? Ja bym nie rozczesała włosów bez niczego. Fajny jest magiczny spray Gliss Kura z olejkami, bo nie obciąża i jest nawet dobry składowo.

Cytat:
Bardzo dużo, szczególnie jak się użyje do niego wody brzozowej albo jakiejś innej wcierki. Teraz wcieram rano Capitavit, a od dziś na noc Jantar i właśnie masuje delikatnie. Włosy są cudownie uniesione i skóra przyjemnie piecze, mam nadzieję że bejbiki rosną
Stary 2012-01-03, 21:49   #1879
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Mam włosy do łopatek. Rozczesuję je po umyciu grzebieniem o szerokich zębach. Staram się je delikatnie rozczesywać ale długo to trwa. A Wy nie macie problemów z rozczesaniem włosów po użyciu tych kosmetyków?
ja po użyciu odżywki praktycznie nie muszę rozczesywać... może znajdź "idealną" odżywkę?
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
O, nie słyszałaś o zakręconym Gagzie? Dawno zaglądał, ale szkoda, że jestem taka stara

Pozwolę sobie wkleić posty ze zdjęciami Gagza z zakręconego wątku do zachwycania się. Nie jest to OT, Gagz z tego co pamiętam olejuje

mam nadzieję, że się nie obrazi. W sumie każdy może obejrzeć zdjęcia, bo forum jest dostępne
ale słodziak! super, że faceci też dbają o siebie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Noworoczne postanowienie o ograniczaniu liczby kosmetykow do wlosow oficjalnie zlamane...
hihi, szybko poszło

Cytat:
Bardzo dużo, szczególnie jak się użyje do niego wody brzozowej albo jakiejś innej wcierki. Teraz wcieram rano Capitavit, a od dziś na noc Jantar i właśnie masuje delikatnie. Włosy są cudownie uniesione i skóra przyjemnie piecze, mam nadzieję że bejbiki rosną
ech, to jakoś się zmuszę, bo w tym miesiącu uzyskałam zawrotny przyrost w postaci 1 cm :/
Stary 2012-01-03, 21:52   #1880
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:

Mother of God!ja chce takiego faceta
Stary 2012-01-03, 21:53   #1881
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:

Ale czad

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:54   #1882
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
właśnie to jest niesprawiedliwe, mój kolega kiedyś z bardzo długich ściął na krótkie, postanowił zapuszczać i dojście do takich jak miał zajęło mu dosłownie kilka miesięcy

od dwóch tygodni nic nie nakładałam na włosy, aż wstyd się przyznać
Ci mężczyzni, zawsze mają lepiej, nawet z włosami no!
Lepij nie przyznawaj sie do tego małego zaniedbania ...

Wykonuję masaż skalpu, ponieważ rzekomo przyśpiesza porost włosów, poprawia ukrwienie skóry, dotlenia cebulki, ale ... ja nic takiego nie zaobserwowalam dotychczas
Stary 2012-01-03, 21:59   #1883
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Skończyła mi sie Vatika Kokosowa,dziś byłam na zakupach i natknęłam się na olej kokosowy. Na opak nie było napisane czy to zimnotłoczony. Oczywiście wziełam go i teraz w googlach doczytałam że jednak jest rafinowany a wiadomo że do włosków najlepszy nierafinowany no i co teraz mam z nim zrobić?
Spokojnie nakładaj na włosy

Cytat:
Jakich kosmetyków? Ja rozczesuję tylko palcami, jak mam odżywkę/maskę na włosach

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
NellN, woda w Warszawie to straszny syf Nie myślałaś może o założeniu filtrów? Bo to ewidentnie jest wina wody i problem będzie wracał za każdym razem, kiedy Ty wrócisz do Polski.
Ja bym nie generalizowała W każdej dzielnicy woda jest inna. Ja jestem miłośniczką herbaty i nigdy nie chce mi się gotować wody mineralnej, więc korzystam z kranówy. Tylko na Bielanach i na Kabatach nie mogłam jej pić, bo herbata wychodziła paskudna A tak włosowo: ja jak gdzieś wyjeżdżam to mam zawsze puch, jak gdzieś jest miękka woda

Cytat:
Amla podobno nie zmienia koloru włosów
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:00   #1884
zalamana strasznie
Raczkowanie

może troszkę inny temat ale też włosy mam pytanko mam ciemne włosy i rozjaśniam i stąd moje pytanie jaki rozjaśniacz dobry. chciałabym zamówić na allegro z L'oreala jest z amoniakiem dla grubych ciemnych włosów albo bez amoniaku dla cienkich. Koszt też jest spory wiec chciałabym najpierw wiedzieć czy któraś z Was używa takiego?? czy jeżeli wezme bez amoniaku zafarbują mi sie ciemne odrosty?? )(włosy mam cienki)
Stary 2012-01-03, 22:05   #1885
NellN
Raczkowanie

Cytat:
masz rację, zaproponuje mamie. woda jest fatalna, jako dziecko jakoś, chyba bylam od urodzenia przyzwyczajona, teraz moja skóra atopowa potrzebuje szklanki jakiegoś oleju ilekroć wychodze spod prysznica bo inaczej rozdrapuję ją do krwi. Na włosach odbija się najbardziej...

Cytat:
Najlepszym sposobem na zagęszczenie i przyspieszenie wzrostu włosów są wcierki(Seboradin Niger, Joanna Rzepa itd.), wspomaganie od wewnątrz- drożdże, pokrzywa, skrzyp. Oleje też są ok, w szczególności te hinduskie, bo mają ziółka. Amla podobno nie zmienia koloru włosów, olejek Khadi stymulujący porost włosów też zbiera dużo pozytywnych opinii. Istnieją wątki o wypadających włosach i sposobach na przyspieszenie porostu, zapraszam do lektury i życzę dużo sił w powrocie do dawnej gęstości
Zapisałam i coś zakupię, BARDZO DZIĘKUJĘ!
Stary 2012-01-03, 22:07   #1886
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja bym nie generalizowała W każdej dzielnicy woda jest inna. Ja jestem miłośniczką herbaty i nigdy nie chce mi się gotować wody mineralnej, więc korzystam z kranówy. Tylko na Bielanach i na Kabatach nie mogłam jej pić, bo herbata wychodziła paskudna A tak włosowo: ja jak gdzieś wyjeżdżam to mam zawsze puch, jak gdzieś jest miękka woda
No tak, wszystko zależy od dzielnicy, ale w większości raczej jest syfiasta woda I nie tylko w obrębie samej Warszawy, ale też w okolicznych miasteczkach- sprawdzone na własnym łbie Poza tym, dziewczyna sama napisała, że przez tę wodę strasznie wypadają jej włosy, więc zbyt dobra to ona nie jest

Cytat:
Ok ok, Amla w płynie nie zmienia, a z tą w proszku trzeba uważać, w szczególności, kiedy nazywasz się Weegirl

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:09   #1887
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem własnie z Bielan/Żoliborza i nawet taką z osiedlowej studzienki głębinowej musze gotować bo jest ohydna, a o kranówce nie wspomnę: w zyciu nie ryzykowałabym jej picia (chociaż to i tak nie ma porównania z kranówką u mojej Babci z Mokotowa, która cuchnie jak pomyje z basenowej podłogi)
Za granicą nie widzę różnicy w puszeniu się włosów, ale prawie w ogóle nie wypadają i są świeże do 4 dni...
Stary 2012-01-03, 22:23   #1888
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie nakładaj na włosy
Ja na Bielanach piłam herbatę z kranówy i było spoko, za to teraz mieszkam 'na wsi', niby ujęcie głębinowe podobno jest, a woda z dzbanka z filtrem smakuje co najmniej dziwnie. Oprócz tego jest tak twarda, że nic się nie pieni i koszmarnie wysusza...

Aha, i na Bielanach piłam wodę z oligocenki bez gotowania czy filtra, była pyszna ^^

Także nie ma co generalizować ^^

Z tego co wiem, zimą woda w ogóle jest gorsza, bo pakują do niej więcej chloru itd.

Edytowane przez pannanika
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:25
pannanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:26   #1889
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

jak dziwnie smakuje to pewnie jest zażelaziona, niestety filtry sobie z tym nie radzą
Stary 2012-01-03, 22:29   #1890
monak89
Raczkowanie

Cytat:
To szczęściara jesteś, weź wyciśnij z niego trochę soku i zmieszaj z sezamowym, wmasuj w skórę głowy i owiń ciepłym ręcznikiem, potrzymaj tak z 20 minut i zmyj.
Imbir jest super na wypadanie i wzmocnienie włosów.
o, spróbuję wśród tych wszystkich wizażowych sposobów, o tym jeszcze nie słyszałam. ale może dopiero jak zużyję mój seboradin niger, staram się najpierw to zużyć. może to trochę poleżeć ? może bym sobie wycisnęła więcej i miała na zapas. w lodówce jakiś konserwant jest z mazideł, albo tego dodam trochę...

Cytat:
Zmień szczotkę i przestać nerwowo szarpać/czesać włosy.
dokładnie. i czesz albo na mokro, pokryte dużą iloscią odżywki, albo dopiero całkiem suche, pasmo po paśmie, każde od dołu do góry. a supłów nie szarp grzebieniem, tylko rozplącz palcami, w większości przypadków należy tylko od dolu te włoski pociągać.

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
użyj. niektóre dziewczyny nie widzą różnicy miedzy rafinowanymi a nie, dla niektórych różnice są, ale i taki i taki mogą pasowac. jaknei będzie dobry dla włosów, zużyjesz w kuchni

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Mother of God!ja chce takiego faceta
ale ma fajne lokasy! i to jeszcze kiedyś prostował nawet ;]
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości