Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 22:11   #2581
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lili raczej nie. Musisz szukac takiej do przygotowania na mm (tylko robisz na swoim mleku) taka jest bezmleczna klik

Albo możesz ściągnąć ze 120 ml i w tym mleku zagotować łyżeczkę kaszy mannej
Pogrubione to u mnie
Dzięki Scio

Czyli żadnej kaszki nie dodaje się prosto z opakowania np do obiadu/słoiczka?
Każdą trzeba najpierw rozrobić na mleku bądź wodzie i wtedy dodać?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U nas ministranci chodzą przed księdzem i pytają, czy przyjmuje się kolędę. Jak tak, to potem z księdzem wchodzą i śpiewają kolędę. W sumie za to dostają 2zł, 5zł, 10zł. Zazwyczaj chodzi dwóch ministrantów.
U nas jest dokładnie tak samo,
tylko nie pytają czy kolędę się przyjmuje
Mają taką skrzyneczkę, gdzie parafianie wrzucają kasę (ile kto uważa) a ksiądz później z tego im dzieli.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:13   #2582
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

a ja mam ta kaszkę manną z mm i chyba jurto dam Nati, zobaczę jeszcze, ale tak się przymierzam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:14   #2583
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dziś pierwsza przygoda z żółtkiem
I jak sobie Agatka poradziła?
Jak zółtko podajesz?
Rozdrabniasz z czymś?
Stary 2012-01-03, 22:15   #2584
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Pogrubione to u mnie
Dzięki Scio

Czyli żadnej kaszki nie dodaje się prosto z opakowania np do obiadu/słoiczka?
Każdą trzeba najpierw rozrobić na mleku bądź wodzie i wtedy dodać?

U nas jest dokładnie tak samo,
tylko nie pytają czy kolędę się przyjmuje
Mają taką skrzyneczkę, gdzie parafianie wrzucają kasę (ile kto uważa) a ksiądz później z tego im dzieli.
Możesz dodać te gotowe (bobovita, nestle) i wymieszać Tylko na 1 łyżkę powinno być 100 ml obiadku/deserku )mały słoiczek.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:15   #2585
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja mam ta kaszkę manną z mm i chyba jurto dam Nati, zobaczę jeszcze, ale tak się przymierzam

Radek w czwartek kończy 5 miesięcy.
W poniedziałek pojedziemy na szczepienie to się jeszcze lekarki popytam.
Stary 2012-01-03, 22:16   #2586
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
I jak sobie Agatka poradziła?
Jak zółtko podajesz?
Rozdrabniasz z czymś?
Chyba dobrze, bo nie widze zmian. Ugotowałam jajko. I pół żółtka wrzuciałam do zupki przed zmiksowaniem. Resztę zjadłam

Ide robić kotu "operacje"

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-03, 22:18   #2587
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz dodać te gotowe (bobovita, nestle) i wymieszać Tylko na 1 łyżkę powinno być 100 ml obiadku/deserku )mały słoiczek.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

co mu będziesz robiła?
Stary 2012-01-03, 22:20   #2588
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Aż się boję zapytać jaką
Stary 2012-01-03, 22:26   #2589
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
DaKaro pierwsze ( to beznadziejne)przez portal hej.mielec. To teraz to przez znajomego. Ale lepze ogłoszenia są na hej.mielec niż w Korso
Dzięki .

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
DaKaro a kiedy myślicie się przeprowadzić? coś konkretnie szukacie lub konkretne miejsce czy obojętne Wam to? czasem mieszkanie 3 pokojowe wychodzi taniej niż 2 pokojowe ... no i okolica też jest ważna bo tu gdzie ja mieszkam to za.dupie mimo że mielec jeszcze ... Marinka ma fajną miejscówkę
Plany zmieniają nam się z dnia na dzień. W tej chwili myślimy o zakupie mieszkania. Oglądaliśmy dom w stanie surowym zamkniętym, ale właścicielka nieruchomości nie chce zejść z ceny praktycznie w ogóle i chyba sobie darujemy.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Scio a ja chcę wiedzieć . Swego czasu asystowałam do sterylizacji kocic .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:27   #2590
youyou
Zakorzenienie

znowu nie nadążam za wątkiem

pojechałam dziś do lekarza po recepte na kolejne opakowania Cerazette, ale byłam rano i okazało się zamkniete bo dziś przyjmuje od 17, więc musiałam wieczorem znowu jechać tylko po to żeby odebrać wypisaną już receptę.

W ogóle wczoraj dostałam jakiegoś zaćmienia i wzięłam 2 pigułki na raz cos mi się pomyliło i jak brałam pigułkę to patrzę ze ona jest na poniedziałek, a ubzdurało mi się że był wtorek i pomyślałam sobie żę nie wziełam wczoraj "poniedziałkowej" pigułki to wzięłam 2 na raz
w sumie nic mi chybaa nie będzie, lepiej pomylić się w tę stronę niż nie wziąć w ogóle...

U nas dziś piękna pogoda, byliśmy na 2-godzinnym spacerku bo tż dziś w domu.

Nie wiem do czego mam się odnieść bo z dużo naprodukowałyście.

zdrówka dla Shirkowego żbika i Kajoolowego Szymka
kciuki za szczepienie Tymkowe

Vaniliova ja nie daję poduszki i jeszcze długo nie mam zamiaru, Filip do tej pory śpi bez poduszki, choć ma taką cieniutką od jakiegoś czasu ale zanim zaśnie to ją wyrzuci poza łóżko

Nie wiemy co zrobić z Filipem od września, rozglądam się z przedszkolem, ale do państwowego się nei dostanie bo we wrzesniu będzie miał dopiero 2,5roku. Bylismy dziś się pytać o to w naszym gminnym przedszkolu.
Szukam więc prywatnego..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:31   #2591
Lili 83
Zakorzenienie

Scio Ty zaczynałaś rozszerzać Agatce dietę od ziemniak+dynia czy sam ziemniak?
Probowac z jednym sloiczkiem czy ciagac dwa?
cos mi sie przestawilo z klawiatura
Stary 2012-01-03, 22:31   #2592
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

"Operacja" to nasza domowa nazwa zabiegow Niutulutowych. Bidula musi być teraz 3 razy w tygodniu kąpana i codziennie psikam ją klotrimazolem, sprey jest na spirytusie. Ona się wyrywa. ja ją trzymam i psikam, a potem jeszcze 10-15 inut trzymania, zebysie nie wylizała, bo po spirytusie dostaje slinotoku

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-03, 22:37   #2593
Lilkaa82
Rozeznanie

Patik tak narazie miezkamy u babci ale za jakies 2-3 miesiace przeprowadzamy sie na nowe mieszkanie sami juz w trojke

My jutro z Karolinką jedziemy na USG wątroby zobaczyc czy ma powiekszoną (miała powiekszoną po urodzeniu), mamy kontrole po skonczonym 6 miesiacu wiec ładnie proszę o kciuki jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).

Pieknie dziekuję wszystkim za zyczenia zdrówka

Jacieee trzymam za maluszka kolezanki, a dla Twojego synka duzo zdrowka

Słoneczko za 5 miesiecy

Brumek za jutrzejsze szczepienie

Scio u nas tez juz od jakichs 2 tyg połowa żółtka co drugi dzien idzie w ruch tre przez sitko do zupki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:47   #2594
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
My jutro z Karolinką jedziemy na USG wątroby zobaczyc czy ma powiekszoną (miała powiekszoną po urodzeniu), mamy kontrole po skonczonym 6 miesiacu wiec ładnie proszę o kciuki jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).
Kciuki oczywiście trzymam
My tam byliśmy nie z powodu powiększenia wątroby, tylko podwyższonych transaminaz. Potem lekarce w badaniu sie wydawało, że wątroba być może lekko powiększona, ale na USG okazało się, że normalna
Stary 2012-01-03, 22:52   #2595
pieleszka
Wtajemniczenie

nadobiłam
moje dziecko dzisiaj było tak uciążliwe, że już myśleliśmy z TŻ, że sfiksujemy...nie wiem co się z nią dzieje. nauczyła się krzyczeć więc krzyczy cały czas, a do tego płacze co chwile nawet noszona - w ostateczności- na rękach...

justynko zaległe STO LAT i z okazji urodzin. no i u nas jest tak samo z ministrantami na kolendzie. a że to dzieciaki to ode mnie dostaja do puszki po 2 zł na jakies lody czy coś

brumku za szczepienie

jacieee nie wyobrażam sobie tego co Twoja koleżanka przechodzi, ale wierze, że będzie dobrze z maluszkiem!!!!!!!!!!!!!

lili ja gluten wprowadzam tak, że gotuję zwykłą blyskawiczną kaszkę manne na wodzie (4 łyżeczki na 200 ml - tak jest na opakowaniu) i dodaje łyżkę do słoiczka zupki (reszte zjadam )... problem w tym, że Hania nie je w zasadzie tych zupek w potrzebnej ilosci -maks. 2 -3 łyżeczki dziennie..ale łudze sie, że i choć w tej ilości łyknie ziarenko glutenu...

życzę zdrówka wszystkim chorowitkom - dużym i malutkim!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:01   #2596
marzena_S
Zadomowienie

Lili, jak chcesz bezmleczną kaszę mannę, to kup taką zwykłą (leżą tam gdzie ryż, makarony itd.). Możesz ją przygotować na wodzie lub dosypać do obiadku. (przykładowe zdjęcie w załączniku)

Lilka, trzymam kciuki za jutrzejsze usg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kasza_manna0.jpg (29,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-01-03, 23:15   #2597
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Właśnie grzebie na necie.
I wyczytałam w oświadczeniu rzecznika MZ, ze ponoć Nutramigenu nie bedzie wcale, beda wprowadzac Nutramigen lgg (nie wiem co to ) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.
Wyżaliłam się i Wam i odpowiedniego mejla napisałam do MZ, pewnie będą mieć to w ale ulżyło mi (najwyżej mnie zamknął za zniewage ministra )

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-03, 23:16   #2598
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Lili, jak chcesz bezmleczną kaszę mannę, to kup taką zwykłą (leżą tam gdzie ryż, makarony itd.). Możesz ją przygotować na wodzie lub dosypać do obiadku. (przykładowe zdjęcie w załączniku)
My z mężem taką dokładnie codziennie wieczorkiem wcinamy
Stary 2012-01-03, 23:20   #2599
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kasza manna to semolina z pszenicy durum

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-03, 23:23   #2600
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My z mężem taką dokładnie codziennie wieczorkiem wcinamy
Ja dzisiaj przez Ciebie też ją wcinałam. (chyba się uwsteczniam, zaraz będę z Hanią papki wciągać)
Stary 2012-01-04, 00:20   #2601
DaKaro
Zadomowienie

Cicho tu...Kto dzisiaj gasi swiatlo?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 00:37   #2602
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Cicho tu...Kto dzisiaj gasi swiatlo?
Czyżby ja?
Ale dziś gaszę wcześniej, bo coś mi się spać chce
Stary 2012-01-04, 00:44   #2603
Kolina
Zadomowienie

jestem
nadrabiam od paru godzin, stron duzo a ja tak z doskoku czytalam, bo:
- dawid jakis marudny dzisiaj
- miałam wieczorem wizytę siostry z chłopakiem
- szukałam paru rzeczy na allegro

Dawid budził sie kilka razy z krótkim płaczem, właściwie zaraz po tym sam zasypiał, ale i tak musiałam do niego zaglądać
widać że dziąsła mu dokuczają, robiłam mu dziś zdjęcia jak maltretował gryzaki (może wstawie do klubu, tylko mi głupio tak Was zdjeciami ciągle zasypywać)

w sumie padam na pysk, jak wiele z Was tez dzisiaj miałam kolędę, na szczęście moją ulicę "robił" wikary, nie proboszcz (%^%%$%$#%)
było krótko, miło i na temat
jest podobnie jak u iustyny: wychodzi się po księdza, z księdzem chodzi dwóch ministrantów
ksiądz dostał 50zl
ministranci 10zl do podziału (brumek, u nas trzeba dać, taki wiejski zwyczaj, niestety....)

siedziałam też troche na alegro - kupiłam bossssską deskę do prasowania i kilka żarówek led

tyle o sobie...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
my już z Maksusiem po lekarzu i w sumie stwierdziła że ten kaszel od katarku ( oby tak było) i że oskrzela czyste i ona nic tam nie słyszy ... kazała dawać calcium, flegamine i zyrtec w kropelkach na osuszenie noska ( przypuszczała że alergia a ja w sumie się najadłam cukierków czekoladowych i pomarańczę ostatnio wciełam ) ... gardełko ma lekko przekrwione ... biedactwo moje

mój dzieć dziś kończy 5 miesięcy ... już duży mężczyzna
za zdrowie małego i za 5 miesięcy małego mężczyzny

Vaniliowa, nie daję poduszki do spania, ale neurolog proponowala dawać główkę ciut wyżej w ramach rehabilitacji

Lilkaa82 za USG
Brumek za szczepienie (kciuki odbiorę za tydzień - bo tez nas to czeka )

Scio, na co te "operacje" kota?

piszecie o pediatrach które dają Wam wskazówki co do żywienia dzieci, moja kompletnie tego tematu nie porusza jak ja zapytałam, to zbyła mnie jakąś mało istotną informacją, chyba powinnam zmienić pediatrę, ale jaki mam tutaj wybór?

rany jak u nas wieje..........

tyle się napisałam a tu noc i znowu nie ma kto czytać moich wypocin

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie
Stary 2012-01-04, 00:52   #2604
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Brumek za szczepienie (kciuki odbiorę za tydzień - bo tez nas to czeka )
Chętnie oddam

Cytat:
tyle się napisałam a tu noc i znowu nie ma kto czytać moich wypocin
Ja czytam Ale masz rację, że jak się pisze po nocy to mniejszy odzew jest

I Stronczka dziś nie ma na posterunku. Stronczku, co z Tobą?

Cytat:
jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie
Matko co za tragedia dla rodziców Ja nie wyobrażam sobie, jak można żyć po czymś takim.
Stary 2012-01-04, 01:21   #2605
Kolina
Zadomowienie

uciekam spać
wcześniej nakarmię synka

do jutra
Stary 2012-01-04, 05:50   #2606
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

od 2giej nie śpie. mała świruje juz drugą noc, wyspana o 3 teraz siedzi mi na kolanach i zrobiła koopkę. Mam nadzieje, ze jeszcze pośpimy.
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:17   #2607
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Noc bardzo średnia, żeby nie powiedzieć zła. Pobudka praktycznie o 5.40

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka dla Dominika i kciuki oraz modlitwy za moją koleżankę i jej dzieciątko Wierzę, że pomogą

Lecę do mojej chorej marudy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:30   #2608
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witamy sie

Mamy dzis rehabilitacje, a jutro szczepienie (wzw).
Po reh. jedziemy chyba kupić nowego laptopa

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
w 1 fazie niczym, po prostu nie jesz. A w 2 fazie : makarony z pełnego ziarna
Dziubek plażuje

Cytat:
Chyba dobrze, bo nie widze zmian. Ugotowałam jajko. I pół żółtka wrzuciałam do zupki przed zmiksowaniem. Resztę zjadłam
Ja daje żółtkou(gotowane) prosto do paszczy i sobie ciumka.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 07:35   #2609
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też walą w zabawki z pięści?
Moja jakby mogła to nie które by zbutowała,
a zaraz je gryzie i gada do nich.
Zaczeła wydawać inne dźwięki jak jest nerwowa,
wasze też tak? nie wiem czy to normalne czy nie jakie Adhd

Kaszel - Ja nie wiem czy ona kaszle czy udaje że kaszle ?
Heh mała bokserka Ci rośnie Moja jakos w miarę delikatnie obchodzi się z zabawkami, ale kaszel dla zgrywu jest!!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witam wieczornie

Dla mnie wszystkie inne posiłki niż moje mleko to jeszcze kosmos

Testuje nowy soft do czytania wizazu,
widać fotki?
ślicznie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje cudo na cudami juz śpi. Pewnie zbiera siły na jutrzejsze szczepienie No bo cały czas mam nadzieję że go zaszczepią, mimo tego katarku (który zresztą prawie już przeszedł).
Aha, no i w związku z tym proszę o kciuki jutro o 9.30
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Też kupię ten gryzaczek

Jak to u Ciebie z glutenem wygląda?
prosto z torebki dajesz kaszkę do obiadku?
Czy to najpierw trzeba ugotować i dopiero dodać?

Wiecie, ja wałkuję ten cholerny gluten i dalej głupia jestem jak byłam.
Bo u nas skaza i nie wiem czy mogę taką kaszkę jak jest na mleku modyfikowanym?
Poważnie zastanawiam się nad bułką tartą jak wodaqua pisała.
Podaje jej kaszkę manną nestle. Gotuję woe, wlewam do miseczki troszeczkę, wsypuje troszkę kaszki do uzyskania odpowiedniej konsystencji i dodaje łyżeczkę do podgrzanego już obiadku.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wczoraj taka dokładnie kupiłam dla siebie (też za sprawą brumka naszła mnie chętka) i wieczorem zjadłam cały talerz głęboki kaszki takiej na sztywno polanej konfiturą z jagódek

Cytat:

Coś okropnego!!!

Dzien dobry
My już od 6 na nogach
Dzieć marudzi od rana, leżaczek beee, mata beee, najlepiej żeby mama leżała z nią na podłodze albo nosiła od rana na rękach!!!!

U nas kolęda jutro!! Pierwszy raz, od 3 lat jak tu mieszkamy jesteśmy na nią przygotowani Za pierwszym razem to ksiądz nawet nie wiedział o istnieniu naszych domków, a i my sami nie poszliśmy poprosić o kolęde, za drugim razem byliśmy w górach w czasie gdy ksiądz chodził, a rok temu udało nam się już przyjąć księdza, ale tez bylismy mega zaskoczeni, gdy w piżamkach rano siedzimy przy śniadanku, po czym widzimy u sąsiadów księdza! Nasze miny bezcenne a w jakim popłochu zaczęliśmy się ogarniać i przygotowywać wszystko

Ala wczoraj boki zrywała ze śmiechu, gdy kulałam jej cukierka w pazłotku i mówiłam "kulululu" niesamowite jak takie prozaiczne rzeczy, czynności często przypadkowo wykonane rozśmieszają dzieci żadna zabawka nie przynosi jej tyle radości a i jeszcze uwielbia się abwić z nami w "chowanego" zakrywa twarzyczkę pieluszką, a my mówimy "gdzie jest Ala" i wtedy się odkrywa i śmieje i tak w kółko
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:20   #2610
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

CZesc

Kolina u nas jest to amo, alarmy przez sen. Grzybicy skóry dostał koteczek. A bujam się z leczeniem od czerwca, bo wcześniejsza wet stwierdziła, ze alergia, dopiero ten wziął skrobine i stwierził, że grzybek.
Zresztą dziś Agata obudziła się o 2 (kot ją obudził szukając wody) i do 3 gadała w łóżeczku. W końcu wzięliśmy ją do siebie i usnęła z nami. Lubie tak spać we trójke
Ale okropny sen miałam. Sniły mi się jakieś diabły, jakby mnie chciały opętać. I ja wiedziałam, że śpi i tak myślę, żeby się obudzić i kręcę głową, obudziłam się cała telepiąc. Makabra

Brumku
My też dziś na szczepienie na 15.45 a od 15 ksiądz chodzi Musze ogarnąć domostwo i siebie.

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości