Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1484 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-22, 00:07   #44491
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Kontynuuję...

Kascysko, rany, ależ porost!!! Do księgi Guinnesa!!!(i śliczne pysio masz i nie chudnij,włoski ważniejsze. Poza tym- spójrz na Rubik jak strasznie wyglada-mnie zaraz mija chęć do odchudzania, drugi powód-całe zycie byłam szczupła-ok.40kg, teraz jak ważę 50 kg przy 152 wzrostu wreszcie mam fajny biust , a jakbym schudła tuż przed 40-tką mogłyby się pojawić "skarpetki z piachem"-dziekuję, nie odchudzam się!)
Dziękuję Uderzyły w długość może temu też, że staram się jak najmniej przejmować tym, jakie mają wyglądowe kaprysy - że się spuszą, odgniotą i takie tam. W ogóle jakaś spokojniejsza jestemNo i oczywiście pielęgnacja im służy Wiesz, mamy tyle samo wzrostu, tyle, że ja mam 60 kg Ale w liceum ważyłam 42 kg i nie podobałam się sobie, teraz jest lepiej - ale tak 54 kg mi się marzy I problem taki, że cierpię na chroniczny brak biustuAle wspomnieniem Rubikowej skutecznie wyleczyłaś mnie na razie z takich pomysłów

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
łoooł to ja będę pokornie wcierać wcierki (aktualnie Jantar), może mi też urosną
Ja pociągnęłam 3 tygodnie Jantara, potem 3 tygodnie Seboradinu i zarastam sierścią

Mam temat pracy licencjackiejŻeby nie zanudzać, ale żeby się pochwalić powiem, że chodzi o nowoczesne materiały i biopolimery i ich związki z kosmetologią
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 00:12   #44492
ksiaze-gigi
Przyczajenie

Witam! Jestem tu nowa. Przeczytałam pigułkę i FAQ,ale nie znalazłam odpowiedzi na to,jaki mam rodzaj skrętu i jak pielęgnować swoje włosy a doprowadzają mnie powoli do szału
Nie wiem,czy to dobre miejsce do pisania,jak nie to proszę o przeniesienie i przepraszam
Oto historia moich przedziwnej natury kłaków. Jako dziecko miałam białozłote loczusie, im dłuższe były tym delikatniejsze i bardziej puchate.Dość długo zapuszczałam je i w dniu komunii miałam włosy do pasa,które nawet po zakręceniu się rozprostowały. Potem były chyba proste (chyba,bo były zazwyczaj obcięte na równo do ramion lub na dłuższe bez warstw,dopiero jak mi się grzywki na skos zachciało to wywijała się tworząc rogi takie). Jeszcze w wieku 17-18 tal nosiłam krótkie włosy i były proste i gładkie, niewiele się puszyły.Poem zapuszczałam,ale i rozjaśniałam i to był jeden wielki lwi puch
Około 21 r.ż przesadziłam z dietą i włosy były w fatalnym stanie,więc obciełam je na króciutko (jakieś 1,5 cm) a jak zaczęły odrastać to przeżyłąm szok,bo miałam na głowie baranie loczki!!! Potem im dłuższe były,tym trudniej było to utrzymać.Kiedy trzeba je było podciąć i wyrównać (te na karku były już za długie i wyglądały jak płetwa z loczkami na końcu),poprosiłam fryzjerkę,żeby tak mi je obcięła,żeby loczki "przeniosły się" wyżej.I mimo,ze bardzo pocieniowała włosy,to te z tyłu już tylko falowały a te z przodu były kręcone.Aktualnie włosy mam za łopatki-te z tyłu są niemal proste,natomiast te koło twarzy są mocniej pocieniowane i się skręcają.Puszą się bardzo,bardzo,bardzo i to głównie wokół głowy,niżej jest trochę lepiej.Po wyschnięciu bez suszarki zdarza się,że mam fale na głowie i kilka wystających krótkich sprężynkowatych loczków...no beznadzieja.No i jak tu się wpasować w cokolwiek w typologii fali??
Doszłam już do tego,że wszystko mi jedno czy będą kręcone,czy proste,czy falowane,ważne żeby były całe w miarę jednakowe.Do ego mam rozdwojone,połamane końcówki i bardzo mi się plączą włosy przy szyi,normalnie kołtuny mam.
Co do oszyszczania,to od dłuższego czasu unikam produków z SLS ze względu na wrażliwe ciało.Gdzieś od lata do mycia używam odżywki isany albo balsamu mrs.potters,okazjonalnie czegoś dzieciaczkowego bez sulfates.Z pielęgnacją eksperymentuję,ale oleje są niezłe(przedem oliwka babyderam fur mama,ostatnio doszła vatika i kupiłam artiste z keratyną,od czasu do czasu używam też henna treatment z natur vital-ma jeden silikon cykliczny i amodimethicone daleko w składzie),mam też odżywkę organique anti-ageing i maskę mila.B/s używam joanny z lnem.Stylizacji nie stosuję,bo co prawda mam ładne loczki,ale tylko z przodu,ale włosy plączą się jeszcze bardziej.
Z grzechów-użyty jakiś czas temu rozjaśniacz w sprayu o 2 tony(ale nie na wszystkie włosy).
ksiaze-gigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 00:14   #44493
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Ostatnia sprawa - ma któraś z was też tak wrażliwy skalp? Ja, choćbym miała najlepszy szampon, mogę używać go przez krótki czas, potem swędzi i łupież. Boję się, żebym nie miała tak też z Altterką, bo ona jest kochana . Bądź, co bądź, jest ktoś z takim problem, kto chętnie pomoże nowej, zagubionej koleżance?
ja przed CG małam okrutne problemy tego typu, skończyło się na

Clear Szampon przeciwłupieżowy Clean & Itch Control 2 w 1 Ulga dla skóry głowy http://alejka.pl/clear-szampon-przec...ory-glowy.html

i on sobie z tym radził
po przestawieniu na szampony bez SLS problem się wyciszył, a przestawienie na mycie odżywką przez pierwsze 2-3 mycia było bolesne, a potem problem zniknął w zasadzie zupełnie (chyba że z czymś nowym czasem przekombinuję, to się trafia łupież kosmetyczny i trochę swędzi)

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
A tukany do podpinania włosów to genialny wynalazek, żabki nie przynosiły u mnie efektów, a dzisiaj kupiłam tukany i jestem zachwycona efektem - patrz załącznik
ale czad!
Stary 2011-10-22, 01:37   #44494
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Czasem ponarzekam, choćby po to, żeby Rybiorek (fajnie, ze jestes choć na chwilę, tęskno nam było) wpadła mnie opierniczac Jak znaleźć ten wątek koci? Ma kto link?
sluze uprzejmie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=467788

jak bedzie Ci sie chcialo przeczytac caly to znajdziesz historie Cycka jak do nas trafil

Cytat:
Nie mogę się doczekać zdjeć tego koloru na Twoich włosach(ten z fotki boski), no i na pewno urosły!!! Chłopaki jak zwykle boskie!
urosly i juz zostaly podciete, maz znow niezadowolony ale ja nie lubie cieniowania i chcialam z tego zejsc jak mi boki podrosly

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które myją włosy odżywkami Joanny - na ile myć starcza Wam jego opakowanie? Bo mnie na 5 (myję odżywką dwa razy, może bez sensu? ). A przez to odżywka jest bardzo niewydajna
No ja myje jeden raz, nawet po olejowaniu (chyba ze rycynuje to wtedy szampon ale rzadko teraz stosuje rycyne wlasnie przez to). Odzywka starcza mi na 7 myc (ale nakladam sporo, po nalozeniu masaz skalpu pare minut i na koniec ugniatam dlugosc pare razy, splukuje). Dla mnie to super bo przeliczajac na euro bardzo mi sie oplaca, nawet myjac codziennie to 4 odzywki na miesiac (na euro to niewiele)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 01:48   #44495
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Chciałam już wykończyć moją Joannę, której miałam tak właśnie ok1/5 i wczoraj nią umyłam, zostało parę kropel. Wychodzi na to, że niewydajna. Ale Isany też mi dużo idzie, szczególnie tej rzadkiej :/
Mnie zawsze szło dużo odżywki. Ale Joanna naprawdę szybko mi zeszła. Ale to może dlatego, że jej jest tylko 200 ml.
Cóż, chyba już nie wrócę do mycia włosów pokrzywową Fakt, włost są naprawdę miękkie i jakby trochę grubsze, ale też rano są już tłustawe. I do tego jak myję samą odżywką to mi się włosy rozprostowują

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
No ja myje jeden raz, nawet po olejowaniu (chyba ze rycynuje to wtedy szampon ale rzadko teraz stosuje rycyne wlasnie przez to).
Rany W życiu nie dałabym rady domyć oleju odżywką. Szamponem z SLeS-em nie zawsze mi się udawało...

Cytat:
Odzywka starcza mi na 7 myc (ale nakladam sporo, po nalozeniu masaz skalpu pare minut i na koniec ugniatam dlugosc pare razy, splukuje). Dla mnie to super bo przeliczajac na euro bardzo mi sie oplaca, nawet myjac codziennie to 4 odzywki na miesiac (na euro to niewiele)
Dla mnie Joanna wypada cenowo tak samo jak wszystkie inne odżywki, których używałam do mycia włosów. Ot, 2zł/100 ml. Tak ma chyba większość odżywek.
Stary 2011-10-22, 09:07   #44496
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kupiłam w biedronce dziś wreszcie ten duży olej z pestek winogron.
I zielony krem do rąk. Ajrisz kochana, bo wiem, że używasz go namiętnie, używasz kapkę do stylizacji i zabezpieczenia przed wyjściem na polko, czy jeszcze do czegoś innego?
Tylko po samym myciu I wystarcza. Ewentulnie do reanimacji z porządnym zmoczeniem ale dawno nie miałam czasu :P
Cytat:
TŻ zwariował, zaczął czytać składy kosmetyków. Dziś jakiś szampon w biedronce dopadł, niby coś tam repair, czyta skład na głos i pyta, co oznacza dany składnik, ludzie się na nas patrzyli jak na ufo
Czad

sailormaary - bardzo fajnie zaskoczyły
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
O! Co to za emulsja? Własna czy wg. przepisu Eiri?
Swoja bo nie mam mikserka. Coś pokręciłam i się nie zemulgowało, ale przujemna DUżo "cieńsza"
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przygotowałam sobie cytaty, żeby pochwalić piękne włoski, ale wybaczcie nie jestem w stanie.
Trzymaj się kochana
Cytat:
Ostatnia sprawa - ma któraś z was też tak wrażliwy skalp? Ja, choćbym miała najlepszy szampon, mogę używać go przez krótki czas, potem swędzi i łupież. Boję się, żebym nie miała tak też z Altterką, bo ona jest kochana . Bądź, co bądź, jest ktoś z takim problem, kto chętnie pomoże nowej, zagubionej koleżance?
Jam ci ;] Unikam SLS, surfaktantów amfoterycznych, soli. Rozcienczam szampony (w tej chwili Hipp jako tako), dolewam od siebie: olejów, żelu lnianiego czy aloesowego. U mnie w podpisie przykazania wrażliwaca - czego unikać, gębiej w blogu wizażowym rozpiska czego używałam przez jakiś okres czasu i jak się to sprawowało
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Pewnie bez zdjęć się nie obejdzie, ale chociaż zapytam. Jeżeli na kosmyku włosów 28cm mam 2 bardzo delikatne zagięcia (żadne tam fale jak u Rilla82) , jest o co walczyć? Kilka lat temu jak stosowałam jeszcze SLS myłam włosy szamponem do kręconych z Nivei i wtedy moje włosy pocieniowane skrecały się na końcówkach.
Wbijaj

Kończę śniadanko i zwijam się do pracy :/ znowu charytatywnie w sobotę

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:35   #44497
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
A, jeszcze jedna sprawa. Jak próbowałam spać w chustce to wiązałam ją bez pochylania się do przodu, wczoraj spróbowałam w drugą stronę. Nie spadła (czyli 3:2 dla niej), ale rano po jej zdjęciu...ała. Włosy odleżały się w drugą stronę i potem przy powrocie do normalności bolały mnie yy..cebulki no, cały skalp. Tak jak zdarza się czuć ulgę po uwolnieniu z ciasnego kucyka, ale to było gorsze Nie macie tak?
Nie
Staram wiązać pod linią włosów i nie bardzo mocno, tyle co by się nie zsunęła. Włosy sobie w niej leżą luźno, tak jak przy plunkingu, nie są ściśnięte.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:20   #44498
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski

Ajrisz
, współczuję Ci tej charytatywnej pracy w sobotę. Oby jak najmniej takich sytuacji.

Ja zaryzykowałam dzisiaj i własnie siedzę z shea wymieszanym ze słonecznikowym (nie mogłam się zdecydować, czego użyć). Połączyłam je w miseczce na parze. Zobaczymy jak ze zmywaniem Trzymajcie kciuki
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:13   #44499
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja właśnie nałożyłam olejek jojoba. Do jutra rana potrzymam, bo nie mam żadnych planów na wyjścia

A moje włosy daaawno nie były niczym natłuszczane

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:19   #44500
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ksiaze-gigi Pokaż wiadomość
Witam! Jestem tu nowa. Przeczytałam pigułkę i FAQ,ale nie znalazłam odpowiedzi na to,jaki mam rodzaj skrętu i jak pielęgnować swoje włosy a doprowadzają mnie powoli do szału
Wprawdzie nie jestem utaj żadnym ekspertem, ale z tego, co mi wiadomo, wiedza, jaki to konkretnie skręt nie jest aż tak potrzebna. I tak ostatecznie okazuje się, że osoby z podobnym skrętem wolą inne produkty niż Ty. Więc to wszystko kwestia sprawdzenia.
Pewnie masz coś w okolicy fal. Ja mam falki, w tej chwili krótkawe, ale zapuszczam Najlepiej jak wrzucisz fotę, to dziewczyny pewnie coś powiedzą

Dobór odpowiedniej pielęgnacji często trochę trwa, bo trzeba przetestować trochę produktów i poznać swoje włosy.

Ja bym Ci radziła zaopatrzyć się w lepsze oleje. Ta oliwka z rossmanna zdaje się nie jest najcudowniejsza i chyba lepsza jako sama baza pod coś. A jaki konkretnie olej, to http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...lejowaniu.html

Poza tym, polecam żel lniany/płukankę lnianą i dobrać sobie odżywkę z polecanych tutaj. Ja, falista lubię najbardziej: alterry z morelą (najbardziej) i granatem, maskę alterra z granatem, garnier avocado i karite, garnier fructis volume coś tam , joaśki b/s zwłaszcza z miodem

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość

Niestety Emulsja Gloria jak dla mnie jest beznadziejna i nie mogę nią myć włosów (są tłuste i strąkowate). Poza tym nie lubię jej zapachu
Emulsja? Na pewno? Mi się wydaje, ze emulsja jest akurat bardzo lekka, najlżejsza z wszystkich odżywek do mycia, jakie mam. Na pewno nie mylisz z maską? Albo może nie domywasz emulsją włosów? Choć ja glorią zmywam oleje i to bez większego problemu

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jantar ma sporo ekstraktów, więc pewnie któryś z nich daje Ci do wiwatu Heh, ugotuje wiadro żelu i faktycznie wypróbuje wysmarowanie się od stóp do głów
Zdrową dietę musiałabym sobie ogarnąć, a jeszcze moja współlokatorka jest uzależniona od słodyczy Więc środowisko odchudzaniu nie sprzyja Dziękuję za komplementy Chłopy się jednak jak na razie do mnie drzwiami i oknami nie pchają
Zrobiłam sobie dziś z pantenolem i napryskałam na noc. Jest spoko, więc chyba taka wersja mi posłuży Fajny patent! A po tym nie tłuszczą Ci się kłaki?

Rozumiem, mój TŻ też ciągle coś słodkiego pożera, a ja cierpię
A te chłopy to pewnie kwestia czasu, albo po prostu ich nie widzisz
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:29   #44501
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dziś z pantenolem i napryskałam na noc. Jest spoko, więc chyba taka wersja mi posłuży Fajny patent! A po tym nie tłuszczą Ci się kłaki?

Rozumiem, mój TŻ też ciągle coś słodkiego pożera, a ja cierpię
A te chłopy to pewnie kwestia czasu, albo po prostu ich nie widzisz
Nie wiem czy się tłuszczą, zwykle wolę nie ryzykować i psikam na noc albo na kilka godzin przed myciem Kudełki myję co dwa dni i jakoś nie uśmiecha mi się skracać odstępu między myciami Fajnie, że być może mój samorodny patent Ci siadł
Nie wiem jak Twój TŻ, ale moja współlokatorka do tego nie tyje po tych kontenerach pożartych słodyczy Niesprawiedliwoś ć dziejowa
Chł0py - się zobaczy
Stary 2011-10-22, 11:44   #44502
Gagz
Raczkowanie

Witajcie

Dawno się nie udzielałem bo u Mnie dzieje się tak wiele że to przegięcie

Tak więc byłem wtedy podciąć włosy na koniec września :/

Ścięła o gram za dużo i trochę lipnie wycieniowała bo się już tak mocno nie kręcą, a nawet mogę stwierdzić że o połowę mniej.

Przepraszam że was tak zaniedbałem ale tak już bywa :/

Ogólnie mam coraz dłuższe kudły ale już nie robię z nich loków tak na siłę

Po prostu są i są zdrowe.

Mam dla was zdjęcie z takiej tam sesji zdjęciowej kolega mi robił z 26 września.

I dla porównania dam przed ścięciem.

I chciałbym zaznaczyć że 18 września mi minął rok bez prostownicy

Miałem zrobić podsumowanie no ale :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0028.jpg (115,7 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0029.jpg (114,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0030.jpg (113,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0313.jpg (96,9 KB, 145 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0348.jpg (101,4 KB, 151 załadowań)

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:25   #44503
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji-Yarrowio, to chyba ja mówiłam, ze Twoje zaczynają przypominać włosy Volyovej i coraz bardziej mi się podobają, jak u "pierwowzoru"-jej są pzrecudne, a już szczyt. że tak mogą wygladać na 3 dzień!(mam nadzieję ze sie Volyova nie obrazi za nazwanie jej pierwowzorem)
Fakt, to byłaś Ty
Też mam taką nadzieję, chociaż tak zupełnie na serio nie wierzę, że moje aż tak się kiedyś skręcą. Samo wytrzymywanie trzech dni w takim stanie mi wystarczy

Cytat:
Ale to może dlatego, że jej jest tylko 200 ml.
Może to faktycznie wina małego opakowania.
Cytat:
Rany W życiu nie dałabym rady domyć oleju odżywką. Szamponem z SLeS-em nie zawsze mi się udawało...
Też mi się udawało zmyć olej odżywką, ale wtedy jeszcze nie kojarzyłam, że to powinno być trudne. Teraz jak się naczytałam pewnie sięgnę po szampon

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ja zaryzykowałam dzisiaj i własnie siedzę z shea wymieszanym ze słonecznikowym (nie mogłam się zdecydować, czego użyć). Połączyłam je w miseczce na parze. Zobaczymy jak ze zmywaniem Trzymajcie kciuki
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A ja właśnie nałożyłam olejek jojoba. Do jutra rana potrzymam, bo nie mam żadnych planów na wyjścia
Olejowy weekend, ja od wczoraj wieczora jojoba + rzepakowy i mam zamiar wytrzymać do jutra

Cytat:
hmm może za mocno ją związałaś, żeby się nie zsuwała? a jakby tak zawiązać luźniej, a nad czołem przypiąć do włosów dwoma-trzema żabkami?
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Nie
Staram wiązać pod linią włosów i nie bardzo mocno, tyle co by się nie zsunęła. Włosy sobie w niej leżą luźno, tak jak przy plunkingu, nie są ściśnięte.
Może i za mocno zawiązałam, ale luźniej by mi spadła (i tak parę razy poprawiałam w nocy ). Tak źle i tak niedobrze. Chyba jakiejś innej chustki spróbuję, chociaż ta powinna być w sam raz, bo jest śliska, ale nie za bardzo. Katie, żabki odpadają bo śpię na brzuchu często, szału bym dostała jak by mi się w czoło wbijały

Dzisiaj się uczę, nie siedzę na wizażu, dzisiaj się uczę, nie siedzę na wizażu, dzisiaj się uczę...
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:34   #44504
agatron77
Raczkowanie

Gagz, O RANY, ale masz świetne włosy . Zawsze uważałam, że kręcone włosy u chłopaka to przekleństwo (mój brat ma taki mega murzyński skręt), a u Ciebie jest pięknie.

kascysko, bo z chłopakami-ślepakami, to czasem tak jak wczoraj wyczytałam w podpisie u którejś z naszych lokasek: Bo każdy facet jest jak burak cukrowy. Słodki, ale to nadal burak (bez obrazy Gagz) . Strasznie się z tego wczoraj uśmiałam

No ja zmyłam te 'sosy' z włosów rozcieńczonym BD (2 razy) i wydawało mi się, że zmyły się okejowo. Nałożyłam jeszcze YTC na kilka minut i po zmyciu żel lniany (ciut słaby, bo z przeznaczeniem na płukankę). Podczas nakładania żelu miałam wrażenie, że jednak niezbyt dobrze zmyły się te oleje - no nic, zobaczymy

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Dzisiaj się uczę, nie siedzę na wizażu, dzisiaj się uczę, nie siedzę na wizażu, dzisiaj się uczę...
Stary 2011-10-22, 12:49   #44505
AguŚ87
Zakorzenienie

witam

zafarbowalam moje loczki i sę strasznie zniszczyły

i tu moja prosba... jakas dobra odzywka naiwilzajaca bez silikonow?

Isana jest za słaba. czytałam ze dobra jest ta z rossmana Alterra?

z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:05
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 12:53   #44506
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Gagz, O RANY, ale masz świetne włosy . Zawsze uważałam, że kręcone włosy u chłopaka to przekleństwo (mój brat ma taki mega murzyński skręt), a u Ciebie jest pięknie.

Bo każdy facet jest jak burak cukrowy. Słodki, ale to nadal burak (bez obrazy Gagz) . Strasznie się z tego wczoraj uśmiałam

Ja tam się nie obrażę nie ma na co
Każdy ma podejście do życia jakie ma

Teraz już nie wyglądają tak jak na 3 pierwszych fotkach a szkoda, bo są dłuższe i pokazały by co potrafią a tak jest lipa....

Ogólnie to ostatnio używałem wax awokado, ale bez szału i właśnie się skończył razem z moim żelem Isana tym pomarańczowym męskim...też nie za specjalny..

Uhhh trzeba wywalić kasę...

a teraz coś miłego dla ucha :

http://www.youtube.com/watch?v=au4hg7gZ3t0

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!

Edytowane przez Gagz
Czas edycji: 2011-10-22 o 12:54
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:01   #44507
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie, że bez cytowania.

Basiu - naprawdę bardzo, bardzo mi przykro. Wiem, że nie pomogą tu żadne słowa, ale wiedz, że wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą. W tym momencie nasuwa mi się cytat - ''Czasem kogoś kochać, to pozwolić mu odejść'' . Tak, miejmy nadzieję, że istnieje kocie niebo, w którym jest jej lepiej.

Właśnie dziewczęta, żadnego narzekania! Śliczne macie włosy, ja mój stan wejściowy dodałam do codziennika, więc, jeśli chcecie podwyższyć włosową samoocenę, zapraszam Ale nie no, naprawdę, w większości macie śliczne, zadbane zakrętaski

I kolejne z serii ''Cześć, jestem Maylet i nie wiem nic o włosach '' otóż, wczoraj umyłam swojego sianko - Joanna Rzepa + Alterra. Wiem, że za mało, ale brak czasu. (w weekend obiecałam im saunę) Tak, jak radziłyście, nie czesałam na sucho, poza grzywką, bo ją musiałam. I, mimo wszystko boję się, że porobią mi się jakieś kołtuny Interesuje mnie też wasza reanimacja Rano wstaję o 6, o 7 wychodzę z domu, więc umyć nie zdążę, a suszyć nie chcę Ostatnia sprawa - ma któraś z was też tak wrażliwy skalp? Ja, choćbym miała najlepszy szampon, mogę używać go przez krótki czas, potem swędzi i łupież. Boję się, żebym nie miała tak też z Altterką, bo ona jest kochana . Bądź, co bądź, jest ktoś z takim problem, kto chętnie pomoże nowej, zagubionej koleżance?
O reanimacji i wrażliwych skalpach dziewczyny tu piszą ciągle, poczytaj.
Czytałaś FAQ i Pigułkę?

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:38
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 13:17   #44508
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie Joanna wypada cenowo tak samo jak wszystkie inne odżywki, których używałam do mycia włosów. Ot, 2zł/100 ml. Tak ma chyba większość odżywek.
Mi Kallos litrowy zamawiany na allegro wychodzi taniej ostatnio płaciłam 9,77 za opakowanie plus przesyłka, a że kurierska dzielona na 4 produkty to 17/4 to w sumie za litr wyszło mi 14,02, czyli 1,40 za 100ml

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
współczuję, pamiętam czasy, jak siedziałam w tygodniu albo z piątku na sobotę do nocy za friko, masakra
trzymaj się dzielnie!
Stary 2011-10-22, 13:25   #44509
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość

Mam dla was zdjęcie z takiej tam sesji zdjęciowej kolega mi robił z 26 września.

Cudne Jak mogłeś kiedyś prostować takie loki?:P

Cytat:

są prześliczne
a że mają czasem gorszy dzień - przecież każda z nas to świetnie zna
tak jak pisała myszka - testuj, notuj, sprawdzaj, na błędach się uczymy co włosom służy, a co nie służy
a że wszystkie lubi eksperymentować to i wpadki się zdarzają
Popieram

Cytat:
Chciałam Wam pokazać jak moje włosy reagują na spanie w chustce jedwabnej.
Super! U mnie na spanie w chustce nie ma szans Rano już chustki nie mam na głowie...

Cytat:

Niebiosa! Włosy w 2 tygodnie urosły mi 3 cm
Też tak chcę! Gratuluje

Udało mi się dorwać u mnie w Naturze dwie sztuki odżywki Artiste. Swoją drogą kasjerka powiedziała, że przyszły tylko dwie sztuki różowej.. Za to dużo zielonej..
Stary 2011-10-22, 13:35   #44510
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję Wam i biję się w piersi. Macie rację. Naprawdę chyba bez sensu marudzę. Zmobilizowałyście mnie i przejrzałam starsze zdjęcia. I jestem w szoku.
Po pierwsze: faktycznie wyzej falują (chociaż to zauważyłam sama-fale się wspięły wyzej odkad zamiast harmonijkowania w wyproscie ugniatam z głową opuszczoną w dół i dyfuzoruję).
Po drugie: jakie ja miałam straszne siano jeszcze w sierpniu(gdzieś w pierwszym tygodniu-nie znałam zelu lnianego)!!!Znalazłam zdjęcia na dysku, nie wiem, dlaczego ich nie dałam do dziennika regeneracji, chyba mi jakoś umknęły. Wrzucę je tu dla porównania i motywacji dla innych poczatkujących.
I biję się w piersi , bo byłam przekonana, ze one teraz dobrze wygladają tylko na zdjęciu, a na zywo dużo gorzej. Ale skoro w sierpniu nawet na zdjęciu wyglądały okropnie, a teraz ładnie, to może w końcu nadejdzie moment, ze i w rzeczywistości zaczną tak wygladac.
O tak, marudzisz niepotrzebnie bo włosy masz piękne - i skręt i kolor, następnym razem będziemy przekładać przez kolano i bić po tyłku :P
Zmiana kolosalna

Cytat:
Witajcie

Ścięła o gram za dużo i trochę lipnie wycieniowała bo się już tak mocno nie kręcą, a nawet mogę stwierdzić że o połowę mniej.

Ojeeeej ale masz świetne loczki
W ogóle jestem w szoku że jest tu z nami jakiś facet, od kiedu Tu zawitałam to Cię chyba nie było, ale tak być nie może, więc proszę mi się tu udzielać i często foty włosów wrzucać bo są rewelacyjne Widać że zdrowe

Cytat:
Ja tam się nie obrażę nie ma na co
Każdy ma podejście do życia jakie ma

Teraz już nie wyglądają tak jak na 3 pierwszych fotkach a szkoda, bo są dłuższe i pokazały by co potrafią a tak jest lipa....

Ogólnie to ostatnio używałem wax awokado, ale bez szału i właśnie się skończył razem z moim żelem Isana tym pomarańczowym męskim...też nie za specjalny..

Uhhh trzeba wywalić kasę...

a teraz coś miłego dla ucha :

http://www.youtube.com/watch?v=au4hg7gZ3t0
A Florence jest boska

Sailormary - zaskoczyły, super te zdjęcia z codziennik

Przepraszam dziewczny że tak z rozpędu i nie wszystkich cytuję, obiecuję poprawę

Do tych, które marudziły coś o odchudzaniu, polecam dietę South Beach. Od połowy lipca schudłam na niej już 10kg (dziś się ważyłam :P) mimo że nie miałam żadnej aktywności fizycznej, a zaczynałam od II fazy a nie od tej uderzeniowej. Dieta zdrowa i pyszna

U mnie dziś leniwa sobota, jedno oko otworzyłam o 12,30, drugie dopiero przed chwilą po wypiciu kawy. Z włosami mam zamiar robić nic, po harówce przez cały tydzień z łóżka nie wychodzę, ach jak dobrze

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-10-22 o 13:42
Stary 2011-10-22, 13:42   #44511
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
witam

podbijam
Stary 2011-10-22, 13:54   #44512
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
podbijam
Alterra Morelowa może?

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2011-10-22, 14:09   #44513
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak Twój TŻ, ale moja współlokatorka do tego nie tyje po tych kontenerach pożartych słodyczy Niesprawiedliwoś ć dziejowa
Chł0py - się zobaczy

też kiedyś nie tyłam, byłam na granicy między szczupłą a chudą... a potem stwierdziłam, że chcę przytyć i pakowałam się na siłę makaronami i ryżem w chorych ilościach... i przestawił mi się metabolizm

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Witajcie

masz fantastyczne włosy (to aż niesprawiedliwe, żeby facet miał takie ) i fajny styl pasujący do muzyka

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Katie, żabki odpadają bo śpię na brzuchu często, szału bym dostała jak by mi się w czoło wbijały
hmm... no to faktycznie nie da rady, ja śpię na plecach i bokach, nigdy na brzuchu

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
witam

mi pomogły (i pomagają) olej kokosowy, Alterra morela, maska Alterra z granatem, Garnier z karite i awokado, do mycia maska Kallos Latte, b/s Joanna mleko i miód

musisz wytestować swój zestaw, ale ten jest całkiem dobry na początek
Stary 2011-10-22, 14:36   #44514
reniatka21
Raczkowanie

Dziewczyny, pomóżcie, bo już nie wiem czy i co robię źle...
zaczęłam od przeczytania wątków z Pigułką, FAQ, listami kosmetyków z analizami... "wybrałam" sobie kosmetyki, które wydawało mi się powinny być ok. I nie jest :-(
Kiedyś miałam śliczne kręcone włosy, jedynym problemem było jedynie puszenie się, ale to jakoś opanowywalam pastą Goldwell Move Control. Potem urodziłam dziecko, zaczęła mi się nadczynność tarczycy...zaczęły wypadać włosy, a te odrastające z kręconymi mają coraz mniej wspólnego :-(
Od 2 tygodni staram się stosować metode CG i tak
- oczyściłam włosy szamponem z SLS
- co tydzień nakładam olejek jojoba
- zmywam to szamponem Rossmann Babydream
- standardowo myje włosy co jakieś 3 dni odżywką Isana
- potem nakładam odżywkę ds Garnier "Volume Restructure"
- następnie odzywka bs Z apteczki babuni "Balsam nawilżająco - regenerujący"
- na koniec czasem daję jeszcze Nivea "Flexible Curl - Balsam podkreślający loki" albo "Artiste - Styling Gum"

na suche włosy i codziennie troche dla odświeżenia skrętu po nocy spsikuję wodą i nakładam trochę Gumy Bielendy "Graffiti 3D" (nic ciekawszego poki co nie znalazłam) - bez czegokolwiek nakładanego rano włosy mi się rozrostowuja po nocy :-( Wcześniej najlepiej tu dzialała pasta Goldwell Move Control, mimo dimethicone'u w składzie, ale ją wycofali :-(((( Rok temu, kiedy pierwszy raz się przymierzyłam do CG, używałam kilka razy żelu lnianego, ale włosy po nim były sztywne, a ja tego nie cierpię

Efekt calej aktualnej 'pielęgnacji' jest taki, że po umyciu i wysuszeniu włosów - czy to naturalnie czy dyfuzorem - jest całkiem ok. Ale następnego dnia to osobna bajka... włosy są ledwo pofalowane, część słabiej, częśc mocniej... na końcach jeszcze jako tako się układają, ale skrętem trudno to nazwać :-( No i dodatkowo mam wrażenie, że są jakby cięzkie i szybciej się przetluszczają, sa przyklapnięte przy skórze, choć do tej pory zawsze były za suche i puszące się...

Czy coś robię źle? Czegoś może brakować? Protein jakichś? Bo przyznam szczerze, po przeczytaniu dostępnych tu informacji, to własnie proteiny sa składnikiem, co do ktorego nie mam pojęcia czy jest w odpowiedniej ilości w uzywanych przeze mnie produktach. A moze to kompletnie co innego mi umyka? Będę wdzięczna za wszelkie porady

I po kolei zdjęcia
1. moje włosy jeszcze kilka lat temu :-(
2. teraz, w dniu mycia, po dyfuzorze
3 i kolejne - dziś (sobota), po myciu w czwartek wieczorem - już w wersji lekko odratowanej wspomniana Gumą Bielendy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg old.jpg (16,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111002-_IGP8242.jpg (29,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111022614.jpg (52,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111022616.jpg (23,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111022617.jpg (26,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg l2.jpg (86,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (48,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (79,5 KB, 32 załadowań)
reniatka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 14:38   #44515
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
podbijam
Dla mnie zdecydowanie najlepsza jest MASKA DO WŁOSÓW SUCHYCH I ZNISZCZONYCH BIOVAX L'BIOTICA.
Stary 2011-10-22, 14:43   #44516
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez reniatka21 Pokaż wiadomość
zaczęłam od przeczytania wątków z Pigułką, FAQ, listami kosmetyków z analizami... "wybrałam" sobie kosmetyki, które wydawało mi się powinny być ok. I nie jest :-(
Kiedyś miałam śliczne kręcone włosy, jedynym problemem było jedynie puszenie się, ale to jakoś opanowywalam pastą Goldwell Move Control. Potem urodziłam dziecko, zaczęła mi się nadczynność tarczycy...zaczęły wypadać włosy, a te odrastające z kręconymi mają coraz mniej wspólnego :-(
- na koniec czasem daję jeszcze Nivea "Flexible Curl - Balsam podkreślający loki" albo "Artiste - Styling Gum"

na suche włosy i codziennie troche dla odświeżenia skrętu po nocy spsikuję wodą i nakładam trochę Gumy Bielendy "Graffiti 3D" (nic ciekawszego poki co nie znalazłam) - bez czegokolwiek nakładanego rano włosy mi się rozrostowuja po nocy :-( Wcześniej najlepiej tu dzialała pasta Goldwell Move Control, mimo dimethicone'u w składzie, ale ją wycofali :-(((( Rok temu, kiedy pierwszy raz się przymierzyłam do CG, używałam kilka razy żelu lnianego, ale włosy po nim były sztywne, a ja tego nie cierpię

Efekt calej aktualnej 'pielęgnacji' jest taki, że po umyciu i wysuszeniu włosów - czy to naturalnie czy dyfuzorem - jest całkiem ok. Ale następnego dnia to osobna bajka... włosy są ledwo pofalowane, część słabiej, częśc mocniej... na końcach jeszcze jako tako się układają, ale skrętem trudno to nazwać :-( No i dodatkowo mam wrażenie, że są jakby cięzkie i szybciej się przetluszczają, sa przyklapnięte przy skórze, choć do tej pory zawsze były za suche i puszące się...

Czy coś robię źle? Czegoś może brakować? Protein jakichś? Bo przyznam szczerze, po przeczytaniu dostępnych tu informacji, to własnie proteiny sa składnikiem, co do ktorego nie mam pojęcia czy jest w odpowiedniej ilości w uzywanych przeze mnie produktach. A moze to kompletnie co innego mi umyka? Będę wdzięczna za wszelkie porady

I po kolei zdjęcia
3 i kolejne - dziś (sobota), po myciu w czwartek wieczorem - już w wersji lekko odratowanej wspomniana Gumą Bielendy
to tak - na fotkach nie est źle, w kolejne dni zawsze ciężko uzyskać to samo co od razu po myciu - z tym raczej warto się pogodzić
jeżeli czujesz, że włosy mają tendencję do prostowania - podmieniłabym Isanę na coś innego (może maska Kallos albo któraś Joanna Naturia - u mnie Isana działa zawsze jak złoto jako gwarant rozprostowywania włosów, części Dziewczyn służy, może Tobie akurat też prostuje?)
po drugie - warto zrezygnować z gum, fajnie utrwalają, ale większość obciąża, sprzyja przetłuszczaniu, często mają alkohol w składzie, więc na dłuższą metę mogą wzmagać przesuszenie/puch
spróbuj "przeprosić się" z żelem lnianym, albo np. Bielenda czarna rzepa (osobiście kocham Isanę męską czarno-pomarańczową , ale usztywnia mocniej niż lniany, a piszesz, że tego nie lubisz), zwróć uwagę, żeby wyschnięty na włosach żel delikatnie odgnieść w koszulkę - może to zniwelować ten efekt sztywności, który Tobie przeszkadza

tyle ode mnie - a teraz niech się wypowie jakaś mądrzejsza kręconowłosa głowa

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-10-22 o 14:51
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 15:59   #44517
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
(mam nadzieję ze sie Volyova nie obrazi za nazwanie jej pierwowzorem)
a gdzie tam, aż się nadęłam cała z dumy

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
wow, wyglądasz super, świetne loczki
na pewno masz mnóstwo fanek

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 16:39   #44518
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

I po kolei zdjęcia
Kochana, witaj Moim zdaniem wywal tą gumę - jest sporo żeli rekomendowanych przez kręconowłose, a sztywność zawsze można odgnieść Proteinki polecam oczywiście także

Coś wam pokaże - moje włosy, sztywne od żelu lnianego i ze spinkami - ten widok poprawia mi humor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111022_1.jpg (52,3 KB, 70 załadowań)
Stary 2011-10-22, 16:40   #44519
paulownia
Zakorzenienie

Uff, nadrabiania bedzie sporo. Doszla do mnie wczoraj paczka z Mazidel, i dzis pierwsz randka z keratyna w planach juz sie nie moge doczekac mycia.
Plus, zalozylam watek wymiankowy dla nas, tak jak planowalam. Zagladajcie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post30089779
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 17:02   #44520
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziękuję kochane jesteście
A wyszło jak wyszło, przyszłam do pracy, wydrukowałam coś i zwolniłam się bo się strasznie źle poczułam ;] Szef i tak już mnie nie lubi to się chociaż męczyć nie będę ;]
Cytat:
Połączyły się? Dodawałam lanolinę jeszcze to się lepiej łączyły
No ciekawe co wyjdzie
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Natchnęłyście mnie i nałożyłam olejek Khadi, z zamysłem do jutra Minutę później sms od koleżanki czy pójdziemy na kawę :P
Cytat:
Witajcie

Witaj człowieku Kopę lat Cię tu nie było
Świetne zdjęcia!
Cytat:

Dobre podejście Nic na siłę, urosną to wrócą
Cytat:
Też mi się udawało zmyć olej odżywką, ale wtedy jeszcze nie kojarzyłam, że to powinno być trudne. Teraz jak się naczytałam pewnie sięgnę po szampon

Cytat:
współczuję, pamiętam czasy, jak siedziałam w tygodniu albo z piątku na sobotę do nocy za friko, masakra
trzymaj się dzielnie!
:tuli:
Cytat:
Owszem brakuje. Tzn są proteiny mleka w Joaśce ale to są duże, one działają zmiękczająco. Lepsze byłyby jedwabne lub keratyna. Możesz wybrać coś gotowego (lista u mnie w podpisie) albo zamówić jako półprodukt i dodawać do odżywki lub stylizatora.
Tak myślę, może pomógłby Ci "plan minimum" na chwilę, ale przydałaby się bardziej treściwa odżywka b/s. U mnie plan minimum wygląda tak: szampon z SLS, a jako b/s fura żelu lnianego/aloesowego i na końcówki oliwka BD/olej kokosowy w lecie albo zielony krem do rąk z biedronki (głownie shea i kokos) przy gorszej pogodzie. Efekt jest taki, że włosy są zabezpieczone ale nie obciążone.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości