|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
a z tym ksiedzem to dobre Cytat:
noi bratowa poradzila paste BHP i wiecie co ...pomoglo
|
||
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
|
|
|
#2553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do ceny nutry to łączę się w bólu , tyle samo kosztuje mnie puszka bebilonu HA |
|||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babonik sprawdź czy lekarz z prokocimia nie przyjmuje prywatnie. Bo tyle czekać ![]()
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agata wykąpana i śpi. |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
no i z moją tarczycą źle.
Tsh ponad 9 a norma do 4 Ft 4 niby w dolnych granicach normy.
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jakiegoś łóżeczka turystycznego małego po złożeniu...a na all widze same kolosy.
|
|
|
|
#2558 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dane pięknie Cytat:
![]()
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też walą w zabawki z pięści?
Moja jakby mogła to nie które by zbutowała, a zaraz je gryzie i gada do nich. Zaczeła wydawać inne dźwięki jak jest nerwowa, wasze też tak? nie wiem czy to normalne czy nie jakie Adhd ![]() Kaszel - Ja nie wiem czy ona kaszle czy udaje że kaszle ? |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CARMELA PISAŁAM CI NA GG (krzycze, bo nad morze daleko )
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kaszlu - mój udaje, jak coś chce
|
|
#2563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dalej wrzask Ja miałam tak samo |
|||
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh nie potrafie sie wbic jak nie mam nadrobione, a nie nadrobie, bo doba za krotka przy mojej trojeczce. Dzis po przedszkolu robilam z dziewczynami laurki dla tatusia, bo dzis mi sie maz postarzal. A Antek jak na zlosc nie chcial spac.
Pobieranie krwi ok, maly nie plakal, tylko przy drugim paluszku zaczal sie denerwowac, chyba juz mu sie dluzylo. Mam nadzieje, ze wyniki beda ok. Z tego co zapamietalam: Zdrowia dla chorujacych! Moj Antek juz prawie miesiac zasmarkany i kaszlacy. Nie wiem nawet, czy mi go zaszczepia. Iustyna sto lat! Patik na spacery z dwojka przydalby sie wozek dla blizniakow. Albo jedno w chuscie, a drugie w wozku. Gluten - ja nadal nie wiem co z nim zrobie, podejrzewam, ze we czwartek nasza pediatra bedzie mi mowila o wprowadzaniu juz innego jedzenia i pewnie glutenu, ale ja chcialabym jeszcze pociagnac sama piers. A reszta dziewczyn piersiowych jak robicie? Aania? Brumek? Telik? Prezent dla Babci i Dziadka - chcialabym zrobic foto album ze zdjeciami z wakacji dziewczyn z dziadkami z nad morza, ale nie wiem, czy sie wyrobie czasowo. A jak nie, to trzasna jakas laurke... wiecej grzechow nie pamietam... |
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
Ja już lózeczku, jakaś niemoc mnie dopadla i mam ochotę porządnie się wyspać. Jaciieeeee kciuki za koleżankę, moja sąsiadka a zarazem koleżanka z klasy tez ma przeboje w ciąży, ma lekko odklejona kosmowke i non stop plami, a straciła już 2 ciążę - jak ja dziękuje Bogu za taka bezproblemowa ciążę Z tym Gutenberga kobitki- to jak mam podać ta kaszę ugotować na wodzie i rozrzedzic ze swoim mlekiem? Dla mnie wszystkie inne posiłki niż moje mleko to jeszcze kosmos Testuje nowy soft do czytania wizazu, widać fotki? Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#2566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() teściówka musiała uznać Twoją wyższość ![]() ![]() Cytat:
tłucze albo zabawki, albo zabawkami w cokolwiek - w stół itp ![]() Kaszle jak chce na siebie zwrócić uwagę i matkę przywołać ![]() Cytat:
Jeszcze glutenu nie dałam, ale pewnie niebawem dam Tylko sobie o nim zawsze pod wieczór przypominam a nie chcę na noc eksperymentować ![]() Cytat:
|
|
|
#2567 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Moje cudo na cudami juz śpi. Pewnie zbiera siły na jutrzejsze szczepienie
Aha, no i w związku z tym proszę o kciuki jutro o 9.30 ![]() Cytat:
Biedny Dominiś Cytat:
A co do kaszlu, to widzisz - my Ci go jako pierwsze, przed lekarzem, zdiagnozowałyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama tak mówi Cytat:
Terminy faktycznie dołujące Cytat:
Choć wszędzie piszę że tą wagę powinno się podwoić. Tymek podwoił w 4. miesiącu.---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Widać ![]() P.S. Co z kasą i okropnym typem?
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek powiedz mi czym zastępujesz w tej diecie pieczywo? i makaron i ziemniaki i ryż?
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
MAMAUSIE PODANE PONIŻEJ PROSZĘ O KONTAKT W SPRAWIE MAPKI I MIEJSCA ZAMIESZKANIA (chyba, że nie chcą być uwzględnione proszę na PW napisać NIE )
![]() ![]() ![]() ![]() Bella Aania Lilkaa Shira Bartessa CrazyMachine Kalinkap13 JustPi 83monia Agulaaabar Madziaranew Karolinee1983 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-03 o 22:13 |
|
|
|
#2570 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to u Ciebie z glutenem wygląda? prosto z torebki dajesz kaszkę do obiadku? Czy to najpierw trzeba ugotować i dopiero dodać? Wiecie, ja wałkuję ten cholerny gluten i dalej głupia jestem jak byłam. Bo u nas skaza i nie wiem czy mogę taką kaszkę jak jest na mleku modyfikowanym? Poważnie zastanawiam się nad bułką tartą jak wodaqua pisała. Cytat:
Nie było tak źle. Ministranci przyszli przed księdzem i tak ich podpytałam czy każdy im kasę daje. Powiedzieli, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś nie dał. I co? Ja miałam się wyrwać? Żeby mnie we wsi palcami pokazywali? Albo na stosie spalili ![]() Twoje starsze od mojego dwa dni Cytat:
Bo jakoś doczytać nie mogłam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Modle się za nich ![]() Cytat:
Ale mnie opierniczyła anestezjolog ![]() Przy drugiej próbie to zgrzytałam zębami i modliłam się żebym tylko znów nie drgnęła. Ja w kafelkach ściennych widziałam jak lekarz (nie mam pojęcia co tam wtedy robił) wykonywał taki ruch jakby powietrze pompował pompką. Latałam z całym stołem. Darowałam sobie ten film, patrzyłam w sufit. A Radzia jak wyciągnęli i położyli na tym przewijaku to się zesiurał ![]() Też tak miałam. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
I właśnie lewą rączką cały czas uderza się w brzuszek, tak z boku. Aż odgłosy przy tym idą.... A kaszle jak się popisuje cwaniaczek i zgrywus. Cytat:
A fotki widać. Oklulary takie nosisz na co dzień? Fajne, i fajnie ci w nich. Usta masz ładne, takie pełne. też żem ciekawa. ![]() ![]() na jutro.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Usypiałam Radka przez 1,5 godziny! Raz jeden cycek raz drugi. Marudny był, myślałam, że pójdzie spać ale gdzie tam... Mam strasznego nerwa... TŻ obrażony, śpi w drugim pokoju. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ale mi post długi wyszedł
|
|||||||||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka jak skaza to raczej musisz wziąc kaszke bezmleczną.
U nas dziś pierwsza przygoda z żółtkiem |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
A co go ugryzło?
Jak piszecie o ministrantach i kościelnym, ze chodzą po kolędzie, to mnie zdziwienie ogarnia. U nas tylko księża chodzą, bez obstawy. A kasa dla ministrantów, to już kompletne zdzierstwo, jak dla mnie, no bo niby z jakieś racji Księdzu daje się jako datek na parafię. A im? Kieszonkowe, wypłata Pomylenie pojęć Chcą być ministrantami, mają "służyć" Bogu, to dlaczego biorą kasę?
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pieczywo - pełnoziarniste, - ryżowe, - wielozbożowe, - z owsa i otrębów owsianych - pita - ze śruty, - z mąki pszennej z pełnego przemiału - płatki zbożowe - płatki owsiane, ale nie błyskawiczne, - płatki sniadaniowe o wysokiej zawartości błonnika, bez cukru - ryż brązowy lub dziki Teliczku jeśli coś nie tak to mnie uświadom
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko tyle mam z dzisiejszej wspólnej gimnastyki
A z typem nic nie wiadomo. ![]() Muszę czekać do 12 stycznia na oświadczenie banku I dalej prawnicy sad itp ![]() Cytat:
Okularki noszę na zmianę z takimi bardziej poważnymi i soczewkami Dziękuje za komplementy Pisalyscie o prezentach na dzień babci i dziadka Ja daje swoim babciom słoiczek miodu manuka, A Jaś swoim babciom i dziadkom po kwiatuszku, ewentualnie jakieś ciacha upieke Tak Dziubku dobrze prawisz Zanetko bo 1 faza bez weglowodanow, oczywiście można dietę rozpocząć od 2 fazy
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-03 o 21:49 |
|
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam taką http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/213 ale pisze, że na mleku modyfikowanym, a Radek jest tylko piersiowy. Mogę taką kaszkę? Cytat:
A TŻ w najgorszym momencie zaczął mnie upominać. I zaczęła się jazda! Ja wiem, że on ma rację ale powinien mi dać chwilkę aż ochłonę. Też nie jest święty i staram się go nie pouczać. Od słowa do słowa i "wyprowadził się" do drugiego pokoju. I... Ja dalej nie mam ochoty na przytulanki... Czy ze mną jest coś nie tak? A z ministrantami to jest u nas tak: Każdy ma jakiś dzień, mszę wyznaczoną kiedy ma przyjść służyć. Jedni przychodzą systematycznie, inni nie. Ksiądz prowadzi notatnik gdzie im to zapisuje i zbierają punkty. Za jeden punkt jest chyba złotówka, nie wiem dokładnie. W każdym razie kasa za kolędę to jest nagroda za służenie. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
mam nadzieję) ale jak przestanę karmić piersią.bez ziemniaków, ryżu, chleba? ![]() A brązowego ryżu to nie cierpię! Głównie dlatego, że gotować trzeba go z godzinę! Smakuje jak trociny. Ale tak to jest, co dobre jest albo kaloryczne albo niemoralne
|
|||
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki spokój dzisiaj z wieczora?
Ja produkuje posty jak
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Lili raczej nie. Musisz szukac takiej do przygotowania na mm (tylko robisz na swoim mleku) taka jest bezmleczna klik
Albo możesz ściągnąć ze 120 ml i w tym mleku zagotować łyżeczkę kaszy mannej
|
|
|
|
#2579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Nie nadążam dzisiaj za wątkiem. Mało zorganizowana jestem
|
|
|
#2580 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Może @ nadchodzi wielkimi krokami?Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Do mamy kiedyś powiedziałam, że się uwsteczniła na starość, bo seplenić zaczęła.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

zębole
i dobrze bo bym pewno drugiej już nie chciała ... i Maks byłby jedynakiem 

za usg Adasia 
. No to lecę z pamięci: