|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Dzięki Scio Czyli żadnej kaszki nie dodaje się prosto z opakowania np do obiadu/słoiczka? Każdą trzeba najpierw rozrobić na mleku bądź wodzie i wtedy dodać? Cytat:
tylko nie pytają czy kolędę się przyjmuje ![]() Mają taką skrzyneczkę, gdzie parafianie wrzucają kasę (ile kto uważa) a ksiądz później z tego im dzieli. |
||
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
a ja mam ta kaszkę manną z mm i chyba jurto dam Nati, zobaczę jeszcze, ale tak się przymierzam
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide robić kotu "operacje" |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Scio a ja chcę wiedzieć . Swego czasu asystowałam do sterylizacji kocic .
|
||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
znowu nie nadążam za wątkiem
![]() pojechałam dziś do lekarza po recepte na kolejne opakowania Cerazette, ale byłam rano i okazało się zamkniete bo dziś przyjmuje od 17, więc musiałam wieczorem znowu jechać tylko po to żeby odebrać wypisaną już receptę. W ogóle wczoraj dostałam jakiegoś zaćmienia i wzięłam 2 pigułki na raz cos mi się pomyliło i jak brałam pigułkę to patrzę ze ona jest na poniedziałek, a ubzdurało mi się że był wtorek i pomyślałam sobie żę nie wziełam wczoraj "poniedziałkowej" pigułki to wzięłam 2 na raz![]() w sumie nic mi chybaa nie będzie, lepiej pomylić się w tę stronę niż nie wziąć w ogóle... U nas dziś piękna pogoda, byliśmy na 2-godzinnym spacerku bo tż dziś w domu. Nie wiem do czego mam się odnieść bo z dużo naprodukowałyście. zdrówka dla Shirkowego żbika i Kajoolowego Szymka kciuki za szczepienie Tymkowe ![]() Vaniliova ja nie daję poduszki i jeszcze długo nie mam zamiaru, Filip do tej pory śpi bez poduszki, choć ma taką cieniutką od jakiegoś czasu ale zanim zaśnie to ją wyrzuci poza łóżko ![]() Nie wiemy co zrobić z Filipem od września, rozglądam się z przedszkolem, ale do państwowego się nei dostanie bo we wrzesniu będzie miał dopiero 2,5roku. Bylismy dziś się pytać o to w naszym gminnym przedszkolu. Szukam więc prywatnego..
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Scio Ty zaczynałaś rozszerzać Agatce dietę od ziemniak+dynia czy sam ziemniak?
Probowac z jednym sloiczkiem czy ciagac dwa? cos mi sie przestawilo z klawiatura |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
"Operacja" to nasza domowa nazwa zabiegow Niutulutowych. Bidula musi być teraz 3 razy w tygodniu kąpana i codziennie psikam ją klotrimazolem, sprey jest na spirytusie. Ona się wyrywa. ja ją trzymam i psikam, a potem jeszcze 10-15 inut trzymania, zebysie nie wylizała, bo po spirytusie dostaje slinotoku
|
|
|
|
#2593 |
|
Rozeznanie
|
Patik tak narazie miezkamy u babci ale za jakies 2-3 miesiace przeprowadzamy sie na nowe mieszkanie sami juz w trojke
My jutro z Karolinką jedziemy na USG wątroby zobaczyc czy ma powiekszoną (miała powiekszoną po urodzeniu), mamy kontrole po skonczonym 6 miesiacu wiec ładnie proszę o kciuki jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).Pieknie dziekuję wszystkim za zyczenia zdrówka Jacieee trzymam za maluszka kolezanki, a dla Twojego synka duzo zdrowka Słoneczko za 5 miesiecy ![]() Brumek za jutrzejsze szczepienie Scio u nas tez juz od jakichs 2 tyg połowa żółtka co drugi dzien idzie w ruch tre przez sitko do zupki
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tam byliśmy nie z powodu powiększenia wątroby, tylko podwyższonych transaminaz. Potem lekarce w badaniu sie wydawało, że wątroba być może lekko powiększona, ale na USG okazało się, że normalna
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
nadobiłam
![]() moje dziecko dzisiaj było tak uciążliwe, że już myśleliśmy z TŻ, że sfiksujemy...nie wiem co się z nią dzieje. nauczyła się krzyczeć więc krzyczy cały czas, a do tego płacze co chwile nawet noszona - w ostateczności- na rękach... justynko zaległe STO LAT i ![]() brumku za szczepieniejacieee nie wyobrażam sobie tego co Twoja koleżanka przechodzi, ale wierze, że będzie dobrze z maluszkiem!!!!!!!!!!!!! lili ja gluten wprowadzam tak, że gotuję zwykłą blyskawiczną kaszkę manne na wodzie (4 łyżeczki na 200 ml - tak jest na opakowaniu) i dodaje łyżkę do słoiczka zupki (reszte zjadam )... problem w tym, że Hania nie je w zasadzie tych zupek w potrzebnej ilosci -maks. 2 -3 łyżeczki dziennie..ale łudze sie, że i choć w tej ilości łyknie ziarenko glutenu... życzę zdrówka wszystkim chorowitkom - dużym i malutkim!!!! |
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Lili, jak chcesz bezmleczną kaszę mannę, to kup taką zwykłą (leżą tam gdzie ryż, makarony itd.). Możesz ją przygotować na wodzie lub dosypać do obiadku.
(przykładowe zdjęcie w załącznikuLilka, trzymam kciuki za jutrzejsze usg.
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie grzebie na necie.
I wyczytałam w oświadczeniu rzecznika MZ, ze ponoć Nutramigenu nie bedzie wcale, beda wprowadzac Nutramigen lgg (nie wiem co to ) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest jak juz są ugadani z producentem to powinno pisać juz dawno, ze od tego i tego Nutra wraca.Wyżaliłam się i Wam i odpowiedniego mejla napisałam do MZ, pewnie będą mieć to w )
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza manna to semolina
z pszenicy durum
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj przez Ciebie też ją wcinałam.
)
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby ja?
Ale dziś gaszę wcześniej, bo coś mi się spać chce
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
jestem
nadrabiam od paru godzin, stron duzo a ja tak z doskoku czytalam, bo: - dawid jakis marudny dzisiaj - miałam wieczorem wizytę siostry z chłopakiem - szukałam paru rzeczy na allegro Dawid budził sie kilka razy z krótkim płaczem, właściwie zaraz po tym sam zasypiał, ale i tak musiałam do niego zaglądać widać że dziąsła mu dokuczają, robiłam mu dziś zdjęcia jak maltretował gryzaki (może wstawie do klubu, tylko mi głupio tak Was zdjeciami ciągle zasypywać) w sumie padam na pysk, jak wiele z Was tez dzisiaj miałam kolędę, na szczęście moją ulicę "robił" wikary, nie proboszcz (%^%%$%$#%) było krótko, miło i na temat jest podobnie jak u iustyny: wychodzi się po księdza, z księdzem chodzi dwóch ministrantów ksiądz dostał 50zl ministranci 10zl do podziału (brumek, u nas trzeba dać, taki wiejski zwyczaj, niestety....) siedziałam też troche na alegro - kupiłam bossssską deskę do prasowania tyle o sobie... Cytat:
i za 5 miesięcy małego mężczyzny ![]() Vaniliowa, nie daję poduszki do spania, ale neurolog proponowala dawać główkę ciut wyżej w ramach rehabilitacji Lilkaa82 za USG Brumek za szczepienie (kciuki odbiorę za tydzień - bo tez nas to czeka )Scio, na co te "operacje" kota? piszecie o pediatrach które dają Wam wskazówki co do żywienia dzieci, moja kompletnie tego tematu nie porusza jak ja zapytałam, to zbyła mnie jakąś mało istotną informacją, chyba powinnam zmienić pediatrę, ale jaki mam tutaj wybór?rany jak u nas wieje.......... tyle się napisałam a tu noc i znowu nie ma kto czytać moich wypocin ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- jeszcze jedno, ciągle w głowie siedzą mi słowa tego księdza co u nas kolędował, mówił ze się spieszy, bo dzis dwa pogrzeby, w tym kilkutygodniowego dziecka.... rany jakie smutne, okropnie
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytam Ale masz rację, że jak się pisze po nocy to mniejszy odzew jest ![]() I Stronczka dziś nie ma na posterunku. Stronczku, co z Tobą? ![]() Cytat:
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
uciekam spać
wcześniej nakarmię synka do jutra
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od 2giej nie śpie. mała świruje juz drugą noc, wyspana o 3
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Noc bardzo średnia, żeby nie powiedzieć zła. Pobudka praktycznie o 5.40 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka dla Dominika i kciuki oraz modlitwy za moją koleżankę i jej dzieciątko Lecę do mojej chorej marudy
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie
Mamy dzis rehabilitacje, a jutro szczepienie (wzw). Po reh. jedziemy chyba kupić nowego laptopa ![]() Cytat:
Ja daje żółtkou(gotowane) prosto do paszczy i sobie ciumka. |
|
|
|
|
#2609 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja jakos w miarę delikatnie obchodzi się z zabawkami, ale kaszel dla zgrywu jest!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(też za sprawą brumka naszła mnie chętka) i wieczorem zjadłam cały talerz głęboki kaszki takiej na sztywno polanej konfiturą z jagódek Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() My już od 6 na nogach Dzieć marudzi od rana, leżaczek beee, mata beee, najlepiej żeby mama leżała z nią na podłodze albo nosiła od rana na rękach!!!! U nas kolęda jutro!! Pierwszy raz, od 3 lat jak tu mieszkamy jesteśmy na nią przygotowani Za pierwszym razem to ksiądz nawet nie wiedział o istnieniu naszych domków, a i my sami nie poszliśmy poprosić o kolęde, za drugim razem byliśmy w górach w czasie gdy ksiądz chodził, a rok temu udało nam się już przyjąć księdza, ale tez bylismy mega zaskoczeni, gdy w piżamkach rano siedzimy przy śniadanku, po czym widzimy u sąsiadów księdza! Nasze miny bezcenne a w jakim popłochu zaczęliśmy się ogarniać i przygotowywać wszystko![]() Ala wczoraj boki zrywała ze śmiechu, gdy kulałam jej cukierka w pazłotku i mówiłam "kulululu" niesamowite jak takie prozaiczne rzeczy, czynności często przypadkowo wykonane rozśmieszają dzieci żadna zabawka nie przynosi jej tyle radości a i jeszcze uwielbia się abwić z nami w "chowanego" zakrywa twarzyczkę pieluszką, a my mówimy "gdzie jest Ala" i wtedy się odkrywa i śmieje i tak w kółko
|
||||||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
CZesc
![]() Kolina u nas jest to amo, alarmy przez sen. Grzybicy skóry dostał koteczek. A bujam się z leczeniem od czerwca, bo wcześniejsza wet stwierdziła, ze alergia, dopiero ten wziął skrobine i stwierził, że grzybek. Zresztą dziś Agata obudziła się o 2 (kot ją obudził szukając wody) i do 3 gadała w łóżeczku. W końcu wzięliśmy ją do siebie i usnęła z nami. Lubie tak spać we trójke ![]() Ale okropny sen miałam. Sniły mi się jakieś diabły, jakby mnie chciały opętać. I ja wiedziałam, że śpi i tak myślę, żeby się obudzić i kręcę głową, obudziłam się cała telepiąc. Makabra Brumku ![]() My też dziś na szczepienie na 15.45 a od 15 ksiądz chodzi Musze ogarnąć domostwo i siebie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

. Swego czasu asystowałam do sterylizacji kocic 

jesli wyjdzie powiekszona to nie wykluczona bedzie wizyta w centrum zdrowia dziecka (chyba Brumek była z podobnym powiekszeniem wątroby tam).
) ale kiedy nie wiadomo, szlak mnie trafia, ze tam takie głąby siedzą, które nie zdają sobie sprawy, ze zmiany mleka to nic łatwego. Wiele rodziców pewnie bedzie próbować z isomilem, a oni potem jak królik z kapelusza wyskoczą, ze Nutramigen jest
z pszenicy durum
zębole