Terriery typu bull - miłośnicy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 21:27   #121
myny
Raczkowanie

Dot.: Terriery typu bull - miłośnicy

Cytat:
Napisane przez Sacra Pokaż wiadomość
a czy ja mówię, że nie mógł?
że akurat trafił się ttb to już nie moja wina
to jest oczywiste, że KAŻDY pies może pogryźć innego a że ludzie mają nie po kolei w głowie i do nich pit jak pogryzie to zaraz morderca a jak jakiś kundel to jest ok

a tak wgl masz cudną sunię
odnoscnie do twojej wypowiedzi to chodzilo mi o to ze ty to rozumiesz ze kazdy mogl to zrobic i mimo ze ttb to zrobil to itak je lubisz i mialam na mysli ze inni maja inne podejscie i jak cos takiego sie stanie to juz wszystkie ttb sa skreslone :p i chyba zle mnie zrozumialas ;p albo ja teraz ciebie :d

a za komplement o sunce bardzo dziekuje :d kazdemu sie podoba a jak ktos ja pozna to jeszcze bardziej bo taki przytulak z niej
Stary 2011-12-14, 10:56   #122
andere
Zadomowienie

Zgłasza się właścicielka amstaffki, która jest ze mną pół roku
Odkąd mam tego psa to widzę, że głupota z pomysłowością, tych psów nie zna granic... Czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać
Ale jakby nie było, oboje z narzeczonym jesteśmy miłośnikami takich psów i ostatnio zastanawiamy się nad adopcją jeszcze jednego amstaffka lub bullteriera. Nasza sunia kocha towarzystwo innych psów, a zawsze to lepiej będzie się czuła podczas naszych nieobecności w dzień(za to ja nie chcę widzieć stanu mieszkania po powrocie) .
Później dorzucę fotki Frejki.

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 23:23   #123
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andere Pokaż wiadomość
Zgłasza się właścicielka amstaffki, która jest ze mną pół roku
Odkąd mam tego psa to widzę, że głupota z pomysłowością, tych psów nie zna granic... Czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać
Ale jakby nie było, oboje z narzeczonym jesteśmy miłośnikami takich psów i ostatnio zastanawiamy się nad adopcją jeszcze jednego amstaffka lub bullteriera. Nasza sunia kocha towarzystwo innych psów, a zawsze to lepiej będzie się czuła podczas naszych nieobecności w dzień(za to ja nie chcę widzieć stanu mieszkania po powrocie) .
Później dorzucę fotki Frejki.

moze mieszkanie nie bedzie wygladalo najgorzej bo psiaki beda zajmowac sie soba nawzajem i moze nie beda mialy ochoty nic psuc... :p
Stary 2011-12-15, 21:47   #124
harry280111
Przyczajenie

To i my sie pokażemy(mam nadzieję,że foty wejdą):

http://img846.imageshack.us/img846/8716/obraz022db.jpg
http://img802.imageshack.us/img802/521/tyson4.jpg
harry280111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 22:51   #125
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harry280111 Pokaż wiadomość
diabel tasmanski :P sliczny :P
Stary 2011-12-20, 00:22   #126
harry280111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez myny Pokaż wiadomość
diabel tasmanski :P sliczny :P
A dziękujemy..ale to czarny aniołek....szczen ię idealneNie niszczy,nie broi nadmiernie...cudo,nie pies
harry280111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 14:53   #127
Anna Jarzebinka
Przyczajenie

Cool Dot.: Terriery typu bull - miłośnicy

Witam
W takim razie to i My się pokażemy
Aksa, 6,5 roku

http://imageshack.us/photo/my-images...sc015071t.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0105g.jpg/

Roy, około 8 lat(pies przyszłego męża)
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0039i.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...cie0060yn.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...cie0037zw.jpg/
Mamy jeszcze Aresa, który ma około pół roku Aruś to kundel(w sumie jak nasze pseudo Amstaffka i pseudo Pit, bo wiadomo - bez papierów).
Pozdrawiam!
Anna Jarzebinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 22:33   #128
midusia86
Zakorzenienie

Dzień dobry
Na wstępie należy się przedstawić
Coma - 2 lata 3 miesiące. Z wyciągu ulubionych zajęć: spanie, sznurki, patyki, latające ptaszki. Do szczęścia nie może zabraknąć: duuużo patyków, sznurka na wyłączność, stosu poduszek i połowy łóżka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4376.jpg (111,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 108_4190.jpg (84,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20090205600.jpg (116,4 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-02-15, 10:07   #129
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Na wstępie należy się przedstawić
Coma - 2 lata 3 miesiące. Z wyciągu ulubionych zajęć: spanie, sznurki, patyki, latające ptaszki. Do szczęścia nie może zabraknąć: duuużo patyków, sznurka na wyłączność, stosu poduszek i połowy łóżka

Piekny i dorodny

a my mamy krotki filmik jak nasza Lucyna tanczy na lodzie

http://youtu.be/M5mZZtqqVqQ
Stary 2012-02-15, 15:19   #130
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Piekny i dorodny

a my mamy krotki filmik jak nasza Lucyna tanczy na lodzie

http://youtu.be/M5mZZtqqVqQ

Lunka
A gdzie to? My wczoraj w Grabowie byliśmy z piechami
Stary 2012-02-15, 15:41   #131
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Lunka
A gdzie to? My wczoraj w Grabowie byliśmy z piechami

w Żarowie na rozlewisku Iny Luna lubi biegac po lodzie szkoda ze dziaiaj taka brzydka pogoda bo mozna by bylo sie spotkac na spacerek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-15, 15:45   #132
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
w Żarowie na rozlewisku Iny Luna lubi biegac po lodzie szkoda ze dziaiaj taka brzydka pogoda bo mozna by bylo sie spotkac na spacerek
Rozchorowałam się teraz, więc i tak by nic z tego nie było. Jak mi się polepszy to się odezwę i ustalimy termin
Stary 2012-02-15, 15:46   #133
myny
Raczkowanie

Cytat:
Rozchorowałam się teraz, więc i tak by nic z tego nie było. Jak mi się polepszy to się odezwę i ustalimy termin

Oki oki wiec z Lucynka czekamy na znak
Stary 2012-03-05, 18:00   #134
Kinqaa
Zakorzenienie

podbijamm do góry!
mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda...

napisałam oddzielny wątek z pytaniem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598360

i proszę niech ktoś się wypowie, jak tu zagląda

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 17:05   #135
Casadi
Raczkowanie

Odkopię sobie temat, a co!
Na początek przedstawiam Batkusa: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...26033100_n.jpg
Ma około 2 lat, wzięłam go kilka miesięcy temu ze schroniska. Jego brat wyglądał jak krzyżówka boksera, ale większość ludzi mówiło mi, że Batkus to mix amstaffa.
Przewertowałam mnóstwo stron i skłaniam się jednak ku amstaffowi. Jest kilka rzeczy, które zaobserwowałam u mojego psa i które pasują do opisu rasy. Np. sposób walki - jak złapie zębami, nie chce puścić i naprawdę ciężko go odciągnąć (miałam 2 sytuacje, kiedy został zaatakowany przez innego psa), skoczne toto jest jak nie wiem, uwielbia ludzi ale niestety nienawidzi innych psów, gdzie wyjątkiem jest pies taty i suczki mojej Babci...
Ogólnie nie wierzę w stereotypy dotyczące bullowatych. Ale przyznam, że cieszę się, bo kiedy zabierałam Batkusa ze schroniska, nie wiedziałam, że zła socjalizacja może przyczynić się do agresji takich psów. O socjalizacji mojego psa nie wiem praktycznie nic - do schroniska trafił jak miał już ponad rok. Gdybym miała wcześniej tą świadomość, możliwe, że nie miałabym teraz w domu najukochańszego psa, jakiego mogłam sobie wymarzyć. To jest taki typowy przytulak, pieszczoch. Kocha wszystkich ludzi, których zna, do obcych jest ostrożny, ale nie agresywny.
Jedynym minusem jest właśnie nienawiść do innych czteronożnych istot Pracujemy nad tym i są postępy, także mam nadzieję, że z czasem opanujemy to w większym stopniu

Pozdrawiam miłośników bullowatych
Casadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 08:34   #136
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Casadi Pokaż wiadomość
Odkopię sobie temat, a co!
Na początek przedstawiam Batkusa: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...26033100_n.jpg
Ma około 2 lat, wzięłam go kilka miesięcy temu ze schroniska. Jego brat wyglądał jak krzyżówka boksera, ale większość ludzi mówiło mi, że Batkus to mix amstaffa.
Przewertowałam mnóstwo stron i skłaniam się jednak ku amstaffowi. Jest kilka rzeczy, które zaobserwowałam u mojego psa i które pasują do opisu rasy. Np. sposób walki - jak złapie zębami, nie chce puścić i naprawdę ciężko go odciągnąć (miałam 2 sytuacje, kiedy został zaatakowany przez innego psa), skoczne toto jest jak nie wiem, uwielbia ludzi ale niestety nienawidzi innych psów, gdzie wyjątkiem jest pies taty i suczki mojej Babci...
Ogólnie nie wierzę w stereotypy dotyczące bullowatych. Ale przyznam, że cieszę się, bo kiedy zabierałam Batkusa ze schroniska, nie wiedziałam, że zła socjalizacja może przyczynić się do agresji takich psów. O socjalizacji mojego psa nie wiem praktycznie nic - do schroniska trafił jak miał już ponad rok. Gdybym miała wcześniej tą świadomość, możliwe, że nie miałabym teraz w domu najukochańszego psa, jakiego mogłam sobie wymarzyć. To jest taki typowy przytulak, pieszczoch. Kocha wszystkich ludzi, których zna, do obcych jest ostrożny, ale nie agresywny.
Jedynym minusem jest właśnie nienawiść do innych czteronożnych istot Pracujemy nad tym i są postępy, także mam nadzieję, że z czasem opanujemy to w większym stopniu

Pozdrawiam miłośników bullowatych

no niestety taki juz urok wiekszosci bulli ze nie trawia innych zwierzakow, moja Lucyna tez nie lubi... wsumie z niektorymi pieskami sie bawi a niektorych jak widzi z daleka to sie stroszy najbardziej lubi yorki a nienawidzi wszystkich sznaucerow ;p no ale wszystko ma wady i zalety, za to Amstaffy bardzo kochaja ludzi i potrafia sie mocno przywiazac i okazywac milosc

A co do Twojego psiaka to sliczny jest :0 i ma super imie skad ono sie wzielo?? takie oryginalne
Stary 2012-06-04, 09:19   #137
Casadi
Raczkowanie

Batkus też lubi yorki... zjadać A tak serio, on bardzo nie lubi właśnie małych psów. Postrzega je jak coś do rozszarpania, takie chodzące zabaweczki, więc trzymam się od nich z daleka

Batkus (w oryginale Butkus) to imię psa Rocky'ego z serii Rocky :P
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2...y3fo1_1280.jpg
Casadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 08:37   #138
myny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Casadi Pokaż wiadomość
Batkus też lubi yorki... zjadać A tak serio, on bardzo nie lubi właśnie małych psów. Postrzega je jak coś do rozszarpania, takie chodzące zabaweczki, więc trzymam się od nich z daleka

Batkus (w oryginale Butkus) to imię psa Rocky'ego z serii Rocky :P
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2...y3fo1_1280.jpg

hehe nawet niewiedzialam a ogladalam Rockiego

Może jak z nim będziecie pracować to mu się polepsza kontakty z psami
Stary 2012-06-05, 10:22   #139
Rottie
Zadomowienie

A ja możliwe, że już gdzieś za rok będę mogła sobie pozwolić na wymarzonego asta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 21:51   #140
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
A ja możliwe, że już gdzieś za rok będę mogła sobie pozwolić na wymarzonego asta
Masz już upatrzoną hodowlę?
Stary 2012-06-11, 20:05   #141
Rottie
Zadomowienie

tygrysia, myślę raczej o psie z fundacji czy ze schronu. Nie na sto procent, bo może zdecyduję się jednak na rasowca (co jest jednak mało prawdopodobne), ale hodowli jeszcze nie upatrzyłam Wiem na pewno, że cudowne, bardzo w moim typie psy ma Gang Staff.
Stary 2012-06-12, 16:37   #142
tygrysia
Rozeznanie

Ja miałam kupić rasowego z hodowli a jak poszłam do schronu i zobaczyłam taką ruda bidę w budzie to się zakochałam. I tak Taco do mnie trafił Wcale nie żałuję, ale chyba następny będzie rasowy, tylko z mniejszej hodowli. Wtedy nie pójdę wcześniej do schronu, bo pewnie bym się znowu w jakimś zakochała
Fundacja AST ma dużo takich biduli do adopcji.
Stary 2012-06-21, 00:56   #143
krul
Raczkowanie

Mój Diamond (bullterrier) też nie tolerował innych psów, jedynie z bullterrierami potrafił się jako tako bawić. I nie mógł też z nikim jadać, pan i władca w kuchni. Może jak wrócę z Nor to sobie kupię znów bullka.
krul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 16:30   #144
anty_lopka
Raczkowanie

Wita zapalona i nawiedzona miłośniczka wszystkich TTB Na wstępie chcę odpowiedzieć na pytanie winogronek, zadane na samym początku wątku a mianowicie: "jak rozdzielić walczące psy TTB"? Z własnego doświadczenia wiem, że bardzo dobrym sposobem jest nagłe zdezorientowanie psów, np. chluśnięcie zimną wodą (w dużej ilości). Inną, dość kontrowersyjną metodą, jest odciąganie za uszy (o ile jest możliwość za nie złapać) lub silny cios w jądra (u psa). Natomiast gdy pies trzyma część ciała i nie chce puścić, dobrym rozwiązaniem jest zawinięcie "fafla" na ząb i mocne dociśnięcie - gwarantuje, że pies puści.
Miałam psa w typie amstaffa (mieszaniec amstaffa i pit bulla) i był to najłagodniejszy psiak pod słońcem. Nigdy nie zdarzyło mu się warknąć, nie mówiąc o ataku na innego psa. W stosunku do ludzi był dość powściągliwy i nie ufny, ale łagodny. Przyznam bez bicia, ale nie chodziłam z nim na żadne szkolenia. Wszystkiego, co umiał, nauczyłam go sama. Był bardzo posłuszny, w pewnym momencie komendy słowne zastąpiliśmy gestami. Ba, był posłuszniejszy od rottki mojego wujka, która na szkolenia PT uczęszczała od szczenięctwa! Jego jedyną wadą był ślinotok Dlaczego piszę "był"? Bo odszedł od nas ubiegłej zimy w pięknym psim wieku 11 lat... Teraz noszę się z zamiarem przygarnięcia psiej bidy z fundacji lub ze schronu i naturalnie będzie to pies TTB. Pozdrawiam wszystkich miłośników

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-23, 11:09   #145
19lipiec
Przyczajenie

Witam i ja.
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Witam Was, ja Ania i mój Ukochany Tyson.
Tyson ma 5 lat i jest niebieskim amstaffem. Został adoptowany z Fundacji AST jakieś 3 miesiące temu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6304858.jpg (190,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6134183.jpg (38,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2200.jpg (47,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2012-07-23, 13:03   #146
krul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Wita zapalona i nawiedzona miłośniczka wszystkich TTB Na wstępie chcę odpowiedzieć na pytanie winogronek, zadane na samym początku wątku a mianowicie: "jak rozdzielić walczące psy TTB"? Z własnego doświadczenia wiem, że bardzo dobrym sposobem jest nagłe zdezorientowanie psów, np. chluśnięcie zimną wodą (w dużej ilości). Inną, dość kontrowersyjną metodą, jest odciąganie za uszy (o ile jest możliwość za nie złapać) lub silny cios w jądra (u psa). Natomiast gdy pies trzyma część ciała i nie chce puścić, dobrym rozwiązaniem jest zawinięcie "fafla" na ząb i mocne dociśnięcie - gwarantuje, że pies puści.
Miałam psa w typie amstaffa (mieszaniec amstaffa i pit bulla) i był to najłagodniejszy psiak pod słońcem. Nigdy nie zdarzyło mu się warknąć, nie mówiąc o ataku na innego psa. W stosunku do ludzi był dość powściągliwy i nie ufny, ale łagodny. Przyznam bez bicia, ale nie chodziłam z nim na żadne szkolenia. Wszystkiego, co umiał, nauczyłam go sama. Był bardzo posłuszny, w pewnym momencie komendy słowne zastąpiliśmy gestami. Ba, był posłuszniejszy od rottki mojego wujka, która na szkolenia PT uczęszczała od szczenięctwa! Jego jedyną wadą był ślinotok Dlaczego piszę "był"? Bo odszedł od nas ubiegłej zimy w pięknym psim wieku 11 lat... Teraz noszę się z zamiarem przygarnięcia psiej bidy z fundacji lub ze schronu i naturalnie będzie to pies TTB. Pozdrawiam wszystkich miłośników
Idiotyczne sposoby rozdzielania psów. Psa łapie się za tylne nogi, podciąga i odsuwa. A nie żadne bicie po jądrach. :|
Stary 2012-07-23, 14:57   #147
19lipiec
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krul Pokaż wiadomość
Idiotyczne sposoby rozdzielania psów. Psa łapie się za tylne nogi, podciąga i odsuwa. A nie żadne bicie po jądrach. :|
Dokładnie. Jak można kopać psa?
Najlepiej mieć przy sobie "Breakstick" i po prostu jak przy użyciu łoma otworzyć pysk psu, żeby się odczepiły. Moim zdaniem to najlepsza metoda na rozdzielenie, tym bardziej, że nie robi im się wtedy krzywdy.
Stary 2012-07-28, 12:23   #148
krul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19lipiec Pokaż wiadomość
Dokładnie. Jak można kopać psa?
Najlepiej mieć przy sobie "Breakstick" i po prostu jak przy użyciu łoma otworzyć pysk psu, żeby się odczepiły. Moim zdaniem to najlepsza metoda na rozdzielenie, tym bardziej, że nie robi im się wtedy krzywdy.
Problem w tym, że jeśli pies agresywny także na ludzi, to może ugryźć i nas. Ew. pieprz jakiś w aerozolu, albo sygnalizator dźwiękowy.
Stary 2013-04-15, 10:42   #149
WrednaZ
Raczkowanie

weekend z bullowatymi

Pierwszy raz w Polsce dajemy możliwość każdemu spróbować sportów uprawianych głównie przez teriery typu bull. W dniach 10-12 maja, w Mirosławicach w ośrodku Stanica, do waszej dyspozycji od piątku do niedzieli dajemy:
- tor do weight pullingu,
- ścianka do wall climbingu,
- sanki do weight drag pullingu,
-stanowisko do high jumpu
A także łańcuchy do chain pullingu, i stanowiska do tug of war oraz możliwość konsultacji ze szkoleniowcem Pavlem Markuskiem.
Nawet jeżeli nigdy nie próbowałeś z psem tych sportów, zapraszamy do Mirosławic, pokażemy ci jak się do tego zabrać, i mieć ogromną radość i satysfakcję z pracy z własnym psem
Koszt całego weekendu to 80/50 zł (80 zł osoby spoza klubu/50 zł członkowie klubu The Pit Bull PitbullCrew Poland) od psa. Dla osób z daleka możliwość rezerwacji pokoju na terenie ośrodka (40 zł os/doba)

Osoby chętne prosimy o zgłaszanie się najlepiej przez emaila klubowego
pitbullcrewpoland@gmail.c om lub przez fanpage klubu na facebooku
https://www.facebook.com/thepitbullcrewpoland?fref =ts

-stanowisko do high jumpu
A także łańcuchy do chain pullingu, i stanowiska do tug of war oraz możliwość konsultacji ze szkoleniowcem Pavlem Markuskiem.
Nawet jeżeli nigdy nie próbowałeś z psem tych sportów, zapraszamy do Mirosławic, pokażemy ci jak się do tego zabrać, i mieć ogromną radość i satysfakcję z pracy z własnym psem
Koszt całego weekendu to 80/50 zł (80 zł osoby spoza klubu/50 zł członkowie klubu The Pit Bull PitbullCrew Poland) od psa. Dla osób z daleka możliwość rezerwacji pokoju na terenie ośrodka (40 zł os/doba)

Osoby chętne prosimy o zgłaszanie się najlepiej przez emaila klubowego
pitbullcrewpoland@gmail.c om lub przez fanpage klubu na facebooku
https://www.facebook.com/thepitbullcrewpoland?fref=ts

WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości